Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 22:33   #121
morska
Zadomowienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Witam się w kolejnej części i idę nadrabiać
Stary 2010-04-27, 23:00   #122
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Nadrobiłam "mdleje: ale sie spisałyście!

Antosiu, Marysiu wszystkiego naj naj!

Wredna Afrodytko - Adrianek cudny!

marica

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczynki, Kubuś pierwszy raz usiadł sam, bez pomocy
superrr!
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ło matko Nie było mnie chwilę, a tu tyyyle naklikane i niowa część. Melduję się i ja.
Kopiuję co napisałam w starej (zagalopowałam się)

My byliśmy, jak nas nie było , na szczepieniu. Postanowiłam, że pójdę między jednym deszczem a drugim. Udało się
Maciulek nawet nie zwrócił uwagi, że Pani Go ukłuła. Nawet się nie skrzywił. Co do wagi to przez 2. miesięsiące schudł 40g i waży 9450g.
Nie pisałam Wam, że od jakiegoś czasu Maciuś ma takie czerwone małe szorstkie plamki dookoła łokci, na łydkach, pod kolankami i dwie na pleckach. Pani dr powiedziała, że wygląda jej to na skazę białkową
Wow! Jaki odważny facet!
A co pani dr powiedziała na to, ze schudł? ... bo ja się martwiłam o wagę Bartka /w ciągu 3 m-cy przytył 800g/ i już sama nie wiem

Co do plamek to u nas też znów się pojawiły ... czerwone, szorstkie i też są 3 na pleckach, na ramionach, na łydce i na pupie
Oby to nie była skaza
Cytat:
dla Kuby. Mój Maciuś też dzisiaj usiadł sam (pierwszy raz)

Dr podejrzewa skazę na białko mleka krowiego. Jedyne co podaję, a może uczulać, to jugurciki. Mam odstawić i obserwować.
gratuacje!

hmmm jogurty? W sumie u nas tez wczoraj był jogurt, a dzisiaj plamek przybyło
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja też się melduję
nic nie czytam wpadam tylko powiedzieć, że Amela zdrowa

Cass super jak zwykle

Dzisiaj jestem blee bo nie udzielę się nic a nic a tylko o sobie nagadam

Trzymajcie się
super, ze Amelka zdrowa!

co się dzieje?
Cytat:
Opowiem Wam coś. Zawsze śmiejemy się, że Maciulek jest taki nerwowy po tatusiu. Ostatnio spotkaliśmy na spacerze koleżankę Małża z pociągu, która spytała czy Maciuś jest grzeczny. Ja mówię, że nie, a Ona, że chyba po mamusi, bo tatuś w pociągu całą drogę grzecznie przesypia

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
byl moj wymarzony, taki jak chcialam, no i przede wszystkim COS znaczyl - a drugi to juz nie bedzie to samo - tamten byl dany w magicznej, cudownej chwili, tyle wspomnien ehhh
ide poryczec

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2010-04-27 o 23:01
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:04   #123
Ania0104
Zakorzenienie

no dobra, nadrobiłam mniej wiecej ... kupiłam fotelik /maxi-cosi priori/ ... zapłaciłam ... i idę spać

Bartus od paru dni ślicznie przesypia nocki, ale ja jakos nie umiem iść spać wcześnie jak małza nie ma, i w kosekwencji się nie wysypiam

AAAA dzisiaj z jedzeniem było już lepeij

morska zostawiam CIę na posterunku
dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 23:23   #124
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
morska zostawiam CIę na posterunku
dobranoc

Nadrobiłam, ale szok jak się zasiedziałam

~~~~
Dziewczyny, na którym siedzeniu macie zamontowane foteliki? Czy to już było przerabiane w poczekalni? - jeśli tak, to poszukam, ale nie teraz

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-04-27 o 23:24
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 02:12   #125
mariolasl
Zakorzenienie

Megi b ciesze sie, ze Corcia zdrowa

Miramej gratulacje dla Krasnoludka. Idzie jak burza
Stary 2010-04-28, 05:28   #126
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na którym siedzeniu macie zamontowane foteliki? Czy to już było przerabiane w poczekalni? - jeśli tak, to poszukam, ale nie teraz
ten pierwszy na mna/kierowcą.Był tyłem wiec nie mialo to dla mnie znaczenia.
Ten nowy za pasażerem, bo jak się odwroce to bede ją widziec.

O wizycie słów kilka.
Nie bylo najgorzej, ale strasznie dłuuuugo.
Juz wczesniej mowilam jej ze do 19 niunia nie dotrwa, ze ten czas przed kąpkiela bywa czasem cięzki,ale na szczescie mala zafascynowana dzieciakami nie byla maruda, a jak przyszla 18:30 to zaczela się trzec po oczkach i tylko u mnie by byla,wiec ją szybko wykąpalam w asyscie wszystkich zgromadzonych
Jeszcze chcieli byc w pokoju jak mleko pije i bajki sobie ogladac, ale a to juz nie przystalam.
Męża siostra lustrowala i kodowala.O "mamie" za duzo nie mowila, ale cos tam wtracila kilka razy miedzy wierszami.My nie pociagnelismy dalej tematu.
A chwile potem koniecznie chciala jakies zdjecie, takie zeby mogla zabrac...No do kogo...na bank do babuni.Mąż dał jej 1 jakies sprzed 2 mc

Mała dostala fajna zabawke grajacą.Robi straszny halas.Melodyjki itp

Wczoraj ale obleśnie bylo na dworze.Padalo ,wiało i nie bylo mowy o spacerze, dzis juz widze slonko wyszlo.Jak zejde z psem ocenie jak to moze byc za kilka h.

Ide do klubu.

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

anula łer ar ju?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 05:42   #127
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

anula łer ar ju?
hjer

od 5.40 na nogach jestem, w sumie przyzwyczaiłam się już, nie powiem

Dzień dobry

Katarzynko, dobrze , ze już macie po wizytacji ;-) ciekawe jaką relację zdała szwagierka...
ja po takich wizytach ( a po takich jak ta twoja sławna znajoma to już w szczególności) zazwyczaj czuję się, jakbym pole przeorała...męczą mnie przeokropnie.

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-04-28 o 05:44
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 05:53   #128
katarzynka00
Zakorzenienie

zapowiedziala ze chcialaby czestszy kontakt utrzymywac
Pewnie do niej pojade na dniach bo zaproponowala ze ciuchy mi pozyczy.Na lato mnie to urzadza bo na ogrodzie pewnie sie tak wybrudzic ze ze 3x bede musiala ja przebrac do wieczora.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 06:20   #129
syla39
Wtajemniczenie

Melduje sie i ja Juz piata strona.
Kiedy ja to nadrobie

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:16   #130
skierka1981
BAN stały

Witam się z kawką która chętna???
wczoraj szybko zarknęłam na nową część i resztę popołudnia spędziliśmy rodzinnie - mąż miał ostatni dzień urlopu. byłam z Amelką na spacerze choć tak wiało że szok... spowrotem wózkiem do tyłu jechałam... ale jakoś dotarłyśmy do domku. dziś miała być lepsza pogoda a dalej pochmurno

zaraz poczytam co tam u was...

co do nas to Amelka gryzie mnie w sutki jak je i płycej weźmie to ząbkami, jak się naje to też potrafi ugryźć i jak je to w sumie też... jak ugryzie to podniosę głos i jej mówię żeby nie gryzła - trochę pomaga bo już wie trochę chyba co i jak. te górne jej wychodzą to już wolę nie myśleć co będzie jak wyjdą
i wczoraj mieliśmy niezłą akcję - przy kąpaniu. zawsze ją rozbieram i już wie że kąpanie będzie. niosę ją do łazienki, wkładam do wanienki stojącej na pralce, najpierw kładę żeby głowę umyć i resztę na leżąco a potem odkąd siada to sadzam i myję resztę i Amelka się bawi. a wczoraj włożyłam ją do wanienki i chciałam położyc a ona płacz i krzyk to ją chciałam posadziś a ona ucieka mi z wanienki... musiałam wyciągnąć i na stojąco u mnie na rękach została z grubsza umyta. nie wiem co jej było woda ok nie za ciepła i nie za zimna, wszystko jak zawsze...jutro kolejne kąpanie i mam nadzieję ze będzie ok. jak nie to spróbujemy kąpać w rodziku - mamy głęboki... albo ze mną jakoś pod prysznicem na początek a potem wrócimy albo do wanienki albo do brodzika... masakra jakas
o tyle dobrze że wczoraj sporo zjadła innych rzeczy oprócz piersi - mały słoiczek zupki, połowę dużego kleiku z owocami i sporo kisielku. no i wieczorem kasza więc ok. tylko po południu koło ucha prawego miała kilka kropek czerwonych, których z czasem było więcej i za uchem ale dziś ok także nie wiem od czego to było

no i musze konczyc bo Amelka pisac nie daje, wstała dzis po 7 i teraz mi jęczy

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Kasiu chwilowo Amelce trochę ogasły te policzki więc nie widać ale jak będzie to wyslę ci fotkę na komórkę to wygląda tak jaby polakierowane, zaczerwienione i te czerwone takie błyszczące jest...

a co do fotelika to my jak byliśmy w mieście przedwczoraj to Amelka testowała nowy fotelik i jesteśmy wszyscy zadowoleni pozycja jej odpowiada, a jak chciała spać to ustawiłam jej do pozycji półleżącej i spała wygodnie. także super.my mamy zamontowany z tyłu za pasażerem..

Miramej dla synka za siadanie wczoraj zapomniałam napisać
Magi i dla Maćka

też lecę do klubu
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:20   #131
gorgulek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po kawce, zmykam myć głowę

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 07:25   #132
Miramej
Zakorzenienie

Cześć kobiałki

Cytat:
superrr!
(...)
Co do plamek to u nas też znów się pojawiły ... czerwone, szorstkie i też są 3 na pleckach, na ramionach, na łydce i na pupie
Oby to nie była skaza

A wcześniej Bartek też już miał takie plamki? Co lekarz mówił?

Cytat:
Bartus od paru dni ślicznie przesypia nocki, ale ja jakos nie umiem iść spać wcześnie jak małza nie ma, i w kosekwencji się nie wysypiam

AAAA dzisiaj z jedzeniem było już lepeij
Super

Cytat:
My mamy jeszcze ten 0-13 kg i montujemy go za siedzeniem kierowcy.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej gratulacje dla Krasnoludka. Idzie jak burza

Kubuś znów ładnie spał , a mnie od rana oczy bolą i nie wiem od czego

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-04-28 o 07:31
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:27   #133
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Witam!

Dziś pobudka 5.30nie wsypałam się bo Mały tak się krecił , w koncu wzielismy Go do siebie ale i tak się trochę kręcił.

Zapomniałam wam powiedzieć że teściowa juz mnie nie namawia na chodzik wczoraj małż był z Małym i z nią u lekarza z małym z powodu tej opryszczki. Ja byłam w Warszawie, a Tż nie chciał sam iśc to mamusię wziąłI podczas wizyty dr się pyta czy mamy chodzik a Tż mówi że nieTesiowa oczywiscie się zapytała dlaczego nie mozna chodzika, a lekarz mówi że to niezdrowe, że mogą byc od tego skrzywienia kręgosłupa, że dziecko uczy się nieprawidłowo stawiać stópki itd. Tesiowa była niepocieszona

A opryszczka juz sie goi i na szczescie nie trzeba antybiotyku, ale dalej nie wyglada to ładnie -cała broda w krostkach
Stary 2010-04-28, 07:29   #134
frida110
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku

W poniedziałek oglądałam program "Uwaga" o fotelikach i jestem w szoku. Właśnie jestem na etapie wyboru fotelika dla Kingi i nie mam pojęcia jaki wybrać. Cenowo chciałabym się zmieścić do 500-600 zł, ale chyba w takim przedziale nie ma bezpiecznych fotelików (chyba że używane). Jestem w kropce.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:36   #135
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Witam się z kawką która chętna???
wczoraj szybko zarknęłam na nową część i resztę popołudnia spędziliśmy rodzinnie - mąż miał ostatni dzień urlopu. byłam z Amelką na spacerze choć tak wiało że szok... spowrotem wózkiem do tyłu jechałam... ale jakoś dotarłyśmy do domku. dziś miała być lepsza pogoda a dalej pochmurno

zaraz poczytam co tam u was...

co do nas to Amelka gryzie mnie w sutki jak je i płycej weźmie to ząbkami, jak się naje to też potrafi ugryźć i jak je to w sumie też... jak ugryzie to podniosę głos i jej mówię żeby nie gryzła - trochę pomaga bo już wie trochę chyba co i jak. te górne jej wychodzą to już wolę nie myśleć co będzie jak wyjdą
i wczoraj mieliśmy niezłą akcję - przy kąpaniu. zawsze ją rozbieram i już wie że kąpanie będzie. niosę ją do łazienki, wkładam do wanienki stojącej na pralce, najpierw kładę żeby głowę umyć i resztę na leżąco a potem odkąd siada to sadzam i myję resztę i Amelka się bawi. a wczoraj włożyłam ją do wanienki i chciałam położyc a ona płacz i krzyk to ją chciałam posadziś a ona ucieka mi z wanienki... musiałam wyciągnąć i na stojąco u mnie na rękach została z grubsza umyta. nie wiem co jej było woda ok nie za ciepła i nie za zimna, wszystko jak zawsze...jutro kolejne kąpanie i mam nadzieję ze będzie ok. jak nie to spróbujemy kąpać w rodziku - mamy głęboki... albo ze mną jakoś pod prysznicem na początek a potem wrócimy albo do wanienki albo do brodzika... masakra jakas
o tyle dobrze że wczoraj sporo zjadła innych rzeczy oprócz piersi - mały słoiczek zupki, połowę dużego kleiku z owocami i sporo kisielku. no i wieczorem kasza więc ok. tylko po południu koło ucha prawego miała kilka kropek czerwonych, których z czasem było więcej i za uchem ale dziś ok także nie wiem od czego to było

no i musze konczyc bo Amelka pisac nie daje, wstała dzis po 7 i teraz mi jęczy
(...)

Miramej dla synka za siadanie wczoraj zapomniałam napisać
Ja się przyłączę z kawką, właśnie sobie zrobiłam

Gryzie? To musi strasznie boleć, przecież te ząbki są bardzo ostre. A ile ma Amelka ząbków?

Kuba też nie chce już leżeć do umycia głowy, musimy odwracać Jego uwagę, ale nadal kąpie się z przyjemnością. I żeby tak zostało

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Witam!

Dziś pobudka 5.30nie wsypałam się bo Mały tak się krecił , w koncu wzielismy Go do siebie ale i tak się trochę kręcił.

Zapomniałam wam powiedzieć że teściowa juz mnie nie namawia na chodzik wczoraj małż był z Małym i z nią u lekarza z małym z powodu tej opryszczki. Ja byłam w Warszawie, a Tż nie chciał sam iśc to mamusię wziąłI podczas wizyty dr się pyta czy mamy chodzik a Tż mówi że nieTesiowa oczywiscie się zapytała dlaczego nie mozna chodzika, a lekarz mówi że to niezdrowe, że mogą byc od tego skrzywienia kręgosłupa, że dziecko uczy się nieprawidłowo stawiać stópki itd. Tesiowa była niepocieszona

A opryszczka juz sie goi i na szczescie nie trzeba antybiotyku, ale dalej nie wyglada to ładnie -cała broda w krostkach
, dobrze, że masz problem chodzika z głowy

A jak wyglądają te krostki? Ja myślałam, że Tomuś ma to na ustach.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

W poniedziałek oglądałam program "Uwaga" o fotelikach i jestem w szoku. Właśnie jestem na etapie wyboru fotelika dla Kingi i nie mam pojęcia jaki wybrać. Cenowo chciałabym się zmieścić do 500-600 zł, ale chyba w takim przedziale nie ma bezpiecznych fotelików (chyba że używane). Jestem w kropce.
frida 100 lat Cię nie było

Dziewczyny pisały tu o jakimś foteliku Maxi Cosi, który mieści się cenowo w Twoim przedziale i chyba był w miarę bezpieczny (tylko Romer miał 4 gwiazdki, reszta mniej).

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-28, 07:40   #136
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Ja się przyłączę z kawką, właśnie sobie zrobiłam

Gryzie? To musi strasznie boleć, przecież te ząbki są bardzo ostre. A ile ma Amelka ząbków?

Kuba też nie chce już leżeć do umycia głowy, musimy odwracać Jego uwagę, ale nadal kąpie się z przyjemnością. I żeby tak zostało

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

, dobrze, że masz problem chodzika z głowy

A jak wyglądają te krostki? Ja myślałam, że Tomuś ma to na ustach.

frida 100 lat Cię nie było

Dziewczyny pisały tu o jakimś foteliku Maxi Cosi, który mieści się cenowo w Twoim przedziale i chyba był w miarę bezpieczny (tylko Romer miał 4 gwiazdki, reszta mniej).

Amelka ma 2 na dole już całkowicie wyszły i teraz wychodzą na górze dwa na raz już się przebiły także będzie ciekawie
miałam wam jeszcze napisać - wczoraj siedzę i czytam co u was i się smieję do męża że u nas jest Wielkie Oko i Ucho a on pyta co to to mu powiedziałam, a on do mnie mówi " a ty na mnie piszesz wielkie brzucho pewnie " bo trochę brzuszka ma no ma.... ale go pocieszyłam ze nie piszę tak...

właśnie słonko wychodzi więc może nie będzie tak źle z pogodą
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:40   #137
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pisze na szybciora bo zaraz mala bede kapac

wiecie co moje dziecko nie chce pic z butli i akurat przez kilka dni teraz wypadl nam jeden posilek-mam wrazenie ze ona za malo je, albo poprostu nie chce jej sie jesc
...ale ten moj zieciunio dzielny

wiesz co Wercia tez miala takie suche lokcie, pod kolankami i w zgieciach przy stopce -nam pediatra kazala zmienic mleko na HA , ale powiem szczerze ze tylko raz kupilam -pije caly czas zwykle nan

u nas pomogla kapiel w oilatum i emulsja specjalna Emolium i po suchych plackach ani sladu
a mala ma miekka, gladziutka skorke
Maciek też nie lubi butli od kiedyje łyżeczką. Butla jest ok na noc, no i niestety w nocy

Pewnie, że dzielny

Pójdziemy do naszej Pani dr, jak tylko wróci z urlopu. Zobaczymy, Ona zawsze trafia z diagnozą Dodatkowo muszę iść, bo Maciek ma takie zaparcia, że ho, ho. Męczy się niemiłosiernie

Od kiedy są te plamki kąpię w Emolium, używam kremu Emolium, a poprawy brak

Cytat:
...
Biedny Małż, pewnie nawet nie wie, jak Go nazywamy

To nie tak źle, jak przestanie popłakiwać w nocy, to będzie super

Nabrałaś mnie

Mam nadzieję, bo w wakację pewnie Małż pojedzie na jakieś konferencje i trzeba będzie sobie radzić

Nie nabierzesz nas znowu

Wybrałam taką (z innej aukcji, tylko nie mogę znaleźć na szybko), a czarną chciałabym taką, jak Ty masz
...
Wiem, tak wczoraj się wczoraj zastanawiałam i nie będę już tak pisała. No chyba, że coś przeskrobie Mój Małż jest przekochanym facetem

Jak przestanie, to będzie przesuper

W wakacje, to z Kuby będzie już duży mężczyzna

Pożyjemy - zobaczymy

Widziałam tą z guzikiem u nas w sklepie. Jest b.fajna. Ze swojej też jestem zadowolona. Ma mnóstwo kieszonek, zakamarków i jest bardzo pojemna

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
...Całkiem możliwe, że Maciulka coś bolało. Szkoda mi Go strasznie i Ciebie Zuzka zazwyczaj przesypia nocki a ja i tak zawsze nie wyspana.

Ale dzielny Twój syneczek
Może to jednak nie jest skaza?

...Taką silikonową też mamy. Czasem nią też myjemy
...
Mnie też Go szkoda. Tak się zastanawiam, że może przez te zaparcia boli Go brzuszek. Dzisiaj też popłakiwał z przerwą do 2. do 3.30, bo wtedy nie spał
Jak już pisałam, wyśpimy się na emeryturze

Też mam taką nadzieję.

My też używamy silikonowej na palec, tylko Maciej ją tak mocno gryzie, a co za tym idzie i mój palec. Boli

Cytat:
...
siora męża mowila ze ich malej skaza wyszla po 1,5roku zycia jak ją przestawila glownie na sztuczne mleko

brawa dla Macka

ja mam od 3 lat blokadyz ikea
...
A teraz dalej Małą ma skazę?

I co, możesz je polecić?

Cytat:
...Wow! Jaki odważny facet!
A co pani dr powiedziała na to, ze schudł? ... bo ja się martwiłam o wagę Bartka /w ciągu 3 m-cy przytył 800g/ i już sama nie wiem

Oby to nie była skaza
...
hmmm jogurty? W sumie u nas tez wczoraj był jogurt, a dzisiaj plamek przybyło
...

Nic, bo ta Pani dr, ładnie rzecz ujmując, jest do kitu. Po weekendzie majowym pójdziemy do swojej.

Oby

Na razie odstawiam jogurt i będę na bieżąco informować czy plamki znikają.

[QUOTE=morska;18876704] ...Dziewczyny, na którym siedzeniu macie zamontowane foteliki? Czy to już było przerabiane w poczekalni? - jeśli tak, to poszukam, ale nie teraz [ /QUOTE]

My mamy fotelik na tylnym sidzeniu po stronie pasażera. Wydaje mi się, że to bezpieczniejsza strona niż za kierowcą.

Cytat:
...i wczoraj mieliśmy niezłą akcję - przy kąpaniu. zawsze ją rozbieram i już wie że kąpanie będzie. niosę ją do łazienki, wkładam do wanienki stojącej na pralce, najpierw kładę żeby głowę umyć i resztę na leżąco a potem odkąd siada to sadzam i myję resztę i Amelka się bawi. a wczoraj włożyłam ją do wanienki i chciałam położyc a ona płacz i krzyk to ją chciałam posadziś a ona ucieka mi z wanienki... musiałam wyciągnąć i na stojąco u mnie na rękach została z grubsza umyta. nie wiem co jej było woda ok nie za ciepła i nie za zimna, wszystko jak zawsze...jutro kolejne kąpanie i mam nadzieję ze będzie ok. jak nie to spróbujemy kąpać w rodziku - mamy głęboki... albo ze mną jakoś pod prysznicem na początek a potem wrócimy albo do wanienki albo do brodzika... masakra jakas
...
Magi i dla Maćka
...
No to Amelka się zbuntowała. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk

---

Dzieńdoberek

Nocka znowu do kitu i pogoda też nie najlepsza. No nic, na spacer i tak raczej wyruszymy.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:45   #138
angy
Zakorzenienie

Matko tyle skrobiecie, że nie cytuję, bo za dużo tego. Wybaczcie Ale przeczytałam wszystko

Ja z nowych wieści donoszę, że wczoraj zakupiliśmy na all X-lnadera!! Używany, ale jeszcze na gwarancji, z września 2009, zielona żarówa, więc myślę Anula, że taki jak Twój Jest z torbą (nowa, z metką) i śpiworkami. Muszę dokupić jeszcze parasolkę i folię. I już mam pytanie - do Kasi albo Anuli - czy pasuje do niego uniwersalna parasolka? Bo orginalna kosztuje 4x więcej
Zosia spała dobrze, tylko w pewnym momencie rąbnęła się w szczebelki i zapłakała głośno, ale smoczek poszedł w ruch i szybko zasnęła.
A mi się śniło, że wyszły jej jedynki górne, no niezłą schizę mam z tym

Ps. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 07:52   #139
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka ma 2 na dole już całkowicie wyszły i teraz wychodzą na górze dwa na raz już się przebiły także będzie ciekawie
miałam wam jeszcze napisać - wczoraj siedzę i czytam co u was i się smieję do męża że u nas jest Wielkie Oko i Ucho a on pyta co to to mu powiedziałam, a on do mnie mówi " a ty na mnie piszesz wielkie brzucho pewnie " bo trochę brzuszka ma no ma.... ale go pocieszyłam ze nie piszę tak...
Kuba ma tylko dwie dolne jedynki i na razie cisza.
Hehe , mój wie, że mówię na Niego Gnom, jak coś przeskrobie. Wie, bo bezpośrednio do Niego tak wtedy mówię

Cytat:
Pójdziemy do naszej Pani dr, jak tylko wróci z urlopu. Zobaczymy, Ona zawsze trafia z diagnozą Dodatkowo muszę iść, bo Maciek ma takie zaparcia, że ho, ho. Męczy się niemiłosiernie
(...)
Wiem, tak wczoraj się wczoraj zastanawiałam i nie będę już tak pisała. No chyba, że coś przeskrobie Mój Małż jest przekochanym facetem
(...)
Widziałam tą z guzikiem u nas w sklepie. Jest b.fajna. Ze swojej też jestem zadowolona. Ma mnóstwo kieszonek, zakamarków i jest bardzo pojemna
(...)
My mamy fotelik na tylnym sidzeniu po stronie pasażera. Wydaje mi się, że to bezpieczniejsza strona niż za kierowcą.
(...)
---

Dzieńdoberek

Nocka znowu do kitu i pogoda też nie najlepsza. No nic, na spacer i tak raczej wyruszymy.
A dajesz Mu laktulozę? Ja teraz daję co drugi dzień, potem planuję co trzeci itd., do całkowitego odstawienia.

No przecież wiemy, że to żarty

O, dzięki za opinię. Chyba w końcu kliknę. Wieczorem

Podobno te pierwsze foteliki (montowane tyłem) najbezpieczniej właśnie montować za siedzeniem kierowcy. Nie wiem, jak jest z tymi większymi.

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 07:59   #140
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
. Tesiowa była niepocieszona
ojej

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość

też widziałam,crash testy bardzo podziałały na moją wyobraźnię... mogli chociaż powiedzieć co warto kupić w różnych przedziałach cenowych...

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja z nowych wieści donoszę, że wczoraj zakupiliśmy na all X-lnadera!! Używany, ale jeszcze na gwarancji, z września 2009, zielona żarówa, więc myślę Anula, że taki jak Twój Jest z torbą (nowa, z metką) i śpiworkami. Muszę dokupić jeszcze parasolkę i folię. I już mam pytanie - do Kasi albo Anuli - czy pasuje do niego uniwersalna parasolka? Bo orginalna kosztuje 4x więcej
super
kolorek fajny, tylko te muszki
z parasolką niestety nie pomogę bo na razie nie posiadam, może pojeździj nim trochę i zobacz czy w ogóle będzie ci potrzebna przy tej budce? Ja może kupię na lato żeby mała miała i nóżki w cieniu jak z gołymi będzie jeździć (chyba Magi ma jeszcze x-landera to może coś wie...)

Skierko, dobrze że Amelka ma lepszy apetyt a pogryzienia nie zazdroszczę..to musi niesamowicie boleć

Magi, biedny ten twój synek, pewnie brzuszek go pobolewa...pocieszę Cię ze ja też od świtu na nogach

Morska, ja na razie ten najmniejszy fotelik wożę na siedzeniu pasażera z przodu, większy pewnie zamontuję za nim z tyłu, dalej chodzi mi po głowie taki montowany tyłem ale musiałabym samochód przy okazji zmienić...mój gigant takiego typu nie pomieści

Czas edycji: 2010-04-28 o 08:01
Stary 2010-04-28, 08:01   #141
angy
Zakorzenienie

A tak Wam powiem, że odnośnie fotelików to ja już niezły mętlik mam w głowie Czytałam ostatnio na jakiejś stronie ( nie pamiętam jakiej), że i romer i maxi cosi tobi mają 4 I teraz w sklepie jak byliśmy to słyszałam kątem ucha jak koleś tłumaczył jakiejś dziewczynie, bo była zainteresowana właśnie tymi dwoma (może wizażanka jakaś), że pod względem bezpieczeństwa są na równi. Zauważyłam tylko szybko, że romer jest sporo szerszy od maxi cosi.
Ale jeszcze nie interesowaliśmy się na dobre tym tematem, bo Zosia jeszcze nie wyrosła ze swojego.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:06   #142
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...My mamy jeszcze ten 0-13 kg i montujemy go za siedzeniem kierowcy.
...
Nie jest już Kubie za ciasno? Bo Maciuś bardzo się denerwowł, bo nogami nie mógł swobodnie poruszać.

Cytat:

Matko tyle skrobiecie, że nie cytuję, bo za dużo tego. Wybaczcie Ale przeczytałam wszystko

Zosia spała dobrze, tylko w pewnym momencie rąbnęła się w szczebelki i zapłakała głośno, ale smoczek poszedł w ruch i szybko zasnęła.
A mi się śniło, że wyszły jej jedynki górne, no niezłą schizę mam z tym

Ps. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko...

Ja do x-landera ma uniwersalną folię i nie raz już sie sprawdziła. Parasolkę mam firmową, ale podobno uniwersalna też pasuje

Cytat:
...
A dajesz Mu laktulozę? Ja teraz daję co drugi dzień, potem planuję co trzeci itd., do całkowitego odstawienia.

No przecież wiemy, że to żarty

O, dzięki za opinię. Chyba w końcu kliknę. Wieczorem

Podobno te pierwsze foteliki (montowane tyłem) najbezpieczniej właśnie montować za siedzeniem kierowcy. Nie wiem, jak jest z tymi większymi.

Daję, nawet od kilku dni 2 razy dziennie i dalej męczy bobki

Wiem, ale On taki kochany jest

Doczytałam, że wszystkie foteliki najbezpieczniej montować za kierowcą, a podobno najbezpieczniejszym miejscem jest środek tylnego siedzenia

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-28, 08:06   #143
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak Wam powiem, że odnośnie fotelików to ja już niezły mętlik mam w głowie Czytałam ostatnio na jakiejś stronie ( nie pamiętam jakiej), że i romer i maxi cosi tobi mają 4 I teraz w sklepie jak byliśmy to słyszałam kątem ucha jak koleś tłumaczył jakiejś dziewczynie, bo była zainteresowana właśnie tymi dwoma (może wizażanka jakaś), że pod względem bezpieczeństwa są na równi. Zauważyłam tylko szybko, że romer jest sporo szerszy od maxi cosi.
Ale jeszcze nie interesowaliśmy się na dobre tym tematem, bo Zosia jeszcze nie wyrosła ze swojego.

tutaj sa podobno jedne z najświeższych testów, maxi-cosi ma najlepszą ocenę, romer jest tuż za nim...niestety mój niemiecki jest gorzej niż słaby więc jedynie na same oceny zerkałam

Stary 2010-04-28, 08:10   #144
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

~~~~
ja też się nad tym zastanawiałam, ale ostatecznie zamontowaliśmy za kierowcą (patrzymy na siebie w lusterku )
podobno jak jest wypadek to kierowca instynktownie jedzie tak, żeby chronić siebie, a najwięcej poważnych w skutkach obrażeń dotyka pasażera na przednim siedzeniu
ale nie wiem skąd to wiem

u nas piękna pogoda, więc pewnie po przedpołudniowej drzemce wybędziemy na spacer

ciekawe jak nastrój i samopoczucie Svinecki - mam nadzieję, że słoneczko trochę poprawi humor

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
tutaj sa podobno jedne z najświeższych testów, maxi-cosi ma najlepszą ocenę, romer jest tuż za nim...niestety mój niemiecki jest gorzej niż słaby więc jedynie na same oceny zerkałam
ale zauważ, że Maxi Cosi jest z IsoFixem, a Britax (Romer bez)

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

a swoją drogą ciekawe czemu Britax z IsoFixem jest dalej niż ten z systemem TT
wydawało mi się, że IsoFix zawsze wygrywa z tradycyjnie montowanym fotelkiem

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:13   #145
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ciekawe jak nastrój i samopoczucie Svinecki - mam nadzieję, że słoneczko trochę poprawi humor

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

ale zauważ, że Maxi Cosi jest z IsoFixem, a Britax (Romer bez)

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

a swoją drogą ciekawe czemu Britax z IsoFixem jest dalej niż ten z systemem TT
wydawało mi się, że IsoFix zawsze wygrywa z tradycyjnie montowanym fotelkiem
a nie oba z isofixem? tak mi się wydawało ze tam na szaro pisze

ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik

Czas edycji: 2010-04-28 o 08:14
Stary 2010-04-28, 08:13   #146
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
... super
kolorek fajny, tylko te muszki
z parasolką niestety nie pomogę bo na razie nie posiadam, może pojeździj nim trochę i zobacz czy w ogóle będzie ci potrzebna przy tej budce? Ja może kupię na lato żeby mała miała i nóżki w cieniu jak z gołymi będzie jeździć (chyba Magi ma jeszcze x-landera to może coś wie...)
...Magi, biedny ten twój synek, pewnie brzuszek go pobolewa...pocieszę Cię ze ja też od świtu na nogach
...
Ja ma czerwony. A co do parasolki, to nie wiem czy każda, ale ta firmowa, moim zdaniem, ma za krótką rączkę do spacerówki, tzn. gdzie bym jej nie zamontowała, to trudno ustawić i zasłonić dziecko. Nie używam jej właśnie ze względu na dużą budkę. Lepiej angy, jak kupisz wózek, idź do sklepu i przymierz sobie parasolkę.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-04-28 o 08:25
Stary 2010-04-28, 08:16   #147
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik
Britax z Isofixem jest niżej na 6 miejscu - a drugi jest TT

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:

dla dziadka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:19   #148
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Britax z Isofixem jest niżej na 6 miejscu - a drugi jest TT

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

dla dziadka
aaaa

no dziadek dziękuje tylko teraz mama musi coś wybrać, cały czas nad Romerem myślałam bo te maxi cosi to właśnie podobno trochę wąskie są..zresztą teraz tez maxi cosi cabrio mamy i właśnie w ramionach mała przestaje się mieścić mimo że cała reszta pasuje

Stary 2010-04-28, 08:20   #149
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej
ale sie dzisiaj wyspalam,ani razu nie wstawalam do Werci bo spala smacznie cala nocke

Cytat:
zaczely mi sie oczy kleic wiec jutro dokoncze
Oby noc byla u nas spokojna.Wczoraj obudzila sie okropnym placzem.Trudno ją bylo uspokoic tak szlochała,krzyczala
a na widok picia jeszcze wiekszy wrzask.
Mąż posmarowal dziąselka i po chwili sama po picie sięgnęła, ale dalej plakala i plakala wiec dalismy jej nurofen i po dluzej chwili zasnela w naszym lozku juz do rana.
Mąż twierdzi ze gorna 1 bede lada dzien.Musze jej jutro zajrzec w paszczulke

Musialabym jeszcze wpasc do klubu, ale to moze jutro zaprosze was do mojego pokoju.

Dobranoc
i jak dzisiaj nocka Kasiu??

Cytat:

~~~~
my mamy zamontowany za kierownica

Cytat:

ciekawe co jej sie nie podobalo?
Wercia na szczescie nie protestuje ani nie placze
tez najpierw ja klade i ja myje, wloski oczywiscie ona caly czas mietosi kaczuszke a potem ja sadzam i sie bawi
ostatnio chce wstawac w wanience
ale my mamy mala wanienkie w ktorej Wercia ledwo sie miesci i planuje kapac ja u mamy na dole w wannie, chce kupic to krzeselko do wanny
bo my nie mamy lazienki jeszcze

Cytat:

broda?
Wercia ma czesto krostki na brodzie od sliny

Cytat:

Od kiedy są te plamki kąpię w Emolium, używam kremu Emolium, a poprawy brak

ja kapalam mala caly czas w Emolium i to cholerstwo jej wylazlo
odkad zmienilam plyn byla poprawa az w koncu szorstkiej skory brak
z Emolium uzywam tylko kremu specjalnego do twarzy i emulsji specjalnej do ciala i tu wlasnie ta emulsja jest bardzo dobra
smrowalam malej lokcie tez mascia alantan plus bo fajnie natluszczala
teraz akurat mamy plyn oillian (wzielam sprobowac bo tanszy od oilatum) i kapie ja jak tylko zauwaze ze ma jakies szorstkie krostki
a tak to uzywamy plynu Nivea

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 08:21   #150
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

my mamy zamontowany za kierownica
to Wercia już prawko zdążyła zrobić ? zdolna dziewczyna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości