![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przekonać TŻ do posiadania potomstwa ?
Cytat:
nie no musze napisac JA PIERDO..LE.. SZOK!!!! hahahaahaha ![]() najtansze w realu albo Tessco... sapcer tv?? widze tobie trzeba tłumaczyc a nie innym... uważasz.. że zeby byc szczęsliwym trzeba gdzies wyjechać... żeby była kochająca sie rodzina musi jest drogie rzeczy.. a z reszta nie o to tu nawet chodzi.. Nie am sensu myslenia co niektórym sie nie zmieni.. ale jestem w ciezkim szoku....... bo ja mam 2-2,5 na miesaic i nie wyszukuje najtanszych ani nie siedze tylko przed Tv chociaz mam Plazme 42 cale ![]() ![]() ![]() no smiechem tylko na takie posty.... PS. Mamuśki... juz Was tu nie am nie denerwowac sie bo znowu któaa w kolejke sie wepcha.... tak tak moje kochane do Was mówie!!! ![]() A siooo do siebie na watek.......... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie najwazniejsze jesz zapewnic dziecku odpowiedni byt. Nie czytac najlepszy, pod znakiem markowym. Chce by dziecko mialo swietne wspomnienia, wspomnienia jakich ja nie mam. A w tym pomoga nam pieniadze. Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale moje dziecko bedzie mialo rodzicow zawsze, kiedy tylko bedzie potrzebowalo i nie mam zamiaru zrzucac mojego i TZ obowiazku wychowywania dziecka na jakas tam nianie. My zamierzamy doprowadzic sie do takiej sytuacji gdzie po narodzinach dziecka bedziemy mogli pracowac spokojnie a nie w pocie czola i dziecko nie bedzie przy tym krzywdzone. Cytat:
Droga Darusiu, powodzenia. Jak juz wczesniej dziewczyny pisaly nie wazne ile sie ma w domowym budzecie a ile ma sie wydatkow i ile zostaje po np oplaceniu wszystkiego. Dla jednego 2 tys to niewystarczyjaco, inni za to wyzyja caly miesiac. Dlatego nie warto rozmawiac o kwotach. My mamy w domowym budzecie o wiele wiecej niz niejedna z Was zdazyla przytoczyc, ale zyjemy normalnie. Kasa na oplaty, jedzenie, czasem jakies przyjemnosci. Reszte odkladamy.Tyle ze moj TZ ma dwie firmy w Polsce, jedna w Niemczech i dodatkowo pracuje na umowe zlecenie dla ogromnej ubezpieczalni. Ja pracuje w jego jednej firmie i ''po godzinach'' zajmuje sie kosmetyka, ktora jak wiadomo tutaj inaczej sie liczy .... Po studiach odrazu chce zajsc w ciaze, bo nie mamy na co czekac- nas stac na wszystko, pozniej spokojnie jak dziecko pojdzie do przedszkola chce zrobic jeszcze jedna szkole- roczna w Niemczech o niesamowitym standardzie, po niej mam wszystkie drzwi szeroko otwarte.... potem odrazu otwieram salon i czekam az sie przyjmie. Kolorowo wymyslone i zaplanowane- jestesmy przygotowani na kazda okolicznosc. Tyle ze TZ firmy w porownaniu do np nowej firmy TZ autorki juz dawno funkcjonuja i przeszly swoje kryzysy a teraz przynosza jedynie zyski. I oboje na to pracujemy. I nie wiem jak Ty, ale jesli ja bede na wakacjach to i moje dziecko tam bedzie..... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam, ze moim zdaniem to ,co napisalas bylo niemile i bylo to napisane stricte do Ciebie - a w odpowiedzi piszesz o czymś na temat czego ja się wypowiadałam. Ah i przeciez nie zawsze tak jest jak piszesz wyzej, kazdy robi tak jak chce. Jestem pewna, ze i osoby ,ktore malo zarabiaja, wpadaja i te ktore planuja i maja troszke pieniazkow dadza dzieciom duzo milosci i beda dobrymi rodzicami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wmawiaj mi ze jesli chce aby moje dziecko mialo wszystko wlacznie z drogimi wakacjami to bede zla matka zapatrzona tylko w stan konta w banku i niezwracajaca uwagi na wlasne dziecko !! Zaczynacie przesadzac!! Juz napisalam o co MI chodzilo i odczepcie sie w koncu od materializmu, bo ktos kto chce po prostu lepszego zycia dla swoich dzieci jest moim zdaniem lepszym rodzicem niz taki co planuje dziecko z mysla w glowie ''a jakos to bedzie'' !!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
wlasnie o to chodzi, mnie strasznie urazilo to ze nie wyobraza sobie ktoras tam nie pamietam jak mozna sie zdecydowac na dziecko majac 2000 no do cholery jak mozna? normalnie!
a gdybym zarabiala tyle co niektore osoby na bank bym pomagala innym a nie myslala u LV czy innych takich rzeczach, dziecku nie zrobi roznicy czy bedzie lezalo w spioszkach z lumpeksy czy od znanych projektantow i nie mozna komus pisac ze nie odpowiedzialnie sie zachowal ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- zapatrzona na stan konta juz jestes, niestety taka prawda. I to ze ktos ma wiecej pieniazkow nie znaczy LEPSZE ZYCIE! taka jest prawda.
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie naciskaj go. Mężczyzni tego nie nawidzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie znasz mnie- nie oceniaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
A one maja malo pieniazkow i sa szczesliwe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Jesli to by mialo sprawic ze moj dzieciak bedzie mial usmiech na twarzy to moge nawet okulary z $ nosic i mam to w ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Ktos juz ladnie powiedzial ze to na jakim poziomie rodzina zyje to pojecie wzgledne- niektorzy z kwota 1000 zl na rodzine sobie poradza innym nie wystarczy nawet i 10 tys aby przetrwac do pierwszego. To ile zarabiamy zalezy od tego ile musimy wydac. A puenta jest taka, ze jesli masz 10 tysiecy zl na miesiac i nie starcza Ci do nastepnej wypalty bo np 8 tysiecy z tego to splaty kredytow to znaczy ze ledwo stac Cie na jeszcze jedna osobe do utrzymania jaka niewatpliwie jest dziecko - zrozumiano?? Czy dalej uwazacie ze zarabiamy tylko na torebki za iles tam tysiecy zl i buciki nike dla niemowlaka- ktorych tak czy siak dziecko nie zalozy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Mimo ze nie zarabiam tyle ile wy wlasnie pomagam biednym dzieciom materialistko!
Sama jestem z domu dziecka ale nic nie pamietam bo bylam malenka wiec nie pier dol farmazonow, egoizm przez was przemawia i tyle. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- mie zazdrosc bo mam wszystko czego mi potrzeba . ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja chciałabym dac swojemu dziecku więcej niż nieustające lęki rodziców, czy starczy do pierwszego. Nie chciałabym, żeby czuło się gorsze od rówiesników, które zimą jadą na narty, a ono siedzi przed telewizorem, bo rodziców na nic nie stać. Czy nie mam do tego prawa? Mnie nie zależy na tym, jaki model telefonu komórkowego będzie miało moje dziecko. Chciałabym, żeby miało dobre dzieciństwo, a takie daje wedłuyg mnie połączenie kochających, odpowiedzialnych rodziców i odpowiednich środków materialnych, bo niestety życie to nie jest bajka i takie mamy czasy, że nie ma nic za darmo. Radziłabym kontrolować słownictwo, bo nie przystoi kobiecie, wkrótce matce co chwilę słowa "pier***" używać. Zresztą nikomu nie przystoi. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-03-09 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
Ja Cie nie potepiam za to ze tyle zarabiasz i taka a nie inna przyszlosc widzisz dla swojego dziecka wiec odwal sie od moich wizji i materialistke znajdz sobie gdzie indziej. Koncze ta dyskusje, bo cisnie mi sie zbyt wiele na jezyk, a ze mam troche wiecej klasy i nie bede sie tu wyrazac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
wlasnie o to chodzi, ze piszecie ze jesli sie nie zarabia nie wiadomo ile to ciagle leki to nie mozna dac wszystkiego dziecku to to to tamto to studia za granica i tak dalej, no porazka. Powodzenia
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- widac klase .... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- wkurzylam sie jak przeczytalam ze ktos jest NIEODPOWIEDZIALNY I NIE ZAPEWNI CZEGOS DZIECKU bo malo zarabia i w takiej sytuacji ludzie na dziecko sie decydowac nie powinni, tragedia....
![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
jak sie czyta te glupoty to niestety, ale inaczej sie nie da i nie co chwila bo napisalam to raz, to po 1
nie potrafie zrozumiec, "nie potepiamy" ale oceniacie kogos kto mniej zarabia i uwazacie za nieodpowiedzialna osobe- przeciez to chore jest, tak samo nie rozumiem nie zdecydowania sie na dziecko mieszkajac z rodzicami ale to juz inna bajka. Nie trzeba zarabiac 10 000 zeby dac dziecku wszystko. Znam rodzine 3 osobowa gdzie maz zarabia 1300 zl i maja wszystko. Dziecko jezdzi na wakacje, maja sliczne mieszkanie, male 2 pokojowe ale przeslicznie z gustem urzadzone i wy takich ludzi uwazacie za nieodpowiedzialnych a dla mnie to wieksza odpowiedzialnosc zdecydowac sie na dzidziusia przy takich zarobkach niz przy sporo wiekszych Powodzenia. Temat skonczylam niektore (oczywiscie nie wszystkie) osoby na tym watku sa po prostu..... kosmiczne( zeby inaczej nie powiedziec)
![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
STARAM SIE OD KILKU DNI WYTLUMACZYC TAKIM JAK TY ZE NIE CHODZI MI O BOGACTWA A NORMALNE WARUNKI DLA DZIECKA. I byc moze w momencie jak bedziesz musiala zdecydowac czy kupic dziecku zabawke albo poslac je z dziecmi ze szkoly do kina czy kupic cos na obiad zrozumiesz o co walcze. Nie obchodzisz mnie Ty, nie obchodzi mnie Twoje dziecko, zyjcie jak chcecie, nawet i za miliony- zycze Wam z calego serca, tylko do cholery jasnej zajdz ze mnie i nie rob ze mnie niewiadomo jakiej materialistki bo nia nie jestem! Wybacz, ale to ze moje dziecko byc moze bedzie mialo lepiej niz Twoje to nie moja wina- ja o tym mysle i o to walcze, Ty rob jak uwazasz. Ja bynajmniej szczesliwa nie bylam gdy zamiast jechac na wakacje musialam ganiac po oblesnym podworku, nie bylam zadowolona gdy w jednych spodniach musialam chodzi poki sie calkiem nie podra, nie bylam zadowolona nie widzac moich rodzicow, nie bylam zadowolona zazdroszczac kolezankom ciuchow, nowych ksiazek i tego ze mogly sobie kupic chocby batona w szkolnym sklepiku- mimo ze moich rodzicow bylo stac to kazdy grosz chowali na siebie, na raty i na dom. Ja chce czegos innego dla siebie i mojej rodziny. I mam do tego prawo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rzabbocop
|
Prosze o pisanie w temacie watku albo posypia sie punkty za offtopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zyje w bogatej rodzinie oi totalnie nie rozumiem podejscia innych bardziej bogatych. widze ze jak to piszecie otoczenie biedniejsze jest o wiele bardziej rozumne i intelignetne niz te z "wyzszych" sfer. b wazniejsze sa pieniadze od milosci i szczescia. padam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I wielka "odpowiedzialność" decydować się na dziecko przy małych zarobkach JEDNEJ osoby, faktycznie. Ciekawe, co by było, jakby facet stracił prace - aha, pewnie z tych zarobków zdołali na taką okoliczność zgromadzić wielkie oszczędności. To może najlepiej w ogóle niech bezrobotni albo gimnazjaliści na utrzymaniu rodziców fundują sobie dzieci, to już w ogóle będzie NAJWIĘKSZA odpowiedzialność przy takim toku myślenia, że im mniejsze zarobki, tym większa pozytywnie oceniana odpowiedzialność. Cytat:
I nikt nigdzie nie napisał, że pieniądze są wazniejsze od szczęścia i miłości. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-03-09 o 18:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
nie bede miala takiego problemu, to wlasnie ja staram sie wytlumaczyc tobie. Nara
![]() |
![]() |
#143 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jesli chcialabys zauwazyc to dziecko planuje zaraz po studiach wiec jako 22-23 latka i nie sadze bym byla wtedy na nie za stara.... ![]() O ile sie nie myle to pisalas wczesniej ze nie masz pewnosci czy po powrocie z macierzynskiego dalej bedziesz miala ta prace wiec .... no chyba ze to nie Ty to chyle czola, ale nie chce mi sie sprawdzac. Jasne studia mozesz zrobic zawsze, ale nie zawsze po urodzeniu juz dziecka ma sie ochote i taka motywacje do nauki, poza tym ja dziwnie bym sie czula bedac kilka lat starsza od innych studentow- nie wytrzymalabym ze smarkaczami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
MYSLISZ ZE NA KREDYTACH SIE TYLKO ZYJE?
ludzie na prawde sobie radza a to ze ty nie potrafilabys to juz inna bajka Nara nie chce mi sie z wami pisac bo i tak nie zrozumiecie, a gdyby wam dac 1300 zl usiadlabys i sie poplakala jak mala dziewczynka. Nie wiedzialabys czy przyslowiowo kupic sobie lizaka czy batonika. Nara ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- to ja pisalam i tak jest i nie widze problemu.
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczescie jestem w tej lepszej sytuacji, co mnie cieszy. A udzielam sie poniewaz bronie dziewczyn , ktore maja mniej. I ozywiscie uwazam, ze super jest moc dac dzieciom fajne zycie i ciekawe, ale wiesz - chodzi o to,ze mozna zyc tez inaczej,tak? I tlyko o to chodzi, ze mozna zyc roznie - najwazniejsze, zeby byc szczesliwym i zeby dac dzieciakom szczescie i usmiech na twarzy! Oczywisicie,ze nie uwazam, ze zarabiasz na mega drogie torebki bo jak napisalas mimo,ze masz wiecej niz niejedna stad moze sobie pomyslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 tys powiadasz to zycie przyzwoite? hmm mysle ze mozna zyc przyzwoicie za 3 tysiace. oczywiscie teraz mnie pojedziecie bo jak mozna zyc przyzowicie za tak mala kwote? ![]() ehh szkoda i brak slow. Darusiaaa nie denerwuj sie tak nie warto ![]() ![]() wspolczuje waszym dzieciom, ze beda wychowywane w taki sposb zeby wiedzialy ze pieniadze maja zajmowac jedna z pierwysz miejsc. szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Chcialam wyjasnic to na moim przykladzie... teraz zapierniczamy z TZ zeby jak zajde w ciaze moc wyluzowac. Inni ludzie dopiero w momencie splodzenia dziecka zaczynaja myslec- my myslimy wczesniej- czy to oznacza ze jestem gorsza, glupsza, ze jestem materialistka? Chce dac dziecku wszystko to czego ja nie mialam i dziwcie sie ale przede wszystkim chce mu dac obecnosc rodzicow, bo mnie tego brakowalo. Dlatego jestem taka glupia i o wszystkim mysle teraz, by potem oddac sie macierzynstwu. Tylko nie rozumiem dlaczego mam byc ta glupia i nieodpowiedzialna materialistka tylko dlatego ze chce wiecej dac swojemu dziecku ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczorek babeczki
![]() Czytam i czytam i czytam....troche to wszystko odbieglo od tematu ale i ja wtrace kilka groszy swoich,kazda z kobitek ma swoja racje,zlozyla swoja deklaracje do zycia i odpowiedzialnosci za dzieciatko.W jakim standardzie wychowamy wlasne dzieci to kazdej idywidualna sprawa,jednym zarabiajacym 1500zl wystarczy na zabezpieczenie rodziny danie dziecku tego co potrzebuje jest ok,skoro stac Cie na wiecej tez bedzie ok.Kazda z nas ma inne standardy zyciowe i tym sie kieruje,dla jednych to malo dla innych fortuna. Realia sa takie jakie sa,potrafisz sobie poradzic z taka kwota to chwala Ci za to ,jesli jednak chcesz czegos wiecej,zrob cos z tym ![]() pozdrawiam mam nadzieje ze nie zamotalam sie za bardzo ![]()
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na Boga, żadne to bogactwo, już nie przesadzajmy. Poza tym biedni ludzie też dzieci na materialistów wychowują. To akurat nie zależy od stanu portfela, o czym niejedna tutaj niestety zapomniała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Co do reszty to szkoda komentować jeśli nie rozumiesz różnicy między dbaniem o dobro dziecka a materializmem i tylko takie 2 wyjścia widzisz. Wiedz jednak, że pomiędzy nimi jest duża grupa normalnych ludzi, dla których są ważne i dobre warunki dla dziecka i miłość, którą go mogą obdarzyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
--------------------------------------- Nie podoba mi się takie podejście: dziś należy się wam dziecko bo "macie prawo", jutro powiecie, że należy się wam zasiłek dla dziecka bo "macie dziecko", potem się należy zapomoga, stypendium itd. Zawsze coś się należy, a obowiązków i chęci do pracy jakoś dziwnie nie ma. Głównie z moich podatków się należy - bo takie osoby jak ja pracują, marzą o lepszej przyszłości i robią wszystko by ją dziecku zagwarantować a niektóre pasożyty korzystają przy okazji stawiając tylko wymagania i jeszcze twierdzą jakie to dobre z nich matki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.