|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Witam się w kolejnej części
![]() ![]()
![]() |
#122 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Nadrobiłam "mdleje: ale sie spisałyście!
![]() Antosiu, Marysiu ![]() ![]() ![]() ![]() Wredna Afrodytko - Adrianek cudny! ![]() marica ![]() ![]() Cytat:
![]() A co pani dr powiedziała na to, ze schudł? ... bo ja się martwiłam o wagę Bartka /w ciągu 3 m-cy przytył 800g/ i już sama nie wiem ![]() Co do plamek to u nas też znów się pojawiły ... czerwone, szorstkie ![]() ![]() Oby to nie była skaza ![]() Cytat:
![]() hmmm jogurty? W sumie u nas tez wczoraj był jogurt, a dzisiaj plamek przybyło ![]() Cytat:
![]() co się dzieje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-04-27 o 23:01 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
no dobra, nadrobiłam mniej wiecej
![]() Bartus od paru dni ślicznie przesypia nocki, ale ja jakos nie umiem iść spać wcześnie jak małza nie ma, i w kosekwencji się nie wysypiam ![]() AAAA dzisiaj z jedzeniem było już lepeij ![]() morska zostawiam CIę na posterunku ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Nadrobiłam, ale szok jak się zasiedziałam ![]() ~~~~ Dziewczyny, na którym siedzeniu macie zamontowane foteliki? Czy to już było przerabiane w poczekalni? - jeśli tak, to poszukam, ale nie teraz ![]() ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-04-27 o 23:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Megi b ciesze sie, ze Corcia zdrowa
![]() ![]() ![]() Miramej gratulacje dla Krasnoludka. Idzie jak burza ![]() ![]()
#126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten nowy za pasażerem, bo jak się odwroce to bede ją widziec. O wizycie słów kilka. Nie bylo najgorzej, ale strasznie dłuuuugo. Juz wczesniej mowilam jej ze do 19 niunia nie dotrwa, ze ten czas przed kąpkiela bywa czasem cięzki,ale na szczescie mala zafascynowana dzieciakami nie byla maruda, a jak przyszla 18:30 to zaczela się trzec po oczkach i tylko u mnie by byla,wiec ją szybko wykąpalam w asyscie wszystkich zgromadzonych ![]() Jeszcze chcieli byc w pokoju jak mleko pije i bajki sobie ogladac, ale a to juz nie przystalam. Męża siostra lustrowala i kodowala.O "mamie" za duzo nie mowila, ale cos tam wtracila kilka razy miedzy wierszami.My nie pociagnelismy dalej tematu. A chwile potem koniecznie chciala jakies zdjecie, takie zeby mogla zabrac...No do kogo...na bank do babuni.Mąż dał jej 1 jakies sprzed 2 mc ![]() Mała dostala fajna zabawke grajacą.Robi straszny halas.Melodyjki itp Wczoraj ale obleśnie bylo na dworze.Padalo ,wiało i nie bylo mowy o spacerze, dzis juz widze slonko wyszlo.Jak zejde z psem ocenie jak to moze byc za kilka h. Ide do klubu. ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
hjer
![]() od 5.40 na nogach jestem, w sumie przyzwyczaiłam się już, nie powiem ![]() Dzień dobry ![]() Katarzynko, dobrze , ze już macie po wizytacji ;-) ciekawe jaką relację zdała szwagierka... ja po takich wizytach ( a po takich jak ta twoja sławna znajoma to już w szczególności) zazwyczaj czuję się, jakbym pole przeorała...męczą mnie przeokropnie.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-28 o 05:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
zapowiedziala ze chcialaby czestszy kontakt utrzymywac
![]() Pewnie do niej pojade na dniach bo zaproponowala ze ciuchy mi pozyczy.Na lato mnie to urzadza bo na ogrodzie pewnie sie tak wybrudzic ze ze 3x bede musiala ja przebrac do wieczora.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Melduje sie i ja
![]() ![]() Kiedy ja to nadrobie ![]()
#130 |
BAN stały
|
Witam się z kawką
![]() wczoraj szybko zarknęłam na nową część i resztę popołudnia spędziliśmy rodzinnie - mąż miał ostatni dzień urlopu. byłam z Amelką na spacerze choć tak wiało że szok... spowrotem wózkiem do tyłu jechałam... ale jakoś dotarłyśmy do domku. dziś miała być lepsza pogoda a dalej pochmurno ![]() zaraz poczytam co tam u was... co do nas to Amelka gryzie mnie w sutki ![]() ![]() i wczoraj mieliśmy niezłą akcję - przy kąpaniu. zawsze ją rozbieram i już wie że kąpanie będzie. niosę ją do łazienki, wkładam do wanienki stojącej na pralce, najpierw kładę żeby głowę umyć i resztę na leżąco a potem odkąd siada to sadzam i myję resztę i Amelka się bawi. a wczoraj włożyłam ją do wanienki i chciałam położyc a ona płacz i krzyk ![]() o tyle dobrze że wczoraj sporo zjadła innych rzeczy oprócz piersi - mały słoiczek zupki, połowę dużego kleiku z owocami i sporo kisielku. no i wieczorem kasza więc ok. tylko po południu koło ucha prawego miała kilka kropek czerwonych, których z czasem było więcej i za uchem ale dziś ok także nie wiem od czego to było ![]() no i musze konczyc bo Amelka pisac nie daje, wstała dzis po 7 i teraz mi jęczy ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Kasiu chwilowo Amelce trochę ogasły te policzki więc nie widać ale jak będzie to wyslę ci fotkę na komórkę ![]() a co do fotelika to my jak byliśmy w mieście przedwczoraj to Amelka testowała nowy fotelik i jesteśmy wszyscy zadowoleni ![]() Miramej dla synka ![]() ![]() Magi i dla Maćka ![]() też lecę do klubu |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po kawce, zmykam myć głowę ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć kobiałki
![]() Cytat:
![]() A wcześniej Bartek też już miał takie plamki? Co lekarz mówił? Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Kubuś znów ładnie spał ![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-28 o 07:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Witam!
Dziś pobudka 5.30 ![]() Zapomniałam wam powiedzieć że teściowa juz mnie nie namawia na chodzik ![]() ![]() ![]() A opryszczka juz sie goi i na szczescie nie trzeba antybiotyku, ale dalej nie wyglada to ładnie -cała broda w krostkach ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() W poniedziałek oglądałam program "Uwaga" o fotelikach i jestem w szoku. Właśnie jestem na etapie wyboru fotelika dla Kingi i nie mam pojęcia jaki wybrać. Cenowo chciałabym się zmieścić do 500-600 zł, ale chyba w takim przedziale nie ma bezpiecznych fotelików (chyba że używane). Jestem w kropce. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gryzie? ![]() Kuba też nie chce już leżeć do umycia głowy, musimy odwracać Jego uwagę, ale nadal kąpie się z przyjemnością. I żeby tak zostało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jak wyglądają te krostki? Ja myślałam, że Tomuś ma to na ustach. Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny pisały tu o jakimś foteliku Maxi Cosi, który mieści się cenowo w Twoim przedziale i chyba był w miarę bezpieczny (tylko Romer miał 4 gwiazdki, reszta mniej).
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
BAN stały
|
Cytat:
Amelka ma 2 na dole już całkowicie wyszły i teraz wychodzą na górze dwa na raz już się przebiły także będzie ciekawie ![]() miałam wam jeszcze napisać - wczoraj siedzę i czytam co u was i się smieję do męża że u nas jest Wielkie Oko i Ucho a on pyta co to to mu powiedziałam, a on do mnie mówi " a ty na mnie piszesz wielkie brzucho pewnie " ![]() ![]() właśnie słonko wychodzi więc może nie będzie tak źle z pogodą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że dzielny ![]() Pójdziemy do naszej Pani dr, jak tylko wróci z urlopu. Zobaczymy, Ona zawsze trafia z diagnozą ![]() ![]() Od kiedy są te plamki kąpię w Emolium, używam kremu Emolium, a poprawy brak ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak przestanie, to będzie przesuper ![]() ![]() W wakacje, to z Kuby będzie już duży mężczyzna ![]() Pożyjemy - zobaczymy ![]() Widziałam tą z guzikiem u nas w sklepie. Jest b.fajna. Ze swojej też jestem zadowolona. Ma mnóstwo kieszonek, zakamarków i jest bardzo pojemna ![]() Cytat:
![]() Jak już pisałam, wyśpimy się na emeryturze ![]() ![]() Też mam taką nadzieję. My też używamy silikonowej na palec, tylko Maciej ją tak mocno gryzie, a co za tym idzie i mój palec. Boli ![]() Cytat:
![]() I co, możesz je polecić? Cytat:
![]() Nic, bo ta Pani dr, ładnie rzecz ujmując, jest do kitu. Po weekendzie majowym pójdziemy do swojej. Oby ![]() Na razie odstawiam jogurt i będę na bieżąco informować czy plamki znikają. [QUOTE=morska;18876704] ...Dziewczyny, na którym siedzeniu macie zamontowane foteliki? Czy to już było przerabiane w poczekalni? - jeśli tak, to poszukam, ale nie teraz [ /QUOTE] My mamy fotelik na tylnym sidzeniu po stronie pasażera. Wydaje mi się, że to bezpieczniejsza strona niż za kierowcą. Cytat:
![]() ![]() --- Dzieńdoberek ![]() Nocka znowu do kitu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
![]() Matko tyle skrobiecie, że nie cytuję, bo za dużo tego. Wybaczcie ![]() ![]() Ja z nowych wieści donoszę, że wczoraj zakupiliśmy na all X-lnadera!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zosia spała dobrze, tylko w pewnym momencie rąbnęła się w szczebelki i zapłakała głośno, ale smoczek poszedł w ruch i szybko zasnęła. A mi się śniło, że wyszły jej jedynki górne ![]() ![]() ![]() Ps. Przepraszam, że ja tak o sobie tylko... ![]()
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() ![]() Cytat:
No przecież wiemy, że to żarty ![]() O, dzięki za opinię. Chyba w końcu kliknę. Wieczorem ![]() Podobno te pierwsze foteliki (montowane tyłem) najbezpieczniej właśnie montować za siedzeniem kierowcy. Nie wiem, jak jest z tymi większymi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||
Wtajemniczenie
|
ojej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kolorek fajny, tylko te muszki ![]() z parasolką niestety nie pomogę bo na razie nie posiadam, może pojeździj nim trochę i zobacz czy w ogóle będzie ci potrzebna przy tej budce? Ja może kupię na lato żeby mała miała i nóżki w cieniu jak z gołymi będzie jeździć ![]() ![]() Skierko, dobrze że Amelka ma lepszy apetyt ![]() ![]() Magi, biedny ten twój synek, pewnie brzuszek go pobolewa...pocieszę Cię ze ja też od świtu na nogach ![]() Morska, ja na razie ten najmniejszy fotelik wożę na siedzeniu pasażera z przodu, większy pewnie zamontuję za nim z tyłu, dalej chodzi mi po głowie taki montowany tyłem ale musiałabym samochód przy okazji zmienić...mój gigant ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-28 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
A tak Wam powiem, że odnośnie fotelików to ja już niezły mętlik mam w głowie
![]() ![]() ![]() ![]() Ale jeszcze nie interesowaliśmy się na dobre tym tematem, bo Zosia jeszcze nie wyrosła ze swojego.
#142 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja do x-landera ma uniwersalną folię i nie raz już sie sprawdziła. Parasolkę mam firmową, ale podobno uniwersalna też pasuje ![]() Cytat:
![]() Wiem, ale On taki kochany jest ![]() ![]() Doczytałam, że wszystkie foteliki najbezpieczniej montować za kierowcą, a podobno najbezpieczniejszym miejscem jest środek tylnego siedzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj sa podobno jedne z najświeższych testów, maxi-cosi ma najlepszą ocenę, romer jest tuż za nim...niestety mój niemiecki jest gorzej niż słaby więc jedynie na same oceny zerkałam
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobno jak jest wypadek to kierowca instynktownie jedzie tak, żeby chronić siebie, a najwięcej poważnych w skutkach obrażeń dotyka pasażera na przednim siedzeniu ale nie wiem skąd to wiem ![]() u nas piękna pogoda, więc pewnie po przedpołudniowej drzemce wybędziemy na spacer ![]() ciekawe jak nastrój i samopoczucie Svinecki - mam nadzieję, że słoneczko trochę poprawi humor ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- a swoją drogą ciekawe czemu Britax z IsoFixem jest dalej niż ten z systemem TT ![]() wydawało mi się, że IsoFix zawsze wygrywa z tradycyjnie montowanym fotelkiem
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem, ja powiem prost: jestem totalnie zagubiona w temacie...z dobrych wieści mamy taka ze dziadek postanowił zafundować wnuczce fotelik ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-28 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-04-28 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dziadek dziękuje ![]() ![]()
![]() |
#149 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale sie dzisiaj wyspalam,ani razu nie wstawalam do Werci bo spala smacznie cala nocke ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wercia na szczescie nie protestuje ani nie placze tez najpierw ja klade i ja myje, wloski oczywiscie ona caly czas mietosi kaczuszke a potem ja sadzam i sie bawi ostatnio chce wstawac w wanience ![]() ale my mamy mala wanienkie w ktorej Wercia ledwo sie miesci i planuje kapac ja u mamy na dole w wannie, chce kupic to krzeselko do wanny bo my nie mamy lazienki jeszcze ![]() Cytat:
Wercia ma czesto krostki na brodzie od sliny Cytat:
odkad zmienilam plyn byla poprawa az w koncu szorstkiej skory brak ![]() z Emolium uzywam tylko kremu specjalnego do twarzy i emulsji specjalnej do ciala i tu wlasnie ta emulsja jest bardzo dobra smrowalam malej lokcie tez mascia alantan plus bo fajnie natluszczala teraz akurat mamy plyn oillian (wzielam sprobowac bo tanszy od oilatum) i kapie ja jak tylko zauwaze ze ma jakies szorstkie krostki a tak to uzywamy plynu Nivea
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
to Wercia już prawko zdążyła zrobić ?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.