![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pomoc dla powodzian
Witam drogie Wizażanki. Założyłam ten wątek z prośbą o pomoc. Jestem mieszkanką gminy Wilków, powiat Opole Lubelskie i niestety 21.05.2010 dotknęła mnie straszna tragedia jaką jest powódź. Od ponad dwóch tygodni cała moja rodzina zmaga się ze skutkami żywiołu. W tym czasie nauczyłam się korzystać z pomocy innych i o tę pomoc prosić, gdyż bez niej nie dalibyśmy rady dalej żyć. Woda zalała nam dom i całe gospodarstwo rolne z którego rodzice czerpią jedyny zysk. Cała piwnica i parter wraz z wyposażeniem zostały zniszczone, woda zalała sady, ciągnik, maszyny rolnicze, samochód i budynki gospodarcze. Krótko mówiąc - cały życiowy dorobek moich rodziców. Jest to sytuacja naprawdę trudna do opisania. Nie mamy żadnych środków do odbudowy domu i utrzymania rodziny. Jestem studentką, tak jak moja siostra, mój brat 10 lipca miał mieć wesele. Moi rodzice nie mają żadnych środków do utrzymania nas. Dodatkowo mój tata i brat są chorzy na cukrzycę insulinozależną. Jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji i potrzebujemy wszelkiej pomocy. Dodatkowo właśnie zalewa nas druga fala. Jeśli jesteście w stanie udzielić jakiegokolwiek wsparcia, będziemy bardzo wdzięczni.
Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. olenka337@o2.pl 504 393 690
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-06-06 o 21:49 Powód: usunięcie numeru konta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc dla powodzian
Zdjęcia przedstawiają widoki drogi dojazdowej do domu, zatopionych samochodów, zatopionego ciągnika, oraz zniszczonych sprzętów w salonie, sypialni, łazience, przedpokoju. Woda na podwórku sięgała 2,5 metra. Na jednym ze zdjęć mój tata wskazuje dokąd sięgała w domu.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kolejne zdjęcia.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mądry polak po szkodzie
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Anyway co jest potrzebne, czy ubrania damskie mogą być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem?
Ubrania potrzebne nie są, żywność również nie, to wszystko jest dostarczane na bieżąco. Teraz potrzebne będą środki do odbudowy domu, takie jak cement, kleje, farby, płytki a także środki na wyposażenie, przynajmniej lodówkę żeby mieli w czym insulinę trzymać :/
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aha to niestety nie jestem w stanie pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli miałaś na myśli to, że przecież można było zabezpieczyć dobytek to chciałabym wyjaśnić, że sadu nie zabezpieczy nijak. Jeśli chodzi o dom - nie było czasu. Rodzice siedzieli na wale i dokładali worki z piachem żeby ratować sąsiednią wieś w której przerwanie wału spowodowałoby dużo większe szkody - fala zmiotłaby kilkanaście gospodarstw z powierzchni ziemi momentalnie.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nikt by was nie ubezpieczył w TRAKCIE katastrofy. To się robi wcześniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie mówię o ubezpieczeniu a o zabezpieczeniu. Dom ubezpieczony był. Ale żeby otrzymać konkretną pomoc z ubezpieczenia potrzeba tysiąc papierków i dowodów, a druga fala zabierze zaraz wszystkie zniszczone sprzęty i możemy nie móc udowodnić że cokolwiek posiadaliśmy..
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
muszynianka, daj spokój
![]() Przykro mi, ale też chyba nie jestem w stanie pomóc, jeśli chodzi o rzeczy, które wymieniłaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Znaczy mamy na to konto kasę wpłacać?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No od Ciebie akurat się nie spodziewam.
Jeśli chodzi o pieniądze to każda pomoc jest potrzebna. Jeśli każdy przeznaczyłby na pomoc 10zł w sumie można by z tego uzbierać na lodówkę czy środki do budowy. Mam nadzieję, że znajdzie się kilka osób, które okażą współczucie i będą mogły wesprzeć nas choć drobnym gestem.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jezeli macie sie tutaj smiac z ludzkiej tragedii to wcale nie piszcie , bo tj kiepski zart. Ciekawe jak by Wam sie tak stalo to mialybyscie poczucie humoru , nie rozumiem takich ludzi. Piękna bardzo Ci wspolczuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dlatego też dom stoi już pusty, podłogi są zerwane i wszystkie meble wyniesione. Teraz tylko druga fala rozwala je po całym podwórku :/
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Powinnaś mówić za siebie
Pewnie znajdą sie osoby które wpłacą Twoje poczucie humoru -> ![]() Widać ze dziewczyna jest nie od dziś na wizażu ,wkleiła zdjęcia i kulturalnie prosi ,ale nie ,zawsze znajdą się osoby które muszą skomentować..... Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2010-06-06 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
muszynianka wstyd mi za CIEBIE. powiem tyle. po Tobie nie spodziewałabym sie tego. co to za hasła :" madry Polak po szkodzie" tylko czekaj jak znienacka Ciebie cos spotka.
*piekna czy to jest podpucha jak sadza inni czy nie, od 10 złotych mnie nie ubedzie. nie martw sie jestem z TOBA, strasznie CI wspołczuje edit: jesli ja byłabym w takiej sytuacji bez wyjscia i juz nie wiedziałabym za co sie utrzymywac, zrobiłabym to samo Edytowane przez kybele Czas edycji: 2010-06-06 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Przyznam, że ciężko się przełamać do prośby o pomoc, zwłaszcza materialną. Jednak od dwóch tygodni moi rodzice są "na czyimś utrzymaniu" bo nie mają gdzie się podziać, pomieszkują u rodziny i znajomych bo nie mają wyjścia. Trzeba teraz nauczyć się prosić o pomoc bo inaczej nie da rady wrócić do w miarę godnego życia. Moi rodzice zostali z rozebranym domem, zalanymi 6,5ha sadu, bez ciągnika i maszyn, z zalaną chłodnią i samochodem.. raczej nie odbudują gospodarki a nas trzeba wykształcić, nie mówiąc o tym weselu bo raczej się nie odbędzie..
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Piękna jest już długi czas na wizażu. Znam ją z forum o pielęgnacji włosów, gdzie nie raz na ten temat dyskutowałyśmy. Świadczą o tym jej posty, który każdy może przeczytać, wchodząc na jej profil. Nie jest ona osobą, która chce nas wykorzystać podczas tragedii która jest w naszym kraju. Piękna jest osobą godną zaufania, wstawiła zdjęcia swego domu, nie ma świeżo założonego konta. Okażcie jej współczucie, a nie podejrzewajcie o złodziejstwo.
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wesele moze jednak sie odbedzie, co? Restauracja jest wynajeta? Sala? Jak warunki u przyszlej Młodej?Pomyslcie nad tym na spokojnie (o ile sie da) i moze znajdziecie rozwiazanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna, trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Bezpośrednio nie ale niestety przez drugą fale zmarło już kilka osób na zawał.. "Nie ma opisunku na to co się tutaj dzieje" to komentarz jednego z mieszkańców gminy - jak najbardziej trafny.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio? ![]() strasznie współczuję, rozeznam sie w swoich wydatkach na ten miesiąc i moze cos uda sie wysłać na podane konto. Może udałoby się podpiąć wątek na stronę głowną, żeby nie spadł gdzies na dalsze strony? Do kogo trzeba napisać? Do Złosia? AgiZ?
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie. Naprawdę aż nabiera się nadziei na to, że uda się jakoś to doprowadzić do ładu dzięki takim osobom jak Wy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Piękna, bardzo dobrze, że założyłaś ten wątek! Na pewno znajdzie się sporo osób, które pomogą.
Wiele osób chce pomóc powodzianom, ale nie wie jak.. . Do tego ludzie często wolą oddać konkretne rzeczy zamiast gotówki -co jest oczywiście zrozumiałe, dlatego dobrze, że wypisałaś co jest potrzebne. Ty na pewno jesteś zabezpieczona przed wszystkimi możliwymi sytuacjami i nic Cię nie ruszy, ale nie zawsze i nie każdy może sobie pozwolić na taki komfort. Edytowane przez jodame Czas edycji: 2010-06-06 o 21:47 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a mit "biednego studenta" dawno odszedł juz do lamusa wiec nie przezywaj swego "suchego chleba" tak.... piekna rozesle Twój apel gdzie tylko moge... mam nadzieje ze pomoge |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.