|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 5 małych posiłków dziennie, pół godziny ZUMBY wieczorem !:) Kto ze mną? :D STAR
Ja też pragnę się przyłączyć mogę.?
![]() To tak na serio ile schudłaś? |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 5 małych posiłków dziennie, pół godziny ZUMBY wieczorem !:) Kto ze mną? :D STAR
To ja się przyznam też
Ogólnie to mam rozmiar 32, ale zależy w jakich spodniach bo w takich bardziej młodzieżowych to mam 42. nie wiem jaka to różnica
|
|
|
|
|
#123 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, może najpierw powiem Ci, czy miałaś dobrze złożone posiłki, a w nawiasach podam przybliżoną wartość kaloryczną. śniadanie - ok, ale trochę za dużo tego pieczywa. Jajko to dobry wybór, ale lepiej byłoby zjeść 2 kromki chleba i całe jajko. Brakuje warzyw. (380 kcal) II śniadanie - Znów brakuje warzyw. Za mało białka, zresztą w pierwszym śniadaniu był ten sam błąd.. (120 kcal) obiad - pizza gyros ?! brak jakichkolwiek składników odżywczych - białka, węgli prostych.. jedynie węgle złożone i tłuszcz zwierzęcy, nie wskazany w diecie. Cappuccino to także zły wybór.. (ta pizza, to zależy od wielkości. Jak duża, to 2000kcal, jak mniejsza, to z 1300-1400kcal. Cappuccino to kolejne 70 kcal) kolacja - to jedno jabłko bez dodatku żadnych białek było złym wyborem. I to za wcześnie, żeby nazwać to kolacją, ale skoro to ostatni Twój posiłek, to wypadałoby.. (40 kcal) Gdyby nie ta pizza i to jabłko na kolację (szczerze mówiąc zjadłaś ostatni posiłek wcześniej, niż ja swój obiad..) zepsuło cały efekt, bo zaczynało się dobrze tym chlebem żytnim i jajkiem. Cytat:
śniadanie (9.00) - sałatka grecka: pomidory koktajlowe, oliwki, papryka, sałata, ser feta, łyżeczka oleju lnianego, 2 kromki wasy żytniej, 1 kromka chleba słonecznikowego II śniadanie (11.30) - pół bułki pełnoziarnistej z szynką drobiową, połową plasterka sera żółtego i papryką III śniadanie (14.00) - analogiczne do II. obiad (16.30) - ćwierć podwójnej piersi z kurczaka, grzyby marynowane, buraczki, ogórki, 3 łyżki kaszy gryczanej kolacja (19.30) - 150g serka wiejskiego grani 3% + 2 duże marchewki. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2010-09-22 o 20:50 |
|||
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Jasne że sie możecie przyłączyć dziewczyny
Wsparcia nigdy dość! Ja mam czasami problem z ćwiczeniami, od lat nie ćwicze na wfie bo kiedys w wakacje urosłam 10 cm i mam złą przyczepność mięśni do kości, kolana mi siadają.. dlatego dzisiaj po 6 razach ćwiczenia robie małą przerwę.. poprostu nie moge kondycyjnie .. Nie macie aż tak źle, ja jestem słoniem - nosze 44. to jest dopiero upokorzenie ;P ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- I tak będe sie trzymac swojego jadłospisu, mam za duzo nauki żeby eksperymentować z jedzeniem, mieszkam sama, dochodzą inne obowiązki i będe jadła to co mi przypasuje i co będe miała czas upichcić
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
No ale w końcu te rozmiary będą mniejsze
morphine88- dzięki za rady wiem że ta pizza była zabójstwem ale nie planowałam jej ;/ Teraz wiem że jak się wybiorę z przyjaciółka do baru to wybiorę sałatkę lub coś innego mniej zabójczego ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Może się wydawać że rozmiar 32 jest mały, ale mój brzuch mówi co innego. Jest taki.. duży |
|
|
|
|
#126 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No, ogółem to trzymam się dobrze i nie mam ochoty na jedzenie. A wy? Jak jesteście na diecie, czy po prostu ograniczacie słodycze, to męczycie się z powstrzymywaniem czy idzie gładko ?
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
To ja napiszę coś o sobie jeszcze
![]() Za niedługo kończę 21 lat, studiuję na Politechnice Wrocławskiej, mam chłopaka (już od 3 lat), ale straszna z niego pierdoła I ogólnie zwykle jak z nim gdzieś idę to kończy się na pizzy, fast-foodach, coli itp ![]() Wciąż mam ambitny plan zacząć ćwiczyć ale ciągle mi nie wychodzi W wolnych chwilach - siedzę przed kompem, próbuję jakąś biżu z koralików robić, czytam książki, latem również spaceruje, jeżdżę na rowerze, itp ale teraz mój sezon na ruch na świeżym powietrzu dobiega końca, tym bardziej, że teraz jestem chora, a jak wyzdrowieję to na pewno znów się ochłodzi ![]() No i co najważniejsze - w moim mieście odbywają się zajęcia zumby Tylko niestety, chwilowo nie mogę chodzić Od jutra wrzucam swoje jadłospisy, i bijcie jak zobaczycie, że coś jest nie tak z moim menu ![]() A, mój rozmiar to 38, ale mam tylko 160cm wzrostu i wieeelką oponkę na brzuchu, i oczywiście zero mięśni - czyli ważę mało, mam mały rozmiar, ale i tak jestem tłuściutka
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Ja czasami jak coś zjadłam a obiecywałam sobie że nie zjem np. czegoś słodkiego to miałam wyrzuty sumienia, ale nie takie poważne. A od kiedy jestem na diecie 5posiłków+ Zumba to nie mam nawet ochoty na słodycze
Cukru w herbacie nie używam a kiedyś nie potrafiłam tak bez niczego pić herbaty I nie odczuwam głodu takiego że muszę coś zjeść koniecznie i to już. No i psychicznie też się dobrze czuję, bo wiem że są tu na Wizażu osoby które robią to samo co ja i jest łatwiej
Edytowane przez piska129 Czas edycji: 2010-09-22 o 21:28 |
|
|
|
|
#129 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wspaniały pomysł z tą skarbonką sama o tym pomysle;dCytat:
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym to mamy całkiem podobną wagę, wzrost i cel Ale nie pamiętam żebym ważyła kiedykolwiek poniżej 50, więc myślę że to by było nieosiągalne )
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Ja na górze 38, na dole 40... Taką już mam budowę, duża pupa, wąskie ramiona (no teraz to nie wiem czy takie wąskie
) więc generalnie mam problem z dobieraniem ciuchów, a już masakra jak trzeba kupić np spódnicę z marynarką... Co do chudnięcia to pierwsza zleci moja ukochana miseczka C, całe życie chciałam taki rozmiar, ale trudno, wolę mniej kg Dzień zaliczam do udanych
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
oj nie było mnie tylko kilka godzinek a juz dwie strony do nadrobienia :P
Dzisiaj sie ogolnie podbudowałam...przyszła do mnie do pracy dosc przy kosci dziewczyna, miała sliczna twarz i ogolnie widac ze zadbana... i wiecie co przyszla z kolezanka... bardzooo szczupla, rowniez ładna. i wiecie co? pracownicy- faceci, powiedzieli ze nie ma nic piekniejszego niz kobiece kształty. ii to za ta pulchniejsza wszyscy sie oglądali....ii tak sie podbudowałam bo jestem szczuplejsza hehehe :P wiem ze nigdy szczuplizna to ja nie bede alee zadbac o siebie, troche schudnac, naprawde warto ![]() Pytanko? Piers z kurczaka ze szpinakiem na kolacyjke? Moze byc?????? Poklocilam sie z facetem.... buuu ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- ja nosze 40/42....M/L |
|
|
|
|
#133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..ja dziś na śniadanie zjadłam: 200ml mleka 2%, pół szklanki płatków ryżowych, jedno jabłko i garść malin gotowane wszystko razem. Na kolejne 2 posiłki śniadanie bułka pełnoziarnista z 2 plastrami szynki, ogórkiem, zielonym i jajkiem podzielona na 2 śniadania. Bez masła . Mam tylko 100% ramę (tą żółtą, tłustą) w domu ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze miałam duże cycki, i chyba tak już zostanie ;/ ciężko sie z nimi śpi xD
Ogólnie na śniadanko zjadłam bułkę pełnoziarnistą z jajkiem a wieczorem sie wyspowiadam jak zleciał ten dzień Ogólnie to jak sie czujecie po ćwiczeniach laski ? ^^
Szymonek <3 ;***** 10.10.2009 <3 Edytowane przez Lidka199 Czas edycji: 2010-09-23 o 07:50 |
|
|
|
|
#135 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz też dążę do 50 ) zobaczymy jak to będzie wyglądało, na pewno lepiej niż teraz ![]() ![]() Cytat:
ujj o co się pokłóciliście? mam nadzeiję że to nic poważnego i że już jest okejj ![]() Cytat:
Po ćwiczeniach rewelacja.. dziś muszę wytrzymać dłużej!;D tak w ogóle to Dzień dobry ![]() ja na śniadanko właśnie wcinam owsiankę - 200ml mleka 2% 4 łyżki płatków owsianych, łyżka miodu i do tego jabłko![]() MIŁEGO DNIA!
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
coś tu cichoo..
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
u mnie cały dzień ok.
ale zjadłam paczkę chipsów. grr. |
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
ujjj, chipsy samo zło, ale też mam na nie ochote
(
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Moj dzisiejsze menu to :
Sniadania brak gdyz obudzilam sie o 13 :P:P zmeczenie robi swoje ;/ Obiad Udko z kurczaka na parze+ sałatka z kapusty pekinskiej, pomidorami, świeżymi ogórkami, kukutydza z jogurtem naturalnym Podwieczorek Jogurcik jabłko z mieta na przemiane materii + banan Kolacja jakies pomysły dziewczynki????? co tu dzis upichcić? ![]() A z chłopakiem.. srednio, dzis sie mamy zobaczyc wieczorem i pogadac.... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- ale mi dziewczyny zrobiłyscie ochote na chipsy.....ja eeeeeeeeeeeeeeej ..wrrrr |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zumba zaliczona
I moje dzisiejsze jedzonko: 7.15 płatki owsiane (3,5 łyżki) + jogurt truskawkowy (Gratka) 8.00- 10.00- 0,5l wody mineralnej 10.00 2 kromki pieczywa razowego żytniego + samo białko z jajka+ 4 plasterki żółtej papryki konserwowej 10.55 jabłko (nie zdążyłam od razu wcześniej zjeść) 13.40 Cappuccino 15.30 zupa pomidorowa z ryżem+ później pół pomidora 15.30- 17.00 woda mineralna ok. 0,5l I teraz nie wiem co mam zjeść Bo za jakieś pół godziny trzeba by coś zjeść ![]() A tak przy okazji znacie jakieś dobre i sprawdzone przepisy na sałatkę marchewkową? Bo chodzi za mną
Edytowane przez piska129 Czas edycji: 2010-09-23 o 18:00 |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
znam ale na bazie majonezu wiec odpada...nawet ochoty nie bede robic ::P
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewoje
![]() U mnie chyba dziś dobrze Śniadanie: 2 kromki chleba słonecznikowego z serkiem topionym, kiwi, herbata zielona Obiad: miseczka musli+płatki na mleku, grejpfrut, zielona herbata Kolacja: kawałek kiełbaski z mikrofali, trochę papryki, zielona herbata Paulinusia411, nie martw sie, bedzie dobrze
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Simarik jaka pijesz zielona herbatę????? bo ja coś próbuję i próbuje i żadnej dobrej nie umiem znaleźć.
A z chłopakiem tooo musi być dobrze za długo jesteśmy razem hehe ![]() Tylkoo irytuje mnie sytuacja.Probowałam sie dzisiaj dowiedziec czy w mojej "uroczej" mieścinie, gdzieś prowadza zumbe, bo na każdym kroku jest fitness club..i co? du** ![]() Chyba sobie kupie maszyne do szycia i bede szyć :P:P
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to na początku zumby to się zmuszałam i kroki mi się myliły I pytanko Jak zumbujecie to tez jesteście takie sztywne? Bo Ci na CardioParty są tacy wyluzowani |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 marchewki śmietana chyba 18% moze ta być tez chudsza :P i do śmietany dodajesz troche cukru pudru... i dodajesz troche rodzynek, słonecznika, daktyli ![]() ![]() Ja ogólnie jak zaczęłam skakać w domu to mama weszła do pokoju co ja robię heh :P i się ze mnie śmiali bo lekko nie z koordynowana ruchowo byłam :P:P ale już coraz lepiej ;P |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Mi najlepiej wychodzi druga część tego filmiku
Czyli mniej więcej po pół godzinnym pełzaniu I jednego tam nie potrafię opanować ![]() I moja kolacja: 18.45 4 cienkie plasterki żółtego sera + papryka, ogórek i marchewka konserwowe Nic innego nie miałam w domu do spożycia co by nie zawierało czegoś "złego" Edytowane przez piska129 Czas edycji: 2010-09-23 o 18:46 |
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie jestem zakochana w zielonej herbacie z trawą cytrynową z Feel Green (z biedronki :P ). Ale próbowałam też z maliną, opuncją, grejpfrutem, wanilią (ta jest okropna,nie da sie pic-przynajmniej dla mnie).
![]() piska129,im dłużej zumbujesz, tym bardziej jesteś wyluzowana Ja jestem taka pół na pół,zależy przy których krokach :P Na pewno dla tych z filmiku nie jest to pierwszy raz :P
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
to czas wybrać się do biedronki :P:P booo czerwonej herbaty za zadne skarby nie tkne ..
Chwila prawdy ide sie zważyc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- 2 kg mniej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi: |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Biedronka dobra sprawa
Jak dla mnie jest tam duuuużo pyszności (chodzi mi o diete oczywiscie).nie lepiej poczekać z ważeniem do rana? po całym dniu na pewno ważysz więcej (dzienne wahania wagi), tylko Ci się humor pogorszy
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
chyba polepszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

tak więc przelicz i mnie

W wolnych chwilach - siedzę przed kompem, próbuję jakąś biżu z koralików robić, czytam książki, latem również spaceruje, jeżdżę na rowerze, itp ale teraz mój sezon na ruch na świeżym powietrzu dobiega końca, tym bardziej, że teraz jestem chora, a jak wyzdrowieję to na pewno znów się ochłodzi 

Nie rozumiem tego 
wspaniały pomysł z tą skarbonką
) więc generalnie mam problem z dobieraniem ciuchów, a już masakra jak trzeba kupić np spódnicę z marynarką... Co do chudnięcia to pierwsza zleci moja ukochana miseczka C, całe życie chciałam taki rozmiar, ale trudno, wolę mniej kg