![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizażanki z dużym rozmiarem buta (41 wzwyż!) - łączmy się :D
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Witam, ja też mam dużą stopę i do tego szeroką. Rozmiar 42, ale w niektórych sklepach wcisnę się w 41, a często muszę to robić, bo u mnie 41 to największy rozmiar. Mój wzrost to 176 cm i mam 16 lat. Powiem wam, że nie przejmuję się tym czy moja stopa wygląda na dużą, bo po co ktoś miałby się na nią patrzeć
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Witam, zgłasza się 41/42 , 178 cm wzrostu
![]() ogólnie wzrost i stopy to mój wieeelki kompleks. chciałabym być taka malutka, nosić wielkie obcasy oczywiscie rozmiar 37 ![]() ale rozbawiła mnie sytuacja kiedy szukałam butów wieczorowych i pani w sklepie popatrzyła na mnie jak na wariatkę i odpowiedziała że damskie buty tylko do 40 robią ![]() ![]() ![]() a najlepsze, że jak wchodzę do sklepu w Irlandi np. i proszę nawet o 42 to mi normalnie podają i nikt mi jeszcze nie powiedział że takich nie robią ![]() pamiętam że pare lat temu koleżanka zakupiła w Londynie białe baletki z kwiatkiem rozmiar 44 , miała wtedy dziewczyna radochę ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
to ja się pochwalę w jakie 41 z Deichmanna się zmieściłam.
w 41! z tym, że 'trochę' cisną w prawą stopę ale skórzane więc się chyba rozniosą ![]() szpila 11cm. jestem wyższa nie tylko od TŻ ale i od ojca ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie raczej nie, bo Tż jest ode mnie o 5 cm niższy więc nawet mi nie pasuje nałożyć jak on biedaczek będzie sie czul ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przyłączam się z moim 41/42 i 180 cm wzrostu ![]() Ja mam problem ze znalezieniem półbutów. Coś w stylu z tych na zdjęciu wyżej. U mnie w Deichmannie ich nie widziałam ![]() Jeśli chodzi o moją stopę, to np. glany czy niektóre kozaki mam w rozmiarze 41, ale o połbutach czy balerinach w tym rozmiarze nie ma mowy. Ja wiem, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Niekiedy 41 jest ok ale zwykle w takiego buta nie włożę nawet stopy. Tym bardziej że jak już jakiś but wejdzie mi na prawą stopę (tam mam jakby paluchy dłuższe i to one stwarzają problem) to niekiedy lewa klapie. No i do tego wszystkiego moje stopy są szerokie ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatni kupiłam baleriny w rozmiarze 42 w New Yorkerze, więc polecam Wam tam zajrzeć. Ja też nie raz spotkam się ze zdziwionym wzrokiem sprzedawczyń, kiedy wchodzę do sklepu i zamiast oglądać pytam czy mają 42 albo większe 41. Robią wtedy dziwną minę i mówią ze nie, ale nie mam zamiaru się nimi przejmować. Co do spodni zaś nie mam z nim problemu. Ostatnio kupiłam klasyczne jeansy w Takko - niedrogo, bo w promocji i są na mnie nawet za długie. Genaralnie nie lubię sobie nic kupować. Moje wymiary stwarzają problemy. Największe- rozmiar buta i to że mam "długi tułów" - tzn. w zwykłej długości koszulkach i swetrach mam brzuch na wierzchu, a już znalezienie kurtki, która miała by fajny fason i zakrywała "nery" ( nie miała długości do pępka) graniczy z cudem. Wszystko krótkie. To co mnie cieszy - to moda na tuniki i dłuższe koszulki oraz to że jeansy mają być długie, dla niektórych to moda - dla innych ratunek ![]()
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
no to i ja witam
![]() u mnie to masakra żeby dostać buty takie jak mi się podobają w takim rozmiarze a do Deichmana "najbliżej" mam w Krk. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
ehhh te buty to spędzają nam sen z powiek
ja to pamiętam jak na studniówkę szukałam butów.... nigdzie nic nie było, od biedy jakieś się znalazły i do tej pory stoją w szafce bo raz na nogach były (a buciki skórzane)
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Czyżby wątek zamarł?
![]() Ja chciałam sobie kupić takie śliczne, kolorowe trampki, ale moja noga w nich wyglądała okropnie i zrezygnowałam. Muszę postawić na bardziej stonowane kolory to wtedy moja noga aż tak nie rzuca się w oczy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupiłam sobie czarne balerinki 41 i bardzo zgrabnie wyglądają na stopie.
![]() Na początku nie podobały mi się, ale za bardzo nie było w czym wybierać i wzięłam te. Ale już sie do nich przyzwyczaiłam ![]() a teraz wychodzę ze znajomymi do knajpy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny - kupiłam byty na obcasie
![]() Weszły na moje 41/42 z haluksami... I to fartem.... w AUCHANIE...... Są chińskie, dość tandetne ale kosztowały ok 50 zł i są na mnie dobre... Mam straszny problem bo do tej pory nie miałam żadnych butów do spódnicy, a że nie zamierzam ich nosić na co dzień tylko os święta, nawet te chińskie mogą być ![]() ![]() ![]() PS. zapomniałam dodać rzecz bardzo ważną - mimo ze buty chińskie,fason mają taki że nie wstyd w nich na ulicę wyjść ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Kamilka125p Czas edycji: 2010-05-30 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie lubię chodzić w butach na obcasie i rzadko w spódnicach chodzę także jak kupię jakieś właśnie takie buty to mam i mam ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...34.1.&pr=38059
kusi mnie kupić te co myslicie będą dobre? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Eeee kolorowe trampki są super
![]() ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chciałam sobie kupić trampki (w sam raz na rower by były) ale nigdzie nic ciekawego mi sie nie rzuciło w oczy, bo już wszystko poprzebierane niestety
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się 42
![]() ![]() Szału dostawałam w zeszłym roku szukając butów na wesele koleżanki i cudem kupiłam w reserved czarne lakierowane 41 ![]() ![]() MAM oooogromny problem z butami do ślubu ![]() Nie wiecie może gdzie mogłabym wykonać takie w cenie do max 200zł? Pisałam już do bialebuty.com ,ale mogą zrobic tylko na 5cm obcasiki co to jest przy mojej stopie 27cm >< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Macie rację chyba się przestane przejmować ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Witam, mozna sie przylączyc? Ja mam numer buta, 40-41, a wzrost tak 174, i wooogooooole sie tym nie przejmuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde, nosisz obcasy dla siebie, żeby się poczuć atrakcyjnie i wzrost faceta nie ma tu nic do rzeczy. Lubisz nosić - noś. I umawiaj się, z kim chcesz. Piszę to, ponieważ sama mam faceta chyba centymetr niższego, a w najwyższych moich obcasach jestem od niego wyższa ok 15cm. I co? I nic, nie przeszkadza mi to w żaden sposób nosić szpilek, które uwielbiam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po prostu ja musze czuc sie przy moim facecie bezpiecznie czyli musi (DLA MNIE) byc wyzszy itp, no ale jak juz nie bedzie takiego, to zaakceptuje nizszego ale nie mam zamiaru chodzic przy nim w obcasach, bo bede sie zle czuć, jak matka z synem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
41/42 i 170cm wzrostu się melduje.
najczęściej butki kupuję niestety w Deichmannie- piszę niestety, bo nie lubię kupować czegoś, co po paru miesiącach jest do wyrzucenia. niestety mam szeroka stopę więc nawet nie mam co myśleć o wciśnięciu się w 40, bo nie dość że na długość to i na szerokość za małe. i tak, czasem mam tak, że chciałabym sobie ciachnąć kawałek stopy ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko że do tego mam 181cm wzrostu :/ jak bylam w Polsce to kupowałam buty u Ryłki,ma duże rozmiarówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
ja nigdy nie mogę u Ryłki znaleźć fajnych fasonów
![]() super szpilki na studniówkę (dwa lata temu) znalazłam w sklepie w Warszawie na ulicy Grzybowskiej- sklep Dora. Naprawdę mają spoko buty- polskie i niemieckie. Problem w tym, że rozmiary zaczynają się od 42, a ja mam 41/42 i większość ich 42 była na mnie za duża ![]() ![]() poza tym przymierzam się już drugi rok do zamówienia czegoś z bialebuty, ale jakoś nigdy nie mam cierpliwości żeby mierzyć stopę itd- myslałam o kozakach na zimę, bo niestety mam też szeroką łydkę i mało które sklepowe są na mnie dobre ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2010-08-01 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.