![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dopalacze ?!
Cześć
![]() Ja jestem zdania dokladnie takiego jak większosc ludzi.Kto będzie chcial sobie zazyc dopalacza i tak to zrobi legalnie czy nielegalnie. Mysle ze kazdy ma swoj rozum i się nim posługuje dlatego nie rozumiem napierniczania na tych co to otwierają ![]() U mnie są już 3 takie sklepy,miasto nie duże. Na targu jest jedna budka to koleś nawet w nocy tam siedzi i handluje ![]() Jak wracałam z chłopakiem z imprezy o 2 w nocy to widzialam klientów podążających w tamtą strone. Także myśle,że to gadanie,że wszystko będzie pozamykane to taki blef. Owszem teoretycznie będzie ale czy praktycznie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
IMO to się doigrają bo ja nie wiem czy to do końca było zgodne z prawem
![]() i potem będzie większy krzyk sikanie kichanie płakanie i w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- W walce z dopalaczami, jak będzie trzeba, będziemy działać na granicy prawa Rzekł liberalny wujek Donald, mąż stanu. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Imho nie tędy droga. Lepsze byłyby zmiany w prawie, które pozwoliłyby nad tym jakoś zapanować - bardzo wysokie kary za sprzedawanie nieletnim i ostre kontrole pod tym kątem plus regulacje dot. prowadzenia pojazdów po takich środkach. Imho dorosły człowiek ma prawo zrobić ze swoim zdrowiem co chce, jak jest idiotą to niech ćpa co mu się podoba - selekcja naturalna ![]() Ale to chyba nie w tym kraju... I żeby nie było - nigdy niczego nie ćpałam i ćpać nie będę, jeszcze mnie nie powaliło do tego stopnia ![]()
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2010-10-03 o 17:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
zbyt kocham moją aktualnie ustabilizowaną psychikę by sobie ją kopać narkotykami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na jakiej podstawie zakazują sprzedaży rzeczy kolekcjonerskich? Obowiązuje swoboda działalności gospodarczej, którą można ograniczyć tylko ustawowo, a z tego co mi wiadomo ustawy nie ma. Cytat:
Bo żeby sprzedawać alkohol trzeba mieć zezwolenie, a więc państwo dostaje swoją dolę ![]() ![]() jakby dopalacze były zalegalizowane to też by nikt nie huczał że są feee ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
ehem cytuję
"Więzienie za papierosy od piątku za sprzedaż papierosów nieletnim Finom grozi więzienie. A do 2040 roku rząd chce w ogóle zdelegalizować papierosy [...] Od 2012 fińskie sklepy nie będą mogły wykładać papierosów w miejscach widocznych dla kupujących. Klienci będą wybierali je z katalogów. Nie wolno też sprzedawać papierosów przez internet, a w 2015 znikną z ulic automaty z papierosami [...]" IMO - paranoja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w szoku, że w "Faktach po faktach" do głosu dopuścili Hołdysa, który powiedział, że jest za legalizacją większości środków odurzających
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Szaleństwo
btw tak wiem to dziwne, popieram Palikota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli już chcesz dąrzyć do tematu uzależnienia to od dopalaczy też można się uzaleznic i to szybciej niż od alkoholu. ![]() Cytat:
![]() wróć do mojego postu z wczoraj to się dowiesz dlaczego... Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
z dopalaczami cały problem polega na tym, że zbyt malo wiemy o tym co to tak naprawdę jest, ciągle pojawia się nowe substancje, zestawienia itp.
i o ile ,,klasyczne" narkotyki są sprawdzone i wiadomo jak działają na organizm to tu jest gorzej. Kiedy do szpitala trafi pacjent, który przedawkował heroinę, lekarze wiedza co mu podać żeby ratować mu życie. A w wypadku przedawkowania dopalaczy często boją sie podać cokolwiek bo nie wiadomo czy nie zaszkodzi to jeszcze bardziej. no i dopalacze mogą dawać iluzje, że są bezpieczne przez to, że są legalne. a zdaniem większości lekarzy, niektóre z nich szkodzą bardziej niż znane ale nielegalne narkotyki. Jednak nie sądzę, żeby zdelegalizowanie ich rozwiązało problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaletą dopalacza jest to ,że ten kto bierze nie zdąży wsiąśc do samochodu bo już nie żyje ![]() kampania rozpoczęta w tym szaleństwie jest metoda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Wycofać dopalacze.
Zalegalizować marihuanę. ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Byłoby to dobre wyjście ale wydaje mi się, ze patrząc na polska sytuacja na razie trudne do zrealizowania. Moim zdaniem trzeba zacząć od depenalizacji posiadania wszystkich narkotyków+ kontroli dopalaczy pod względem jakościowym i zbadanie ich wpływu na organizm. No i rzetelna edukacja, sporo ludzi nie zdaje sobie sprawy, że dopalacze to syf i, że zdrowiej i bezpieczniej dla zdrowia byłoby zapalić jointa. A paradoksalnie za to drugie grozi kara pozbawienia wolności.
Jestem przeciwna dopalaczom ale z drugiej strony nie popieram sposobu w jaki teraz załatwia to rząd. swoja drogą czytałam wywiad z właścicielem tej największej sieci dopalaczy. Masakra, strasznie cyniczny facet Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2010-10-04 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie jestem za dopalaczami, nie wiadomo co w nich jest, ich skład jest ciągle zmieniany, ale nie wierzę, że zdrowy człowiek umrze lub trafi w stanie ciężkim do szpitala po zażyciu przypuśćmy jednej tabletki lub spaleniu 'dopalaczowego jointa'.
![]() ![]() Delegalizacja dopalaczy nie jest najlepszym pomysłem, zakazany owoc smakuje najlepiej... Uważam, jednak że sprzedaż dopalaczy osobom poniżej 18 roku życia powinna być karana więzieniem, a ich skład powinien być znany, tak, żeby np. w 'ziołach' znajdował się naprawdę susz roślinny, ale nie jakaś trutka na szczury. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Btw kiedyś była taka urban legend że dwóch studentów wzięło ufo i umarli, nikt nie dodawał że zapili wódą :\
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() rozmawiałam zresztą z psychiatrą według którego wiekszość dopalaczy szkodzi bardziej niż narkotyki( nie tylko marihuana ale też te cięższe) ze względu na to, że stosowane w nich mieszanki działają na więcej neuroprzekaźników. nie za bardzo ogarniam te zagadnienia biologiczne/medyczne ale pan mądry to wierzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam znajomych którzy niestety nie przedawkowali a wyladowali w szpitalu,dla mnie to świństwo i w zyciu bym tego nie tknęła,ostatnio słyszałam ze w składzie można znaleźć nawet trutki na szczury ![]() generalnie to taka ''zapchaj dziure'' dla narkotyków...mam nadzieje ze pozamykają te sklepy bo mim oze w tv trąbią że to szkodliwe i zagrażające życiu to takie małolaty i nie tylko kupują te tabletki...ktoś ma słabe serce to moze nawet umrzec,układ nerwowy trwale tez moze uszkodzic.U mnie w miescie sa az 4 takie sklepy ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
No bo jak ktoś ma problemy z krążeniem czy z sercem to nawet jak weźmie małą ilość amfetaminy (której skład jest znany) czasem też nie można pomóc.
każdy przypadek jest indywidualny. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- PiS proponuje, aby handel dopalaczami możliwy był dopiero po uzyskaniu zgody, takiej samej, jaką przewiduje procedura rejestracji leków. W poniedziałek posłowie PiS przedstawili projekt ustawy w tej sprawie. :f |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
czytam i czytam i nadziwić się nie mogę
Cytat:
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- w sumie, dopalacze.com czarny szyld biały napis, ciemne szyby to jedna oryginalna firma a smartshopy, sprzęt do jarania, ziółko, kolekcjonerzy, impreza 24h to inne sieci;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
http://www.tvn24.pl/-1,1676392,0,1,l...wiadomosc.html pisałyście coś o marihuanie?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
BRAWO dla tego pana, stawiam kanapkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
ten pan mądrze mówi
![]() ale jakoś nie przewiduje szybkiej legalizacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
rząd nie załatwił tego od razu to teraz MY, podatnicy, będziemy odszkodowania wypłacać.. cholera jasna z tym krajem.. kiedy tu w końcu będzie normalnie??
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Tak przypuszczałam, że taki argument padnie..
![]() Na pewno wiem więcej na temat jedzenia, które jem niż na temat dopalaczy (dopalaczów?) - a dokładniej tego co w nich jest. Znaczy się sorry, wiem, że jest trutka na szczury. Jakoś optymistycznie mnie to nie nastawia do nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
znaleźli jeszcze nawoz do kwiatków
![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2010-10-04 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
a z ciekawostek z dzisiejszej Angory: "badanie składników piwa przeprowadziła inspekcja jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania. W przypadku 25% próbek inspektorzy ustalili, że jesteśmy nabierani co do zawartości składu złocistego płynu, ekstraktu i alkoholu. Na przykład zamiast chmielu producenci stosują zamiennik o nazwie żółć bydlęca. "
smacznego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.