|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- mozecie mi jeszcze raz podac linka do poszewki na rogala, bo gdzies mi zniknelo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Jak któraś szuka http://allegro.pl/x-lander-xt-najlep...474050361.html
![]()
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/motherhood-dodatko...469319678.html
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A o której to leci i w jakie dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sprzedałam, Fifi miał chyba wtedy z pół roku... nie pamiętam kupiłam parasolkę spacerówkę bo mniejsza dziubek najpierw robisz 50 g jeśli wynik wyjdzie zly, to znowu robisz obciążenie tym razem 75g dzięki temu wynikowi lekarz oceni lepiej czy są problemy z tolerancją cukru czy nie, jak wyjdzie ok to masz luz jak źle to do diabetologa, dieta, kłucie palców i kontrola cukrów do końca ciąży, czasem w ruch idzie insulina ja miałam w pierwszej ciąży cukrzycę więc od razu robi 75 g robiłam coś koło 16.t.c. i po 24.t.c. znowu robię
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-02-23 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
mi kładli do głowy ze 50ta to na oczatek (i tu 1h czekania) a jak wyniki zle to 75. a mojej kolezance dali bez zadnego wskazania od razu 75... wiec nie wiem uz jak to powinno byc...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
dziubek-ogólnie się zaczyna od 50tki,ale jak masz podejrzenia o cukrzyce to mogą Ci dac od razu 75.
zamówiłam wkład,może poszewkę kupię od znajomej,dostała gratis do rogala a moje dziecko przed chwilą usrało się po pachy ![]() ehhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja tez piłam 75g ale nie czekałam w przychodni 2 h tylko poszłam do domu.A w Diagnostyce babka mówiła że trzeba u Nich czekać
![]() ja zamówiłam koszule do szpitala |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
dziękuję kobietki za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
mi w poradni diabetologicznej mówiono, że obciążenie glukozą należy robić po 24.t.c. bo wcześniej cukrzyca może się nie ujawnić, no i wychodzi wszystko cacy, a potem cukrzyca jest i kobieta nie wie nic
dlatego ja powtarzam po 24.t.c., ale musiałam już w 16.t.c. to badanie zrobić, bo po raz kolejny mogło mi to świństwo się ujawnić wcześniej póki co nie mam kłopotów z cukrem ale już się boję kolejnego... najgorzej mi wypić tą miksturę ![]()
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to pamiętm, ze potem trzy razy szczotkowałam zęby bo ciągle miałam wrażenie, ze są tym cukrem oblepione ![]() poka poka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, hej
![]() Od rana 6 stron napisałyście. Wywalą mnie z pracy, zobaczycie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
takie tanie wziełam
![]() http://aukcjewp.wp.pl/koszulka-koszu...475475144.html http://aukcjewp.wp.pl/koszulka-koszu...475475144.html wziełam ta co polowa gladka a na drugiej str zyrafy http://aukcjewp.wp.pl/xxl-frotte-szl...463048853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja siedze w domu ze względu na zły początek, teraz mogłabym iśc, no pomijaac to chore ucho, ale z ciaza ok. Ginekolog mi powiedział wprost,ze mi wypisuje, bo ja chce. Nie mam wyrzutów sumienia, ze naciągam nasze państwo, bo zasiłek wypłała mi już ZUS. A za samo siedzenie w domu mam kilka stów więcej, bo liczy się średnia roczna ![]() Ale widocznie nie masz cięzkiej pracy skoro siedzisz na wizazu. A czy to włąśnie uczciwe,ze swoj czas pracy poswięcasz swoim prywatnym sprawom/rozrywkom ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2011-02-23 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
I ja melduję się w kolejnej części.
![]() Dołączam do klubu czarnej kupy- czyli osób zażywających żelazo. ![]() Masakra jakaś, wydawało mi się, że wreszcie uporałam się z zatwardzeniami, a po żelazie wszystko wróciło, a najgorsze jest to że kiwi czy kawa już tak szybko na mnie nie działają. ![]() Z kolei dzisiaj po 10 dniowej kuracji uroseptem oddałam mocz do badania i czekam z niecierpliwością na wyniki. ![]() Wasze ciuszkowe zakupy prześliczne, aż nie chce się wierzyć że za takie grosze można w lumpkach czy allegro znaleźć takie piękne rzeczy. ![]() Ja na razie z ciuszkami muszę się powstrzymać, bratowa odłożyła mi jakieś ubranka po bratanku, więc jak będę wiedziała co mam to będę mogła uzupełnić zapasy. Widzę też, że rozpoczął się temat wózków- naszym faworytem na razie jest x-lander. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
ale nudy... chłopy moje śpią
![]()
#142 | |
Zakorzenienie
|
Dziubek mieszkasz blisko mnie bo Siemianowice, gdzie zamierzasz rodzić
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
A moim navington ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
aha jeśli chodzi o mój wózek 3-kołowy, to można kupić na allegro podwójne kółko przednie i przepiąć, no i ma się Buzz 4 a nie 3
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Marzena_S a wiesz,że ja po żelazie to normalnie mam prawie biegunkę... ja tam żelazo sbie chwalę
![]() Karolineee-trzymaj się!!!!nie rozkładaj się,za dużo tu już rozłożonych ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- a co do tematu L4 w ciązy,ja uważam,że każdej ciężarnej się należy,a to jak chce spędzic ciążę t jej indywidualna sprawa.więc dla mnie każde wyjście; czy L4 w domku czy chodzenie do pracy jest uczciwe. ale wiem,że to temat rzeka i temat ostrych dyskusji,najlepiej go nie poruszac alb nie starac się nikogo obrażac. bo ludzie kradną,zabijają, kłamią itd... to dopiero nieuczciwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
ja własnie wstawiłam obiad i zraz bede robic deser owoce , galeratka, bita smietana
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy uczciwe jest,ze płace wysokie składki na słuzbe zdrowia, z ktorej nie korzystam, bo są limity i terminy? Pokolenia naszych mam/ciotek/babć też uważaja,że w ciazy sie do pracy chodziło,że ciaza nie jest stanem anormalnym. Moj szef, korego zona byla od poczatku na L4 jak sie dowiedzial,ze jestem w ciazy to powiedzial mi,ze ciaza nie choroba i mam chodzic do kwietniai zaczal po mnie jezdzic. Uczciwe? Nieuczciwe. Tesciowa jak skladala mi zyczenia noworoczne zyczyla mi podwyzki i jakie bylo jej zdziwienie,ze nie zamierzam w 2011 sie pokazac w pracy. A potem mi tylko docinala czy sie wychorowalam juz by isc do pracy.Bo pewnie prace strace. Juz stracilam i mi to lotto ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2011-02-23 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Pierwszy dzień nowego wątku a już tyle stron do nadrobienia
![]() Zaglądałam na listę i nie mogę uwierzyć ile z nas zna już płeć... Ja mam wizytę 4.03 i mam nadzieję że też się wreszcie dowiem ![]() JustPi - zastanawiamy się właśnie nad taką opcja łóżeczka (ale chyba najpierw je kupimy a potem będziemy latać z meblami - ja to muszę widzieć na żywo) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przepraszam czy korzystałaś/korzystasz ze specjalistycznych poradni? Wiesz ile się czeka np na rehabilitacje czy rezonans meagnetyczny? Polotra roku temu staralam sie o RM i we wrzesniu wpisano mnie na marzec przyszlego roku. A na rehabilitacje we wrzesniu wpisano mnie na maj przyszlego roku. Była to jeszcze wielka niewiadoma, bo niewiadomo jak z kontraktami. I co zrobilam za rezonans z wlasnej kieszeni i za rehabilitacje tez. Wiec te kilka tysiecy, ktore wplacam na NFZ mija sie z celem....... Dopoki CI cos nie dotknie mozesz miec takie zdanie. Nie pracujac, a bedac zarejesterowanym w UP jestes ubezpieczona. Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2011-02-23 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.