Middlesex University w Londynie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 14:57   #121
Serdussko
Raczkowanie

Dot.: Middlesex University w Londynie

wiesz co ? ja wlasnie wybieram sie na prawo wiec po lekcji zapytam moja nauczycielke od prawa- bo to tez moja wych i miala troche zachodu z nami jak wybieralismy przedmioty na uni wiec podejrzewam, ze moze cos na ten temat wiedziec wiec zapytam dzis i za jakies 2-3 godzinki Ci odpisze czy czegos sie dowiedzialam od niej
Serdussko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 15:08   #122
Vgt
Raczkowanie

Dziekuje it's very nice of you
Vgt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-19, 17:12   #123
Serdussko
Raczkowanie

wrócilam i pytalam Wych. powiedziala, ze wazne jest z jaka grupa wiekowa chcialabys pracowac, bo od tego duzo zalezy. Powiedziala tez ze sam BA English Language powinien byc okay, ale po tym bedziesz musiala zrobic jeszcze rok, na którym bedziesz miala tez placement (u mnie w clg jest sporo nauczycieli, którzy wlasnie to robia i wiekszosc z nich jest 2-3dni u nas, a reszte na univerku) nie wiem jak to sie dokladnie nazywa ale bez tego nie moglabys uczyc w szkole (przynajmniej z tego co wie moja wych.) oprócz tego powiedziala, ze najlepszym rozwiazaniem jest skontaktowanie sie z mdx, jak kazdy uni powinni miec cos w stylu careers service ( http://www.24-7.mdx.ac.uk/careers/careers.html ), z którymi mozna umówic sie na spotkanie i porozmawiac wlasnie o tym co chcialoby sie robic w przyszlosci i jakie studia bylyby do tego najlepsze no i jezeli chcesz od pazdziernika 2011 to im szybciej sie z nimi skontaktujesz tym lepiej
Stary 2011-05-19, 17:25   #124
Vgt
Raczkowanie

Dzięki za pomoc szukalam jej sporo czasu.
Napisalam wlasnie do Middlesex i pozostalo mi czekac na ich odpowiedź. pani Marta mowi ze mam sie odezwac jak juz sie zdecyduje co bym chciala studiowac, a bez porad kogos kto jest w tym wszystkim obeznany nie potrafie podjąć decyzji. W koncu, jak dobrze pojdzie, spędze tam conajmniej 3 lata, dlatego chce miec pewnosc ze wybralam wlasciwie. Zwlaszcza ze zasady sa inne niz w Polsce.

Pozdrawiam
Stary 2011-05-19, 17:28   #125
Serdussko
Raczkowanie

oj ciezko podjac taka decyzje, ale najwazniejsze, ze chociaz wiesz co chcesz robic po studiach wiec to juz zawsze cos jak odpisza i wybierzesz cos to koniecznie napisz co i jak ciesze sie ze choc troche pomoglam
Stary 2011-05-20, 22:49   #126
dashuria92
Raczkowanie

Widzę że za mojej nieobecności kolejna na mdx doszła fajnie, fajnie ja właśnie dopałam internet i próbuje jakoś się ogarniać, nie wierzę, że nie wracam do Polski O.o jak na razie uczelni nie zwiedzałam, ale w końcu będę musiała się zebrać póki co rozpoczynam poszukiwanie pracy i dość zestresowana jestem ale najważniejsze, że pierwszy krok zrobiony!
dashuria92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-20, 23:55   #127
Serdussko
Raczkowanie

no to teraz prosze informowac o wszystkim na biezaco ! co i jak bedzie z praca +jak tylko bedziesz na uni koniecznie napisz co i jak hehe no i niedlugo uwierzysz ;P
Stary 2011-05-21, 10:01   #128
Vgt
Raczkowanie

Witam

Jak narazie nie dostałam odp. z Middlesex więc w dalszym ciagu sama przeszukuje Internet w poszukiwaniu wiadomosci na ten temat.
Teraz głókuję więcej nad Translation i English language.

Serdussko, Ty pewnie wiesz jak to jest w Anglii, czy część przedmiotów mozna samemu sobie wybrac wedlug swoich zainteresowan?
Pytam, bo przy wielu przedmiotach jest podpis "optional".
Czy to oznacza ze nie muszę na nie chodzić?

Powodzenia w szukaniu pracy
Stary 2011-05-21, 13:23   #129
Serdussko
Raczkowanie

ja osobiscie wybralabym na Twoim miejscu po prostu Eng. Lan. zamiast Translation, lub dwóch naraz jak wtedy pytalam wych. to powiedziala ze Translation raczej nic Ci nie da jesli chcialabys zostac nauczycielka wiec jedynie dolozylabys sobie pracy wybierajac to i to, a lepiej skupic sie na jednym a porzadnie z tymi modulami co maja `optional` to slyszalam, ze trzeba z nich sobie wybrac jakies (ale nie wiem ile ;x pewnie zalezy od tego co sie chce pozniej robic) ale nie wiem czy na pewno tak jest no ale nawet jesli nie to warto :P bo jak sa rozne opcje to wiesz, ze cos mozesz dopasowac pod siebie a nie zostac tylko z podstawami i wtedy wiadomo nawet o prace bedzie wieksza szanse miala osoba ktora zrobila tez te `optional` niz ta co zrobila tylko obowiazkowe :P no ale jak to jest na 100% to niestety nie wiem.

a co odpowiedzi to napisalas przed weekendem wiec to normalne, ze odpisza dopiero po nim :P nikt sobie nie bedzie przeciez dokladal pracy przed nim jak moze zrobic to pozniej nie wiem czy jestes jeszcze w Polsce czy w UK juz ale jesli w UK i zalatwialas juz jakies dokumenty tu to pewnie zauwazylas ze oni tu zawsze maja na wszystko czas mam nadzieje jednak ze w miare szybko Ci odpisza

Edytowane przez Serdussko
Czas edycji: 2011-05-21 o 13:24
Stary 2011-05-21, 13:52   #130
dashuria92
Raczkowanie

Jak na razie nie mogę się odnaleźć tzn. zero orientacji jak się poruszać po mieście na dodatek trzeba mnie pilnować na ulicy bo rozglądam się w złą stronę xD dzisiaj mam jakąś rozmowę co się właśnie zorientowałam że do Mc'Donalds a nie KFC haha więc przynajmniej pójdę i zorientuję się co i jak a z koleżanka się umówiłam na szukanie czegoś innego więc zobaczymy jak to będzie szczególnie, że jak na razie nie mam NIN i jakiś straszny podatek będą mi pobierać jak na razie.. ogólnie...podoba mi się i trzymać kciuki haha

Vgt, też myślałam nad Tranlastion, ale chyba tłumaczy na rynku jest sporo, chociaż to się w sumie nie znam najważniejsze, żebyś znalazła coś dla siebie co lubisz
Stary 2011-05-21, 14:09   #131
Serdussko
Raczkowanie

to powodzenia z praca hehe na miescie szybko sie odnajdziesz co gdzie i jak ja Ci powiem, ze metrem moge wszedzie ale autobusami w Ldn to tylko w swoich miejscach haha czyli wlasnie okolice, Ealing, Greenford etc. a dalej to sie wole w autobusy nie bawic bo jakos nigdy nie potrafie wyliczyc odpowiedniego przystanka :lol2: chociaz teraz to juz chyba wszystkie (a przynajmniej wiekszosc) autobusy mówia nazwe przystanku to moze juz bym gdzies trafila gdzie nie bylam wczesniej autobusem xd ale mimo wszystko czarna magia !
a co do tlumaczy w UK to podobno jest inaczej niz w Polsce, bo tutaj trzeba nalezec do ich `stowarzyszenia` i slyszalam, ze ciezko jest no i nie wiem ile w tym prawdy ale wybierajac miedzy translation a eng lang. to wybralabym to drugie
a z tym NINem to kurcze jaka jestem szczesliwa ze nie musze nic zalatwiac <3 haha pamietajcie na przyszlosc do UK trzeba przyjechac przed skonczeniem 16lat bo wtedy majac 16 automatycznie dostaje NIN hehe

Edytowane przez Serdussko
Czas edycji: 2011-05-21 o 14:13
Stary 2011-05-23, 08:48   #132
Vgt
Raczkowanie

OStatecznie wybralam Translation.
Zeby uczyc potrzebne jest wyksztalcenie wyzsze, a po translation takie bede miec. do tego zawsze mogę zrobić uprawnienia pedagogiczne, zeby móc uczyć.
Wybrałam translation bo trwa 4 lata, wyszlo by mi na jedno z English language+1 rok placement.

podoba mi sie nauczanie innych , no ale tlumaczenie tez mi sie podoba
Chodzi tez o zarobki po studiach. Wiadomo jak to wygląda w przypadku nauczycieli. (bynajmniej w Polsce). A nie wiem jeszcze w którym kraju zostanę. Jak dotąd jeszcze nigdy nie byłam w UK, więc nie wiem co i jak, o stowarzyszeniach tłumaczy też nie slyszalam.

Chciałabym mieć już wszystkie dokumenty wysłane i jasną sytuację czy sie dostalam czy tez nie, przekopalam tyle artykulow i forów w poszukiwaniu wiadomosci na temat szkoły i kierunków, który byłby najbardziej wlasciwy, ze mam dość
Od dluzszego czasu "szkola-kierunek studiow-UK" To jest pierwsza mysl z jaka sie budze i ktora męczy calymi dniami
Stary 2011-05-23, 20:46   #133
Serdussko
Raczkowanie

Vgt, skoro decyzja podjeta to teraz trzymam kciuki, ze sie uda wszystko i ojj wiem co czujesz ;x ja ostatnio to juz spac nie moglam nawet bo co chwile sie budzilam, bo za duzo myslenia o tym wszystkim ;x najgorsze jest to ze egzaminy tak w zasadzie zaczynam dopiero jutro, a wyniki dopiero w sierpniu :x i dopiero po otrzymaniu wyników dowiem sie w ogóle czy zalicza mi AS czy tylko ukonczone Alevels.. ;x wiec czekaja mnie w zasadzie jeszcze 3miesiace myslenia czy zalicza czy nie zalicza.. ale mam wrazenie ze z kazdym dniem juz mi coraz lepiej :P wiec moze jakos wytrzymam do tego sierpnia i zycze Ci zebys szybko sie dowiedziala co i jak i nie musiala tyle czekac
Stary 2011-05-25, 21:30   #134
dashuria92
Raczkowanie

Oj dziewczyny zamęczycie się ! W każdym bądź razie obu wam życzę jak najlepiej no i powodzenia Serdussko na egzaminach!
Ja właśnie mam rozmowę dot. NIN ^^ i nigdzie na mapie nie mogę znaleźć tej ich nieszczęsnej ulicy no ale sądzę, że już w okolicy mi powiedzą haha A co do samego poruszania się po mieście to na razie z Hayes jedynie tutaj coś po okolicy i do Hounslow , reszta mi nie grozi tak, bo chłopak przewrażliwiony tak się o mnie boi że najchętniej schowałby mnie w szafie natomiast w weekend wybieram się w okolice północnego Lon do albańskiej dzielnicy <3 to może jak czasu mi starczy na Hendon się wybiorę bo strasznie mnie ciekawi co i jak ale to się jeszcze wszystko okaże, w razie czego zdam relacje jak obiecywałam
Stary 2011-05-26, 08:45   #135
Vgt
Raczkowanie

Tez tak mam ze spac nie moge nieraz. jeszcze wczoraj sie nabiegalam zeby wydrukowac i poskanowac dokumenty i nic z tego nie wyszlo bo nie potrafia tego zrobic tak jak chcą mieć na uniwersytecie

Dzisiaj pojade jeszcze raz z kimś kto sie lepiej na tym zna i zobaczymy co wyniknie. A juz myslałam że wczoraj wyśle komplet dokumentów.

Jak sie domyslam numer NIN to cos jak NIP w Polsce?
powodzenia w poszukiwaniach i nie zagiń sama w tym Londynie

Ps. Moze musisz tak jak w Harrym Potterze wystukać patykiem w cegiełke jakiś tajny kod i pojawi sie nowa ulica gdzie Niny rozdają
Stary 2011-05-26, 13:30   #136
Serdussko
Raczkowanie

hehe oj dashuria92 na pewno trafisz/trafilas ja tych okolic nie znam xd przyznam ze na np na Hayes to tylko przejazdem bylam xd na Hounslow tak samo xd a na Hendon bylam pierwszy raz w lutym na open day na mdx wgl jak z ta praca? zalatwilas juz cos ?
przyznam, ze mnie juz lepiej :P napisalam juz ta ksiegowosc i jeden egzamin z prawa :P a kolejny dopiero 10.06 wiec chwila wytchnienia i w zasadzie juz, przynajmniej chwilowo bez nerwów do tego przyszly tydzien wolny to odpoczne :P i wybieram sie do Ldn na zakupki (prawdopodobnie xd)
Vgt, przyznam ze nie wiem co to NIP xd ale NIN to National Insurance Number i kazdy kto ukonczy 16lat powinien go miec btw. o co chodzi z tymi dokumentami ?xd chyba kopie dokumentów czy skan+druk to wszedzie tak samo sie robi, nie ?xd to co oni za problemy maja xd
Stary 2011-05-26, 17:13   #137
dashuria92
Raczkowanie

Hahahha Vgt, opcja ciekawa ale chyba jednak nie będę próbowała w środku miasta w ścianę się rozpędzać... z pracą łatwo nie jest, tyle się trzeba namęczyć że.... xd ale w sobotę jak będę szła to biorę CV i porozglądam się xd aczkolwiek w życiu tak nie szukałam pracy i troche mi głupio i dziwnie po sklepach te cv wciskać
Co do dokumentów to chyba zawsze są jakieś problemy :/ u mnie na razie wszystko w Polsce jest bo i tak wyniki z matury muszą mi przetłumaczyć najpierw...
Serdussko może Ty się orientujesz jak się bierze tą tymczasową 'driving license' i w ciągu roku nie wyrobi z godzinami jazdy/egzaminem to można potem to jakoś przedłużyć albo poprosić o to ponownie? Bo w ogóle nie wiem jak to działa..^^
Stary 2011-05-26, 20:28   #138
Serdussko
Raczkowanie

masz na mysli ta provisional driving license ? w sensie ten plastik ze zdjeciem ktory jest zielony a nie rozowy :P jesli tak to zasada jest taka ze mozesz na niej cale zycie jezdzic bo uczyc mozesz sie bez instruktora wazne jest tylko zebys miala wykupiony insurance na samochod ktorym chcesz sie uczyc, no i osoba ktora Cie uczy musi miec przynajmniej 3lata (albo 5lat nie jestem pewna) prawo jazdy, no i rowniez musi miec insurance na ten samochod no i konieczna jest przyklejona L na samochodzie i w droge ale nie mozna jezdzic po autostradach (podobno) no i w z tego co wiem to mozesz sobie tak cale zycie jezdzic tylko jak z kazdym dokumentem ze zdjeciem, musisz wymieniac to co 10lat ze wzgledu na zdjecie, bo inaczej kara jest chyba okolo 1000funtów ;x
Ogólnie fajnie ja miec nawet jak sie nie mozna wybrac na lekcje (jak to w moim przypadku xd bo mam juz ta provisional od stycznia xd a jeszcze sie nie wybralam na nauke xd ) bo zawsze to jakis dokument ze zdjeciem no a np wiem ze czesto np w sklepie jak prosza o ID bo kupujesz alkohol to potrafia Ci nie sprzedac jak pokazesz polski dowód (zdarzylo sie paru znajomym xd) no a do tego jest tam adres zamieszkania wiec jak potrzebuja potwierdzenia adresu to zawsze mozesz pokazac i skopiuja sobie i masz z glowy i nie musisz kombinowac innych dokumentów, ktore moga posluzyc jak potwierdzenie adresu
Stary 2011-05-26, 21:13   #139
dashuria92
Raczkowanie

A no to super! już wujek obiecał dopisać mnie do ubezpieczenia jak będę miała to ją może wyrobie sobie w przyszłym tygodniu xD uszczęśliwiłaś mnie <3 szczególnie że nie mam w sumie żadnego dowodu zamieszkania ani nic to takie coś by mi pomogło xd gorzej jak mi się adres zmieni ^^
a właśnie jak tutaj jest, od jakiego wieku można kupować alkohol i chodzić do klubów? ;> bo ja się nie orientuje
Stary 2011-05-26, 22:53   #140
Serdussko
Raczkowanie

jak Ci sie adres zmieni to masz obowiazek wymiany tego prawa jazdy w ciagu ilus tam dni, ja stwierdzilam jednak ze zmienie sobie adres jak bede sie przeprowadzac w lipcu/sierpniu do domu ktory rodzice kupuja, to jak oni juz beda tam na stale to nawet jak ja sie przeprowadze do Londynu to jeszcze przez jakis czas go zachowam bo nie wiadomo jak to tam w tym Ldn bedzie hehe dopiero jak sie na dluzej w jakims miejscu zatrzymam to zmienie no bo np jak wiesz ze gdzies bedziesz 2tyg mieszkac to bez sensu -.- aa no i druga sprawa, forme na to bierzesz na poczcie i jak wypelnisz to potem idziesz na poczte to wyslac i musisz zaplacic 50funtów, no i musisz im wyslac paszport, mnie odeslali bardzo szybko bo jakos w ciagu tygodnia, ale maja chyba na to 3 albo 4tygodnie, wiec jesli bedzie Ci paszport potrzebny do czegos np do zalatiwania finance na univerek to lepiej narazie nie wysylaj, bo moze Ci nie zdarzyc wrócic ;x bo wiesz teraz sezon wakacyjny idzie to beda miedzi wiecej zgloszen i moze im dluzej zejsc z odeslaniem go.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

a z tym kupowaniem alkoholu no to wiadomo zalezy gdzie sie pojdzie jak i w Polsce hehe :P ogolnie mozna normalnie od 18lat z tym ze wiekszosc sklepów zaznacza sobie ze jesli wygladasz na U25 maja prawo zapytac o ID i zeby nie miec pretensji i wgl :P w pub-ach np u mnie jest tak ze wchodzisz normalnie i pytaja Cie o ID jak chcesz kupic alkohol, za to jak bylam w pubie w centrum Londynu jakos w piatek czy w sobote to ochroniarz przed pubem sprawdzal ID i wpuszczal tylko powyzej 18 roku zycia xd ale nie wiem czy to zalezy od pubu czy przez to ze tam wiadomo wiecej ludzi jest niz w innych miastach :P a w klubie przyznam ze jeszcze nie mialam okazji byc xd jakos puby mi podpasowaly hehe ;d no ale u mnie wiem ze sa od 18roku zycia a w Ldn wiem ze sa i takie od 21 a nawet i od 23 :P wiec trzeba chyba wiedziec po prostu gdzie isc ;P no i z tego co wiem w Ldn pokazujesz np dowód a oni go na cos tam klada ze robi sie zdjecie/kopia (?) nie wiem i wskakuje im to na taki ekran i ze niby jak cos sie potem w klubie stanie i beda Cie szukac to moga sprawdzic dane itd ale nie wiem czy wszedzie tak i na czym to polega i wgl xd kiedys musze sprawdzic hehe :P
Stary 2011-05-27, 17:59   #141
barneyka
Przyczajenie

GG do barneyka

Cześć dziewczyny!
Ja też zaczynam studia na Mdx, Hendon - Advertising, PR and Media. Może któraś z Was się na to wybiera ?
barneyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 21:09   #142
dashuria92
Raczkowanie

Hm a nie wystarczy im tylko skrerowanie najważniejszych stron? Bo teraz to paszport może mi się przydać :/ no ale to jeszcze zobaczę w takim razie jak to będzie może mi się uda
szczerze mówiąc do klubu żadnego na razie się nie wybieram ale ciekawa strasznie byłam bo różne wersje słyszłam xd
Barneyka, ja na tourism management osobiście i miło widzieć kolejną osobę na mdx
Stary 2011-05-27, 21:23   #143
barneyka
Przyczajenie

GG do barneyka

Widzę, że wy tu już od jakiegoś czasu, ja dopiero znalazłam ten wątek i chętnie dołączę i się zapoznam ;-). Za tydzień przylatuję do Londynu i właśnie szukam mieszkania, tzn pokoju do wynajęcia. Może macie jakieś namiary na coś wolnego?
Powiem Wam szczerze, że ja się trochę boję, że nie ogarnę tego wszystkiego, ale szaleńczy optymizm musi być ;-)!
Stary 2011-05-27, 21:31   #144
Serdussko
Raczkowanie

no ja slyszalam tyle co Ci napisalam :P co do tego prawka to nie wiem czy musi byc paszport czy moze byc np dowód , ale na pewno wiem ze chcieli oryginal, a ja mam tylko paszport wiec i tak wyslalam :P no a teraz mam paszport wyslany do finance o univerek i juz mi tez trzymaja dlugo ;/ mogliby odeslac ;/ tam z tym prawkiem to dokladnie jest napisane co i jak na takiej ksiazeczce co jest z ta forma o prawko i na necie pewnie tez gdzies jest :P no ale jesli sie okaze ze tylko paszport mozna to narazie radze nie wysylac go

Barneyka witam w naszym skromnym gronie ja sie planuje wybrac na accounting and finance

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

ja za mieszkanie sie bede brala dopiero jakos na jesieni wiec narazie nie orientuje sie co i jak ;o wiem ze duzo ogloszen i o mieszkania i o prace jest na londynek.net co prawa sama nigdy nie korzystalam ale podobno duzo ludzi tak
Stary 2011-05-27, 21:38   #145
barneyka
Przyczajenie

GG do barneyka

w sumie właśnie najwięcej sprawdzam na londynek.net i sporo tam, ale ciezko mi cos zarezerwowac jak jestem jeszcze w Polsce. poki co bede szukac czegos byle gdzie, a na jesień też będę szukała mieszkania jakiegoś blisko uczelni z fajnym polozeniem jakby sie pare osob zebralo to moznaby sie zgadac i wynajac cale mieszkanie...
Stary 2011-05-27, 21:53   #146
dashuria92
Raczkowanie

Ja niestety z mieszkaniami to nie wiem jak, osobiście mieszkam u chłopaka więc nie musiałam się o takie rzeczy martiwć... możesz popatrzeć na stronie flatland-london.com tu nie raz coś widziałam a teraz jedziesz do pracy? masz już coś? i daj znać koniecznie jak dotrzesz!!!

w końcu z racji tego, że jesteśmy w UE nie mam obowiązku mieć paszportu żeby tu przyjechać...^^ no ale chłopak składał nie dawno o prawko podanie to pewnie coś jeszcze pamięta jak to zrobić xD bo jak mam ten NIN, szukanie pracy i potem uni to nie chcę żeby mi te dokumenty orginały latały wszędzie po tym Londynie :/
Stary 2011-05-27, 22:01   #147
Serdussko
Raczkowanie

no nie ma obowiazku ale praktycznie jest do wszystkiego potrzebny bo jest najwygodniejszy do zalatwiania roznych rzeczy ja musze sobie nowy wyrobic bo mam takie zdjecie slodziutkie jak 10lat mialam xd ale jakby troche nie podobne xd haha az wstyd sie pokazywac na nim xd
Stary 2011-05-27, 22:06   #148
dashuria92
Raczkowanie

Wiesz co ja jak patrzę na swoje nowe zdjęcie w paszporcie to mnie osłabia a rodzinka mówi że wyglądam jak profesjonalny terrorysta więc gdyby nie fakt że poprzedni paszport mi się skończył to z przyjemnością oglądałabym tą uśmiechniętą mordkę bo teraz to zdjęcie odrzucą jak z uśmiechem jest :/ więc ja to wstyd czuje teraz haha
Stary 2011-05-27, 22:17   #149
barneyka
Przyczajenie

GG do barneyka

Cytat:
Napisane przez dashuria92 Pokaż wiadomość
Ja niestety z mieszkaniami to nie wiem jak, osobiście mieszkam u chłopaka więc nie musiałam się o takie rzeczy martiwć... możesz popatrzeć na stronie flatland-london.com tu nie raz coś widziałam a teraz jedziesz do pracy? masz już coś? i daj znać koniecznie jak dotrzesz!!!

Ja po raz kolejny jadę do Londynu w ciemno licząc, że wynajmę mieszkanie w dniu, w którym przyjadę^^ i jak nie znajdę mieszkania w pierwszy dzień to sobie strzelę w stopę, ale jak mówię, najważniejsze to nastawienie !

tak, teraz jadę do pracy, wstępnie mam już coś zalatwione, ale zobaczymy czy wypali - oby !

jak dotrę do na pewno dam znać, może wyskoczymy na jakieś piwko, żeby się już uniwersytecko integrować ?
Stary 2011-05-27, 22:29   #150
dashuria92
Raczkowanie

To jednym słowem trzymać kciuki z tą pracą to tyle dobrze, bo ja szukam ale ciężko idzie xd i może by coś było jakbym poszła na kelnerkę, ale mam talent do rozlewania i zbijania wszystkiego co niosę, dlatego boję się na to pisać bo chyba bym na minus wyszła jakby mi wszystko od pensji odliczali xD

no jasne tzn ja raczej za często nie piję ale mogę się skusić z resztą w weekendy mam wolne, bo chłopak pracuje więc tylko daj znać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości