|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
jeden dzień kiepskiej pogody, a tu posty lecą dziesiątkami
![]() ![]() ![]() to co będzie jesienią.. strach się bać Anecka pokaż kartkę jak skonczysz ![]() i kurczaka dziś nie będzie-teściowa zaprosiła nas na obiad a już zdążyłam rano pozazdrościć Kootkowi tych obiadków i proszę jak miło
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() tez mam dzisiaj pierozki ![]() moja tesciowa i jej danie popisowe niedzielne to frytki i jajko sazone, oł je! ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mallinka, a jaka ladna liste stworzylas- czytelna itd
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka widzisz toci sie poszczesciło
![]() irsin ja tez mam nadzieje ze na jesien bede w kupkach siedziec ![]() a moja tesciowa nie ma dania popisowego bo nie umie gotowac
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to danie to na śniadanie Kootek a zawsze wszyscy uczyli że zazdrość to zła cecha
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-08-18 o 15:11 |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka i jak teraz widzimy - nie mieli racji
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi jak jest u was ze wzrokiem?? Bo u mnie bardzo sie pogorszył ...
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ostatnio radziłam sie mojej szwagierce jakich kosmetyków używała do mycia swojej córci (ma teraz roczek i 2 m-ce), i ku mojemu zaskoczeniu powiedziała ze kupowała tylko oliatum w aptece, wlewała go do wanienki i nic poza tym. Skóra malej idealna, nawilżona i bez problemów skórych. Nawet jej pediatra zwróciła na to uwagę, ze nie czesto spotyka się dziecko z tak idealną skórą. Teraz do jej kosmetyków dołączyl szampon, a oliatum zastąpiło delikatne mydełko, ale to dopiero po roku życia. Chyba nie ma co szaleć z kosmetykami. Polecam stronę www.oliatum.pl, w tej kąpieli chodzi raczej o komfort dziecka i jego zrelaksowanie przed snem, a codzienne mycie detergerntami z pewnością mu nie będzie służyło.
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no więc tak.. zamówiłam wielkie pudło ubranek (w tym kombinezon, kombinezon misiowy, różne pajacyki welurowe, bluzeczki, czapeczki, ogólnie cała wyprawka na 3 m-ce) - koszt 425 zł z dostawą (w sklepie sam kombinezon 150 zł, misiowy też 100 zł). więc opłacalnie. dodam ALE - uważajcie na ciuchy nazwane "nowe bez metki" - wszystkie ciuchy jakie zamówiłam miały być właśnie nowe bez metki (niektórzy sprzedawcy piszą "jak nowe", te miały być nowe, a po części nowe NIE SĄ druga przesyłka - nowy pajac i rzeczywiście był nowy z metką. zamówiłam też 3 paki i 2 paki bawełnianych na 62 cm, 3-pack kosztował 36 zł, 2-pack - 26 zł - wzór z mothercare. w mothercare są po 87 zł takie 3-paki. plus przesyłka 8 zł. niektóre pajace zamówiłam pojedyncze - tylko welurowe, bo bawełnianych nie kupuję używanych. welurowe można kupić od 8 do nawet 40 zł, jeżeli chodzi o misiowy kombinezon z kubusiem. koszty wysyłki 8 zł. także ja kupuję wszystko na Allegro. byłam w mothercare i tam 3 pack 87 zł, welurowy pajac 110, więc można zbankrutować, poza tym nic szczególnego w endo nic nie ma. tak więc na mieście nic nie znalazłam i stąd allegro. ładne wzory i można wylicytować za dobrą cenę, przy czym kubusie i tygryski są najdroższe i ludzie za nimi szaleją. http://allegro.pl/item1180898952_dis...yskiem_62.html http://allegro.pl/show_item.php?item=1176738794 Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-08-18 o 15:23 |
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam polozna mowila, zeby myc dziecko w wodzie i namydlac mydelkiem, albo bez mydla a wlac troche oliwki. DZIEWCZYNY, zaraz mnie szlag jasny trafi. CZYM MAM umyc prysznic? kafelki mam ciemno bordowe i widac zacieki. Przed chwila szorowalam clinem a potem pronto multi surface a a inne kafelki plynem do oczu hehehehe bo juz nie mam sil.. i zmylam woda, troche przeschlo i nie widac zebym cokolwiek z ty mzrobila dalej biale zacieki.. MACIE jakis domowy sposob? Ocet mam ale winny i nie wiem czy moge go uzyc... 1:1 z woda?
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-18 o 15:25 |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka nie małaś ty czasm leżeć i odpoczywac?????? czy pomyliłam cie z kimś innym???
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Layla widze ze allegro to teraz twoj drugi dom widze ze zostałas mistrzyni w wyłapywaniu okazjii na allegro
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, no ale ile mozna lezec? a sprzatac tez trzeba
Ide walczyc z tym, tylko czymmmmmmmmmmm a dobra sprobuje ten ocet, najwyzej kafelki zrobia sie jakies inne :P
|
|
#132 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mallinka - same pochwały dziś ode mnie dla Ciebie - tytuł wątku SUPER ![]() - lista, normalnie elegansio ![]() Cytat:
Cytat:
rysunek bardzo ładny, siostra ma talent tylko dla mnie taki "mroczny" z halloween mi się skojarzyło Cytat:
hmmm... to w takim razie po co Ci takie droższe butelki, skoro zamierzasz używać innych smoczków ![]() ja kupuję jedną małą butelkę TT, a jak będę z jakiegoś powodu karmić butelką to kupię Dr. Browna Cytat:
![]() Cytat:
smoczek nie jest taki zły, jeśli używa się go z głową mnie krew zalewa jak widzę np 2latka ze smokiem w buzi ![]() wczoraj jadłam i miałam po nich okropną zgagę Cytat:
Patrycja - u mnie wzrok również gorszy jak ja widzę, różnice tzn, że mocno dioptrie mi poleciały mam na jedno oko -1,75 a na drugie 1,5 plus do tego astygmatyzm kosmetyki - dobrze, że zaczęłyście ten temat bo ja zielona w tym temacie ostatnio na wątku "polecamy odradzamy" ktoś napisał, że Oilan to to samo co Oilatum, tylko że dużo tańszy wierzyć, czy nie?? ![]() sudocrem - zamierzam używać pieluchy - ja chyba na początek to kupię Pampersy albo Huggisy ![]() pranie ubranek - mi wczoraj dwie siostry uświadomiły, że też niedługo powinnam to zrobić tylko dla mnie ten grudzień to taki odległy czas, że jakoś nie mogę pojąć, że poród jest bliżej niż dalej ![]() w jakim proszku pierzecie?? rozumiem, że płynu do płukania też się używa ![]() idę zjeść banana ![]() jutro wizyta u gina oby mojej córci siusiak nie wyrósł, bo co ja zrobię z tymi kupionym sukienkami
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-18 o 15:37 |
||||||
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka
|
|
|
|
#134 |
|
Dragonfly
|
Anecka wlasnie
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mi nie mów o siusiakach co najwyżej synek bedzie chodził w różu kieckach i jeździł wózkiem w kwiaty Co prawda widziałam na 3d że to córka i 3 różnych lekarzy to potwiedziło - do dnia porodu jest ziarnko niepewności
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
A myslalam ze tylko mi tak wzrok poleciał. Ja przed ciaza mialam jedno oko -1 a drugie tez tak chyba ale juz nie pamietam. Ale bylam u mojego okulisty i powiedzial ze najlepiej po ciazy przebadac wzrok bo to pogorszenie moze byc tylko na jakis czas i moze wrocic tak jak bylo przed ciaza. Ale ja teraz bez okularkow to ani rusz a juz autkiem jechac wieczorem to juz w ogole
|
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też lubię pepco a że mam ich na parterze mojego bloku to często zaglądam, a dziś upolowalam za 8 zl ostatniego pajacyka z zakrywanymi rączkami (zamiast niedrapek) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, do łóżka marsz!!!!
![]() Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini a jak to jest? wygodnie jest i dziecku i rodzicom ubierać od małego dziecko w takie "dorosłe" ubranka? Nie śmiejcie się z pytania, bo ja zielona jestem z tematu "dziecko" toaleta w połowie przepchana, ale nie jest jeszcze super, sklep, gdzie są rzeczy potrzebne do tego typu czynności ma inwentaryzację, także pocałowałam klamkę ) i który będzie szybciej ten udzieli mi wsparcia a na razie ograniczam spożycie płynów
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-08-18 o 15:57 |
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Ja pozbywam sie np. kamienia np.w czajniku z baaardzo prosty sposób. Wsypuje do wody w czajniku paczuszkę kwasku cytrynowego i zagotowuję to razem. Efekt miód malina, i bez chemii. Myslę ze to samo mozesz zastosowac na kafelkach, nasącz szmatkę wodą z kwaskiem i przetrzyj, wiem ze z kafelkami będzie trudniej, bo to sciana pionowa, ale może zadziała
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
dla zaineterowanych
![]() Posiadam dużo zimowych ubranek na 0-3 kombinezony jeśli ktos zainteresowany proszę o wiadomość na priv
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Co do WZROKU, nie wiem czy mi się pogorszył. Nie zauważyłam jakiejś dużej różnicy, ale ja już i tak jestem ślepa (-5)
Jesli chodzi o PASY BEZPIECZEŃSTWA to ja prawa jazdy nie mam, ale zdarza mi się jeździć jako pasażer. I nie wyobrażam sobie pasów nie zapiąć A ja znów się z mężem pokłóciłam i znów o to samo. Że mnie jest przykro i smutno, że nie mogę jeszcze wyprawki kompletować, bo będzie wszystko w pyle leżeć i chociaż jakieś ubranko bym kupiła, można zamknąć w szafie przecież. A on że jemu jest przykro jak tak mówię, bo czuje się niedoceniony, że stara się ten remont zrobić jak najszybciej, a ja ciągle tylko problemy zgłaszam. I awantura gotowa, znowu się nie odzywamy
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-18 o 16:03 |
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli jestem pasażerem trzymam sobie dolną część pasa aby nie uciskał na brzuch a jeśli prowadzę przytrzymuje mi osoba siedząca obok. Jeśli musze jechac sama to tez zapinam, ale nie sa to długie dystanse więc do wytrzymania. Jesli ktoś dużo podróżuje polecam adaptery. sa dość drogie i w sumie tylko na pare miesięcy, dlatego nie kupiłam. Wykorzystuje innych
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze ja tam nie mam zamiaru kupowacminiaturowych dzinskow czy koszul, ja bym w tym nie chciała leżec co boże takie maleństwo, mysle ze dopiero zakupie na 3 miesieczne dziecko jakies "dorosłe" ubranko
na poczatek moj maly bedzie mial pajacyki i spioszki, jesli by to była dziewczynka to tez bym jej nie ubierała od razu w sukienki, nie dosc ze ziowe dziecko po co sukienka a pozatym to nie jest wygodne moja kuzynka od pierwszysch dni swoja coreczke wciskała w dzinsowe sukieneczki i biedna tak musiala lezec i ładnie wygladac.... szkoda słow |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na forum zginela dziewczyna w 8 miesiacu ciazy- nie miala zapietych pasow, maz przezyl i nic mu sie nie stalo - ona i coreczka niestety nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

strach się bać 
a już zdążyłam rano pozazdrościć Kootkowi tych obiadków i proszę
jak miło
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

jak ja widzę, różnice tzn, że mocno dioptrie mi poleciały