Uniwersytet Łódzki - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-01, 19:23   #121
fireplace
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

niestety na moim koncie nie mam żadnych wiadomości. Dziekanat jest czynny tylko we wtorki srody i czw
we wtorek sprobuje sie tam dodzwonic jeżeli mi się nie uda to w czwartek jadę tam osobiście się dopytać. Denerwujący jest ten nieporządek zero infomacji.
A u Ciebie jak tam byłaś już w dziekanacie, dowiedziałaś się coś? Mam nadzieję że wszystko będzie ok
fireplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 15:34   #122
munek
Raczkowanie

GG do munek

Cytat:
Napisane przez _Fanaberia_ Pokaż wiadomość
Hmm. Ja również już za chwilę zaczynam studia na UŁ.. Socjologia (jest ktoś? ). Jestem w panice prawie w ogóle nie znam miasta, mieszkam poza Łodzią Ciekawe czy często będę się gubiła.
W liście dostałam wiadomość że "Dowód wpłaty blablabla należy dostarczyć do Dziekanatu blablabla w dniach 13-27.09."
Pieniądze wpłaciłam i dowód wpłaty mam z datą 24.09, czy legitymację mogę odebrać np pojutrze czy już po ptokach i będą problemy? (i jeśli tak, to jakie)

A dodatkowo, gdy patrzyłam na plan inauguracji to się przeraziłam xD

1. Hymn Państwowy
  2. Przemówienie Dziekana Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego UŁ prof. zw. dr hab. Jana B. Gajdy
  3. Immatrykulacja studentów ?????? (mniemam że to coś jak ślubowanie, choć brzmi zatrważająco)
  4. Wykład inauguracyjny pt. „Unia Europejska we współczesnej gospodarce światowej” wygłosi prof. zw. dr hab. Zofia Wysokińska
  5. Gaudeamus ???????????? :O
I jeszcze jedno pytanie: Jak ubrać się na ową inaugurację? Tak jak na rozpoczęcie roku szkolnego, tj. na galowo?

Ja jestem na socjologii, a dokładnie na drugim roku. Spodoba Ci się.
munek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:21   #123
Essteria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fireplace Pokaż wiadomość
niestety na moim koncie nie mam żadnych wiadomości. Dziekanat jest czynny tylko we wtorki srody i czw
we wtorek sprobuje sie tam dodzwonic jeżeli mi się nie uda to w czwartek jadę tam osobiście się dopytać. Denerwujący jest ten nieporządek zero infomacji.
A u Ciebie jak tam byłaś już w dziekanacie, dowiedziałaś się coś? Mam nadzieję że wszystko będzie ok
ja też zarządzanie zaoczne zaczynam, ja też!
i również nic nie wiem usos dopiero dzisiaj mi zaczął działać, na stronie wz niby są plany już ale że nie wiem która grupa to nadal nic nie wiem.. a do dziekanatu to trochę wyczyn był się dodzwonić w tamtym tygodniu
Essteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:52   #124
ch0colate
Zadomowienie

GG do ch0colate

z usosa to w ogole ciezko cokolwiek sie dowiedziec, a kobitki w dziekanatach robia łaske ze cokolwiek nam mowia...irytuje mnie to

.sam sobie narysuj świat. coś nie podoba Ci się to sobie to zdrap.

Edytowane przez ch0colate
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:56
ch0colate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 19:35   #125
fireplace
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Essteria Pokaż wiadomość
ja też zarządzanie zaoczne zaczynam, ja też!
i również nic nie wiem usos dopiero dzisiaj mi zaczął działać, na stronie wz niby są plany już ale że nie wiem która grupa to nadal nic nie wiem.. a do dziekanatu to trochę wyczyn był się dodzwonić w tamtym tygodniu
Hej Essteria!
no to jest nas 2 razem zawsze raźniej. Podaję swoje gg 7980572 - odezwij sie - zobaczymy co wymyślimy z tym usos-em. Co dwie głowy to nie jedna!
fireplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 17:22   #126
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez munek Pokaż wiadomość
Ja jestem na socjologii, a dokładnie na drugim roku. Spodoba Ci się.
Mówisz? (: Mam nadzieję Jak na razie się wdrażam i przyzwyczajam. Codziennie poznaję kogoś nowego, ale potem i tak nie pamiętam imienia xD Ale po kilku dniach już sobie ludzi kojarzę.
A jeśli o wykłady chodzi to na razie najbardziej nudzi mnie antropologia kulturowa, myślałam że to będzie ciekawsze. Ale to może ze względu na prof. Cały czas mówiła do podłogi.
Oczywiście prawie cała grupa była przerażona statystyką, ale na razie nie jest źle, przeżyłam nawet ćwiczenia i okazuje się że nie jest taka przerażająca. ..na razie xD
Stary 2010-11-23, 19:09   #127
peggy_sue_
Rozeznanie

Interesuje mnie gospodarka przestrzenna. Wytłumaczy mi ktoś różnicę między kierunkiem na ES i NG?

I jakie były progi na prawo i międzynarodowe stosunki gospodarcze? Wie ktoś?

I do studentów powyższych kierunków: jak zdaliście maturę?
peggy_sue_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:56   #128
ThatsWhatISaid
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peggy_sue_ Pokaż wiadomość
Interesuje mnie gospodarka przestrzenna. Wytłumaczy mi ktoś różnicę między kierunkiem na ES i NG?

I jakie były progi na prawo i międzynarodowe stosunki gospodarcze? Wie ktoś?

I do studentów powyższych kierunków: jak zdaliście maturę?
podbijam!
ThatsWhatISaid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 18:50   #129
littleangel
Raczkowanie

a wie ktoś cos na temat matmy finansowej na uni? zdaje chemie roz, i matme roz... z czego nie jestem jej do konca pewna.
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:35   #130
kaka17ab
Raczkowanie

witam, możecie mi powiedzieć jakie w tamtym roku były progi punktowe z socjologii, psychologii i dziennikarstwa. Na maturze zdawałam same podstawy, ale dobrze poszły i nie wiem czy mam szanse, czy pieniądze na darmo nie będą wydane.
kaka17ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 20:58   #131
_Angie
Raczkowanie

z podstawami, nawet dobrymi praktycznie nie ma szans. Wejdź sobie na trone uł, albo już konkretnie wydziałów i zobacz jakie są przeliczniki (dla dziennikarstwa było np. rozszerzony polski razy 4, a podstawa razy 1,5 - czyli opłaca Ci sie zdać rozszerzenie nawet na 40%, niż podstawe na 80%)
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-19, 14:43   #132
benny90
Przyczajenie

...

Edytowane przez benny90
Czas edycji: 2011-06-01 o 23:44
benny90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-19, 18:22   #133
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benny90 Pokaż wiadomość
podbijam pytanie o psychologię

ja miałam 501 i dostałam się na zaoczne dziennikarstwo i wieczorową psycho (rejestrowałam się "awaryjnie", bo studiowałam inny kierunek ). Punkty na psycho inaczej liczone, w każdym razie miałam: bio pr 83%, polski pp 74% i angielski pp 98%

podobno ktoś kto miał trochę ponad 590 dostał się na dzienne dziennikarstwo
Ja miałam ok 900 i na dzienne dziennikarstwo dostałam się na czterdziestymktórym miejscu (na niecałe 90)
Stary 2011-04-26, 09:34   #134
sylwia_1992
Raczkowanie

Dziewczyny, orientujecie się może jak z kierunkami na UŁ t.j.:administracja, FiR lub filologia włoska??? Jaki był próg punktowy w zeszłym roku i jaki poziom? bardzo proszę o odpowiedź
sylwia_1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:25   #135
Cola_Ola
Zakorzenienie

A orientujecie się w takich oto kierunkach:
- wychowanie początkowe
-filologia germańska
- DZIENNIKARSTWO I KOMUNIKACJA SPOŁECZNA z językiem i kulturą niemiecką

Mogłaby któraś coś więcej powiedzieć, czy trudno się dostać, co dalej?

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:19   #136
benny90
Przyczajenie

...

Edytowane przez benny90
Czas edycji: 2011-06-01 o 23:44
benny90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:09   #137
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benny90 Pokaż wiadomość
widziałam jak laska wrzuciła print screen z systemu rekrutacji na bloga, cholera, poszukam, może znajdę. Ona naprawdę miała tyle pkt co pisałam

edit: http://unfashiongirl.blogspot.com/20...go-nie-ma.html rocznik 91
:O znam tę dziewczynę! Ona była z mojego roku. Rzeczywiście odpadła przez wf - tylko dlatego, że na niego nie chodziła, co za tym idzie nie zaliczyła semsetru, a dalej sie poddała.
Odnośnie tego co napisała na tym blogu... sporo mam do powiedzenia w tym temacie, ale nie każdego pewnie to tutaj interesuje, więc jak chcesz to napisz na priv (heh sporo przekłamań jest, widać, że z planem 2 semestru sie nawet nie zapoznała, z resztą możesz to sama sprawdzić na stronie katedry DiKS jest program studiów)

A co do punktów - zwracam honor (tylko zwróć uwagę, że była przyjęta jako 12któraś, a na rok przyjęli 8pare)
Stary 2011-05-02, 10:31   #138
Karlitaa1992
Raczkowanie

hej ja wybieram się na stosunki międzynarodowe w tym roku i czy któraś z Was wie ile mniej więcej trzeba mieć punktów?
Karlitaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 19:55   #139
Bziu
Zakorzenienie

jest tu ktoś z finansów i rachunkowości?

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 10:56   #140
annked
Raczkowanie

Hej, mam pytanie do Was! W tym roku wybieram sie na filologię niemiecką, wczoraj zakonczylam wszystkie pisemne egzaminy i mam nadzieje, ze powie mi ktos obeznany, jak to jest z tym progiem punktowym, ze niby w roku 2010/11 wynosił niby 301. :O Swiadczy to o tym, ze pewnie malo osob zdawalo polski i niemiecki na poziomie rozszerzonym, co jest bardzo dziwne. Trochę sie zamartwiam, ale obliczajac moje wyniki (wstępnie i sama) bede miec min. 450.. to juz takie minimum z minimum Wiec mam nadzieje, ze dostane sie, dodam, ze przy rekrutacji bedą uwzgledniane u mnie takie przedmioty jak polski PR, niemiecki PR i angielski PP. Prosze pocieszcie mnie, ze bedzie OK Jestem z Piotrkowa i szczegolnie mysle o UŁ i Poznaniu (lingiwstyka stosowana). Za wszelkie info będę wielce wdzięczna!

Pozdrawiam
annked jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:51   #141
aQa_jO
Przyczajenie

Witam
Chciałabym się dowiedzieć jakie w poprzednich latach były progi punktowe na LOGISTYKĘ ??
chciałabym składać tam papiery lecz nie wiem czy w ogóle mam szanse
aQa_jO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 06:57   #142
kaka17ab
Raczkowanie

a jak było rok temu z filologią polską i socjologią?
kaka17ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:35   #143
Cola_Ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annked Pokaż wiadomość
Hej, mam pytanie do Was! W tym roku wybieram sie na filologię niemiecką, wczoraj zakonczylam wszystkie pisemne egzaminy i mam nadzieje, ze powie mi ktos obeznany, jak to jest z tym progiem punktowym, ze niby w roku 2010/11 wynosił niby 301. :O Swiadczy to o tym, ze pewnie malo osob zdawalo polski i niemiecki na poziomie rozszerzonym, co jest bardzo dziwne. Trochę sie zamartwiam, ale obliczajac moje wyniki (wstępnie i sama) bede miec min. 450.. to juz takie minimum z minimum Wiec mam nadzieje, ze dostane sie, dodam, ze przy rekrutacji bedą uwzgledniane u mnie takie przedmioty jak polski PR, niemiecki PR i angielski PP. Prosze pocieszcie mnie, ze bedzie OK Jestem z Piotrkowa i szczegolnie mysle o UŁ i Poznaniu (lingiwstyka stosowana). Za wszelkie info będę wielce wdzięczna!

Pozdrawiam
Skąd masz takie informacje, że próg ma wynosić tylko 301?

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-21, 11:16   #144
annked
Raczkowanie

koleżanka pisała maila do sekretariatu UŁ i im odpisali, że 301.
annked jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 14:11   #145
nadiaa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annked Pokaż wiadomość
koleżanka pisała maila do sekretariatu UŁ i im odpisali, że 301.
A nie znasz moze adresu tego meila? Bo nie moge kompletnie znaleźć, a zależy mi na informacjach na temat finansów i rachunkowości.

Btw. dziewczyny, w rekrutacji brane pod uwagę są punkty ze zdawanego poziomu, tak aby przelicznik był najkorzystniejszy dla kandydata, czy jeśli np w drugiej grupie przedmiotów uwzględnią mi rozszerzenie z matematyki, to w trzeciej mogą doliczyć mi punkty z podstawy tez z matematyki? Obawiam się że chyba nie mogą..Jak to jest?
Stary 2011-05-21, 16:08   #146
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadiaa92 Pokaż wiadomość
A nie znasz moze adresu tego meila? Bo nie moge kompletnie znaleźć, a zależy mi na informacjach na temat finansów i rachunkowości.
jabyś miała jakieś info o FiR to wyślij mi ok?

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:07   #147
sylwia_1992
Raczkowanie

Ja mam info... wiem, że w zeszłym roku próg na FiR wynosił 272 pkt. Co do przelicznika- nie mam pojęcia.
Stary 2011-05-22, 09:31   #148
nadiaa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwia_1992 Pokaż wiadomość
Ja mam info... wiem, że w zeszłym roku próg na FiR wynosił 272 pkt. Co do przelicznika- nie mam pojęcia.
hmm, byłoby miło ; ) Raczej o jakieś 50-100 pkt nie wzrośnie? to co spotykamy sie w październiku?
Stary 2011-05-22, 11:59   #149
sylwia_1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nadiaa92 Pokaż wiadomość
hmm, byłoby miło ; ) Raczej o jakieś 50-100 pkt nie wzrośnie? to co spotykamy sie w październiku?
Nie sądzę że aż tyle wzrośnie :P tym bardziej, że matura w tym roku była trudniejsza (tym bardziej matma)
Mam nadzieję, że tak
P.S. Orientuje się ktoś jak jest w przypadku składania podań na kilka uczelni ( a każda ma inne terminy ogł.wyników) i jeśli przyjmą mnie na jedną a potem się okaze że dostałam się na inną to można przenieść papiery, albo coś w tym stylu? Jak to wygląda?
Stary 2011-05-22, 12:47   #150
nadiaa92
Raczkowanie

Niestety nie wiem jak to jest na innych uczelniach, ale wiem, że jeżeli nie dostanę się na UŁ, to zawsze mam jeszcze szanse złożyć papiery na Politechinkę Łódzką, bo tam rekrutacja prowadzona jest dłużej niż następuje ogłoszenie list na UŁ.

A który wydział FiR Cię interesuje? I wgl ten próg punktowy z którego wydziału jest? Bo na Wydziale Zarządzania zawsze jest niższy niż na Ekonomiczno-Socjologicznym, a właśnie eko-soc mnie interesuje..

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości