Dopalacze ?! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 22:23   #121
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Dopalacze ?!

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
znaleźli jeszcze nawoz do kwiatków
Też fajnie.
Stary 2010-10-04, 22:24   #122
muszynianka
Zakorzenienie

hyhyhyhyhy pomijając już co jest w tanich winach
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 22:33   #123
201803300917
Konto usunięte

myślę, że takie kwiatki wyszłyby przy przebadaniu większości produktów spożywczych, kosmetyków itp. niestety

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-10-04 o 22:34
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 22:35   #124
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Ja raz paliłam gówno z dopalaczy. Więcej nigdy.
Wolę typową maryśkę.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 22:37   #125
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
hyhyhyhyhy pomijając już co jest w tanich winach
tak, pamiętam kijek z komandosa..

co do dopalaczy - znam jednego typa który bierze dość intensywnie od kilku miesięcy. nie ogarnia co się do niego mówi już, nawet jak aktualnie nic nie brał. szkoda mózgu więc.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 23:30   #126
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Mnie tam się wydaje, że te dopalacze są więcej szkodliwe, niż np. zioło.
Ja paliłam z dopalaczy rastę - więcej tego nie ruszę.
Czułam, że serce mi zaraz siądzie, prawie brak oddechu.
W ogóle masakra. Nie chciałabym przeżywać tego po raz kolejny.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 07:43   #127
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
a z ciekawostek z dzisiejszej Angory: "badanie składników piwa przeprowadziła inspekcja jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania. W przypadku 25% próbek inspektorzy ustalili, że jesteśmy nabierani co do zawartości składu złocistego płynu, ekstraktu i alkoholu. Na przykład zamiast chmielu producenci stosują zamiennik o nazwie żółć bydlęca. "

smacznego
o jak dobrze, że nie piję piwa

a co do dopalaczy - ja nie rozumiem tych ludzi. Na opakowaniu jest napisane jak byk "Produkt trujący, nie do spożycia" - to na jaką cholerę oni to biorą/palą (nie wiem co z tym mozna robic)?!
Jakby ktos powiedział, że po "Krecie" do czyszczenia rur jest "odlot" to tez by polecieli do sklepu i kupili? Mimo, że jest napisane, że produkt trujący? No ja pier...
A działania policji tez nie bardzo rozumiem.. Na opakowaniu napisane, że nie wolno spożywać. Ich wina, że jakis małolat chce się otruć? Następnym krokiem będzie wycofanie farb, bo gówniarz jeden z drugim będą chcieli się nawdychac? (btw jakos na papierosach są ostrzeżenia, że powodują choroby, ludzie umierają na raka płuc, a papierosów nie wycofują ze sklepów - aleeee na tym państwo zarabia ).
Powinni zamknąć, oczywiscie, ale te sklepy z dopalaczami, gdzie nie ma ostrzeżenia, że są niebezpieczne.
To tak z prawnego punktu widzenia

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 07:51   #128
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No bo jak ktoś ma problemy z krążeniem czy z sercem to nawet jak weźmie małą ilość amfetaminy (której skład jest znany) czasem też nie można pomóc.
każdy przypadek jest indywidualny.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

PiS proponuje, aby handel dopalaczami możliwy był dopiero po uzyskaniu zgody, takiej samej, jaką przewiduje procedura rejestracji leków. W poniedziałek posłowie PiS przedstawili projekt ustawy w tej sprawie.:f
teraz to każda partia polityczna bedzie wymyslać nowe pomysły,jak myslicie czemu? a przepraszam niby kto i gdzie by miał takie pozwolenie wydawac?.

Cytat:
a z ciekawostek z dzisiejszej Angory: "badanie składników piwa przeprowadziła inspekcja jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania. W przypadku 25% próbek inspektorzy ustalili, że jesteśmy nabierani co do zawartości składu złocistego płynu, ekstraktu i alkoholu. Na przykład zamiast chmielu producenci stosują zamiennik o nazwie żółć bydlęca. "

smacznego
bo my tak naprawdę, pomimo tych wszystkich etykiet na produktach, nie wiemy co jemy.

wiadomo, ze to co jemy( przynajmniej w większości) jest szkodliwe, niezdrowe, szkodzi zdrowiu,ale to jemy i co najlepsze "nam to smakuje"ZAtem ja proponuję dla tych ministrów sanepidów i innych przebadanie tych wszystkich , a czesc producentów "zdrowej żywności" zamknąć , zlikwidowac,puścić z torbami

poza tym teraz zatem skoro wszystkie sklepy dopalaczy został uyzamknięte "przemysł"zostanie przeniesiony do podziemi<czyli nic nowego się nie zmieni, bedzie jak keidyś. ludzie bedą brac, tylko ze nie ebdzie sie tyle mówić gdy któryś zejdzie....
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 08:29   #129
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
teraz to każda partia polityczna bedzie wymyslać nowe pomysły,jak myslicie czemu? a przepraszam niby kto i gdzie by miał takie pozwolenie wydawac?.

bo my tak naprawdę, pomimo tych wszystkich etykiet na produktach, nie wiemy co jemy.

wiadomo, ze to co jemy( przynajmniej w większości) jest szkodliwe, niezdrowe, szkodzi zdrowiu,ale to jemy i co najlepsze "nam to smakuje"ZAtem ja proponuję dla tych ministrów sanepidów i innych przebadanie tych wszystkich , a czesc producentów "zdrowej żywności" zamknąć , zlikwidowac,puścić z torbami

poza tym teraz zatem skoro wszystkie sklepy dopalaczy został uyzamknięte "przemysł"zostanie przeniesiony do podziemi<czyli nic nowego się nie zmieni, bedzie jak keidyś. ludzie bedą brac, tylko ze nie ebdzie sie tyle mówić gdy któryś zejdzie....
będzie tak samo jak z narkotykami. Niby zakazane, ale ci, którzy chcą brać i tak biorą
A wy myslicie, że jakby nie zblizające sie wybory samorządowe, to rząd by tak zabrał sie do likwidacji? Po wyborach sprawa ucichnie. A moze nie - własciciel pozwie do sądu tych, co mu sklepy pozamykali. I bedzie się działo

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 10:01   #130
honey999
Rozeznanie

czytałyście oświadczenie na www.dopalacze.com ?
Stary 2010-10-05, 10:27   #131
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość

a co do dopalaczy - ja nie rozumiem tych ludzi. Na opakowaniu jest napisane jak byk "Produkt trujący, nie do spożycia" - to na jaką cholerę oni to biorą/palą (nie wiem co z tym mozna robic)?!
Jakby ktos powiedział, że po "Krecie" do czyszczenia rur jest "odlot" to tez by polecieli do sklepu i kupili? Mimo, że jest napisane, że produkt trujący? No ja pier...
A działania policji tez nie bardzo rozumiem.. Na opakowaniu napisane, że nie wolno spożywać. Ich wina, że jakis małolat chce się otruć? Następnym krokiem będzie wycofanie farb, bo gówniarz jeden z drugim będą chcieli się nawdychac? (btw jakos na papierosach są ostrzeżenia, że powodują choroby, ludzie umierają na raka płuc, a papierosów nie wycofują ze sklepów - aleeee na tym państwo zarabia ).
Powinni zamknąć, oczywiscie, ale te sklepy z dopalaczami, gdzie nie ma ostrzeżenia, że są niebezpieczne.
To tak z prawnego punktu widzenia
Przeciez wiadomo że "produkty kolekcjonerskie" to jest przykrywka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 12:55   #132
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:

smacznego
mam nadzieję, że dotyczy to tylko tanich piw, a nie tych markowych :P Moim zdaniem, powinni ujawniać takie wyniki! Konsument ma prawo wiedzieć, co spożywa.

Cytat:
Napisane przez maconha89 Pokaż wiadomość
ten pan mądrze mówi
ale jakoś nie przewiduje szybkiej legalizacji na razie depenalizacja będzie sukcesem
Marihuany nigdy nie zalegalizują w Polsce. To zawsze będzie karta przetargowa przed wyborami. PiS powie "nie" i zdobędzie elektorat babć, które twierdzą, że zioło to zło, SLD powie "tak" i zdobędzie swój elektorat antyklerykałów czyli standard. Tak samo jak z aborcją, wyrzuceniem religii ze szkół, in vitro.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 14:06   #133
beasz26
Raczkowanie

Dopalacze to syf, ale mlodzi i tak po to siegac beda taka moda nic nie poradzimy.
Czy wiecie jakie piwo poddali badaniu bo co jak co ale piwko to czasem strzelic sobie lubie
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 16:05   #134
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że dotyczy to tylko tanich piw, a nie tych markowych :P Moim zdaniem, powinni ujawniać takie wyniki! Konsument ma prawo wiedzieć, co spożywa.

Marihuany nigdy nie zalegalizują w Polsce. To zawsze będzie karta przetargowa przed wyborami. PiS powie "nie" i zdobędzie elektorat babć, które twierdzą, że zioło to zło, SLD powie "tak" i zdobędzie swój elektorat antyklerykałów czyli standard. Tak samo jak z aborcją, wyrzuceniem religii ze szkół, in vitro.
Nie wiem, które wypadły najgorzej, ale słyszałam, że wszystkie z Żywca (więc także Heinekeny, Warki, Freeqi, Specjale, Brackie, Desperadosy, Królewskie, Tatry) były okej
Stary 2010-10-05, 18:41   #135
samaraNW
Zakorzenienie

dopalacze to syf straszny. właśnie słyszałam w tv,że po tym weekendzie do szpitala trafiło 60 osób po zatruciu nimi.

z piwem,to ja bym chyba wolała nie wiedzieć,że takie rzeczy w mogą w nim być
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:06   #136
żurawinka
Zakorzenienie

Własnie na tvn wypowiadał się właściciel dopalaczy ( tak, ten chłoptas jest teraz milionerem i nie ma nawet 30 lat) że dopalacze biorą tylko debile.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:09   #137
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Własnie na tvn wypowiadał się właściciel dopalaczy ( tak, ten chłoptas jest teraz milionerem i nie ma nawet 30 lat) że dopalacze biorą tylko debile.
bo przecież najlepszy interes robi się właśnie na debilach przykładem są Stany. koleś ma 23lata i kilka rezydencji na świecie.
Stary 2010-10-05, 19:09   #138
muszynianka
Zakorzenienie

ta wiem
btw fajny licznik maja na stronie
Stary 2010-10-05, 19:18   #139
xenia37
Raczkowanie

może mnie tu wychłoszczecie, ale ja chętnie bym skorzystała z oferty dopalaczy, i oczywiście w formie zażycia specyfiku a nie kolekcjonowania co jest formą ominięcia przepisów... a dlaczego? by zobaczyć jak to jest...
chodziłam do szkoły gdzie bardzo dużo osób brało narkotyki, samo to słowo było dla mnie przerażające przedstawiające wizję totalnego dna... a teraz widzę to trochę inaczej, zioło wypalone dla relaksu nie zaszkodzi... bo wiadomo jeśli przesadzamy z czymkolwiek zawsze może się to skończyć źle..
xenia37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:20   #140
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xenia37 Pokaż wiadomość
może mnie tu wychłoszczecie, ale ja chętnie bym skorzystała z oferty dopalaczy, i oczywiście w formie zażycia specyfiku a nie kolekcjonowania co jest formą ominięcia przepisów... a dlaczego? by zobaczyć jak to jest...
chodziłam do szkoły gdzie bardzo dużo osób brało narkotyki, samo to słowo było dla mnie przerażające przedstawiające wizję totalnego dna... a teraz widzę to trochę inaczej, zioło wypalone dla relaksu nie zaszkodzi... bo wiadomo jeśli przesadzamy z czymkolwiek zawsze może się to skończyć źle..
Zioło wypalone dla relaksu nie zaszkodzi - dopalacz kolekcjonerski nawet wzięty dla relaksu może spowodować śmierć. Powodzenia jeśli Ci życie niemiłe.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:23   #141
muszynianka
Zakorzenienie

Ja cię nie potępiam, chcesz to bierz, tylko uważaj bo to się może źle skończyć. Imo w samej chęci relaksu ziołem nie ma nic złego.
Stary 2010-10-05, 19:26   #142
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, jak chcesz.. OIOM to miejsce spotkań dla tych najbardziej ciekawych "jak to jest"..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 19:27   #143
samaraNW
Zakorzenienie

Cytat:
jak chcesz coś dla relaksu,to sobie inne ziółko kup. nie pal świństwa z dopalaczy.

Edytowane przez samaraNW
Czas edycji: 2010-10-05 o 19:55
Stary 2010-10-05, 19:57   #144
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
ja Cie chłostać nie bede ale skoro wtedy miałas okazję to tzreba było spróbowac.

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Zioło wypalone dla relaksu nie zaszkodzi - dopalacz kolekcjonerski nawet wzięty dla relaksu może spowodować śmierć. Powodzenia jeśli Ci życie niemiłe.
tak własnie.

Xenia
To jest Twoje życie i bierzesz za nie odpowiedzialnosć.

tylko potem nie miej TY ani nikt z Twoich bliskich do nikogo pretensji, bo pamietac należy o tym, ze bierzesz to z własnej nieprzymuszonej woli
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 21:00   #145
Madaleinee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Bo ma facet rację.
On miał pomysł na biznes i w tym momencie może leże d*** bo podejrzewam, że już jest ustawiony.
Ja osobiście jestem przeciwna dopalaczom jeśli są sprzedawane dzieciom ale w sytuacji kiedy kupują dorośli? No sorry ale każdy ma swój rozum. Jeśli pójdę i wypije ACE to Tusk zamknie wszystkie drogerie w Polsce?
Wiem, że napis w stylu "nie do spożycia" "środek kolekcjonerski" czy jeszcze coś innego to tylko sprytne ominięcie przepisów ale czasem na prawdę wystarczy troszkę wyobraźni żeby uniknąć tragedii takiej jak te, o których co chwilę słyszymy w TV.

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 21:31   #146
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość

Jest jakaś firma, która zajmuje się badaniami wszystkich produktów spożywczych i można wykupić (!) wyniki badań. Artykuł o nich też był w Angorze. Były podane przykłady, pamiętam tylko, że przyprawy Kamis wypadły bardzo marnie
Stary 2010-10-06, 05:54   #147
honey999
Rozeznanie

a ja powiem tak :

jestem człowiekiem niestety bardzo ciekawskim i powiem że próbowałam dopalaczy ( teraz posypią się gromy na mnie

i powiem tak : to gówno..
dwa pierwsze razy ok ale trzeci to była masakra...
Stary 2010-10-06, 15:58   #148
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez honey999 Pokaż wiadomość
a ja powiem tak :

jestem człowiekiem niestety bardzo ciekawskim i powiem że próbowałam dopalaczy ( teraz posypią się gromy na mnie

i powiem tak : to gówno..
dwa pierwsze razy ok ale trzeci to była masakra...
twoja ,twoje zdrowie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-06, 17:07   #149
muszynianka
Zakorzenienie

Ja powiem na przykładzie znajomych :P
jak coś jarali, to niektórych siekło aż do przesady, innym nic nie było.
Ale tak czy siak opinia każdej osoby jaką znam która tego spróbowala; przepłacone g... nic fajnego

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Wyszczekana Sara May
Cytat:
Stop dopalaczom? Stop! To oczywiste. Tylko co trzeba zrobić, żeby dopalacze nie były brane przez młodzież, żeby nie były powszechnie dostępne i legalne? No właśnie tutaj zaczyna się problem. Każdy inteligentny człowiek zdaje sobie sprawę, że nie uda się wyplenić dopalaczy, że nie da się stworzyć takiej ustawy, która zlikwiduje to gówno i każdy wie, że nadal będą istnieć zarówno producenci jak i nabywcy. Żadna prawna interwencja nie ma tak naprawdę sensu, mimo że chciałoby się żeby było inaczej. Ludzie kochają to co zakazane i taki owoc smakuje jeszcze lepiej. Wszystko zależy od tego co człowiek ma w głowie. Wszystko zależy od rodziny i wychowania. Jeśli rodzice nie nauczyli dziecka co jest dobre a co złe, jeśli ono samo nie jest dowartościowane i musi udowadniać innym swoją pozycję poprzez branie narkotyków, jeśli nie umie inaczej zwrócić na siebie uwagi jak tylko poprzez szpanowanie dopalaczami, to trudno spodziewać się czegoś konstruktywnego. Żaden normalny i zdrowy na umyśle młody człowiek nie weźmie tego świństwa do ust. Jeśli znajdują się chętni na te trucizny to znaczy, że są w jakimś stopniu ułomni. Każdy kto kupuje dopalacze powinien się wstydzić, bo to żaden powód do dumy. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz- dlaczego toczy się walka z dopalaczami a alkohol i papierosy są legalne? Tak samo uzależniają i są trujące a niekiedy śmiertelne. Tak więc jeśli ktoś jest idiotą i chce brać dopalacze to niech bierze. Kretyn pozostanie kretynem i żadne prawo tego nie zmieni. Ja osobiście uważam, że jeśli zakazujemy dopalaczy, to powinniśmy zakazać również wprowadzania na rynek papierosów, alkoholu i narkotyków. To wszystko jest jednym wielkim i tym samym gównem !!! - napisała Sara.

taaaaaaaaaaaaa co do NIESZKODLIWOŚCI ALKOHOLU - bo izby wytrzeźwień to tak same z siebie powstały, nie było żadnych przesłanek by je stworzyć nie ?
Stary 2010-10-06, 18:13   #150
agnieszkalove
Raczkowanie

GG do agnieszkalove

tak dla sprostowania on ma 23 lata ten caly zalozyciel dopalaczy masakra!
i podobno pomysł wział z Anglii
agnieszkalove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości