Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 18:54   #121
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez wanilliowa Pokaż wiadomość
Nie do końca się z tym zgodzę... z tego co zauważyłam to na weselach przynajmniej połowa gości nosi kamizelki.
Znakiem rozpoznawczym Pana młodego jest piękna Pani Młoda u boku

napisalam "moim zdaniem"
przyznam szczerze u nas chyba nie bylo zadnego pana w kamizelce na weselu
oczywiscie ze Pani Mloda ale przeciez non stop na weselu nie sa pod raczke

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:55   #122
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
...widzę, że będziemy jechać Waszym samochodem do ślubu fajnie
A jaki termin?
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:57   #123
BOMBONA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
A jaki termin?
Oczywiście 18.06.2011
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:01   #124
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
napisalam "moim zdaniem"
Zaaabcia spostrzegawczość ma przyszłość
Wiedziałem, że musieli być więc na pierwszych zdjęciach z wesela masz 4 panów w kamizelce w tym dwóch w krótkim rękawku Dalej nie sprawdzałem
Stary 2011-01-15, 19:02   #125
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
Oczywiście 18.06.2011
Fakt jest rezerwacja
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:13   #126
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Zaaabcia spostrzegawczość ma przyszłość
Wiedziałem, że musieli być więc na pierwszych zdjęciach z wesela masz 4 panów w kamizelce w tym dwóch w krótkim rękawku Dalej nie sprawdzałem
Heheh podziwam Cie ze chcialo Ci ze ogladac kazde moje zdjecie aby pokazac ze miales racje

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-01-15 o 19:15
Stary 2011-01-15, 19:21   #127
rinco
Wtajemniczenie

Jak dla mnie to młody wcale nie musi mieć kamizelki. Mój nie miał, pomimo tego, że była w komplecie z garniturem, ale w ten dzień było tak gorąco (dużo ponad 30 stopni), że już ubranie koszuli z długim rękawem i garnituru było torturą, więc jeszcze kamizelka w taki dzień byłaby po prostu nie na miejscu. Zresztą nikt z gości nie miał kamizelki, garnitur to mieli chyba tylko nasi ojcowie, a tak to wszyscy faceci byli w samych koszulach
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 19:27   #128
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh podziwam Cie ze chcialo Ci ze ogladac kazde moje zdjecie aby pokazac ze miales racje
Żabaaabcia jestem fotografem, więc obejrzałem raptem 3 zdjęcia.
Po prostu wiedziałem gdzie szukać czyli szerokie kadry z wesela.
Stary 2011-01-15, 19:45   #129
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabaaabcia jestem fotografem, więc obejrzałem raptem 3 zdjęcia.
Po prostu wiedziałem gdzie szukać czyli szerokie kadry z wesela.

ahaa

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-15, 20:20   #130
kifli
Raczkowanie

Ja znowu chcialam zapytac......
ciezko mi znalezc orkiestre przez internet, te ktore polecacie to albo poza naszym budzetem albo nie maja damskiego wokalu. poszperalam i znalazlam orkiestre z debicy. http://www.nazywo.art.pl/, za dwa dni chca 3500 i demo jest nawet spoko no i pani spiewa po angielsku i calkiem calkiem jej to wychodzi.
Moze slyszeliscie o nich? Przypuszczam ze sama cena sugeruje ze nie spiewaja jak Geminix za 6000zl. Z racji ze wiekszosc z nas ma juz orkiesrty i pewnie widzialo i slyszalo niejedno (lepsze lub gorsze) prosze o szczera opinie.
z gory dziekuje
Stary 2011-01-15, 20:22   #131
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kifli Pokaż wiadomość
ciezko mi znalezc orkiestre przez internet, te ktore polecacie to albo poza naszym budzetem albo nie maja damskiego wokalu. poszperalam i znalazlam orkiestre z debicy. http://www.nazywo.art.pl/, za dwa dni chca 3500 i demo jest nawet spoko no i pani spiewa po angielsku i calkiem calkiem jej to wychodzi.
Moze slyszeliscie o nich? Przypuszczam ze sama cena sugeruje ze nie spiewaja jak Geminix za 6000zl. Z racji ze wiekszosc z nas ma juz orkiesrty i pewnie widzialo i slyszalo niejedno (lepsze lub gorsze) prosze o szczera opinie.
z gory dziekuje
KDA chyba jest w miarę tanie pamiętam, że chyba coś ok 3500 zł za noc - z tym zespołem z linka się jeszcze nie spotkałem.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:24
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:51   #132
wanilliowa
Rozeznanie

Cytat:
napisalam "moim zdaniem"
Dlatego też napisałam, że nie zgodzę się "z tym" (czyt. faktem), a nie z Twoim zdaniem, a chodziło o to, że na weselu mężczyzna w kamizelce to nie tylko Pan Młody. O gustach przecież się nie dyskutuje i nie staram się podważać czyjegoś zdania. Mój TŻ myślał o kamizelce, ale nie zależało mu na niej jakoś szczególnie. Uradziliśmy, że nie będzie kamizelki.

_________________________ _________________________ __________________

Co myślicie o barmanie na weselu? W naszym lokalu to koszt 200zł. Nam Pan z Sezamu podsunął nam pomysł żeby zrobić kartę np. pięciu drinków, które będą serwowane za barem. Alkohol i składniki kupujemy sami.
Oprócz tego na stołach będzie wódka i wino.

kifli my też nie mieliśmy możliwości posłuchania prób naszego zespołu, jedynie demo. Największym argumentem za tym wyborem była opinia naszej dobrej znajomej, która bawiła się na weselu gdzie grali. Inaczej raczej bym się nie zdecydowała na nich.

klikam na www.pajacyk.pl

Edytowane przez wanilliowa
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:59
wanilliowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 21:00   #133
ewka1368
Zakorzenienie

A gdzie są teraz jakieś promocje na garnitury?bo TZ jeszcze się nie zaopatrzyla my myslimy zeby kupic ecru to wtedy bedzie widac ze to pan mlody bo z reghuly kazdy w ciemnym

no wlasnie a malo kto wie ze pod marynarke nie zakladamy koszuli z krotkim rekawem
Stary 2011-01-15, 21:57   #134
BOMBONA
Raczkowanie

Cytat:

Najlepiej poszukaj w sieci zespołów i podzwoń i umów się na słuchanie. Można też w sobotę udać się pod lokale w których odbywają się wesela i posłuchać kapel.
Ponieważ mieszkam w Krakowie to szukałam wśród kapel z tutejszego rynku i jest jakaś masakra, albo banda emerytów którzy życzą sobie 8tyś za noc albo podobne klimaty. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na DzierwaBand - nie mają demo, ale Pan odbiera telefony i zawsze można ich posłuchać. Wiem, że będziemy zadowoleni.
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 23:03   #135
ddd12
Przyczajenie

jeżeli chodzi o mnie to nie wyobrażam sobie pana młodego bez kamizelki(sama wolała bym żeby był bez no ale..) wiem nie jest już to modne ale to go odróżnia od zwykłego gościa. ogladalam ostatnio film z wesela gdzie pan mlody nie mial kamizelki na sobie i nie miał marynarki i szczerze powiedziawszy gdyby mi ktoś nie powiedział że to pan młody myślała bym ze to jakiś gość tańczy z panna młodą. takie jest moje zdanie.
Stary 2011-01-15, 23:15   #136
wanilliowa
Rozeznanie

Mój TŻ ma prawie 2m wzrostu więc spokojnie będzie się wyróżniał wśród tłumu

ewka1368 my kupiliśmy garnitur w Edynburgu, ale jak byłam w Polsce widziałam sporo przecen, warto teraz pochodzić.

klikam na www.pajacyk.pl

Czas edycji: 2011-01-15 o 23:17
Stary 2011-01-15, 23:47   #137
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

Cytat:
A my dzisiaj skorzystaliśmy z poświątecznej wyprzedaży i kupiliśmy ślubny garnitur. TŻ zdecydował się na czarny gładki, dopasowany , dwuczęściowy (mogliśmy dokupić kamizelkę, ale bardziej podoba mi się bez), do tego kupiliśmy czarny jedwabny krawat. Jak zobaczyłam narzeczonego w tym zestawie to zakochałam się po raz drugi TŻ jest zachwycony,a do tego cieszy się, że już nie będzie musiał chodzić po sklepach
A powiedz gdzie kupiliście? My właśnie jutro wybieramy sie przy okazji do Krakowa do Galerii i tez mamy się cos rozejrzec za garniakiem, moze uda sie cos tanszego wyszukac Ale obawiam sie ze bedzie gorzej niz z wyborem mojej sukni :P

Co do kamizelki u Pana młodego zgadzam się m. in. z Emirem, nie uważam ze to jest konieczność. Moj Tz nie nawidzi kamizelek i nigdy ich nie nosi i zawsze jakos elegancko wyglada A w szczegolnosci to nie podobaja nam sie takie srebrne, slubne kamizelki i do tego te muszniki..wrr.. no ale dla kogos jednak to robia wiec popyt jest..
No i tez nie uwazam zeby Pan młody sie nie wyrózniał z tłumu, bo po pierwsze ma w butonierce kwiatki (przynajmniej my tak planujemy) a poza tym, chyba kazdy wie jak Pan młody wyglada wiec, chyba go ludzie nie pomyla:P
A o krótkich rekawkach u panów to szkoda nawet gadac.. jak widze te fiurgające skrawki materialu na ramionach to mi sie smiać chce :P

Waniliowa, bylam ostatnio na weselu gdzie byl barman i robil drinki. Powiem Ci ze z jednej strony bardzo fajny pomysl, bo najpierw chodzilismy po te drinki i fajne bylo, bo dobre i slicznie wygladaly, ale potem jak czloweik tyle roznych alkoholi wymieszal to troche mnie to zamulilo, zdecydowanie wole sie ograniczyc do jednego rodzaju alkoholu na takiej imprezie. No ale sa ludzie co lubia drinki sączyc No i minusem niestety jest to ze trzeba kupic duzo innych alkoholi, bo jednak zeby porobic takie fajne drinki to rozne cuda trzeba miec, a tanie one nie sa:/ Ale barman w tym waszym lokalu tani wiec to tez plus

Edytowane przez Diana220
Czas edycji: 2011-01-16 o 00:07
Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 23:52   #138
wanilliowa
Rozeznanie

Diana220 nie kupiliśmy garnituru w Polsce więc niestety Ci nie pomogę Ale pocieszę Cię, że u nas zakup garnituru został załatwiony z marszu, kupiliśmy go w drugim sklepie do którego weszliśmy i TŻ zdecydował się na niego sekundę po złożeniu. Może więc i u Was pójdzie to sprawnie

klikam na www.pajacyk.pl

Czas edycji: 2011-01-15 o 23:56
Stary 2011-01-16, 00:09   #139
Amcizia
Rozeznanie

ja również witam w 3 części

Niezdecydowana85 jeśli dobrze pamiętam pytałaś się o wodzireja, wiec moge polecić http://www.wodzirejetarnow.pl/ są swietni i my ich bedziemy miec wpoprzednim wątku więcej o nich pisałam wiec sie nie bede juz powtarzac

co do zajazdu pod debem 4 lata temu na weselu kuzyni bylo ok i jedzenie bylo pyszne, terz w Boze Narodzenie bylma tan na weselu drugiej kuzynki, i poza tym ze uklad sali w litere U i te kolumny na sali tanecznej, ktorych sie nie da zmienic, to jedzenie bylo niestey gorsze niz ostatnio, ale nie najgorsze, i kelnerzy po 12 już rzadko się pokazywali, ale z tego co wiem to właściciele byli w porządku i nie robili problemów z niczym.

a jeśli chodzi o kamizelki, to jest t znak rozpoznawczy, kiedy PM zdejmie marynarkę, ale mi te biale z takim materiałem jak podszewka kompletnie się nie podobają, kamizela całą musi być z materiału, bo kiedy mężczyzna zdjemuje marynarke na takich przyjęciach to kiedy zostaje w eleganckiej koszuli z długim rekawem i kazmielką wygląda elegancko, moj TZ będzie miał zwykły elegancki garnitur 3-cześciowy czyli kamizelką w komplecie, anie ta biała imyślimy o takim prawdziwym eleganckim krawacie w angielskim stylu o jakimś metalicznym kolorze, jasny ale nie biały ani ecru
Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 00:17   #140
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

No właśnie każdy ma inną wizję Pan Młodego Bo nam np nie podobaja się jasne garnitury, tylko ciemne, nie koniecznie czarny ale jakis grafit, lub coś w tym stylu. No ale chyba właśnie o to chodzi że każdy człowiek się różni i każdy chce wyglądać indywidulanie, bo każdy ma jednak swój styl, wiec chyba najważniejsze jest żeby samemu dobrze się czuć w swoim stroju i wyglądać tak jak się sobie to wymarzyło, bo nasz strój i tak sie jednym spodoba a innym nie.. wiec w sumie nie ma się co licytować co lepsze

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:49   #141
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
A gdzie są teraz jakieś promocje na garnitury?bo TZ jeszcze się nie zaopatrzyla my myslimy zeby kupic ecru to wtedy bedzie widac ze to pan mlody bo z reghuly kazdy w ciemnym

no wlasnie a malo kto wie ze pod marynarke nie zakladamy koszuli z krotkim rekawem
mój mąż kupował w monice koło switu na dole i gorze to jest ta sama firma my kupowalismy na gorze ecru i powiem ci ze mało dał

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2011-01-16 o 12:53
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:05   #142
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
KDA chyba jest w miarę tanie pamiętam, że chyba coś ok 3500 zł za noc - z tym zespołem z linka się jeszcze nie spotkałem.

nie powiedziałabym ze 3500 zł za noc to jest w miarę tanie,
szczególnie ze w cenę zespołu dolicza się koszt 4 czy 5 gości

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-01-16 o 14:07
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:51   #143
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:
Co myślicie o barmanie na weselu? W naszym lokalu to koszt 200zł. Nam Pan z Sezamu podsunął nam pomysł żeby zrobić kartę np. pięciu drinków, które będą serwowane za barem. Alkohol i składniki kupujemy sami.
Oprócz tego na stołach będzie wódka i wino.
BARMAN rewelacja ja również zamierzam mieć taką "instytucję" na weselu. Spotkałam się z tym kilka razy i barman zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem. Zresztą wydaje mi się że coraz mniej kobiet pije czystą z kieliszka ... mężczyźni też często wybierają kolorowy alkohol więc każdy znajdzie coś dla siebie. Poza tym będzie czerwiec, dużo owoców itd. ...
Stary 2011-01-16, 15:19   #144
nejad
Przyczajenie

Cytat:
z gory dziekuje
Planuje wesele w 2012 roku i jestem juz zdecydowana na zespół Geminix, troche przeraziła mnie cena która zostala podana na forum, ale dzwonilam dzisiaj do menagera zespołu który wbrew tutejszej opini jest bardzo uprzejmy i powiedzieli mi cene okolo 4 tys. i mysle ze nie jest to jeszcze najgorsza cena zwłaszcza, że graja na zywo w 5 osob.

I jezeli chodzi o Trafunek to tez szczerze polecam, bawilam sie na weselu ktore obslugiwali, jedzenie pyszne, kelnerzy szybko i sprawnie obsluguja, nawet pamietam sytuacje kiedy jeden z gosci wylal kawe a juz po przerwie obrus był wymieniony!
nejad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 15:25   #145
kifli
Raczkowanie

Czy Geminix powiedzieli ci 4000zl za dwa dni w sierpniu?
Stary 2011-01-16, 15:37   #146
nejad
Przyczajenie

za 1 dzien na wrzesień , okolo 4 tys. zatem pewnie mozna sie z nimi dogadac :P
nejad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:14   #147
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nejad Pokaż wiadomość
za 1 dzien na wrzesień , okolo 4 tys. zatem pewnie mozna sie z nimi dogadac :P
dokładnie, nie wiem skąd na forum pojawiają się takie gigantyczne kwoty, nawet 6 tysięcy!!!! cena uzależniona jest również od miesiąca w którym będzie ślub, jeśli jest w sezonie czyli w miesiące letnie to jest drożej... za drugi dzien nie wiem ile biorą...już nie pamietam

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:28   #148
kifli
Raczkowanie

z tego co slysze od przedstawicieli orkiestr cena jest zalezna od tego co chcesz. im wiecej oczekujesz tym wiecej placisz...zreszta to jest jak ze wszystkim. :/
dzwonila do progressu,niestety caly sierpien 2012 juz zajety,ale pan byl na tyle mily ze polecil mi kilka zespolow.
Stary 2011-01-16, 20:02   #149
Salacja1
Raczkowanie

Normalnie chwilke mnie nei było a tu juz III watek sie utworzył ))))) witam was waszystkich ponownie )))

Edytowane przez Salacja1
Czas edycji: 2011-01-16 o 20:06
Salacja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 21:53   #150
ewka1368
Zakorzenienie

My juz po dniach skupienia w Odporyszowie wszystko trwalo godzinke wiec spoko
teraz zostaly poradnie
a ile razy trzeba do tej poradni?2 czy 3?
rozowa a mozesz zdradzic ile nie musi byc dokladnie tylko tak mniej wiecej bo ten garnitur twojego TZ mi sie podoba

Edytowane przez ewka1368
Czas edycji: 2011-01-16 o 21:55
ewka1368 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości