|
|
#122 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomoc dla powodzian
Nazywam się Alicja Mam 41 lat, jestem wdową od 8 lat. Mam dwie córki, które są na moim utrzymaniu. Przeszłam poważną operację. Mieszkam w gminie Wilków. Posiadam gospodarstwo rolne, które zostało zalane przez powódź dwa razy. Było to moje jedyne źródło dochodu. Od pierwszej fali nie mieszkamy w domu. Po zejściu wody docierając do domu załamałam się, wszystko zostało zalane. Podłogi, drzwi, meble, panele, cały dorobek został całkowicie zniszczony, pękają ściany. Wspiera mnie jedynie rodzina. Nikt z żadnych władz się nami nie interesuje, wszyscy pytają czy będziemy głosować, obiecują wszelkie udogodnienia, nawet pływającą urnę wyborczą na łodzi. Jednak nikt nas nie spyta czy mamy co jeść i gdzie spać. Jednak codziennie zadaje sobie pytanie bo nie wiem czy mój dom będzie nadawał się do remontu. Rząd obiecuje tylko do wyborów, potem już wszyscy zapomną jak powódź z 97roku, po której ludzie do tej pory mieszkają w kontenerach. Proszę ludzi dobrego serca, którzy mogli by mi w jakikolwiek sposób pomóc. Potrzebuję wszystkiego, środków czystości, dezynfekujących, materiałów do remontu domu, o ile nie rozejdą się ściany, mebli, sprzętu AGD. Tego co zastałam nie można opisać w słowach to jest tragedia. Z góry dziękuje wszystkim za chęć pomocy.
Tel. 667525051 |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualnie szukam pracy. Studiuję dziennie i wcześniej tylko dorabiałam udzielając korepetycji.
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
A myślałaś o urlopie dziekańskim i jakieś lepiej płatej pracy ? Rok przerwy nie jest taki zły a na pewno pomogłby wam stanąć na nogi.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że nie jest to konieczne ze względu na to, że przez 3 miesiące wakacji mogę coś odłożyć, potem w roku akademickim powinnam dostać stypendium socjalne za brak dochodu. W między czasie mogę dorabiać tak jak teraz. Na utrzymanie powinno mi wystarczyć. Szykuję się też do stypendium naukowego. Nie są to wielkie kwoty ale na akademik i jedzenie wystarczy. Po pierwszym roku studiów raczej nie dostanę super-płatnej pracy która pomogłaby rodzicom odbudować gospodarkę.
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
Boże,
Tak czytam na pierwszej stronie wypowiedzi muszynianki i aż się za głowę chwytam. Dziewczyno,ty chyba nie zdajesz sobie sprawy co znaczy byc dotkniętym powodzią! zero wspołczucia dla tej dziewczyny która takie nieszczęscie dotknęło. Tak się zastanawiam ile ty musisz mieć lat,skoro taka niedojrzała i niewyrozumiała jestes.... Ponadto, co to ma być"polak po szkodzie mądry". Co to ma być. Nie każdy był prZygotowany na tak dużą powódź. U nas też nigdy nic nie zalalo podczas tych powodzi, a w tym roku pojawiła się woda w domu. Tak więc też się nie spodziewaliśmy. Nie rozumiem znieczulicy niektórych ludzi.... P.S. Piękna-nie przejmuj się słowami co niektórych wizażanek, widzę że bije z nich pogarda i wyższość i to ewidentnie widać. Zamiast wesprzeć to jeszcze gderają że mało robisz w związku Z tą powodzią. Ciekawa jestem co one by zrobiły jakby im tak zalało prawie po dachy domy.... napewno cienko by śpiewały.....Nie mogę Cię wesprzeć finansowo, ale mogę dodać trochę słow otuchy łącząc się w żalu po tej tragedii. Ponadto nie jest tak łatwo pracować studiujac dziennie. Więc niech się nikt nie rzuca na tą dziewczynę. Plus dochodzi jeszcze choroba ojca. Ludzie gdzie wy macie serca? jak to mówią chyba je "wysraliście" (sorki za wulgarne wyrażenie ale inaczje się tego nazwać nie da). Edytowane przez Pocahontas Czas edycji: 2010-06-14 o 20:42 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm. Może faktycznie wiele osób wypowiada się nieprzychylnie i często chamsko , ale moja reakcja na tą sprawę też nie jest jakaś szczególnie pozytywna. Rozumiem ,że jest to dramat , wielu ludzi ucierpiało , ale żyją , mają zdrowe dzieci które mogą iść do pracy i wspomóc rodzinę... Ja osobiście jestem sama osobą średnio majętną i jak już mam przeznaczać na coś pieniądze to wolę to robić dla chorych dzieci , których rodziców nie stać na operacje. Może to głupie , ale gdyby autorka z rodzeństwem wzieli się i przez rok popracowali na pewno przyniosłoby to lepsze efekty niż takie niby darowizny których i tak pewnie ( mogę jedynie zgadywac po tym tu pisza) jest niewiele ....
mam nadzieję że nie poczujesz się urazona , takie jest moje zdanie. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, wesele , nie można tego przełożyć ? Chyba w takiej sytuacji to nie jest tak ważna rzecz ? Nie wiem ile dostajesz tego stypendium , ale bez studiów można zarazbiać 1-2 tysiące a to w perspektywie roku nie są małe pieniądze, tym bardziej że wspominałaś o rodzeństwie . Wiadomo , nie pokryje to kosztów , ale na pewno jakoś pomoże.
Nie zmuszam , nie namawiam tak tylko głośno myślę i się zastanawiam co ja bym zrobiła w takiej sytuacji. |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to wesele w porównaniu z całą resztą to pikuś. Potrzeby są ogromne jeśli chcemy odbudować gospodarkę. Stypendium dostanę takie, że jak będę w między czasie dorabiać (korepetycje, hosting) to na utrzymanie samej siebie mi wystarczy.
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
Kochanie, z tym cementem to jestes pewna ze teraz? On nie zadziala jak bedzie mokro, rozmyje sie. Musi dlugo schnac. A nawet jak bedzie lezal w opakowaniach to jesli sie zawilgoci to sie zwiaze w srodku. Z tym musicie zaczekac az bedzie sucho. To samo z przyklejaniem plytek bo poodpadaja.
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam wątek...trafiłam na niego przez przypadek (jedna z Wizażanek miała link w opisie) i powiem tak:
tak żenującego zachowania jakim popisała się muszynianka jeszcze nie widziałam na tym forum. Dlaczego moderatorstwo nie zareagowało ? Czy trzeba reklamy wstawiać i wulgaryzmy, żeby otrzymać bana? Strasznie współczuję ludziom, którzy ucierpieli wskutek powodzi.
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie, żadna prowokacja, po prostu też trochę się znam na cemencie, może nie doczytałam kiedy ten remont chcą robić.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
To już wszystko się wyjaśniło. Nie będziemy póki co remontu robić, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie na mokrą ścianę przyklejał płytek.. W każdym razie, my nie zamierzamy.
|
|
#139 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy inaczej patrzy na życie. Ja żalu nie mam, jedynie prosić mogę o nie wypowiadanie się w taki sposób bo nie po to wątek stworzyłam. Szczególnie jak ktoś mało wie a dużo mówi.
Dziękuję za wsparcie wszystkim wyrozumiałym
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci współczuję... Wiem sama, że prosić o pomoc wcale nie jest łatwo, tym bardziej, że pojawiają się takie komentarze jak w tym wątku... Podziwiam, że mimo wszystko odważyłaś się tu napisać
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
do pięknej
trafiłam na forum śladem zdjęć które zostały zaprezentowane tu i na innym forum ale z drobną różnicą - że tam był to dom w którym mieszkały 4 i 5 letnie dzieci. ktoś prosi o pomoc dla powodzian operując tymi zdjęciami. nie wiem czy ta osoba jest do tego upoważniona. a to trzeba niestety ustalić. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
daj linka do tego |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
na tamtym forum jest to zgłoszone do moderatora.zanim umieszczę tu link proszę o kontakt *piękną, bo to raczej tamtą osobę podejrzewamy o oszustwo, a w takiej sytuacji to *piękna też należy do grona pokrzywdzonych - niestety są osoby które wysłały juz tam paczki - a to wówczas jest wyłudzenie.
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRZESTAŃ WRESZCIE CZEPIAĆ WSZYSTKIEGO!NIKT TU NIE POTRZEBUJE TWOJEGO SARKAZMU I RÓZNEGO TYPU NIEPOTRZEBNYCH DOCINEK!!!!! jestem z woj.swiętokrzyskiego i dokladnie wiem co dziewczyna przezywa i jak czytam takie chamskie wywody to mnie krew zalewa... wiem,ze to co napisze bedzie okrutne,ale mam nadzieję,ze doswiadczysz takich rzeczy NA WŁASNEJ SKÓRZE!
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podpisuję się rękoma i nogami i dodam jeszcze, żę myślisz, ze będziesz taka fajna jak pokipisz trochę chamstwem i sarkazmem, otóż muszę Cię moja droga zaskoczyć, skutek jest odwrotny. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
napiszę na adres poczty podany w pierwszym wpisie
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Nie wiem co teraz mam zrobić.. Ale skoro ta osoba uważa, że to jej dom, to czemu nie wstawi swoich zdjęć, które to rzekomo sama musiała zrobić tylko kopiuje z wizażu?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Bo nie rozumiem?