|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Middlesex University w Londynie
Hej wszystkim
![]() Dostałam się (jak na razie warunkowo) na Middlesex University i zastanawiałam się,czy któraś z Was może tam studiuje i mogłaby mnie wspomóc. Wiem, że kiedyś był już podobny temat, jednak nie chcę bawić się w archeologa, więc zakładam nowy. ![]() Mam mnóstwo pytań, nie tylko o sam uniwersytet, ale także o mieszkania, ceny i pracę. Liczę na Was!
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Middlesex University w Londynie
KOCHANA ja też się tam dostałam!!!!!
![]() Tylko,że bezwarunkowo bo maturę w zeszłym roku zdawałam. Ale od października zaczynam ![]() jak chcesz to napisz mi na priv maila,to pogadamy
Edytowane przez selena1616 Czas edycji: 2011-02-11 o 15:12 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny gratuluję Wam
nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę niestety troszkę za późno ale mam marzenie, że chociaż zrobię studia podyplomowe i to niebawem
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
lamia, mam nadzieję, że uda ci się spełnić marzenie
![]() selena, napisałam do ciebie pw
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
o jakos szybko dostalas info ja wciaz czekam
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
ja dostałam już w grudniu
a na jaki kierunek składałaś? |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
ja skladalam na kierunki artystyczne moze dlatego tak wolno to idzie bo jeszcze dwie uczelnie mnie nie prosily o portfolio (nie skladalam na middlesex )
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
pewnie to dlatego, więcej roboty z rekrutacją na takie studia.
szkoda, że na mdx nie składałaś, podobno mają bardzo wysoki poziom studiów artystycznych. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
ale chyba platne ?
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
nie jestem pewna czy płatne,ale jeśli nawet to i tak ci przysługuje kredyt studencki, (na licencjackich),na mgr już nie
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie te kredyty tez mi nie odpowiadaja
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
no niby spłacać trzeba,ale dopiero po studiach, jak dla mnie to świetne
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ja tez dostalam oferte z mdx uni
bylam raz na open day ale szczerze mówiac duzo mi to nie pomoglo.. ;d
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że całkiem sporo osób wybiera się na Middlesex
też jestem przyjęta warunkowo na turystykę międzynarodową z hiszpańskim - teraz pozostaje napisać tylko tą nieszczęśną maturę a mam takie pytanie, nie boicie się wykładów? ;> ja się troszkę obawiam, że na początku nie wiele zrozumiem z wykładów - o zgrozo! ale ogólnie się strasznie cieszę
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
a wy nie zdajecie ielts ?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
W planach miałam zdanie na spokojnie i rozpoczęcie studiów dopiero za rok, jednak osobiście - nie wiem jak inni - napisałam na Middlesex i odpowiedziała mi p.Marta z Episteme która mnie namówiła że ze względu na wzrost czesnych spróbować w tym roku i za jej pośrednictwem nie wymagają żadnego certyfikatu poza odpowiednio zdaną maturą z angielskiego
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ojj ja sie tez obawiam o te wyklady po prostu nie potrafie sobie wyobrazic jak to wszystko bedzie wygladac :P czy bedzie podobnie jak w collegu czy zupelnie inaczej :P jak konczylam secondary school kazdy mówil ze w collegu ze jest zupelnie inaczej a tymczasem zalezy od nauczyciela bo np ten moj od accounting-u prowadzi lekcje identycznie jak w sec. sql za to inni traktuja nas bardziej `doroslej` i maja inne wymagania :P teraz tez kazdy mowi ze na uni jest zupelnie inaczej niz w collegu.. no ale zobaczymy :P ogólnie przyznam ze jeszcze sie troche waham czy isc juz w tym roku czy dopiero za rok na uni, bo w tej chwili robie AS Accounting wiec moglabym zostac na 3ci rok w collegu i zrobic A2 Acc. a potem na uni bo skoro chce robic ten przedmiot.. ale z drugiej strony czy sie oplaca marnowac jeszcze rok w clg ? ;x
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co widzę nie masz się czego obawiać jeżeli obecnie uczysz się w UK
ja się boje jedynie słówek specjalistycznych których za bardzo nie znam, ale liczę na to, że jakoś sobie poradzę :P Jeżeli mogli by Cie przyjąć w tym roku to po co zwlekać? ;> w szczególności że opłaty mają wzrosnąć do trzech razy co jest przerażające ^^
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
ale wam fajnie ze bez ielts ja mam 2 matury ( P i R ) z ang i musze robic ten egzamin
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
dlatego wlasnie sprobowalam i zaaplikowalam
ze slownictwem to Ci powiem nie ma sie co martwic czlowiek przyzwyczaja sie automatycznie i jakos nie ma wiekszych problemów, ja w collegu sobie wybralam prawo xd wiec juz wgl mam takie slownictwo czasami ;O ale nie zaluje teraz znam duzo `prawniczych slowek` do których nie znam odpowiedników polskich ;P ale potrafie wytlumaczyc co to jest mam nadzieje, ze uda mi sie na egzaminach zdobyc tyle punktów co chca na mdx i sie dostane a jesli nie to wtedy najwyzej jeszcze rok w clg i potem na mdx a z tymi oplatami wcale nie jest tak zle jak wyglada ;P fakt ze bedzie to duzo wiecej kosztowac ale zmieniaja sie warunki splacania kredytów bo teraz trzeba zarabiac £15,000 rocznie zeby zaczac splacac, a pozniej bedzie od £20,000 no i nic sie nie zmienia co do tego ze jesli w ciagu 30lat nie splacisz kredytu to on sie zeruje i ostatnio mielismy na wych. jakiegos goscia od finansów i pokazywal nam przyklady i wyszlo na to ze tygodniowo to my bedziemy splacac wiecej niz oni zarabiajac tyle samo ;x wiec to tylko tak strasznie wglada :P
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
P-podstawa, R-rozszerzenie
też obie te matury piszę oczywiście jeżeli dobrze napiszę maturę a mam nadzieję że się uda bo ten egzamin ielts do łatwych podobno nie należy, dość specyficzny jest..
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
a fakt :P nie pomyslalam :P w sumie ciesze sie ze mam z glowy :P wgl rozpisalam sie wczesniej troszke ale cos nie widze mojej odpowiedzi heh ;x
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam troche na luzaka ide bo ogolnie sa jakies kursy przygotowujace a ja na taki nie uczeszczam
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w zasadzie przez 1.5roku w szkole w Londynie fakt rozumialam duzo ale nie tyle co bym chciala gadac wgl nie lubilam ;x i balam sie ze cos zle etc. ;x po czym przeprowdzilam sie do innego miasta xd zero Polaków na jakimkolwiek przedmiocie jeden wielki szok :O do tego inna czesc Anglii inny akcent ledwo co rozumialam xd w ciagu jednego roku szkolnego na zwyklych lekcjach bez specjalnych kursów nadrobilam wszystkie courseworki z 2lat i na koniec napisalam English Literature i English Language GCSE oczywiscie Foundation ;P bo Higher-a nie probowalam nawet napisalam bez problemu na to moje C jak i cala klasa gdzie wszyscy byli urodzeni w Anglii grunt to trafic w dobre towarzystwo i dobrych nauczycieli chociaz przyznam, ze gramatyki nadal jako takiej znam xd tylko ta z uzycia ktorej nauczylam sie ze sluchu :P wiec co to dla Ciebie taki egzamin skoro dalas rade z matura :P
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Serdussko podziwiam
ja to bym chyba zawału dostała jakbym miała nagle wyjechać do szkoły bez językanajbardziej mnie ciekawi jak te studia będą wyglądać i w ogóle.. jak tylko przylecę do Londynu to pierwsze co zrobię to chyba pojadę zobaczyć ten uniwersytet jak wygląda i co w okolicy
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
ee tam jak teraz patrze to nie bylo zle hehe
a kiedy przyjezdzasz do Ldn ? bylam na mdx w open day jakos w lutym xd no i ojj na poczatku cos czuje bede sie troche tam gubic hehe a wgl wlasnie do ktorego campusu skladalyscie papiery ? na Hendon czy do tego drugiego ?
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
19 maja, 2 dni po ostatniej maturze - zapowiada się hardcore z pakowaniem
Hendon
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
hehe ja z pakowaniem mialam fajnie bo jechalam na Swieta BN+ferie do mamy xd z zalozeniem, jak sie uda zalatwic w tym czasie szkole to zostane ;P jak nie to dopiero od nowego roku szkolnego.. no i sie udalo z ta szkola i tak zostalam ;P
ja tez do Hendon ;P a z mieszkaniem jak planujesz? akademik ? czy masz moze kogos w Ldn ? |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
to można powiedzieć, że dość spontanicznie :P
mam wujka i chłopaka z którym zamieszkam, całe moje pocieszenie w tym, że chociaż jeden problem z głowy a Ty jak planujesz?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę
niestety troszkę za późno ale mam marzenie, że chociaż zrobię studia podyplomowe i to niebawem 

ja tam troche na luzaka ide
bo ogolnie sa jakies kursy przygotowujace a ja na taki nie uczeszczam