Dopalacze ?! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 17:34   #91
tobiaszowa
Zadomowienie

Dot.: Dopalacze ?!

Cześć

Ja jestem zdania dokladnie takiego jak większosc ludzi.Kto będzie chcial sobie zazyc dopalacza i tak to zrobi legalnie czy nielegalnie. Mysle ze kazdy ma swoj rozum i się nim posługuje dlatego nie rozumiem napierniczania na tych co to otwierają
U mnie są już 3 takie sklepy,miasto nie duże.
Na targu jest jedna budka to koleś nawet w nocy tam siedzi i handluje
Jak wracałam z chłopakiem z imprezy o 2 w nocy to widzialam klientów podążających w tamtą strone.
Także myśle,że to gadanie,że wszystko będzie pozamykane to taki blef. Owszem teoretycznie będzie ale czy praktycznie?
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 17:50   #92
muszynianka
Zakorzenienie

IMO to się doigrają bo ja nie wiem czy to do końca było zgodne z prawem
i potem będzie większy krzyk sikanie kichanie płakanie i w ogóle

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

W walce z dopalaczami, jak będzie trzeba, będziemy działać na granicy prawa

Rzekł liberalny wujek Donald, mąż stanu.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Szkoda tylko że jakoś przez 2 lata rudemu nie przeszkadzały dopalacze nagle przed wyborami strasznie opiekuńczy się zrobił
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 17:57   #93
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
czy to w ogóle jest zgodnie z prawem?

skoro nie znają składu dopalaczy niektórych jakim prawem je konfiskują? na granicy tego zrobić nie można.
Wygląda mi to na lekki populizm - kampania przeciwko dopalaczom jest ostro prowadzona i nagłaśniana jak nic innego, nie oszukujmy się, a teraz miłościwie nam panujący wszystko zamkną i wdzięczny wybawiony naród poleci bić pokłony i dziękować za ocalenie

Imho nie tędy droga. Lepsze byłyby zmiany w prawie, które pozwoliłyby nad tym jakoś zapanować - bardzo wysokie kary za sprzedawanie nieletnim i ostre kontrole pod tym kątem plus regulacje dot. prowadzenia pojazdów po takich środkach. Imho dorosły człowiek ma prawo zrobić ze swoim zdrowiem co chce, jak jest idiotą to niech ćpa co mu się podoba - selekcja naturalna Walka z tym jest trochę bezsensowna, naćpać się można byle czym.

Ale to chyba nie w tym kraju...

I żeby nie było - nigdy niczego nie ćpałam i ćpać nie będę, jeszcze mnie nie powaliło do tego stopnia

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2010-10-03 o 17:58
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 18:05   #94
muszynianka
Zakorzenienie

zbyt kocham moją aktualnie ustabilizowaną psychikę by sobie ją kopać narkotykami
Stary 2010-10-03, 18:40   #95
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
hahahahah jeszcze właściciel dopalaczy ich pozwie i będą niezłe jaja
Myślę, ze mógłby

Na jakiej podstawie zakazują sprzedaży rzeczy kolekcjonerskich? Obowiązuje swoboda działalności gospodarczej, którą można ograniczyć tylko ustawowo, a z tego co mi wiadomo ustawy nie ma.

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość

Jestem tego samego zdania co innocencee- powiem wrecz- alkohol jest sto razy gorszy- a jakos mozna go kupic po legalu i nikt pikiet nie robi.

Bo żeby sprzedawać alkohol trzeba mieć zezwolenie, a więc państwo dostaje swoją dolę zarabia na tym, proste

jakby dopalacze były zalegalizowane to też by nikt nie huczał że są feee

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 18:49   #96
muszynianka
Zakorzenienie

ehem cytuję
"Więzienie za papierosy
od piątku za sprzedaż papierosów nieletnim Finom grozi więzienie. A do 2040 roku rząd chce w ogóle zdelegalizować papierosy [...]
Od 2012 fińskie sklepy nie będą mogły wykładać papierosów w miejscach widocznych dla kupujących. Klienci będą wybierali je z katalogów. Nie wolno też sprzedawać papierosów przez internet, a w 2015 znikną z ulic automaty z papierosami [...]"

IMO - paranoja
Stary 2010-10-03, 18:55   #97
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Ja jestem w szoku, że w "Faktach po faktach" do głosu dopuścili Hołdysa, który powiedział, że jest za legalizacją większości środków odurzających

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 19:01   #98
muszynianka
Zakorzenienie

Szaleństwo

btw tak wiem to dziwne, popieram Palikota
Stary 2010-10-03, 21:08   #99
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Najlepiej jak wypowiada sie ktos kto widocznie (przypuszczam) nie mial na codzien doczynienia z alkoholikiem.

Jestem tego samego zdania co innocencee- powiem wrecz- alkohol jest sto razy gorszy- a jakos mozna go kupic po legalu i nikt pikiet nie robi.
nie oceniaj ludzi po okładce,poza tym nie mówimy o uzależnieniu,a o skutkach ubocznych po jednorazowym spożyciu.
jesli już chcesz dąrzyć do tematu uzależnienia to od dopalaczy też można się uzaleznic i to szybciej niż od alkoholu.
Cytat:

MEL 89-a skąd wiesz, że szybciej? i co to ma za znaczenie kto bierze?

wróć do mojego postu z wczoraj to się dowiesz dlaczego...

Cytat:
alkohol w nadmiarze jest niebezpieczny,lub przy spożywaniu w trakcie choroby.
nie słyszałam,żeby po alkoholu zdrowy człowiek tracił tętno,czy stawała akcja serca.
chyba,że mówimy o paliwie lotniczym sprzedawanym ,jako wódka .efekt jest ten sam,jak po dopalaczach
skutkiem ubocznym po spożyciu małej ilości dopalaczach jest zwolnienie akcji serca i tętna,po alkoholu u zdrowego człowieka nie ma takich skutków ubocznych.

TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 23:07   #100
201803300917
Konto usunięte

z dopalaczami cały problem polega na tym, że zbyt malo wiemy o tym co to tak naprawdę jest, ciągle pojawia się nowe substancje, zestawienia itp.
i o ile ,,klasyczne" narkotyki są sprawdzone i wiadomo jak działają na organizm to tu jest gorzej.
Kiedy do szpitala trafi pacjent, który przedawkował heroinę, lekarze wiedza co mu podać żeby ratować mu życie. A w wypadku przedawkowania dopalaczy często boją sie podać cokolwiek bo nie wiadomo czy nie zaszkodzi to jeszcze bardziej.
no i dopalacze mogą dawać iluzje, że są bezpieczne przez to, że są legalne. a zdaniem większości lekarzy, niektóre z nich szkodzą bardziej niż znane ale nielegalne narkotyki.
Jednak nie sądzę, żeby zdelegalizowanie ich rozwiązało problem.
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 09:48   #101
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
kierowca jadący po dopalaczu też może zabić prędzej niż pijany,bo dopalacze biorą nie tylko dzieci.
jakos nie znam takiego przypadku,
Zaletą dopalacza jest to ,że ten kto bierze nie zdąży wsiąśc do samochodu bo już nie żyje

Cytat:

Rzekł liberalny wujek Donald, mąż stanu.

kampania rozpoczęta

Cytat:
Szaleństwo

btw tak wiem to dziwne, popieram Palikota
w tym szaleństwie jest metoda

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 10:55   #102
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Wycofać dopalacze.
Zalegalizować marihuanę.

Stary 2010-10-04, 14:55   #103
201803300917
Konto usunięte

Byłoby to dobre wyjście ale wydaje mi się, ze patrząc na polska sytuacja na razie trudne do zrealizowania. Moim zdaniem trzeba zacząć od depenalizacji posiadania wszystkich narkotyków+ kontroli dopalaczy pod względem jakościowym i zbadanie ich wpływu na organizm. No i rzetelna edukacja, sporo ludzi nie zdaje sobie sprawy, że dopalacze to syf i, że zdrowiej i bezpieczniej dla zdrowia byłoby zapalić jointa. A paradoksalnie za to drugie grozi kara pozbawienia wolności.
Jestem przeciwna dopalaczom ale z drugiej strony nie popieram sposobu w jaki teraz załatwia to rząd.
swoja drogą czytałam wywiad z właścicielem tej największej sieci dopalaczy. Masakra, strasznie cyniczny facet

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:59
Stary 2010-10-04, 15:14   #104
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
bezpieczniej dla zdrowia byłoby zapalić jointa.
mniej bezpiecznie pod względem karalności, w każdej pracy chcą zaświadczenia o niekaralności :C
Stary 2010-10-04, 15:19   #105
malowanareggae
Raczkowanie

Nie jestem za dopalaczami, nie wiadomo co w nich jest, ich skład jest ciągle zmieniany, ale nie wierzę, że zdrowy człowiek umrze lub trafi w stanie ciężkim do szpitala po zażyciu przypuśćmy jednej tabletki lub spaleniu 'dopalaczowego jointa'. Zdarzyło mi się palić dopalacze, żeby zobaczyć co to jest i jeszcze żyję, nie czułam się ani trochę źle. Jednak jeśli ktoś spali kilka gram tego gówna lub zeżre kilka(naście) tabsów to ma nierówno pod sufitem. Przecież wszystko można przedawkować... Mówicie, że alkohol jest nieszkodliwy, ale przecież jeśli ktoś nachla się do nieprzytomności to też może zejść...
Delegalizacja dopalaczy nie jest najlepszym pomysłem, zakazany owoc smakuje najlepiej... Uważam, jednak że sprzedaż dopalaczy osobom poniżej 18 roku życia powinna być karana więzieniem, a ich skład powinien być znany, tak, żeby np. w 'ziołach' znajdował się naprawdę susz roślinny, ale nie jakaś trutka na szczury.
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 15:24   #106
muszynianka
Zakorzenienie

Btw kiedyś była taka urban legend że dwóch studentów wzięło ufo i umarli, nikt nie dodawał że zapili wódą :\
Stary 2010-10-04, 15:31   #107
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malowanareggae Pokaż wiadomość
Nie jestem za dopalaczami, nie wiadomo co w nich jest, ich skład jest ciągle zmieniany, ale nie wierzę, że zdrowy człowiek umrze lub trafi w stanie ciężkim do szpitala po zażyciu przypuśćmy jednej tabletki lub spaleniu 'dopalaczowego jointa'. Zdarzyło mi się palić dopalacze, żeby zobaczyć co to jest i jeszcze żyję, nie czułam się ani trochę źle.
A dlaczego w to nie wierzysz? To, że Tobie nic nie było, nie oznacza, że na kogoś innego dopalacz nie zadziała w inny sposób.
Cytat:
Jednak jeśli ktoś spali kilka gram tego gówna lub zeżre kilka(naście) tabsów to ma nierówno pod sufitem.
Wybacz, ale dla mnie zeżarcie jakiejkolwiek ilości czegoś, w czym niewiadomo co jest, jest totalną głupotą.
Stary 2010-10-04, 15:33   #108
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
mniej bezpiecznie pod względem karalności, w każdej pracy chcą zaświadczenia o niekaralności :C
a jak myślisz dlaczego napisałam dla zdrowia
rozmawiałam zresztą z psychiatrą według którego wiekszość dopalaczy szkodzi bardziej niż narkotyki( nie tylko marihuana ale też te cięższe) ze względu na to, że stosowane w nich mieszanki działają na więcej neuroprzekaźników. nie za bardzo ogarniam te zagadnienia biologiczne/medyczne ale pan mądry to wierzę
Stary 2010-10-04, 15:46   #109
malowanareggae
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A dlaczego w to nie wierzysz? To, że Tobie nic nie było, nie oznacza, że na kogoś innego dopalacz nie zadziała w inny sposób.
We wszystkich przypadkach, o których słyszałam śmierć lub ciężki stan zdrowia był spowodowany zażyciem dużej ilości dopalacza.

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale dla mnie zeżarcie jakiejkolwiek ilości czegoś, w czym niewiadomo co jest, jest totalną głupotą.
Ciekawa jestem, czy wiesz co jesz?
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 15:59   #110
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem za dopalaczami, nie wiadomo co w nich jest, ich skład jest ciągle zmieniany, ale nie wierzę, że zdrowy człowiek umrze lub trafi w stanie ciężkim do szpitala po zażyciu przypuśćmy jednej tabletki lub spaleniu 'dopalaczowego jointa'. Zdarzyło mi się palić dopalacze, żeby zobaczyć co to jest i jeszcze żyję, nie czułam się ani trochę źle. Jednak jeśli ktoś spali kilka gram tego gówna lub zeżre kilka(naście) tabsów to ma nierówno pod sufitem. Przecież wszystko można przedawkować... Mówicie, że alkohol jest nieszkodliwy, ale przecież jeśli ktoś nachla się do nieprzytomności to też może zejść...
Delegalizacja dopalaczy nie jest najlepszym pomysłem, zakazany owoc smakuje najlepiej... Uważam, jednak że sprzedaż dopalaczy osobom poniżej 18 roku życia powinna być karana więzieniem, a ich skład powinien być znany, tak, żeby np. w 'ziołach' znajdował się naprawdę susz roślinny, ale nie jakaś trutka na szczury.

ja mam znajomych którzy niestety nie przedawkowali a wyladowali w szpitalu,dla mnie to świństwo i w zyciu bym tego nie tknęła,ostatnio słyszałam ze w składzie można znaleźć nawet trutki na szczury
generalnie to taka ''zapchaj dziure'' dla narkotyków...mam nadzieje ze pozamykają te sklepy bo mim oze w tv trąbią że to szkodliwe i zagrażające życiu to takie małolaty i nie tylko kupują te tabletki...ktoś ma słabe serce to moze nawet umrzec,układ nerwowy trwale tez moze uszkodzic.U mnie w miescie sa az 4 takie sklepy
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 17:05   #111
muszynianka
Zakorzenienie

No bo jak ktoś ma problemy z krążeniem czy z sercem to nawet jak weźmie małą ilość amfetaminy (której skład jest znany) czasem też nie można pomóc.
każdy przypadek jest indywidualny.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

PiS proponuje, aby handel dopalaczami możliwy był dopiero po uzyskaniu zgody, takiej samej, jaką przewiduje procedura rejestracji leków. W poniedziałek posłowie PiS przedstawili projekt ustawy w tej sprawie.

:f
Stary 2010-10-04, 17:06   #112
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jak ktoś ma problemy z krążeniem czy z sercem to nawet jak weźmie małą ilość amfetaminy (której skład jest znany) czasem też nie można pomóc.
każdy przypadek jest indywidualny.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

PiS proponuje, aby handel dopalaczami możliwy był dopiero po uzyskaniu zgody, takiej samej, jaką przewiduje procedura rejestracji leków. W poniedziałek posłowie PiS przedstawili projekt ustawy w tej sprawie.

:f
Szaleństwo
Stary 2010-10-04, 17:10   #113
muszynianka
Zakorzenienie

czytam i czytam i nadziwić się nie mogę

Cytat:
Dnia 10 czerwca 2010 r. Sejm Rzeczpospolitej Polskiej uchwalił nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomani. Zmiana ustawy polegała na dopisaniu do listy środków odurzających i substancji psychotropowych kolejnych związków chemicznych jako narzędzia walki z tzw. dopalaczami.
Z dniem wejścia w życie ustawy w dniu 25 sierpnia 2010 r. sklepy oferujące produkty kolekcjonerskie wycofały ze swojej oferty produkty, które mogłyby zawierać zakazane w wyniku nowelizacje substancje.
Wiele spośród wycofanych produktów trafiło na istniejący w kraju "czarny rynek", prowadzony przez grupy ludzi z półświatka przestępczego, gdzie zostały one wykorzystane do wytworzenia nowych produktów (jest tajemnicą poliszynela, że w chwili obecnej służby państwowe nie dysponują odpowiednimi testami, które mogłyby umożliwić wykrycie takich substancji).
Produkty te były wytwarzane chałupniczymi metodami przy wykorzystaniu różnego rodzaju niebezpiecznych substancji chemicznych. Wszyscy mogliśmy się o tym przekonać słuchając wypowiedzi pewnego dilera, którego relację opublikowała telewizja TVN.
Tak zmodyfikowane przez dilerów narkotykowych produkty, są rozprowadzane na terytorium całego kraju w opakowaniach i o nazewnictwie bardzo zbliżonym do produktów znajdujących się w ofercie legalnie funkcjonujących sieci sklepów. Wymaga podkreślenia, że tak przerobione produkty z podrobionymi opakowaniami i zbliżonym nazewnictwem są bardzo niebezpieczne i mogą wywoływać nieprzewidziane reakcje. Konsekwencją ich sprzedaży jest obserwowana obecnie seria zatruć i innych niebezpiecznych zachowań wśród osób, które kupiły i wbrew zakazom, spożyły takie produkty. Trzeba wskazać, że dilera nie interesuje to, że nabywca takiego produktu może się zatruć. On nawet nie chce go znać. Klienci kupujący takie specyfiki trafiając do szpitala, tłumaczą się, iż kupili "dopalacze". Właśnie tym sposobem takie niebezpieczne produkty trafiają do jednego "worka" z legalnie dostępnymi w sklepach produktami.
Można by zapytać, kto jest odpowiedzialny za zaistniały stan rzeczy ? Trzeba sobie jasno powiedzieć, że to prowadzona przez organy państwa od 2008 r. walka z rynkiem dopalaczy doprowadziła do powstania powyżej opisanej patologii. Obecne działania rządu i Głównego Inspektora Sanitarnego polegające na zamykaniu wszystkich istniejących sklepów z tego typu produktami, prowadzi do zniszczenia leganie istniejącego i przemyślanego przedsięwzięcia gospodarczego. W następstwie przeprowadzonej w ostatnich dniach akcji, prawie 1000 sklepów zostało wyłączonych z rynku, ponad 5 tysięcy pracowników pozostało bez pracy. Szacuje się, że przychodu do budżetu państwa z tytułu opodatkowania obrotów tego typu produktami sięgają 600 mln zł rocznie. W następstwie działań polskich władz, przychody te przejmie podziemie narkotykowe.
Komu na tym zależy ? Dwa lata temu światowej klasy autorytet prof. Vettulani wypowiedział się na łamach prasy, że od momentu powstania sklepów z dopalaczami sprzedaż amfetaminy spadła o kilkanaście procent. Od tego czasu mafie straciły miliony!
Dla przykładu podać możemy, że średni obrót tego typu sklepu w weekend wynosi ok. 10-15 tys złotych. Przekładając to na 1000 sklepów w skali kraju, tygodniowy obrót oscyluje od 10- 15 mln zł. Z tego tytułu odprowadzane są podatki, przez legalnie działających przedsiębiorców zrzeszonych w sieci handlowe, zatrudniający normalnych ludzi, a nie żadnych członków półświatka.
Pragniemy podkreślić, że sieć sklepów działających pod marką "DOPALACZE.COM" nie ma nic wspólnego z tego typu procederem. Sprzedawane w sklepach należących do naszej sieci produkty, są wytwarzane w sposób profesjonalny przez zagraniczne firmy, zgodnie z rygorystycznie ustalonymi procedurami laboratoryjnymi. Produkty takie, zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży na terytorium Polski, są badane przez specjalistyczne laboratoria w celu określenia ich fizykochemicznego składu, aby potwierdzić, iż nie zawierają one substancji zakazanych przez polskie prawo. Produkty oferowane przez naszą sieć są dostępne na polskim rynku od prawie trzech lat i nigdy nie udowodniono żadnego przypadku zatrucia związanego z oferowanymi przez nas produktami.
W związku z tym, iż obecna decyzja Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS) została wydana z rażącym naruszeniem prawa tj. Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, przepisów ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz Kodeksu postępowania administracyjnego po uchyleniu decyzji GIS w przewidzianym prawie trybie, wszystkim właścicielom sklepów zamkniętych na tej podstawie przysługiwać będzie odszkodowanie od Skarbu Państwa. Odszkodowania, wypłacane będą z budżetu państwa czyli z pieniędzy podatków wszystkich osób płacących podatki w tym kraju. Wysokość roszczeń odszkodowawczych uzależniona będzie od tego jak długo sklepy należące do naszej sieci, będą zamknięte na skutek bezprawnych działań organów państwa.
Nie trzeba być prorokiem aby domyślić się, że w okresie zamknięcia wszystkich sklepów na skutek wydania ww. decyzji, ruszy do boju armia dilerów z produktami przedstawionymi w reportażu TVN i zaczną oferować je swoim klientom...

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

w sumie, dopalacze.com czarny szyld biały napis, ciemne szyby to jedna oryginalna firma
a smartshopy, sprzęt do jarania, ziółko, kolekcjonerzy, impreza 24h to inne sieci;p
Stary 2010-10-04, 20:52   #114
Neciak89
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/-1,1676392,0,1,l...wiadomosc.html pisałyście coś o marihuanie?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-04, 20:56   #115
muszynianka
Zakorzenienie

BRAWO dla tego pana, stawiam kanapkę.
Stary 2010-10-04, 21:04   #116
201803300917
Konto usunięte

ten pan mądrze mówi
ale jakoś nie przewiduje szybkiej legalizacji na razie depenalizacja będzie sukcesem
Stary 2010-10-04, 21:14   #117
mel89
Zakorzenienie

rząd nie załatwił tego od razu to teraz MY, podatnicy, będziemy odszkodowania wypłacać.. cholera jasna z tym krajem.. kiedy tu w końcu będzie normalnie??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 22:08   #118
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem, czy wiesz co jesz?
Tak przypuszczałam, że taki argument padnie..
Na pewno wiem więcej na temat jedzenia, które jem niż na temat dopalaczy (dopalaczów?) - a dokładniej tego co w nich jest. Znaczy się sorry, wiem, że jest trutka na szczury. Jakoś optymistycznie mnie to nie nastawia do nich.
Stary 2010-10-04, 22:15   #119
201803300917
Konto usunięte

znaleźli jeszcze nawoz do kwiatków

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-10-04 o 22:16
Stary 2010-10-04, 22:18   #120
mel89
Zakorzenienie

a z ciekawostek z dzisiejszej Angory: "badanie składników piwa przeprowadziła inspekcja jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania. W przypadku 25% próbek inspektorzy ustalili, że jesteśmy nabierani co do zawartości składu złocistego płynu, ekstraktu i alkoholu. Na przykład zamiast chmielu producenci stosują zamiennik o nazwie żółć bydlęca. "

smacznego

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości