![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 07.04.10"
Hej dziewczyny, również bym chciała dołączyc mam do zrzucenia przynajmniej 10kg. Razem raźniej, dzisiaj biorę się ostro do roboty, mam silną motywację, kiedys udało mi sie zejśc z 91kg do 72 to teraz też dam radę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie ja podobnie prowadzę "ala dietę" do ciebie tylko nie umiem zupełnie zrezygnować z chlebka (razowego) bo białego już nie jem, ryżu czy makaronu. Po prostu nie łączę ich z mięsem ale jem. Mnie gubią zupy, które uwielbiam ![]() Chodzę 2x w tygodniu na aerobic już od pół roku i powiem wam, że niezależnie od wagi na sylwetkę działa super ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale chyba ogólnie zjadłam wczoraj nie więcej niż 1500 kalorii nie możemy mieć dla siebie słodyczy, zamiast tego jakieś jabłko kiwi marchewka co kto lubi, najlepiej pokroić na cząstki i co jakiś czas sięgać, można celebrować jedzenie przekąsek, nie wrzucać i pochłaniać bezmyślnie obca1993 nie poddawaj się ćwicz silną wolę, nie możesz pozwolić żeby jakieś słodycze Tobą rządziły, powiedz im NIE za każdym razem gdy próbujesz po nie sięgnąć, trzeba pozbyć się tego nawyku czy odruchu, zastanów się czym możesz je zastąpić, trzymam kciuki i czekam na lepsze wieści ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Ja wczoraj zjadłam całą czekoladę i kawałek ciastka ze świąt ale juz koniec z tym pełna determinacja. Muszę pocwiczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
160 cm 48 kg --->> bmi 18,8 - waga prawidłowa 55 kg też jest w normie przy tym wzroście - bmi 21,5 myślę że w twoim przypadku bardziej trzeba by poćwiczyć partie ciała z których jesteś niezadowolona, niż odchudzanie się, bo 44 kg to naprawdę nie jest rozsądne, ale zrobisz jak chcesz, tylko zauważ że już kilka osób na to zwróciło uwagę - mam się zapaliła jakaś lampka ostrzegawcza, nie chcemy żeby ktoś sobie zrobił krzywdę i tyle pozdrawiam ![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18431251]Ja wczoraj zjadłam całą czekoladę i kawałek ciastka ze świąt ale juz koniec z tym pełna determinacja. Muszę pocwiczyc.[/QUOTE] ludzie kończcie już świętować ![]()
Moje odchudzanie A.D. 2018 90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70 _________________________ _________________________ ____________________ Blog o hobby ![]() Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2010-04-08 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Słodyczom mówimy kategorycznie NIE !!!
Trzeba sobie zrobić nagrodę. Cały tydzień będzie się grzecznym w niedzielę można ciasteczko ![]() Ja czekoladę zostawiam sobie tylko na @ dni bo wtedy mam problem z cukrem ![]() U mnie 2 dni pilnowania i pół kilo ze świąt odeszło. Jeszcze pół do wagi z podpisu. Czy ktoś wie ile ma kalorii kromka chleba wasy 7 zbóż???
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
nie no ja muszę słodycze zamknąc na kluczyk żeby nie kusiły, jak nie mam to nie jem ale ostatnio za duzo tego było a co najlepsze że nie przytyłam nic. to dobrze. kończe mówienie o tym i zabieram się do roboty
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem na tym forum nowa, a założyłam konto, bo tak jak Wy chce stracić pare kilo... tak więc jesli mogę, to chciałabym się do Was dołączyć ![]() Ważę około 63 kg, a mam wzrostu zaledwie jakieś 157 cm. Dlatego chciałabym schudnąć 10 kg. Wiem, ze to nie będzie łatwe... Moim problemem jest to, ze przez 2 dni trzymam się ograniczania posiłków, pozniej mama kupi jakies ciastka no i juz po diecie... Innym problemem jest to, ze nie mam tyle kasy by kupowac wszystko to, co tam wymyslaja rozni dietetycy itp. Dlatego stawiam sobie cel : więcej ćwiczyć, jeść zdrowsze posiłki i zarazem mniejsze. Zobaczymy co z tego wyjdzie... ![]() co do dzisiejszego dnia to wypiłam 2 szklanki soku pomarańczowego i właśnie pije koktajl truskawakowy [troche truskawek + smietana+ cukier] .. to dobrze czy źle...? Edytowane przez letina Czas edycji: 2010-04-08 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
W grupie raźniej to przyłączę się i ja. Odchudzanie zaczęłam przed świętami i nawet udało mi się zrzucić 3 kg przez 1,5 tygodnia, ale po świętach zdążyłam już 1 kg nadrobić
![]() Od wczoraj wróciłam na dobrą drogę. Liczę na max. 10kg. z moich 70kg i wzrostu 172
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;18431645]nie no ja muszę słodycze zamknąc na kluczyk żeby nie kusiły, jak nie mam to nie jem ale ostatnio za duzo tego było a co najlepsze że nie przytyłam nic. to dobrze. kończe mówienie o tym i zabieram się do roboty[/QUOTE]
kluczyk koniecznie wrzuć do głębokiej studni, bo jak znam życie to zaraz zaczniesz kombinować, coś tam niby innego chcesz wyciągnąć a tu przy okazji coś się do ręki przyklei, bo słodkie ![]() Cytat:
rzeczy nie jecie, więc jak mama kupuje ciastka to niech kupi ich mniej a dla Ciebie jakiś serek wiejski i jabłko albo co potrzebujesz, a mama powinna to akceptować i wspierać, w sumie dla rodziny zdrowiej jak zamiast ciastek mama kupi kilogram jabłek ![]() śmietana i cukier to zły pomysł, może kefir lub chudy jogurt + truskawki, tak nawiasem to jeszcze nie sezon truskawkowy więc b.drogie...
Moje odchudzanie A.D. 2018 90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70 _________________________ _________________________ ____________________ Blog o hobby ![]() Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2010-04-08 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
No racja, racja... Tylko jak widzę, że mój brat je te ciasteczka to az mnie skręca. Ale postaram się nie zwracac na to uwagi ; ))
Jak zrzuce cokolwiek to juz bedzie dla mnie nagroda i myslę, ze wtedy będe miala jeszcze wiecej motywacji. uwierze, ze potrafie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Witam!
Mam do zrzucenia ok 10kg - bardzo chce się z tym uporać do sierpnia! postanowiłam, zaczynam od dziś - sama kasza! Największym problemem jest to że lubię dania dobrze doprawione, mocno słone, a tu.... ale mam nadzieję że wytrzymam te 10dni! No i do tego czekolada... innych słodyczy mogłoby nie być ale czekolada... Edytowane przez Myszszka87 Czas edycji: 2010-04-08 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 100 ml śmietany nawet tej 12% ma 134 kcal! A to zaledwie pół szklanki. Zastąp śmietanę mlekiem 0,5%, 100ml takiego mleka ma zaledwie 36kcal. Jeśli wolisz, to możesz użyć mleka 2%, które ma 47kcal, ale śmietanie mówimy zdecydowane nie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w ten sposob moze i stracisz pare kilo.. ale i tak bedzie ci grozil efekt jojo i nieprzyjemne skutki niezdrowego odzywiania się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
dziewczynki, nie za bardzo mam teraz czas zeby Was poczytać, wielki bałagan w domu wzywa
![]() Robiłam domową, znalazłam fajny przepis na ciasto i... obiad jest. No, a teraz uciekam sprzątać ![]() Pogoda wreszcie się robi, jeszcze tylko troszkę chłodno. Mam w planach również wyjęcie rolek, ale nie umiem na nich jeździć, mam je od roku, i moja jazda na nich zakończyła się pierwszego dnia, kiedy to zwichnęłam nogę w kostce. Od tamtej pory leżą w piwnicy u moich rodziców, przywioze je sobie za dwa tygodnie. Najbardziej martwi mnie, że weekend też zapowiada się kalorycznie. Ciasta w lodówce jakoś nawet bardzo nie kuszą już, wszyscy jesteśmy przejedzeni słodkościami po świętach, ale jutro wieczorem będę piekła tort urodzinowy dla mojej córeczki i pewnie znów się skuszę ![]() Myślę jednak, że to i tak nic w porónaniu z tym, jak jadłam kiedys. Dwa lata temu, po ciąży warzyłam 70kg, teraz moja waga wacha się od najwyżeszej 56kg to 53kg. ie wyglądam chyba jak jakieś monstrum więc przy takim myśleniu zazwyczaj zostaję i od czasu do czasu na cos więcej sobie pozwalam, ćwicząc oczywiscie. No, a teraz już się pięknie rzegnam, wykopcie mnie stąc czymprędzej, bo w domu nic się samo nie zrobi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Dla mnie nieważne jest ile kilo stracę i do kiedy chcę poprostu wyglądac odpowiednio, oczywiście bez przesady bo jestem dośc wysoka. Damy radę.
tylko mam złe doświadczenie z odchudzaniem bo strasznie teraz tracę włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||||||
Rozeznanie
|
Bry!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzieczyny super się wspierają, i co najważniejsze gubią kilogramy! a zdjęcia, które wstawiają mówią wszystko. Na pierwszej stronie tego watku są wszytskie niezbędne informacje, jest test, który powie Ci ile ma trwac Twoja dieta- jest po francusku, ale dzieczyny podały tłumaczenie, więc nie ma problemu. Musisz przeczytac też książkę- ona rozwieje wszystkie Twoje wątpilwości. Życzę Ci powodzenia! ![]() Cytat:
ale wiecie co? ja jestem chyba nie z tej planety... w swoim 23letnim życiu nie próbowałam kebaba... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bertha na utrzymaniu też się trzeba wspierac, więc witamy ![]() letina śmietana+cukier= bomba kaloryczna! ![]() ![]() No to witam ![]() ![]() Ja właśnie wypiłam kawkę i przymierzam się do śniadania, tylko nie wiem co tu zjeśc... chyba placuszki owsiane ![]() Od dzisiaj już pełna mobilizacja! nikt nie powiedział, że będzie lekko... Miłego dnia!!! ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
letina sama kasza podobno działa
![]() ![]() Przez 2 miesiące jedząc często, mało, chudo (odstawiając pieczywo, makaron i ziemniaki) i nie objadając się wieczorami do tego spacerki i hula-hop schudłam 15kg. i tak już od września trzymam bez jojo ![]() Niestety waga jak stanęła tak dalej nie chce lecieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na prawdę nie rozumiem osób, które na siłe chcą zrobić z siebie anorektyczki. Ostatnio naczytałam się na onetowskich blogach o dziewczynach, które na I i II śniadanie piją herbatę. Co jest ładnego w kościotrupach? A poza tym i tak patrząc na regulamin, Twoje 800kcl nie pasuje do tych wątków ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Może na poczatek zastąp śmitane jogurtem naturalnym jakimś o niskiej zawartości tłuszczu? ![]() Oprócz tego więcej nie zjadłaś? ;> ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez SharMea Czas edycji: 2010-04-08 o 10:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Rany jaki ruch się zrobił
![]() ![]() Słodyczy nie dotykam, ale wypiłam puszkę coli ... Na śniadanie była tylko biała herbatka i płatki odchudzające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mogę dołączyć? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mialam oprocz tego nic nie zjesc na sniadanie... ale przed chwilą zjadłam taką bułke słodką z marmolada. ;( boże, jak mi wstyd.. dopiero dzisiaj zaczynam a juz sie obzeram ! ![]() ![]() dzisiaj jest beznadziejny dzien bo siedze w domu i mi sie po prostu nudzi... a jak mi sie nudzi to sie obzeram ; (( ja juz nie wiem co ze soba zrobic ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
wiecie może jak to było z tym niełączeniem produktów. jakos się nie orientuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
zapraszam do wątku wspólne odchudzanie 06.04 tam też dużo na temat dietekk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana ŚNIADANIE NAJWAŻNIEJSZYM POSIŁKIEM DNIA! Jeżeli nie przekąsisz czegoś rano, napady głodu na pewno dopadną Cię. Nie stosuj żadnej głodówki, 5 posiłków, każdy co 2-3h. 3 większe i 2 przekąski! Do tego dużo wody, uwierz, że schudniesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
ja mam do zrzucenia 30, schudlam juz 20 i mam nadzieje ze dam rade
![]() nie chce przesadzic. Wystarczy mi waga 70 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szybko zrzucisz w takim układzie.
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o, ja tez zamierzam dojezdzac rwerem do pracy :P. jeszcze tylko nie wiem jak to wyombinuje w druga strone, bo pol miasta gnac na rowerze o 23 mnie demotywuje... ja poki co zjadłam sniadanie czyli w tej roli serek wiejski z warzywkami, wypiłam puerh, i zabieram sie zaraz za pakowanie jedzenia do pracy ![]() ![]() ![]() zajrze do Was wieczorem ![]() i dzielnie sie trzymajcie, bez słodkości ![]() ktora to pisała o pizzy co ja wyjeła z piekarnika? smaku mi narobiłas :P ah, wiecie co? byłam na bazarze. i zaczynaja sie powoli, powoooli pojawiac owoce inne niz jabłka i mandarynki ![]() juz sie nie moge doczekac!! Edytowane przez trufelka Czas edycji: 2010-04-08 o 11:49 Powód: zapominalstwo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co to za płatki odchudzające?? ;>
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Jakieś niskokaloryczne
![]() ![]() A od jutra zaczynam dietkę Dunkana. Zobaczymy co z tego będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.