![]() |
#121 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: zycie bez slubu
Czyli chcesz vilandro powiedzieć, że urządziłaś tu prowokację i się do tego z własnej woli przyznajesz...? Bo wiesz, z prowokatorami, co chcą "rozbujać wątek", to tutaj jest z reguły krótka piłka i nawet nie zwrócę uwagi, ile lat tu jesteś, bo ja niewiele mniej
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-08-19 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
lexie nie ukrywam że podczytywałam ten wątek i jestem nie mile zaskoczona. chociaż szczerze wątpie żeby to była prowokacja naprawdę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
A przytaczasz w swojej pracy swoje posty i opisujesz, że przytaczałaś głupawe argumenty w stylu "konkubinat jest niepoważny" oraz "panie w urzędach źle patrzą" czy też Twoi pracodawcy znają Twój wątpliwy poziom interlokucji ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież dziewczę ewidentnie jakiś konkubin wyrolował, więc się nie dziwcie,ze ma mocną awersje do wolnych związków. Następnego pana wolała już przysznurować do siebie sakramentalnym węzłem, co by chłop za daleko nie odszedł, a gdyby nawet się zerwał, to na sprawę rozwodową będzie musiał przyjść, a ta wtedy mu wyperswaduje głupi pomysł z odejściem. Ot tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie wierzymy, dlatego o to szanowną mężatkę pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli np. ktos chce zyc w malzenstwie, a ma konkubinat, tudziez na odwrot. Zenic sie dla pan z okienka na poczcie, to slaba motywacja, ale znowu ignorowac wszystko i wszystkich - tez nie swiadczy o swiatowosci. Gdzies trzeba znalesc zloty srodek. I jak otoczenie tak uparcie nie dopasowuje sie do jednostek, to moze jednostka powinna owo otoczenie zmienic? Czasem trzeba wybrac co dogodniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Myślę, że w takich osobistych kwestiach otoczenie powinno akceptować cudze indywidualne wybory, tym bardziej kiedy nie ma ono (to otoczenie) z tego powodu najmniejszych niedogodności. Poza dyskomfortem, że ktoś wystaje poza szereg ale z tym, to z całym szacunkiem każdy powinien uporać sie indywidualnie. Jest to tym łatwiejsze im mniej obchodzi nas cudze życie i im szczęśliwsi sami jesteśmy. Banał. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-08-20 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A o co Ci chodzi? chyba każdy może mieć swoje zdanie,co? po to jest forum . A może sie mylę? może trzeba miec takie zdanie jak szugarbejb..... ![]() Jeśli ktoś uważa, że małżeństwo jest bardziej odpowiedzialne jak konkubinat, to ma prawo. Żałosna jest Twoja argumentacja, ta z butami ![]() A w ogóle to co Ty robisz na tym forum?? przecież to jest forum dla 30-latek ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() nie ma to jak argumentacja przez obrażanie, co? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
z mojego sąsiedztwa:
był facet: drab, pijak, złodziej ..... wiemy jaki typ kradł w ogródkach jabłka, kapustę potem sprzedawał, czasem się najmował do cięższych robót kobieta: latawica, łobuzica, też coś nabroiła i w kiciu siedziała zeszli się razem, mieszkali, kochali, bili, kłócili on wodę ze studni nosił bo w domu nie było, ona kwiatki hodowała i bukieciki w mieście sprzedawała, on po miód do nas przychodziłl gdy chorowała, jakoś tam sobie żyli, lat prawie 20 facet umarł, spadkobiercy chcą sprzedać dom, babę z psem wygnali ![]() żal mi jej, jak umiała tak dbała o dom i o faceta gdyby wzięli ślub teraz by miała gdzie mieszkać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już jest typowe kreowanie potrzeb konsumentów, żeby od nich kasę wyciagnąć moim skromnym zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21630698]z mojego sąsiedztwa:
był facet: drab, pijak, złodziej ..... wiemy jaki typ kradł w ogródkach jabłka, kapustę potem sprzedawał, czasem się najmował do cięższych robót kobieta: latawica, łobuzica, też coś nabroiła i w kiciu siedziała zeszli się razem, mieszkali, kochali, bili, kłócili on wodę ze studni nosił bo w domu nie było, ona kwiatki hodowała i bukieciki w mieście sprzedawała, on po miód do nas przychodziłl gdy chorowała, jakoś tam sobie żyli, lat prawie 20 facet umarł, spadkobiercy chcą sprzedać dom, babę z psem wygnali ![]() żal mi jej, jak umiała tak dbała o dom i o faceta gdyby wzięli ślub teraz by miała gdzie mieszkać[/QUOTE] Przyjaciółka mojej ś.p. babci - matka 8 (słownie: ośmiorga) dzieci, kobieta dobra, prosta i do bólu uczciwa. Ostatnią kromkę chleba potrafiła sobie od ust odjąć byle dla dzieciaków było, po nocach psuła wzrok szyjąc córkom "kreacje" wedle swojego pomysłu, pomimo gromady dzieciaków zawsze starała się dorobić i pomóc mężowi - najmowała się do okolicznych rolników do sezonowych prac, życie miała ciężkie i trudne ale podobno wszystko robiła dla dzieci. Umierała sama w szpitalu, do którego przywieziono ją z jej domu - domu starców, bo żadne z dzieci nie miało chęci brania sobie na głowę starej matki, nikt też podobno nie miał czasu jej odwiedzać. Poza jej jedną wnuczką (od czasu do czasu), moją babcią (kiedy jeszcze zdrowie jej na to pozwalało) i mną. Widzisz jak to jest - czasem to i najbliższych więzów krwi za mało żeby być na starość "zaopiekowanym", spełnionym, szanowanym i szczęśliwym. I teraz pomyśl, na ile tamci z Twojego opowiadania uszanowaliby swoją macochę skoro nic dla nich nie znaczył fakt, że ojcec tę kobietę kochał i przeżył z nią 20 lat (zakładam, że ci spatkobiercy to dzieci tamtego pana). Weksmitowaliby pewnie panią do przytułku, próbowali wmówić psychiczne choroby, podpłaciliby lekarzowi żeby ją ubezwłasnowolnił i ciao bambina. To jest właśnie ta złudna wiara w moc papierka. Każdy papier można podważyć, o każdą skarpetę można sie kłócić w sądzie latami. Nie mówię tym samym, że nie było sensu żeby tamci dwaj się oficjalnie zarejestrowali w urzędzie jako małżeństwo - bo oczywiście mogli. Pytanie na ile to by cokolwiek znaczyło dla tych bezduszników, którzy tę kobietę pognali z domu. Jak chcesz psu przyłożyć, to kij zawsze się znajdzie. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-08-26 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sine, a Ty za mąz wyszłaś, jak się doczytałam, a żyłaś w konkubinacie. To co? to wychodzi , że jednak małżeństwo lepsze, nie? a może jak misiata napisała o vil, chciałaś se chłopa przysznurować ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Morał jest taki, żeby sobie nie kpić z poważnych rzeczy, bo nie wiadomo komu przyjdzie dupsko po kątach w domu starców wycierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Bo trafił mi się milioner i planuje go puścić w skarpetkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ooo, to nie z miłości ??? a przecież w związku miłość najważniejsza, a nie papierek ( tak pisałaś )
![]() Sine,wydaje mi się, że Ty ciągałaś do ślubu, bo wiesz, ślub to ślub, nie? a teraz tak boczkiem, boczkiem, bo się szugar boisz, że wykpi sine ![]() A dzieci masz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ciebie widzę zazdrość zżera, nie stać Cię ? To może idź do pracy, a nie na forum siedzisz ? Poza tym, kochanieńka, jeszcze jeden pościk do mnie, a nie omieszkam zawiadomić o tym władz wyższych. Mam Cię dosyć, żałosna jesteś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
Tak, mam. Ośmioro.
Coś jeszcze ? ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- No i oczywiście, że najbardziej w życiu zależy mi na szugar. Jak się rozwiodę to się jej oświadczę i będziemy żyły z milionów mojego eks męża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I będziemy tylko leżały i leżały i robiły sobie rzęsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I dzięki za info, że to forum to Wizaż się zwie .... bo nie wiedziałam ![]() Szugar, a w ogóle to ja Cię podziwiam, słowo. Mimo tak młodego wieku , taką wiedzę posiadasz, o rzęsach, włosach, o sprawach intymnych to już expert jesteś, tyle rad udzieliłaś , i o małżeństwie, chociaż jesteś w stanie wolnym. Normalnie ............. ![]() A każdy kto się z Toba nie zgadza to: idiotka ,3- ewnet 6- letnie dziecko, przścieradło ( czyli szmata ), jest tępy etc I w ogóle, wszystkich co mają inne zdanie, to Ci ŻAL |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
No żal mi Ciebie strasznie. Zamiast robić coś konstruktywnego w czwartek wieczorem, to siedzisz na forum i śledzisz posty obcej osoby.
Bardzo mi przykro, naprawdę, że tak niefartownie ułożyło się Twoje życie. Ale nie martw się, nie jesteś jeszcze taka stara, jeszcze możesz wszystko zmienić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale widze , że się szczerej odpowiedzi nie doczekam Edytowane przez goreta Czas edycji: 2010-08-26 o 18:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
Albo powiedz coś na temat albo przestań robić off topy. Ciao. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Goreta:
Jako że uwielbiam ironiczny, często sarkastyczny i inteligentny humor szugar i sine to mimo że nie udzielam się często na forum to widać na innych wątkach że się do nich przyczepiasz. O co ci chodzi? Czego szukasz zaczepki? Nie rozumiem twojego zachowania. Forum to każdy ma swoje zdanie. Ale ty się ewidentnie przyczepiasz do dziewczyn i ich zdania i jakby chcesz wiedziec wszystko o nich samych i ich życiu poza forum. aczkolwiek ja sama zaczepki nie szukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21630698]gdyby wzięli ślub teraz by miała gdzie mieszkać[/QUOTE]
gdyby kupila sobie mieszkanie, czy po dziadku dostala w spadku rowniez mialaby gdzie mieszkac. Bez slubu oczywiscie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawi mnie tylko, jak kobieta tak mocno optująca za konkubinatem, i mająca tyle argumentów za, mogła, sorry, wyszła za mąż. Chyba to hipokryzja ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
To wg Ciebie jest zabawne i inteligentne? Gratuluje dobrego smaku i poczucia humoru ![]() Edytowane przez goreta Czas edycji: 2010-08-26 o 23:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.