Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-12, 18:13   #121
warrior_mortal
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

U:

I: owsiana- 5 łych płatków owsianych, ok.1/2 (małej) lubelli zimowej, łycha pestek słonecznika, wieśniak 200g (of course ) + herbata zielona

II: bułka żytnia z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką, rzeżuchą i sałatą+gruszka

III: drożdżówka z jabłkiem + activia truskawkowa

IV: kotlet z ryby ze szpinakiem (kupny taki-coś ala paluszki rybne, tylko większy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

V: kromka razowca z masłem, serem żółtym i kapustą pekińską; miseczka surówki z marchwi i jabłka + herbata zielona

proszę o ocenę

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-03-12 o 19:26
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:23   #122
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. kanapka z jasnego pieczywa z twarogiem chudym,salami,pomidorkiem ,cebulą, kakao
  2. 2 kostki czekolady + jabłko
  3. śledź w oleju ,z cebulą + kromka razowca z szynką
  4. 2 małe schabowe zapiekane bez tłuszczu,z ziołami prowansalskimi i chili + 150g surówki wiosennej
  5. kostka ptasiego mleczka +jajko na miękko

bardzo proszę o komentarze.
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:24   #123
paszka016
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny za mile slowa co do mojego jadlopisu ;* jest mi niezmiernie miloo ;**
U:
Sn: jajecznica z 3 jajek na cebulce i szyneczce , dwie kromki razowca z masełkiem : szyneczka i sosem czosnkowym , serkiem zoltym pomidorkiem i szczypiorkiem , herbatka malinowa

2sn: grahamka z pasta z tunczyka i papryka , jabłuszko , ice tea brzoskwiniowa w puszcze

O: 10 duzych kopytek ;d 100g buraczkow z papryka

P: dwa plastry drozdzowego , kakao na szklance mleka 1,5 % , garsc nerkowcow

K: dwie kromki razowca z masełkiem : jedna z dzemem truskawkowym , druga z almette smietankowym i papryka czerwona , herbatka malinowa

2 duze jabłuszka ( 2 weszly na kilogram ;d )

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:34   #124
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Ogólnie ładnie, owoce, nnkt są, białko też. Tylko warzyw małooo!!!! ..
W każdym posiłku są węgle złożone jak dobrze widzę, ale jeśli dzień był aktywnie spędzony to okej.. (;
Dzięki za odpowiedź
To w takim razie zjem całego pomidora Zwykle są warzywa w II śniadaniu ale tak jakoś dzisiaj wyszły te placki.
Przed treningiem jem samo białko.
A i jeszcze pytanie o te orzechy ziemne - czy to jest źródło NNKT ?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Zapomniałam o owsiance napisać.
Skład: 3 czubaste łychy płatków owsianych, mleka sporo, jabłko też duże.
Tą owsianką bardzo się najadam
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 18:55   #125
Vegetka
Zakorzenienie

moje dzisiejsz RR

Śn I - owsianka (100 ml mleka, 200 ml wody, 4 łyżki płatkow owsianych, 1 łyżka otrąb, 2 suszone śliwki, 4 suszone morele), pomarańcza
Śn II - bułka cebulowa w gotowaną wędliną, i połową pomidora, 70 g serka homo nat garść orzechów, kiwi
O - kurczak, 100g warzyw (chyba trochę ubogo, ale obiad zrobiony na szybko)
P- 70 g serka homo nat, ogórek zielony 130g
K- serek wiejski 150 g, ogórek zielony 130g

proszę o ocenę, i gdyby ktoś mogl obliczyć kaloryczność..
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:04   #126
cafe con leche
Raczkowanie

moje R, trochę luźne , ale bardzo proszę o ocenę

Śn (8.30): owsiana (3,5 łyżki pł. ows, pół łyżki otrąb pszennych, pół łyżki otrąb owsianych, banan, jabłko, żurawina, pół szklanki mleka, 100 g wieśniaka, cynamon), trochę sałatki (pekińka, pomidor, ogórek, wieśniak), kawa z mlekiem

II śn (12): 2 kromki ziarnistego chleba z 2 plasterkami sopockiej polędwicy, jajkiem, pomidorem, batonik muesli kellog's special 90 kcal, kawa z mlekiem

Obiad (koło 15): 4 łyżki ryżu brązowego, pierś kurczaka na oliwie, brokuły, sałatka ta co w śniadaniu, jabłko

Po 17: parę kawałków czekolady mlecznej z orzechami (byłam poza domem i mnie ssało, a akurat czeko była pod ręką )

Podwieczorek (18): jogut grecki 0% z migdałami, orzechami i słonecznikiem

Kolacja (koło 21): jajecznica z 2 jaj z sałatką z pomidorów

I jak??? miałam dziś parcie na słodkie i uległam
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:15   #127
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez warrior_mortal Pokaż wiadomość
U:

I: owsiana- 5 łych płatków owsianych, ok.1/2 (małej) lubelli zimowej, łycha pestek słonecznika + herbata zielona Ładnie. Owsianka mam nadzieje, że była zalana mlekiem/jogurtem/wieśniakiem/maślanką itp.

II: bułka żytnia z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką, rzeżuchą i sałatą+gruszka Hmm...ładnie. Nawet gruszka się znalazła

III: drożdżówka z jabłkiem + activia truskawkowa Activia taka samotna? Garść orzechów by do niej pasowała. Jak drożdżówka duża to ok.

IV: kotlet z ryby ze szpinakiem (kupny taki-coś ala paluszki rybne, tylko większy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej Jak porządna porcja to bardzo ładnie!

V: kromka razowca z masłem, serem żółtym i kapustą pekińską; miseczka surówki z marchwi i jabłka + herbata zielona Tylko jedna kromeczka? Fajnie jakby wpadła tu jeszcze jedna, oprócz tego nie ma się do czego przyczepić

proszę o ocenę
j.w

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 19:19   #128
szazer
Raczkowanie

R
śniadanie
* 2 kromki chleba pelnoziarnistego :
- 1 z cienko posmarowana philadelphią, z salata, polędwica z warzywami, pomidorem, szczypiorem
- 1 z ogorkiem(10 plasterków i wszystko mi spadalo, ale dalam radę
), kiełkami i szczypiorkiem
* homo naturalny( w koncu go zdobylam) z garscia malin

II śniadanie

* kanapka z 2 kromek z chleba jak wyzej z polędwica z warzywami, ogorkiem i kielkami
* jogurt naturalny

obiad

* miska barszczu ukrainskiego z fasolą,kapusta i ziemniakami(nie mam pojecia czemu bez burakow)
* 3 mniejsze gotowane piersi z kurczaka
* mala miseczka żurku

kolacja
wiejski z mała bułeczką z mąki graham-orkiszowej(wlasnej roboty, wiec musialam zjesc - najlepsza jaką kiedykolwiek jadlam)

usmiecham sie o ocenę
szazer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:25   #129
Zyziulec
Przyczajenie

Cześć!
Podczytuję Was od kilku miesięcy, ale dopiero dziś postanowiłam zaistnieć publicznie i poddać się Waszej ocenie i krytyce.

Dobiłam do 1550 kcal ale tyję na tym. Ogólnie już jakieś 4 kg...Oczywiście wychodzę z ed

Śniadanie: (10:15)
-3 połówki bułki:
-masło, szynka
-pasztet
-masło, sól (lubię tak)

na każdej jakieś warzywka, 1/2 puszki (ok 150 gram) szprotek w sosie pomidorowym, jabłko, herbata

Posiłek 2: (13:30)
-szklanka kisielu
-baton
-1/2 bułki z serem i szynką zapiekana z keczupem

Posiłek 3: (16:30)
-200 gr piersi z kurczaka (gotowana i potem smażona) z buraczkami i odrobiną makaronu lub ryżu

Posiłek 4: (18:30)
-mały jogurt, 2 kostki czekolady

Kolacja (21:00)

- 250 gr twarogu z dodatkami

Kolację taką kocham, godzin posiłków zmienić nie mogę, może nie jest super zdrowo ale nie chcę sobie odmawiać słodkiego dziś zabrakło orzechów, ale zawsze gdzieś je dorzucam-zazwyczaj zamiast jogurtu.
Zyziulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 19:35   #130
wariatka345
Raczkowanie

Bo mi się nudzi hehe
Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. kanapka z jasnego pieczywa z twarogiem chudym,salami,pomidorkiem ,cebulą, kakao twaróg chudy na półtłusty i dodałabym drugą kanapkę
  2. 2 kostki czekolady + jabłko eee no comment
  3. śledź w oleju ,z cebulą + kromka razowca z szynką może być
  4. 2 małe schabowe zapiekane bez tłuszczu,z ziołami prowansalskimi i chili + 150g surówki wiosennej jakieś zdrowe węgle przydałyby się
  5. kostka ptasiego mleczka +jajko na miękko 2 jajka+ warzywka+ kromka chleba

bardzo proszę o komentarze.
Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za mile slowa co do mojego jadlopisu ;* jest mi niezmiernie miloo ;**
U:
Sn: jajecznica z 3 jajek na cebulce i szyneczce , dwie kromki razowca z masełkiem : szyneczka i sosem czosnkowym , serkiem zoltym pomidorkiem i szczypiorkiem , herbatka malinowa ślicznie

2sn: grahamka z pasta z tunczyka i papryka , jabłuszko , ice tea brzoskwiniowa w puszcze mniammm

O: 10 duzych kopytek ;d 100g buraczkow z papryka

P: dwa plastry drozdzowego , kakao na szklance mleka 1,5 % , garsc nerkowcow dobrze, że nnkt wpadło

K: dwie kromki razowca z masełkiem : jedna z dzemem truskawkowym , druga z almette smietankowym i papryka czerwona , herbatka malinowa boskiee jadłoo

2 duze jabłuszka ( 2 weszly na kilogram ;d )

i jak?
Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
moje dzisiejsz RR

Śn I - owsianka (100 ml mleka, 200 ml wody, 4 łyżki płatkow owsianych, 1 łyżka otrąb, 2 suszone śliwki, 4 suszone morele), pomarańcza ładnie
Śn II - bułka cebulowa w gotowaną wędliną, i połową pomidora, 70 g serka homo nat garść orzechów, kiwi bułka cebulowa chyba odpada bo to chyba biała co nie?? reszta ślicznie
O - kurczak, 100g warzyw (chyba trochę ubogo, ale obiad zrobiony na szybko) nio uboga, ale jak czasu nie było to oki
P- 70 g serka homo nat, ogórek zielony 130g ładnie
K- serek wiejski 150 g, ogórek zielony 130g podoba mi się

proszę o ocenę, i gdyby ktoś mogl obliczyć kaloryczność..
Cytat:
Napisane przez cafe con leche Pokaż wiadomość
moje R, trochę luźne , ale bardzo proszę o ocenę

Śn (8.30): owsiana (3,5 łyżki pł. ows, pół łyżki otrąb pszennych, pół łyżki otrąb owsianych, banan, jabłko, żurawina, pół szklanki mleka, 100 g wieśniaka, cynamon), trochę sałatki (pekińka, pomidor, ogórek, wieśniak), kawa z mlekiem ładne śniadanko, chyba troszkę za duże ale chociaż zdrowe

II śn (12): 2 kromki ziarnistego chleba z 2 plasterkami sopockiej polędwicy, jajkiem, pomidorem, batonik muesli kellog's special 90 kcal, kawa z mlekiem ładnie tylko ten batonik out

Obiad (koło 15): 4 łyżki ryżu brązowego, pierś kurczaka na oliwie, brokuły, sałatka ta co w śniadaniu, jabłko śliczniee

Po 17: parę kawałków czekolady mlecznej z orzechami (byłam poza domem i mnie ssało, a akurat czeko była pod ręką ) eee tam przecież my tylko ludźmi jesteśmy

Podwieczorek (18): jogut grecki 0% z migdałami, orzechami i słonecznikiem fajnie, że nnkt są

Kolacja (koło 21): jajecznica z 2 jaj z sałatką z pomidorów ładniie

Po prostu potraktuj ten dzień jako rozkręcenie metabolizmu

I jak??? miałam dziś parcie na słodkie i uległam
Cytat:
Napisane przez szazer Pokaż wiadomość
R
śniadanie
* 2 kromki chleba pelnoziarnistego :
- 1 z cienko posmarowana philadelphią, z salata, polędwica z warzywami, pomidorem, szczypiorem
- 1 z ogorkiem(10 plasterków i wszystko mi spadalo, ale dalam radę
), kiełkami i szczypiorkiem
* homo naturalny( w koncu go zdobylam) z garscia malin
ładnie
II śniadanie
* kanapka z 2 kromek z chleba jak wyzej z polędwica z warzywami, ogorkiem i kielkami
* jogurt naturalny

obiad
* miska barszczu ukrainskiego z fasolą,kapusta i ziemniakami(nie mam pojecia czemu bez burakow)
* 3 mniejsze gotowane piersi z kurczaka
* mala miseczka żurku
podoba mi się
kolacja
wiejski z mała bułeczką z mąki graham-orkiszowej(wlasnej roboty, wiec musialam zjesc - najlepsza jaką kiedykolwiek jadlam)
nio węgle się nie poleca wieczorem, ale trzeba spróbować jak się samemu zrobiła. Pewnie jeszcze cieplutkie
usmiecham sie o ocenę

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:18   #131
ar22
Raczkowanie

PPP: ( grr....czemu rośnie tylko brzuchol;/ )

I: [ 6;00] owsianka o składzie[ 4łyżki owsianych,3łyżki otrąb pszennych, 4 łyżki Bran Flakes, wkrojone pół wielgachnego banana, pół jogo naturalnego, po łyżeczce siemienia i lnu, cynamon, garsc orzechów + troche żurawiny suszonej ] jabłko wielgachne, herbata zielona

prrraca....

II ; [ 10;30] grahamka ze zbożami z masłem i serkiem białym, plastry pomidora, jabłucho, herbata

podgryzane winogronka

przekąska: kawa z mlekiem skondensowanym/ gruszka

III: [ 16:00] makaron razowy polany jogurtem naturalnym, wkrojone kiwi i pomarancz, posypane mieszanką orzechów +herbata zielona ( obiad taki bo: postny i robiony w mega pośpiechu po powrocie z pracy)

sprzątnie domku

IV ; [ 18:00] kawa z mlekiem skondensowanym, jabłucho, duzy jogo naturalny z wkrojonym bananem, mega garscia orzechów

V : [ 20:00] Serek wiejski 150g z rzodkiewka, 2 kromy chleba razoewgo z masłem, pomidorkiem, jajkiem na twardo,ogórkiem zielonym, rzodkiewką + zioła, kubas herbaty z cytryną

do tego 2litry wody

prosim slicznie o ocenke... chociaż może dzisiaj ktoś oceni....
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 20:52   #132
Julkakulkaa
Rozeznanie

Kochane, powiedzcie mi, czy dzisiaj nie zjadłam za mało??? Teoretycznie miało być R:
9.00 - późne śniadanie: 1/3 szklanki płatków owsianych na mleku i wodzie, łyżka otrąb, jabłko, duża szczypta cukru,
13.30 - sałatka warzywna 250g - taka z jajka, ziemniaka, marchwi, ogórka, groszku, pietruszki, jabłka i majonezu
19.30 - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem. Tak późno bo nie miałam na nic ochoty wcześniej
21.30 - jajko

Jutro planuję:
śniadanie - owsianka j.w.
II śniadanie - sałatka j.w. lub kawałek ciasta snikers (niestety jestem uzależniona od słodyczy)
obiad - będzie kurczak ok 200g i warzywka mrożone 200g
podwieczorek - makrela po meksykańsku pół puszki
kolacja - wieśniak z pomidorem i szczypiorkiem

Gdzie przy tym jadłospisie wrzucić orzeszki ziemne???

Wiem że nie jest to jadłospis idealny ale czy jedząc w ten sposób mam szansę schudnąć i nie spowolnić metabolizmu (mam na myśli jadłospis jutrzejszy)? Jeśli chodzi o ruch to sporo chodzę i codziennie 30 min hula hop.

Bardzo proszę o pomoc i dobrą radę
Julkakulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:53   #133
nala4
Przyczajenie

To teraz ja ze swoim P:

śn.: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, 1.5 szklanki mleka, garść nerkowców, banan, łyżeczka inki)

II śn.: bułka obie połówki posmarowane masłem: 1 z makrelą w sosie pomidorowym, a 2 z plasterkiem filetu z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; jogurt do picia grejpfrutowy z zieloną herbatą; kilka draży czekoladowych; kostka czekolady mlecznej

obiad: talerz barszczu białego z ziemniakami (zabielany śmietaną); makaron z truskawkami, twarogiem, cukrem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego

podjadanie masy do sernika

podwieczorek: serek wiejski 200 g z suszoną papają, ananasem, orzechami laskowymi

kolacja: bułka obie połówki posmarowane serkiem ze szczypiorkiem: 1 z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem, 2 z serem żółtym jajkiem na twardo i ogórkiem konserwowym; kakao; kawałek sernika na spróbowanie

po: jabłko

Proszę o ocenę
nala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:02   #134
countryhouse
Raczkowanie

R
I śń: 3łyżki płatków owsianych 1 łyzka sojowych trochę otrebów jabłko i szklanka mleka lub 150g jogurty nat ,słonecznik lub siemię lniane, rodzynki
II śń: kromka chleba ciemnego z platrem wędliny i chudym serkiem
Ob: makaron razowy, łosoś od 120g gotowany surówka
Kol: wieśniak z tuńczykiem ogórek rzodkiewka

w między czasie jabłko i troche suszonych owoców
do tego oczywiście aerobik

Co o tym myślicie?
Stary 2010-03-12, 21:11   #135
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cafe con leche Pokaż wiadomość
Podwieczorek (18): jogut grecki 0% z migdałami, orzechami i słonecznikiem
Jogurt grecki 0%?
Gdzie takie cudo kupujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 21:15   #136
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zyziulec Pokaż wiadomość
Cześć!
Podczytuję Was od kilku miesięcy, ale dopiero dziś postanowiłam zaistnieć publicznie i poddać się Waszej ocenie i krytyce.

Dobiłam do 1550 kcal ale tyję na tym. Ogólnie już jakieś 4 kg...Oczywiście wychodzę z ed

Śniadanie: (10:15)
-3 połówki bułki:
-masło, szynka
-pasztet
-masło, sól (lubię tak)

na każdej jakieś warzywka, 1/2 puszki (ok 150 gram) szprotek w sosie pomidorowym, jabłko, herbata Ok. Chociaż może spróbujesz owsianki na śniadanko, co ty na to?

Posiłek 2: (13:30)
-szklanka kisielu Kisiel to takie wielki nic, może spróbuj zamienić go na budyń
-baton Fajnie, że jest i coś słodkiego
-1/2 bułki z serem i szynką zapiekana z keczupem Dlaczego tylko pół bułki - powinno być półtora!

Posiłek 3: (16:30)
-200 gr piersi z kurczaka (gotowana i potem smażona) z buraczkami i odrobiną makaronu lub ryżu Dlaczego odrobina?? Wiesz, że pierś z kurczaka to najchudsze mięso?
Może jakiś deserek? Pasek czeko/orzechy itp.?

Posiłek 4: (18:30)
-mały jogurt, 2 kostki czekolady Do jogurtu powinnaś wrzucić jakieś orzeszki/suszki/łyżkę dżemu/masła orzechowego - cokolwiek, jednym słowem, to co lubisz

Kolacja (21:00)

- 250 gr twarogu z dodatkami Gdzie się podziały węgle...?Na kolacje powinny wpaść 2-3 kromki chleba posmarowanego masłem z dodatkami i, skoro tak lubisz, mógłbyć ten twaróg

Dobrze jakby po kolacji także coś się znalazło: orzechy/budyń/mleko z miodem/kakao

Kolację taką kocham, godzin posiłków zmienić nie mogę, może nie jest super zdrowo ale nie chcę sobie odmawiać słodkiego dziś zabrakło orzechów, ale zawsze gdzieś je dorzucam-zazwyczaj zamiast jogurtu. Fajnie, że uwzględniasz orzechy, ale one powinny być DO jogurtu a nie zamiast.
Oprócz jabłka nie ma żadnych owoców-fajnie jakby w twoim jadło znalazły się również banany i winogrona
reszta jw.

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 21:36   #137
gohs
Zakorzenienie

Rrrrrrrr, z prośbą o ocenkę
8:00 owsianka z mlekiem i gruszką
11:00 grillowany kurczak z warzywami i sosem sojowym, po jabłko
14:30 dwie kromki żytniego ze śledziem a'la łosoś
19:00 zupa łososiowa
22:00 pół puszki tuńczyka wsw, kawałek papryki
Dzisiaj dzień rybny
Stary 2010-03-12, 22:13   #138
samtajm
Raczkowanie

R
Podejście drugie mam nadzieję, że wyszło trochę lepiej (??)

Ś: bułka grahamka z serkiem light, sałatą, pomidorem i cebulką, garść migdałów, sok z brzozy
IIŚ: jogurt naturalny z 4 łyżkami otrębów, łyżeczką siemienia lnianego i 3 suszonymi śliwkami, 2 mandarynki
O: gulasz sojowy z kaszą gryczaną i surówkami (nieplanowanie w green way'u- zjadłam ok. pół porcji i surówki wszystkie)
K: chudy twaróg ok 150g. z rzodkiewką, pomidorem i cebulką, jogurt naturalny z koziego mleka
samtajm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 22:44   #139
pyskatka89
Rozeznanie

U.

Śn. pół grahamki z masłem, pekińską, filetem z indyka, pomidorem, ogórkiem kiszonym i cebulą, drugie pół z masłem, wiejskim i rzodkiewką; herbata z miodem i cytryną, bo gardło boli.
II Sn. duże jabłko, cappuccino czekoladowe milka + jedna czekoladowa wiśnia w likierze; reszta wiejskiego ze śniadania z orzechami pistacjowymi, miodem i bananem
Ob. puszka tuńczyka podsmażona z ziołami, cebulą, ogórkiem kiszonym i szczypiorem na oliwie, pół szklanki (na sucho) kaszy kus-kus, kilka ogórków kiszonych
D: herbata z miodem i cytryną, kilka familijnych śmietankowych
Pod: kromka razowca z masłem orzechowym, pomidor z solą (gryziony jak jabłko, chcice miałam na takiego )
miseczka twarożku z tłustego sera + jogo nat. z rzodkiewką i szczypiorem
Kol: Kubek pomidorowej niezabielanej z brązowym ryżem (3 łyżki?), 2 kromki razowca z masłem, pekińską, filetem indyczym, chrzanem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
po: 2 desperadosy (wiem, wiem... ale weekend zaczęłam i musiałam odreagować stres nagromadzony przez tydzień); orzeszki ziemne solone

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 06:49   #140
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nala4 Pokaż wiadomość
To teraz ja ze swoim P:

śn.: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, 1.5 szklanki mleka, garść nerkowców, banan, łyżeczka inki) ładnie, ale jeśli to ma być P dodaj więcej płatków

II śn.: bułka obie połówki posmarowane masłem: 1 z makrelą w sosie pomidorowym, a 2 z plasterkiem filetu z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; jogurt do picia grejpfrutowy z zieloną herbatą; kilka draży czekoladowych; kostka czekolady mlecznej tutaj ślicznie.

obiad: talerz barszczu białego z ziemniakami (zabielany śmietaną); makaron z truskawkami, twarogiem, cukrem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego hmm...i znowu obiadek dość lekki

podjadanie masy do sernika

podwieczorek: serek wiejski 200 g z suszoną papają, ananasem, orzechami laskowymi tutaj ładniutko

kolacja: bułka obie połówki posmarowane serkiem ze szczypiorkiem: 1 z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem, 2 z serem żółtym jajkiem na twardo i ogórkiem konserwowym; kakao; kawałek sernika na spróbowanie smaczniaaaście!

po: jabłko

Proszę o ocenę
jw.
ładne U ale do P to jeszcze trochę brakuję. w ogóle to tyjesz na tym? widzę, że powoli zaczynasz zwiększać jedzonko i co najważniejsze, moje/nasze rady nie idą w LAS tylko w nas - z czego oczywiście niezmiernie się cieszę oby tak dalej-powodzenia!!!
Stary 2010-03-13, 07:03   #141
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
U.

Śn. pół grahamki z masłem, pekińską, filetem z indyka, pomidorem, ogórkiem kiszonym i cebulą, drugie pół z masłem, wiejskim i rzodkiewką; herbata z miodem i cytryną, bo gardło boli. Ładnie, chodz dodalybysmy tu jakiegos banana
II Sn. duże jabłko, cappuccino czekoladowe milka + jedna czekoladowa wiśnia w likierze; reszta wiejskiego ze śniadania z orzechami pistacjowymi, miodem i bananem OK
Ob. puszka tuńczyka podsmażona z ziołami, cebulą, ogórkiem kiszonym i szczypiorem na oliwie, pół szklanki (na sucho) kaszy kus-kus, kilka ogórków kiszonych OK
D: herbata z miodem i cytryną, kilka familijnych śmietankowych fajnie ze ejst deser!!! Mmmm
Pod: kromka razowca z masłem orzechowym, pomidor z solą (gryziony jak jabłko, chcice miałam na takiego ) Oh, maslo orzechowe! skoncyzlo nam sie wiec dzis skoczymy po niego! Dzieki za przypomnienie;D
miseczka twarożku z tłustego sera + jogo nat. z rzodkiewką i szczypiorem Mm, nasza ulubiona wersja;D
Kol: Kubek pomidorowej niezabielanej z brązowym ryżem (3 łyżki?), 2 kromki razowca z masłem, pekińską, filetem indyczym, chrzanem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
po: 2 desperadosy (wiem, wiem... ale weekend zaczęłam i musiałam odreagować stres nagromadzony przez tydzień); orzeszki ziemne solone TAAAAK:P U nas dzis tez jakies piwo bedzie i popcor- wiadomo, weekend, znajomi;D
jw. Fajnie i smacznie!

A nam od kiedy nie jemy jajcow ze wzgledu na niespodzianke waga spadla do 43.5!!!! . Wczoraj bylo 44, dzis wstajemy...szok;/ Nie jemy malo przeciez Chyba jednak to za malo dla anszego organizmu i czas spowrotem wrocic na P! Fakt, troszkę mniej wody pijemy niż zwykle...ale zeby od tego? .

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
PPP: ( grr....czemu rośnie tylko brzuchol;/ ) Może poprostu masz wzdęcia?. Niebawem wszystko się unormuje.

I: [ 6;00] owsianka o składzie[ 4łyżki owsianych,3łyżki otrąb pszennych, 4 łyżki Bran Flakes, wkrojone pół wielgachnego banana, pół jogo naturalnego, po łyżeczce siemienia i lnu, cynamon, garsc orzechów + troche żurawiny suszonej ] jabłko wielgachne, herbata zielona

prrraca....

II ; [ 10;30] grahamka ze zbożami z masłem i serkiem białym, plastry pomidora, jabłucho, herbata

podgryzane winogronka

przekąska: kawa z mlekiem skondensowanym/ gruszka

III: [ 16:00] makaron razowy polany jogurtem naturalnym, wkrojone kiwi i pomarancz, posypane mieszanką orzechów +herbata zielona ( obiad taki bo: postny i robiony w mega pośpiechu po powrocie z pracy)

sprzątnie domku

IV ; [ 18:00] kawa z mlekiem skondensowanym, jabłucho, duzy jogo naturalny z wkrojonym bananem, mega garscia orzechów

V : [ 20:00] Serek wiejski 150g z rzodkiewka, 2 kromy chleba razoewgo z masłem, pomidorkiem, jajkiem na twardo,ogórkiem zielonym, rzodkiewką + zioła, kubas herbaty z cytryną

do tego 2litry wody

prosim slicznie o ocenke... chociaż może dzisiaj ktoś oceni....
hm, twoje menu prawie zawsze jest takie same Razi ans totalny brak slodyczy..mzoe sproboj chociaz pasek gorzkiej czeko sobie przwegryzc?? Widzimy poprawe w twoim menu w porownaniu do tego co bylo kiedys. Jest o niebo lepiej;]

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 07:03   #142
lisnov
Zakorzenienie

I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i z pomidorem, pomarańcza, kubek mleka 0,5% z kawą Inką
II - pół bułki razowej z ziarnami z połową trójkąta serka topionego, jabłko, 200g serka waniliowego
III - dwa paluchy razowe wieloziarniste
IV - kubek mleka 0,5% z kawą Inką
Poszlam spac.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 07:15   #143
Reavela
Zadomowienie

R

I śniadanie - 1 szklanka wody, 2 kromki ciemnego chleba z sałatą, białym twarogiem, szynką, szczypiorkiem, cienka warstwa masła, słodka herbata z cytryną i sokiem malinowym (domowej roboty, bez konserwantów )
II śniadanie - 2x kiwi, szklanka wody mineralnej, batonik Fitness.
Obiad - po za domem, ale mam ochotę na taką świetną sałatkę z orzechami + sok pomarańczowy
Deser - pomarańcze x2 (małe) jeden banan, kiwi, zmiksowane jako koktajl + szklanka wody
Kolacja - Marchewka z jabłkiem, cukrem i cytryną + woda mineralna.

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2010-03-13 o 07:22
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 08:46   #144
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
i - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i z pomidorem, pomarańcza, kubek mleka 0,5% z kawą inką
ii - pół bułki razowej z ziarnami z połową trójkąta serka topionego, jabłko, 200g serka waniliowego
iii - dwa paluchy razowe wieloziarniste
iv - kubek mleka 0,5% z kawą inką
poszlam spac.
u, r, p?
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:02   #145
elionka
Raczkowanie

GG do elionka

R:

śniadanie (9:30) : 2 kromki ciemnego chleba z chudą wędliną i pomidorkiem
II śniadanie (12:30) : sałatka grecka: feta, sałata lodowa, oliwki, pomidor polane oliwą z oliwek. dorzucę jeszcze trochę posiekanych orzechów; pomarańcza
obiad (koło 15:00) : piersi kurczaka w ziołach, warzywa na patelnię: brokuły, kalafior i zielona fasola
podwieczorek (18:00) : serek wiejski z warzywkami
kolacja (21:00) : jajecznica z 2 jajek z pomidorkami, papryką i ogórkami.

proszę o ocenę.
elionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:09   #146
cafe con leche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Jogurt grecki 0%?
Gdzie takie cudo kupujesz?
w londynie, tylko z jednej firmy taki widziałam i mi bardzo podpasował
cafe con leche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:14   #147
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
R

I śniadanie - 1 szklanka wody, 2 kromki ciemnego chleba z sałatą, białym twarogiem, szynką, szczypiorkiem, cienka warstwa masła, słodka herbata z cytryną i sokiem malinowym (domowej roboty, bez konserwantów )
II śniadanie - 2x kiwi, szklanka wody mineralnej, batonik Fitness.
Obiad - po za domem, ale mam ochotę na taką świetną sałatkę z orzechami + sok pomarańczowy
Deser - pomarańcze x2 (małe) jeden banan, kiwi, zmiksowane jako koktajl + szklanka wody
Kolacja - Marchewka z jabłkiem, cukrem i cytryną + woda mineralna.
czytalas podwieszone watki?
w tym jadlospisie sa prawie same cukry proste, zero konkretnego jedzenia, praktycznie zero bialka, owoce to nie posilek.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 09:17   #148
lisnov
Zakorzenienie

I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i z pomidorem, pomarańcza, kubek mleka 0,5% z kawą inką
II - pół bułki razowej z ziarnami z połową trójkąta serka topionego, jabłko, 200g serka waniliowego
III- dwa paluchy razowe wieloziarniste
IV- kubek mleka 0,5% z kawą inką
poszlam spac.
Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
u, r, p?
R, przepraszam, zawsze zapominam dodać.
Serek topiony się nie nadaje na R, wiem, ale post był i nie miałam z czym zrobić. Serek waniliowy zjadłam bo Pani Iza_wiosenna zasugerowała, że przy wychodzeniu z ED nie należy tak drastycznie ograniczać kalorie. Na późniejszą część dnia planowałam rybkę, kaszę, może jajecznicę ale poszłam spać i obudziłam się dopiero dzisiaj.
lisnov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:29   #149
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
czytalas podwieszone watki?
w tym jadlospisie sa prawie same cukry proste, zero konkretnego jedzenia, praktycznie zero bialka, owoce to nie posilek.
a co to jest konkretne jedzenie?
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 09:36   #150
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
a co to jest konkretne jedzenie?
jeszcze raz: przeczytaj watki podwieszone. 10PŻ szczegolnie.

konkretne jedzenie to takie, ktore dostarczy wszystkich niezbednych skladnikow, a nie tylko cukrow
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości