![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwsze kroki Sylwii;)
Witajcie dziewczyny zamieszczam parę prac które zrobiłam w tamtym tygodniu
![]() ![]() ![]() Mam też oczywiście pytanko. Ozdobiłam abażury lamp koronką kleiłam je ma megika po wyschnięciu okazało się że w niektórych miejscach zostawił on ślad tak jak by była w tym miejscu tłusta plama ![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
c.d.
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny mam znów pytanie
![]() Właśnie przyszedł mi werniks idea medium samopoziomujący, o którym pisała Pupil. I tak się zastanawiam czy skoro jest samopoziomujący to mogę go używać tylko na płaskie powierzchnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze super te lampeczki Ci wyszły
![]() Podoba mi się też bardzo pudełeczko na biureczko ![]() A co werniksu samopoziomującego - niestety suszenie tylko w poziomie. W przeciwnym razie wszystko spłynie, a więc nie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Osiołek z zakątka :)
|
Pierwsza lampka z zielonym abażurem i ostatnia bardzo mi się podobają
![]() trzecia lampka ma niestety źle dobrany kolor tła i widać tło z motywu, tu musiałabyś albo przemalować całą lampę albo podmalować motyw, żeby zrównać powierzchnie. I wtedy możesz pocieniować ![]() Pojemnik na karteczki bardzo ładny, czyściutki - jak chcesz się bawić cieniami to na pewno zyska, ale i teraz jest bardzo ładny ![]() Zakładki są odlotowe, bardzo podoba mi się zwłaszcza pierwsza i ta niebieska ![]() ![]() ![]() Edit; Zapomniałam o świecznikach, wydaje mi się, że powinnaś pomalować na czarno, to jest piękny motyw który w czarnym otoczeniu wygląda super - kiedyś zrobiłam taki właśnie w czerni, pokrakany na czerwono. Te białe otoczki są obce, może jeśli nie chcesz czarnego to lepiej już jakby były czerwone? Werniks szklący najlepiej sprawuje się na płaskiej powierzchni, wtedy się samopoziomuje. Ale ja używałam go również do malowania jajek, jajko turkusowe i to kremowe z prezentu dla Alinki i Ewy-stewki w niebieskie róże było malowane werniksem szklącym, tylko to bardzo syzyfowa praca, żeby nie ściekło musisz z jajem przez co najmniej paręnaście minut spacerować ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-06-22 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za komentarze
![]() ![]() ![]() ![]() A to jeszcze parę moich tworków ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze! Ty błyskawica jesteś
![]() Co do plamek na koronkach, to może naklej coś na to miejsce - kwiatuszek, listek lub motylka bo nie wydaje mi się dobrym pomyslem malowanie calego abażuru klejem, najbardziej podoba mi sie pierwsza lampa natomiast ta bordowa ma bardzo ładny motyw, jak go podmalujesz do koloru tła - bedzie super. Z zakładek najładniejsza pierwsza ![]() Komplety kuchenne bardzo pomysłowe, najbardziej podobają mi się te łychy w oliwki . ![]() Na kluczniku trochę mi przeszkadzają te winogronka w rogu, ale to kwestia gustu , komuś innemu mogą bardzo pasować bo kolorystycznie są ok, ale ogólnie bardzo ładny klucznik , fajny widoczek . Chustecznik super, jak dostanie solidną porcje lakieru bedzie cudny. Twórz dalej i nam pokazuj pracowita mróweczko ![]()
babagaga moje DECOUPAGE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=238581 blog ![]() Edytowane przez babagaga Czas edycji: 2010-06-22 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Grażynko
![]() ![]() Świeczniki już poprawiłam jak będę miała chwilkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 |
BAN stały
|
no Sylwia łyżki boskie
![]() ![]() Rośnie z Ciebie normlanie decupażowa bestia (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). CUDEŃKA!!!!rzadko,aż tak bardzo maślę,ale Ty na to zasłużyłaś ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- aaaa i zapomniałam o lampkach. Nie podobają mi się tylko abażury. Ja bym zmieniła i dała zwykle lniane, naturalne.Trochę za dużo mi się tutaj dzieje, kolory, koronka. Ostatnia lampka ma trochę odcinające się tło. Jkbyś zastosowała beż byłoby ok,ale możesz jeszcze zamalować białym. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- i jeszcze bo nie doczytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Lampce o ktorej piszecie domaluje dziś tło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Normalnie nie wiem co napisać
![]() ![]() ![]() Bardzo podoba mi się bordowa lampka, rewelacyjna szafeczka na klucze i chustecznik.Proponowałaby m jednak prasowanie dużych motywów żelazkiem wtedy unikniesz tych wszystkich zmarszczeń i zgięć, oczywiście przez papier do pieczenia. Pozdrawiam nową dekupażystkę ![]()
![]() |
#132 |
BAN stały
|
cycolku lnianych szukaj w Allegro firmy Massive.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo podobają mi się łychy, najlepsze chyba z oliwkami, ale też makowe chwytają mnie za serce bo uwielbiam maki i są takie wesołe ![]() Pierwszy komplecik lawendowy też jest super, drugi "plamiasty" tez jest fajny, chociaż pokusiłabym się o zrobienie raczej koloru ta takiego jak serwetki ![]() ![]() Klucznik bardzo ładny, jedyną uwagę zrobiła już Grażynka co do winogron ![]() ![]() ![]() ![]() Abażurów nie możesz pokryć klejem, to byłaby katastrofa.... zarówno estetyczna jak i zapachowa ![]() ![]() Chustecznik bardzo delikatny, śliczny, tylko potrzebuje ogromu lakieru ![]() Bardzo ładne prace, coraz lepiej sobie radzisz i robisz ogromne postępy, gratuluję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Piękny chustecznik i zakochałam się w kluczniku... bosko to zrobiłóaś Kobitko
![]() Akcesoria kuchenne bardzo pogodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pupilku to co napisałaś to miód na moje serce ![]() ![]()
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2010-06-23 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
dokonałam poprawek w świecznikach i w lampce bordowej
![]() ![]()
![]() |
#137 |
BAN stały
|
lampka super tylko ta koronka mi nie leży. a świeczniki hmmm ja bym wzięła papier ścierny i trochę poprzecierała ranciki.wiem,że to motyw chinoli,ale ta czerń jest trochę dla mnie za ciężka.Może jakiś krak z srebrną porporiną i na to żywica w speyu która uwydatni kolor motywu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Wow!!!Sylwia!!!Ale ty lecisz z tymi pracami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak zejdą następne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
trzymam Sylwia mocno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ale tu sie podziało!Tylko spuścic Cie na chwilkę z oka a tu tyle nowości i śliczności.Najbardziej chyba podobaja mi zakładki.I te ostatnie rzeczy po poprawkach.Warto było!.Jeszcze ten komplecik z wydartymi beżowymi motywami i tłem sie o takie prosi.Klucznik też śliczny.Ja akurat lubie takie motywy-widoczki z okalającymi kwiatami lub tym podobnym.To stwarza taka perspektywę jakby sie patrzyło na coś z daleka przez coś bliskiego...
![]() |
#142 |
BAN stały
|
no do tej deseczki z wydzieranymi to może Stamperii lacca scurente?ona nie tylko do kraka.fajnie przyciemnia,daje rustykalny wygląd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i mocno trzymam kciuki za powodzenie festynu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- A co do plamiastego kompletu to możesz spróbować domalować tło jak na serwetce albo jeśli masz patynę bitumiczną to nią popaćkać ... będzie vintage, nawet mocno, ale nie wiem czy dobrze ![]() Albo zostaw tak jak jest, jest bardzo starannie wykonany, ładnie wydarte są te motywy i może tak po prostu musi zostać? Ja bym go chyba zostawiła, następny będzie już inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
zdobyłam
![]() ![]() ![]() głosujcie ![]() nr 1 zielony z koronką nr 2 zielony bez koronki nr 3 lniany czekam na wasze opinie ![]() ![]() P.S. zauważyłam że zielony wyszedł na zdjęciach w różnych odcieniach ale wierzcie mi że to ten sam abażur tylko w różnym oświetleniu stąd ta rozbierzność w kolorach.
Malowane miotłą Sutasz Zakątek Kreatywnych Kobiet Turkusowy Hamak Perła Art blog ![]() Uroczysko Luny blog Edytowane przez cycol11 Czas edycji: 2010-06-24 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
|
Według mnie fajnie wygląda zielony z koronką i ten lniany. Lniany daje bardzo duży kontrast pomiędzy dołem a górą, ale pasuje bo jest koloru magnolii
![]() ![]() ![]() Myślę, że co osoba to będzie inny wybór, to już jest kwestia gustu i upodobań ![]() Ale zobaczysz, która opcja przynajmniej wygra w rankingu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
stawiam na lniany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Przecuuudne rzeczy robisz, łyżki są wspaniałe a na chustecznik brak mi poprostu słów
![]()
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Głosuję na lniany, ale po dłuugich wahaniach, czy jednak nie ten z koronką
![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za głosy i proszę o jeszcze
![]() ![]() ![]() Cieszę się że lniany pasuje do magnolii Pupilku (starałam się ![]() ![]() wiedziałam Ryniu że u ciebie innej opcji nie będzie ![]() ![]() dziękuję Kicia ![]() ![]() Grażynko ja też nie mogę się zdecydować ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.