|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
lazurowa a lozeczko drewniane z reguly jast na instrukcji napisane ze do trzeciego roku zycia i nie sadze aby sie szybciej rozsypalo a na allegro mozesz sprawdzic bo czesto sa okazje ze za niewielkie pieniadze mozna dorwac lozeczko z cala reszta
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-04-28 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Z góry przepraszam, że zdjęcia lekko rozmazane ale jakoś dzisiaj ręka mi drży. Zrobiłam jeszcze zdjęcia tego co ostatnio przyniosła moja kuzynka. Załącznik 3066895 Załącznik 3066896 Załącznik 3066897 Załącznik 3066898 Załącznik 3066899 Załącznik 3066900 Załącznik 3066901
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
kasienka napisz mi na Pw swoj wiek tp i ewentualna plec jaka obstawiacie skoro nie znacie jej na 100% a i ewentualne imiona jesli macie wybrane
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- lazurowa super ciuszki chyba masz juz spora kolekcje co? cos mi sie kojarz ze sporo kupowalas ![]()
#124 |
Zadomowienie
|
Ja wam pokaze 5 część!
A ledwo moment mnie nie bylo! Wczorajsza wizyta u gina: Mały dalej jest chlopcem. Wazy ok 1200g Pytalam jaki dlugi to tylko ginek powiedzial ze teraz ma zapewne ok 40cm:/ ale ze zmierzyc sie nie da. Wszystko pozamykane, rozwarcie tylko na pol palca ![]() A tak wszystko ok. L4 sobie wzielam, kilka zdjec ale wlasciwie glowka brzuszek kosc udowa. Sprawdzil przeplyw (MA NOWY SPRZET! WOW! nie zapytalam czy ma 4D... moze ma?). Pokazał stówki, ktore jak czuje są na moich zebrach z prawej str, dlatego tak mnie tam kopie. Wizyta nastepna 21 maja. I tyle. Przerazilam sie wagi! Nie wiem moze maja zepsuta, wyszlo ze waze w butach ponad 77 kg! ![]() Pytalam gina o wage, stwierdzil ze jak nie jestem obuchnieta, nogi itp to nie mam sie czym martwic;/ Fryzjerka: Akurat byla w domu mojej kolezanki wiec obciela mnie- nie stopniowala, tylko koncowki z 2 cm, troche zaokrąglila dól, grzywke podciela, i troche jeszcze jej dodala po bokach, bo jak mialam kucyk to mialam przeswity. A na dzis sie umowilam na "pasemka" I wczoraj juz doszlysmy do wniosku, ze to maja byc jakies refleksy, mowila ze ton ew, 2 tony jasniejszy kolor itp. A wyszlo co innego!!!!!! Mam blond pasemka! Nie jest az tak zle, ale jest ich za duzo na grzywce. Nie wiem jak to sie stalo, przeciez umawialysmy sie inaczje. Oczywiscie nic tam jej nie wyrzucalam... trudno sie mowi. I teraz nie wiem co zrobic. Z ciocią moja (tez ma zaklad) umowilam sie an jutro, zeby zmienic ich kolor bede musiala miec chyba zafarbowane wlosy (ona sama mi zrobi mieszanke z roznych kolorow wymiesza) wtedy te pasemka zmienia troche kolor. Nie wiem czy isc czy nie isc, czy zostawic sie blad czy nie. Mysle ze chyba mezowi wysle mmsy co on na to. Sadze ze mu sie nie spodobaja. Mi za bardzo nie podeszly do gustu, bo calkowicie co innego chcialam i inaczej sobie to wyobrazalam. Do jutro mam czas sie zastanowic. Na 14:30 jestem umowiona na "poprawe". Ktora tez nie wiadomo jak wyjdzie... Na allegro zamowione: Poducha 190cm do spania/karmienia: http://allegro.pl/item999956841_podu...0cm_sklep.html 10 pieluch tetrowych I poduszke 50x60 pod duza do spania by bylo mi wyzej. Mam nadzieje ze dojdzie jutro lub po jutrze. Allegro bluzki i spodnie rybaczki 3/4 biale: Jeszcze nie zakupione ale rybaczki te kupie: http://www.allegro.pl/item1004974621...ka_gratis.html Bluzki: z krótkim : ale nie wiem czy rozwa, czerwona, fioletowa? chyba dwie kupie ale ktore? http://www.allegro.pl/item1011247162...k_rekawek.html bez rękawów: czarna i biała - biore jes tez po to by je ubierac po te z krótkim bo maja za duzy dekold. http://www.allegro.pl/item1011272143_top_podkre slajacy_brzuszek_producen t_wiskoza.html No a te zakupy to czesciowo do poprawy komfortu (poduchy) , do poprawy nastroju i tez co poczucia sie ladniejsza. No i mam zamiar uslyszec od meza komplement. Mam nadzieje ze doceni starania. Pewnie nie zrobi tego sam od siebie, ale wycisne to z niego ![]() Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-04-28 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
powielam moja wiadomosc z cz 4 bo nie miałm pojecia ze juz jest cz.5
"Ojej dziewczyny wiem że długo mnie nie było a to już 5 część, coś niesamowitego. W skrócie co u mnie: byłam u mojego gina wczoraj powiedział że badania wyszły bardzo dobrze wiec nie bedzie mnie męczył badaniem krzywej cukrowej i zgodził się na zrobienie mi usg aby poznać płeć dzidzi , a tu najlepsze okazało się że nasza dzidzia nie ma ochoty abyśmy ją podglądali i odwróciła się pupcią heheh -niedobre złotko.prosiła żeby sie przekręciło ale ona li myślała. najlepiej zdziwiłam się że jest już ataka duża i kuloskami sięga pod moje żebrami. ![]() ![]() ![]() Dzis zapisałam sie prywatnie na 3d troszkę pozno ale wole sie upewnic ze wszystko jest dobrze ![]() humor ma po mamusi ;D kiedy ja nadrobie cz4, nie mam pojecia ![]()
#127 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
a ja dzis po wizycie u gina. i kurcze martwie się. z dzidziem wszystko ok. tylko skraca mi sie szyjka. jak zeszłam z samolotu to gin zapytał czy duzo chodzę, a juz wczesniej zaczęłam cos podejrzewac, bo strasznie dlugo mnie badal. no i wyszlo potem na usg ze szyjka na granicy , ma 25 mm. a ja wlasnie wcale duzo nie chodze, od poczatku na zwolnieniu jestem, tylko dwa razy dziennie wychodzę na powolny spacerek 20 min, z pieskiem. no to od czego ta szyjka sie skraca? za dwa tygodnie mam isc na kontrole, a do tego czasu jak najwiecej leżeć. nie orientujecie się, czy ma tu jakies znaczenie to że np. będe siedzieć przed kompem (musze pisac mgr) a nie tylko leżeć?? i czy 25 mm to bardzo krótka szyjka? aha, dopisze tylko ze jestem w 31 tyg.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-04-28 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
belunia z tego co kojarze to chyba tak powazniej z szyjka od 2mm sie zaczyna mlm pisala mam nadzieje ze juz sie nie skruci jak juz pislalam mojej znajomej tez sie skracala straszyli ja ze porod przed terminem bedzie a tu juz w 40tc jest
![]() idealnecialo ja bym proponowala poczekac sobie jakis czas pochodzic z tymi pasemkami a jak juz sie odrost zrobi to dorobic pasemek w twoim naturalnym kolorze plus odrost blond to taka moja fachowa rada a w klej zdjecia fryzurki pochwal sie ![]()
#129 | |
Zakorzenienie
|
idealnecialo - fajnie, ze wszystko oki
Cytat:
![]() A ja dosc duzo sie ruszam bo nie moge siedziec bo mnie biodro boli...ale zobaczymy czy nie ma to swoich konsekwencji.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
wikimi no faktycznie dawno cie nie bylo a wasz dzidziolek chce byc prawdziwa niespodzianka
![]() ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
belunia
standardem jest szyjka 30-40mm. ale po 30 tc szyjka moze sie skracac, jednym wczesniej innym pozniej. czasem na samym koncu. no i najwazniejsze to kontrolowac tempo skracania. takze najwazniejsza bedzie kolejna wizyta. wtedy sie dowiesz czy jest powod do zmartwienia. teraz glowa do gory i stosuj sie do zalecen lekarza ![]()
#132 |
Zadomowienie
|
Jaszczka to dzidzia fajnie wazy! My tak samo tygodniowo a maly ma 1200. No ale jak zawsze wychodzi młodszy o tydzien co najmniej.
Papeteria, ja tez chce kupic taki komplet szlafroczka z koszulką tylko czekam az beda znow XL i XXL, nie wiem jeszcze ktory wezme. No i nie chcialam brac calkowicie szarego. A sa teraz takie z dwoma misiami, to tez mi az tak sie nie podobaja. Ciekawe czy babka bedzie miala w nastepnej dostawie wiecej wyboru. Teraz nie dostala wiekszych rozmiarow. Muminek materac dla malucha pol biedy bo ja tez mialam chyba gryka kokos i tez chyba pianka. Ale teraz dla malej na lozko 200X90 to juz nie ma tak wąskiego wyboru.... Sama nie wiem jaki wybrac gdzie kupic. Nawet na samym allegro od 200-1000zł mozna kupic a sama nie wiem czym sie roznia. Napewno cos kolo 300zl sie da,ale ktory wybrac by byl dobry na dosc kawalek czasu ??? Siala_bala gdzie ty chowasz te 20 kg? az nie wierze!!!!! A brzuszek to ja mam wiekszy nie ma co:P ola_k11 fajne te koszule z muzzy, myslalam o nich,ale jak widze ten dekold to wiem ze nie ma szans bym mogla w nich chodzic, na 100 cycki mi wylezą, nie sa duze, ale takie wiszące, a zawsze kazdy dekold to tragedia, nawet w bluzkach i nawet w biustonoszach.. za duzo widac- te moje ogromne otoczki . ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Muminek musisz tą energie jakos zagłuszyc :P bo sie zajedziesz:P |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lazurowa fajne ciuszki ![]() ![]() ![]() idealnecialo dobrze, że wizyta ok a włoski może pokaz nam to ocenimy czy faktycznie źle czy może poprostu jest to dla ciebie nowość i ci się dziwnie wydaje a naprawde jest fajnie ![]() bluzeczke jak dla mnie czerwoną ![]() belunia ja nie wiem bo wogole ja nie wiem czy na ostatniej wizycie miałam szyjkę badaną ? :/ bo nie miałam usg a to się da tam palcem zbadać ? nic mi gin nie mówił a ja głupia nie spytałam czy wogóle miałam badane i teraz się baniuje bo coraz częsciej mi sie brzuch spina a wizyta dopiero 10 maja i się zastanawiam czy mi się nie skraca a nie wiem nic o tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Tak, te body są super jakości, z resztą inne też. Poza tym szkoda nie wziąć jak są po 1zł. Jutro ma być w tym ciucholandzie dostawa ale nie wiem czy się wybiorę.
#135 |
Rozeznanie
|
ja juz po pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Basia niezła kolekcja
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
belunia ja nie wiem bo wogole ja nie wiem czy na ostatniej wizycie miałam szyjkę badaną ? :/ bo nie miałam usg a to się da tam palcem zbadać ? nic mi gin nie mówił a ja głupia nie spytałam czy wogóle miałam badane i teraz się baniuje bo coraz częsciej mi sie brzuch spina a wizyta dopiero 10 maja i się zastanawiam czy mi się nie skraca a nie wiem nic o tym[/QUOTE]
wiolek, da sie zbadac palcami, takze jak Cie gin badal palcami, to najprawdopodobniej badal szyjke, i jak nic nie mowil to jest ok. mozesz tez sprawdzic to sobie w karcie ciąży, powinno byc przez gina odnotowane, mój zapisywal mi zawsze 0/3 - czyli to było wszystko ok z szyjką, a dzis mi już wpisał 0,1.5. mnie ogólnie nic nie kłuło, mało chodzę, siedze w domu i dlatego zachodze w głowę z czego to sie u mnie robi. jedyne co zaobserwowałam to to, że od kilku dni coraz mocniej "czuje" kości spojenia łonowego, szczególnie przy chodzeniu, a dziś to juz mnie tez w pachwinach boli przy chodzeniu. pytalam gina o to, czy to mozliwe żeby sie miednica juz luzowala, powiedział że "być może". powiedzial mi ze jesli tylko bedzie mnie bolal brzuch mam jechac do szpitala. itakasaia, dzieki za info, nie ma to jak rada od kogos dośwaidczonego ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-04-28 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Co tu dużo mówić... od wczoraj mnie nie było, a tutaj prócz tego, że nowy wątek to jeszcze w dodatku już 5 stron na nim... nie dam rady nadrobić, oj co to to nie dziewczyny...
Dzisiaj popołudnie spędziłam u moich rodziców... a teraz, zaraz biorę się znowu za pisanie pracy... Łucja mam nadzieję, że niedługo padnie... Mam dużo zdjęć na telefonie, ale niestety jeszcze mi nie przyszedł czytnik kart... więc pozostaną nadal na telefonie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
KOniecznie napisz jaki materiał ma pościel bo ogladałam ją na allegro i się zastanawiam czy bawełna jest miła w dotyku czy taka bardziej szorstka. Basia niezła kolekcja ![]() Lazurowa ja z ciuchów wygrzebałam również niezła wyprawkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Bo na ciuchach można znaleźć fajne rzeczy, szczególnie dla takich maluszków bo one nawet nie mają kiedy się zniszczyć.
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za rady chyba się zdecyduję na tą większą pościel jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie wymoczyłam, teraz mala szaleje
![]() ![]() W ciuchach kupilam ostanio taki polarkowy pajacyk, sliczny nowy z metka....za 9zł ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-28 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Basia niezła kupka ciuszków a ten leżaczek jest cudny też poluję na jakiś fajny ale jakoś jeszcze nic nie upolowałam.
Lilka możesz mi przesłać tą listę rzeczy do szpitala do Strzelec bo ostatnio pisałaś że masz? Ja się jakoś dziwnie czuję nonstop mam napięty brzuch a nie chcę mojego męża niepokoić w pracy.....Leże ale jakoś mi nie przechodzi no i boję się że to może być coś złego.
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli weźmiesz tą dziekankę, to chyba było coś o tym, że na wniosek EWENTUALNIE mogą przepisać oceny z niektórych przedmiotów, pod warunkiem, że nie zmienił się program studiów itd... Wózek PEPE ma moja przyjaciółka. Jest bardzo zadowolona.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-28 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz sama nie wiem... Nawet juz nie ejstem zla ze to jest blond czy nie blond i czy sie go pozbyc czy nie, bo moglby byc, ale efekt nie ten co chcialam osiagnac. Czuje duzy niedosyt. I gdyby w tych blond mi ale spodobalo to spoko-moga byc, ale marzylo mi sie zupelnie cos innego i nie wiem czy z tego co teraz mam an glowie da rade osiagnac efekt na ktorym mi zalezalo... ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Chyba wezme czerwona i rozowa.. Lubie fiolet,ale mam mi mowi bym sobie na lato wziela jasna a nie fioletowa bo za ciemna.. hmm |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
madziorek to podaj mi maila na priv, a jak byś chciała to 12 maja na 17.30 zaczyna się szkoła rodzenia w szpitalu w Otmęcie
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- madziorek wysłane |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
dzięki Lilka
#150 |
Wtajemniczenie
|
A ja znów piszę z "zakochanym meksykaninem".
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Bassienka zamiast pisać pracę to wystawia rzeczy na allegro- niedobra!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.