![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shih Tzu cz. III
Spokojnie.
Nam chodzi tylko o to że żeby twój piesek powstał to jakaś suczka musiała się namęczyć i to na pewno nie pierwszy raz i niestety nie ostatni... Ty patrzysz tylko na swojego pieska i swoją satysfakcję i przyjemność. A teraz twój tata dał kolejny dowód temu 'sprzedawcy' że warto rozmnażać psiaki dalej bez oporu i sprzedawać je byle gdzie za grubą kasę... Poczytaj trochę o hodowlach to zmienisz zdanie. Nikt nie mówi że masz teraz tatę zmieszać z błotem czy wyrzucić psa, ale uświadom tacie że takie kupowanie psiaków na giełdzie jest złe i niebezpieczne... Byłaś u weta? A w sumie to ja chyba przestanę się udzielać na tym forum ![]() ![]() Edytowane przez strzalka44 Czas edycji: 2010-06-08 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie, nie rozumiem czemu większość KUPUJE zanim coś POCZYTA ;/ Pies wg mnie to nie powinna być niespodzianka tylko wyczekiwany zakup, na którego przyjście trzeba się przygotować. Chciałaś mieć psa - ok. ale czy nie warto pierw czytać, zapoznać się z rasami itp, żeby wiedzieć co się nabywa, jakie ma mieć warunki, co ma jeść, jak go pielęgnować.. Czy to już nie jest ważne ?! Ja zanim kupili mi rodzice psa musiałam sie bardzo postarać. Czekałam na niego ponad rok - PONAD ;] Czasem warto nabyć wiedzę aby pupil później nie cierpiał ani właściciel. A jeśli było Ci bez różnicy jakiego chcesz psa, to niby dlaczego nie mogłaś iść i wziąć szczenię/dorosłego psiaka ze schroniska za DARMO?????? Każdy z nas popełnia błędy, ale nie rozumiem czemu ludzie interesują się psem dopiero po zakupie i na zawał chcą rad ... Takie rzeczy robi się PRZED zakupem a nie PO bo to się mija z celem i świadczy o kompletnym braku odpowiedzialności, a przecież pies i każde inne zwierzę jest niemalże jak dziecko. Trochę rozwagi na przyszłość. Prezenty można robić ale wg mnie jeśli w takiej postaci to przemyślane. ![]() Tyle.. bardzo jestem zbulwersowana, naprawdę i nie dziwię się pozostałym wizażankom bo ręce OPADAJĄ jak się to czyta. Poza tym psiak jak już ktoś wspomniał, ma brzydkie oczka i troszkę jednak widać że odbiega od rasy. . totalna paranoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
BAN stały
|
Cytat:
My i może sie denerwujemy ale to z powodu cochwilowych postów na ten sam temat i podobnie niestety kończących się ! Tatuś kupił pieska- niespodzianka dla kogos lubiącego psy zarą........ , ale to dopiero początek--- piesek nie zbadany , nie znacie jego przodków, nie wiecie czy przypadkiem nie cierpi choroby genetyczne , nie wiecie o nim zupełnie nic pozatym że wydaje sie słodki ! Żadna z nas tu "obecnych" wetem nie jest ale już widzi problem z oczkami. Mnie naprzykład martwi też jego minka- i tu nie z powodów estetyczno- milusińskich ! Piesek pieskiem ale to istota tak samo odczówająca ból i cierpienie jak my ludzie ! Ciekawa jestem tez czy tatuś kupiłby bez sprawdzenia , czy zastanowienia się BA........ ustaleń z rodzina auto bez przeglądu technicznego ??? Porównanie może niezbyt na miejscu ale staram sie Tobie uzmysłowić dlaczego tak zywiołowo reagujemy na posty podobne do Twojego ! Dla sprostowania : swoja sunie , pierwszą sunie w typie Shih-tzu kupiłam podobnie i codziennie Bogu dziękuję że okazała się zdrowa i taka jest do dnia dzisiejszego , mimo że ma obecnie 9 latek. Jednak na tym forum płakałyśmy nie raz wraz z właścicielkami zdychających szczeniąt ! Dla mnie to tragedia mimo że to nie były moje szczenięta !! ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Gdyby nie takie osoby jak Wy a kiedyś affera i zebra oraz jeszcze jedna forumowiczka (bardzo przepraszam że nie pamietam jej niku ) ktos taki jak ja a teraz obecne tu inne soby nie zrozumieja swojego problemu i błędu w rozumieniu R=R ! Ja kiedyś też tak myślałam i tak robiłam ale zawziętośc w tłumaczeniu tych Pań zmieniła moje myślenie i teraz to ja poczówam się w obowiązku "tłuczenie" tego co mi się tłukło w głowe ! Pozatym tak naprawde robimy to dla tych biednych istotek a nie dla siebie czy ich "właścicieli" --- a raczej powinno sie pisac współmieszkańców !! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę nie róbcie tego proszę! Bez was nie wiedziałabym jak istotna jest sterylka , nie wiedziałabym że piesek to nie tylko zabawa ale też i porządne obowiązki! Wielu osobom bardzo pomagacie i jeszcze wielu pomożecie!
Edytowane przez kruuuszi Czas edycji: 2010-06-08 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() winogronku ---- no powiedz jak to jest , czyż nie tak jak piszemy ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
kruuuszi spoko spoko one będą czuwać i pomogą komu trzeba
![]() Moniczko istna prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie pisz tak nawet i w zadnym wypadku nie waz sie Nas opuszczac ![]() ![]() Nas (formuowiczek) mozesz nie tolerowac i mozesz sie na Nas zloscic ale chyba nie moglabys zostawic Tych cudownych, niczemu niewinnych bidulek, ktore czekaja na kazda madra rade ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Ale najechalyscie na ta kropcie....przeciez dziewczyna chciala sie tylko troche dowiedziec o pielegnacji tych pieskow a czy to jej wina ze ani ona ani tato nie wiedzieli o tych pseudochodowcach ? ja tez nie wiedzialam nic o tym zanim nie zaczelam czytac to forum. Ja tez pierwsze kupilam psa a potem dopiero sie dowiadywalam roznych rzeczy, przeciez psu sie zadna krzywda nie dzieje, to nie dziecko ze trzeba sie przygotowywac na jego przybycie przez rok. Troche jej tato przeplacil to fakt, ale chcial corce zrobic niespodzianke i przyniosl jej pieska bo jej sie taki marzyl. Wiec niepotrzebnie na nia tak naskoczylyscie. A przeciez napisala ze jesli cos z psem jest nie tak to ma jakis tam czas zeby go zwrocic no i ze mial pierwsze szczepienia, to chyba dobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
po 1 pies to nie rzecz i się go nie powinno 'zwracać'. Kupuje się psa na całe życie !!!
To nie jest rzecz że jak się znudzi to się odda lub wyrzuci. Wg mnie słusznie naskoczyłyśmy na kropcie. Niestety ja kiedyś jak i ona teraz też byłam tak przywitana niemiło. Ale może i to pomogło chociaż uważam że kupić psa na giełdzie zupełnie się tego nie spodziewając to już przesada... Moim zdaniem pies to nie rzecz i nie powinien być niespodzianką kiedy nawet dana osoba nie wie nic o pielęgnacji tak wymagającej rasy - typu. heh. Porażka jednym słowem. Strzałko zostań !!!!!! bo ja też bardzo lubię patrzeć na Twoje posty i do tego zdjęcia Tobiego ![]() Tyle że Cie rozumiem ponieważ szkoda czasem nerwów wchodząc tutaj.. A tak wgl to jak się Wasze pieski czują ?? Mój ostatnio nauczył się nowej komendy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o pseudohodowlach nie jest tylko na tym forum.... ![]() Cytat:
![]() Pies nie powinien ot tak pewnego dnia zjawić sie w domu niespodziewanie ![]()
![]() |
#131 |
BAN stały
|
U nas straszne ukropy więc wykorzystam pogodę na kapanie moich suczów --- najpierw na "odszczł" pujdą kudłaczki a potem "biurwiaste" !!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
ja się zgadzam z Nesi, strasznie na nią naskoczyłyście. w taki sposób możecie ją tylko przegonić z tego forum. ja też wcale nie pochwalam takiego nabywania psa od tak na giełdzie, ale nie ma już co krzyczeć, bo jest po fakcie. co to tego zwrotu psa w ciągu tygodnia to już kompletna bzdura, pies to nie ubranie.
mam nadzieję, że piesek okaże się zdrowy i wszystko będzie w porządku. bardzo nieodpowiedzialnym byłoby brać pieska i zwrócić go w ciągu tygodnia, bo coś tam.
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Ja się nad puriną albo acną zastanawiam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
podobno Acana ma teraz dobrą opinię
![]() mój Mayki umie już komendę tańcz ![]() ![]() a co do jazdy od małego nie ma choroby lokomocyjnej na szczęście ![]() ucałujcie je ode mnie :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
A jak nauczylyscie tanczyc wasze psiaczki ? A gwiazdka jak nauczylas go robic "papa " ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Wiesz co ja trzymałam przysmak wysoko i Coco stawała wyciągając łapki do góry robiłam przysmakiem małe kółko ,ona się obracała [oczywiście nie od razu, ale z czasem zaczęła] i wtedy ją nagradzałam. Później dodałam komende "tańcz" i teraz reaguje na samą komendę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
HEHE ALE SLODKO MUSI TO WYGLADAC... TEZ SPROBOJE NAUCZYC NESI TANCZYC ALE Z TYM UPARCIUCHEM TO BEDZIE CIEZKO
![]() gWIAZDKA NAPISZ JESZCZE JAK NAUCZYLAC GO MACHAC LAPKA ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
A ja powiem tak dziewczyny. Wszystkie macie racje
![]() gwiazdkadg ciebie tez pamietam jak zostalas pierwszy raz przyjeta haha i szczerze mowiac ... dalas rade, twarda z ciebie babka haha ale nie kazdy w taki sam sposob odbiera taka krytyke. Wiadomo, ze nie wolno tego chwalic, nie wiem moze poprostu trzeba miec mocne nerwy zeby tlumaczyc i wbijac do glowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fajne te Wasze sztuczki, ja chyba tez zaczne moja uczyc tanczyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#141 |
Rozeznanie
|
Wiolusia wspolczuje ci ze ta sterylka przed toba dopier... na pewno wszystko bedzie dobrze ale musze przyznac ze najgorsze to bedzie po sterylce zeby psa upilnowac zeby nie skakal i nie biegal no i zeby tej ranki nie lizal...mi tez sie pare dni przed sterylksa snily jakies glupoty hehe
Mojej Nesi zrobily sie takie koltuny ze nie ma szans tego rozczesac !!! doslownie juz nie wiem co robic... mam taki plyn w spray na rozczesywanie koltunow ale to nic nie dziala. Musze ja chyba zaniesc do obciecia wlosow, nie wiem dlaczego nagle az takie koltuny sie jej robia, a czesze ja codziennie i nie zakladam zadnych ubranek.... |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Ja tez sobie wspolczuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na koltunki nie znam jakiegos super specyfiku bo jak na razie nie mamy z tym problemu. A jakies odzywki uzywasz po kapieli? Moze ta odzywka jest do kitu. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Wiolusia mi wet nie kazal zadnej diety robic dla nesi a wykapalam ja tez zaraz przed sterylka i potem jakies chyba 2 tygodnie po.
A ostatnio wlasnie odzywki nie uzywalam na niej bo to co ona wyrabia w tej wannie to jest jakis koszmar. nienawidzi sie kapac i tylko mi wszystko utrudnia... pomyslalabym ze jesli ja kapie co tydzien juz od siedmiu miesiecy to bedzie przyzwyczajona, ale gdzie tam... a jak wyjdzie z tej kapieli to biega jak szalona i mnie atakuje ze zlosci i rozszarpuje swoj recznik...maly bandzior... no i wlasnie ostatnio to ja szamponem szybko umylam i juz sie odzywka nie bawilam, ale mozliwe ze przez to ma teraz takie koltuny cholerka. moze kupie szampon 2w1... powodzenia ze sterylka, trzymam kciuki ale na pewno wszystko bedzie ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Szampon ma właściwości myjące i co za tym idzie odtłuszczające, a odżywka w pewien sposób natłuszcza więc jedno drugie eliminuje
![]() Odżywka to obowiązek, zwłaszcza że twoja mała jest w takim wieku że mogła jej się zacząć wymiana włosa i wtedy kołtuny robią się z niczego. Trzeba to przetrwać i odżywki bardzo w tym pomagają. Zwłaszcza do rozczesywania, możesz też nie spłukiwać z niej zbyt mocno odżywki tylko tak lekko polewając wodą albo nawet w ogóle... |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
No to napewno dlatego, ze nie uzylas odzywki
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Ty mowisz, ze Twoja bandzior a moja przed chwila tak mnie zadrapala pod okiem, ze masakra. Ignorowalam ja chwile jak pisalam a ona mnie lapka porzadnie machnela ![]() ![]()
#146 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za podpowiedz w zwiazku z odzywkami. To w takim razie 2w1 nie kupie skoro sie eliminuja
![]() strzalka, wlasnie tak sobie pomyslalam ze moze zmienia ten wlos i dlatego sie koltuni jak szalona. Ale wiecie co? Chyba jednka ja zaniose do fryzjera w sobote zeby jej to albo jakos rozczesala albo niech to wszystko poobcina... Doslownie nawet na uszach wlosy ma pokoltunione i musialam obciac. Strzalka szkoda ze gdzies blisko nie mieszkasz to bym ja do ciebie podrzucila bo wiem ze dla ciebie nie ma takiego koltuna co by sie rozczesac nie dalo ![]() ![]() wiolusia to teraz pieknie bedziesz wygladac z podrapana twarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Wstawiam Wam fotki z ostatniego weekendowego spacerku. Ale niestety nie za dobre bo zdazylam pstryknac 3 fotki i mi baterie w aparacie padly
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ta mala sadyska narozrabiala i teraz spi jak aniolek ![]() ![]() Tak to mozliwe, ze zmienia wlos i sie koltuny robia ale ja i tak mysle, ze odzywka duuuuuuuuuuuuuuuuzo pomaga w rozczesywaniu i nie tylko zaraz po kapieli. Po odzywce wlos jest zupelnie inny nawilzony, z barieka ochronna i taki sliski. Ja jak nie naloze na swoje odzywki to palcow w nie nie wbije i koltuny tez mi sie robia ![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Afrusia cud miód<3 hehe a co do kołtunów to my cały czas walczymy z kołtunkami na główce. co wieczór muszę się męczyć;/ a i odżywki mamy i w ogole;/ musi włos po prostu zmieniać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Fajowa ta twoja afrusia
![]() ![]() Tak, na pewno teraz juz bede uzywac odzywki... bo juz na pewno nie dopuszcze do tego zeby miala takie koltuny wstretne, tylko pierwsze musze ja zaniesc do fryzjera zeby doprowadzila te wlosy do porzadku, sama sobie z tym nie poradze niestety.... ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- a moja konczy 10 miesiecy 30stego czerwca. Czyli w jakim okresie pies wymienia te wlosy i ile to trwa ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.