Shih Tzu cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 17:30   #121
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44
Dot.: Shih Tzu cz. III

Spokojnie.
Nam chodzi tylko o to że żeby twój piesek powstał to jakaś suczka musiała się namęczyć i to na pewno nie pierwszy raz i niestety nie ostatni...
Ty patrzysz tylko na swojego pieska i swoją satysfakcję i przyjemność.
A teraz twój tata dał kolejny dowód temu 'sprzedawcy' że warto rozmnażać psiaki dalej bez oporu i sprzedawać je byle gdzie za grubą kasę...
Poczytaj trochę o hodowlach to zmienisz zdanie. Nikt nie mówi że masz teraz tatę zmieszać z błotem czy wyrzucić psa, ale uświadom tacie że takie kupowanie psiaków na giełdzie jest złe i niebezpieczne...

Byłaś u weta?

A w sumie to ja chyba przestanę się udzielać na tym forum bo już mnie nerw bierze ... czytać będę ale od pisania się wstrzymam...

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...

Edytowane przez strzalka44
Czas edycji: 2010-06-08 o 17:31
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 17:45   #122
gwiazdkadg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
A w sumie to ja chyba przestanę się udzielać na tym forum bo już mnie nerw bierze ... czytać będę ale od pisania się wstrzymam...
Tak ja to samo. dlatego nie pisze, a jak to czytam to się we mnie gotuje.
Ludzie, nie rozumiem czemu większość KUPUJE zanim coś POCZYTA ;/

Pies wg mnie to nie powinna być niespodzianka tylko wyczekiwany zakup, na którego przyjście trzeba się przygotować. Chciałaś mieć psa - ok. ale czy nie warto pierw czytać, zapoznać się z rasami itp, żeby wiedzieć co się nabywa, jakie ma mieć warunki, co ma jeść, jak go pielęgnować.. Czy to już nie jest ważne ?!
Ja zanim kupili mi rodzice psa musiałam sie bardzo postarać. Czekałam na niego ponad rok - PONAD ;]

Czasem warto nabyć wiedzę aby pupil później nie cierpiał ani właściciel. A jeśli było Ci bez różnicy jakiego chcesz psa, to niby dlaczego nie mogłaś iść i wziąć szczenię/dorosłego psiaka ze schroniska za DARMO??????

Każdy z nas popełnia błędy, ale nie rozumiem czemu ludzie interesują się psem dopiero po zakupie i na zawał chcą rad ... Takie rzeczy robi się PRZED zakupem a nie PO bo to się mija z celem i świadczy o kompletnym braku odpowiedzialności, a przecież pies i każde inne zwierzę jest niemalże jak dziecko.

Trochę rozwagi na przyszłość. Prezenty można robić ale wg mnie jeśli w takiej postaci to przemyślane.

Tyle.. bardzo jestem zbulwersowana, naprawdę i nie dziwię się pozostałym wizażankom bo ręce OPADAJĄ jak się to czyta.

Poza tym psiak jak już ktoś wspomniał, ma brzydkie oczka i troszkę jednak widać że odbiega od rasy. . totalna paranoja.
gwiazdkadg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 17:52   #123
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyno weź coś na uspokojenie! Zobaczył pieska słodkiego małego to mi kupił bo wiedział, ze chcę psa! Bez znaczenia jakiego bo uwielbiam wszystkie. Rzeczywiście masakra! Pójdę jeszcze nakrzyczeć na tatę że mi zrobił taką miłą niespodziankę! Załuję że w ogóle tu coś napisałam ...
Załować powinnaś że tak pochopnie i bez zastanowienia decydujecie sie na istotke o której nie macie żadnego pojęcia.
My i może sie denerwujemy ale to z powodu cochwilowych postów na ten sam temat i podobnie niestety kończących się !
Tatuś kupił pieska- niespodzianka dla kogos lubiącego psy zarą........ , ale to dopiero początek--- piesek nie zbadany , nie znacie jego przodków, nie wiecie czy przypadkiem nie cierpi choroby genetyczne , nie wiecie o nim zupełnie nic pozatym że wydaje sie słodki ! Żadna z nas tu "obecnych" wetem nie jest ale już widzi problem z oczkami. Mnie naprzykład martwi też jego minka- i tu nie z powodów estetyczno- milusińskich !
Piesek pieskiem ale to istota tak samo odczówająca ból i cierpienie jak my ludzie !
Ciekawa jestem tez czy tatuś kupiłby bez sprawdzenia , czy zastanowienia się BA........ ustaleń z rodzina auto bez przeglądu technicznego ???
Porównanie może niezbyt na miejscu ale staram sie Tobie uzmysłowić dlaczego tak zywiołowo reagujemy na posty podobne do Twojego !
Dla sprostowania : swoja sunie , pierwszą sunie w typie Shih-tzu kupiłam podobnie i codziennie Bogu dziękuję że okazała się zdrowa i taka jest do dnia dzisiejszego , mimo że ma obecnie 9 latek. Jednak na tym forum płakałyśmy nie raz wraz z właścicielkami zdychających szczeniąt ! Dla mnie to tragedia mimo że to nie były moje szczenięta !!

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
NIE RÓB TEGO , NIE MOŻESZ TEGO ZROBIC ANI TY ANI gwiazdkadg ---- dlaczego ??
Gdyby nie takie osoby jak Wy a kiedyś affera i zebra oraz jeszcze jedna forumowiczka (bardzo przepraszam że nie pamietam jej niku ) ktos taki jak ja a teraz obecne tu inne soby nie zrozumieja swojego problemu i błędu w rozumieniu R=R !
Ja kiedyś też tak myślałam i tak robiłam ale zawziętośc w tłumaczeniu tych Pań zmieniła moje myślenie i teraz to ja poczówam się w obowiązku "tłuczenie" tego co mi się tłukło w głowe !
Pozatym tak naprawde robimy to dla tych biednych istotek a nie dla siebie czy ich "właścicieli" --- a raczej powinno sie pisac współmieszkańców !!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 18:07   #124
kruuuszi
Raczkowanie

Dziewczyny proszę nie róbcie tego proszę! Bez was nie wiedziałabym jak istotna jest sterylka , nie wiedziałabym że piesek to nie tylko zabawa ale też i porządne obowiązki! Wielu osobom bardzo pomagacie i jeszcze wielu pomożecie!

Edytowane przez kruuuszi
Czas edycji: 2010-06-08 o 18:09
kruuuszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 18:32   #125
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez kruuuszi Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę nie róbcie tego proszę! Bez was nie wiedziałabym jak istotna jest sterylka , nie wiedziałabym że piesek to nie tylko zabawa ale też i porządne obowiązki! Wielu osobom bardzo pomagacie i jeszcze wielu pomożecie!

winogronku ---- no powiedz jak to jest , czyż nie tak jak piszemy ??
Stary 2010-06-08, 18:51   #126
winogronek
Wtajemniczenie

kruuuszi spoko spoko one będą czuwać i pomogą komu trzeba

Moniczko istna prawda

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-08, 22:21   #127
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
Spokojnie.

Strzalka Spokojnie

Nie pisz tak nawet i w zadnym wypadku nie waz sie Nas opuszczac bo co my z Afrusia bysmy bez Twoich rad poczely a napewno bardzo bysmy tesknily
Nas (formuowiczek) mozesz nie tolerowac i mozesz sie na Nas zloscic ale chyba nie moglabys zostawic Tych cudownych, niczemu niewinnych bidulek, ktore czekaja na kazda madra rade (to sie nazywa szantaz emocjonalny haha) ale co mi tam, wazne zebys znami zostala, wspierala i UDZIELALA sie jak naczesciej jest to mozliwe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 22:51   #128
NESI123
Rozeznanie

Ale najechalyscie na ta kropcie....przeciez dziewczyna chciala sie tylko troche dowiedziec o pielegnacji tych pieskow a czy to jej wina ze ani ona ani tato nie wiedzieli o tych pseudochodowcach ? ja tez nie wiedzialam nic o tym zanim nie zaczelam czytac to forum. Ja tez pierwsze kupilam psa a potem dopiero sie dowiadywalam roznych rzeczy, przeciez psu sie zadna krzywda nie dzieje, to nie dziecko ze trzeba sie przygotowywac na jego przybycie przez rok. Troche jej tato przeplacil to fakt, ale chcial corce zrobic niespodzianke i przyniosl jej pieska bo jej sie taki marzyl. Wiec niepotrzebnie na nia tak naskoczylyscie. A przeciez napisala ze jesli cos z psem jest nie tak to ma jakis tam czas zeby go zwrocic no i ze mial pierwsze szczepienia, to chyba dobrze...
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 07:10   #129
gwiazdkadg
Zakorzenienie

po 1 pies to nie rzecz i się go nie powinno 'zwracać'. Kupuje się psa na całe życie !!!
To nie jest rzecz że jak się znudzi to się odda lub wyrzuci. Wg mnie słusznie naskoczyłyśmy na kropcie. Niestety ja kiedyś jak i ona teraz też byłam tak przywitana niemiło. Ale może i to pomogło chociaż uważam że kupić psa na giełdzie zupełnie się tego nie spodziewając to już przesada... Moim zdaniem pies to nie rzecz i nie powinien być niespodzianką kiedy nawet dana osoba nie wie nic o pielęgnacji tak wymagającej rasy - typu. heh.

Porażka jednym słowem.
Strzałko zostań !!!!!! bo ja też bardzo lubię patrzeć na Twoje posty i do tego zdjęcia Tobiego

Tyle że Cie rozumiem ponieważ szkoda czasem nerwów wchodząc tutaj..

A tak wgl to jak się Wasze pieski czują ??

Mój ostatnio nauczył się nowej komendy : "papa" hehe tak słodko wygląda jak się mówi "papa" a on łapką macha myślałam że nie nauczy się mając za 9 dni już roczek a tu proszę .. jestem strasznie zadowolona
Stary 2010-06-09, 07:15   #130
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
a czy to jej wina ze ani ona ani tato nie wiedzieli o tych pseudochodowcach ?
ja tez nie wiedzialam nic o tym zanim nie zaczelam czytac to forum.
czy ktoś broni dostępu do wiedzy?

o pseudohodowlach nie jest tylko na tym forum....

Cytat:
Ja tez pierwsze kupilam psa a potem dopiero sie dowiadywalam roznych rzeczy, przeciez psu sie zadna krzywda nie dzieje, to nie dziecko ze trzeba sie przygotowywac na jego przybycie przez rok.
ciekawe ja zawsze myślałam ze najpierw czytamy o psach ogólnie, poźniej jak jakas rasa nas zainteresuje to o niej zdobywamy informacje (szczególnie o wymaganiach, wadach, schorzeniach). Potem następuje szukanie hodowli, oczekiwanie na psa, kupowanie wyprawki i na samym końcu szczeniak jest w domu.

Pies nie powinien ot tak pewnego dnia zjawić sie w domu niespodziewanie ale tu widzę, zależy to od opiekuna, jakie ma podejscie.... a już na pewno nie powinno sie zaczynać od psa a potem dopiero szukać informacji na jego temat

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:43   #131
monika733
BAN stały

GG do monika733

U nas straszne ukropy więc wykorzystam pogodę na kapanie moich suczów --- najpierw na "odszczł" pujdą kudłaczki a potem "biurwiaste" !!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 10:26   #132
royalflush
Raczkowanie

ja się zgadzam z Nesi, strasznie na nią naskoczyłyście. w taki sposób możecie ją tylko przegonić z tego forum. ja też wcale nie pochwalam takiego nabywania psa od tak na giełdzie, ale nie ma już co krzyczeć, bo jest po fakcie. co to tego zwrotu psa w ciągu tygodnia to już kompletna bzdura, pies to nie ubranie.
mam nadzieję, że piesek okaże się zdrowy i wszystko będzie w porządku.
bardzo nieodpowiedzialnym byłoby brać pieska i zwrócić go w ciągu tygodnia, bo coś tam.
Stary 2010-06-09, 10:40   #133
kruuuszi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdkadg Pokaż wiadomość
tutaj..

Mój ostatnio nauczył się nowej komendy : "papa" hehe tak słodko wygląda jak się mówi "papa" a on łapką macha myślałam że nie nauczy się mając za 9 dni już roczek a tu proszę .. jestem strasznie zadowolona
U nas z dnia na dzień coraz lepiej;D Coco jak już kiedyś wspominałam ma straszne adhd wiec meczy mnie;D uczymy się komendy "tańcz" ;D i wiecie co;D skubana coraz szybciej się uczy;p po za tym włoski już na odrosły ale nie chce jeść;/ nie wiem co się dzieje. Dostaje normalne posiłki 2 razy dziennie , ale skubnie troche i zostawia. Próbowałam już wszystkiego ;/ chyba czas na zmiane karmy no i zamówiłam 5 puszek Animondy Gran Carno będziemy coś kombinować
Stary 2010-06-09, 11:26   #134
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
po 1 pies to nie rzecz i się go nie powinno 'zwracać'. Kupuje się psa na całe życie !!!
To nie jest rzecz że jak się znudzi to się odda lub wyrzuci. Wg mnie słusznie naskoczyłyśmy na kropcie. Niestety ja kiedyś jak i ona teraz też byłam tak przywitana niemiło. Ale może i to pomogło chociaż uważam że kupić psa na giełdzie zupełnie się tego nie spodziewając to już przesada... Moim zdaniem pies to nie rzecz i nie powinien być niespodzianką kiedy nawet dana osoba nie wie nic o pielęgnacji tak wymagającej rasy - typu. heh.

Porażka jednym słowem.
Strzałko zostań !!!!!! bo ja też bardzo lubię patrzeć na Twoje posty i do tego zdjęcia Tobiego

Tyle że Cie rozumiem ponieważ szkoda czasem nerwów wchodząc tutaj..

Zgadzam sie z koleżanką Strzałko nie odchodz PROSIMY !!!! A moje psiaki czują sie narazie dobrze Aby tak dalej teraz szykujemy sie na wystawe do koszalina w lipcu Czy wasze pieski lubią jeżdzic samochodem czy moze mają chorobe lokomocyjną (jeżeli mają to jak sobie radzicie )...Mój ma dawałam lokomotiv a on pomimo tego wymiotował 2 razy co[prawda w żołądku nic nie było ] ale mimo tego żółcia ...mam nadzieje ze wyrośnie z tego Co do karmy to też szukam lepszej od Royala......
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:15   #135
kruuuszi
Raczkowanie

Ja się nad puriną albo acną zastanawiam chyba zarówno royal jak i eukanuba są coraz gorsze i coraz bardziej przereklamowane;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 14:56   #136
gwiazdkadg
Zakorzenienie

podobno Acana ma teraz dobrą opinię

mój Mayki umie już komendę tańcz i powiem Wam że jest kapitalna

a co do jazdy od małego nie ma choroby lokomocyjnej na szczęście

ucałujcie je ode mnie :P
Stary 2010-06-09, 15:33   #137
NESI123
Rozeznanie

A jak nauczylyscie tanczyc wasze psiaczki ? A gwiazdka jak nauczylas go robic "papa " ?
Stary 2010-06-09, 16:08   #138
kruuuszi
Raczkowanie

Wiesz co ja trzymałam przysmak wysoko i Coco stawała wyciągając łapki do góry robiłam przysmakiem małe kółko ,ona się obracała [oczywiście nie od razu, ale z czasem zaczęła] i wtedy ją nagradzałam. Później dodałam komende "tańcz" i teraz reaguje na samą komendę nie muszę trzymać smaczka;D
Stary 2010-06-09, 16:24   #139
NESI123
Rozeznanie

HEHE ALE SLODKO MUSI TO WYGLADAC... TEZ SPROBOJE NAUCZYC NESI TANCZYC ALE Z TYM UPARCIUCHEM TO BEDZIE CIEZKO
gWIAZDKA NAPISZ JESZCZE JAK NAUCZYLAC GO MACHAC LAPKA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 17:17   #140
wiolussia
Raczkowanie

A ja powiem tak dziewczyny. Wszystkie macie racje Wiadomo nalezy potepiac pseudohodowle i nieprzemyslane kupowanie pieska na gieldzie ale... zawsze jest jakies ale. Uwazam, ze nalezy to robic rowniez z glowa a nie odrazu skakac komus do oczu bo nikt nie jest idealem i kazdy w swoim zyciu popelnia bledy i moim zdaniem to forum i osoby tutaj powinny pomagac unikac takich bledow w przyszlosci poprzez USWIADAMIANIE a nie karcenie tak jakby ta osoba popelnila najgorsza zbrodnie. Wiem, ze takie bledy czasm moga przyniesc negatywne skutki ale my jestesmy tylko ludzmi i mamy prawo popelniac bledy. Nie wieze, ze Wy ich nie popelniacie. Wazne, zeby pomoc innym osobom, wytlumaczyc zeby na przyszlosc byly madrzejsze. Musimy sie liczyc z tym, ze ludzie nadal beda kupowac pieski z pseudo i nadal ktos nowy bedzie sie pojawial na forum a my zamiast go odrazu rozstrzelac (zeby sie juz nigdy nie pojawil) powinnysmy uswiadomic skoro wszesniej nie zdobyl tej wiedzy, ktora my teraz mamy (chociaz nie od zawsze jestesmy takie madre haha). Ja o wielu rzeczach rowniez sie dowiedzialam od was (m.in. o rodowodach i dlaczego sa wazne) za co jestem wam niezmiernie wdzieczna i mysle, ze nie zostalam "rozstrzelana" na poczatku tylko dlatego, ze mam pieska z rodowodem ale szczerze mowiac podziwiam nowe dziewczyny, ktore sie tu ujawniaja z pieskim bez rodowodu bo ja jak czytalam ten watek zanim napisalam to chyba bym sie nie odwazyla. Wychodzi, ze one jednak nie czytaja bo sie nie boja haha
gwiazdkadg ciebie tez pamietam jak zostalas pierwszy raz przyjeta haha i szczerze mowiac ... dalas rade, twarda z ciebie babka haha ale nie kazdy w taki sam sposob odbiera taka krytyke. Wiadomo, ze nie wolno tego chwalic, nie wiem moze poprostu trzeba miec mocne nerwy zeby tlumaczyc i wbijac do glowy ale nie sila "przemoc" czasami odnosi przeciwny skutek

Fajne te Wasze sztuczki, ja chyba tez zaczne moja uczyc tanczyc i machac lapka tez jesli dwiazdkadg zdradzi jak to zrobic. Ja moja nauczylam skakac przez przeszkody A juz pojotrze sterylizacja i jestem strasznie zdenerwowana Juz mi sie to w nocy sni
Stary 2010-06-09, 17:24   #141
NESI123
Rozeznanie

Wiolusia wspolczuje ci ze ta sterylka przed toba dopier... na pewno wszystko bedzie dobrze ale musze przyznac ze najgorsze to bedzie po sterylce zeby psa upilnowac zeby nie skakal i nie biegal no i zeby tej ranki nie lizal...mi tez sie pare dni przed sterylksa snily jakies glupoty hehe
Mojej Nesi zrobily sie takie koltuny ze nie ma szans tego rozczesac !!! doslownie juz nie wiem co robic... mam taki plyn w spray na rozczesywanie koltunow ale to nic nie dziala. Musze ja chyba zaniesc do obciecia wlosow, nie wiem dlaczego nagle az takie koltuny sie jej robia, a czesze ja codziennie i nie zakladam zadnych ubranek....
Stary 2010-06-09, 18:15   #142
wiolussia
Raczkowanie

Ja tez sobie wspolczuje tym bardziej, ze nawet nie moge z nia jechac bo pracuje i dopiero ja bede mogla odebrac ok 17 ale z tego co pamietam to Ty mialas jeszcze gorzej bo mala moglas dopiero odebrac na drugi dzien. Dzisiaj sprobuje jej uszyc ten kaftan a jutro ja wykapie bo po sterylce to predko nie bede mogla tego zrobic. A Ty po jakim czasie po sterylce wykapalas swoja Nesi? Boje sie, ze jak bedzie chodzic w tym kaftanie to tez sie jej koltuny porobia ale coz poradze, bedziemy musialy jakos przez to przejsc. I jeszcze jednego sie boje jak ta bidulka poradzi sobie sama w domu jak my pojdziemy do pracy serce mi chyba peknie myslac o niej, ze ona tam sama w domu. Ale mam nadzieje, ze bede konczyc troche wczesniej. A po sterylce to mala musi miec jakas specjalna diete? Pewnie wet mi o wszystkim powie ale ja juz wole sie zorientowac, zreszta tym wetom tutaj tak do konca nie ufam, tak samo jak zwyklym lekarzom bo dla nich chyba rozne choroby nie istnieja bo na WSZYSTKO zalecaja Paracetamol. Czasami to szkoda nawet isc bo z gory wiadomo czym masz sie leczyc
Na koltunki nie znam jakiegos super specyfiku bo jak na razie nie mamy z tym problemu. A jakies odzywki uzywasz po kapieli? Moze ta odzywka jest do kitu.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
To nie jest rzecz że jak się znudzi to się odda lub wyrzuci.
Aha tak sobie przypomnialam. Oczywiscie masz racje co do tego, ze piesek to nie przedmiot i nie nalezy go zwracac ale jak ja kupowalam swojego pieska to nawet w umowie mam napisane, ze jesli z jakis powodow nie bedzie mozna pieska zatrzymac to mamy prawo oddac pieska w ciagu 14 dni i otrzymac pelny zwrot pieniedzy. Oczywiscie ja bym nigdy tego nie zrobila ale to jest jakas gwarancja, ze piesek jest jednak zdrowy. A ja jako kupujacy mialam jakas konfort psychiczny, ze biore zdrowego, zaszczepionego, odrobaczonego, zdrowego pieska a nie wiadomo co i nie wiadomo czy jutra dozyje
Stary 2010-06-09, 18:50   #143
NESI123
Rozeznanie

Wiolusia mi wet nie kazal zadnej diety robic dla nesi a wykapalam ja tez zaraz przed sterylka i potem jakies chyba 2 tygodnie po.
A ostatnio wlasnie odzywki nie uzywalam na niej bo to co ona wyrabia w tej wannie to jest jakis koszmar. nienawidzi sie kapac i tylko mi wszystko utrudnia... pomyslalabym ze jesli ja kapie co tydzien juz od siedmiu miesiecy to bedzie przyzwyczajona, ale gdzie tam... a jak wyjdzie z tej kapieli to biega jak szalona i mnie atakuje ze zlosci i rozszarpuje swoj recznik...maly bandzior...
no i wlasnie ostatnio to ja szamponem szybko umylam i juz sie odzywka nie bawilam, ale mozliwe ze przez to ma teraz takie koltuny cholerka. moze kupie szampon 2w1...
powodzenia ze sterylka, trzymam kciuki ale na pewno wszystko bedzie ok

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 19:06   #144
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Cytat:
. moze kupie szampon 2w1...
Szampon ma właściwości myjące i co za tym idzie odtłuszczające, a odżywka w pewien sposób natłuszcza więc jedno drugie eliminuje
Odżywka to obowiązek, zwłaszcza że twoja mała jest w takim wieku że mogła jej się zacząć wymiana włosa i wtedy kołtuny robią się z niczego. Trzeba to przetrwać i odżywki bardzo w tym pomagają. Zwłaszcza do rozczesywania, możesz też nie spłukiwać z niej zbyt mocno odżywki tylko tak lekko polewając wodą albo nawet w ogóle...

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 19:14   #145
wiolussia
Raczkowanie

No to napewno dlatego, ze nie uzylas odzywki Dziwie sie, ze ja wogole moglas uczesac. Nesi co jak co ale dobra odzywka jest najwazniejsza. Szampon moze byc przecietny ale odzywka powinna byc dobra i nie wydaje mi sie, ze 2w1 w pelni sie sprawdzi. Jeszli szaleje w wannie to szybko naluz jej spora ilosc odzywki i zaraz splucz nie czekajac tych 3 czy 5 minut jak nie dajesz rady ale jednak nakladaj. Albo jaka odzywke bez splukiwania sobie kup. Takie sa chyba skuteczniejsze i lepsze na wlos tylko, ze wtedy wlos sie szybciej przetluszcza i brudzi. Jest tyle tych kosmetykow do wyboru, ze napewno cos wybierzesz.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Ty mowisz, ze Twoja bandzior a moja przed chwila tak mnie zadrapala pod okiem, ze masakra. Ignorowalam ja chwile jak pisalam a ona mnie lapka porzadnie machnela Jak ja wygladam teraz z ta szrama
Stary 2010-06-09, 20:14   #146
NESI123
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za podpowiedz w zwiazku z odzywkami. To w takim razie 2w1 nie kupie skoro sie eliminuja
strzalka, wlasnie tak sobie pomyslalam ze moze zmienia ten wlos i dlatego sie koltuni jak szalona. Ale wiecie co? Chyba jednka ja zaniose do fryzjera w sobote zeby jej to albo jakos rozczesala albo niech to wszystko poobcina... Doslownie nawet na uszach wlosy ma pokoltunione i musialam obciac.
Strzalka szkoda ze gdzies blisko nie mieszkasz to bym ja do ciebie podrzucila bo wiem ze dla ciebie nie ma takiego koltuna co by sie rozczesac nie dalo tak kiedys powiedzialas
wiolusia to teraz pieknie bedziesz wygladac z podrapana twarza dobrze ze ci oka nie wydrapala...
Stary 2010-06-09, 20:24   #147
wiolussia
Raczkowanie

Wstawiam Wam fotki z ostatniego weekendowego spacerku. Ale niestety nie za dobre bo zdazylam pstryknac 3 fotki i mi baterie w aparacie padly Afra poznala nowego kolege yoreczka i zabawy bylo co niemiara az nie chce myslec jakie fajne fotki moglam zrobic

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 20:33   #148
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki dziewczyny za podpowiedz w zwiazku z odzywkami. To w takim razie 2w1 nie kupie skoro sie eliminuja
strzalka, wlasnie tak sobie pomyslalam ze moze zmienia ten wlos i dlatego sie koltuni jak szalona. Ale wiecie co? Chyba jednka ja zaniose do fryzjera w sobote zeby jej to albo jakos rozczesala albo niech to wszystko poobcina... Doslownie nawet na uszach wlosy ma pokoltunione i musialam obciac.
Strzalka szkoda ze gdzies blisko nie mieszkasz to bym ja do ciebie podrzucila bo wiem ze dla ciebie nie ma takiego koltuna co by sie rozczesac nie dalo tak kiedys powiedzialas
wiolusia to teraz pieknie bedziesz wygladac z podrapana twarza dobrze ze ci oka nie wydrapala...
Oka mi na szczescie nie wydrapala ale to tylko dlatego, ze akurat mialam zalozone okulary a rzadko nosze wiec chyba jakas opacznosc nademna czuwala No nie za ciekawie to wyglada. Jak mnie TZ zobaczyl to mial niewyrazna mine. A ja zaraz lament jak ja sie jutro ludziom w pracy z takim okiem pokaze a on na to, ze zawsze moge powiedziec, ze mi on przylal I gadaj z chopem
A ta mala sadyska narozrabiala i teraz spi jak aniolek
Tak to mozliwe, ze zmienia wlos i sie koltuny robia ale ja i tak mysle, ze odzywka duuuuuuuuuuuuuuuuzo pomaga w rozczesywaniu i nie tylko zaraz po kapieli. Po odzywce wlos jest zupelnie inny nawilzony, z barieka ochronna i taki sliski. Ja jak nie naloze na swoje odzywki to palcow w nie nie wbije i koltuny tez mi sie robia
Stary 2010-06-09, 20:35   #149
kruuuszi
Raczkowanie

Afrusia cud miód<3 hehe a co do kołtunów to my cały czas walczymy z kołtunkami na główce. co wieczór muszę się męczyć;/ a i odżywki mamy i w ogole;/ musi włos po prostu zmieniać już za tydzien Coco kończy 7 miesięcy;D jak ten czas szybko leci
Stary 2010-06-09, 20:44   #150
NESI123
Rozeznanie

Fajowa ta twoja afrusia A ten yorek to widze ze tez ma ogon hehehehe.... to chyba tylko w usa yorki nie maja ogonow bo je hofowca na wjazd obcina.... smiesznie wyglada yorek z ogonkiem
Tak, na pewno teraz juz bede uzywac odzywki... bo juz na pewno nie dopuszcze do tego zeby miala takie koltuny wstretne, tylko pierwsze musze ja zaniesc do fryzjera zeby doprowadzila te wlosy do porzadku, sama sobie z tym nie poradze niestety....

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kruuuszi Pokaż wiadomość
Afrusia cud miód<3 hehe a co do kołtunów to my cały czas walczymy z kołtunkami na główce. co wieczór muszę się męczyć;/ a i odżywki mamy i w ogole;/ musi włos po prostu zmieniać już za tydzien Coco kończy 7 miesięcy;D jak ten czas szybko leci
a moja konczy 10 miesiecy 30stego czerwca. Czyli w jakim okresie pies wymienia te wlosy i ile to trwa ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości