Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część VIII - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 23:01   #121
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

NOOOO skąd ja to znam _-_
Gdynia ul Morska - nie ma ścieżki rowerowej przez całą długość. I chcesz sobie dojechać z centrum, błagam nie wyobrażam sobie jechać autem po morskiej to raz, dwa - mam sobie jeździć naokoło przez grabówek? też o to są problemy

Tragedia.
Swoją drogą co myślicie o wymogu że policjant musi mieć maturę?:P
Tyle lat nie było obowiązku, wystarczyło zdać testy praktyczne i teoretyczne, a teraz nagle matura potrzebna choć wyniki te same :P

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
uwaga, uwaga: straszyć policją!

ja sobie pamiętam z koleżanką, czekałam na autobus... na przystanku byli ludzie a stwierdziłyśmy że to dobra pora na papieroska. przeszłyśmy kawałek za garaże, skąd jest dobry widok na ulicę (czy nadjeżdża autobus) ale jednocześnie wystarczająco daleko od ludzi - nikomu to nie przeszkadza.

No i co, patrol policyjny, jeszcze to urządzenie się popsuło...
pod gradobiciem pytań
-imię matki ojca nazwisko rodowe matki
...

oczywiście autobusy uciekły

nie, serio nie ogarniam. im się chyba nudzi.
mieszkam w niebezpiecznej dzielnicy i odkąd jest więcej patroli, czuję się jeszcze niebezpieczniej - boję się że idąc wieczorem ze śmieciami dostanę mandat że śmiem palić papierosa w nocy, za domem :d
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:08   #122
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

Moim zdaniem bardzo dobrze, że jest wymóg z maturą.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:12   #123
Turanga Leela
Raczkowanie

dobrze, że z maturą, szkoda, że im chyba nie robi się testów osobowościowych. Powinni być jednak z wyższym, a nie tylko z maturą. Nie oszukujmy się, w dzisiejszych czasach matura to jest jakieś minimum.
Turanga Leela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:13   #124
muszynianka
Zakorzenienie

Dobra przepraszam nie wchodźmy na ten offtop bo masowa matura i masowe studia to osobny temat

czy ktoś ma tutaj na wierzchu linki do sprawy tatiany - interesują mnie konkretniej twarze potencjalnych zwyrodnialców.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:30   #125
Turanga Leela
Raczkowanie

niestety, ja tylko czytałam to, co któraś z Was wrzucała tutaj
Turanga Leela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 07:41   #126
visionAM
Zakorzenienie

Parę razy tutaj o tym dyskutowałyśmy: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...porwaniem.html

Dopisek, że to porażka polskiego systemu sprawiedliwości utwierdza mnie w przekonaniu, że nie jedyna... mam tylko nadzieję, że sprawa Iwony nie będzie się ciągnąć 10 lat! Olewnik to zupełnie co innego, ale policja tak czy inaczej daje du..
Stary 2010-10-05, 07:41   #127
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Dobra przepraszam nie wchodźmy na ten offtop bo masowa matura i masowe studia to osobny temat

czy ktoś ma tutaj na wierzchu linki do sprawy tatiany - interesują mnie konkretniej twarze potencjalnych zwyrodnialców.
Udalo mi sie znalesc kilka kadrow z internetu z zaginiecia Tatiany , wiec je publikuje.

Zrodlo publikacji: www.google.pl

Jak widzicie na tych publikacjach twarze sa zakryte, przeciwienstwem tej sprawy jest zaginiecie Iwony Wieczorek gdzie wszystkie zapisy z monitoringu sa dostepne do publiczej wiadomosc i twarze nie sa zamazane !!!.
Wiec wniosek prosty: Sprawa sprawie nie rowna.
to z forum gp.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 09:24   #128
muciula25
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczęta

Co do policji to ostatnio jka oglądałam express reporterów i tam się wypowiadał policjant o sprawie Joasi to po prostu ręce mi opadły sam sobie zaprzeczał i przez to tak na parwde to nie wiem o co mu konkretnie chodziło(co prawda jestem blondynką no ale zazwyczaj rozumiem tekst mówiony) z tego co pamiętam mówił,że monitoringu njie sprawdzili na początku bo było podejżenia,ze Ona wsiadkla do jakiegoś samochodu a jak stwierdzili,że Ją do samochodu wciągnięto to monitoringu już nie było.
I moje pytanie jest następujące w przypadku zaginięcia (tak tajemniczego podkreślam) policji nie nurtuje fakt czy wciągnięto czy wsiadła sama do jakiegoś samochodu(co monitoring by wyjaśnił) i jaki to był samochód czy może rodzina by go rozpoznała??No ja tego nie ogarniam poważnie
Stary 2010-10-05, 10:15   #129
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta

Co do policji to ostatnio jka oglądałam express reporterów i tam się wypowiadał policjant o sprawie Joasi to po prostu ręce mi opadły sam sobie zaprzeczał i przez to tak na parwde to nie wiem o co mu konkretnie chodziło(co prawda jestem blondynką no ale zazwyczaj rozumiem tekst mówiony) z tego co pamiętam mówił,że monitoringu njie sprawdzili na początku bo było podejżenia,ze Ona wsiadkla do jakiegoś samochodu a jak stwierdzili,że Ją do samochodu wciągnięto to monitoringu już nie było.
I moje pytanie jest następujące w przypadku zaginięcia (tak tajemniczego podkreślam) policji nie nurtuje fakt czy wciągnięto czy wsiadła sama do jakiegoś samochodu(co monitoring by wyjaśnił) i jaki to był samochód czy może rodzina by go rozpoznała??No ja tego nie ogarniam poważnie

maciula25 tez slyszalam wypowiedz tego policjanta jestem brunetka i tez sie polapac nie moglam hehe
biedna ta policja jak juz chcieli monitorin to go nie bylo- biedactwa!!!
zamiast na poczatku wszytsko zabezpieczyc od a do z to oni po fakcie się budzą ze snu zimowego....
ale tez w filmie "krzysztof" w tamtym tygodniu niezle pokazali wizerunek policjanta ktoremu tylko jedzonko w glowie bylo- jakby wszystkie sprawy same mialy sie rozwiazac...
BEZRADNOSC jest straszna..wrrrrrr
Stary 2010-10-05, 12:21   #130
visionAM
Zakorzenienie

Tu nie chodzi o bezradność tlyko o głupotę tych policjantów :/
wydaje im się, że jak od lat siedzą na państwowym stołku to mogą sobie olewać ludzi i ich tragedie oraz zasłaniać się procedurami... niestety w Polsce wielu jest ludzi na stanowiskach, na których być nie powinni. I to ludzi, którzy po części odpowiadają za większość społeczeństwa czyli policjanci (bezpieczeństwo), nauczyciele (edukacja), lekarze (zdrowie) i politycy. Nie wiem po co ludzie bez powołania pchają się do takiej pracy! To znaczy wiem... dla kasy a skutki widać
Stary 2010-10-05, 12:40   #131
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Tu nie chodzi o bezradność tlyko o głupotę tych policjantów :/
wydaje im się, że jak od lat siedzą na państwowym stołku to mogą sobie olewać ludzi i ich tragedie oraz zasłaniać się procedurami... niestety w Polsce wielu jest ludzi na stanowiskach, na których być nie powinni. I to ludzi, którzy po części odpowiadają za większość społeczeństwa czyli policjanci (bezpieczeństwo), nauczyciele (edukacja), lekarze (zdrowie) i politycy. Nie wiem po co ludzie bez powołania pchają się do takiej pracy! To znaczy wiem... dla kasy a skutki widać
chodzilo mi o naszą bezradność
mysle ze jak w kazdym zawodzie sa ludzie z prawdziwego powolania- w policji rowniez...tylko nie maja czasem az takiej sily przebicia skoro leni jest wiecej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 13:08   #132
titina
Zakorzenienie

Dla rozluźnienia Detektyw Ostrowski (oczywiście mylić z Rutkowskim :

http://www.youtube.com/watch?v=0kWk7...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=h-P_X...eature=related

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:39   #133
beasz26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
chodzilo mi o naszą bezradność
mysle ze jak w kazdym zawodzie sa ludzie z prawdziwego powolania- w policji rowniez...tylko nie maja czasem az takiej sily przebicia skoro leni jest wiecej
zgadzam sie i dodam, ze nie mają srodków jak w innych bogatych krajach. I te nasze monitoringi maja na nich recznika i dwa miesiace goscia znalezc nie moga
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:53   #134
titina
Zakorzenienie

Wklejam list otwarty który ukazał się na stronie głównej poszukiwań. Zwróćcie uwagę na pierwsze pytanie
Cytat:
List otwarty skierowany w dniu 5. października 2010 przez administrację serwisu Gdzie Jest Iwona do prowadzącej sprawę zaginięcia Iwony prokurator Aleksandry Badtke z Prokuratury Okręgowej w Gdańsku.

Szanowna Pani Prokurator,
Minęło ponad dwa i pół miesiąca od chwili zaginięcia 19-letniej mieszkanki Gdańska, Iwony Wieczorek. Coraz bardziej niepokojący zarówno rodzinę zaginionej jak i wielotysięczną rzeszę osób śledzących i starających się na miarę własnych możliwości pomóc w wyjaśnieniu sprawy tego zaginięcia, co przełożyło się wielokrotnie na nowe ślady, przekazywane policji bezpośrednio lub przez rodzinę Iwony Wieczorek, jest fakt braku jakichkolwiek informacji ze strony prokuratury i policji na temat postępów w poszukiwaniach a nawet na temat działań podejmowanych przez w/w służby. Rozumiemy, że wiele informacji nie może zostać ujawnionych dla dobra postępowania, jednakże brak jakichkolwiek informacji wywołuje coraz większe wrażenie, iż służby te nie podchodzą do sprawy zaginięcia Iwony Wieczorek z należytą powagą i nie podejmują wystarczających działań zmierzających do jej odnalezienia. Jednocześnie to swoiste embargo informacyjne powoduje, że nawet matka zaginionej, pani Iwona Kinda nie może uzyskać informacji na temat tego, co zdaniem policji, prokuratury oraz nawet wynajętego przez nią detektywa, stało się z jej córką.
Pani Prokurator, prokuratura jest urzędem państwowym stojącym na straży praworządności. Nie będzie jednak w stanie spełnić tej misji, jeśli poczucie zaufania społecznego do niej zostanie naruszony. W przypadku zaginięcia Iwony Wieczorek zaufanie społeczne do prokuratury i policji stoi w tej chwili na bardzo niskim poziomie. Powszechna jest opinia, że wiele działań, które mogłyby doprowadzić do odnalezienia tej 19-latki, zostało podjętych zbyt późno lub nie zostało podjętych wcale. Jestem przekonany, że kiedy prokuratura zmieni politykę informacyjną, opinia ta może się zmienić a działania prokuratury mogą na nowo zyskać poparcie wszystkich tych, którzy od ponad dwóch i pół miesiąca śledzą sprawę zaginięcia Iwony a którzy w początkowym okresie jej poszukiwań zdecydowanie popierali działania zarówno prokuratury jak i policji.
Żeby pomóc prokuraturze odzyskać to zaufanie jednocześnie pozwalając opinii publicznej żywo zainteresowanej losem zaginionej Iwony Wieczorek a zwłaszcza jej rodzinie zorientować się w dotychczas podejmowanych przez prokuraturę działaniach, pozwoliliśmy sobie przygotować kilkanaście pytań dotyczących tych działań.
  1. czy potwierdzono godziny i miejsca pobytu zaginionej Iwony i jej znajomych od chwili opuszczenia przez nią jej mieszkania? Co najważniejsze – z informacji medialnych wynika, że w dniu zaginięcia Iwona wraz ze znajomymi opuściła mieszkanie swojej przyjaciółki po godzinie 22. Udając się na działkę jednego z nich, wstąpili do sklepu „Biedronka” w celu zakupu alkoholu. Czy prokuratura potwierdziła bądź zaprzeczyła faktowi dokonywania przez nich zakupu w tym sklepie.
  2. czy ustalono, czego dotyczyła kłótnia zaginionej Iwony ze znajomymi, z którymi była na dyskotece? Czy w/w znajomi zeznają w tej sprawie jednakowo, czy w ich zeznaniach pojawiają się rozbieżności?
  3. czy dokonano sprawdzenie, z kim kontaktowała się Iwona telefonicznie bądź smsowo w trakcie dyskoteki a także po jej opuszczeniu – bądź kto kontaktował się z nią?
  4. czy prokuratura jest w posiadaniu wykazu połączeń oraz wykazu logowań do przekaźników BTS telefonów Iwony – zarówno numeru podstawowego, który znali jej znajomi oraz rodzina a także innych posiadanych przez nią numerów?
  5. czy sprawdzone zostało, z kim w trakcie dyskoteki oraz po opuszczeniu jej przez Iwonę Wieczorek a także w pierwszych dniach po jej zaginięciu kontaktowali się telefonicznie i smsowo jej znajomi, z którymi spędziła krytyczną noc?
  6. czy sprawdzono, z kim w dniu zaginięcia Iwony a także w pierwszych dniach po jej zaginięciu kontaktowała się jej przyjaciółka , z którą następnego dnia Iwona była umówiona w godzinach porannych na plaży?
  7. czy sprawdzono, do których przekaźników BTS logowały się telefony znajomych Iwony po ich wyjściu z dyskoteki?
  8. czy ustalono i potwierdzono dowodami, co po wyjściu Iwony z dyskoteki robili jej znajomi?
  9. czy alibii znajomych Iwony na czas jej zaginięcia zostało potwierdzone? Jeśli tak, czy jest to potwierdzone dowodami innymi, niż tylko zeznania świadków?
  10. które miejsce jest ostatnim, w którym obecność Iwony jest w jakikolwiek sposób potwierdzona?
  11. wiadome jest, iż Iwona posiadała drugi numer telefonu, który nie był znany szerszemu gronu osób, w tym jej mamie. Czy ustalono, kto był w posiadaniu tego numeru?
  12. czy poza dwoma znanymi publicznie nagraniami monitoringu udało się zabezpieczyć inne nagrania, na których zarejestrowano Iwonę?
  13. czy zabezpieczono nagrania monitoringu z nocy zaginięcia Iwony, na których zarejestrowano jej znajomych, z którymi tej nocy była na dyskotece?
  14. czy sprawdzone zostały znajomości znajomych Iwony, z którymi w noc zaginięcia była na dyskotece z innymi jej znajomymi lub jej rodziną?
  15. czy przesłuchani zostali wszyscy świadkowie zarejestrowaniu na znanych publicznie nagraniach monitoringu?
  16. czy zidentyfikowany i przesłuchany został świadek znany potocznie jako „mężczyzna z ręcznikiem”?
  17. czy sprawdzono pod kątem obecności śladów biologicznych takich jak np. krew, samochody lub nieruchomości znajomych i bliskich Iwony lub inne miejsca, w których jej obecność w związku z zaginięciem jest brana pod uwagę?
  18. czy prokuratura prowadzi postępowanie według z góry założonej hipotezy wydarzeń, czy też badane są równolegle wszystkie możliwe wątki?
  19. co, zdaniem prokuratury, jest najbardziej prawdopodobnym powodem zaginięcia Iwony?

Szanowna Pani Prokurator, nie jest normalną sytuacja, w której przez ponad dwa i pół miesiąca od zaginięcia nie ma praktycznie żadnych informacji o możliwym losie osoby zaginionej. Tym bardziej niedopuszczalna jest sytuacja, w której żadnych informacji na ten temat nie ma nawet matka tej osoby. Coraz częstsze jest porównywanie sprawy zaginionej Iwony Wieczorek do chyba najgłośniejszej w Polsce sprawy związanej z zaginięciem, czyli sprawy Krzysztofa Olewnika. Wierzymy, że sprawa Iwony Wieczorek zakończy się szczęśliwiej, niemniej jednak skojarzenia takie nasuwają się opinii publicznej w dużej mierze przez politykę informacyjną policji i prokuratury.
Dlatego zarówno dla dobra przede wszystkim rodziny zaginionej Iwony a także dla odbudowania zaufania publicznego wobec prokuratury, które jest niezbędne do spełnienia misji, która przed prokuraturą stoi, bardzo proszę o odpowiedź na przedstawione przeze mnie pytania.

Z poważaniem,

administracja
Oficjalnej Strony Poszukiwań
Iwony Wieczorek
www.gdziejestiwona.pl

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

forum GP24 dostało odpowiedź na petycję:

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...ORZE/525573493

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-10-05 o 14:42
Stary 2010-10-05, 16:18   #135
nick60
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Wklejam list otwarty który ukazał się na stronie głównej poszukiwań. Zwróćcie uwagę na pierwsze pytanie
I bardzo dobrze! Naciskać na prokuraturę, naciskać na policję. Bez tych nacisków nie będzie żadnego śledztwa. Pamiętam zapewnienia policji bielskiej, że pomimo umorzenia śledztwa przez prokuraturę, oni nadal będą prowadzić "czynności" w sprawie Asi, a w tym samym czasie ze strony WWW policji bielskiej znika jej zdjęcie. Zaginięcia przerosły policję, a w niektórych przypadkach po ilości popełnionych błędów, nie mogę się oprzeć wrażeniu że robiono to celowo. I wybaczcie, ale nie jest to tak że zaginięć jest tak dużo, że nie można od razu rozpocząć poszukiwań w pewnych przypadkach. Popatrzcie na stronę policji bielskiej: Bielsko-B 3 zaginionych, Czechowice 2 zaginionych. Więc nie jest to takie straszne dla policji żeby od razu rozpocząć poszukiwania, tym bardziej że (jak w przypadku Asi) pomagali znajomi, rodzina, osoby obce, strażacy, goprowcy, PCK. Ale oni nie potrafili nawet swoich znaleźć, jeżeli pamiętacie sprawę zaginięcia dwójki policjantów. Poszukiwania były tak nieudolne, że na swoim forum internetowym, policjanci sami wyrażali chęć wzięcia udziału w poszukiwaniach, wykorzystując własny urlop.
I jeszcze jedno... oglądałem dzisiaj Ktokolwiek Widział... o godzinie 10, czy 11. Doskonała pora, dużo ludzi ogląda... bez sensu
Stary 2010-10-05, 16:50   #136
visionAM
Zakorzenienie

Myślałam, że ta petycja cokolwiek da... jak widać nie
Oni chyba powariowali... jakby zaginęła córka jakiegoś posła to na pewno nikt by nie zwracał uwagi na procedury

A ustawę przeciwko dopalaczom w dwa dni rozkminili :/

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-10-05 o 16:55
Stary 2010-10-05, 16:53   #137
titina
Zakorzenienie

quuinn z forum gp24 będzie się dzisiaj widziała z mamą Iwonki. Jak macie jakieś pytania do p. Kindy to piszcie.

Stary 2010-10-05, 16:56   #138
visionAM
Zakorzenienie

Ja mam pytanie odnośnie tego co dokładnie słyszał ojczym Iwony i czy kojarzy, o której to było godzinie. Wprawdzie Janusz już tu o tym pisał, ale po tej całej aferze wlałabym z innego źródła zaczerpnąć takich informacji
Stary 2010-10-05, 17:11   #139
Patrycja.T
Raczkowanie

Ja nie mam pytan zadnych. Chcialabym zeby przekazno mamie Iwony ze naprawde jest masa osob ktore zyczy jej by Iwona sie ondalazla, ze chcielibysmy jej zyczyc sil dla niej i jej rodziny w tej strasznej sytuacji.....

Niestety w rekach nieszczesnej policji lezy los jej corki...Nie wiem co ja moglabym zrobic zeby pomoc odnalezc Iwone...
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 18:26   #140
Melissa86
Zakorzenienie

Nowy artykuł (o wszystkim napisała tutaj titina).
Odpowiedź MSWiA na petycję w sprawie poszukiwań Iwony Wieczorek i list internautów do prokurator Aleksandry Badtke.

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...sandry,badtke/
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 18:32   #141
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta

Myślałam, że tylko ja na to zwróciłam uwagę... Mój jedyny komentarz - żal...

Tak jakby monitoring nie był potrzebny skoro miała być porwana - jakby to coś zmieniało.
Po postu dali dupy, nie sprawdzili tego, a teraz jakieś komiczne wybielanie się bez ładu.

Nieudolność policji jest straszna.

Ale dobrze, że takie błędy są nagłaśniane.

Edytowane przez Annaluka
Czas edycji: 2010-10-05 o 18:34
Annaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:04   #142
titina
Zakorzenienie

A ja chciałam pogratulować stronie "szukamy was". Było dzisiaj o nich w faktach. Udało im się już znaleźć dwie osoby. Dzisiaj było o tym że odnaleźli chłopaka który uciekł z domu i był poszukiwany przez dwa tygodnie. W tym czasie policja legitymowała go trzy razy
Normalnie załamać się można....

Stary 2010-10-05, 19:34   #143
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
A ja chciałam pogratulować stronie "szukamy was". Było dzisiaj o nich w faktach. Udało im się już znaleźć dwie osoby. Dzisiaj było o tym że odnaleźli chłopaka który uciekł z domu i był poszukiwany przez dwa tygodnie. W tym czasie policja legitymowała go trzy razy
Normalnie załamać się można....

Ooo...to ta strona,która postała po upadku pierwszej oficjalnej strony o Iwonie?? A jak oni znaleźli te osoby?? Kurcze fajnie, również im gratuluję.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2010-10-05 o 19:36
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:28   #144
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez __izis__ Pokaż wiadomość
Nie pamietam juz dokladnie- dziewczyny jakos mi dziwnie w pamieci zostalo, ze gdzies kiedys w jakims artykule bylo napisane, ze najpierw imprezowali na dzialkach w Brzeźnie.... ? Bo w GW ewidentnie Sopot "u Pawła" podany. Aż sie zdziwilam, bo bylam w stanie dac sobie coś obciachać z pewnosci o to Brzeźno....

EDIT.: Jesli jechali do Sopotu to na bank trzeba brac pod uwage tylko te dwie. Są tak po drodze i zaraz przy ulicy, do tego z łatwym parkingiem, ze nie wyobrazam sobie przyczyny podjechania do innej- dalszej. No chyba ze jest jakas zaraz kolo dzialki Pawła bo z regoly jedzie sie do sklepu zaraz przy domu albo zaraz przy punkcie dotarcia....
ja tak samo, ale już się nie wtrącam , bo wszędzie piszą co innego. nic tylko olać.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
NOOOO skąd ja to znam _-_
Gdynia ul Morska - nie ma ścieżki rowerowej przez całą długość. I chcesz sobie dojechać z centrum, błagam nie wyobrażam sobie jechać autem po morskiej to raz, dwa - mam sobie jeździć naokoło przez grabówek? też o to są problemy

Tragedia.
Swoją drogą co myślicie o wymogu że policjant musi mieć maturę?:P
Tyle lat nie było obowiązku, wystarczyło zdać testy praktyczne i teoretyczne, a teraz nagle matura potrzebna choć wyniki te same :P

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

ja sobie pamiętam z koleżanką, czekałam na autobus... na przystanku byli ludzie a stwierdziłyśmy że to dobra pora na papieroska. przeszłyśmy kawałek za garaże, skąd jest dobry widok na ulicę (czy nadjeżdża autobus) ale jednocześnie wystarczająco daleko od ludzi - nikomu to nie przeszkadza.

No i co, patrol policyjny, jeszcze to urządzenie się popsuło...
pod gradobiciem pytań
-imię matki ojca nazwisko rodowe matki
...

oczywiście autobusy uciekły

nie, serio nie ogarniam. im się chyba nudzi.
mieszkam w niebezpiecznej dzielnicy i odkąd jest więcej patroli, czuję się jeszcze niebezpieczniej - boję się że idąc wieczorem ze śmieciami dostanę mandat że śmiem palić papierosa w nocy, za domem :d
Oni mięli prawo, bo od przystanku można stać z zapalonym papierosem bodajże 100 m... tzn. masz stać co najmniej z tyle by ci mandatu nie wlepili.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:36   #145
nick60
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja na to zwróciłam uwagę... Mój jedyny komentarz - żal...

Tak jakby monitoring nie był potrzebny skoro miała być porwana - jakby to coś zmieniało.
Po postu dali dupy, nie sprawdzili tego, a teraz jakieś komiczne wybielanie się bez ładu.

Nieudolność policji jest straszna.

Ale dobrze, że takie błędy są nagłaśniane.
Czy to była tylko nieudolność?? Jeżeli po zaginięciu detektywi wskazują policji na monitoring, ta zwleka kilka dni, a następnie okazuje się że są zapisy z dnia poprzedniego i następnego a z feralnego 7 czerwca nie ma...
Stary 2010-10-05, 20:50   #146
Corrina
Raczkowanie

Co do tych procedur policyjnych to myślę, że mogliby zrobić tak, że osoby, których poszukiwano i znaleziono, którzy dobrowolnie się oddaliły z domu (uciekły) powinny ponosić koszty takich poszukiwań.W przypadku niepełnoletnich ich rodzice. Może to by coś zmieniło.
Gratuluję stronie o zaginionych, sukcesu

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nick60 Pokaż wiadomość
Czy to była tylko nieudolność?? Jeżeli po zaginięciu detektywi wskazują policji na monitoring, ta zwleka kilka dni, a następnie okazuje się że są zapisy z dnia poprzedniego i następnego a z feralnego 7 czerwca nie ma...
Pod latarnią najciemniej.....Przeprasz am uczciwych, nielicznych policjantów ale w policji też sporo przestępców
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:01   #147
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Kontatto Estremo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-05, 21:12   #148
dudipopka
kobieta za ladą

ten reportaż byl kilka miesięcy temu kiedyś o nim wspominalam gdy ktoś napisal ze widzano Iwonkę kupującą ziemniaki...to jest o 2 rosjankach przetrzymywanych razem kilka miesięcy w piwnicy wypuszczanych na swieże powietrze na kilka minut
wstrząsajace ...

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:55   #149
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez Turanga Leela Pokaż wiadomość
Matce Patryka wmawiano, że najpewniej uciekł. Potem, że popełnił samobójstwo. Jasssne, związując sobie samemu ręce z tyłu! Teraz mówią, że wykasował wszystko z kompa i nie da się tego odzyskać oraz, że próba odzyskania to ogromne pieniądze. Aż zapytałam kolegę informatyka o to. A więc, wszystko, co się zamieści w internecie zostaje na wieki wieków. Dlatego należy uważać, co się pisze. Bywa tak, że odzyskanie skasowanych maili jest proste, a bywa że trudne, bo wszystko zależy od polityki portalu. Kolejna rzecz, żeby skasować sobie wszystko z komputera trzeba być mistrzem albo potraktować komputer młotkiem. W każdym razie, część jego maili na pewno można odzyskać. Tylko trzeba spróbować.
Ciekawe, czy komputer Iwony został sprawdzony?...
A z tego co pamietam z afery z jakimś komputerem podczas którejś z komisji sledczych, to nie jest to prawda. Pamietam jak mówiono w TV, że skasowanie danych z kompa nic nie daje i można je odzyskać. I takimi sprawami zajmuje się sporo firm. Oczywiscie wymaga to wysiłku i czasu, ale jest to możliwe do zrobienia! Problem zaczyna sie wtedy, gdyby ktos dysk zniszczyl, rozwalil w drobny mak czy spalił. Wtedy rzeczywiscie nie ma czego szukac. Ale samo skasowanie nie przeszkadza w odzyskaniu danych. Trzeba tylko CHCIEC to zrobic. Widocznie policja ma to gdzies.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:41   #150
foxy123
Zakorzenienie

dziwne te laski...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości