![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
U:
I: owsiana- 5 łych płatków owsianych, ok.1/2 (małej) lubelli zimowej, łycha pestek słonecznika, wieśniak 200g (of course ![]() II: bułka żytnia z masłem, makrelą wędzoną, rzodkiewką, rzeżuchą i sałatą+gruszka III: drożdżówka z jabłkiem + activia truskawkowa IV: kotlet z ryby ze szpinakiem (kupny taki-coś ala paluszki rybne, tylko większy), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej V: kromka razowca z masłem, serem żółtym i kapustą pekińską; miseczka surówki z marchwi i jabłka + herbata zielona proszę o ocenę ![]() ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-03-12 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za mile slowa co do mojego jadlopisu ;* jest mi niezmiernie miloo ;**
U: Sn: jajecznica z 3 jajek na cebulce i szyneczce , dwie kromki razowca z masełkiem : szyneczka i sosem czosnkowym , serkiem zoltym pomidorkiem i szczypiorkiem , herbatka malinowa 2sn: grahamka z pasta z tunczyka i papryka , jabłuszko , ice tea brzoskwiniowa w puszcze O: 10 duzych kopytek ;d 100g buraczkow z papryka P: dwa plastry drozdzowego , kakao na szklance mleka 1,5 % , garsc nerkowcow K: dwie kromki razowca z masełkiem : jedna z dzemem truskawkowym , druga z almette smietankowym i papryka czerwona , herbatka malinowa 2 duze jabłuszka ( 2 weszly na kilogram ;d ) i jak?
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To w takim razie zjem całego pomidora ![]() Przed treningiem jem samo białko. ![]() A i jeszcze pytanie o te orzechy ziemne - czy to jest źródło NNKT ? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Zapomniałam o owsiance napisać. Skład: 3 czubaste łychy płatków owsianych, mleka sporo, jabłko też duże. Tą owsianką bardzo się najadam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsz RR
![]() Śn I - owsianka (100 ml mleka, 200 ml wody, 4 łyżki płatkow owsianych, 1 łyżka otrąb, 2 suszone śliwki, 4 suszone morele), pomarańcza Śn II - bułka cebulowa w gotowaną wędliną, i połową pomidora, 70 g serka homo nat garść orzechów, kiwi O - kurczak, 100g warzyw (chyba trochę ubogo, ale obiad zrobiony na szybko) P- 70 g serka homo nat, ogórek zielony 130g K- serek wiejski 150 g, ogórek zielony 130g proszę o ocenę, i gdyby ktoś mogl obliczyć kaloryczność.. ![]()
#126 |
Raczkowanie
|
moje R, trochę luźne
![]() Śn (8.30): owsiana (3,5 łyżki pł. ows, pół łyżki otrąb pszennych, pół łyżki otrąb owsianych, banan, jabłko, żurawina, pół szklanki mleka, 100 g wieśniaka, cynamon), trochę sałatki (pekińka, pomidor, ogórek, wieśniak), kawa z mlekiem II śn (12): 2 kromki ziarnistego chleba z 2 plasterkami sopockiej polędwicy, jajkiem, pomidorem, batonik muesli kellog's special 90 kcal, kawa z mlekiem Obiad (koło 15): 4 łyżki ryżu brązowego, pierś kurczaka na oliwie, brokuły, sałatka ta co w śniadaniu, jabłko Po 17: parę kawałków czekolady mlecznej z orzechami (byłam poza domem i mnie ssało, a akurat czeko była pod ręką ![]() Podwieczorek (18): jogut grecki 0% z migdałami, orzechami i słonecznikiem Kolacja (koło 21): jajecznica z 2 jaj z sałatką z pomidorów I jak??? miałam dziś parcie na słodkie i uległam |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie
* 2 kromki chleba pelnoziarnistego : - 1 z cienko posmarowana philadelphią, z salata, polędwica z warzywami, pomidorem, szczypiorem - 1 z ogorkiem(10 plasterków i wszystko mi spadalo, ale dalam radę ![]() * homo naturalny( w koncu go zdobylam ![]() II śniadanie * kanapka z 2 kromek z chleba jak wyzej z polędwica z warzywami, ogorkiem i kielkami * jogurt naturalny obiad * miska barszczu ukrainskiego z fasolą,kapusta i ziemniakami(nie mam pojecia czemu bez burakow ![]() * 3 mniejsze gotowane piersi z kurczaka * mala miseczka żurku ![]() kolacja wiejski z mała bułeczką z mąki graham-orkiszowej(wlasnej roboty, wiec musialam zjesc - najlepsza jaką kiedykolwiek jadlam ![]() usmiecham sie o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Podczytuję Was od kilku miesięcy, ale dopiero dziś postanowiłam zaistnieć publicznie ![]() ![]() Dobiłam do 1550 kcal ale tyję na tym. Ogólnie już jakieś 4 kg...Oczywiście wychodzę z ed ![]() Śniadanie: (10:15) -3 połówki bułki: -masło, szynka -pasztet -masło, sól (lubię tak ![]() na każdej jakieś warzywka, 1/2 puszki (ok 150 gram) szprotek w sosie pomidorowym, jabłko, herbata Posiłek 2: (13:30) -szklanka kisielu -baton -1/2 bułki z serem i szynką zapiekana z keczupem Posiłek 3: (16:30) -200 gr piersi z kurczaka (gotowana i potem smażona) z buraczkami i odrobiną makaronu lub ryżu Posiłek 4: (18:30) -mały jogurt, 2 kostki czekolady Kolacja (21:00) - 250 gr twarogu z dodatkami Kolację taką kocham, godzin posiłków zmienić nie mogę, może nie jest super zdrowo ale nie chcę sobie odmawiać słodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||||
Raczkowanie
|
Bo mi się nudzi hehe
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
PPP: ( grr....czemu rośnie tylko brzuchol;/ )
I: [ 6;00] owsianka o składzie[ 4łyżki owsianych,3łyżki otrąb pszennych, 4 łyżki Bran Flakes, wkrojone pół wielgachnego banana, pół jogo naturalnego, po łyżeczce siemienia i lnu, cynamon, garsc orzechów + troche żurawiny suszonej ] jabłko wielgachne, herbata zielona prrraca.... II ; [ 10;30] grahamka ze zbożami z masłem i serkiem białym, plastry pomidora, jabłucho, herbata podgryzane winogronka przekąska: kawa z mlekiem skondensowanym/ gruszka III: [ 16:00] makaron razowy polany jogurtem naturalnym, wkrojone kiwi i pomarancz, posypane mieszanką orzechów +herbata zielona ( obiad taki bo: postny i robiony w mega pośpiechu po powrocie z pracy) sprzątnie domku IV ; [ 18:00] kawa z mlekiem skondensowanym, jabłucho, duzy jogo naturalny z wkrojonym bananem, mega garscia orzechów V : [ 20:00] Serek wiejski 150g z rzodkiewka, 2 kromy chleba razoewgo z masłem, pomidorkiem, jajkiem na twardo,ogórkiem zielonym, rzodkiewką + zioła, kubas herbaty z cytryną do tego 2litry wody prosim slicznie o ocenke... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Kochane, powiedzcie mi, czy dzisiaj nie zjadłam za mało??? Teoretycznie miało być R:
9.00 - późne śniadanie: 1/3 szklanki płatków owsianych na mleku i wodzie, łyżka otrąb, jabłko, duża szczypta cukru, 13.30 - sałatka warzywna 250g - taka z jajka, ziemniaka, marchwi, ogórka, groszku, pietruszki, jabłka i majonezu 19.30 - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem. Tak późno bo nie miałam na nic ochoty wcześniej 21.30 - jajko Jutro planuję: śniadanie - owsianka j.w. II śniadanie - sałatka j.w. lub kawałek ciasta snikers (niestety jestem uzależniona od słodyczy) obiad - będzie kurczak ok 200g i warzywka mrożone 200g podwieczorek - makrela po meksykańsku pół puszki kolacja - wieśniak z pomidorem i szczypiorkiem Gdzie przy tym jadłospisie wrzucić orzeszki ziemne??? Wiem że nie jest to jadłospis idealny ale czy jedząc w ten sposób mam szansę schudnąć i nie spowolnić metabolizmu (mam na myśli jadłospis jutrzejszy)? Jeśli chodzi o ruch to sporo chodzę i codziennie 30 min hula hop. Bardzo proszę o pomoc i dobrą radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
To teraz ja ze swoim P:
śn.: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrąb, 1.5 szklanki mleka, garść nerkowców, banan, łyżeczka inki) II śn.: bułka obie połówki posmarowane masłem: 1 z makrelą w sosie pomidorowym, a 2 z plasterkiem filetu z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; jogurt do picia grejpfrutowy z zieloną herbatą; kilka draży czekoladowych; kostka czekolady mlecznej obiad: talerz barszczu białego z ziemniakami (zabielany śmietaną); makaron z truskawkami, twarogiem, cukrem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego podjadanie masy do sernika ![]() podwieczorek: serek wiejski 200 g z suszoną papają, ananasem, orzechami laskowymi kolacja: bułka obie połówki posmarowane serkiem ze szczypiorkiem: 1 z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem, 2 z serem żółtym jajkiem na twardo i ogórkiem konserwowym; kakao; kawałek sernika na spróbowanie ![]() po: jabłko Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
R
I śń: 3łyżki płatków owsianych 1 łyzka sojowych trochę otrebów jabłko i szklanka mleka lub 150g jogurty nat ,słonecznik lub siemię lniane, rodzynki II śń: kromka chleba ciemnego z platrem wędliny i chudym serkiem Ob: makaron razowy, łosoś od 120g gotowany surówka Kol: wieśniak z tuńczykiem ogórek rzodkiewka w między czasie jabłko i troche suszonych owoców do tego oczywiście aerobik Co o tym myślicie?
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie takie cudo kupujesz? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() reszta jw.
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrrr, z prośbą o ocenkę
![]() 8:00 owsianka z mlekiem i gruszką 11:00 grillowany kurczak z warzywami i sosem sojowym, po jabłko 14:30 dwie kromki żytniego ze śledziem a'la łosoś 19:00 zupa łososiowa 22:00 pół puszki tuńczyka wsw, kawałek papryki Dzisiaj dzień rybny ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
R
Podejście drugie mam nadzieję, że wyszło trochę lepiej (??) Ś: bułka grahamka z serkiem light, sałatą, pomidorem i cebulką, garść migdałów, sok z brzozy IIŚ: jogurt naturalny z 4 łyżkami otrębów, łyżeczką siemienia lnianego i 3 suszonymi śliwkami, 2 mandarynki O: gulasz sojowy z kaszą gryczaną i surówkami (nieplanowanie w green way'u- zjadłam ok. pół porcji i surówki wszystkie ![]() K: chudy twaróg ok 150g. z rzodkiewką, pomidorem i cebulką, jogurt naturalny z koziego mleka |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
U.
Śn. pół grahamki z masłem, pekińską, filetem z indyka, pomidorem, ogórkiem kiszonym i cebulą, drugie pół z masłem, wiejskim i rzodkiewką; herbata z miodem i cytryną, bo gardło boli. II Sn. duże jabłko, cappuccino czekoladowe milka + jedna czekoladowa wiśnia w likierze; reszta wiejskiego ze śniadania z orzechami pistacjowymi, miodem i bananem Ob. puszka tuńczyka podsmażona z ziołami, cebulą, ogórkiem kiszonym i szczypiorem na oliwie, pół szklanki (na sucho) kaszy kus-kus, kilka ogórków kiszonych D: herbata z miodem i cytryną, kilka familijnych śmietankowych Pod: kromka razowca z masłem orzechowym, pomidor z solą (gryziony jak jabłko, chcice miałam na takiego ![]() miseczka twarożku z tłustego sera + jogo nat. z rzodkiewką i szczypiorem Kol: Kubek pomidorowej niezabielanej z brązowym ryżem (3 łyżki?), 2 kromki razowca z masłem, pekińską, filetem indyczym, chrzanem, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem po: 2 desperadosy (wiem, wiem... ale weekend zaczęłam i musiałam odreagować stres nagromadzony przez tydzień); orzeszki ziemne solone
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ładne U ale do P to jeszcze trochę brakuję. w ogóle to tyjesz na tym? widzę, że powoli zaczynasz zwiększać jedzonko i co najważniejsze, moje/nasze rady nie idą w LAS tylko w nas - z czego oczywiście niezmiernie się cieszę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A nam od kiedy nie jemy jajcow ze wzgledu na niespodzianke waga spadla do 43.5!!!! . Wczoraj bylo 44, dzis wstajemy...szok;/ Nie jemy malo przeciez ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i z pomidorem, pomarańcza, kubek mleka 0,5% z kawą Inką
II - pół bułki razowej z ziarnami z połową trójkąta serka topionego, jabłko, 200g serka waniliowego III - dwa paluchy razowe wieloziarniste IV - kubek mleka 0,5% z kawą Inką Poszlam spac. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
R
![]() I śniadanie - 1 szklanka wody, 2 kromki ciemnego chleba z sałatą, białym twarogiem, szynką, szczypiorkiem, cienka warstwa masła, słodka herbata z cytryną i sokiem malinowym (domowej roboty, bez konserwantów ![]() II śniadanie - 2x kiwi, szklanka wody mineralnej, batonik Fitness. Obiad - po za domem, ale mam ochotę na taką świetną sałatkę z orzechami ![]() Deser - pomarańcze x2 (małe) jeden banan, kiwi, zmiksowane jako koktajl + szklanka wody Kolacja - Marchewka z jabłkiem, cukrem i cytryną + woda mineralna. Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2010-03-13 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
R:
śniadanie (9:30) : 2 kromki ciemnego chleba z chudą wędliną i pomidorkiem II śniadanie (12:30) : sałatka grecka: feta, sałata lodowa, oliwki, pomidor polane oliwą z oliwek. dorzucę jeszcze trochę posiekanych orzechów; pomarańcza obiad (koło 15:00) : piersi kurczaka w ziołach, warzywa na patelnię: brokuły, kalafior i zielona fasola podwieczorek (18:00) : serek wiejski z warzywkami kolacja (21:00) : jajecznica z 2 jajek z pomidorkami, papryką i ogórkami. proszę o ocenę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tym jadlospisie sa prawie same cukry proste, zero konkretnego jedzenia, praktycznie zero bialka, owoce to nie posilek.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
I - dwie kromki chleba razowego z ziarnami z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem i z pomidorem, pomarańcza, kubek mleka 0,5% z kawą inką
II - pół bułki razowej z ziarnami z połową trójkąta serka topionego, jabłko, 200g serka waniliowego III- dwa paluchy razowe wieloziarniste IV- kubek mleka 0,5% z kawą inką poszlam spac. R, przepraszam, zawsze zapominam dodać. Serek topiony się nie nadaje na R, wiem, ale post był i nie miałam z czym zrobić. Serek waniliowy zjadłam bo Pani Iza_wiosenna zasugerowała, że przy wychodzeniu z ED nie należy tak drastycznie ograniczać kalorie. Na późniejszą część dnia planowałam rybkę, kaszę, może jajecznicę ale poszłam spać i obudziłam się dopiero dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz: przeczytaj watki podwieszone. 10PŻ szczegolnie.
konkretne jedzenie to takie, ktore dostarczy wszystkich niezbednych skladnikow, a nie tylko cukrow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.