Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 19:52   #91
mamrotka
Wtajemniczenie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Hej
Melduje sie i ja
Jakos ostatnio nie mam weny na pisanie ale staram sie byc na bierzaco U nas jakos leci, marze zeby przyszla wiosna bo te mrozy to juz sa nieznosne

Gratulacje dla Zacharii i Aniulki Fajnie ze bedziecie miec parki
Zdjecia dzieciaczkow cudne jak zawsze
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:55   #92
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Agusia fajny jest VSO Image Resizer 4.
a Fifi boski! super ta pizamka

teraz wyswietlily mi sie posty z Lenka i Karolkiem! cudne zdjecia super te nasze dzieciaczki
Kaja zazdroszcze Wam morza...
a Karolek z butelka po piwie wymiata!

u nas hitem ostatnio są puzzle - misie z ubrankami (dostala od mojej przyjaciolki). mamy wersje z 3 misiami, nie znalazlam takich na all, wiec wklejam przykladowe:
http://allegro.pl/ubieranka-dwa-misi...322132687.html

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2011-02-22 o 20:07
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:55   #93
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ja was podczytuje baaardzo regularnie tylko jakoś nie mogę się wbić w dyskusje...
ale z tego co pamiętam - wszystkim zafasolkowanym mamusiom duuuuże gratulacje!

jak czytam o posiłkach waszych maluszków, u nas Lenka ma znowu fazę mlekojada - ale to chyba ząbki po raz kolejny, obiadki je ładnie
zupka, spanko i w okolicach 14-15 drugie danie
ale sniadanko i kolacja to jakas masakra najchętniej by podjadała to plasterek szynki to owocka, ciasteczko... wszystko w biegu - bo przecież zaraz jej to wszystko ucieknie!
przed snem obowiązkowo mleko, i w nocy niestety flacha musi być! ale ja z tym nie walczę, wolę wstać zrobić mleko i iść dalej spać niż się denerwować i nie spać po nocach

u was też jest tak zimno ?!?!?

co to ja jeszcze chciałam powiedzieć...
aaa! o zabawkach, kareninka, ta lodówka którą pokazyalas - u nas się super sprawdza no i klocki duplo też są hiciorem, zwłaszcza jak można je wrzucić do kibelka
kredki tez mamy - kupilam jakiś taki duży zestaw wmothercare, ale wiecie co, poza bazgraniem po zabawkach ścianie... czaaasami na kartce to kredki są super do gryzienia!

teraz planuje kupic jakiś samochodzik - bo jest fascynacja "brum brum"
i taki fajny zestaw do herbatki - macie może takie? fajne są?

a poza tym,
niiiiic....aaaaa może to ze jutro raniutko lecę do Barcelony, a tam +15 stopni!

buziaczki dla was!
i kilka zdjęć w nadmorskim klimacie

Ja też w nocy dokarmiam, trzymam butlę z wodą w podgrzewaczu, a w pojemniku osobno mleko z kaszką . Jak się budzi to tylko mieszam i podaję, a potem dalej spimy

Barcelony zazdroszczę

Takie autko Karol dostał pod choinkę i czasem sie bawi, ale woli te dla starszych dzieci z otwieranymi drzwiczkami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:55   #94
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

a poza tym,

Ty nas nie drażnij ( Miłego lotu )

Zdjęcia cudne

wywa karolek prze słodziak, te jego krecołki

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 19:58   #95
wywa
Zakorzenienie

xpressja jaka rumiana malutka;-)))

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-22, 20:09   #96
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja was podczytuje baaardzo regularnie tylko jakoś nie mogę się wbić w dyskusje...
ale z tego co pamiętam - wszystkim zafasolkowanym mamusiom duuuuże gratulacje!

jak czytam o posiłkach waszych maluszków, u nas Lenka ma znowu fazę mlekojada - ale to chyba ząbki po raz kolejny, obiadki je ładnie
zupka, spanko i w okolicach 14-15 drugie danie
ale sniadanko i kolacja to jakas masakra najchętniej by podjadała to plasterek szynki to owocka, ciasteczko... wszystko w biegu - bo przecież zaraz jej to wszystko ucieknie!
przed snem obowiązkowo mleko, i w nocy niestety flacha musi być! ale ja z tym nie walczę, wolę wstać zrobić mleko i iść dalej spać niż się denerwować i nie spać po nocach

co to ja jeszcze chciałam powiedzieć...
aaa! o zabawkach, kareninka, ta lodówka którą pokazyalas - u nas się super sprawdza no i klocki duplo też są hiciorem, zwłaszcza jak można je wrzucić do kibelka
kredki tez mamy - kupilam jakiś taki duży zestaw wmothercare, ale wiecie co, poza bazgraniem po zabawkach ścianie... czaaasami na kartce to kredki są super do gryzienia!

a poza tym,

buziaczki dla was!

zdjęcia świetne, a Barcelony to Ci strasznie zazdroszcze

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci też są takie nieznośne ostatnio
:
Oj tak
czasami to mówie że meliske jakąś sobie kupić musze żeby cały dzień z nim wytrzymać
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:19   #97
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja jak Wy pięknie wyglądacie!!! Cudownie Was widzieć. Nie będe pisała jak zazdroszcze +15

Wywa Piotrek też mi wygrzebuje butelki już mi brakuje pomysłów na chowanie ich. A bwya taki niedobry, że nawet melissa dożylnie by mi nie pomogła

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 20:21   #98
brombusia
Zakorzenienie

Melduję się i ja
Zostawić Was na jeden dzień, to nie dość że nowy wątek, to już 4 strony trza nadrobić

Agusia pierwsza strona, jak to mówi moja Mama "spasiona"

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:22   #99
gochaa_p
Zakorzenienie

butelki od piwa u nas tez sa hitem
a jak on je umie przechylac! oczywiscie puste
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 20:29   #100
wywa
Zakorzenienie

Butelki i puszki, masakra. A ostatnio przebojem okazała się taka pięciolitrowa butla po mineralnej. Jak była pe łna to próbował ją ciągnąc i awanturował sie , bo za ciężko, więc kazał sobie nosić do wcześniej upatrzonego miejsca;-)
A teraz jak jest pusta to z nią biega, a nawet wziął ja do łóżka dzis do zasypiania, wrrr

Chudnę sobie...

Stary 2011-02-22, 20:45   #101
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
wiem juz co miałam wam napisać. siedzę sobie patrze dzwoni mi tel "Kachula" hmm co ona moze chciec? odbieram i slysze Matika "ouuuu" pogadalam z nim chwilke i sie rozlaczylam slodziak maly
Podrywa ciotke przez telefon
Cytat:
wariacje Filipka w piżamce(za19.90 zl w reserved) przed spaniem

Załącznik 3768856

Załącznik 3768857

Załącznik 3768858

Załącznik 3768859

Załącznik 3768871
ale słodko Fifi wyglada a piżamka śliczna

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Słodziak

A piżamka swietna, moja spi w pajacyku bo boje sie ze takich pizamkach to by miala nozki gole jak sie podwienie, te chyba maja sciagacze na dole to moze trzymaja dobrze co?? Kamilka dostala 2 pary pizam fajniutkich ale nie maja sciagaczy wlanie a ona sie odkopuje w nocy to nozki by miala gołe.
moj tez spi w takiej pizamce a nie boje sie ze bedzie mu zimno w nozki bo ostatnio w lidlu zakupilam duzy worek do spania i spimy w worze

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:06   #102
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Melduję się i ja
Zostawić Was na jeden dzień, to nie dość że nowy wątek, to już 4 strony trza nadrobić

ja jutro postaram sie więcej napisać
co do kredek to u nas narazie jest długopis i zeszyyt (nie dorobilismy sie kredek)pod naszym nadzorem a Polusia trzyma długpis w lewej rączce tzn. że bedzie mańkutką?

Xpresjo zazdroszcze Barceolny, a to jakis urlopik?sama lecisz, z Tz? my te autka rozowe FP mamy, ale jako brum brum nie służa za bardzo, jako samochodziki Polusia używa płyty, miseczke, zeszyt

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:10   #103
katekatee
Zadomowienie

Witam U mnie jak zwykle okropny brak czasu. Do codziennych obowiązków dołączyły ćwiczenia na naszym nowym sprzęcie oraz czytanie Ostatnio siostra namówiła mnie na zakup książek i stwierdziłam że trzeba trochę podwyższyć niski poziom czytelnictwa więc będę wdzięczna za wklejenie tej listy książek które trzeba przeczytać
Z dukanem dałam sobie spokój bo nie wyrobiłam. Narobiłam sobie sałatki, kupiłam jogury musli i działam po swojemu
Wiktor ostatnio się taki mamisynek zrobił, jak wychodzę do pracy to urządza takie histerię jakby mu sie niewiadomo co działo. Dobrze że zostaje z ciocią bo mam pewność że ten płacz nie jest spowodowany tym że dzieje się mu krzywda. Nie wyobrażam sobie co będzie jak pójdzie do przedszkola

Aniu, Zahario gratuluję chłopczyków Ja obecnie czytam książkę o matce która ma jedno dziecko po drugim i może lepiej nie będę opisywać ich perypeti

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Z serii "Kto to"Co to?...Gdzie to?"
Czy tylko moje dziecko ma takie hobby, ze wlazi pod wszystko..?
Kamila mój syn ma manię że wchodzi na wszystko, wejście z kanapy na parapet to dla niego pestka. Nie mogę go nawet na sekundę zostawić bo już siedzi na szafce od telewizora Więc ciesz się że Andre wchodzi pod wszystko bo przynajmniej Ci z niczego nie spadnie. Najgorsze że jak Wiki wejdzie na okno to siedzi zadowolony i kategorycznie nei chce zejść. Nie wiem jak go tego oduczyć:confuse d:

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Polusia umie duzo rzeczy: wchodzi na łozko, wstaje sama z podłogi bez trzymania i takie tam. Chodzi przy ścianie, łózku, łozeczku, meblach, ale sama nie wiem czemu nei ma odwagi mysle, że ona umie juz chodzić tylko boi sie puścić..
A z nowych słowek to moja mówi "nie chce", choc brzmi to bardziej jak "nie chce", i "but" (to brzmi jak buu i pokazuje stópke)
Jak pisała Agusia nie panikuj i uzbroj się w cierpliwość bo mój syn pierwsze słowo które powiedział to był właśnie but. Tylko że on mówi to bardzo wyraźnie. A dziś się nauczył mówić til tzn tir. Jak go pytamy kto jeździ za oknem to mówi til
Jeśli Pola tak łapie słówka to ją tego ucz, WIktor ja miał 14 miesięcy to prawie wszystkie odgłosy zwierząt mówił. Może w tym kierunku idźcie

Idę poćwiczyć i zmykam spać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 21:14   #104
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Jak pisała Agusia nie panikuj i uzbroj się w cierpliwość bo mój syn pierwsze słowo które powiedział to był właśnie but. Tylko że on mówi to bardzo wyraźnie. A dziś się nauczył mówić til tzn tir. Jak go pytamy kto jeździ za oknem to mówi til
Jeśli Pola tak łapie słówka to ją tego ucz, WIktor ja miał 14 miesięcy to prawie wszystkie odgłosy zwierząt mówił. Może w tym kierunku idźcie

Idę poćwiczyć i zmykam spać
ale ja nie panikuje, no co Ty tylko napisalam, ze nie chodzi czekamy do 18ego miesiaca
tzn, ja mysle, ze Polusia umie juz chodzic tylko o tym nie wienie wie, ze moze to robic bez trzymanki

u nas juz troszke słowek umiemy wymawiać, najczęsciej jest to "mniam mniam" dzidzi, nie ma, nie chce no i te proste typu mama, tata, baba, opa, nie nie

Stary 2011-02-22, 21:32   #105
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez sie podoba Agusiowa pierwsza stronka

Xpresska alez zazdroszcze tych 15 stopni,u nas tez 15 tylko ze na minusie
Malutka śliczna A jak w pracy?

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
ale ja nie panikuje, no co Ty tylko napisalam, ze nie chodzi czekamy do 18ego miesiaca
tzn, ja mysle, ze Polusia umie juz chodzic tylko o tym nie wienie wie, ze moze to robic bez trzymanki

u nas juz troszke słowek umiemy wymawiać, najczęsciej jest to "mniam mniam" dzidzi, nie ma, nie chce no i te proste typu mama, tata, baba, opa, nie nie
Domi poczekaj troszke a Polinka zacznie Ci smigac tak ze za nia nie nadarzysz

Ja juz za Matim nie nadarzam jak zasuwa na tyłku

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-02-22, 21:48   #106
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Konspi jak dziś kupki
my zawsze jemy przed drzemką choć czasem się zdarza, że mi szybciej padnie np. jak dziś i obiadek zjadła jak wstała.
u nas już ok

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
a jeszcze jedno... od dziś zaczęłam stawiać Blanke do kąta! jest tak niegrzeczna, że nawet nie sądziłam że takie male dziecko moze az tak źle sie zachowywac...
i jak Ci idzie? 5 sek

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
słuchajcie macie kredki dla dzieciaków????????JAKIE??
My mamy świecowe i takie zwykłe z wykręcanym rysikiem.

Cytat:
Dziewczyny czy jak dziecko nie trawi jedzenia to źle dziś zauważyłam resztki jedzenia
Nie martw sie, po takich perypetiach brzuszkowych, to żołądek musi chyba z powrotem dojsc do siebie.

Cytat:
moje dziecie też zaczyna pokazywać rogi ale na szczeście jak mówie ze czegos nie wolno to slucha się ale lata i broi co popadnie..

No wreszcie

Cytat:
wiem juz co miałam wam napisać. siedzę sobie patrze dzwoni mi tel "Kachula" hmm co ona moze chciec? odbieram i slysze Matika "ouuuu" pogadalam z nim chwilke i sie rozlaczylam slodziak maly

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Ola no to nie mało lubi Szparage w bułeczce tartej na masełku jeszcze spróbuj, brokuły w sosie beszamelowym, nie wiem czy sosiki dawałaś, bo nie pisałaś ale mój uwielbia i ziemniakami i makaronem... rybke w pomidorach...
Jakie sosiki? I proszę o przepis na rybę w pomidorach

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
moj tez spi w takiej pizamce a nie boje sie ze bedzie mu zimno w nozki bo ostatnio w lidlu zakupilam duzy worek do spania i spimy w worze
Też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego śpiworka

Kate, co to za 'sprzęt"???
Widzisz jak Wiki Ci bryka, a też narzekalaś że syn leniwy i chodzić nei chce

Ela, gratuluję sushi. ( To danie popisowe mojego męża. Kupił mnie tym kiedyś na pierwsze wspólne walentynki mniiiami... )

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:10   #107
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Też jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami tego śpiworka

Ela, gratuluję sushi. ( To danie popisowe mojego męża. Kupił mnie tym kiedyś na pierwsze wspólne walentynki mniiiami... )
Ja tam uwielbiam ten spiworek wlasnie z tego wzgledu ze co 5 min nie musze chodzic do malego i patrzec czy sie czasami nie rozkopal i nie lezy odkryty

No i gratuluje chłopczykow naszym zaciążonym

Lece do łózka bo maly ma katarzysko i gile leca jak woda wiec co chwile sie budzi i pewnie cala noc taka bedzie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-02-23, 06:21   #108
tarasia
Wtajemniczenie

czyżby pierwsza dzisiaj?
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
słuchajcie macie kredki dla dzieciaków????????JAKIE??
Moja mała jest jeszcze za mała na kredki bo wszystko wpycha do buzi. boję się, że mogłaby je pogryźć i połknąć.
podejmowałam próby rysowania z nią ale skończyło się na niczym
Cytat:

Zrobilam malemu na deserek ta kasze jaglana na slodko.
Poszlam na latwizne i zrobilam najprosciej jak sie dalo - kasza, bananek i miodzik...Chyba smakowalo, bo zjadl...a ostatnio ma bunt na jedzenie...
kaszka jaglana jest mniam mniam
Cytat:
Dziewczyny czy jak dziecko nie trawi jedzenia to źle dziś zauważyłam resztki jedzenia
nie trawi bo nie gryzie. Ja też czasem znajduję kawałki marchewki itp. nie wydaje mi się, że to coś groźnego.
Cytat:
Słodziak

A piżamka swietna, moja spi w pajacyku bo boje sie ze takich pizamkach to by miala nozki gole jak sie podwienie, te chyba maja sciagacze na dole to moze trzymaja dobrze co?? Kamilka dostala 2 pary pizam fajniutkich ale nie maja sciagaczy wlanie a ona sie odkopuje w nocy to nozki by miala gołe.
u nas narazie piżamka odpada bo Nila nie uznaje kołdry a skarpetki od razu idą za łóżeczko nie wiem co ona ma z tymi skarpetkami. ciągle je ściąga a potem próbuje zakładać z marnym skutkiem oczywiście
Cytat:
Ja też w nocy dokarmiam, trzymam butlę z wodą w podgrzewaczu, a w pojemniku osobno mleko z kaszką . Jak się budzi to tylko mieszam i podaję, a potem dalej spimy
a ja trochę powalczyłam i teraz śpi całą noc
to wodą, to smoczkiem. trwało to kilka nocy i udało się
Cytat:
skoro staje i chodzi przy czymś tzn, że umie! może się jej nie chce albo się boi upadku. jest jeszcze chwila na pierwsze samodzielne kroki.
ale gdyby coś cię bardzo niepokoiło to idź do pediatry albo ortopedy.

Cytat:
Xpresska alez zazdroszcze tych 15 stopni,u nas tez 15 tylko ze na minusie

u nas też tak zimno. zanosi się na to, że dzisiaj 3 dzień nie będziemy na spacerze

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 06:27   #109
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Polusia trzyma długpis w lewej rączce tzn. że bedzie mańkutką?
nie - dzieci często tak maja - grunt to nie zmieniać na siłe, sama zacznie prawą - u nas Iza tak miała
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 06:52   #110
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

a ja trochę powalczyłam i teraz śpi całą noc
to wodą, to smoczkiem. trwało to kilka nocy i udało się

(
Ja chyba tez od dzis zaczne walke bo dzis kamilka spala cala noc bez jedzenia i rano wstala tez nie specjalnie chciala jesc wiec chyba dobry moment zeby ja odzwyczaic, chyba ze sama sie odzwyczai i juz nie bedzie wstawac

Aniołek[*]
Stary 2011-02-23, 07:01   #111
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

buziaczki dla was!

No w koncu jestescie

Samochodziki, ktore wkleilas FP sa ok, André ma i lubi sie bawic, ale woli takie z otwieranyi drzwiami

A zestaw do herbatki, moze takie...image_func.php.jpgzestaw-do-herbaty-siatka-dantoy.jpg albo drewniany 2462_1.jpg

Fotki sliczne, obie jestescie super dziewczyny

Cytat:
A to mój Karol obrażony,
Mina boska...

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
u nas hitem ostatnio są puzzle - misie z ubrankami (dostala od mojej przyjaciolki). mamy wersje z 3 misiami, nie znalazlam takich na all, wiec wklejam przykladowe:
http://allegro.pl/ubieranka-dwa-misi...322132687.html

Takie wlasnie puzzle z misiami beda w promocji w Biedronce na poczatku marca

Cytat:

André tez spi, ale to juz od zawsze w spiworku - Sterntaler...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wiktor ostatnio się taki mamisynek zrobił, jak wychodzę do pracy to urządza takie histerię jakby mu sie niewiadomo co działo. Dobrze że zostaje z ciocią bo mam pewność że ten płacz nie jest spowodowany tym że dzieje się mu krzywda. Nie wyobrażam sobie co będzie jak pójdzie do przedszkola

Nie martw sie - André tez ostatnio kocha mamusie baaardzo....licze, ze do przedzskola jednak mu przejdzie...

Kamila mój syn ma manię że wchodzi na wszystko, wejście z kanapy na parapet to dla niego pestka. Nie mogę go nawet na sekundę zostawić bo już siedzi na szafce od telewizora Więc ciesz się że Andre wchodzi pod wszystko bo przynajmniej Ci z niczego nie spadnie. Najgorsze że jak Wiki wejdzie na okno to siedzi zadowolony i kategorycznie nei chce zejść. Nie wiem jak go tego oduczyć
[/QUOTE]

Nie pozwalaj nawet na wchodzenie...

Dzien doberek

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:03   #112
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Aniu, Zahario gratuluję chłopczyków Ja obecnie czytam książkę o matce która ma jedno dziecko po drugim i może lepiej nie będę opisywać ich perypeti

Hehehe...ja czytalam niejedna ksiazke o mamach probujacych pogodzic wychowanie dziecka z praca i tez perypetie bywaly nieziemskie...a ty sobie ladnie radzisz, wiec mysle, ze nasze mamuski dadza rade

A w temacie pracujacych mam, to Gucia chyba juz calkiem o nas zapomniala...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-02-23 o 07:05
Stary 2011-02-23, 07:40   #113
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Takie wlasnie puzzle z misiami beda w promocji w Biedronce na poczatku marca

Dobrze wiedziec to kupie dla Kamilki ona uwielbia puzzle

Co do guci to wpadla pewnie w wir pracy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Pietrusiu fajnie to wygląda i widzę Kamilke - też lubi majstrowac przy sprzęcie?
Kamilka uwielbiala majsterkowac przy sprzecie az do czasu kiedy sama sobie go wlaczyla i tak bardzo podglosnila ze jak ryklo to uciekala gdzie pieprz rosnie i od tego czasu juz nie rusza

A ba zdjeciu wyciaga czapki i rekawiczki z szuflady bo ona czasem po domu chodzi w czapce jak ja najdzie

Aniołek[*]
Stary 2011-02-23, 07:49   #114
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

a piżamka świetna !

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Agusia śliczniusi a piżamka za taką cene bomba!

Cytat:

aaaaa może to ze jutro raniutko lecę do Barcelony, a tam +15 stopni!

buziaczki dla was!

taak u nas tez tak zimno i nie mow mi o takiej temp. +15 bo nie potrafie juz sobie tego wyobrazic, chyba zapomnialam jak to jest
ależ ślicznie wyglądacie na tej plaży zazdroszczę wam

Cytat:
Ewa, Bolesławiec, tp. 17.12, CC 01.12.2009. Karol 3500, 55 cm

A to mój Karol obrażony,
gotów do drogi
i na imprezie z bratem- zawsze wygrzebie butelki spod zlewu

Czy Wasze dzieci też są takie nieznośne ostatnio
Już czasem nie wiem co robić
Beniamin był dzieckiem idealnym, a teraz jakiegoś potwora stworzyłam
juz zaraz cie dodaje do listy

hah jaka mina
moj syn tez sie robi nieznosny. wszesniej tak jak piszesz byl idealem a teraz? nie posiedzi w miejscu 5 sekund a jak juz musi np przy jedzenoiu to macha nogami rekami i glowa przez caly dzien biega! jak juz nie mam sily.. ale chociaz tyle dobrze ze na moje zakazy reaguje..

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Agusia fajny jest VSO Image Resizer 4.
a Fifi boski! super ta pizamka

u nas hitem jest teraz zegarek jezdzący po calym domu śpiewajacy "rimciam cimciam..." juz mam go dosc po nocach mi się sni to jego romciam cimciam, on sie nawet nie specjalnie tym bawi ale caly dzien musi grac teraz tez juz wlaczony od samego rana ale slysze ze "rimciam cimciam" jakies niewyrazne chyba baterie siadaja... wrszcze

Cytat:

Cytat:
ale słodko Fifi wyglada a piżamka śliczna

Cytat:
Polusia trzyma długpis w lewej rączce tzn. że bedzie mańkutką?
fifi na poczatku tez tylko w lewej a teraz roznie bedzie oburęczny ?

Cytat:
Mnie tez sie podoba Agusiowa pierwsza stronka

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
u nas już ok

No wreszcie
super , że stas juz zdrowy

i jak to wreszcie?! tylko czekalas az moje dziecko zacznie byc nieznosne? doczekalas sie ale sie mnie slucha! jak mowie "nie wolno" to idzie dalej cos broic

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 07:52   #115
domi7ks
Zakorzenienie

czesc

Madzia dzieki za info, juz bede wiedziala.Bo tak sie z Tz zastanawialismy nad ta jej lewą rączką

Kareninka fajny ten zestaw drewniany do herbatki, podobają mi sie drewniane zabawki

Olalicious no własnie jak z tym kątem?

ja nigdy nie jadłam sushi

Tarasiu ja nigdzie kaszy jaglanej nie widziałam u nas w sklepach, gdzie to badziewko sie kupuje?

u nas koszmarna noc przez ząbki nie spałysmy o 1.50 do jakies 4.30 :/

Stary 2011-02-23, 08:00   #116
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba tez od dzis zaczne walke bo dzis kamilka spala cala noc bez jedzenia i rano wstala tez nie specjalnie chciala jesc wiec chyba dobry moment zeby ja odzwyczaic, chyba ze sama sie odzwyczai i juz nie bedzie wstawac
ja po prostu chciałam się wreszcie wyspać po roku nieprzespanych nocy
Cytat:
c

Tarasiu ja nigdzie kaszy jaglanej nie widziałam u nas w sklepach, gdzie to badziewko sie kupuje?
ja kupowałam w CENTRUM (sieć sklepów) ale widziałam też w REALu i CARREFOUR.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:03   #117
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja po prostu chciałam się wreszcie wyspać po roku nieprzespanych nocy

ja kupowałam w CENTRUM (sieć sklepów) ale widziałam też w REALu i CARREFOUR.

u mnie centrum jest albo ja taka ślepa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 08:15   #118
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Co do guci to wpadla pewnie w wir pracy

Kamilka uwielbiala majsterkowac przy sprzecie az do czasu kiedy sama sobie go wlaczyla i tak bardzo podglosnila ze jak ryklo to uciekala gdzie pieprz rosnie i od tego czasu juz nie rusza

Pewnie tak...oby tylko wszyscy u niej zdrowi byli...

Cytat:

i jak to wreszcie?! tylko czekalas az moje dziecko zacznie byc nieznosne? doczekalas sie ale sie mnie slucha! jak mowie "nie wolno" to idzie dalej cos broic

Cytat:
Kareninka fajny ten zestaw drewniany do herbatki, podobają mi sie drewniane zabawki

u nas koszmarna noc przez ząbki nie spałysmy o 1.50 do jakies 4.30 :/

Mi tez sie podobaja, ale ich ceny juz znacznie mniej...

Wspolczuje nocki...

Moj syn obudzil sie dzisiaj zaraz po 6...kulturalnie bawil sie w lozeczku do 7 wiec nie moge narzekac...ale teraz byl taki padniety, ze od dawien dawna polozylam go spac o tej porze...zobaczymy co z tego bedzie...
Aaaa przypomnialam sobie - jak byla moja mama niedawno to tez polozyla André na drzemke o 10...to spal do 12, potem chcial spac o 16 tez go polozyla wiec wyobrazcie sobie spanie wieczorne jak wygladalo...

Stary 2011-02-23, 08:29   #119
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Xpresja, Wywa, Agusia śliczne fotki

W temacie kredek to ja się dowiadywałam w takim sklepiku dla plastyków u nas i Pan m powiedział, że dal takich maluszków tylko jedna firma robi 100% bezpieczne kredki..i może mi sprowadziś bo się skończyły.. ale 4szt kosztują 60zł więc nie kupiałm..
puki co dugipisy są the best

Karenina w skąd wiesz, że w biedronce będą takie puzzle???
w gazetkach ich nie ma

dzień dobry my po ciężkiej nocy ostatnia czwórka idzie Olci
miłego dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 08:30   #120
jo@śka
Rozeznanie

wywa - czterokołowy ciężko znaleźć. Znalazłam trójkołowy za 700zł z przesyłką, ale na wielkich zdjęciach widać, że stan bardzo fajny... No nie wiem... Teraz mam inglesinę i jest rewelacyjna i nie wiem czy jest sens kupować spacerówkę. Jeśli Mi sama do niej nie wejdzie, to nie kupuję, przynajmniej narazie.
Karol to słodziak, drugi syn też przystojniak
Kiedyś miałam przyjemność być w Bolesławcu przy okazji kręcenia "Wiedźmina". Bardzo fajny bolesławski rynek.
karenina - a co powiesz na takie puzzle? http://www.amazon.com/Infantino-156-...reative=392969 wydają się ciekawe. Gdybym tylko umiała się porusać po tych amazonach itd, to chyba bym zamówiła.
katekatee - też dałam sobie spokój z dukanem i chyba już nie będę próbować. Staram się nie jeść słodyczy, jem zdrowo, trzeba się zacząć ruszać i będę efekty. Może nie tak szybko, ale będą.
xpressja - nie rób nam tego!!! Chcę wiosnę!!! Albo do Barcelony chcę!!!
lucky - są te kredki w ofercie tygodnia na przyszły tydzień od 3 marca http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/
Hmmm... Generalnie to już nie wiem co komu miałam jeszcze odpisać... Ktoś pytał o kredki - Z Millką już od jakiegoś czasu "rysujemy". Mamy grube ołówkowe bambino, grube i chude świecowe. Ostatnio zakupiłam flamastry do t-shirtów. Synek już stworzył własną koszulkę. Dla Millki niestety nie miałam akurat żadnej do wykorzystania, ale wszystko przed nami. Millka też póki co leworęczna. Mnie to nie przeszkadza - nie zmieniam, zostawiam jak jest. Co jeszcze... Jeśli chodzi o jedzenie, to Millka zżera wszystko, nie mam żadnego problemu. No właśnie, miałam pisać o tych układankach drewnianych, że będą w Biedronce ale już karenina mnie ubiegła. A filiżanki na początek, to może takie szydełkowe? Autorką tych małych cudów jest sanka z bloga Sankowo Włóczkowo (wypada mi podać autora, skoro zamieszczam tu jego wyroby)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41BBPXJZ2ZL.jpg (20,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg herb1.jpg (28,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg danie1.jpg (29,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pierogi.jpg (26,3 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-02-23 o 08:34
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości