![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
dzień dobry
![]() Oduczacie karmienia nocnego?? Blanka długo w nocy w ogóle nie jadła ale teraz przestała wieczorem praktycznie pić mleczko, więc jak się budzi głodna w nocy to ją karmię ![]() ![]() A z kątem na razie idzie jako tako, dwa razy stała ale ciągle jej mówię jak jest niegrzeczna, że niegrzeczne dzieci chodzą do kąta i wtedy przestaje broić ![]() Domi, moja trzyma kredki itd raz w prawej raz w lewej... tż jest mańkutem to może będzie po nim.. a więc skoro mówicie, że moje dziecko TYLE rzeczy lubi to ja prosze o propozycje ![]() ![]() noo to na razie uciekam się ogarniać bo o 11 uciekam na uczelnie, już się nie mogę doczekać az do autka wsiade ![]() aaa - xpreska - ale Ci zazdroszcze tej Barcelony!!!! już urlop masz? Na jak długo?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
o te puzle niby maja byc w biedronce, o te Ci Kareninko chodzilo?od 3ego marca.. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1298024504
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo wiem.... ![]() Cytat:
Taki same widzialam na naszym Allegro... ![]() A poza tym takie baaardzo latwo zrobic samemu...ja zrobilam André... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmm...optycznie ineteresujace...tylko nie jestem pewna czy praktyczne...jednak wlanie czegos do nich czy picie jest dosc...ryzykowne... ![]() Moje dziecko jednak nie spi...moze i lepiej... ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Dlaczego "niby"? Maja byc po prostu... ![]() Tak...
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie "niby"? ![]() ![]() czytalam o tych puzlach juz dawno i mialam zapisane w ulubionych, więc wiem ,ze maja niby być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
olalicious - Millka je to, co my, a może raczej my to co Millka, po prostu zaczęliśmy się zdrowo odżywiać. Zresztą już kiedyś pisałam co ona wcina. No generalnie każdą w miarę zdrową potrawę - choć schabowego też od czasu do czasu. Spróbuj może jednak trochę BLW - daj jej kilka rzeczy i niech sama próbuje. Daj jej czas. Trochę się może jedzeniem pobawi, choć na tym etapie, to może po prostu będzie jadła albo nie. Będzie coś akceptować albo nie. A może ma taki czas, że nie chce jeść...
Przy synku byłam zwolenniczką spraw typu "karny jeżyk" itp, ale że tylko krowa zdania nie zmienia, teraz nie uważam tego za właściwe. Jednak każdy robi jak uważa. ![]() karenina - są te puzzle na allegro? takie z okienkami? Jasne, że można takie zrobić. Nic trudnego, ale niestety nie mam tyle czasu, żeby robić wszystkie zabawki, więc coś muszę kupić. No i szukam też książeczek z takimi okienkami. Z filiżanek napić się nie da... Chociaż tak na niby da radę! Molestuję moją siostrę, żeby takie zrobiła dla Mi. Ten zestaw drewniany, który pokazywałaś już widziałam i zastanawiałam się czy ten czajnik, dzbanek jest praktyczny. Chodzi mi o ucho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ola, a ktos polecił Ci tą ksiązkę co jej szukalaś? Fajna? Ja od daaaaawna nei pamiętam co takiego to karmienie nocne ![]() Ach, Xpressja - pięknie wyglądacie, zazdroszczę nadmorskich klimatów. Leni na pewno lepiej służy niż nasze...
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-02-23 o 12:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha...bo dla mnie to slowo ma znaczenie takie, ze cos jest "na niby" wiec nie serio... ![]() Cytat:
Oj, z okienkami to nie wiem czy one byly...musialabym sprawdzic... ![]() A moze takie klocki by cie zaineteresowaly z okienkami? André ma i bardzo ladnie sie nimi bawi, sa z materialu, boki maja z roznych matarialow, niektore szeleszcza, dzwonia lekko klocki_puk_4.jpgklocki_puk_5.jpg aöbo takie ze zwierzatkami ukrytymi w srodku, tez za materialu, zwierzatka piszcza albo dzwonia.kolocki2.jpg A ten dzbanek, tez nie wiem czy taki poreczny dla malucha by byl... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-23 o 09:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Konspi, moja sąsiadka która ma baaardzo niegrzecznego synka mi ją poleciła
![]() Joasiu, a co to za BLW? chyba nie jestem w temacie ![]() uciekam na uczelnie, do wieczorka mamusie ![]() Domi,Ty często mówisz niby a mój tż często mówi "nie raz" booooże jak mnie to irytuje, używa tego słowa jakieś 20razy dziennie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki za info ![]() Cytat:
a ja tak czesto mówie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
a moja koleżanka ciągle powtarza "prawda"
![]()
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-04-30 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
ja swego czasu zaczynałam każdą ustną wypowiedź od "(a) wiesz (co)...." wtedy tz zaczął od razu mnie ucinać mówiąć "nie wiem" i szybko się oduczyłam tego początku
![]() miałam iść dziś z Olcią na sczzepienie ale po tych chorobach jeszcze kazali nam poczekć... i zamiast na roczek mieć szczepionkę świnkę/odrę/różyczkę to będzie na 15 mies... mam nadzieję, że takie opóźnienie w niczym nie przeszkadza.. ![]() Gocha ale z Wojtusia przystojniak!!!śliczny jest!!! Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-02-23 o 10:53 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() ale się źle czuję, bleh.. ![]() Olcia też,teraz usnęła koło mnie i wciąż kaszle. Kiedy to choróbsko sobie pójdzie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() xpressja - fotki o takie ![]() ja na razie je schowałam bo je Olka jadła ![]() Cytat:
![]() A będę teraz audytorem w sushi barze ![]() ![]() Cytat:
![]() a kasza jest w każdym sklepie tylko pewnie nie zauważyłaś, bo jej nie potrzebowałaś ![]() współczuję nocki. U nas Olka dziś wylądowała u nas w łóżku, bo bidlka się męczyła i płakała Cytat:
![]() Cytat:
![]() e pewnie, że nie przeszkadza. nie martw się Agusia- ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-23 o 11:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
#134 |
Rozeznanie
|
karenina - klocki fajne, szczególnie te ze zwierzątkami ale nie wiem czy by się nimi Millka bawiła, a takie puzzle, to jak nie teraz, to później. No i te biedronkowe, to chyba wezmę z każdego rodzaju.
olalicious - o BLW pisałyśmy jakiś czas temu - to wprowadzanie pokarmów stałych do diety dziecka w momencie kiedy już siedzi i kiedy rwie się do naszego talerza - dziecko je samo, my dajemy mu na talerz różne gotowane na przykład rzeczy, a ono samo sobie je (bez papkowych słoiczków). Więcej na http://www.babyledweaning.pl/. Stosowałam to przy Millce i nie mam żadnych problemów jeśli chodzi o jedzenie i nie tylko... Z synem niestety porażka... Może spróbuj, żeby dziecko samo mogło sobie wybrać co mu odpowiada? Jakieś takie elementy BLW... Zazdroszczę Ci nie tyle auta, co tego, ze nie boisz się jeździć. Miałam długą przerwę i teraz mam ogromną blokadę, żeby siąść za kółkiem. Niestety już muszę zacząć, bo od września ktoś musi wozić synka do szkoły. Poza tym już chcę poczuć tę samochodową niezależność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dobra ogarnełam zaczne od przepisów- jetsem kiepską kucharka ale mały to zjada więc musi być dobre
![]() Brokuły pod beszamelem składniki: -brokuł -2łyżki masła -szklanka mleka -odrobina startej gałki muszkatołowej(ja robiłam bez) -pieprz sól Brokuł podzielic i ugotować w lekko soolonejwodzie. Ugotować aż mięknie i odcedzić Na patelni rozpuścić masło, domieszac mąke, sól i pieprz. Wlewać po trochu melko mieszając by nie potworzyły się grudki, mieszać i gotować aż do uzyskania sosu. Odstawić sos i delikatnie wymieszać z brokułami. Można oprószyć gałką muszkatołową, można dodać do brokułów podsmażony lub ugotowany drób. To mam z gazetki jakiejś małej z przepisami co keidyś gdzieś w gazecie mi się trafiło ![]() A rybke robie tak: Panieruje i smarze na oliwie (robiłam z dorsza). W tym czasie cebulke obsmarzam w rondelku, dodaje smiksowane pomidoory z puszki. Przyprawiam ziołami jakimi tylko chce(lub jakie mam ![]() ![]() Można dodać do sosu ugotowane jarzyny i będzie bardziej zdrowo i bogato ![]() Piotrek uwielbia też najzwyklejszy sos z mięsa- robie na cebulce i dodaje jarzynki. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-02-23 o 12:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i wspolczuje nocki ![]() oj sie nameczyliście przez Babcie ![]() a co to jest Karmienie nocne? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chlopaki spia a ja leze pod koldra ![]() ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
U mnie w miasteczku nie ma zadnych restauracji, w których oferowaliby sushi
![]() Olalicious ja na kolacje daje kaszke- taką gęstą w miseczce ![]() ![]() Ela wspólczuje choroby Olci, uwazaj zebys nic nie złapała ![]() Lucky mojej koleżanki w Norwegii córeczka była szczepiona jak miała 17 miesięcy, więc nie sądze, aby to przeszkadzał ![]() ja zrobiłam peeling cukrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Kusicie tymi zabawkami
![]() ![]() Gochaa ![]() Moje dziecko zjadło rosołek o 12 już ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- A ja zrobiłam piling, który zamówiłam i mam twarz jak pupa niemowlaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
BWL to to, o czym kiedys pisalas, ze nie wytrzymalabys, bo lubisz porzadek ![]() Ale mysle, ze Asia ma racje i warto sprobowac - moze Blanka nie tyle nie chce jesc, co nie odpowiada jej bycie karmiona..? Sprobuj dawac jej niektore rzeczy na talerzyk i niech powybiera... A nie lubi szpinaku? Pytam, bo duzo maluchow, ktore lubia brakuly lubia tez szpinak... ![]() gochaa_p ale usmiechniety przystoniak! ![]() Cytat:
Mysle, ze wiedza, co robia i nic sie nie stanie ![]() Cytat:
My mamy kilka podobnych do "Biedronkowych" i sa fajne... ![]() Co prawda André nie uklada tak slicznie jak Kamilka Pietrusi, ale stara sie stara... ![]() Ksiaze w koncu spi....zjadl dzisiaj caly obiad, az uszy sie mu trzesly. Zrobilam kasze gryczana ze szpinakiem, czosnkiem i serkiem. ...dobra, ide zamawiac tory i kolejke... ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Coś brak weny na pisanie ![]() gocha śliczny jest ![]() Lucky myśle że nic nie będzie jak zaszczepicie poźniej ![]() karenina19 Ty to chyba z niczego zrobisz obiadek, widze że lubisz gotować i łatwo Ci przychodzi urozmaicanie obiadków ![]() Kasza gryczana wczoraj jaglana no super. Musze spróbować ![]() zebra666 przyda się przespis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Ela zdrówka
![]() Gocha ale mały przystojniak ![]() Lucky nie ma problemu jeśli coś się przesunie w terminach - ważne aby dziecko było zdrowe w trakcie szczepienia |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ach! i Wojtuś pięknie dziękuje wszystkim ciociom za komplementy ![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pierwszego, ze z niczego zrobie cos to faktycznie - mam dluuuugi okres doswiadczenia w tej materii, kiedy to czeeesto przypominalo mi sie dopiero w domu, ze powinnam byla kupic do jedzenia cos wiecej poza kawa i ciastkami...wiec zaczynalo se buszowanie po szafkach w poszukiwaniu tego, co jeszcze jadalne i laczenie tego, co da sie jakos polaczyc... ![]() ![]() Co do lubienia i potrafienia gotowac to trzeba to przyznac, ze ewoluowalam w tym temacie sporo w ostatnim roku...po czesci dlatego, ze zazdroscilam malzowi, ze on tak dobrze gotuje...a co bede gorsza? ![]() No i gotowanie dla André to dla mnie czysta przyjemnosc...malz czesto przezywa, ze dla nas nie wyszukuje takich dan jak dla malego... ![]() A urozmaicam, bo ja ogolnie nie lubie nudy w niczym.... ![]() A tu mialam wkleic juz dawno i ciagle zapominam... ![]() Zabawy dla roczniaka Zywienie dwulatka
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-23 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() A sprzęt to taki: http://www.fitness4you.pl/orbitrek-t...-,det,544.html Wczoraj jechałam całe 8 minut, kondycję mam mistrzowską ![]() ![]() A co do chodzenia to problem polega na tym że on zamiast po ziemi to po oknach uwielbia chodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkie zdjęcia śliczne ![]() ![]() Muszę zmykać trochę poogarniać zanim tżt z pracy wróci bo będzie marudził... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Kareninka bardzo fajne linki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
zebra- dzięki za przepisy
![]() będzie łatwiej odszukać Cytat:
![]() no właśnie złapałam i cierpię ![]() a na co ten peeling? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
już po uczelni
![]() ![]() Kareninka, Joasia - a to ja to stosuje często tylko nie wiedziałam, że zwykłe dawanie dziecku np. brokułek i pokrojonego kotlecika zeby samo jadło to jakas metoda ![]() ![]() A i co do jeżdzenia Joasiu - jak już zaczniesz regularnie jeździć to będzie ok, najgorzej zacząć ![]() ![]() a i autko mam scirocco srebrne ![]() Domi, daj spokój z tym sushi, paskudztwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaa...nabijam sie i chce cos od ciebie... ![]() Ty uwazasz, ze jest zle a ja mysle, ze jestes - mimo ze czasami zmeczona i padnieta - zadowolona a Wiki jest szczesliwym chlopcem. A to ze teraz ma faze na plakanie za mamusia to calkiem normalne, jak nie teraz to mialabys to pozniej w przedszkolu a tak bedzie juz z glowy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ze tego robienia z tego metody ja tez sie smialam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malz przyjechal dzisiaj wczesniej z pracy i oswiadczyl w drzwiach: - "Co tak bedziesz w domu siedziala, idz sobie gdzies na miasto!" Na co ja pytam: "Tak? Moze na zakupy jeszcze mam isc?" Malz: "No to chyba jest SCISLE powiazane..." ![]() Wiec maly je za niedlugo kolacyjke a ja smigam na zakupy... ![]()
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Kamilka, nie denerwuj mnie zakupami, ja przez autko mam dożywotni szlaban na zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
zebra - uwielbiam brokuły i sos beszamelowy - Millka też
![]() agusia - właśnie kupiłam sobie nowe lakiery i wciąż zapominam wieczorem pomalować paznokcie ![]() karenina - Millka też nie układa tak dobrze, jak Kamilka. Mam nadzieję, że dojdzie do tego... kiedyś ![]() Maria - spróbuj z kaszami. Ja kiedyś nie przepadałam, szczególnie za gryczaną, a teraz wszyscy się zajadamy ![]() ![]() gocha - ja mam praktycznie z 10lat przerwy ![]() katekatee - też mam orbitreka - był czas kiedy się mobilizowałam i po godzince śmigałam, oglądając wieczorem film. Teraz to tak po pół godziny, ale ważna jest systematyczność, z którą też mam problem ![]() olalicious - też się uśmiałam na początku z tego, że dorabia się do jedzenia jakąś ideologię i pisałam też o tym, ze jest to dobry pretekst do biznesu, ale z drugiej strony przynajmniej wiadomo gdzie szukać jakiś informacji w razie czego. Książka "Bobas lubi wybór" pomogła mi w kilku kwestiach. Do wszystkiego jednak trzeba podchodzić obiektywnie, a właściwie to subiektywnie, dopasowując do swoich potrzeb. Co do jazdy, to wiem, że najgorsze te pierwsze jazdy, ale jednak blokada jest. Dobrze więc, że teraz już nie mam wyjścia i po prostu muszę jeździć. ![]() Idę się pobawić z Mi, bo stoi przy nogach i zaczyna płakać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.