|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
jeden dzień kiepskiej pogody, a tu posty lecą dziesiątkami
![]() ![]() ![]() to co będzie jesienią.. ![]() ![]() ![]() ![]() Anecka pokaż kartkę jak skonczysz ![]() i kurczaka dziś nie będzie-teściowa zaprosiła nas na obiad ![]() ![]() ![]()
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
![]() tez mam dzisiaj pierozki ![]() moja tesciowa i jej danie popisowe niedzielne to frytki i jajko sazone, oł je! ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Mallinka, a jaka ladna liste stworzylas- czytelna itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
mallinka widzisz toci sie poszczesciło
![]() irsin ja tez mam nadzieje ze na jesien bede w kupkach siedziec ![]() ![]() a moja tesciowa nie ma dania popisowego bo nie umie gotowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to danie to na śniadanie ![]() ![]() ![]() Kootek a zawsze wszyscy uczyli że zazdrość to zła cecha ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-08-18 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
mallinka i jak teraz widzimy - nie mieli racji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi jak jest u was ze wzrokiem?? Bo u mnie bardzo sie pogorszył ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ostatnio radziłam sie mojej szwagierce jakich kosmetyków używała do mycia swojej córci (ma teraz roczek i 2 m-ce), i ku mojemu zaskoczeniu powiedziała ze kupowała tylko oliatum w aptece, wlewała go do wanienki i nic poza tym. Skóra malej idealna, nawilżona i bez problemów skórych. Nawet jej pediatra zwróciła na to uwagę, ze nie czesto spotyka się dziecko z tak idealną skórą. Teraz do jej kosmetyków dołączyl szampon, a oliatum zastąpiło delikatne mydełko, ale to dopiero po roku życia. Chyba nie ma co szaleć z kosmetykami. Polecam stronę www.oliatum.pl, w tej kąpieli chodzi raczej o komfort dziecka i jego zrelaksowanie przed snem, a codzienne mycie detergerntami z pewnością mu nie będzie służyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no więc tak.. zamówiłam wielkie pudło ubranek (w tym kombinezon, kombinezon misiowy, różne pajacyki welurowe, bluzeczki, czapeczki, ogólnie cała wyprawka na 3 m-ce) - koszt 425 zł z dostawą (w sklepie sam kombinezon 150 zł, misiowy też 100 zł). więc opłacalnie. dodam ALE - uważajcie na ciuchy nazwane "nowe bez metki" - wszystkie ciuchy jakie zamówiłam miały być właśnie nowe bez metki (niektórzy sprzedawcy piszą "jak nowe", te miały być nowe, a po części nowe NIE SĄ ![]() druga przesyłka - nowy pajac i rzeczywiście był nowy z metką. zamówiłam też 3 paki i 2 paki bawełnianych na 62 cm, 3-pack kosztował 36 zł, 2-pack - 26 zł - wzór z mothercare. w mothercare są po 87 zł takie 3-paki. plus przesyłka 8 zł. niektóre pajace zamówiłam pojedyncze - tylko welurowe, bo bawełnianych nie kupuję używanych. welurowe można kupić od 8 do nawet 40 zł, jeżeli chodzi o misiowy kombinezon z kubusiem. koszty wysyłki 8 zł. także ja kupuję wszystko na Allegro. byłam w mothercare i tam 3 pack 87 zł, welurowy pajac 110, więc można zbankrutować, poza tym nic szczególnego ![]() w endo nic nie ma. tak więc na mieście nic nie znalazłam i stąd allegro. ładne wzory i można wylicytować za dobrą cenę, przy czym kubusie i tygryski są najdroższe i ludzie za nimi szaleją. http://allegro.pl/item1180898952_dis...yskiem_62.html http://allegro.pl/show_item.php?item=1176738794 Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-08-18 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam polozna mowila, zeby myc dziecko w wodzie i namydlac mydelkiem, albo bez mydla a wlac troche oliwki. DZIEWCZYNY, zaraz mnie szlag jasny trafi. CZYM MAM umyc prysznic? kafelki mam ciemno bordowe i widac zacieki. Przed chwila szorowalam clinem a potem pronto multi surface a a inne kafelki plynem do oczu hehehehe bo juz nie mam sil.. i zmylam woda, troche przeschlo i nie widac zebym cokolwiek z ty mzrobila dalej biale zacieki.. MACIE jakis domowy sposob? Ocet mam ale winny i nie wiem czy moge go uzyc... 1:1 z woda?
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-18 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Anecka nie małaś ty czasm leżeć i odpoczywac?????? czy pomyliłam cie z kimś innym???
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Layla widze ze allegro to teraz twoj drugi dom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
kootekk, no ale ile mozna lezec? a sprzatac tez trzeba
![]() ![]() Ide walczyc z tym, tylko czymmmmmmmmmmm a dobra sprobuje ten ocet, najwyzej kafelki zrobia sie jakies inne :P
#132 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Mallinka - same pochwały dziś ode mnie dla Ciebie - tytuł wątku SUPER ![]() - lista, normalnie elegansio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() rysunek bardzo ładny, siostra ma talent ![]() ![]() Cytat:
hmmm... to w takim razie po co Ci takie droższe butelki, skoro zamierzasz używać innych smoczków ![]() ja kupuję jedną małą butelkę TT, a jak będę z jakiegoś powodu karmić butelką to kupię Dr. Browna Cytat:
![]() Cytat:
smoczek nie jest taki zły, jeśli używa się go z głową ![]() mnie krew zalewa jak widzę np 2latka ze smokiem w buzi ![]() wczoraj jadłam i miałam po nich okropną zgagę ![]() Cytat:
![]() Patrycja - u mnie wzrok również gorszy ![]() ![]() kosmetyki - dobrze, że zaczęłyście ten temat bo ja zielona w tym temacie ![]() ![]() sudocrem - zamierzam używać ![]() pieluchy - ja chyba na początek to kupię Pampersy albo Huggisy ![]() pranie ubranek - mi wczoraj dwie siostry uświadomiły, że też niedługo powinnam to zrobić tylko dla mnie ten grudzień to taki odległy czas, że jakoś nie mogę pojąć, że poród jest bliżej niż dalej ![]() ![]() w jakim proszku pierzecie?? rozumiem, że płynu do płukania też się używa ![]() idę zjeść banana ![]() jutro wizyta u gina oby mojej córci siusiak nie wyrósł, bo co ja zrobię z tymi kupionym sukienkami ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-18 o 14:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Anecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Dragonfly
|
Anecka wlasnie
![]()
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mi nie mów o siusiakach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
A myslalam ze tylko mi tak wzrok poleciał. Ja przed ciaza mialam jedno oko -1 a drugie tez tak chyba ale juz nie pamietam. Ale bylam u mojego okulisty i powiedzial ze najlepiej po ciazy przebadac wzrok bo to pogorszenie moze byc tylko na jakis czas i moze wrocic tak jak bylo przed ciaza. Ale ja teraz bez okularkow to ani rusz a juz autkiem jechac wieczorem to juz w ogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Był już ten temat jakiś czas temu, ale spytam jeszcze raz bo sporo nowych osób doszło- jeździcie bez pasów samochodem? jako kierowcy i pasażerowie? bo ja od jakiegos czasu jezdze bez bo mi przeszkadzają strasznie, mam ze soba karte ciąży,mam nadzieje ze sie policja nie przyczepi?
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też lubię pepco a że mam ich na parterze mojego bloku to często zaglądam, a dziś upolowalam za 8 zl ostatniego pajacyka z zakrywanymi rączkami (zamiast niedrapek) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Anecka, do łóżka marsz!!!!
![]() Mam pytanko, bo na allegro zaczęłam przeglądać zestawy ubranek dla dzieci. I zawsze miałam wyobrażenie, że dziecko przez pierwsze miesiące, znaczy się tak do 3 miesiąca to głównie ubiera się w pajacyki, body itp, a w tych zestawach same spódniczki, spodenki i takie ubranka jak dla dorosłego tylko, ze oczywiście w wersji mini ![]() ![]() toaleta w połowie przepchana, ale nie jest jeszcze super, sklep, gdzie są rzeczy potrzebne do tego typu czynności ma inwentaryzację, także pocałowałam klamkę ![]() ![]() ![]() ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-08-18 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
dla zaineterowanych
![]() Posiadam dużo zimowych ubranek na 0-3 kombinezony jeśli ktos zainteresowany proszę o wiadomość na priv ![]()
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Co do WZROKU, nie wiem czy mi się pogorszył. Nie zauważyłam jakiejś dużej różnicy, ale ja już i tak jestem ślepa (-5)
![]() Jesli chodzi o PASY BEZPIECZEŃSTWA to ja prawa jazdy nie mam, ale zdarza mi się jeździć jako pasażer. I nie wyobrażam sobie pasów nie zapiąć ![]() A ja znów się z mężem pokłóciłam i znów o to samo. Że mnie jest przykro i smutno, że nie mogę jeszcze wyprawki kompletować, bo będzie wszystko w pyle leżeć i chociaż jakieś ubranko bym kupiła, można zamknąć w szafie przecież. A on że jemu jest przykro jak tak mówię, bo czuje się niedoceniony, że stara się ten remont zrobić jak najszybciej, a ja ciągle tylko problemy zgłaszam. I awantura gotowa, znowu się nie odzywamy ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-18 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ja tam nie mam zamiaru kupowacminiaturowych dzinskow czy koszul, ja bym w tym nie chciała leżec co boże takie maleństwo, mysle ze dopiero zakupie na 3 miesieczne dziecko jakies "dorosłe" ubranko
na poczatek moj maly bedzie mial pajacyki i spioszki, jesli by to była dziewczynka to tez bym jej nie ubierała od razu w sukienki, nie dosc ze ziowe dziecko po co sukienka a pozatym to nie jest wygodne moja kuzynka od pierwszysch dni swoja coreczke wciskała w dzinsowe sukieneczki i biedna tak musiala lezec i ładnie wygladac.... szkoda słow |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio na forum zginela dziewczyna w 8 miesiacu ciazy- nie miala zapietych pasow, maz przezyl i nic mu sie nie stalo - ona i coreczka niestety nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.