![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sklep z biżuterią artystyczną- czy się opłaca?
Dziękuję
![]() I jakich mniej więcej kosztów można się spodziewać za stworzenie takiego sklepu? Wydaje mi się, że już było na Wizażu coś na temat cen i być może to nawet Ty pisałaś, ale nie potrafię tej wypowiedzi znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o oprogramowanie do sklepu-to polecam kqs. Kontakt z właścicielem jest już legendarny w internecie, trudniej się dogadać chyba już tylko z ogrami ;D ;D Ale koszt sklepu to 250zł i ja go sobie generalnie rzecz biorąc chwalę
![]() Jeśli zaś chodzi o grafikę, to polecam Patrycję "Ailinon" Stańczyk. Nie napiszę, ile jej zapłaciłam, bo pewnie będzie chciała to ustalić indywidualnie. Jej strona: http://silverion.org/ Proszę nie dać się zwieść wizerunkowi mhocznej wiedźmy, który pani Patrycja sobie stworzyła w internecie.W istocie jest to przesympatyczna, ciepła osoba. Z cierpliwością przedszkolanki realizowała wszystkie moje pomysły ('a czy ten kotek mógłby mieć koraliki nawleczone na ogonek i się nimi jednoczeńsnie bawić'?). Tak więc-polecam ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Przepraszam, ale właśnie przeczytałam cały wątek od początku i się spłakałam ze śmiechu ;D ;D Takie małe mam pytanko- udało Wam się w końcu wyprostować te banany? ![]()
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
250zł za sklep internetowy pisany od podstaw. Tak, oczywiście. 250zł za godzinę pracy programisty - to owszem. Ale trochę drogo ![]() EDIT: No dobrze, bo będzie, że się tylko wyzłośliwiam. Emilka, o sklepie pisanym od podstaw raczej zapomnij. Soft to jedno, dwa to grafika. Lepiej, żeby on wyglądał dobrze i wyróżniał się w morzu badziewnych sklepików z biżu, tworzonych na darmowych szablonach i darmowym oprogramowaniu. Funkcjonalność póki co może mieć standardową. Ile? 4tyś, żeby to miało ręce i nogi, i żeby dawało radę, ale bez szału. Górnej granicy chyba nie ma ![]() A te 250zł to raczej za dopasowanie gotowego, darmowego oprogramowania do jakichś podstawowych potrzeb. I to bardzo na ładne oczka ![]() A jak nie masz tych minimum 4tyś, to lepiej załóż sobie dobry blog, ze swoją domeną, i zadbaj o niego. Lepiej mieć mniej, a dobrze, niż och ach sklep, który wygląda jak....no, najdelikatniej rzecz ujmując, tysiące innych. Ba, nawet Twój własny blog na Twoim serwerze i w Twojej domenie będzie trochę kosztować. Aha, jeżeli masz na niego dostać unijne dofinansowanie - to może to dla Ciebie zrobić tylko firma, bo unia zażąda faktur (Urząd Skarbowy w czasie kontroli po dotacji - również) Nie ma zmiłuj się. I żeby Twoja wycena była prawidłowa i wiarygodna - napisz do kilku firm, opisz, czego oczekujesz, i poproś o przygotowanie ofert. Tego nie da się inaczej zrobić. Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-10-22 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ailinon kojarzę, ze strony Drakonarii, a że robiła też Akcesoria to nie wiedziałam
![]() Clementinne, tzn. radzisz gotowy soft z indywidualną grafiką? I te 4 tys. to dolna granica za "komplet"? Tylko, że gotowe sklepy mają koszyki (w sumie nic dziwnego), a ja bym raczej wolała kontakt przez formularz, bo jakoś nie widzi mi się jednoczesna sprzedaż tych samych rzeczy w galeriach i własnym sklepie, w sensie że może się sprzedać w dwóch miejscach na raz. Czy gotowy sklep można dostosować tak, żeby zlikwidować koszyk i dodać formularz kontaktowy? Wiem, że taki sklep powinien przede wszystkim wyglądać dobrze i tak właśnie bym chciała, dlatego pisałam że odpadają szablony graficzne i że niepotrzebne mi są bardzo rozbudowane opcje oprogramowania. Jeśli dostanę dofinansowanie to 4 tys. na pewno będę mogła przeznaczyć na sklep, do niedawna myślałam ze to będzie nawet z 10 - nie wiem skąd to wzięłam ![]() Ja nawet mam swojego bloga, ale chyba nikt go nigdy nie widział, zreszta nie ma na co patrzeć, bo w ogóle nie chce mi się go prowadzić i jakoś ta forma do mnie nie przemawia ![]() Dzięki za rady, w takim razie będę musiała popisać trochę maili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuję, aby poszukać w internecie pod hasłem KQS. ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Bo się przyznam szczerze, że z wymienionej przez Ciebie (EDIT: Jezu,może powinnam pisać "Pani" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Acha, zeby nie było niedomówień- nie był ten sklep pisany konkretnie pode mnie, tylko przysłano mi go na płytce ![]() ![]()
. Edytowane przez asiapimplasia Czas edycji: 2011-10-22 o 23:41 Powód: nie wiem jak to ująć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No bez przesady, nie lubię jak się mnie postarza, w dodatku sama nie zawsze pamiętam o "Paniowaniu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
www.dulcedo.pl
|
Ja polecam firmę ktora robiła moje strony od podstaw myślę, że w granicach 3000 netto, kontakt praktycznie bezzwłoczny i co ważne nie rozmawia się z programiztami tylko z "normalną" osobą
![]()
![]() |
#128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Jak jak dostałam dofinansowanie i się z niego rozliczałam, nie było żadnego problemu, że wykonanie sklepu spisane było na umowę o dzieło. Nikt się tego nie czepiał, spokojnie zostało zaakceptowane. Reszta zakupów oczywiście na FV była. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Tak, Was czytam i przypomniało mi się, jak to u mnie było ze stronką. Pierwsza była za flaszkę (początek lat dwutysięcznych), pękła gdzieś w eterze, bo była darmowa. Drugą znajomy tak mi robił po znajomości, że zrobił tylko połowę. No i po znajomości już mam. Teraz mam sklep, który postanowiłam zrobić za normalne pieniążki i czterech tysiączków musiałam wyskoczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
No dobra, to ja może kryptoreklamę: jak ktoś chce zobaczyć, jak działa sklep za 250zł, to zawsze może zajrzeć do mnie ;-) ;-) ;-)
Zaznaczam,że nie był pisany pode mnie, tylko taka taśmowa produkcja ![]()
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tyle to ja musze płacić za 1 GODZINE ! "pomocy technicznej " - jak trzeba zrobić jakąś poprawkę/zmianę w sklepie. Nie dobijaj leżącego ![]() Masakra, gdybym wcześniej wiedziała, że coś za 250 zł może działać, to ... zaoszczędziłabym kilka pięknych zer. Jeśli miałabym za działający sklep zapłacić 250 zł to niechby mnie wielce szanowny pan programista codziennie na miłe dzieńdobry obstawiał od najgorszych, byleby tylko chciał za te pieniądze postawić sklep z moją grafiką. Zniosłabym to dzielnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co owszem, i tak jest mało. Efekt końcowy - działający, ale to wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie nie, tylko oprogramowanie sklepu kosztowało 250zł. Grafika była robiona przez inną osobę, znacznie drożej ;-) , ale też p. Patrycja sama grafikę pocięła i zintegrowała ją ze sklepem (czapki z głów, bo dała sobie radę z tym sama, pomimo złośliwych uwag p. Krzysztofa). Wszelkie implementacje (także spartolone) są dziełem mojego męża ;-), a on pracuje za karmienie i opieranie ;-)) Swoją drogą na rynku mało jest sklepów mogących równać się urodą (nie tylko zresztą) Bukowcowi i jeśli ktokolwiek ma możliwości finansowe postawić sobie podobną stronę jako oprawę dla swoich projektów- warto to zrobić ;-) Jeśli ktoś natomiast dopiero startuje- KQS jest b. zadowalający, cena jest śmieszna w stosunku do jakości produktu ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mam dokładnie taki dylemat jak Ruda Emilka ![]() Staram sie o dotację i muszę określić we wniosku jaką kwotę chcę przeznaczyć na sklep. Rozbieżności ogromne.... Nie bardzo się orientuję w tym wszystkim.. domeny, hostingi... grafiki... Chociaż to pewnie kwestia czasu żeby się zorientować ![]() Chcę mieć sklep, który będzie też z opcją wgrywania grafiki od klienta. Może jakieś rady, albo namiary PW? Jak z perspektywu czasu wszystko się sprawdza? Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.