|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najbrzydsze miasto w Polsce?
A byłaś przejazdem czy na dłużej? Pochodziłaś? Ja widziałam prawie cały Przemyśl i moim zdaniem to jest piękne miasto.
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Byliście w Wałbrzychu?? to dopiero brzydkie miasto
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Łódź, byłam tam nie raz i za każdym razem nie mogłam się nadziwić jak komuś się może tam podobać
Szczecina też nie lubię, ale z dziwnego powodu - nie podoba mi się układ miasta natomiast rzeczywiście jakieś strasznie paskudne nie jest.kocurka - zabawnie, ale też mam koleżankę ze Śląska któa strasznie narzeka na Lublin, ale to chyba wynika z tego że jakby nie patrzeć tam mają Katowice nie Katowice, a Lublin to małe miasto, w dodatku z małą ilością atrakcji turystycznych, dlatego tak go ludzie stamtąd nie lubią
Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-03-18 o 18:35 |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo bardzo dużo osób napisało, że jest fatalna i nudna...a tu się w gruncie rzeczy sporo dzieje I miasto jako takie atmosferę ma naprawdę fajną - ale żeby to wiedzieć, trzeba tu trochę pomieszkać, bo na pierwszy rzut oka to rzeczywiście szaro i brudno (chociaż nie zauważyłam, żeby było pod tym względem gorzej niż w innych wielkich miastach )Atmosfery się nie da niestety ocenić jeśli nie mieszkało się w mieście chociaż miesiąc...dlatego ja mogę ocenić pod tym względem tylko 2 miasta: Łódź i Dzierżoniów (mam sentyment Chyba muszę się kiedyś wybrać do tych Katowic tak na kilka dni, a nie przejazdem...są tutaj tak sprzeczne opinie na temat tego miasta, że aż jestem ciekawa ![]() A co do Lublina jeszcze, to się mogę wypowiedzieć w imieniu koleżanki z dolnego śląska, która przeniosła się tam na studia. Stwierdziła, że to miasto jest koszmarne i choćby nie wiem co nie chce tam mieszkać po studiach. Ja nie wiem, nie byłam...ale ona pała niechęcią
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
byłam w Przemyślu kilka razy, miałam tam kilka spraw do załatwienia więc byłam w różnych częściach, choć fakt, ogladałam to miasto głównie zza szyby samochodu. dla mnie to miasto jest szare i ponure.
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie jak tak ? PS. Vixen, powinnas swiadczyc uslugi jako psycholog przez internet
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Więc proponuję wybrać się na zwiedzanie, bo większość miast zza szyby samochodu wygląda nieciekawie, tym bardziej, że ciekawsze miejsca są poza głównymi ulicami.
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Katowice-byłam tam niedawno i stwierdziłam, że w brzydszego miasta chyba nie widziałam
, nie podoba mi się też Sopot-nie wiem, co ludzie w nim widzą?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#130 |
|
astro-loszka
|
Za brzydkie miasto uważam Kielce (szare, ponure, odrapane), Lublin (poza starówką) i Częstochowę (poza Jasną Górą).
Lubię Warszawę (która w końcu znam najlepiej :P), jestem zakochana w Trójmieście, szczególnie w Gdyni, uwielbiam Nałęczów. Białystok uważam za fajne, klimatyczne miasto, ale trochę mi się przejadło. Podobnie Kraków i Zakopane. Bardzo chciałabym zwiedzić Wrocław i Szczecin, bo nigdy nie byłam w tych miastach, jestem ich ciekawa.
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie przeszkadzaja koscioly jako budynki sakralne czy whatsoever, tylko ze ze wzgledu na jasna góre pewnych budynków nie mozna budować, jak równiez fakt, że parki, skwerki, place zabaw dla dzieci są burzoneb a w tym miejscu powstają kościoły.
Wokół częstochowy jest pięknie, jest jura, szlaki turystyczne, rowerowe, niedlugo w olsztynie startuje nordic walking, ale sama czestochowa jest brzydka, zanidbana i nieudolnie rządzona, pieniadze sie pompuje w Jasna Gore i najblizsze okolice, a odlegle dzielnice sie rozpadają. Ale co ja tam wiem, przeciez nie mieszkam tu prawie cwiercwieku.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Nie byłam w za wielu miastach.
Łódź? To zależy od miejsca, gdzie jesteśmy. Łódź w starej części miasta (Bałuty) jest straszna! Ale za to w nowych (Olechów, Radogoszcz) mmm ![]() Nie podoba mi się w Rybniku. Masa małych rond, brak zieleni. Natomiast bardzo podoba mi się we Wrocławiu.
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie. Powinnas sie za czyms innym rozejrzec, bo z taka ekspertyza, z tego nie wyzyjesz
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lezy obecnie w woj. śląskim, ale błąd Wyraka wynika z tego (jak mniemam), że Racibórz przez wiele lat administracyjnie należał do woj. opolskiego, pomimo tego że kiedyś był historyczną stolicą Górnego Śląska ![]() Dziękuję za uwagę i przepraszam za OT
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma nastrój, smętnie- imponująco (te pałace i wielkie fabryki) groteskowo- zaskakujący charakter, wszystko pokryte melencholią przemijania i postępującego zniszczenia, niesamowite są kontrasty- np. wielka kamienica ze schowaną na podórku drewnianą wiejską chałupką, a na sąsiednim podórku- ceglana fabryka. Miodzio. I wszystko prawdziwe, nieodbudowywane. Edit- Kapust, strasznie podoba mi się Twój nick.
|
|
|
#138 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ja mieszkam na Bałutach i w życiu nie przeprowadziłabym się na Radogoszcz czy Olechów brr
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
![]()
|
|
#140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Nooo Katowice, Bytom są brzydkie bo tam chyba tak jak te budynki po wojnie zostały tak dalej są okopcone, nic tam się nie robi, aż żal widzieć jak niktore ładnie wybudowane stare budynki są doprowadzone do takiego stanu...
Tak samo dla mnie okropnym miestem jest Łódz... Wogóle te słomianki tam.. No i bardzo byłam zdziwiona Warszawą.. to ma być nasza reprezentacyjna stolica... Brzydkie miasto.. Moze nie widziałam wszytskiego, byłam 2 razy ale byłam w szoku po tym co zobaczyłam.. Widać jak np Wrocław- centrum ładnie wygląda czy jak w Gliwicach ryneczek, Opole ryneczek, Kraków, widać jak idzie ładnie wyremontować te stare kamieniczki róne ale itak na obrzezach tych miast wszytsko niszczeje i straszy..
Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2010-03-18 o 22:14 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Pamietam raz byłam w Łodzi i przejezdzałam tam przez jakieś ulice i były takie chaty drewniane aaaaa ja juz nie pamietam dokladnie ale mozliwe ze to byl juz Piotrków Tryb. ale bylam w szoku heh...
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i mnie też ciągle zastanawia co wy macie do tej Łodzi ![]() no może tylko badziewna komunikacja miejska ale to chyba wszędzie taka jest... właśnie mi się przypomnialo jak ja nie znoszę wszystkich nadmorskich miasteczek z serii Jastrania i inne...no jakoś mnie odrzuca od samych miasteczek, dla mnie to tam same plaże mogłyby byc i by było ok
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się bardzo podoba Rybnik. Moim zdaniem bardzo ładne i zadbane miasto - oczywiście nie znam wszystkich zakamarków, ale rynek i okolice prezentują się bardzo dobrze
Cytat:
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tj. kawalek w sumie z grubsza ten sam, ale foty rozne). Miejscowosci nadmorskie i ten jarmark, ktory niemal zawsze im towarzyszy - to faktycznie moze odrzucac
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że Katowice nie należą do najpiękniejszych.. są brudne... Kraków jest całkiem sympatyczny
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Bytom - szare i brudne
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odrapanego, jak w wielu miastach, zmiany na plus zaszły bardzoo duże. Kraków, dla mnie obojętny, jednak centrum to nie wszystko ![]() Jak dla mnie, hm Katowice które zostały już wymienione wiele razy oraz wspominana Łódź- szaro, ponuro, ale zapewne żeby zweryfikować opnię musiałabym tam pomieszkać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

natomiast rzeczywiście jakieś strasznie paskudne
nie jest.
nie jest to piękno oczywiste tylko ukryte
Bo bardzo dużo osób napisało, że jest fatalna i nudna...a tu się w gruncie rzeczy sporo dzieje
I miasto jako takie atmosferę ma naprawdę fajną - ale żeby to wiedzieć, trzeba tu trochę pomieszkać, bo na pierwszy rzut oka to rzeczywiście szaro i brudno (chociaż nie zauważyłam, żeby było pod tym względem gorzej niż w innych wielkich miastach
)