Krzywe nogi cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 18:58   #121
robigdynia
Przyczajenie

Dot.: Krzywee nogi cz. II witam dlaczego nie widze wszystkich fotek?

jestem zalogowany ale wiekszosi fotek nie widze tylko jakies jpg...ktos mi to wyjasni?mam tez zdanie co do kolka wzajemnej adoracji kobiet...piszacych o krzywych nogach kate moss itd....ze kozaczki fajnie wam tuszuja wade o....masakra.przeciez to jest tylko na zime a co latem zrobicie?albo w starym watku 1 napisala ze jak zobaczyla w odbiciu witryny sklepowej inna zgrabna z prostymi nogami jak staly na pasach to miala ochote ja udusic....alez wrednosc...tak samo na imprezach nawet w zimie,sexi lala zgrabna ma mini i szpilki i nikt nie powie ze jest za zimno na mini bo sa plaszcze i taxi w 21 wieku.....wiec taka laska w kozakach za kolano na imprezie od razu jest wychwytana przez typow kumatych lub blond barbice i obserwowana z gory-) potem piszecie co zrobicie w lecie..znow spodnie i pot.....jesli wasze mamy zaniedbay was od malego to pozostaje tylko operacja lub implanty ale...ekler chyba miala te implanty i co?jedna lydka jest chudsza i tyle kasy wyrzucone w bloto...?jak sie placi to sie wymaga.
robigdynia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 15:03   #122
soulife
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robigdynia Pokaż wiadomość
jestem zalogowany ale wiekszosi fotek nie widze tylko jakies jpg...ktos mi to wyjasni?mam tez zdanie co do kolka wzajemnej adoracji kobiet...piszacych o krzywych nogach kate moss itd....ze kozaczki fajnie wam tuszuja wade o....masakra.przeciez to jest tylko na zime a co latem zrobicie?albo w starym watku 1 napisala ze jak zobaczyla w odbiciu witryny sklepowej inna zgrabna z prostymi nogami jak staly na pasach to miala ochote ja udusic....alez wrednosc...tak samo na imprezach nawet w zimie,sexi lala zgrabna ma mini i szpilki i nikt nie powie ze jest za zimno na mini bo sa plaszcze i taxi w 21 wieku.....wiec taka laska w kozakach za kolano na imprezie od razu jest wychwytana przez typow kumatych lub blond barbice i obserwowana z gory-) potem piszecie co zrobicie w lecie..znow spodnie i pot.....jesli wasze mamy zaniedbay was od malego to pozostaje tylko operacja lub implanty ale...ekler chyba miala te implanty i co?jedna lydka jest chudsza i tyle kasy wyrzucone w bloto...?jak sie placi to sie wymaga.
Straszny z ciebie palant, co tu duzo mowic. Przede wszystkim musialam przeczytac te wypociny dwa razy zeby cokolwiek z nich zrozumiec. Mowisz ze nas mamy zaniedbaly, bo mamy takie nogi Geniuszu, tym zdaniem sam siebie podsumowales, nic wiecej nie musze dodawac. Dziekuję

Edytowane przez soulife
Czas edycji: 2011-01-11 o 15:06
soulife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 22:24   #123
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez soulife Pokaż wiadomość
Straszny z ciebie palant, co tu duzo mowic. Przede wszystkim musialam przeczytac te wypociny dwa razy zeby cokolwiek z nich zrozumiec. Mowisz ze nas mamy zaniedbaly, bo mamy takie nogi Geniuszu, tym zdaniem sam siebie podsumowales, nic wiecej nie musze dodawac. Dziekuję
przykro mi ze musialas az 2 razy czytac..pisalem szybko ale na temat to co mi do glowy przyszlo waznego o was a co do tego ze mama was zaniedbala to racja bo gdyby z wami poszla do 17-18 lat jak kosci jeszcze rosna i sie umacniaja to ortopeda by pomogl a tak to tylko lamanie kosci zostaje,a ty z tego co widzialem w starym temacie mialas operacje i nie masz i tak fajnych nog...i nawet sie wstydzilas je tu zamiescic he he nie dziwie sie
Stary 2011-01-11, 22:50   #124
soulife
Raczkowanie

Dot.: Krzywe nogi cz. II

Dla twojej wiadomości, jestem zachwycona swoimi nogami
Mnie mama nie zaniedbala, czego niestety nie mozna powiedziec o tobie, twoja zapomniala ci chyba uswiadomic co to kultura, wyczucie i szacunek.
Stary 2011-01-12, 15:47   #125
qulcin
Raczkowanie

Cytat:
przykro mi ze musialas az 2 razy czytac..pisalem szybko ale na temat to co mi do glowy przyszlo waznego o was a co do tego ze mama was zaniedbala to racja bo gdyby z wami poszla do 17-18 lat jak kosci jeszcze rosna i sie umacniaja to ortopeda by pomogl a tak to tylko lamanie kosci zostaje,a ty z tego co widzialem w starym temacie mialas operacje i nie masz i tak fajnych nog...i nawet sie wstydzilas je tu zamiescic he he nie dziwie sie
Jeny ,ale ty jestes cham , na pewno masz więcej kompleksów niz wszyscy razem wzięci tutaj ,a twardziela zgrywasz
qulcin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 20:51   #126
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Mam krzywe nogi bo mama mnie zaniedbała ? Człowieku, to chyba ciebie matka zaniedbała bo nie dość, że brak ci kultury w wypowiedziach to chyba jeszcze nie dopilnowała żebyś chodził na lekcje polskiego i nauczył się poprawnie pisać.
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 04:32   #127
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Mam krzywe nogi bo mama mnie zaniedbała ? Człowieku, to chyba ciebie matka zaniedbała bo nie dość, że brak ci kultury w wypowiedziach to chyba jeszcze nie dopilnowała żebyś chodził na lekcje polskiego i nauczył się poprawnie pisać.
No a co myslalas?Powinnas wiedziec ze wady krzywych nog sa do wyleczenia u lekarza ortopdey bezoperacyjnie ale tylko do lat 18 gdy sie jeszcze rosnie(im wczesniej tym lepiej)Nie wiem czy mama,babcia czy ciocia ale ktos Cie nie wzial za raczke a teraz masz problem i wolisz sie czepiac lepiej tego ze pisalem 1 posta w pospiechu popelniajac bledy w wyrazach i skladni.Jasne... kólko wzajemnej akceptacji woli pisac o wadach gwiazd,podejrzewac mnie o kompleksy nie wiedzac NIC o mnie i pocieszac sie a jak zobaczycie zgrabna laske w mini przed wami to placz do poduchy i na drugi dzien znowu dlugie porty na siebie tak takMam nadzieje ze teraz napisalem kulturalnie,jesli wkradl sie jakis blad to przepraszam was bardzo sexi laskiXD-)

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Ps cos cicho tutaj u was od czasu mojego 1 posta...?Ani jedna sie nie zali drugiej itd czyzby cudowne ozdrowienie sexi dżagi..?
Stary 2011-01-13, 15:06   #128
borri
Raczkowanie

spokojnie Dziewczyny, nie bedziemy przeciez polemizowac z tym gburem, prawda? proponuje olewac kazdy jego post, widac przeciez, ze to jakis nabuzowany gosc, co musi sobie pary upuscic, zeby sie dowartosciowac

ciesze sie, ze jest to forum, jestescie super Dziewczyny
borri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 16:17   #129
refleks
Raczkowanie

Cytat:
.tak samo na imprezach nawet w zimie,sexi lala zgrabna ma mini i szpilki i nikt nie powie ze jest za zimno na mini bo sa plaszcze i taxi w 21 wieku.....wiec taka laska w kozakach za kolano na imprezie od razu jest wychwytana przez typow kumatych lub blond barbice i obserwowana z gory-)
moglbys mi uscislic mi co znaczy ''obserwowana z gory''?? to ze mam krzywe nogi znaczy ze jestem drugiej kategorii?,ze taka to tylko do wora i do Wisly?
Zgadzam sie ze w niektorych przypadkach problem szpotawosci czy koslawosci to efekt zaniedbania opiekunow.Jednak nie mozesz sugerowac tutaj kazdej osobie ze musi poddac sie operacji,bo to indywidualna decyzja.Masz prawo miec swoje zdanie i my tez je mamy...
A takich kumatych facetow na imprezie jest naprawde niewielu) Ty pewnie uswiadomionymi naszymi wypowiedziami,wychwytujes z takie laski.Pomysl czy przypadkiem to nasze kółko wzajemnej adoracji nie wzbogacilo Cie o wiedze,tylko dlatego ze potrafimy rozmawiac o naszym problemie?Mogłbys nam cos o sobie opowiedziec?)

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-13 o 16:22
refleks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 18:05   #130
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
moglbys mi uscislic mi co znaczy ''obserwowana z gory''?? to ze mam krzywe nogi znaczy ze jestem drugiej kategorii?,ze taka to tylko do wora i do Wisly?
Zgadzam sie ze w niektorych przypadkach problem szpotawosci czy koslawosci to efekt zaniedbania opiekunow.Jednak nie mozesz sugerowac tutaj kazdej osobie ze musi poddac sie operacji,bo to indywidualna decyzja.Masz prawo miec swoje zdanie i my tez je mamy...
A takich kumatych facetow na imprezie jest naprawde niewielu) Ty pewnie uswiadomionymi naszymi wypowiedziami,wychwytujes z takie laski.Pomysl czy przypadkiem to nasze kółko wzajemnej adoracji nie wzbogacilo Cie o wiedze,tylko dlatego ze potrafimy rozmawiac o naszym problemie?Mogłbys nam cos o sobie opowiedziec?)
hej,obserwowana z gory tzn ze:mozesz byc naprawde sliczna blondi ale z krzywymi nogami w dluzszej spodniczce za kolano lub dzinsach lub tych spodniach do kolan a nawet "mniej ladna"inna z prostymi nogami od razu cie zmiezy tak zebys wiedziala ze ona wie-)laski sa pod tym wzgledem okropne...Nie kazda chce operacji itd ale to pocieszanie sie tutaj was jest troszke zalosne i odwolujace sie do gwiazd z ta wada.Wiem o temacie z doswiadczenia wlasnego tzn z dziewczyna(nie wiedzialem jak sie poznalismy ze ma ta wade bo unikala mini i ponczoch)a potem zaczal sie problem...operacja moze byc udana ale tez mozna po niej nie wstac...
Stary 2011-01-13, 21:26   #131
refleks
Raczkowanie

jak to mozna po niej nie wstac???mowisz o narkozie?
Jesli jakas bliska Ci osoba ma z tym problem,wiesz zatem ze chcialaby poczuc sie jak kobieta.Tak po prostu.Bo nogi sa atutem kobiety!
Nic w tym dziwnego,ze sa osoby ktore sie tu wspieraja.Dla mnie samej temat krzywych nog kiedys byl tematem tabu,a dzisiaj...dzieki temu forum sama potrafie sie posmiac z siebie,choc nog nie eskponuje publicznie.Uwazam jednak,ze mnie forum podbudowalo,umocnilo moja pewnosc siebie,pomimo,ze zadna tu osoba nie stwierdzila ze moje nogi sa w miare ok.Sama jestem swiadoma swoich wad i rozumiem innych.
P.S.Moim zdaniem czesto,zeby rozwiazac problem trzeba czuc sie akceptowanym,bo to daje duza sile.Dla Ciebie wsparcie tutaj wydaje sie zalosne,a innych podbudowuje psychicznie i potrafi dodac skrzydel.
Dlaczego zabierac to ludziom??
Ach,odwolywanie sie do gwiazd...Te sławy, ktore nie unikaja mini maja bardzo duza pewnosc siebie! byc moze ze wgledu na talent. My tez potrzebujemy sie dowartosciowac tutaj.
Czy Ty kiedys powiedziales swojej dziewczynie ze jest zalosna z tym problemem?(za co dostales ostrzezenie????)

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-13 o 21:37
Stary 2011-01-13, 22:58   #132
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
No a co myslalas?Powinnas wiedziec ze wady krzywych nog sa do wyleczenia u lekarza ortopdey bezoperacyjnie ale tylko do lat 18 gdy sie jeszcze rosnie(im wczesniej tym lepiej)Nie wiem czy mama,babcia czy ciocia ale ktos Cie nie wzial za raczke a teraz masz problem i wolisz sie czepiac lepiej tego ze pisalem 1 posta w pospiechu popelniajac bledy w wyrazach i skladni.Jasne... kólko wzajemnej akceptacji woli pisac o wadach gwiazd,podejrzewac mnie o kompleksy nie wiedzac NIC o mnie i pocieszac sie a jak zobaczycie zgrabna laske w mini przed wami to placz do poduchy i na drugi dzien znowu dlugie porty na siebie tak takMam nadzieje ze teraz napisalem kulturalnie,jesli wkradl sie jakis blad to przepraszam was bardzo sexi laskiXD-)

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Ps cos cicho tutaj u was od czasu mojego 1 posta...?Ani jedna sie nie zali drugiej itd czyzby cudowne ozdrowienie sexi dżagi..?
Najwidoczniej ciągle piszesz je w pośpiechu bo nie wychodzi ci to lepiej.
Nie dyskutuję z gburami, szukaj do dyskusji kogoś na swoim poziomie i na nich lecz swoje kompleksy bo ewidentnie je masz, poważniejsze niż nasze.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
hej,obserwowana z gory tzn ze:mozesz byc naprawde sliczna blondi ale z krzywymi nogami w dluzszej spodniczce za kolano lub dzinsach lub tych spodniach do kolan a nawet "mniej ladna"inna z prostymi nogami od razu cie zmiezy tak zebys wiedziala ze ona wie-)laski sa pod tym wzgledem okropne...Nie kazda chce operacji itd ale to pocieszanie sie tutaj was jest troszke zalosne i odwolujace sie do gwiazd z ta wada.Wiem o temacie z doswiadczenia wlasnego tzn z dziewczyna(nie wiedzialem jak sie poznalismy ze ma ta wade bo unikala mini i ponczoch)a potem zaczal sie problem...operacja moze byc udana ale tez mozna po niej nie wstac...
Pani w szkole uczyła się co to 'przecinek' ? Naucz się pisać człowieku.
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 01:48   #133
robigdynia
Przyczajenie

Talking Dot.: Krzywee nogi cz. II witam dlaczego nie widze wszystkich fotek?

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Najwidoczniej ciągle piszesz je w pośpiechu bo nie wychodzi ci to lepiej.
Nie dyskutuję z gburami, szukaj do dyskusji kogoś na swoim poziomie i na nich lecz swoje kompleksy bo ewidentnie je masz, poważniejsze niż nasze.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Pani w szkole uczyła się co to 'przecinek' ? Naucz się pisać człowieku.
Hmmm no tak najlepsza obrona jest atak...... brawo....Pani w szkole uczyla wszystkiego i nauczyla ale z tego co wiem to nie pisze wypracowania tylko jestem na forumnigdy nie mowilem dziewczynie ze jest zalosna bo nie wchodzi na fora i nie zali sie oraz nie szuka usprawiedliwien jak wiekszosc tutaj.Co do operacji to mozna nie wstac z powodu nie udanej operacji tzn zle zlozone kosci,uszkodzone nerwy itd a narkoza to inna sprawa.Zadna nie wstawia swoich fotek?nie zali sie juz?wstawiajcie swoje fotki aby sie podbudowac,wtedy jest najwieksza beka
Stary 2011-01-14, 08:49   #134
refleks
Raczkowanie

to sie ciesze ze mozesz sie naprawde dobrze bawic moim kosztem) jest tyle smutasow na swiecie...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Odnosnie Ciebie.Skad przypuszczenie,ze Twoja osoba ma jakis wplyw na nas? ze od Twojej wypowiedzi nikt nie wkleil zdjecia.Pofatygowalam sie i 13 postow przed Toba bylo bez zdjec,wiec chyba nikt nie zwraca na Ciebie uwagi,bo taka sytuacja sama sie wytworzyla.Jak wroce to wkleje zdjecie,zebys mial beke
Stary 2011-01-14, 17:58   #135
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez refleks Pokaż wiadomość
to sie ciesze ze mozesz sie naprawde dobrze bawic moim kosztem) jest tyle smutasow na swiecie...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Odnosnie Ciebie.Skad przypuszczenie,ze Twoja osoba ma jakis wplyw na nas? ze od Twojej wypowiedzi nikt nie wkleil zdjecia.Pofatygowalam sie i 13 postow przed Toba bylo bez zdjec,wiec chyba nikt nie zwraca na Ciebie uwagi,bo taka sytuacja sama sie wytworzyla.Jak wroce to wkleje zdjecie,zebys mial beke
Ja sie nie bawie Twoim kosztem w zadnym wypadku,jestes wporzadku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 19:59   #136
refleks
Raczkowanie

:p

Edytowane przez refleks
Czas edycji: 2011-01-20 o 18:28
Stary 2011-01-15, 14:06   #137
ania9393
Rozeznanie

GG do ania9393 Send a message via Skype™ to ania9393

Cytat:
Napisane przez katiuszka1 Pokaż wiadomość
Ania9393, ale gdzie Ty wyczytałaś, że ja aż tak strasznie się przejmuję hehe Nigdy nie miałam z tym w zasadzie żadnego problemu, tzn wiedziałam, że są krzywe, nawet na początku spotykania się z moim Mężem tak starałam się stawać czy coś, żeby tej krzywizny za bardzo widać nie było....
No ale ileż można. A tak poza tym to nigdy nie uslyszałam od nikogo, że ma złe, krzywe nogi hmmm... Wręcz każdy je chwalił, że są zgrabne i że dla mnie tylko krótkie spódniczki... No i nie powiem, bo mimo mojego "wieku" smigam w krótkich spódnicach i jakoś mi to generalnie wali
I co jeszcze - o aparat zapytałam, bo fajnie było by jednak zlapać coś z tego NFZu, na ktory idzie co miesiąc tyle pensji, a wyczytałam, że raz na 3 lata się to nleży, tylko to pewnie zależy od podejścia lekarza, czy przepisze takie stabilizatory czy nie - ja jednak zamierzam spróbować, a co Lecę do ortopedy 19 stycznia i zobaczymy co powie na moją prośbę. Nie dam się szybko zbyć przynajmniej.
Mój problem wynika też pewnie, jak nie tylko z tego, że przy porodzie zostało mi 'wyrwane' jedno bioderko i przez to miałam krótszą jedną nogę, utykałam. Jednak moja Mamuśka właśnie nigdy ortopedom nie wierzyła, tym bardziej w latach 80-tych i wierzyla w medycynę alternatywną. Dzięki podróżom po całej Polsce w poszukiwaniu znachorów, znalazła takiego, który wszystko naprawił - kręgosłup, biodro, nogę - a potem Pan "doktor" dziwił się, jak to możliwe...

Więc skoro można wadę 'pogłębiać', wierzę, że można to skorygować nawet w moim wieku.

A co do sportu, ja od pół roku biegam na spinning, czyli na to, co jest dla mnie nie wskazane I uważam, że oprócz super samopoczucia po wylaniu z siebie mnóstwa potu, moje nogi bardzo się poprawiły i łydki wcale nie są takie złe. Generalnie i tak mam bardzo szczupłe nogi jak na swój wzrost (178 cm). A i nie uważam, żeby spinning mi wadę pogłębił Jak pisałam wcześniej, nawet nie wiedziałam, ze rower jest niewskazany przy takiej wadzie, ale NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ !!!

A i coś mi się kojarzy z pierwszej części wątki "krzywe nogi I", jakiś link do niemieckiej kliniki i zdjęcia były robione w odstępie 30 dni i ludzie mieli proste nogi bez żadnego gipsu - kojarzycie to... ?

Także pozdrowinka
to dobrze że się nimi aż tak nie przejmujesz, przepraszam, źle odebrałam
ja już soie dałam z moimi nogami siana. Gdzieś czytałam, że taką krzywiznę, jaką mam pogłębia bieganie. a ja uwielbiam sobie pobiegać i nie ma mowy żebym zrezygnowała z czegoś co bardzo lubię. Gdyby ortopeda dał mi wybór proste nogi a jazda konna, bieganie, rower czy co innego, to wybrałabym to drugie
bo pal licho, życie jest jedno i nie ma czasu na zamartwianie się nogami. Idąc ostatnio po Rzeszowie widziałam parę dziewczyn, które też jakąś tam krzywiznę mają, ale normalnie krótka spódniczka, kozaczki i śmigają po mieście
a co do naszych nóżek to podobno facetom takie się podobają więc Twój mężczyzna musi być nimi zachwycony
tak więc odwagi dziewczynki podbijmy świat
mi też ta odwaga by się przydała bo jakoś się nie mogę zmusić do leginsów...
ania9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 14:25   #138
ekler1
Raczkowanie

robigdynia
a właściwie po co ty tutaj jesteś?skoro Twoja dziewczyna ma ten problem za sobą?
jedynie co mi sie podoba w Twoich wpisach to to,że potrafisz być szczery,choć za bardzo do bólu.
Z drugiej strony,trudno tak komuś napisać,,no fakt, masz strasznie krzywe nogi,ja takie trzymałabym całe życie w spodniach,,.
Co do moich,to nie jest tak, ze kasa na operację była wyrzucona w błoto.Moja mama, która sama mnie po zabiegu zdołowała swoją szczerością,mówiąc że spodziewała sie lepszego efektu,teraz wkurza sie, jak jej mówię że owszem,mogę moje nogi eksponować w rajstopach czy rurkach,ale raczej nie pokaże ich gołych ,w lecie.Wiem że nikt inny nie bedzie tak szczery jak ona,i generalnie nie jest tak źle.Tak,wywalając tyle kasy na zabieg ,człowiek oczekuje 100%satysfakcji,no ale cóż.......nóg krzywych już nie mam,i z tego stanu rzeczy jaki jest wyciągam to co dla mnie najlepsze,wiec zabiegu nie żałuję

ps.zamieszczam zdjecie nie po to żeby ktoś mi pisał pochlebstwa tylko na poparcie tego co napisałam.
ps.cholera nie widzę zdjęć w tym wątku,choć zaktualizowałam wcześniej javę.Swoje jednak widzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004 (2).jpg (28,2 KB, 397 załadowań)

Edytowane przez ekler1
Czas edycji: 2011-01-17 o 14:31
ekler1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 19:03   #139
refleks
Raczkowanie

Ekler,mnie sie podoba podejscie robigdynia,bo szuka jakiegos rozwiazania dla dziewczyny.Moj mąż tylko problem bagatelizuje,zabrania mi operacji,widzi tylko pesymistyczne efekty po osteotomii itd,itp.Co zrobi robigdynia,majac wiedze na temat operacji?powie jej ze mozna w taki sposob zlikwidowac wade czy bedzie egoista i nie pomoze dziewczynie w korekcji?
Ekler ,ładne te nogi masz
Stary 2011-01-17, 19:43   #140
soulife
Raczkowanie

Hmmm... Nie wiem czy przypadkiem czytamy te same posty, nie wydaje mi sie, aby intencją robigdynia byla pomoc swojej dziewczynie, dla mnie to wygląda raczej na pastwienie sie nad wszystkimi i czerpanie z tego wielkiej przyjemnosci. Według niego dziewczyny, które: umieszczaja zdjecia, szukaja pocieszenia i wsparcia, oceniajace inne dziewczyny, chcace sie zooperowac i zooperowane sa zalosne. Podsumuwujac, wszytskie jestesmy zalosne A nasz specjalista zna sie na wszytskim, na ortopedii, psychologii i ogólnie jest wyrocznią tego co wypada robic, a czego nie. Mi naprawde lata kolo d. jego zdanie, ale zapewne sa dziewczyny, które o swoim problemie juz nie wspomna tutaj, tylko dlatego ze znawca robigdynia będzie mial z nich "beke".

Aha, ekler, nogi sa swietne, serio!

Edytowane przez soulife
Czas edycji: 2011-01-17 o 19:44
Stary 2011-01-18, 03:55   #141
robigdynia
Przyczajenie

Hejka Reflex i Ekler troszke przesadzilem wczesniej wiem i przepraszam za pastwienie sie do bolu...ekler mialas wade"o" czy jaka?Twoje nogi wygladaja ok od przodu,nie wiem jak od tylu,na moje oko prawa lydka jest grubsza tak?ale glowa do gory nie masz sie czego wstydzicDzieki reflex za mile slowa ale niepotrzebnie,moje posty byly raczej objawem frustracji i zlosci oraz prawda do bolu o to pocieszanie sie bo w sumie to nie moja sprawa ale takie kolko adoracji pomoga ALE tylko na chwile tzn na czas waszego pisania a pozniej przychodzi szara codziennosc.Moja dziewczyna nie miala zadnego zabiegu i oczywiscie mowie jej o tym bo jak widze jakas blondyne w mini i szpilach o nogach prostych jak drut to az mnie........ona nawet jeszcze nie byla u ortopedy tylko w necie szpera i mowi ze sa jakies tam zastrzyki w kosci ktore je zmiekczaja i zaklada sie jakas prptezei ponoc to pomoze ale ja w to szczerze watpie....ona nie ma prawdzie duzej wady tzn min ale jak patrze ztylu to widze ze lydki wylaza na zewnaatrz i ideal to nie jest niestety,jest bardzo ladna blondyna szczupla wiec az zal ze nogi nie sa idealne,jej matka ja zaniedbala tzn nie byla z nia u ortopedy za mlodu i teraz zostaja trudne wybory,jestemy na pograniczu zwiazku wlasnie przez to...tak nie zartuje chodz pewnie zaraz wszystkie pojada po mnie od zimnych drani....pozdrawiam i do milego-OBY
Stary 2011-01-18, 09:29   #142
ekler1
Raczkowanie

Ja miałam słabo wykształcone,chude i krzywe łydki.Różnica między nimi wynosi 0.5cm wiec nie wiele,ale problem jest w wysokości ułożenia implantów.
refleks , ja wiem że taka operacja nie jest bagatelnym ,drobnym zabiegiem.Trzeba wziąć wszystkie za i przeciw.Nie znam szczegółów,,prostowania,, nóg tym aparatem,ale znając siebie ,pewnie bym sie zdecydowała,choć nie lubię ryzykować ,co nie znaczy że czasem tego nie robię.
Stary 2011-01-18, 15:39   #143
kk2
Przyczajenie

Ekler1 masz super nogi gdybym takie miała...
.... ja póki co po operacji u Napiontka, leżę zagipsowana, ale uważam, że robigdynia ma rację pisząc ,,... takie kółko adoracji pomoga ALE tylko na chwile tzn na czas waszego pisania a pozniej przychodzi szara codzienność",rano człowiek budzi się i ma ten sam problem, co założyć? no co, no co mogę założyć - spodnie bo tak najłatwiej jest ukryć swoją wadę, dlatego pisanie i dzielenie się swoimi ,,problemami" jest ważne, ale chyba ważniejsze jest, działanie.
Ja niecały rok temu trafiłam na to forum, najpierw biernie przyglądałam się rozmową a później zaczęłam działać (w między czasie urodziłam śliczną dziewczynkę ), nie było dla mnie najważniejsze dzielenie się swoją koślawością, bo albo się ją ma, albo nie...., ale dzięki Wam, trafiłam na pierwszą wizytę do Napiontka i usłyszałam wyrok, który znałam przez tyle lat IDIOPATYCZNA SZPOTAWOŚĆ KOLAN
Dzisiaj jestem krok do przodu... mam nadzieję, że za 3 m-ce będę chodziła w miniówkach
Dziękuję wszystkim, a przede wszystkim refleks, bo to w TYCH wiadomościach uzyskałam najwięcej informacji
kk2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 17:26   #144
refleks
Raczkowanie

ekler czemu chcesz unikac golych nog latem? nogi masz zgrabne,zrobilas je nie po to ,by je teraz ukrywac przed swiatem! nie chodzi przeciez o dwie bzdurne blizny na zgięciu kolan??
kk2 ,patrz jaka ze mnie niedorajda! ja sie zbieram juz chyba 3 rok i nie moge podejsc do operacji
robigdynia,mysle ze to Twoje zycie i Twoja sprawa z kim chcesz byc.Jesli czegos Ci brakuje w zwiazku i masz zamiar tego szukac potem,to lepiej teraz sie rozstac.Jedni szukaja inteligencji,drudzy idealnej figury a inni poczucia bliskosci,bezpieczenstwa czy spelnienia oprocz milosci.To co dla jednych jest priorytetem,dla drugiego nie ma zadnej wartosci.Trzeba byc zgodnym z wlasnym sumieniem i tyle.
Stary 2011-01-18, 19:39   #145
ekler1
Raczkowanie

refleks
blizny są brzydkie,czerwone i po miesiącach traktowania ich kremem nic sie nie zmieniają na lepsze.Ale to nie w nich problem.Pisałam wcześniej ale jeszcze raz napiszę.Mam wrażenie że rajstopy(zwłaszcza czarne)czy getry maskują trochę tą asymetrię,mniej ją widać.Ja widzę że,,na goło,,nogi prezentują sie gorzej,no a jak to widzę to zarazem nie czuję sie pewnie,więc w lecie raczej nie zaszaleje he he. No chyba ze dalej będą modne getry na kolano,do sukienek.

Myślę że takiej operacji trzeba dojrzeć,może to zająć nawet kilka lat.Trzeba być w 100%pewnym że jest sie w stanie podjąć to ryzyko w razie gdyby coś poszło nie tak.Ja naprawdę miałam dość chodzenia tylko w jednym i tym samym,jaką miałam alternatywe?albo dalej sie męczyć albo zaryzykować,i mam co mam,super nie jest ale jest lepiej niż wcześniej.Teraz moge sobie pozwolić na więcej urozmaicenia w garderobie niż kiedyś,na rzeczy na które wcześniej nie zwracałam uwagi ,bo z krzywymi nogami źle bym sie w nich czuła.

ps.byłam w tym roku za granicą i widziałam dziewczynę która w łydkach miała ślady głębokich dziur.Od razu przyszło mi na myśl że miała prostowane nogi.Bez żenady paradowała w spódnicy.
Stary 2011-01-18, 20:51   #146
samanta000
Przyczajenie

kk2 po 3 miesiacach z pewnoscia nie zalozysz jeszcze mini, ja jestem 4 miesiace po operacji i moje nogi nadal sa chudziutkie a przez to nie wygladaja jeszcze ladnie bo nie mam prawie łydek pisze to bo na poczatku sama myslalam ze moje nogi szybciej wroca do dawnej formy ale niestety na efekty trzeba poczekac po zdjeciu gipsu (a wlasciwie po rozpoczeciu chodzenia) nawet kilka miesiecy
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 23:27   #147
refleks
Raczkowanie

a czy ktoras z operowanych u prof.Napionta zakładała wysokie obcasy na nogi w gopsie? tak w łóżku,tylko po to by miesnie pracowaly?wtedy sa mocno napiete i nie powinny chyba tak zanikac...
Stary 2011-01-19, 00:52   #148
robigdynia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kk2 Pokaż wiadomość
Ekler1 masz super nogi gdybym takie miała...
.... ja póki co po operacji u Napiontka, leżę zagipsowana, ale uważam, że robigdynia ma rację pisząc ,,... takie kółko adoracji pomoga ALE tylko na chwile tzn na czas waszego pisania a pozniej przychodzi szara codzienność",rano człowiek budzi się i ma ten sam problem, co założyć? no co, no co mogę założyć - spodnie bo tak najłatwiej jest ukryć swoją wadę, dlatego pisanie i dzielenie się swoimi ,,problemami" jest ważne, ale chyba ważniejsze jest, działanie.
Ja niecały rok temu trafiłam na to forum, najpierw biernie przyglądałam się rozmową a później zaczęłam działać (w między czasie urodziłam śliczną dziewczynkę ), nie było dla mnie najważniejsze dzielenie się swoją koślawością, bo albo się ją ma, albo nie...., ale dzięki Wam, trafiłam na pierwszą wizytę do Napiontka i usłyszałam wyrok, który znałam przez tyle lat IDIOPATYCZNA SZPOTAWOŚĆ KOLAN
Dzisiaj jestem krok do przodu... mam nadzieję, że za 3 m-ce będę chodziła w miniówkach
Dziękuję wszystkim, a przede wszystkim refleks, bo to w TYCH wiadomościach uzyskałam najwięcej informacji
Gratuluje odwagi pomimo wczesniejszego urodzenia coreczkips ile placilas za operacje?ile
sie czeka na zabieg?mozesz normalnie ruszac nogami i palcami pomimo nogi sa w gipsie i skad wiesz ze nie masz juz lydek skoro masz gips?jaka mialas wade tzn czy wade "o" taka operacja zniweluje do zera i lydka patrzac z tylu nie bedzie wychodzila na zewnatrz wzgledem ud?
Stary 2011-01-19, 10:37   #149
samanta000
Przyczajenie

Refleks na nogi w gipsie nawet jakby sie chcialo to nie mozna nałożyc butow na obcasie bo gips jest tez na stopach...

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

robigdynia to ja napisałam ze nie mam łydek i jestem 4 miesiace po operacji wiec juz gipsu nie mam
samanta000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 12:03   #150
kk2
Przyczajenie

Refleks nie jesteś niedorajdą, ciężka jest mobilizacja, mając świadomość, że przez tak długi okres czasu człowiek jest ,,wyjęty" z życia. Mnie o tyle było łatwiej, że połączyłam operację z urlopem macierzyńskim, w pracy nie czułam presji, bo na czas mojej absencji zatrudnili dziewczynę a mąż zaakceptował moją wcześniejszą fobię i dzisiejszą sytuację
Samanta000 nie wiedziałam, że miałaś operację u Napiontka (może dlatego, że dopiero teraz mam czas, żeby dokładnie czytać ten wątek), ogólnie zadowolona jesteś z efektu? Ja mimo wszystko boję się rozczarowania.... jakoś nigdy nie wierzyłam, że jest coś takiego jak ,,prostowanie nóg” dla mnie od wielu lat był to wyrok dożywotni i z takim przeświadczeniem żyłam do momentu kiedy trafiłam na ten wątek Proszę napisz mi po jakim czasie stanęłaś na nogi i kiedy zaczęłaś chodzić... (miałaś kule). Ja póki co żyję etapami, najpierw do operacji teraz do zdjęcia ciężkiego gipsu i założenia plastikowego...
Robigdynia dziękuję ... za operację zapłaciłam 15 tys. (12 tys. - 14 dni przed operacją a pozostałe 3 tys. po zabiegu), termin, chyba jest bardziej kwestią ustalenia, ja na pierwszej wizycie u Napiontka byłam w czerwcu (wizyta płatna 250,00), termin miałam na wrzesień, ale poprosiłam o styczeń, ze względów organizacyjnych. Co do nóg, ruszać nimi nie mogę gips jest w formie łódki (czyli zrobiona forma gipsowa stóp i nóg) i obandażowane bandażami, z tym że kostki są w całości w gipsie, żeby nie można było ruszać stopami, palce widać i nimi mogę ruszać . Natomiast moim największym rozczarowaniem jest ciężar! Moje nogi ważą chyba ze 100 kg nie jestem wstanie unieść nogi do góry, żeby się przesunąć na łóżku, na zmianę ciągnę najpierw jedną nogę a potem drugą... Opcja wózek mało przydatna... bo nawet jeśli wciągnę górną część ciała, to nogi musi mi ktoś ,,podać” może dlatego tak czekam na lżejszy gips (po 2 tyg. od operacji zmiana opatrunków i wymiana gipsu). Co do łydek, to naturalnie zanikają mięśnia... po 3 m-cach leżenia. Moja wada to ,,O” nigdy nie łączyłam nóg w kolanie... nie wiem na ile operacja zniweluje łydki, to co usłyszałam po operacji, że będę łączyła kolana, w kostkach będzie odstęp 1 cm... (będę miała odwrócone V ) wiesz Robigdynia, dla mnie łydki to późniejszy etap, zawsze marzyłam, żeby moje kolana kiedyś się spotkały teraz to nastąpi a łydki...czas pokaże, może wtedy ćwiczenia będą miały większy sens... a może implanty, opcji jest wiele
kk2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości