|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Cytat:
napisalam "moim zdaniem" ![]() przyznam szczerze u nas chyba nie bylo zadnego pana w kamizelce na weselu oczywiscie ze Pani Mloda ale przeciez non stop na weselu nie sa pod raczke ![]()
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałem, że musieli być więc na pierwszych zdjęciach z wesela masz 4 panów w kamizelce w tym dwóch w krótkim rękawku Dalej nie sprawdzałem
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-01-15 o 19:15 |
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie to młody wcale nie musi mieć kamizelki. Mój nie miał, pomimo tego, że była w komplecie z garniturem, ale w ten dzień było tak gorąco (dużo ponad 30 stopni), że już ubranie koszuli z długim rękawem i garnituru było torturą, więc jeszcze kamizelka w taki dzień byłaby po prostu nie na miejscu. Zresztą nikt z gości nie miał kamizelki, garnitur to mieli chyba tylko nasi ojcowie, a tak to wszyscy faceci byli w samych koszulach
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu wiedziałem gdzie szukać czyli szerokie kadry z wesela.
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahaa
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Ja znowu chcialam zapytac......
ciezko mi znalezc orkiestre przez internet, te ktore polecacie to albo poza naszym budzetem albo nie maja damskiego wokalu. poszperalam i znalazlam orkiestre z debicy. http://www.nazywo.art.pl/, za dwa dni chca 3500 i demo jest nawet spoko no i pani spiewa po angielsku i calkiem calkiem jej to wychodzi. Moze slyszeliscie o nich? Przypuszczam ze sama cena sugeruje ze nie spiewaja jak Geminix za 6000zl. Z racji ze wiekszosc z nas ma juz orkiesrty i pewnie widzialo i slyszalo niejedno (lepsze lub gorsze) prosze o szczera opinie. z gory dziekuje
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2011-01-15 o 20:24 |
|
|
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
_________________________ _________________________ __________________ Co myślicie o barmanie na weselu? W naszym lokalu to koszt 200zł. Nam Pan z Sezamu podsunął nam pomysł żeby zrobić kartę np. pięciu drinków, które będą serwowane za barem. Alkohol i składniki kupujemy sami. Oprócz tego na stołach będzie wódka i wino. kifli my też nie mieliśmy możliwości posłuchania prób naszego zespołu, jedynie demo. Największym argumentem za tym wyborem była opinia naszej dobrej znajomej, która bawiła się na weselu gdzie grali. Inaczej raczej bym się nie zdecydowała na nich. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2011-01-15 o 20:59 |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie są teraz jakieś promocje na garnitury?bo TZ jeszcze się nie zaopatrzyl
a my myslimy zeby kupic ecru to wtedy bedzie widac ze to pan mlody bo z reghuly kazdy w ciemnymno wlasnie a malo kto wie ze pod marynarke nie zakladamy koszuli z krotkim rekawem
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej poszukaj w sieci zespołów i podzwoń i umów się na słuchanie. Można też w sobotę udać się pod lokale w których odbywają się wesela i posłuchać kapel. Ponieważ mieszkam w Krakowie to szukałam wśród kapel z tutejszego rynku i jest jakaś masakra, albo banda emerytów którzy życzą sobie 8tyś za noc albo podobne klimaty. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na DzierwaBand - nie mają demo, ale Pan odbiera telefony i zawsze można ich posłuchać. Wiem, że będziemy zadowoleni. |
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
jeżeli chodzi o mnie to nie wyobrażam sobie pana młodego bez kamizelki(sama wolała bym żeby był bez no ale..) wiem nie jest już to modne ale to go odróżnia od zwykłego gościa. ogladalam ostatnio film z wesela gdzie pan mlody nie mial kamizelki na sobie i nie miał marynarki i szczerze powiedziawszy gdyby mi ktoś nie powiedział że to pan młody myślała bym ze to jakiś gość tańczy z panna młodą. takie jest moje zdanie.
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ ma prawie 2m wzrostu więc spokojnie będzie się wyróżniał wśród tłumu
![]() ewka1368 my kupiliśmy garnitur w Edynburgu, ale jak byłam w Polsce widziałam sporo przecen, warto teraz pochodzić. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2011-01-15 o 23:17 |
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale obawiam sie ze bedzie gorzej niz z wyborem mojej sukni :PCo do kamizelki u Pana młodego zgadzam się m. in. z Emirem, nie uważam ze to jest konieczność. Moj Tz nie nawidzi kamizelek i nigdy ich nie nosi i zawsze jakos elegancko wyglada A w szczegolnosci to nie podobaja nam sie takie srebrne, slubne kamizelki i do tego te muszniki..wrr.. no ale dla kogos jednak to robia wiec popyt jest.. No i tez nie uwazam zeby Pan młody sie nie wyrózniał z tłumu, bo po pierwsze ma w butonierce kwiatki (przynajmniej my tak planujemy) a poza tym, chyba kazdy wie jak Pan młody wyglada wiec, chyba go ludzie nie pomyla:P A o krótkich rekawkach u panów to szkoda nawet gadac.. jak widze te fiurgające skrawki materialu na ramionach to mi sie smiać chce :P Waniliowa, bylam ostatnio na weselu gdzie byl barman i robil drinki. Powiem Ci ze z jednej strony bardzo fajny pomysl, bo najpierw chodzilismy po te drinki i fajne bylo, bo dobre i slicznie wygladaly, ale potem jak czloweik tyle roznych alkoholi wymieszal to troche mnie to zamulilo, zdecydowanie wole sie ograniczyc do jednego rodzaju alkoholu na takiej imprezie. No ale sa ludzie co lubia drinki sączyc No i minusem niestety jest to ze trzeba kupic duzo innych alkoholi, bo jednak zeby porobic takie fajne drinki to rozne cuda trzeba miec, a tanie one nie sa:/ Ale barman w tym waszym lokalu tani wiec to tez plus
Zaręczyny: 24.08.2009 Ślubujemy: 4.06. 2011 Edytowane przez Diana220 Czas edycji: 2011-01-16 o 00:07 |
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Diana220 nie kupiliśmy garnituru w Polsce więc niestety Ci nie pomogę
Ale pocieszę Cię, że u nas zakup garnituru został załatwiony z marszu, kupiliśmy go w drugim sklepie do którego weszliśmy i TŻ zdecydował się na niego sekundę po złożeniu. Może więc i u Was pójdzie to sprawnie
Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2011-01-15 o 23:56 |
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
ja również witam w 3 części
![]() Niezdecydowana85 jeśli dobrze pamiętam pytałaś się o wodzireja, wiec moge polecić http://www.wodzirejetarnow.pl/ są swietni i my ich bedziemy miec wpoprzednim wątku więcej o nich pisałam wiec sie nie bede juz powtarzac co do zajazdu pod debem 4 lata temu na weselu kuzyni bylo ok i jedzenie bylo pyszne, terz w Boze Narodzenie bylma tan na weselu drugiej kuzynki, i poza tym ze uklad sali w litere U i te kolumny na sali tanecznej, ktorych sie nie da zmienic, to jedzenie bylo niestey gorsze niz ostatnio, ale nie najgorsze, i kelnerzy po 12 już rzadko się pokazywali, ale z tego co wiem to właściciele byli w porządku i nie robili problemów z niczym. a jeśli chodzi o kamizelki, to jest t znak rozpoznawczy, kiedy PM zdejmie marynarkę, ale mi te biale z takim materiałem jak podszewka kompletnie się nie podobają, kamizela całą musi być z materiału, bo kiedy mężczyzna zdjemuje marynarke na takich przyjęciach to kiedy zostaje w eleganckiej koszuli z długim rekawem i kazmielką wygląda elegancko, moj TZ będzie miał zwykły elegancki garnitur 3-cześciowy czyli kamizelką w komplecie, anie ta biała imyślimy o takim prawdziwym eleganckim krawacie w angielskim stylu o jakimś metalicznym kolorze, jasny ale nie biały ani ecru
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie każdy ma inną wizję Pan Młodego
Bo nam np nie podobaja się jasne garnitury, tylko ciemne, nie koniecznie czarny ale jakis grafit, lub coś w tym stylu. No ale chyba właśnie o to chodzi że każdy człowiek się różni i każdy chce wyglądać indywidulanie, bo każdy ma jednak swój styl, wiec chyba najważniejsze jest żeby samemu dobrze się czuć w swoim stroju i wyglądać tak jak się sobie to wymarzyło, bo nasz strój i tak sie jednym spodoba a innym nie.. wiec w sumie nie ma się co licytować co lepsze
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
mój mąż kupował w monice koło switu na dole i gorze to jest ta sama firma my kupowalismy na gorze ecru i powiem ci ze mało dał
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2011-01-16 o 12:53 |
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie powiedziałabym ze 3500 zł za noc to jest w miarę tanie, szczególnie ze w cenę zespołu dolicza się koszt 4 czy 5 gości Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-01-16 o 14:07 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rewelacja ja również zamierzam mieć taką "instytucję" na weselu. Spotkałam się z tym kilka razy i barman zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem. Zresztą wydaje mi się że coraz mniej kobiet pije czystą z kieliszka ... mężczyźni też często wybierają kolorowy alkohol więc każdy znajdzie coś dla siebie. Poza tym będzie czerwiec, dużo owoców itd. ...
|
|
#144 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I jezeli chodzi o Trafunek to tez szczerze polecam, bawilam sie na weselu ktore obslugiwali, jedzenie pyszne, kelnerzy szybko i sprawnie obsluguja, nawet pamietam sytuacje kiedy jeden z gosci wylal kawe a juz po przerwie obrus był wymieniony!
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Czy Geminix powiedzieli ci 4000zl za dwa dni w sierpniu?
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
za 1 dzien na wrzesień , okolo 4 tys. zatem pewnie mozna sie z nimi dogadac :P
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
z tego co slysze od przedstawicieli orkiestr cena jest zalezna od tego co chcesz. im wiecej oczekujesz tym wiecej placisz...zreszta to jest jak ze wszystkim. :/
dzwonila do progressu,niestety caly sierpien 2012 juz zajety,ale pan byl na tyle mily ze polecil mi kilka zespolow.
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie chwilke mnie nei było a tu juz III watek sie utworzył
))))) witam was waszystkich ponownie )))
Edytowane przez Salacja1 Czas edycji: 2011-01-16 o 20:06 |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po dniach skupienia w Odporyszowie wszystko trwalo godzinke wiec spoko
teraz zostaly poradnie ![]() a ile razy trzeba do tej poradni?2 czy 3? rozowa a mozesz zdradzic ile nie musi byc dokladnie tylko tak mniej wiecej bo ten garnitur twojego TZ mi sie podoba
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2011-01-16 o 21:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

fajnie 

Ale pocieszę Cię, że u nas zakup garnituru został załatwiony z marszu, kupiliśmy go w drugim sklepie do którego weszliśmy i TŻ zdecydował się na niego sekundę po złożeniu. Może więc i u Was pójdzie to sprawnie