Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-03, 20:17   #121
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:18   #122
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiola1410 Pokaż wiadomość
Toż ja o tym napisałam parę postów wyżej. Widać, jakby coś tam się działo i pytałam, czy jest możliwe, że po 2 minutach Iwona znalazła się po ich lewej stronie, w tej uliczce (?).
Oj, zaczęłam pisać posta jeszcze zanim dodałaś swojego, nie widziałam.
Tak czy inaczej, coś w tym jest. Ona mogłaby tam być, gdyby z kimś rozmawiała (facet z ręcznikiem?) albo ktoś coś by jej robił, szarpał się z nią czy coś. Jak widać coś ich zaciekawiło ale postanowili to zlekceważyć. Tylko co to było?
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:18   #123
kisia0912
Raczkowanie

No niestety pogoda nie pomaga. Wiecie na tym nagraniu tak na prawdę każdy kto idzie w stronę Iwony czy patrzy jest podejrzany. Bo mógł widzieć,ale tego nie wiadomo. Poza tym po tym jak Iwona zniknęła z zasięgu kamer było tam sporo ludzi przed tymi chłopcami. wtedy ktoś by coś zauważył. Moim zdaniem sprawcą jest ktoś kogo nie ma na nagraniu ani przez chwile.
kisia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:19   #124
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
hej, czy ktoś zwrócił uwagę na chłopców z nagrania, czas od 6:36 (godzina 4:15/4:16 więc 3 minuty po przejściu Iwony)
http://www.youtube.com/watch?v=ayH660GD8gU
pierwszy najpierw spojrzał w stronę, w którą poszła Iwona, coś do nich powiedział (zapewne "Patrzcie!") i oni wszyscy tam spojrzeli, po minach widać rozbawienie, zaciekawienie...
Cytat:
Napisane przez unrepeatable Pokaż wiadomość
Ja to zalowazylam tzn ,ze sie po kolei obrocili w tamta strone ale jakos rozbawienia nie widze.Dla mnie to wygladalo jakby sie odwrocili wszyscy cos zobaczeyli i syzbko glowy w 2 strone. Wiecie jakby zerkali na cos co chca zobaczyc ale widza ze nie powinni.
Tak, chyba wszyscy to zauważyli.
Mam nadzieję, że ci chłopacy zostali już przesłuchani...może coś widzieli/słyszeli?
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:20   #125
pamfilia
Zakorzenienie

A w ogóle to jakby ten facet co za nią idzie był niewinny to sam by się chyba zgłosił i powiedział że to nie on... Chyba że nie korzysta z żadnych źródeł informacji, albo się boi że mogą go oskarżyć niesłusznie.
Stary 2010-08-03, 20:20   #126
muszynianka
Zakorzenienie

Podejrzewam że ich nie znaleźli.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:21   #127
oliwia300
Rozeznanie

Mieszkam obecnie w UK, wiec nie wiem kiedy pada a kiedy nie.... Jakos tak pod gorke w tej sprawie!
Stary 2010-08-03, 20:21   #128
nasstasia
Raczkowanie

moglby mi ktos dac link z mapkami z trasa ktora przemierzyla Iwona szukalam na necie i nie moge znalesc
nasstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:21   #129
listopadowa80
Zakorzenienie

[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21125530]Treść usunięta[/QUOTE]

Generalnie im dłużej trwa śledztwo, tym mniejsza szansa na odnalezienie Iwony żywej. Moim zdaniem oczywiście. Jeszcze ta pogoda
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:22   #130
oliwia300
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
A w ogóle to jakby ten facet co za nią idzie był niewinny to sam by się chyba zgłosił i powiedział że to nie on... Chyba że nie korzysta z żadnych źródeł informacji, albo się boi że mogą go oskarżyć niesłusznie.
Ta kwestia byla juz tu poruszana przez kilka dni!
Stary 2010-08-03, 20:23   #131
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unrepeatable Pokaż wiadomość
Ja to zalowazylam tzn ,ze sie po kolei obrocili w tamta strone ale jakos rozbawienia nie widze.Dla mnie to wygladalo jakby sie odwrocili wszyscy cos zobaczeyli i syzbko glowy w 2 strone. Wiecie jakby zerkali na cos co chca zobaczyc ale widza ze nie powinni.
A mi się wydaje, że w tym przejściu na plażę nie mogło nic zajść, bo zbyt wielu ludzi się tam kręci, np. przy tych zielonych parasolach.
Nie byłam nigdy w tym miejscu, ale z tego, co widzę na zumi, tej uliczki w lewo jest tylko kawałek i zaraz jest plaża, więc wydaje mi się, że od parasoli może być widać całą tą uliczkę az do plaży i wszystko, co się na niej dzieje. Na pewno ci ludzie zostali już przesłuchani, a skoro jest ich tak dużo w tej okolicy, to gdyby coś widzieli, wydaje mi się, że ktoś by o tym powiedział.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:24   #132
kisia0912
Raczkowanie

Hmm,ale dla mnie to trochę wygląda jakby po prostu spojrzeli w tamtą stronę jak to się zazwyczaj robi jak wychodzi się z zakrętu. Ale może.
Co do tego faceta. Nie koniecznie musi wiedzieć,że taka sytuacja miała miejsce. P prostu nie śledzi wiadomości na bieżąco.
i Podobno ktoś widział Iwonę na plaży jak przed kimś uciekała.

Edytowane przez kisia0912
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:25
Stary 2010-08-03, 20:24   #133
unrepeatable
Zakorzenienie

kurcze naprawde ciekawe czy Ci chlopcy cos wiedza, w sumie przed nimi mialam jeszcze wrazenie ,ze pan wozek jakby konsultowal sie z panem recznikiem,ale moze juz po tylko razach obejrzenia tego video widze troche"wiecej"/troche sobie dorabiam.

http://www.fashiolista.com/style/unrepeatable/

http://instagram.com/gosiaduma

unrepeatable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:25   #134
evaventt
BAN stały

od parasoli do plaży jest parę kroków ślepy by zauważył gdyby coś się działo na żywo to nie wygląda tak daleko jak na kamerze z
evaventt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:25   #135
muszynianka
Zakorzenienie

Dlatego ja się zastanawiam czy policja ma pana wózka, czy to my mamy go identyfikować i szukać
Stary 2010-08-03, 20:28   #136
unrepeatable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że w tym przejściu na plażę nie mogło nic zajść, bo zbyt wielu ludzi się tam kręci, np. przy tych zielonych parasolach.
Nie byłam nigdy w tym miejscu, ale z tego, co widzę na zumi, tej uliczki w lewo jest tylko kawałek i zaraz jest plaża, więc wydaje mi się, że od parasoli może być widać całą tą uliczkę az do plaży i wszystko, co się na niej dzieje. Na pewno ci ludzie zostali już przesłuchani, a skoro jest ich tak dużo w tej okolicy, to gdyby coś widzieli, wydaje mi się, że ktoś by o tym powiedział.
no niby powinni byc juz przesluchani ale z 2 strony "pan recznik" tez powinien za z tego co nam narazie wiadomo nawet go nie znalezli.Oczywisice nie twierdze,ze chlopcy na 100% cos widzieli albo mogli widziec jakas parke a nie Iwone, i niechce kolejnych teorii spiskowych,chodzi mi o to ,ze warto ich przesluchac

a co do tego ,ze kazdy by cos widzial, widzial moze tak niekoniecznie zareagowal,napisalabym ,ze powinnismy siedziec spokojnie i czekac az policja to rozwiaze ale jak widze ile im to zjamuje to ...

http://www.fashiolista.com/style/unrepeatable/

http://instagram.com/gosiaduma

Edytowane przez unrepeatable
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:29
unrepeatable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:28   #137
Mia_bianca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Dlatego ja się zastanawiam czy policja ma pana wózka, czy to my mamy go identyfikować i szukać

Pan Wózek, pan Słupek, pan Ręcznik...
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:29   #138
kisia0912
Raczkowanie

A może w gazetach różnych dać ogłoszenie,że są poszukiwane osoby, które były w tamtych terenach o tej godzinie. Nie wiem gazety nawet te darmowe mają jakiś tam czytelników.
Stary 2010-08-03, 20:30   #139
muszynianka
Zakorzenienie

hehe prawda, brzmi to zabawnie
Stary 2010-08-03, 20:30   #140
Mia_bianca
BAN stały

Gazety akurat trąbią o tym na 1 stronie, więc chyba nie ma sensu nic ogłaszać.
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:31   #141
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
Pan Wózek, pan Słupek, pan Ręcznik...
Stary 2010-08-03, 20:40   #142
Halucynacja
Raczkowanie

Brzmi bynajmniej zabawnie
Stary 2010-08-03, 20:45   #143
Zasmutana
Raczkowanie

Wydaje mi się,że ona nie skręciła w lewo,bo popatrzyła się w lewo a potem normalnie odwróciła głowę prosto tak jakby tylko patrzyła w tamtym kierunku.A ci goście mogli patrzeć np co się dzieje na plaży ile jest ludzi itp.Moim zdaniem nic nie widzieli zresztą oni przechodzili jakieś 2 min po Iwonie

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:48   #144
kisia0912
Raczkowanie

Hmm prosto są tereny zalesione tak? jak skręciłaby to poszłaby na plaży, a tam było by sporo ludzi i tam by jej nikt nie zaatakował. Prosto nie było nikogo i pewnie tam poszła.
Stary 2010-08-03, 20:49   #145
takaja13
Zakorzenienie

Pozwolilam sobie skopiowac pewna wypowiedz

Niedaleko wejścia na plaże nr 57 lub dalej jest taki bunkier z okresu II wojny światowej,
byłem tam niedawno na urlopie i takowy bunkier widziałem jak szedłem deptakiem ale do niego nie zaglądałem więc nie wiem czy da się wejść.
Nie wiem jak wy ale mam dziwne przeczucie.
Lepiej niech to sprawdzą.

i tu znalazlam nastepna wypowiedz wcaLE nie glupia

a może skręciła na plaże w to wejście 63??a ten koleś z ręcznikiem za nią? ta pani z pieskiem na 4:40 mogła wychodzić z plaży i ich widzieć.później jest przybliżenie na 5:38 jak rozmawia z jakimś mężczyzna.prosimy o pomoc.poza tym na 5:06 widac dwóch chlopaków wychodzących z plaży.może oni widzieli Iwone?najgorsza jest znieczulica....

Policja powinna sie wziasc za te wszystkie bunkry a nie tylko to co widac na zewnatrz ale im tak najlatwiej,pewnie spartaczyli wszystko na samym poczatku,potracili wszystkie slady i teraz kreca sie w kolko bo nie wiedza co dalej robic.

http://www.youtube.com/watch?v=cAk34...watch_response

Edytowane przez takaja13
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:51
takaja13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 20:51   #146
evaventt
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kisia0912 Pokaż wiadomość
Hmm prosto są tereny zalesione tak? jak skręciłaby to poszłaby na plaży, a tam było by sporo ludzi i tam by jej nikt nie zaatakował. Prosto nie było nikogo i pewnie tam poszła.
prosto idzie dalej promenada jest lasek, a za laskiem strzeżone osiedle Neptun park , póxniej musiała gdzieś w bok odbić żeby zejść na czarny dwór

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez takaja13 Pokaż wiadomość
Pozwolilam sobie skopiowac pewna wypowiedz

Niedaleko wejścia na plaże nr 57 lub dalej jest taki bunkier z okresu II wojny światowej,
byłem tam niedawno na urlopie i takowy bunkier widziałem jak szedłem deptakiem ale do niego nie zaglądałem więc nie wiem czy da się wejść.
Nie wiem jak wy ale mam dziwne przeczucie.
Lepiej niech to sprawdzą.

Policja powinna sie wziasc za te wszystkie bunkry a nie tylko to co widac na zewnatrz ale im tak najlatwiej,pewnie spartaczyli wszystko na samym poczatku,potracili wszystkie slady i teraz kreca sie w kolko bo nie wiedza co dalej robic.
też od samego początku mówię o bunkrach, nawet jeśli to nie bezpieczne to powinny być sprawdzone
Stary 2010-08-03, 20:52   #147
pamfilia
Zakorzenienie

Może rzeczywiście sprawa zakończy się po przeszukaniu bunkrów... Najdziwniejsze jest to że minęło tyle czasu i nie ma żadnych śladów po niej, tak jakby zapadła się pod ziemię - może dosłownie
Stary 2010-08-03, 20:53   #148
kisia0912
Raczkowanie

Więc ryzykiem jest lasek. Hm,ale słyszałam,że prosto też są kamery, które już Iwony nie zarejestrowały.

ja też stawiam na bunkry. Nikt ich nie przeszukuję, a ślady się zacierają.

Edytowane przez kisia0912
Czas edycji: 2010-08-03 o 20:55
Stary 2010-08-03, 20:53   #149
pamfilia
Zakorzenienie

a czy tam gdzie ona szła podjeżdżają samochody?
Stary 2010-08-03, 20:54   #150
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zasmutana Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,że ona nie skręciła w lewo,bo popatrzyła się w lewo a potem normalnie odwróciła głowę prosto tak jakby tylko patrzyła w tamtym kierunku.A ci goście mogli patrzeć np co się dzieje na plaży ile jest ludzi itp.Moim zdaniem nic nie widzieli zresztą oni przechodzili jakieś 2 min po Iwonie
No, dokładnie. Mi też się wydaje, że i Iwona, i ci goście, którzy szli później, po prostu spojrzeli w kierunku morza, plaży tak odruchowo...
Poza tym, jak patrzę na to, jak ona idzie, to wydaje mi się, że lekko skręciła w lewo, patrząc tam, a potem normalnie poszła prosto.
I na tym skrzyżowaniu jeszcze nic złego się nie stało. Moim zdaniem to musiało być trochę dalej, bo przecież dalej ta droga biegnie przez las, jakieś krzaki czy coś i nie ma już zabudowań, więc pewnie nie ma też ludzi I jeśli już, to bardziej podejrzanie wyglądają mi te następne wyjścia na plażę, przy których mogła przechodzić.
A z tego, co widziałam na mapce w jakimś serwisie, kolejna kamera była dopiero przy molo, spory kawałek stamtąd...

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2010-08-03 o 21:01
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości