|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Ja juz po dentyście...
Ech ..mnie boli leczenie zęba zae znieczuleniem, a co dipiero poród ![]() kasienko..ja też zastanawiam sie, czemu tej sąsiadki nie wysterylizowano.. była tyle razy w ciązy i to chyba nawet ona nie wie z kim.. nie ma męza..teraz znalazła sobie jakiegoś gościa pod 70-tkę i znim zamieszkałą.. to dziecko napewno jego nie jest.... siedziała kila razy w więzieniu ... Wczoraj rano położna środowiskowa widział ją jak pije "beczkę wina za 4 zł" z facetami pod sklepem..mam nadzieje że tym razem dziecka jej nie oddadzą nawet na próbe... Najdziwniejsze jest to że teoretycznie wszystkie dzieciaczki były zrowe i naprawde śliczne....takie blondaski z błękitnymi oczkami..ale zapewne jakiś syndrom alkoholowy mają (wszystkie miały przetaczaną krew po porodzie, bo urodziły sie pijane...masakra!! Pomidora..ja też strasznie boję się porodu..do tego stopnia że wogóle nie mysle o tym i nie czytam niczego co jest bezpośrednio z tym związane..no opisów porodów...przedpierwszym porodem to ja przez ostatni tydzień nie spałąm, nie jadłam i ciągle beczałam bo tak sie bałam.. ![]() Ray..wspólczuje.... ![]() ![]()
#122 |
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A ja bym tego krzesełka nie chciała nawet w prezencie dostać
![]() ![]() ![]() Filmik o wydrach super, właśnie się z mamą uśmiałyśmy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
heheh ojj działo się działo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A przy narmalnym porodzie na lozku nie ma sie wod plodowych? nie mozna popuscic?(tym bardziej ze nie zawsze lewatywe serwuja) Sorry ale chyba malo wiesz o porodach w wodzie. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
A tak wogole to witam wszystkie mamuski w kolejnej czesci ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Klarissa poki co z mala (odpukac!)lepiej, duzo by pisac bo problem trwa od 3 tyg ale dziecko ma taki uraz psychiczny od tego wszystkiego ze boi sie zalatwiac placze z bolu i na wiodk toalety dostaje smazmy... po prostu dramat, tak placze przy oddawaniu kupki ze strachu bardziej niz bolu, ze ja nie wiem ja chyba tak nie cierpialam przy porodzie... cos strasznego, najbardziej czlowieka boli ze chce pomoc dziecko a nie wie jak i nie moze no bo za nia sie nie wyproznie przeciez... i juz momentami plakalam razem z nia z bezsilnosci....
lezec no leze ile tam moge ![]() ja mialam zzo wiec mowie jak macie mozliwosc wziecia tego to brac sie nie zastanwiac nawet! poto to wymyslili by ulyzc kobiecie, a po co (szczegolnie pierwszy porod) pamietac tramuatycznie ( chodz nie kazda). w innych krajach zzo to norma i rutyna wiec kobitki nie martwcie sie i bierzcie , porod na prawde przy zzo to bajka :brzyda;l: ja to nawet nie wiem jak na prawde boli porod ![]() ![]() ![]() co do naciecia krocza, to mi to wsio jedno czy mnie natna czy nie... jak chca niech tna, ja tam nawet nie bede sie nad tym zastanawiac pewnie podczas porodu, juz wole to naciecie kilka szwowow niz pekniecie i skladanie mnie do kupy ![]() przy pierwszym porodzie to babaeczka zalozyla fartuch rekawiczki i wyjela mega nozyce ![]() ![]() nie mialam boli po szwach czy problemow z poruszaniem wiec moze stad mi wsio jedno.ja nawet nie rozumialam czemu inne kobitki tak stekaja probojac wstac z lozka, mnie tam nic nie bolalo ![]() p.s ja to sie prawde mowiac dziwie ze tak nie chetnie daja to zzo w szpitalach... w moim jak rodzilam to wrecz zachecali, dla nich to przecieztez udogodnienie, po co wysluchiwac jeczen i krzykow i jeszcze w tym amoku bolu kobieta pewnie nie robi tego co jej kaza i akcja sie przedluza, a tak kobieta nie cierpi nie krzyczy, nie meczy sie to i polozne i lekarz ma wygodniej, rozwarcie zrobi sie a 10 cm kaza przec i raptem tam sie napracuja 10 min
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-22 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. W pracy dziś sajgon i czytam Was fragmentami od rana i nadrobić nie mogę. W międzyczasie zresetował mi się komputer i cześć cytatów wcięło.
Wszystkim mamuśką gratuluje udanych wizyt ![]() Ray- uważaj na siebie i leż ile się da. Dziś zaraz po pracy ruszamy na domek nad jezioro niedaleko Morąga, wracam w niedzielę- proszę nie opiszcie dużo ![]() ![]() Linzey- witaj na wątku ![]() Drateż mam zamiar juz kupić cos na brodawki i hartować je przed karmieniem. Widziałam chyba jakis krem z "Perfecta mama" do smarowania w ciąży. Jeśli chodzi o nacinanie krocza- to jestem za ale tylko wtedy jeśli jest to niezbędne i konieczne. Mam jednak zamiar zrobić wszystko żeby tego uniknąć. I wierzę, że sie uda ![]() - ćwiczę mięśnie Kegla - za jakiś tydzień rozpoczynam masaż krocza (tzn. tego fragmentu skóry łączącego krocze z odbytem i ścianek pochwy w jej okolicach). Zakupiłam już olejek migdałowy i zapoznałam się w internecie z technikami masażu. Wierzę, że to pomaga bo 2 tygodnie temu koleżanka stosująca ten masaż (za namową położnej) urodziła 4-kilową córkę i ma tylko 1 szef. położne w szpitalu naszym namawiają bardzo i mówią ze solidy masaż codziennie 5-10 minut sprawia cuda. Masuje się sama skórę (nie wkładamy palców tylko opuszki). Można poczytać w internecie. - zamówiłam piłkę i rozpocznę na dniach ćwiczenia pomagając przy porodzie. https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4396.html http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3354086.html niuniuniau- może mąż tęskni i dlatego gada takie głupoty??? ![]() Astorianka- ![]() ![]() mszu- współczuję lekarza, wiem, że chodzisz do niego ze względu na męża ale ja bym chyba się wkurzyła i poszła do innego- nawet prywatnie. Chociaż pewnie mąż lekarz niekoniecznie rozumie nasze rozterki i chęć częstszych wizyt ![]()
#128 | |
Zakorzenienie
|
Klarissa ja mysle ze jak jest mozliwosc skorzystania z darmowego szpitala (a nawet jesli jest platny to nie widzie problemu jesli kogos stac) to nalezy z tego korzystac, ja tez bede jechala do prywatnego szpitala (ale porody maja na nfz) a nie bede rodzila w moim miastowym bo wole pojechac troche dluzej (do tego super jade 20-max 25 minut a do tego u mnie 15 ) ale rodzic w lepszych warunkach niz dojechac szybciej a sie meczyc (np cala 1 faze przechodzic po korytarzu gdzie normalnie chodza ludzi odwiedzaja rodziny dzieci itd) bo nie ma sali przedporodowej..
IlonaN2 no bo patrz jak masz to foto z przodu to masz super brzuszek taki do przodu ![]() ![]() dash siedzi sie super naprawde jest wygodny, gorzej z wstawaniem no ale w ciazy nie bedziemy zawsze ![]() ![]() NIKaP-n dobrze ze po wizycie ok ![]() Cytat:
![]() Ray ale mialas "przygody" mam nadzieje ze juz bedzie dobrze... a fryzjer no coz ![]() ![]() ![]() starapanna gratuluje obrony ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do pęknięcia również mam takie same informacje. Poród w wodzie jest tym najbliższym naturze, z jednej strony kobieta rodzi swoim rytmem tak jak uważa za dobre dla siebie, z drugiej strony nikt przecież nie zostawia samej sobie - jest taka sama opieka jak przy porodzie poza wanną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie w 100% Ogladalam nawet taki reportaz i tam sie lekarze wprost wypowiadali podobnie jak polozne ze dla nich to jest wygoda i dlatego strasza rzekomymi komplikacjami itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gabisun - podkłady bella nie mają kleju. Ja mam 1 opak.Belli, 2 opak (mniejszy i większy rozm.) Absorgyn i kupię jeszcze Tena (wielkie jak pieluchy i z klejem) Co do ćwiczeń miesni kegla to są one skuteczne np. na nietrzymanie moczu, ale jeśli maja ochronić przed nacięciem krocza - to marne szanse. Od ok.35 t.c. trzeba masować krocze oliwką, ale nie tak na zewnątrz, a w środku... Mi sie to jakoś nie uśmiecha ![]() Cytat:
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-22 o 13:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego co czytałam to może być przechowywana naprawdę długo a skuteczność przeszczepu zależy od wagi biorcy czyli im młodszy pacjent tym większe szanse ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-07-22 o 14:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam zdziwiona tym jak sama polozna na sr nam powiedziala - szczerze mowiac to dla mnie najlepiej by bylo jakbyscie lazily same po korytarzu, potem grzecznie polozylysie na plecy bo ja wtedy wszystko pieknie widze od razu robie naciecie bo wtedy jest szyciej i latwiej, szyje was wy idziecie na sale a ja na kawe... bo im szybciej urodzisz tym szybciej ja odpoczywam- niz ja chodze obok was skaczemy na pilce wchodzicie do wody ja caly czas jestem jak trzeba to kucam przed wami przed krzeselkiem materacem siedze przy basenie i obserwuje czy gdzie tam wam wygodniej (wam wygodniej a nie mi) a do tego caly czas ochraniam krocze i robie tak by nie peklo... - ale skonczyla sie komuna i wszystko inne i to wam meczace sie i rodzace ma byc jak najlepiej a nie mi - bylam zdziwiona ze ona to tak fajnie ujela tak szczerze i prawdziwie.. mam nadzieje ze wszystkie trafimy na polozne ktore powaznie podchodza do swojej pracy i maja na uwadze dobro i wygode dziewczyny a nie swoje spieszy mi sie, bozzz ja pije kawe a jej sie zachcialo rodzic... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja mam kocyki. Kołderki kupować nie będę- ani do wózka, ani do łóżeczka. A co do jakiejś poduszki albo czegoś innego pod główkę do łóżeczka to jeszcze się muszę zastanowić Cytat:
Na temat tego braku wody coś słyszałam dziś w wiadomościach w Trójce. Mówili, że woda powinna być u was od jutra od godz. 6 rano. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj odebrałam z poczty paczki- moje koszule szpitalne, brakujące pieluszki z jakiegoś poprzedniego zamówienia i śpiworek do łóżeczka. A No a dziś kurier przywiózł przewijak ![]() ![]() No i wkurzył mnie dziś listonosz. Cały dzień byłam w domu, bramkę zostawiłam otwartą, dzwonek w drzwiach działa. No a on mi bezczelnie wrzucił awizo do skrzynki, że niby nikogo nie było w domu ![]() ![]() Wróżko- ty dalej myślisz nad Kliniczną czy jakiś inny szpital? Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-07-22 o 14:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok czyli Rynek o 18-stej w poniedziałek Teraz tylko pytanie czy któraś zna jakaś fajną knajpkę z ogródkiem ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ale Wam fajnie Krakowianki, że się możecie spotkać
![]() Przyszły dziś do mnie 2 paki z all. W jednej były m.in. Tommee Tippee: butelki (nie wiedziałam, że są z plastiku), nożyczki, grzebyk + szczotka d o włosków. Poza tym wanienka, frida, podkłady Bella, wkładki laktacyjne BabyOno (są duże i z paskiem samoprzylepnym pakowane każda oddzielnie (nie wiecie czy inne są mniejsze?), Sudocrem, waciki duże i patyczki do uszu, szczotka do butelek. Druga paka to prześcieradła http://allegro.pl/item1149841224_prz..._promocja.html http://allegro.pl/item1149841246_prz..._promocja.html oraz pościel: http://allegro.pl/item1153438547_3el...uper_cena.html (kolor- niebieskie dinozaury) Jestem bardzo zadowolona, pościel śliczna, kolory jak na zdj. jakosć ok i wzorki ładnie rozłożone na ochraniaczu. Prześcieradła fajne (cena super) ale nie wyjmowałam i mam nadzieje, że wymiarowo wejdą na materac (mam na myśli wys. ale chyba są standardowe na materac ok.8 cm)
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-22 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
hehe Majka a co widzisz za problem
![]() ![]() ![]() kurcze kupiłabym i ja jakąś pościel, ale nie wiem czy teściowa przypadkiem nie kupi..... a dzis zaczepiłam w sklepie laske z wózkiem i wypytałam i już jestem zdecydowana na Tako Jumper X z kolekcji serca, taki szary jaśniutki ![]() ech narobiłam się dzisiaj, usmażyłam ogromną patelnię leczo, teraz bułeczki drożdżowe z borówkami i leżę, w nocy wraca TZ, jeszcze tylko jeden tydzien w trasie będzie i będę miała go na co dzień w domu.... Już zapomniałam jak to jest mieć chłopa w domu ![]()
#138 |
Zakorzenienie
|
MisQa - fajnie by było, żeby jeszcze 2-3 dziewczyny się znalazły
![]() A ja idę zrobić sobie kanapkę z mielonką i pomidorkiem , bo dziś mam na nią mega chęć ![]()
#139 |
Zadomowienie
|
Witam babeczki
![]() Troszkę późno dziś zawitałam, ale z jakiego powodu... Byłam dziś, kochane, na tym usg, co to niby do 32 tygodnia się robi. Wywaliłam brzuchol, babka nałożyła gluta i mierzyła, mierzyła... i mierzyła... Chyba z godzine trwało moje usg. A dlaczego? Raz, że Borysek, uparciuch - zadkiem w dół, dwa (i o to się rozchodzi) kość udowa wychodziła o prawie 2 tyg!! mniejsza od reszty. Cały syncio był mniejszy o jakieś 1,5 tyg (waga 1,45kg), ale kość udowa jeszcze do tego -2 tygodnie. No i babka próbowała złapać dobre ujecie, żeby zmierzyć dokładnie, ale za każdym razem to samo - za mała. Dostałam skierowanie na patologię, żeby wszystko sprawdzili sami. Pytałam, czy to tylko usg zrobią i tyle, to "nie, położą panią". Wychodziłam z gabinetu zadowolona, a jak zadzwoniłam do męża to w ryk. Normalnie usiadłam na krawężniku i beczałam. W końcu pojechałam do rodziców (byłam umówiona z mamą, że przejedziemy do tesco - Bryza 2x3,4kg za 24zł). Mamuśka oczywiście swoje teorie zaczęła głosić i zamiast mnie pocieszyć, to jeszcze podku**iła tylko. Pojechałyśmy do tego tesco, potem do mnie po rzeczy (musiałam jeszcze śmignąć na bazarki po koszulinę, szlafrok i klapki, bo nie miałam kupionych i chyba bym z gołym zadkiem musiała w tym szpitalu leżeć ![]() Dotraliśmy w końcu do szpitala (mąż był straaasznie przybity i zdenerwowany). Poczekałam sobie troszkę, bo niby szukali miejsca, gdzie by mnie położyć, ale przyszedł jakiś pan doktor i hop siup - idziemy na oddział zrobić usg. No to poczłapałam z nim. Sprzęcior, widzę - super (aparat usg, "of kors" ![]() USG robił doktor u którego byłam na 3d, więc byłam spokojniejsza. Przyłożył głowicę (czy jak się to zwie), nisko, zaraz nad gatkami i mierzy (monitora nie widziałam), potem w górę, mierzy, coś tam jeszcze posprawdzał i mówi, że nie wie czego się ta pani doktor wystraszyła, bo wszystko jest ok ![]() faktycznie, Borysek jest ok 29/30 tygodnia, zamiast 31/32, ale w normie. Wszystko proporcjonalne, a waga wyszła nawet większa niż u gin - 1,7 kg ![]() Tak więc na dół zeszłam już PRZE szczęśliwa. Mąż odetchnął, w domu to mnie wyprzytulał. Powiedział, że nie wie, co by zrobił, jakbym musiała zostać w szpitalu ![]() A wiecie babeczki co jest najlepsze? Wszystko zajęło ok 2 godzin (od usg u gin do usg w szpitalu). I co? U gin Borysek był nóżkami do dołu (czułam kopniaki jak wcześniej), a w szpitalu -na nietoperka ![]() ![]() Jak widać, strachu się najadłam jak nie wiem, że moje Słoneczko może się źle rozwijać, że może będzie z tych krótkorękich/krótkonogich (nie o karzełki mi chodzi). No, myślałam, że się zapłaczę na śmierć. Ale jest wszystko w normie, moje bejbe rośnie proporcjonalnie. Aha, gdyby coś było jednak nie tak, to mówili, że wysyłają z tym aż do Łodzi ![]() Koniec pieśni ![]() Wróżka_Dzyńdzyńdzyń, witam z powrotem ![]() Astorianka, ano nie ciekawa ta SR. Straaasznie ...hmm... dziwne poglądy mają te położne. Do tego dochodzą Twoje nerwy ciężarówkowe i dzień spie****ny. martynka81, super, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku. I płeć bez zmian. NIKaP-n, zgodnie z obietnicą zaraz załączę zdjęcia ![]() Co do filmów - ja przełączam jak tylko widzę, że coś mogą zrobić dziecku, bo patrzeć nie mogę. To kółko pod zadek fajne, ale drogie dość. Majka232, Ty to masz z tym spaniem. Mpik82, znam ten ból, po zbyt mocnym podkręceniu aparatu, więc szczerze współczuję. tumulka, w kwestii znieczulenia - na życzenie, może nie refundują, ale na żądanie już tak ^^ bordowa, za powodowanie opóźnień na wątku należy się ![]() kasienka1701, i jak wizyta? gabisun, jak wyżej ![]() Pomidora, czekam na Twój adres email i zaraz wysyłam. IlonaN2, no, widzę, że zaszalałaś z zakupami. Pościel śliczna, a spodenki tescowe - rozbrajające. Brzuszek śliczny, a i Twój kuternoga (żartobliwie, nie obraźliwie) się załapał na zdjęcie ![]() dash, ten fotel bardzo fajny, ale jakbyś chciała z dzieciątkiem do karmienia usiąść, to będzie problem ze wstaniem. Ja dostałam od rodziców (za obronę mgr ![]() http://www.jysk.pl/130/133/3808001/a...808001&gid=133 Pasuje mi do łóżeczka a wygodny jest niesamowicie. Jak dla mnie. czarnaelizabeth, szkoda, że łóżeczko tak ucierpiało. Ale masz rację, lepiej że teraz to odkryliście. naked21, skracaniem się nie martw. Skoro wszystko pozamykane, to nie ma co się denerwować. ninaad, współczuję takich sąsiadów. Co do listonosza - jakby miał dźwigać w torbie/na plecach wszystkie paczki to by chłopina padł z wycieńczenia. Jak jest coś większego, to nawet z poczty nie zabierają, tylko od razu avizo wypisują. Ray, ![]() Mam nadzieję, że problem niebawem minie, bo domyślam się, jaki to stres również dla Ciebie. mszu, miłej kolacji. A braku normalnej wody współczuje. Filmik z wydrami - cudowny ![]() starapanna, gratuluję obrony ![]() Ewcia811211, fotelik jak u fryzjera ![]() Szczęśliwa, w weekendy zawsze jest luźniej na wątku, więc chyba dasz radę nadrobić. Udanego wypoczynku ![]() Oto moja obiecana fryzurka (z któregoś ranka, więc z deczka zamulona byłam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-07-22 o 15:59 Powód: zapomniałam o zdjęciach ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
ycnan - no to nieźle Cię babka wystraszyła.... ale najważniejsze, że jest ok i że jesteś w domku
![]() Ty taka opalona? ![]() Majka - no fajnie by było, ale chyba nie ma tu więcej podlasianek....
#141 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ładne zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ycnan-fajna fryzurka i brzuszek ![]() Edytowane przez 1985ewa Czas edycji: 2010-07-22 o 16:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A opalony to mam dekolt, ramionka i plecki od połowy w górę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziewczyny poszalałam z aparatem - sama sobie zdjęcia porobiłam, nie umiem ani fotografować, ani obrabiać ale wklejam co mi wyszło ![]()
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
ycnan... uuuufff
![]() Bardzo podoba mi sie Twoja fryzura, gdyby tylko moje wlosy sie nie krecily, sama pokusialbym sie o takie ciecie ![]() Ja własnie wykąpałam (duzo powiedziane) bo bardziej wymoczylam tylek w tym co udalo mi sie napuscic przez poł dnia ;/ .... układam wlosy, i musze jeszcze zdecydowac co zaloze... choc w tym stanie we wszytskim wygladam, jakbym nie wygladała... ![]() nie wiem jak Wy, ale ja sie ciesze, ze juz wkrotce bede miała za sobą ten spadochronowy wygląd ubiorowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() Jesli moge cos zasugerowac....? Masz bardzo łądną buzie i piekne oczy ![]() ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-22 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Klarissa: suuuuper Ci to wyszło ![]() ![]() ![]() _______________ dostałam dziś z zusu kasiorę i już szperam na all'u ![]() ![]() ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-07-22 o 16:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ycnan mam taka sam fryzurke
![]() ![]() ja sobie strzelilam wczoraj fiolet ciemny i kilka refleksow i odswierzone jakies wlosy takie. jeszcze pojde we wrzesniu w polowie jak sie uda. klarissa ladne foteczki ![]() ![]() ![]()
#148 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do sesji to na pewno się uczeszę i umaluję lepiej, dzisiaj to była taka próba i prawdę mówiąc jedyne co zrobiłam to wzięłam prysznic ![]() ![]() ![]() Mam straszne podkowy pod oczami i mimo prób ich ukrywania niestety nic nie zrobię ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do laktatora i butelek ja kupię ten: https://ssl.allegro.pl/item113244991..._laktator.html Do butelek Nuby można kupić smoczki Nuby lub Tomee Tipe. Dziękuję ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-22 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Klarissa, aparat masz chyba słabiutki, co widać, ale zdjęcia same w sobie bardzo udane
![]() ![]() ![]() Co do wyprostowania włosków (zasugerowanych by mszu ![]() ![]() mszu, ja te swoje włoski muszę suszyć, bo naturalnie też są falowano-kręcone ![]() ![]() A Ty nie przesadzaj z tym wyglądem ![]() ![]() Kobieta w ciąży może być piękna i sexi. Trzeba tylko dobre ciuszki założyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękować, dziękować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Ycnan - sliczna fryzurka(piękna z Ciebie kobieta) i brzusio
![]() Klarisso - prześliczna sesja ![]() ![]() jestem po spotkaniu z kolezanką, co rodziła w wodzie na Ujastku i : 1. wszelkie badania musisz mieć, w miare aktualne, max 14 dni "do tyłu" 2.musisz mieć wynik posiewu na Streptococcus z szyjki macicy też wazny maź 14 dni wstecz-robisz to badanie około 37tc 3.IDEALNE wyniki moczu,nie możesz mieć żadnych bakterii 4.Badania elektrolitów i krzepliwości krwi też max 14 dniowe 5.Przed samym porodem jesteś badana, czy nie masz nadmiaru wydzieliny,sprawdzają, czy przez ostatni czas nie miałaś grzybicy-pytają o to wczesniej, przeciwskazaniem jest zapalenie/zakażenie/grzybica w przeciagu ostatniego miesiąca. Jak Cię zakwalifikują, to razem z mężem zapraszają do pokoju z wanną, tam się przebierasz w koszule, przygotowujesz ręcznik i mozesz być w wannie 30 minut, wodę Ci dolewają i masz tak ciepłą, jak potrzebujesz,ale minimum chyba 37 stopni,Asia do końca nie pamięta ![]() Co 30 minut wychodzisz z wanny,oni cąłkowicie zmieniają wodę, myją wannę, Ty w tym czasie jesteś badana. Jak wszystko idzie prawidłowo,wracasz do wanny - możesz też korzystać z worka sako i piłki ![]() ![]() Jak chcesz coś jescze wiedziec, Klarissa, to pisz, będę ją męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.