|
|
#121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakątek pasjonatek!:)
Cytat:
zawsze możesz poprosić o zdjęcie, a jak nie chce dać to znaczy że ma coś do ukrycia
|
|
|
#122 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do Mrożka też się przymierzam, ale poczekam na wydanie wszystkich. Czytałaś może dzienniki Nałkowskiej?
|
|||
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Przymierzam się
a Ty? mam konwersatorium o dziennikach
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
] a film uwielbiam. ale jestem zdania że zawsze lepiej pierw przeczytać, niestety ja obejrzałam... no, kilka razy obejrzałam dam znać jak przeczytam
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie, dlatego byłam ciekawa opinii. Masz naprawdę ciekawe zajęcia na studiach.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Coś cicho u Was i mam nadzieję, że macie jakąś dobra wymówkę, typu: "zaliczenia, sesje, egzaminy, ferie"
![]() Ja leniwie niedawno wstałam i czytam Konwickiego "Wniebowstąpienie" kojarzy mi się z Salingerem. Ponadto jest obraz surrealistycznej Warszawy i tak mnie cały czas kręci, by już wiedzieć co i jak!A co u Was się dzieje?
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale już mam zapas filmów na ferie, Cria Cuervos, Lista Schindlera, Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Elephant Man.. Wybieram się też na Czarnego łabędzia (jak wszyscy to wszyscy ) i Somewhere Sofi Coppoli.W kwietniu przyjeżdżają The Twilight Singers, baaardzo możliwe że pojadę. Tzn obiecałam sobie te przyjemności jak wszystko zaliczę, dobra motywacja, nie powiem
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spanie, leżenie i czytanie, wychodzenie z domu itp ![]() mivol, twilight singers? a cóż to?
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=oN2Z0...eature=related - Twilight Singers http://www.youtube.com/watch?v=PRiaYIIkLmw - Afghan Whigs |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładny głos ma ten facet!
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
A ja piszę referat o wilkołactwie na demonologię... rany, jak mi się nie chce... rany, jakie to długie
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony ciekawa ale z drugiej to ja bym nie mogła się uczyć o czymś co wiem że nie istnieje ![]() ale tu pustki ostatnio...
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
od czasu do czasu wchodzę ale nie wyrabiam z sesją i pracą i w ogóle nawet bałagan w pokoju mam wrr Ja mam dość uczenia się pierdół, które nie są ani interesujące ani przydatne. Takie życie. Dołączę do Was jak tylko pozaliczam wszystko |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że po sesji wrócimy z pełnią sił
ja biorę się za "panny z wilka" na zajęcia z krytyki, a później... "Dezerterzy i żołnierze"... też na krytykę ![]() Gra w podchody rozpoczęta ;p
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
oj dziewczyny, powodzenia na tych waszych sesjach
![]() ja dziś siadłam i przeczytałam całe Po zmierzchu Murakamiego
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Rozeznanie
|
Zaniedbałam was ostatnio, ale to wszystko przez studia.
![]() Cytat:
Aczkolwiek zafascynowały mnie te ukryte pod dworcem tunele, jestem ciekawa, czy naprawdę istnieją.Czytałaś też jego inne książki? Która najbardziej ci się podobała? Ja mam na koncie tylko "Norwegian Wood", które zupełnie mi nie podeszło, ale chciałabym mu dać drugą szansę. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam najbardziej chyba Po zmierzchu właśnie, no i Sputnik też mnie zachwycił a na Nowegian Wood się czaję
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli jednak tak, to ja też się cofam PS. Ogromnie Ci zazdroszczę "Instytutu"! W Trójce czytali kiedyś fragmenty i bardzo mi się podobały. Mam nadzieję, że uda mi się gdzieś dorwać tę książkę. |
|
|
|
|
|
#141 |
|
BAN stały
|
Mnie tez sesja przygniata, chociaż zaczyna się dopiero od przyszłego tygodnia oficjalnie to już jest dużo roboty. Mimo wszystko nie chciałaby się jednak cofać do czasów licealnych
![]() Elsha czemu nie podobało Ci się Norwegian Wood? Ja odebrałam tę powieść całkiem przyjemnie i niedawno zakupiłam kolejną tego autora
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bardzo mało ludzi ich zna, więc po prostu jestem w szoku, że na kogoś takiego się natknęłam. Ja jestem fanką Dullego od 9 lat. To mój największy idol. Po prostu go ubóstwiam!!!Mam wszystkie płyty, epki itd, byłam na wszystkich koncertach w Proximie w Warszawie...mam nawet z nim zdjęcie ...Czy słuchałaś może Gutter Twins (projekt Dullego z Markiem Laneganem), jeśli nie, to gorąco polecam...ps. moja najlepsza płyta to Congregation Afghanów i pierwsza Twilightów...
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! Dołączam jeśli można
Ja jestem pasjonatką książek Jonathana Carrolla, Tolkiena, jedną z moich ulubionych książek jest "Paragraf 22" Josepha Hellera, lubię też niektóre dzieła Stephena Kinga, ale niektóre wydają mi się przerysowane. Niektóre książki Williama Whartona zrobiły na mnie duże wrażenie Teraz jestem przy końcu "ostatni rozdział czyli paragraf 22 bis". Trochę ją męczę, powiem szczerze, że w porównaniu z "Paragrafem 22" wypada słabo. Już się tak nie śmieję jak na pierwszej części, często gubię się w wątkach (ale to pewnie dlatego, że rzadko po nią sięgam"). Jednak rozśmieszyło mnie kilka momentów, szczególnie "niedobrze mi się robi od tych mgłości", przypadkowe wystrzelenie rakiet, dyskusje Mila Minderbindera, samoloty które nie latają itd Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pogrubione - mam takie samo zdanie I w ogóle strasznie się ucieszyłam po przeczytaniu twego posta! Mam przeokrutną nadzieję, że Dulli zabierze Marka do Wawy w kwietniu, jakoś nie mogę się doszukać jaki będzie skład na koncertach |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)))) Mark Lanegan ma niesamowity wokal!!! (z nim zresztą też mam zdjęcie, ale zdobyć je nie było łatwo, bo Mark jest raczej zamknięty w sobie, co zresztą w jego przypadku też uznaję za plus ) Ja również uwielbiam duet z Isobel!!! Mam wszystkie płyty, ostatnio namiętnie słucham najnowszej. Mam również w domu płyty solowe Marka i projekty z "Queen of the stone age". Koncerty w Proximie faktycznie były niesamowite. Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam...Po koncercie wiele rozmawiałam z pozostałymi członkami Twilight Singers, bardzo mili goście. Ja również mam nadzieję, że Greg zabierze Marka - oni po prostu powinni być nierozłączni - no i że uda mi się znowu pojechać...ale nie wiem jak z finansami...A tak przy okazji mogę wiedzieć jakiej muzyki jeszcze słuchasz? Znasz może zespół Denali? albo Black Heart Procession?...Pozdrowieni a!
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żartuję. Uważam, że Mark to niedoceniony artysta, mało znany.. za małoDenali nie znam, Black Heart Procession tak. A kogo lubię jeszcze? Na pewno PJ Harvey, Jeff Buckley, Radiohead...to moja ,,trójca" z mniej znanych polecam Sparklehorse Dziewczyny, co tu tak cicho? Co u was? Chyba już po sesji? Moja niestety trwa jeszcze przez tydzień :/ Jedne wyniki i dwa egzaminy, eh |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Sesja do 15 lutego niestety, a po tej magicznej dacie uaktywnię się
![]() Na chwilę obecną - powodzenia na sesji, mnóstwa czasu na przyjemności i dużo uśmiechu! Może w końcu zasnę, więc uciekam madamy ^^
|
|
#148 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Polecam Hugo Race'a (szczególnie płytkę "Taoist Priests"), Chrisophera Blue (płytka "Room Tones") i People in Planes
|
|
|
|
|
|
#149 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) wczoraj i mam nadmiar wolnego czasu - w sam na nadrabianie zaległości, filmowych, muzycznych, książkowych. Trzymam kciuki do 15 ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tylko jeden egzamin - romantyzm... -.-''''
Wczoraj miałam powszechną, w związku z tym naczytałam się Montaigne, Erazma z Rotterdamu, Rabelais'a, Calderona de la Barki etc, etc... No, nic, teraz romantyczny weekend, a dzisiaj dodatkowo wieczór panieński przyjaciółki... pozdrawiam Was i te, które są wolniejsze niech piszą co i jak
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

W ten sposób można sporo zaoszczędzić.

Aczkolwiek zafascynowały mnie te ukryte pod dworcem tunele, jestem ciekawa, czy naprawdę istnieją.