|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część
Tam na osiedlu Iwonki jest Biedronka, ale to nie jest jakieś osiedle specjalnie w sezonie odwiedzane. Tam nie ma żadnych kempingów itp w okolicy.
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część
Cytat:
Alibaba coś zaczęła/zaczął kręcić w tej sprawie, tworzyć jakąś trzecią imprezę. Kasia była na Przymorzu na urodzinach kolegi, a impreza Adrii i Iwony i Pawła to zupełnie inna i nic nie mająca wspólnego z urodzinami. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie Biedronki znalazlam tylko to: http://www.portalspozywczy.pl/handel...pow,36826.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem tak: po obejrzeniu filmu "Krzysztof" zwątpiłam w działanie policji. Wcześniej nie znałam tej sprawy (wiedziałam tylko tyle,że został porwany,nic więcej). Jak obejrzałam to w czwartek to nawet ciężko mi określić jakie miałam potem uczucia. Szok, niedowierzanie? Do 4 rano siedziałam i na youtubie oglądałam komisję śledczą w sprawie Olewnika i nie wiem co mam o tym myśleć. Jeśli to się kiedykolwiek wyjaśni, to aż się boję co może wyjść na jaw.
No ale do czego zmierzam... Gdybym mieszkała w Gdańsku to bym sama poszła jutro do Biedronek gdzieś na trasie osiedle Iwony a działki babci Pawła i zapytała wprost którejś z osób tam pracujących,czy 16 lipca (piątek) możliwe jest,że ten sklep był czynny dłużej niż do 21. Może ktoś na ochotnika się tego podejmie??
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Albo opcja numer 2: napisać maila do Biedronki z tym pytaniem.
Tylko teraz trzeba wyłapać Biedronki w tej okolicy. W Gdańsku wynalazło mi 25 Biedronek, a w Sopocie (bo działki są na ul. Reja w Sopocie,tak?) są tylko 2 Biedronki. W Gdańsku na pewno trzeba wziąć pod uwagę tą: 13 Gdańsk ul. Jelitkowski Dwór 2. http://www.biedronka.pl/nasza_siec/ Mail do sieci sklepów Biedronka: bok@biedronka.eu
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-10-04 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja zwatpilam w przypadku Joasi. Byl kiedys reportaz (jeszcze w 2006 roku), w ktorym koledzy Joasi rozmawiali z policjantem, ktory zajmowal sie sledztwem. Byl takze obecny przedstawiciel sieci, w ktorej miala telefon Joasia. Policjant twierdzil, ze nie dalo sie Joasi namierzyc, przedstawiciel mu udowodnil, ze gdyby policja chciala, to by sie dalo. Pan policjant nic na to nie odpowiedzial. Ogolnie zalamujacy reportaz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Bo tak właśnie działa policja w Polsce... wg nich się nie da, a prawda jest taka, że dla chcącego nic trudnego... ech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja zwątpiłam w sprawie Palczyńskiego...
Przed śmiercią z kimś korespondował cały czas. Usunął maile z okresu 3 lat. Policja rozkłada ręce i twierdzi że nie zrobią nic bo nie ma pieniędzy ![]() A z tego co wiem to aż tak skomplikowane nie jest. On nie był informatykiem który chowa dane tylko żeglarzem, który po prostu koresponduje. Pewnie kliknął ctrl+a i usunął bez szarpania się |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi,w których z tych Biedronek mogli zrobić zakupy.
1 Gdańsk ul. Obrońców Wybrzeża 27 2 Gdańsk ul. Porębskiego 8 3 Gdańsk ul. Chałubińskiego 27 4 Gdańsk ul. Paderewskiego 7 5 Gdańsk ul. Grunwaldzka 211 6 Gdańsk ul. Hallera 233A 7 Gdańsk ul. Chłopska 8 Gdańsk ul. Warszawska 59 9 Gdańsk ul. Jagiellońska 2a 10 Gdańsk ul. Żwirki i Wigury 4 11 Gdańsk ul. Poli Gojawiczyńskiej 1 12 Gdańsk ul. Kartuska 332 13 Gdańsk ul. Jelitkowski Dwór 2 14 Gdańsk ul. Hallera 167 15 Gdańsk ul. Noskowskiego 1 16 Gdańsk ul. Długie Ogrody 14 17 Gdańsk ul. Balcerskiego 12 18 Gdańsk ul. Zeusa 1A 19 Gdańsk ul. Krzemowa 24/35 20 Gdańsk ul. Spacerowa 21 Gdańsk ul. Rajska 2 22 Gdańsk ul. Fieldorfa 2 23 Gdańsk ul. Kłosowa 1 24 Gdańsk ul. Wyzwolenia 26 25 Gdańsk ul. Jana Pawła 9 1 Sopot Al. Niepodległości 691 2 Sopot ul. Wejherowska
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-10-04 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Gdańsk Ul. Jelitkowski Dwór 2 najbliższa biedronka, na forum (czyli tak 1/2 prawdy pewnie jest) jest napisane że sąsiaduje to z blokiem Adrii
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Obrońców Wybrzeża 27, Jelitkowski Dwór 2 to chyba jedyne tak bardzo bliskie ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- ewentualnie Aleja Grunwaldzka 211, bo szczerzę wątpię by się tłukli na Ignacego Paderewskiego 7, bo to nie w stronę Sopotu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ale działki, na których imprezowali były też w pobliżu osiedla Adrii i Iwony?
edit: pomyliło mi się, już wiem że przed pojechaniem na działki robili zakupy ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-10-04 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-10-04 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
1 Gdańsk ul. Obrońców Wybrzeża 27 - mogli jak najbardziej
2Gdańsk ul. Hallera 233A- na pewno nie- to do tylu jak sie jedzie do sopotu 7 Gdańsk ul. Chłopska - mogli Gdańsk ul. Jagiellońska 2a - ewentualnie 10 Gdańsk ul. Żwirki i Wigury- nie 12 Gdańsk ul. Kartuska 332- na pewno nie 13 Gdańsk ul. Jelitkowski Dwór 2- to zaraz pod domem Iwony- robilam tam zakupy 14 Gdańsk ul. Hallera 167 - to samo co Hallera wyzej- to w druga strone od sopotu 16 Gdańsk ul. Długie Ogrody 14 - nie to gdansk glowny, zupelnie nie po drodze Gdańsk ul. Spacerowa 21- nie 1 24 Gdańsk ul. Wyzwolenia 26- ta jest pod moim domem, to zupelnie nie po drodze do sopotu takze na pewno nie 25 Gdańsk ul. Jana Pawła 9 - ew mogliby ale musieli by sie lekko cofnac generalnie, a znam te biedronki to są dwie mozliwosci. jedna to ta na jelitkowskim dworze zaraz kolo Iwonki a druga to kawalek dalej na obronców wybrzeza. Reszte wykasowalam bo nie znam tych biedronek..... |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
nom kilka ich jest z czego dwie bardzo blisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ok czyli mamy dwie najbardziej prawdopodobne Biedronki: na Jelitkowskim Dworze i na Obrońców Wybrzeża.
Ewentualnie jeszcze Jagiellońska, Chłopska i Grunwaldzka. Czyli 5 Biedronek do sprawdzenia. Ktoś mieszka blisko nich i mógłby przejść się tam jutro w tej kwestii czy piszemy maila??
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-10-04 o 22:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Nie pamietam juz dokladnie- dziewczyny jakos mi dziwnie w pamieci zostalo, ze gdzies kiedys w jakims artykule bylo napisane, ze najpierw imprezowali na dzialkach w Brzeźnie.... ? Bo w GW ewidentnie Sopot "u Pawła" podany. Aż sie zdziwilam, bo bylam w stanie dac sobie coś obciachać z pewnosci o to Brzeźno....
EDIT.: Jesli jechali do Sopotu to na bank trzeba brac pod uwage tylko te dwie. Są tak po drodze i zaraz przy ulicy, do tego z łatwym parkingiem, ze nie wyobrazam sobie przyczyny podjechania do innej- dalszej. No chyba ze jest jakas zaraz kolo dzialki Pawła bo z regoly jedzie sie do sklepu zaraz przy domu albo zaraz przy punkcie dotarcia.... Edytowane przez __izis__ Czas edycji: 2010-10-04 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Hawa, wiem, że policja musi nadawać kategorie zaginionym, ale o to mi właśnie chodziło, że co innego dziecko, dziadek z Alzheimerem, babcia z cukrzycą i młoda dziewczyna, która zawsze wracała do domu. A co innego menel, który co dwa tygodnie wyrusza w trasę i myli pociąg z tramwajem, dzięki czemu budzi się w Kielcach. Ale zaginięcia tego menela nikt nie zgłosi, a jak zgłosi to uczciwie powie, że zdarzało mu się znikać.
Jestem rozczarowana polską policją. Do zaginięcia Iwony wierzyłam, że monitoringi są przechowywane przynajmniej jakiś czas. Teraz wiem, że mało że są kasowane to jeszcze wiele kamer to atrapa. Przestępców ta wiadomość na pewno ucieszyła. Uważam, że rodziny zaginionych (Iwony, Asi, Tatiany, Patryka - tego żeglarza, nie jestem pewna imienia) powinny wytoczyć policji proces o niewypełnienie obowiązków służbowych, zlekceważenie zgłoszenia obywatelskiego oraz o nieumyślne spowodowanie szkód moralnych i fizycznych. Matce Patryka wmawiano, że najpewniej uciekł. Potem, że popełnił samobójstwo. Jasssne, związując sobie samemu ręce z tyłu! Teraz mówią, że wykasował wszystko z kompa i nie da się tego odzyskać oraz, że próba odzyskania to ogromne pieniądze. Aż zapytałam kolegę informatyka o to. A więc, wszystko, co się zamieści w internecie zostaje na wieki wieków. Dlatego należy uważać, co się pisze. Bywa tak, że odzyskanie skasowanych maili jest proste, a bywa że trudne, bo wszystko zależy od polityki portalu. Kolejna rzecz, żeby skasować sobie wszystko z komputera trzeba być mistrzem albo potraktować komputer młotkiem. W każdym razie, część jego maili na pewno można odzyskać. Tylko trzeba spróbować. Ciekawe, czy komputer Iwony został sprawdzony?... |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie, z resztą matce Patryka wmawiali że jest nadopiekuńcza bo boi się o syna który zniknął praktycznie bez wieści i 2 tygodnie głucho
![]() Nic nie wiem czy komputer Iwony został sprawdzony |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Hymmm, to juz nie wiem. Poszperalam tak powieszchownie- zaglebie sie dokladnie jutro.
Ah, dlaczego jestem pewna co do tych dwoch tylko biedronek? Dlatego, ze jestem z Nowego Portu, czesto jezdze do Sopotu, tam zreszta konczylam szkole. Wiadomym jest i jasnym dla mieszkanców tych rejonów, ze jadąc do Sopotu, jedzie sie oczywiscie przez ul. czarny Dwor (mija sie osiedle Iwonki) po czym na skrzyzowaniu z ul. Dąbrowszczakow skreca sie w prawo i ta droga kieruje na Sopot, zaraz przy parkach nadmorskich- jest najszybsza i omija sie wszyskie światla co 5 metrów ![]() ![]() Edytowane przez __izis__ Czas edycji: 2010-10-04 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się niezmiernie, że coraz więcej z was zauważa błędy w postępowaniu policji. Ja już od I części wątku pisałam, że nie podoba mi się to, co oni robią, a w zasadzie czego nie robią
![]() nie pamiętam już ile razy na tym forum zostałam zbesztana za to, że nie wiem jak jest w rzeczywistości, a z góry osądzam policję... w sierpniu napisałam, że powinno się pozwać tych policjantów itp. wielkie oburzenie było na Wizażu ![]() Cieszę się jednak, że na forum GP24 powstała petycja i że coraz więcej ludzi negatywnie wypowiada się co do pracy policji. Nie ma co ukrywać - zawinili i tyle. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje. |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy pisałam już o tym, ale w wakacje, jakoś dwa-trzy tygodnie po zaginięciu Iwony byłam w Gdańsku, przyczepiła się do mnie straż miejska. O naprawdę duperel. Jak zdenerwowana (bo rypnęli mandat za nic, ale się odwołałam i naskarżyłam na nich) zaproponowałam, żeby zajęli się czymś ważniejszym niż krzyczenie na turystów, na przykład odnalezieniem Iwony, to pan strażnik, bardzo obrażony poinformował mnie, że Jelitkowo to już Sopot. Z tego, co wiem to Jelitkowo jest Gdańskiem. Za karę pan strażnik nie chciał się wylegitymować, chociaż ma taki obowiązek. Potem gdzieś trafiłam na informację, że trójmiejska policja jest na cenzurowanym, że były tam jakieś nadużycia czy inna afera. Muszą się oczyszczać z zarzutów to i czasu nie mają na prawdziwą pracę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Mniej więcej w tym okresie, gdy zaginęła Iwonka, było święto policji i trójmiejscy funkcjonariusze narobili jakiejś zadymy po pijaku
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam czy policja w sezonie nie ma lepszych rzeczy do roboty typu podjeżdżają lodówą pod plażę wieczorem i zgarniają osoby które piją sobie piwko albo palą papierosy (OKEJ rozumiem że butelki szklane na plaży są złe bo może stać się krzywda, ale zakładając że wyrzucą, albo ktoś pije w lesie...) poza tym, imo psia kupa w piasku na plaży jest równie zła co butelka, ale oczywiście do milusińskich którzy idą na plazę z psem albo do psów które się w wodzie kąpią, zastrzeżeń brak.
Naprawdę, siedzi banda dresów albo pijaków - policja się boi bo, dres pobije, a pijaka nie tkną bo radiowóz pobrudzi. Więc najczęściej zgarniają laski, albo chłopców którzy się zbytnio nie bronią. Bzdura totalna, ręce mi opadają. Działa mi to cholernie na nerwy - psia kupa w centrum miasta... Dobrze że na molo nie wpuszczają zwierząt, ale zasrany monciak się zdarza ![]() i oczywiście niedopałek papierosa to dużo gorsza zbrodnia ![]() wybaczcie, ciśnienie mi się podnosi że policja zajmuje się takimi pierdołami strasznymi. w klubach palić nie wolno, pod klubem tez nie wolno bo to przestrzeń publiczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
acha, to o to chodziło. Bo właśnie nie byłam pewna.
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Muszynianka, ja właśnie za niedopałek na ulicy dostałam mandat. Z resztą od razu po zwróceniu mi uwagi, z uśmiechem go podniosłam, a strażnik zaczął się na mnie drzeć i... uwaga, uwaga: straszyć policją! |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Muszynianka, wiem dobrze o co Ci chodzi
![]() u mnie w rodzinnej mieścinie policjanci się przypieprzają za jeżdżenie rowerem po chodniku - ja wiem, że to jest wbrew przepisom, ale są takie miejsca, gdzie po prostu strach poruszać się ulicą... a ścieżek rowerowych brak. Raz mnie zatrzymali jak rowerkiem pomykałam o 1 w nocy po chodniku ![]() ![]() Gdzie Ci silni policjanci z amjerykańskich filmów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.