Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 14:00   #121
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

jeden dzień kiepskiej pogody, a tu posty lecą dziesiątkami

to co będzie jesienią.. strach się bać

Anecka pokaż kartkę jak skonczysz
i kurczaka dziś nie będzie-teściowa zaprosiła nas na obiad a już zdążyłam rano pozazdrościć Kootkowi tych obiadków i proszę jak miło

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:07   #122
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
jeden dzień kiepskiej pogody, a tu posty lecą dziesiątkami

to co będzie jesienią.. strach się bać

Anecka pokaż kartkę jak skonczysz
i kurczaka dziś nie będzie-teściowa zaprosiła nas na obiad a już zdążyłam rano pozazdrościć Kootkowi tych obiadków i proszę jak miło
na jesieni to ja np. bede siedzie w kupach

tez mam dzisiaj pierozki

moja tesciowa i jej danie popisowe niedzielne to frytki i jajko sazone, oł je!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Mallinka, a jaka ladna liste stworzylas- czytelna itd
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:08   #123
kootekk
Zakorzenienie

mallinka widzisz toci sie poszczesciło

irsin ja tez mam nadzieje ze na jesien bede w kupkach siedziec
a moja tesciowa nie ma dania popisowego bo nie umie gotowac

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:10   #124
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
na jesieni to ja np. bede siedzie w kupach

moja tesciowa i jej danie popisowe niedzielne to frytki i jajko sazone, oł je!
na wizażu w kupach

a to danie to na śniadanie

Kootek a zawsze wszyscy uczyli że zazdrość to zła cecha

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Edytowane przez mallinka
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:11
mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:14   #125
kootekk
Zakorzenienie

mallinka i jak teraz widzimy - nie mieli racji

Stary 2010-08-18, 14:15   #126
Patrycja_1708
Zadomowienie

A powiedzcie mi jak jest u was ze wzrokiem?? Bo u mnie bardzo sie pogorszył ...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:16   #127
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dziewczyny ostatnio radziłam sie mojej szwagierce jakich kosmetyków używała do mycia swojej córci (ma teraz roczek i 2 m-ce), i ku mojemu zaskoczeniu powiedziała ze kupowała tylko oliatum w aptece, wlewała go do wanienki i nic poza tym. Skóra malej idealna, nawilżona i bez problemów skórych. Nawet jej pediatra zwróciła na to uwagę, ze nie czesto spotyka się dziecko z tak idealną skórą. Teraz do jej kosmetyków dołączyl szampon, a oliatum zastąpiło delikatne mydełko, ale to dopiero po roku życia. Chyba nie ma co szaleć z kosmetykami. Polecam stronę www.oliatum.pl, w tej kąpieli chodzi raczej o komfort dziecka i jego zrelaksowanie przed snem, a codzienne mycie detergerntami z pewnością mu nie będzie służyło.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:20   #128
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
ARTYSTKA- gdzie kupiłaś takie tanie bodziaki?

Ponawiam pytanie- kupowałyście nowe ciuszko na allegro typu spiochy?
to ja odpowiem. długo mnie nie było, bo właśnie licytowałam hehhe
no więc tak.. zamówiłam wielkie pudło ubranek (w tym kombinezon, kombinezon misiowy, różne pajacyki welurowe, bluzeczki, czapeczki, ogólnie cała wyprawka na 3 m-ce) - koszt 425 zł z dostawą (w sklepie sam kombinezon 150 zł, misiowy też 100 zł). więc opłacalnie.
dodam ALE - uważajcie na ciuchy nazwane "nowe bez metki" - wszystkie ciuchy jakie zamówiłam miały być właśnie nowe bez metki (niektórzy sprzedawcy piszą "jak nowe", te miały być nowe, a po części nowe NIE SĄ ). sprawdziłam to na misiowym kombinezonie, że w środku ma niebieskie farfluszki, co oznacza, że dziecko było obrane najpierw w niebieskiego pajaca a na to misio. sprzedawca Arnika86. nie zwracam, bo ubrania są w bardzo dobrym stanie, niemniej jednak warto wiedzieć, że nie są nowe.

druga przesyłka - nowy pajac i rzeczywiście był nowy z metką.
zamówiłam też 3 paki i 2 paki bawełnianych na 62 cm, 3-pack kosztował 36 zł, 2-pack - 26 zł - wzór z mothercare. w mothercare są po 87 zł takie 3-paki. plus przesyłka 8 zł.
niektóre pajace zamówiłam pojedyncze - tylko welurowe, bo bawełnianych nie kupuję używanych. welurowe można kupić od 8 do nawet 40 zł, jeżeli chodzi o misiowy kombinezon z kubusiem. koszty wysyłki 8 zł. także ja kupuję wszystko na Allegro. byłam w mothercare i tam 3 pack 87 zł, welurowy pajac 110, więc można zbankrutować, poza tym nic szczególnego w tesco obecnie nie ma disneyowej serii, kupiłam tylko żyrafkę pajaca za 27 zamiast 97 zł. są tylko letnie rzeczy.
w endo nic nie ma. tak więc na mieście nic nie znalazłam i stąd allegro. ładne wzory i można wylicytować za dobrą cenę, przy czym kubusie i tygryski są najdroższe i ludzie za nimi szaleją.

http://allegro.pl/item1180898952_dis...yskiem_62.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=1176738794

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:23
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:21   #129
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Na urodzinki dostałam od brata i jego dziewczyny parę kosmetyków dla malutkich. Może używał ich już ktoś ??
Ten pierwszy od lewej to krem chroniący przed podrażnieniami i odparzeniami z tlenkiem cynku, rumiankiem i pantanolem. Bez konserwantów , barwników i olejków mineralnych. Następny to krem do pielęgnacji ciała i twarzy z rumiankiem, pantenolem, woskiem pszczelim i witaminą E. Kolejny to Mleczko i tonik do intensywnej pielęgnacji. Zawiera rumianek i witaminę E oraz olejki z słonecznika , migdałów i jojoba. Ostatni to żel do kąpieli bez mydła. z rumiankiem i pantenolem.
Tylko nie pisze na nich czy można stosować od 1 dnia życia. Chyba będę musiała potuptać pewnego dnia do Rosmana i się zapytać.
Oraz czteropak chusteczek Tami baby sensitive z pantenolem - też mi nie znana firma.
Zel do kapieli jest rewelacyjny. Hehe a ja osobiscie uzywalam na ryło ten krem z rumiankiem i po nim moja cera nabrala kolorytu, wiec go pokochalam miloscia dozgonną

Nam polozna mowila, zeby myc dziecko w wodzie i namydlac mydelkiem, albo bez mydla a wlac troche oliwki.

DZIEWCZYNY, zaraz mnie szlag jasny trafi. CZYM MAM umyc prysznic? kafelki mam ciemno bordowe i widac zacieki. Przed chwila szorowalam clinem a potem pronto multi surface a a inne kafelki plynem do oczu hehehehe bo juz nie mam sil.. i zmylam woda, troche przeschlo i nie widac zebym cokolwiek z ty mzrobila dalej biale zacieki.. MACIE jakis domowy sposob? Ocet mam ale winny i nie wiem czy moge go uzyc... 1:1 z woda?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:25
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:30   #130
kootekk
Zakorzenienie

Anecka nie małaś ty czasm leżeć i odpoczywac?????? czy pomyliłam cie z kimś innym???

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Layla widze ze allegro to teraz twoj drugi dom widze ze zostałas mistrzyni w wyłapywaniu okazjii na allegro

Stary 2010-08-18, 14:31   #131
Anecka
Zakorzenienie

kootekk, no ale ile mozna lezec? a sprzatac tez trzeba
Ide walczyc z tym, tylko czymmmmmmmmmmm a dobra sprobuje ten ocet, najwyzej kafelki zrobia sie jakies inne :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:33   #132
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

Mallinka - same pochwały dziś ode mnie dla Ciebie
- tytuł wątku SUPER
- lista, normalnie elegansio

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Nim zdążyłam napisać, już się kolejna część wątku pojawiła, więc przeklejam to, co napisałam w poprzednim:
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Witam po długiej nieobecności (mam nadzieję, że ktoś mnie jeszcze pamięta )

Ja już po ślubie Wszystko udało się super. Goście się świetnie bawili. My też Choć chodziłam przez 3 dni zmęczona okropnie i trochę wróciłam podziębiona. Załączam fotkę z tego dnia z moim już małżonkiem

Po weselu na tydzień została u nas moja Sister Przy okazji ozdobiła pokoik Dominisi malunkiem. Fotki też załączam (niestety nie da się pstryknąć fotki całego obrazka). Teraz już możemy zacząć kupować mebelki do pokoju
ale pięknie wyglądałaś sukienka śliczna

rysunek bardzo ładny, siostra ma talent tylko dla mnie taki "mroczny" z halloween mi się skojarzyło

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Jakie butelki kupujecie TT czy z Aventu? Bo mi powiedziano w sklepie ze smoczki do TT trzeba kupić oryginalne bo z żadnej innej firmy już do tego nie pasuje a do Aventu nie trzeba oryginalnych że większość do nich pasuje.

hmmm... to w takim razie po co Ci takie droższe butelki, skoro zamierzasz używać innych smoczków
ja kupuję jedną małą butelkę TT, a jak będę z jakiegoś powodu karmić butelką to kupię Dr. Browna

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Ja sie wam przyznam ze my wzielismy slub dopiero dwa miesiace temu. tutaj jak niezamezna kobieta urodzi dziecko to trafia z maluszkiem po porodzie do wiezienia a potem jest deportowana...

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Co do smoczka - to ja jestem przeciwniczką - nie lubię nawet widoku dzieci ze smoczkami w buzi Co prawda kupiłam smoczek na wszelki wypadek ale jeśli malutka nie będzie się drzeć w niebogłosy to nie widzę powodu aby go w ogóle podawać - Kinga w ogóle nie widziała smoczka na oczy

smoczek nie jest taki zły, jeśli używa się go z głową
mnie krew zalewa jak widzę np 2latka ze smokiem w buzi

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Ide na pierozki z jagodami moze mi sie humor poprawi.
Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Wpadne pozniej
wczoraj jadłam i miałam po nich okropną zgagę

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin ja tez mam nadzieje ze na jesien bede w kupkach siedziec
a moja tesciowa nie ma dania popisowego bo nie umie gotowac

Patrycja - u mnie wzrok również gorszy jak ja widzę, różnice tzn, że mocno dioptrie mi poleciały mam na jedno oko -1,75 a na drugie 1,5 plus do tego astygmatyzm

kosmetyki - dobrze, że zaczęłyście ten temat bo ja zielona w tym temacie ostatnio na wątku "polecamy odradzamy" ktoś napisał, że Oilan to to samo co Oilatum, tylko że dużo tańszy wierzyć, czy nie??

sudocrem - zamierzam używać

pieluchy - ja chyba na początek to kupię Pampersy albo Huggisy

pranie ubranek - mi wczoraj dwie siostry uświadomiły, że też niedługo powinnam to zrobić tylko dla mnie ten grudzień to taki odległy czas, że jakoś nie mogę pojąć, że poród jest bliżej niż dalej więc pewnie wypiorę wszystko we wrześniu, żeby jeszcze szybko schło, a prasowanie nie było udręką

w jakim proszku pierzecie?? rozumiem, że płynu do płukania też się używa

idę zjeść banana
jutro wizyta u gina oby mojej córci siusiak nie wyrósł, bo co ja zrobię z tymi kupionym sukienkami

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:37
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:36   #133
kootekk
Zakorzenienie

Anecka niegrzeczna jestes

Stary 2010-08-18, 14:36   #134
Artystka23
Dragonfly

Anecka wlasnie
Stary 2010-08-18, 14:41   #135
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
w jakim proszku pierzecie?? rozumiem, że płynu do płukania też się używa

idę zjeść banana
jutro wizyta u gina oby mojej córci siusiak nie wyrósł, bo co ja zrobię z tymi kupionym sukienkami
Piorę w dzidziusiu, jak dla mnie najlepszy!

Nic mi nie mów o siusiakach co najwyżej synek bedzie chodził w różu kieckach i jeździł wózkiem w kwiaty Co prawda widziałam na 3d że to córka i 3 różnych lekarzy to potwiedziło - do dnia porodu jest ziarnko niepewności

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:44   #136
Patrycja_1708
Zadomowienie

A myslalam ze tylko mi tak wzrok poleciał. Ja przed ciaza mialam jedno oko -1 a drugie tez tak chyba ale juz nie pamietam. Ale bylam u mojego okulisty i powiedzial ze najlepiej po ciazy przebadac wzrok bo to pogorszenie moze byc tylko na jakis czas i moze wrocic tak jak bylo przed ciaza. Ale ja teraz bez okularkow to ani rusz a juz autkiem jechac wieczorem to juz w ogole
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:44   #137
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
kosmetyki - dobrze, że zaczęłyście ten temat bo ja zielona w tym temacie ostatnio na wątku "polecamy odradzamy" ktoś napisał, że Oilan to to samo co Oilatum, tylko że dużo tańszy wierzyć, czy nie??
nie było udręką
Ktoś na forum gazetowym napisał Oillan jak oillatum? "U nas sie sprawdził,używałam płynu i mydełka. Nawilża podobnie, a jest tańszy."
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:48   #138
vikicullen
Zadomowienie

Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:50   #139
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Wyszlam tylko do sklepu na zakupy, wracam a tu 4 strony

Dziewczyny, czy ktoras robila badania na przeciwciala anty Rh?

to jest oddzielne badanie czy wykonywane razem ze sprawdzeniem grupy krwi?

Za 1 razem mialam z grupa krwi, a teraz musze zrobic raz jeszcze i jeszcze w 36 tygodniu.
ja robiłam juz dwa razy albo 3 i wiem że można zrobić to oddzielnie tzn. bez sprawdzania grupy, w jednym lab. tak miałam że tylko przeciwciala a w innym zrobili mi też grupę mimo że miałam skierowanie na same przeciwciala anty RH a grupę i RH już miałam wcześniej oznaczone i pokazywalam nawet im wynik. Tak więc teoretycznie można zrobić same przeciwciała a w praktyce to zalezy od laboratorium.
Też lubię pepco a że mam ich na parterze mojego bloku to często zaglądam, a dziś upolowalam za 8 zl ostatniego pajacyka z zakrywanymi rączkami (zamiast niedrapek)
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:54   #140
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, czy ktoras robila badania na przeciwciala anty Rh?

to jest oddzielne badanie czy wykonywane razem ze sprawdzeniem grupy krwi?

a w jakim celu to badanie?? bo ja nie mam pojęcia

Stary 2010-08-18, 14:55   #141
Aliszcze
Zakorzenienie

Anecka, do łóżka marsz!!!!

Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini a jak to jest? wygodnie jest i dziecku i rodzicom ubierać od małego dziecko w takie "dorosłe" ubranka? Nie śmiejcie się z pytania, bo ja zielona jestem z tematu "dziecko"

toaleta w połowie przepchana, ale nie jest jeszcze super, sklep, gdzie są rzeczy potrzebne do tego typu czynności ma inwentaryzację, także pocałowałam klamkę teraz czekam na męża lub mojego tatę (bo do nich zadzwoniłam w pierwszej kolejności) i który będzie szybciej ten udzieli mi wsparcia a na razie ograniczam spożycie płynów

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-08-18 o 14:57
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:56   #142
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
kootekk, no ale ile mozna lezec? a sprzatac tez trzeba
Ide walczyc z tym, tylko czymmmmmmmmmmm a dobra sprobuje ten ocet, najwyzej kafelki zrobia sie jakies inne :P
Anecka jesli to sa zacieki z kamienia, to na kamień czylizasadę należy zadziałać kwasem (nie nie nie jestem chemikiem) Ja pozbywam sie np. kamienia np.w czajniku z baaardzo prosty sposób. Wsypuje do wody w czajniku paczuszkę kwasku cytrynowego i zagotowuję to razem. Efekt miód malina, i bez chemii. Myslę ze to samo mozesz zastosowac na kafelkach, nasącz szmatkę wodą z kwaskiem i przetrzyj, wiem ze z kafelkami będzie trudniej, bo to sciana pionowa, ale może zadziała
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:56   #143
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Piorę w dzidziusiu, jak dla mnie najlepszy!
Też mam zamiar kupić dzidziusia
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 14:57   #144
martaN23
Zadomowienie

dla zaineterowanych
Posiadam dużo zimowych ubranek na 0-3 kombinezony jeśli ktos zainteresowany proszę o wiadomość na priv
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:58   #145
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Anecka, do łóżka marsz!!!!

Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini a jak to jest? wygodnie jest i dziecku i rodzicom ubierać od małe dziecko w takie "dorosłe" ubranka? Nie śmiejcie się z pytania, bo ja zielona jestem z tematu "dziecko"
mi sie wydaje, że jak dziecko w domu jest to głownie ubiera sie je w pajacyki, body itp , żeby było wygodnie mu, a takie "dorosłe ciuchy" można założyć na jakiejś wyjście do kogoś w odwiedziny np , lub święta.

Stary 2010-08-18, 14:59   #146
kretencja
Zakorzenienie

Co do WZROKU, nie wiem czy mi się pogorszył. Nie zauważyłam jakiejś dużej różnicy, ale ja już i tak jestem ślepa (-5)

Jesli chodzi o PASY BEZPIECZEŃSTWA to ja prawa jazdy nie mam, ale zdarza mi się jeździć jako pasażer. I nie wyobrażam sobie pasów nie zapiąć Wcale nie chodzi tu o złapanie przez policję, bo prawo faktycznie zezwala na to i nie mogą się doczepić. Ale nie mając pasów w razie wypadku narażam życie nie tylko swoje, ale i nienarodzonego dziecka. Przytrzymuję sobie dolny pas lekko ręką, żeby się w brzuch nie wpijał i już.

A ja znów się z mężem pokłóciłam i znów o to samo. Że mnie jest przykro i smutno, że nie mogę jeszcze wyprawki kompletować, bo będzie wszystko w pyle leżeć i chociaż jakieś ubranko bym kupiła, można zamknąć w szafie przecież. A on że jemu jest przykro jak tak mówię, bo czuje się niedoceniony, że stara się ten remont zrobić jak najszybciej, a ja ciągle tylko problemy zgłaszam. I awantura gotowa, znowu się nie odzywamy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-18 o 15:03
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:01   #147
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?
Ja zawsze zapinam pasy.Jakoś nie czuje sie bezpiecznie bez nich jesli jestem pasażerem trzymam sobie dolną część pasa aby nie uciskał na brzuch a jeśli prowadzę przytrzymuje mi osoba siedząca obok. Jeśli musze jechac sama to tez zapinam, ale nie sa to długie dystanse więc do wytrzymania. Jesli ktoś dużo podróżuje polecam adaptery. sa dość drogie i w sumie tylko na pare miesięcy, dlatego nie kupiłam. Wykorzystuje innych

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 15:02   #148
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini a jak to jest? wygodnie jest i dziecku i rodzicom ubierać od małego dziecko w takie "dorosłe" ubranka? Nie śmiejcie się z pytania, bo ja zielona jestem z tematu "dziecko"
Też zauważyłam, ze ostatnio to jeszcze dobrze dziecko ze szpitala nie wyjdzie a już jest ubierane w takie dorosłe ciuchy - szczerze, to wątpię aby takiemu malcowi bylo w tym wygodnie. Jakaś taka głupia moda teraz zapanowała
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:02   #149
kootekk
Zakorzenienie

Aliszcze ja tam nie mam zamiaru kupowacminiaturowych dzinskow czy koszul, ja bym w tym nie chciała leżec co boże takie maleństwo, mysle ze dopiero zakupie na 3 miesieczne dziecko jakies "dorosłe" ubranko

na poczatek moj maly bedzie mial pajacyki i spioszki, jesli by to była dziewczynka to tez bym jej nie ubierała od razu w sukienki, nie dosc ze ziowe dziecko po co sukienka a pozatym to nie jest wygodne

moja kuzynka od pierwszysch dni swoja coreczke wciskała w dzinsowe sukieneczki i biedna tak musiala lezec i ładnie wygladac.... szkoda słow

Stary 2010-08-18, 15:02   #150
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
jezdze ze specjalnym pasem a jak nie mam to ze zwyklym.
Ostatnio na forum zginela dziewczyna w 8 miesiacu ciazy- nie miala zapietych pasow, maz przezyl i nic mu sie nie stalo - ona i coreczka niestety nie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości