![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Poprzedni wątek rozwijał się bardzo dynamicznie. Dziękujemy wszystkim za zainteresowanie, za chęć pomocy, za włączanie się do akcji poszukiwawczych oraz za rozprowadzanie plakatów.
Przypomnijmy co się zdarzyło: W piątek w nocy z 16-go na 17-go lipca zaginęła 19-letnia Iwona Wieczorek. Po raz ostatni na sopockiej plaży kontaktowała się z telefonu komórkowego ze swoją koleżanką. Ale połączenie to – około czwartej nad ranem – zostało przerwane. Iwona o 22 bawiła się ze znajomymi na Zaspie, wypili alkohol. Zamówili około 00:30 taksówkę, podjechali nią na ulicę Bema w Sopocie. Poszli do Dream Clubu w krzywym domku. O godzinie 3:00 Iwona kłóci się z koleżanką, wychodzi. O godzinie 3:07 zarejestrowana jest na monitoringu przy klubie papryka i restauracji sanatorium. Około 3:30 rozmawia z koleżanką, ma do niej iść na noc. O 3:49 telefon wysyła ostatni sygnał, w okolicy baru Koliba bądź molo. o 4:12 Iwona na monitoringu wzdłuż plaży. I tutaj prośba do was. Wątek przegląda chwilami 200 osób, może któraś z was wie KIM JEST TEN MĘŻCZYZNA? http://www.youtube.com/watch?v=ayH660GD8gU tutaj jego zdjęcie-rysopis http://www.flickr.com/photos/oko_sokole/4867117973/ Dnia 31 lipca znaleziono w krzakach biały ręcznik na którym najprawdopodobniej znajdowała się sperma. 2 sierpnia znaleziono mężczyznę - rzekomo tego samego co na nagraniu. Dnia 3 sierpnia dowiedzieliśmy się iż była to pomyłka - nie był to ten sam mężczyzna co na nagraniu, jego dna nie zgadzało się z dna na ręczniku (rzekomo). Więc nadal nie wiemy co się stało a po Iwonie słuch zaginął. Proszę wszystkich zainteresowanych o zachowanie umiaru w dyskusji, zdarzały się nagminne sprzeczki i kłótnie - bardzo proszę bez wycieczek personalnych. Rozumiem że bardzo łatwo można oceniać jej znajomych, jednak nie nam to czynić. ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-08-07 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta, cz. 2
Ciekawa uwaga a propos kempingu..to mógłbyś ktoś stamtąd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ciekawe czy policja na to wpadła
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hmm a czy tam są prysznice, publiczne toalety gdzieś w pobliżu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Sopot to nadmorska miejscowość więc wczasowiczów jest tam od groma. ten kemping może też coś wyjaśnić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
konkretnie na jakiej ulicy są kempingi
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wiesz jak jestem samotny to i na wakacje pojechał sam. Chyba,że miał kogoś kto zaczaił się przed nimi. Wiele jest teorii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Która to ta Iwona??
Ok już doczytałam,przeoczyłam. Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-08-03 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
N a samej gorze masz linki wiec sobie zobacz
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Nie rozumiem pytania
![]() Chodzilo o pytanie odnosnie Iwony
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21120531]Treść usunięta[/QUOTE]
na bitwy pod plowcami. rownolegla do promenady z tym ze ten camping byl sporo wczesniej niz ostatnia kamera iwone widziala.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no ale przeciez..były rozwieszone plakaty..napewno by go ktos rozpoznał..zreszta tak po wszytkim wróciłby do campingu..i mieszkał tam dalej..zreszta wczasowicz nie znał dokladnie terenu..
a moze jakis inny znajomy był tam na imprezie nie koniecznie z nimi zobaczył ze Iwona wyszła i jechał za nia autem..i moze ona wsiadła do niego..do auta..? jakos nie chce mi sie wierzyc, ze na całym filmie sa ludzie a pozniej nikogo nie było..nikt nic nie widział, słyszał...przeciez to nie tak łatwo kogos napasc...musiała sie jakos bronic..szarpac z nim..jakas chwile to musiało trwac..
#17 |
Zakorzenienie
|
Hmmm no właśnie więc gdyby był na kempingu jaki by miał cel by iść tam?
Chyba że konkretnie za Iwoną ale to wydaje mi się dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21120531]Treść usunięta[/QUOTE]
W 'centrum' Jelitkowa (tam gdzie fontanna) kiedyś była (nie wiem czy jeszcze jest) toaleta. |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tak czy inaczej mam taka teorie ze jesli juz to nie przez 1 osobe zostala uprowadzona. pewnie przez turystow ktorzy czuja sie bezkarni bo nie sa z danego miasta i wiedza ze trudniej ich namierzyc. pewnie w granichach 18-30 lat. maja pewnosc ze sa bezkarni :przyjechali, pojechali jak inni turysci malo kto ich bedzie szukal no bo jak ? pewnie mysleli tez ze ona jest turystka i jeszcze bardziej wszytko sie latwe wydawalo. mozna ja zawsze oskarzyc ze uciekla z domu bedac na wakacjach. do tego tez jej nikt by nie szukal bo przeciez jest na wakacjach. co jak co ale jest wielu cwaniakujacych turystow co jada by sobie zadupczyc ( za przeproszeniem) pija, zachowuja sie po chamsku i wydaje sie ze wszytko im wolno bo sa nie u siebie i czuja sie bezkarni. moze ja uprowadzili gdzies nafaszerowali np tabletkami gwaltu ktore nie dosc ze sa dostepne to jeszcze tanie jak barszcz i ja wypuszcza jak beda wracac z wakacji.
z drugiej strony jak patrze na mape w kierunku gdzie poszla iwona i facet to tam ne ma chyba zadnych pensjonatow w okolicy tylko haszcze i pola wiec jaki interes moglby miec ten koles idac tam? bo jak patrze to czy nie na piastowskiej sa ostatnie jakies przyzwoite noclegi?
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-08-03 o 16:21 Powód: przypadkowo mi sie usunelo co wczesniej pisalam;/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wkurza mnie, że minęło tyle czasu od zaginięcia Iwony i nadal nic nie wiadomo ![]() Cytat:
Jedyne co przychodzi mi do głowy: ktoś kto napadł na Iwonę w okolicy promenady był na tyle silny, że szybko uciszył dziewczynę. Lub dziewczyna dotarła do osiedla (lub znajdowała się blisko miejsca zamieszkania) i tam stało się coś złego. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
"1. Jako bardzo prawdopodobna brana jest pod uwagę wersja, że Iwona padła ofiarą przypadkowego napastnika. Mógł to być ktoś miejscowy lub turysta. Dziewczyna w takim przypadku zostałaby zapewne zgwałcona, pobita i uwięziona w którymś z pobliskich budynków lub zamordowana i ukryta. Po godz. 4 nad ranem na promenadzie jest już spory ruch. Gdyby została zaatakowana, Iwona zapewne krzyczałaby. Są dwie możliwości: sprawca użył paralizatora lub był bardzo sprawny i silny fizycznie - zatkał dziewczynie usta i błyskawicznie wciągnął w krzaki.
2. Uprowadził ją ktoś, kogo dobrze znała. Policja bierze m.in. pod uwagę, że sprawcą mógł być ktoś z towarzystwa, które bawiło się z Iwoną feralnej nocy w Sopocie - a więc ktoś, kto wiedział, że Iwona idzie promenadą do domu. Sprawca musiałby podjechać samochodem i zaprosić Iwonę do środka. To mogłoby tłumaczyć, dlaczego dziewczyna zniknęła bez śladu. Do domu miała ok. 20 minut marszu. Po forsownym spacerze z Sopotu nie tylko by nie protestowała, ale propozycję podwiezienia przyjęłaby z ulgą. W tym wariancie jednak żywa czy martwa byłaby ukryta w każdym punkcie Trójmiasta lub poza nim - z dala od rejonu Jelitkowa-Brzeźna, gdzie obecnie są prowadzone poszukiwania." |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, ta niewiedza dobija ![]() Ale dopóki nie odnaleziono ciała Iwony jest nadzieja, że dziewczyna jednak żyje... Nadzieja umiera ostatnia ![]() Boję się tylko sytuacji, że kolejne tygodnie, miesiące, lata nic nie przyniosą. Nie będzie ciała, nie będzie sprawcy. To też się zdarza i to jest straszne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kto jedzie na wkakacje z zamiarem zabicia jakies dziewczyny..? zreszta pomyslcie sobie atakujecie kogos..robicie cos szybko..zeby nikt Was nie zauwazył..i w takiej sytuacji mylicie o butach dziewczyny..? jak Iwona miała buty to pierwsze co to pewnie prała nimi tego goscia..
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc kwestie z kluczami?
Iwonka miala nocowac u kolezanki (u Adrii?), ale jak miala tam wejsc? Cos byla mowa o kluczach na balkonie, nie doczytalam i nie wiem o co chodzilo, a nasuwa mi sie kolejna mysl co moglo sie stac ![]() Nie znam dziewczyny, ale strasznie to przezywam. W pracy, w domu-ciagle o tym mysle ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2010-08-03 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
sub.
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może wsiadła z kimś do auta, ale niekoniecznie był to ktoś z tamtej imprezy, ale też osoba, którą znała? Albo ktoś ją siłą wciągnął do auta...(jakiś nieznajomy...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.