![]() |
#121 | |||
zawsze mam racje
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Męczą mnie tacy ludzie, narzekanie, narzekanie a wysiłku w kierunku zmian- zero... ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- BioIvO: a powiem Ci, że się wyjątki zdarzą. Ze 3 razy mi jacyś panowie (i to całkiem młodzi) ustąpili miejsca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() Albo darcie się na konduktorów, że się pociąg spóźnia. Brak słów ![]()
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2010-11-19 o 19:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest taki typ człowieka, który uważa, że jeżeli już raz na rok zdecydował się przeczytać jakąś książkę (lub musi ją kupić w prezencie) to powinien ją dostać za darmo, bo to taaaaki wielki wyczyn. Aż się boję nowego roku.... cała złość za podniesienie cen książek ze względu na VAT odbije się znowu na sprzedawcach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Oj, dużo zachowań i poglądów mnie dziwi, choć sama wśród moich znajomych uchodzę za dziwną
![]() Dziwi mnie: - niezrozumienie wielu ludzi, że ktoś może mieć naprawdę podły humor / zły dzień / swoje problemy i w związku z tym po prostu nie mieć ochoty wychodzić z domu i integrować się z innymi. No bo jakim prawem mogę mieć depresję, przecież mam ręce, nogi, dach nad głową i jedzenie... Ano najwaźniej jakimś prawem mogę mieć, skoro mam. Ale kto by się przejął - przecież przesadzam, nudzę się w domu to sobie problemy wymyślam... - gdy starzy znajomi spotkani po latach opowiadają o sobie, nawet nie spytawszy, co słychać u mnie. A gdy wtrącę, co u mnie, czekają, aż skończę, by wrócić do swojego monologu; - gdy ludzie oceniają innych po pozorach, a następnie na głos się dziwią, że "tego się po tobie nie spodziewałem". Skoro się nie spodziewałeś, to się tym nie chwal; - gdy ludzie na siłę dążą do wartości, jakimi są pieniądze i świetna praca i nie potrafią zrozumieć, że inni chcą żyć inaczej. Kiedyś też marzyłam o zawrotnej karierze, ale zrozumiałam, że nie znajdę w tym szczęścia. A teraz jestem cho***nie szczęśliwa, mogąc studiować moje nieżyciowe, humanistyczne studia. Irytuje mnie również to wieczne zdziwienie, że ktoś niezły z matmy i fizyki nie pcha się na politechnikę, bo przecież POWINNO się studiować na politechnice, a wszyscy inni to frajerzy i przyszłe tłumy bezrobotnych okupujących żulskie bramy i śmietniki w poszukiwaniu pożywienia dla 10 swoich dzieci. Najbardziej dziwi mnie jednak to, że wszyscy wszystkim uwielbiają zwracać uwagę, a jeśli broń boże im się uwagę zwróci, to się obrażą i będą czekać na przeprosiny. Lub też, gdy zwrócę komuś uwagę, słyszę w odpowiedzi: "Ach, bo niestety tak mam." - zero postanowienia poprawy, no bo po co się przemęczać, mając tak świetną wymówkę. Ciąg dalszy nastąpi, zapewne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wcześniej skrytykowałaś starsze osoby, że Ci sapią nad uchem i mają kwaśne miny kiedy Ty siedzisz, a one stoją. Nie zauważyłaś chyba, że popełniasz taki sam błąd jak oni - nie mówisz ludziom czego chcesz/oczekujesz/nie prosisz o przysługę. Wszyscy mają się domyślic, że masz akurat bolesny okres i cisną Cię obcasy. I to mnie właśnie tez wkurza w ludziach - oczekują, że wszyscy będą im nadskakiwać, wyprzedzać ich prośby i zgadywać myśli. Bo przecież poprosić o kogoś o coś, uśmiechnąć się przy tym, to taka ujma na honorze ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Denerwuje mnie też przenoszenie swoich osobistych problemów i kwaśnych humorów na kontakty z ludźmi z zewnątrz, np. do pracy. To jest naprawdę jakaś masakra kiedy szefowa albo koleżanka utrudnia Ci pracę, bo akurat mają muchy w nosie po kłótni z mężem. Albo zwierzanie się sobie w pracy z prywatnych problemów, wręcz intymnych, wytwarzanie pseudo - przyjacielskiej atmosfery, w której potem nikomu nie chce się pracować, bo zapominają po co przyszli do pracy. Albo też jeszcze - na gruncie zawodowym - nieumiejętność przyjmowania krytyki. Każdą uwagę szefa czy współpracowanika ludzie odbierają osobiście, są przewrażliwieni i zupełnie bez dystansu. Naprawdę, miałam to dosłownie w każdej firmie/pracy w jakiej dotychczas pracowałam. Zero dystansu do siebie i brak pojęcia o tym na czym polega praca w zespole. Czasem mam wrażenie, ze mimo zmiany ustroju 20 lat temu, ludziom się wydaje, ze PRL jeszcze trwa i czy się stoi czy się leży....A najgorsze jest to, że taka wypaczoną mentalność przejawiają młodzi ludzie, np. stażyści. To jakaś plaga w moim odczuciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
zawsze mam racje
|
Kłótnie i fochy o niewiadomo co, zamiast rzeczowej, konkretnej rozmowy
![]()
#128 |
Rozeznanie
|
hm. po piątkowej nocy stwierdzam, że zadziwia mnie zachowanie hm. osobników płci przeciwnej. bo na pewno nie można ich uznać za mężczyzn.
poszłam na imprezę z koleżankami, do klubu który "cieszy się" opinią trochę żulerskiego. ale inne koleżanki z klasy już były i mówiły że było naprawdę spoko... ledwo wyszłam na parkiet a za mną już wianuszek facetów... obłapiających za tyłek, całujących po szyi, i robiącym różne inne rzeczy które doprowadzały mnie do kur**** ! w końcu nie mogłam już się dłużej spokojnie bawić, usiadłam kupiłam piwo- kolejni frajerzy się przyczepili . oh mein Gott! ;/ a na deser zachowanie koleżanek- bo to przecież moja wina, że skupiali się na mnie a nie na nich. never again do tej żulerskiej dyskoteki never again z tymi "koleżankami" |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Ogólnie mam taką koleżankę, bardzo wyzwoloną seksualnie czy jak to ładnie nazwać, która ciągle śpi z kimś innym i ją dziwi jak to ja mogę spać ponad 6 lat z tym samym facetem i w ogóle co ja wiem o życiu i seksie, ona jest taka doświadczona, bo zaliczyła pół miasta. Oczywiście to nie moja sprawa z kim ona śpi, bo to jej życie ale nie rozumiem tej postawy pozjadałam wszystkie rozumy i o boże czemu nie robisz tak jak ja. Ja nikomu związku nie narzucam, więc nie lubię jak ktoś mi narzuca żebym nagle porzuciła wszystkie moje morale i otworzyła nogi szeroko, bo ona tak robi.
Co do związków jeszcze, to denerwują mnie paniusie lat naście, lub nawet więcej są ze swoimi misiaczkami całe 2 miesiące i to jest już tak na poważnie i na serio i to prawdziwe uczucie, bo w końcu to całe 60 dni razem i już noszą obrączki ze srebra na znak swojej miłości no i żeby ją misiaczek nie zdradził, jak będzie sam na imprezie, bo najwidoczniej cały ten misiaczek jest takim imbecylem, że nie potrafi sciągnąć tej obrączki z palca. No i oczywiście najbardziej zabawne, jak za dwa miesiące ta sama historia z nowym facetem. I tutaj mi nie chodzi o to, że skoro ja jestem już kilka lat z kimś to ktoś ma tak samo robić ale to afiszowanie się z miłością na całe życie i całymi tymi sztucznymi obrączkami to dla mnie przesada.
blame it upon a rush of blood to the head. Edytowane przez missoni Czas edycji: 2011-10-04 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
BioIvO są jeszcze na szczęście wyjątki
![]() ![]() A co do komentarzy ludzi, to najbardziej wkurzają mnie( w sumie z racji tego że pracuje w sklepie) ciągłe komentarze na temat cen, dlaczego takie drogie, itp. Czy ja im kazę to kupować? Każdy ma swoją wole, a ja już mam dość tłumaczenia dlaczego to kosztuje tyle a nie tyle... To nie jest mój sklep i nie mam wpływu na to czemu buty kosztują np. 400 zamiast 200..
Uśmiechaj się..., bo nigdy nie wiesz kto może zakochać się w Twoim uśmiechu ![]() ![]() Edytowane przez patusia_91 Czas edycji: 2011-01-16 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Przypomniało mi się jeszcze dziwi mnie, że kelnerzy uważają, że należy im się 15% napiwku, bo jak nie to następnym razem poczekasz z godzinę na stolik, albo zjesz kogoś innego płyny.
Rozumiem, że kelnerzy zarabiają mało ale wątpię by oni dawali 15% napiwku pani przy kasie, która także kokosów nie zbija. No a poza tym ich klientem, może być też inny mało zarabiający kelner. Poza tym co to w ogóle za zwyczaj napiwki za co? Za to że wykonują swoją robotę? Za to dostają pensję jak każdy inny.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ja się tam może nie znam, ale jak dla mnie napiwek dostaje się za miłą obsługę i tak też daję... sama nie zarabiam, rzadko jadam na mieście, ale jak trafię na miłego kelnera/kelnerkę to daję te 10% albo mówię, że reszty nie trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co mnie dziwi? Hmmm. Staram się mieć gdzieś zachowania obcych mi ludzi,więc ciężko by tu pisać od myślników co mnie dziwi,tym bardziej, że większość już została napisana. Przytoczę może jednak sytuację sprzed pół roku... Stoję sobie w kolejce po rybę w jednym z supermarketów. Przede mną małżeństwo zastanawiające się,co by tu kupić. Kolejka długa z gatunku tych 15 minutowych, a odległość między nami tak bliska, że jestem w stanie policzyć otwarte pory na twarzy pani małżonki i ilość włosów w uszach pana małżonka ![]() - Co kupujemy? Może śledzie? -Nie, nie mam ochoty. - A może krewetki? - Nieeee, chyba, że będziesz je obskubywał, bo mi się nie chce. -No to może łososia? Mam ochotę na łososia. - No nie wiem, może. Odparła małżonka. Kolejka sie wykrusza, pan małżonek zostaje obsłużony: -Co podać? -Taaaa, yyy, ta makrela jest świeża? -Tak, codziennie jest dostawa -Tak? Bo mi to ona nie wygląda na świeżą!! Oszuści pieprzeni! Chodź, idziemy stąd. No i wtedy się naprawdę zdziwiłam ![]() Bo po co oni stali w tej kolejce? Chociaż,to chyba pytanie retoryczne, bo a) była sobota, b) jak nudzi nam sie w domu, chodźmy na zakupy, c) nic tak nie poprawia humoru jak zjechanie sprzedawczyni w markecie...jakby ona miała jakiś wpływ na zaopatrzenie i częstotliwość dostaw. Takie moje skromne pożalenie się na dziwności ludzkości ![]()
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gregorynka - mnie znowu denerwują małżeństwa w sklepach które się kłócą na zakupach przy wszystkich ludziach, głośno, dogadują sobie itp..
![]() Edytowane przez evak1988 Czas edycji: 2011-01-20 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Albo rodzice, którzy w sklepach krzyczą, poszturchują, albo nawet biją swoje dzieci. Chyba to nie jest ani miejsce ani czas na takie "pedagogiczne" historie....
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
nooo ja raz idąc ulicą (padał deszcz i potwornie wiało) widziałam jak szło dziecko, coś lat 4 z mamą i dziecku od tego wiatru wywinął się do góry parasol, ta matka się tak darła na to dziecko a to dziecko stało takie wystraszone i nie wiedziało co zrobić z tym parasolem (kobieta krzyczała do dziecka- niezdaro itp tak że cała ulica słyszała..
#139 |
Zakorzenienie
|
to ja dodam że standardowo do szału i .... nie powiem dalej, doprowadzają mnie psie kupy na chodnikach które o tej porze po prostu kwitną (śnieg zaczyna topnieć, deszcz pada, to i kupeczek pełno)
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Oj,wiele rzeczy na tym swiecie mnie dziwi...Ostatnio bardzo zdziwily mnie okrucienstwa na zwierzetach,nigdy nie zrozumiem ludzi,ktorzy to robia,powiesilabym za jaja takich
![]() ![]() Jeszcze jedna rzecz ktora mnie denerwuje w ludziach to robienie pokazowek,wesele musi byc duze i huczne,coby wszyscy widzieli ile wydalismy(?),plot musi byc ladniejszy i wyzszy niz ma sasiad,a corka musi wziasc slub bo jak to tak mieszkac bez slubu z narzeczonym(nie wspominajac o samotnych matkach,bo one to napewno meza nie znajda)Znalazlo by sie jeszcze masa roznych niezrozumialych dla mnie pogladow ludzkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no znam takich ludzi co mówią "to tylko pies" ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz co jest mega ironiczne? Nigdy nie zdarzyło mi się żebym nie sprzątnęła po psie. Nawet jak worki się skończyły to brałam śniadaniówkę, ble i fuj no ale co robić. A teraz po każdym spacerze myję mojemu psu łapy bo nie jest w stanie ominąć kup na trawnikach i chodnikach... I kurde ani szansy, że trafi na własną i będę miała 'za swoje' ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Weź ja naprawdę nie rozumiem czemu ludzie tego nie robią
![]() Dobrze że z kotem nie wychodzę na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
nie pojmuję:
- okrucieństwa w stosunku do zwierząt - komentarzy pod artykułami np. na onecie, interii, w sumie gdziekolwiek - wczoraj na niezlą "dyskusję" natrafiłam na filmwebie. Skąd to pieniactwo w ludziach i jakieś parcie, żeby tylko wyrazić (w mało kulturalny sposób) swoje zdanie, które nawet nie ma związku z tematem, tylko ma na celu podjudzanie innych??
#146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziwi mnie także i to, ze ludziom się nie chce. Nie chce się czytać, dowiadywać, zwiedzać, poznawać, oglądać, porównywać, analizować itp. Dziwi mnie, choć bardziej chyba irytuje, stereotyp kociary - koniecznie jakas nawiedzona, źle ubrana i dziwnie pachnąca stara panna ![]() Rozwalają mnie też sugestie zatroskanych koleżanek (na szczęście rzadkie i raczej nieśmiałe), że skoro Tżet zarabia parę razy tyle co ja, to ja w rewanżu powinnam prać, gotować i zapewne jeszcze za serwis sprzatający robić. A i tak najbardziej zaskakuje mnie to, że ludzie tkwią w byle jakich zwiazkach z obawy przed samotnością. Edytowane przez Soso Czas edycji: 2011-01-21 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ad. opowiadania intymnych problemów - mnie dziwi inna rzecz - zdarza się, że obca (albo słabo mi znana) baba (czasami facet, ale rzadziej) zaczyna mi opowiadać o swoich problemach osobistych. I nie daj bóg, pyta o radę! PO CO, ja się pytam? Człowiek się z tym źle czuje, bo gdzieś mu tam świta, że powinien się zrewanżować równie pikantnym szczegółem ze swego życia, albo chociaż ponarzekać. To raz, a dwa: dla mnie to jest takie - sorry - obsrywanie kogoś swoimi problemami. Co by se ulżyć, to upuszczę trochę komuś na głowę. Bo innego umówić się z dobrą przyjaciółką na rozmowę, a co innego męczyć swoimi problemami obcych ludzi.
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa...sklepowe historie są najlepsze. ![]() Ostatnio miałam taką: Byłam na zakupach w supermarkecie,godzina szczytu,mnóstwo ludzi. Stanęłam już w kolejce,rozpakowałam produkty ,,na taśmie''.Przede mną była parka z jakimiś mikro-zakupami typu bułka i jogurt. Przyszła ich kolej,kasjerka zapytała czy maja kartę lojalnościową.Tutaj popłoch i wielki strach w ich oczach-otóż-nie mają. ![]() Ale przecież mają w samochodzie.Pan długo się nie zastanwawiając odwrócił się na pięcie i poszedł po kartę do auta. ![]() ![]() Dodam tylko,że akurat ta kasa znajdowała się na samym końcu sklepu,do wyjścia był ładny kawałek,a do parkingu jeszcze większy. Kasjerka była zszokowana tą sytuację,ale wiadomo-nie mogła nic zrobić. ![]() Pan od karty,wrócił po dobrych 10 minutach-jeszcze szedł sobie spokojnym kroczkiem. ![]() Najśmieszniejsze i najbardziej żałosne zarazem,że całe ich zakupy kosztowały(podejrzałam czytnik)-uwaga-9,80 zł!!! Czyli ile oni tam mogli zebrać na tej karcie lojalnościowej?!Jakieś totalne grosze. Naprawdę nie rozumiem jak można z siebie robić takiego chytrego dziada. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.