Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 21:32   #121
Mgiełka91
Zadomowienie

Dot.: Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!!

Cytat:
Napisane przez bloody_hamster Pokaż wiadomość
Ja tez postanowilam pozbyc sie cellulitu i czytajac recenzje na KWC postanowilam kupic ta gabke. Teraz mija 2 tydzien i skora jest faktycznie bardziej jedrna, a cellulit sie w minimalnym stopniu zmiejszym, no al to dopiero 2 tydzien.
zycze wytrwalosci w postanowieniu ,)
Dzięki i nawzajem Miałam w te wakacje wyrzeźbić ciało, ale minął czerwiec, lipiec, prawie sierpień i nic No to może jak się zapisałam tu na forum do wątku, to będzie łatwiej wytrwać w postanowieniu
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:32   #122
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysteriness Pokaż wiadomość
Malenka pomagają, pomagają od abs mam już ładny zarys mięśni pod warstwą tłuszczu no i ja jeszcze robię buns, pośladki mam teraz takie twarde , chociaż pokryte jeszcze cellulitem ale na bank opłaca się te ćwiczenia robić

Witaj Efrene z nami na pewno się uda zwłaszcza że masz niedużo do zrzucenia
no ja kiedyś ćwiczyłam tydzien i było czuć mięśnie ale głupia zaprzestałam... tyle, że teraz mam mniejsza oponkę to szybciej zobacze efekty.

A ja wam podam sposób na ćwiczenie brzuszka na siedzaco. Podałą nam to wykładowczyni na zajęciach , bo podają nam ciekawostki na fizjoterapii ta więc trzeba się wyprostowac wciągnąć brzuch i oddychać ale go nie wypuszczać. ja tak neiraz chodza i wueirzccie nie jest łatwo-a wzmacnia mięsnie brzucha

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:32   #123
bloody_hamster
Raczkowanie

Generlanie nabial jest dobry w odchudzaniu - bialko sprawia ze szybciej spalamy tluszcz. Podobno dobra jest dieta proteinowa, jednak nie sprobuje bo za bardzo zakwasza organizm, a efekty sa b.dobre. Trudno, dam rade swoimi sposobami.
bloody_hamster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:34   #124
Efrene
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Moze jestem nadgorliwa, ale wedlug mnie, kiedy waze 53 kg wygladam najlepiej.
Z wlasnego doswiadczenia radze ci biegac moze 3 razy w tyg, ja biegalam codzeinnie i dorobilam sie powaznych kontuzji, a jezeli chcesz dorzucic do tego jakies cwiczenia, to bedzie powazne przeciazenie dla organizmu. Dasz rade schudnac, w koncu to tyko 3 kg, z ktorymi mozna sie rzprawic w, najdluzszym czasie, w 2 tyg.
Skoro tak się najlepiej czułaś to rozumiem, ważne żeby zdrowie nie ucierpiało w sumie to moja przyjaciółka ma tyle wzrostu co ja i Ty, a waży też koło 53 kg, a gdyby przytyła wyglądałaby gorzej, kwestia budowy. Ja nie chce przesadzać, bo nie chce żeby za dużo spadło mi z biustu, tylko najlepiej z ud Co do biegania to skorzystam z rady, niech będzie 3 razy. Ćwiczeń żadnych innych nie zamierzam robić, bo zależy mi tylko na spalaniu tłuszczu, przyśpieszeniu metabolizmu, a nie wyrobieniu sobie mięśni. Przynajmniej na razie
Efrene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:34   #125
Tosa
Rozeznanie

Ja do 15 w ogóle mogę nie jeść , bo zdarza mi się spać do tej godziny . Co do celulitu itp. to moim zdaniem najlepsze są kremy z serii eveline slim extreme 3D, mi pomagał, jednak przez lenistwo przestałam, ale wrócę do smarowania.
Żylaki można usuwać chirurgicznie.. Niestety żadne kremy w dużej mierze na to nie pomogą.
Trzeba zrezygnować z obcasów, zakładania nogi na nogę (tak wiem, powtarzam się : P ) itp.
Osobiście mnie to urabia, bo martwię się o swoje nogi, a ze względu na wzrost kocham obcasy i chcę w nich chodzić. Na szczęście u mnie to dopiero maleńki początek i nie widać.

Właśnie zrobiłam 20 brzuszków, rowerek 100 okrążeń na jedną nogę + 10 minut na maszynie. Zaraz idę poskakać na pseudo skakance i następne 10 minut .

Edytowane przez Tosa
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:37
Tosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:36   #126
margrit
Raczkowanie

Dobry wieczór wszystkim

Ja również chciałabym się dołączyć do Was. Moja obecna waga to 68kg przy wzroście 169. Mam nadzieję że chociaż do 60 kg uda mi się zrzucić.

Czyli zaczynamy od jutra?
margrit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:38   #127
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Generlanie nabial jest dobry w odchudzaniu - bialko sprawia ze szybciej spalamy tluszcz. Podobno dobra jest dieta proteinowa, jednak nie sprobuje bo za bardzo zakwasza organizm, a efekty sa b.dobre. Trudno, dam rade swoimi sposobami.

Może zostane zlinczowana ale powiem co myślę.
Nie ma diety cud. Wszystko wymaga efektu. Żadne diety kopenhaskie czy cos. Owszem na poczatku się chudnie ale co cchecie wpieprzac całe życie samą kapuste, albo białko?? organizm jest zbudowany z białek, tłuszczy, węglowodanów, wody więc potrzebuje wszystkiego!! a jesli zaczniemy jeść same wazywa a nie dostarczać białka np to organizm chudnie bo bierze zapasy z ciałka ale potem jemy takie białko organizm nie wie co to jest bo zapomniał, skoro go tym nie karmiliśmy i włala-jojo wraca.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez margrit Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim

Ja również chciałabym się dołączyć do Was. Moja obecna waga to 68kg przy wzroście 169. Mam nadzieję że chociaż do 60 kg uda mi się zrzucić.

witam

Tos zgadzam się ale ja w szpilach i obcasach chodza tylko na wielkie balangi więc.. a u mnie żylaki sa genetyczne bo obie strony dziadków i rodzice maja mega zylaki-nic nie poradze... czeka mnie kiedys operacja.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 21:39   #128
yessabell
Wtajemniczenie

kurde widze ze żylaki to masowy problem u nas.. ech pewnie tez przez za duża wage. to jutro dziewuszki sie wazymy i wstawiamy zdjęcia
Stary 2010-08-22, 21:40   #129
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efrene Pokaż wiadomość
Ja nie chce przesadzać, bo nie chce żeby za dużo spadło mi z biustu, tylko najlepiej z ud Co do biegania to skorzystam z rady, niech będzie 3 razy. Ćwiczeń żadnych innych nie zamierzam robić, bo zależy mi tylko na spalaniu tłuszczu, przyśpieszeniu metabolizmu, a nie wyrobieniu sobie mięśni. Przynajmniej na razie
I tu jest problem - moze splaisz tkanke tluszczowa, ale za to na udach bedziesz miala po 2 miesiacach biegania wyrobione miesnie... Heh, wszedzie jest jakis, niestety, problem i haczyk .
Stary 2010-08-22, 21:40   #130
Efrene
Raczkowanie

Witaj margrit Damy rade i zaczynamy od jutra. Ja juz sobie nawet zrobiłam tygodniową rospiske posiłków i muszę się tego trzymać. Pocieszam się tym, że jak już raz dałam radę schudnąć to drugi raz też dam.

bloody_hamster kurcze no właśnie uda są moim największym kompleksem i nie wiem jak najefektowniej przyspieszyć spalanie tkani tłuszczowej tam... Myślałam, że bieg będzie najlepszy, bo to w końcu ćwiczenia aerobowe.

Edytowane przez Efrene
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:44
Stary 2010-08-22, 21:41   #131
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór wszystkim

Hej i zycze wytrwalosci w postanowieniu
Stary 2010-08-22, 21:43   #132
Malenka321
Zakorzenienie

a gdzie dajemy zdjęcia?? tutaj czy jakaś poczta czy gdzie? ja się ważyłam w piątek a wagi nie mam w domu więc aktualna jest w podpisie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Hej i zycze wytrwalosci w postanowieniu
razem damy rade-kto jak nie my

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 21:45   #133
margrit
Raczkowanie

Cytat:
zrobiłam tygodniową rospiske posiłków i muszę się tego trzymać
z głowy wymyślałaś czy może z jakiejś książki czy też strony internetowej korzystałaś?
Stary 2010-08-22, 21:45   #134
bloody_hamster
Raczkowanie

Malenka, tak jest

Edytowane przez bloody_hamster
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:47
Stary 2010-08-22, 21:48   #135
Malenka321
Zakorzenienie

nawet nie wiecie jakie to motywujące widzieć tyle osób tutaj... Ize nie tylko ja mam te problemy.. Ze nie jestem sama.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 21:50   #136
margrit
Raczkowanie

Malenka321- dokładnie... masz rację. Musi się nam udać

Dziewczyny, pijecie może zieloną herbatę? Bo słyszałam, że pomaga w odchudzaniu...Ponadto jest bardzo zdrowa, dobrze wpływa na cerę.

Edytowane przez margrit
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:53
Stary 2010-08-22, 21:51   #137
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:

bloody_hamster kurcze no właśnie uda są moim największym kompleksem i nie wiem jak najefektowniej przyspieszyć spalanie tkani tłuszczowej tam... Myślałam, że bieg będzie najlepszy, bo to w końcu ćwiczenia aerobowe.
Oczywiscie mozna biegac, ale bieganie to cwiczenie bardziej na wzmocnienie kondycji i miesni a nie na odchudzanie...
Stary 2010-08-22, 21:54   #138
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie mozna biegac, ale bieganie to cwiczenie bardziej na wzmocnienie kondycji i miesni a nie na odchudzanie...
tu się nie zgodze... jest to ćwiczenie aerobowe-wykonywane powyżej 30 minut spala tkanke tłuszczową. Jest o tym wątek o bieganiu i dziewczyny napawde dużo schudły. Ja nie próbowałąm bo nie mam na to sił szczerze mówiąc i zapału. Każde ćwiczenie aerobowe sprzyja odchudzaniu. No chyba , że o czyms nie wiem to zwróce honor?? tylko powiedz

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 21:56   #139
Tosa
Rozeznanie

Malenka321 Jasne, że wiemy! : D Każda z nas się lepiej tu czuje. Ja się poczułam pewniej i przestaję myśleć o idiotycznych dietach. Postawię na lekką dietkę ze zdrowym odżywianiem + ćwiczenia. Strasznie mi zależy na poprawieniu wyglądu swoich ud. (Gdyby tak jeszcze istniało coś na powiększenie piersi )

Efrene ja myślałam o rowerku, ale skutki będą podobne do biegania :/. Razem coś znajdziemy .

A zdjęcia to tutaj dajemy czy jak?
Stary 2010-08-22, 21:56   #140
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Malenka321- dokładnie... masz rację. Musi się nam udać

Dziewczyny, pijecie może zieloną herbatę? Bo słyszałam, że pomaga w odchudzaniu...Ponadto jest bardzo zdrowa, dobrze wpływa na cerę.

pilam ale przestałam i zaczynam od początku-bo znów mam wzdęcia problemy z wypróżnianiem a tak to brzuszek chociaz optycznie jest bardziej płaski a nie jak piłka połknięta. Chociaz słyszałam, że lepsza czerwona?? wie ktoś coś o tym??

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 21:56   #141
bloody_hamster
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
. No chyba , że o czyms nie wiem to zwróce honor?? tylko powiedz

Fakt, moze stracilam tkanke tluszczowa, ale po 3 miesiacach mialam taaaakie miesnie, ze w spodnie sie moglam zmiescic... koszmar byl
Stary 2010-08-22, 21:57   #142
Efrene
Raczkowanie

Cytat:
z głowy wymyślałaś czy może z jakiejś książki czy też strony internetowej korzystałaś?
Głównie to korzystałam z wizażu, z porad dotyczących układania własnej diety i przykładowych jadłospisów na redukcje: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 Oczywiście trochę je zmodyfikowałam pod własny gust i to czym dysponuje w domu. Na szczęście moi rodzice są tak kochani i robią mi osobne dietetyczne zakupy
A co do zielonej herbaty do ja pije tylko ją i jeszcze pokrzywę. Hm... nie zauważyłam jakiś szczególnych zmian, może troszkę poprawia metabolizm. Ale jak dla mnie jest po prostu dobra i wierze w jej błogosławiony wpływ na zdrowie, a wiadomo, że wiara to podstawa.

Edytowane przez Efrene
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:01
Stary 2010-08-22, 21:59   #143
Malenka321
Zakorzenienie

a własnie jak wasz biust?? proporcjonalny do wagi?? bo wszyscy mówią, że chudnie się z wszystkiego ale mi z 12 kg z biustu ubyło może z centymetr nie więcej

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Fakt, moze stracilam tkanke tluszczowa, ale po 3 miesiacach mialam taaaakie miesnie, ze w spodnie sie moglam zmiescic... koszmar byl

aaa o to chodziło:P:P myslałam, że chodzi ci o to, że tłuszcz nie zniknął głupek ze mnie:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 22:03   #144
margrit
Raczkowanie

Efrene -dzięki wielkie. Ja tylko na jutro zaplanuję sobie jadłospis, bo nie mam już siły dzisiaj planować na kolejne dni.

Masz dobrze, że Ci kupują
Stary 2010-08-22, 22:05   #145
Efrene
Raczkowanie

Cytat:
a własnie jak wasz biust?? proporcjonalny do wagi?? bo wszyscy mówią, że chudnie się z wszystkiego ale mi z 12 kg z biustu ubyło może z centymetr nie więcej

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

aaa o to chodziło:P:P myslałam, że chodzi ci o to, że tłuszcz nie zniknął głupek ze mnie:P
To masz szczęscie! Ja też w sumie nie mam źle, bo chudnę i grubne bardzo proporcjonalnie. Mniej więcej wszędzie podobnie, choć z biusty chyba najwięcej, ale też najszybciej tam grubnę A jak krótko brałam hormony, to już w ogóle był piękny Co prawda miseczka się nie zmienia, bo pod biustem też mam w tedy mniej, ale optycznie wygląda niestety ubożej.
margrit proszę bardzo i jak coś służę pomocą Właśnie tak doceniłam moich rodziców, jak czytałam, że nie wszystkie dziewczyny tutaj mają tak fajnie.

Edytowane przez Efrene
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:08
Stary 2010-08-22, 22:07   #146
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
To masz szczęscie! Ja też w sumie nie mam źle, bo chudnę i grubne bardzo proporcjonalnie. Mniej więcej wszędzie podobnie, choć z biusty chyba najwięcej, ale też najszybciej tam grubnę A jak krótko brałam hormony, to już w ogóle był piękny Co prawda miseczka się nie zmienia, bo pod biustem też mam w tedy mniej, ale optycznie wygląda niestety ubożej.
no ale do za dużych nie nalezy...:P mam 85 C

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 22:07   #147
margrit
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym była bardzo zadowolona gdyby trochę mi ubyło z biustu. Jak dla mnie jest ciut za duży- 75D Też tak słyszałam właśnie... ale czy to prawda to nie wiem, okaże się.
Stary 2010-08-22, 22:07   #148
bloody_hamster
Raczkowanie

[QUOTE=Malenka321;21550124]a własnie jak wasz biust?? proporcjonalny do wagi?? bo wszyscy mówią, że chudnie się z wszystkiego ale mi z 12 kg z biustu ubyło może z centymetr nie więcej

Ja mam tak, ze jak tyje to wszedzie, nawet w biuscie, jak chude, w biuscie rowniez widac roznice, niestety... ;(
Stary 2010-08-22, 22:15   #149
Malenka321
Zakorzenienie

a podobno sa ćwicenia na cycki ujedrnienie nie??:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 22:15   #150
Tosa
Rozeznanie

Ja jak tyję to wszędzie, a w biuście maleńko. Nastomiast jak chudnę to schodzi więcej. Niestety nie tyję ani nie chudnę równomiernie.
Mam 65C Czyli maleństwa, to tak jak 75A
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości