Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 13:40   #121
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
No ale jedno podejscie i 6 odrazu
Oglądacie może na TLC "Rodzina 2+8" poczatkowe odcinki były niezle jak te dzieciaczki były malutkie
no jasne ze ogladam, teraz jest nowa seria Kate+8

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

mozecie mi jeszcze raz podac linka do poszewki na rogala, bo gdzies mi zniknelo

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:43   #122
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Jak któraś szuka http://allegro.pl/x-lander-xt-najlep...474050361.html

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:43   #123
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Ale chyba nie leci to regularnie ?? jak na poczatku roku kilka odcinków oglądałam a potem juz nie było.

http://allegro.pl/motherhood-dodatko...469319678.html
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:43   #124
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

A o której to leci i w jakie dni?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:44   #125
umbryjka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no z opiniami to wiadomo jak bywa chociaż większość jednak pozytywnych, mnie polecał go facet w sklepie, a na jego ogromny plus przemawia łatwość w prowadzeniu no i amortyzacja, bardzo wygodny i też się zastanawiam nad nim

Zanka wózek swietny i kolorek ale nie wiem czemu ja się nie mogę przemóc do 3 kołowców głównie ze względów wizualnych i nie ma na mnie mocnych zresztą mój małże też chce 4 kołowy więc szukamy takiego

a przy okazji mam pytanko do doświadczonych ciężarnych, mianowicie od czego zależy czy się dostaje skierowanie na tą glukozę 50 albo 75???? no i czy te informacje o ponownym pobraniu po 1h albo po 2h zależy od tego właśnie od "ilości" wypitej glukozy???
no to sie ciesze, dobra amortyzacja i latwosc prowadzenia sa bardzo wazne, poza tym czytalam, ze ma duza gondole. Jak bede w Polsce to go obejrze na zywo i jak na razie to pozostaje moim faworytem. dzieki
umbryjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:45   #126
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
nie znam jed0

Zanka super wózek,jednak quinny ja też chce quinny,piękny kolor

Margaret-możesz dac jeszcze raz linka do tych wypełnień??
mi wizualnie Buzz bardziej się podoba od Speedi, ale Speedi też super, a podobno ten model chcesz

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A co się stało z wózkiem po Filipie?Sprzedałaś?
tak sprzedałam, Fifi miał chyba wtedy z pół roku... nie pamiętam
kupiłam parasolkę spacerówkę bo mniejsza

dziubek najpierw robisz 50 g
jeśli wynik wyjdzie zly, to znowu robisz obciążenie tym razem 75g dzięki temu wynikowi lekarz oceni lepiej czy są problemy z tolerancją cukru czy nie, jak wyjdzie ok to masz luz
jak źle to do diabetologa, dieta, kłucie palców i kontrola cukrów do końca ciąży, czasem w ruch idzie insulina
ja miałam w pierwszej ciąży cukrzycę więc od razu robi 75 g
robiłam coś koło 16.t.c. i po 24.t.c. znowu robię

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-23 o 13:47
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:49   #127
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a przy okazji mam pytanko do doświadczonych ciężarnych, mianowicie od czego zależy czy się dostaje skierowanie na tą glukozę 50 albo 75???? no i czy te informacje o ponownym pobraniu po 1h albo po 2h zależy od tego właśnie od "ilości" wypitej glukozy???
mi kładli do głowy ze 50ta to na oczatek (i tu 1h czekania) a jak wyniki zle to 75. a mojej kolezance dali bez zadnego wskazania od razu 75... wiec nie wiem uz jak to powinno byc...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 13:54   #128
BABONIK
Zadomowienie

dziubek-ogólnie się zaczyna od 50tki,ale jak masz podejrzenia o cukrzyce to mogą Ci dac od razu 75.

zamówiłam wkład,może poszewkę kupię od znajomej,dostała gratis do rogala

a moje dziecko przed chwilą usrało się po pachy
ehhhh

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 13:57   #129
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja tez piłam 75g ale nie czekałam w przychodni 2 h tylko poszłam do domu.A w Diagnostyce babka mówiła że trzeba u Nich czekać

ja zamówiłam koszule do szpitala
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:01   #130
dziubek79
Zakorzenienie

dziękuję kobietki za info a pytałam bo ja też od razu dostałam skierowanie na 75, a nigdy w życiu z cukrzycą nie miałam nic wspólnego więc może moja lekarka unika podwójnego badania po prostu gdyby nie daj boże coś wyszło nie tak po 50 . No nic jak trzeba to trzeba idę 9 marca na skazanie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:03   #131
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
dziękuję kobietki za info a pytałam bo ja też od razu dostałam skierowanie na 75, a nigdy w życiu z cukrzycą nie miałam nic wspólnego więc może moja lekarka unika podwójnego badania po prostu gdyby nie daj boże coś wyszło nie tak po 50 . No nic jak trzeba to trzeba idę 9 marca na skazanie
dasz rade wez cytrynke to nie takie zle.Ja lubie slodkie i myslałam ze ta glukoza bedzie gorsza piłam tez 75g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 14:05   #132
zanka205
Zakorzenienie

mi w poradni diabetologicznej mówiono, że obciążenie glukozą należy robić po 24.t.c. bo wcześniej cukrzyca może się nie ujawnić, no i wychodzi wszystko cacy, a potem cukrzyca jest i kobieta nie wie nic
dlatego ja powtarzam po 24.t.c., ale musiałam już w 16.t.c. to badanie zrobić, bo po raz kolejny mogło mi to świństwo się ujawnić wcześniej
póki co nie mam kłopotów z cukrem
ale już się boję kolejnego... najgorzej mi wypić tą miksturę

Stary 2011-02-23, 14:09   #133
karolinee1983
Zadomowienie

Mnie chyba tez choróbsko bierze Ratunku!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:11   #134
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dasz radę. Ja miałam przed ciążą robione właśnie 75 g jest do przeżycia
Ja to pamiętm, ze potem trzy razy szczotkowałam zęby bo ciągle miałam wrażenie, ze są tym cukrem oblepione

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja tez piłam 75g ale nie czekałam w przychodni 2 h tylko poszłam do domu.A w Diagnostyce babka mówiła że trzeba u Nich czekać

ja zamówiłam koszule do szpitala
poka poka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:16   #135
brumek
Zakorzenienie

Hej, hej
Od rana 6 stron napisałyście. Wywalą mnie z pracy, zobaczycie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No ja planuje jak długo się da. Jestem z tych, co nie lubią w domu siedzieć. Śmieje się nawet, że ja mogę nawet z prosto z pracy w przerwie śniadaniowej na porodówkę jechać, do szpitala nie mam daleko. A poważnie, to jak już będę wielka jak wieloryb i ciężko będzie mi się do pracy dotoczyć, to się nad zwolnieniem zastanowię.
Co do pracy, to ja też chcę pracować do samego porodu, jeśli się da. Myślę, że to po prostu uczciwe.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moi dwaj chłocy cały czas chodzą na boso.Cały rok.A latem po podwórku też.Ściągają skarpetki,kapie wyrzucaja.
No i super! Każdy ortopeda Ci powie, że to super zdrowe dla stóp. Dzięki temu lepiej się kształtują, nie ma płaskostopia, jest dobre ukrwienie itp. Mądre dzieci, wiedzą co dobre
Stary 2011-02-23, 14:23   #136
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

poka poka
takie tanie wziełam

http://aukcjewp.wp.pl/koszulka-koszu...475475144.html

http://aukcjewp.wp.pl/koszulka-koszu...475475144.html
wziełam ta co polowa gladka a na drugiej str zyrafy

http://aukcjewp.wp.pl/xxl-frotte-szl...463048853.html
Stary 2011-02-23, 14:26   #137
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dasz rade wez cytrynke to nie takie zle.Ja lubie slodkie i myslałam ze ta glukoza bedzie gorsza piłam tez 75g
no właśnie w tym laboratorium nie pozwalają dodawać cytrynki będę musiała przeżyć to na żywca ale dziękuję wszystkim za słowa otuchy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:32   #138
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Co do pracy, to ja też chcę pracować do samego porodu, jeśli się da. Myślę, że to po prostu uczciwe.
W tym kraju nie warto być uczciwym

Ja siedze w domu ze względu na zły początek, teraz mogłabym iśc, no pomijaac to chore ucho, ale z ciaza ok. Ginekolog mi powiedział wprost,ze mi wypisuje, bo ja chce. Nie mam wyrzutów sumienia, ze naciągam nasze państwo, bo zasiłek wypłała mi już ZUS. A za samo siedzenie w domu mam kilka stów więcej, bo liczy się średnia roczna A za chodzenie do pracy do porodu nikt mi orderu nie da...
Ale widocznie nie masz cięzkiej pracy skoro siedzisz na wizazu. A czy to włąśnie uczciwe,ze swoj czas pracy poswięcasz swoim prywatnym sprawom/rozrywkom? I prosze nie pisz,ze sie wyrabiasz z obowiązkami, to masz prawo, bo to hipokryzja będzie.

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2011-02-23 o 14:33
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:32   #139
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:

ja robiłam z córką ok 20tygodnia,jeśli masz miec cukrzycę ciążową i już zrobisz to na pewno nie będzie za wcześnie.
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Koło 20-22 tygodnia, ja idę w piątek na wizytę to mam dostać skierowanie
Zgodne jesteście z panią doktor z nfz
dzięki

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jest, upragniony

zdjęcia z aukcji
i Filip w wózku, bo wyjść nie chce i nie mogę przepiąć spacerówki na gondolę
zajefajny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi kładli do głowy ze 50ta to na oczatek (i tu 1h czekania) a jak wyniki zle to 75. a mojej kolezance dali bez zadnego wskazania od razu 75... wiec nie wiem uz jak to powinno byc...
dostałam 50 i położna kazała pół cytryny wcisnąć, bo "po co się katować"
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 14:33   #140
marzena_S
Zadomowienie

I ja melduję się w kolejnej części.
Dołączam do klubu czarnej kupy- czyli osób zażywających żelazo.
Masakra jakaś, wydawało mi się, że wreszcie uporałam się z zatwardzeniami, a po żelazie wszystko wróciło, a najgorsze jest to że kiwi czy kawa już tak szybko na mnie nie działają.

Z kolei dzisiaj po 10 dniowej kuracji uroseptem oddałam mocz do badania i czekam z niecierpliwością na wyniki. (poprzednio wyszły mi tragiczne, jak to stwierdziła gin)

Wasze ciuszkowe zakupy prześliczne, aż nie chce się wierzyć że za takie grosze można w lumpkach czy allegro znaleźć takie piękne rzeczy.
Ja na razie z ciuszkami muszę się powstrzymać, bratowa odłożyła mi jakieś ubranka po bratanku, więc jak będę wiedziała co mam to będę mogła uzupełnić zapasy.

Widzę też, że rozpoczął się temat wózków- naszym faworytem na razie jest x-lander.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:34   #141
zanka205
Zakorzenienie

ale nudy... chłopy moje śpią

Stary 2011-02-23, 14:36   #142
lemoorka
Zakorzenienie

Dziubek mieszkasz blisko mnie bo Siemianowice, gdzie zamierzasz rodzić??

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Widzę też, że rozpoczął się temat wózków- naszym faworytem na razie jest x-lander.

A moim navington
Stary 2011-02-23, 14:37   #143
zanka205
Zakorzenienie

aha jeśli chodzi o mój wózek 3-kołowy, to można kupić na allegro podwójne kółko przednie i przepiąć, no i ma się Buzz 4 a nie 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buzz4_wave.jpg (62,1 KB, 25 załadowań)

Stary 2011-02-23, 14:39   #144
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
aha jeśli chodzi o mój wózek 3-kołowy, to można kupić na allegro podwójne kółko przednie i przepiąć, no i ma się Buzz 4 a nie 3
Jak popatrzałam na ten wózke to mi sie ze zjezdzalnia najpierw skojarzyl
Stary 2011-02-23, 14:45   #145
BABONIK
Zadomowienie

Marzena_S a wiesz,że ja po żelazie to normalnie mam prawie biegunkę... ja tam żelazo sbie chwalę

Karolineee-trzymaj się!!!!nie rozkładaj się,za dużo tu już rozłożonych

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

a co do tematu L4 w ciązy,ja uważam,że każdej ciężarnej się należy,a to jak chce spędzic ciążę t jej indywidualna sprawa.więc dla mnie każde wyjście; czy L4 w domku czy chodzenie do pracy jest uczciwe. ale wiem,że to temat rzeka i temat ostrych dyskusji,najlepiej go nie poruszac alb nie starac się nikogo obrażac. bo ludzie kradną,zabijają, kłamią itd... to dopiero nieuczciwe.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 14:50   #146
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja własnie wstawiłam obiad i zraz bede robic deser owoce , galeratka, bita smietana
Stary 2011-02-23, 14:51   #147
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]a co do tematu L4 w ciązy,ja uważam,że każdej ciężarnej się należy,a to jak chce spędzic ciążę t jej indywidualna sprawa.więc dla mnie każde wyjście; czy L4 w domku czy chodzenie do pracy jest uczciwe. ale wiem,że to temat rzeka i temat ostrych dyskusji,najlepiej go nie poruszac alb nie starac się nikogo obrażac. bo ludzie kradną,zabijają, kłamią itd... to dopiero nieuczciwe.
DLa mnie jest to irytujace, gdy ktoś mówi,ze uczciwe w ciazy jest chodzenie do pracy. Wynika z tego,że ja okrada nasze państwo i przeze mnie posrednio taka ciezka sytuacja w kraju........
A czy uczciwe jest,ze płace wysokie składki na słuzbe zdrowia, z ktorej nie korzystam, bo są limity i terminy?
Pokolenia naszych mam/ciotek/babć też uważaja,że w ciazy sie do pracy chodziło,że ciaza nie jest stanem anormalnym. Moj szef, korego zona byla od poczatku na L4 jak sie dowiedzial,ze jestem w ciazy to powiedzial mi,ze ciaza nie choroba i mam chodzic do kwietniai zaczal po mnie jezdzic. Uczciwe? Nieuczciwe. Tesciowa jak skladala mi zyczenia noworoczne zyczyla mi podwyzki i jakie bylo jej zdziwienie,ze nie zamierzam w 2011 sie pokazac w pracy. A potem mi tylko docinala czy sie wychorowalam juz by isc do pracy.Bo pewnie prace strace. Juz stracilam i mi to lotto OD razu zlikwidowlai moje samodzielne stanowisko bym nie mogla wrocic. Pewnie uwzacie,ze jakbym chodzila to by nie zlikwidowali?

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2011-02-23 o 14:52
Stary 2011-02-23, 14:57   #148
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
W tym kraju nie warto być uczciwym

Ja siedze w domu ze względu na zły początek, teraz mogłabym iśc, no pomijaac to chore ucho, ale z ciaza ok. Ginekolog mi powiedział wprost,ze mi wypisuje, bo ja chce. Nie mam wyrzutów sumienia, ze naciągam nasze państwo, bo zasiłek wypłała mi już ZUS. A za samo siedzenie w domu mam kilka stów więcej, bo liczy się średnia roczna A za chodzenie do pracy do porodu nikt mi orderu nie da...
Ale widocznie nie masz cięzkiej pracy skoro siedzisz na wizazu. A czy to włąśnie uczciwe,ze swoj czas pracy poswięcasz swoim prywatnym sprawom/rozrywkom? I prosze nie pisz,ze sie wyrabiasz z obowiązkami, to masz prawo, bo to hipokryzja będzie.
Ja się z tym nie zgadzam. Mi uczciwość do tej pory, a żyję już 30 lat, zawsze się opłacała. Nie narzekam na wysokie podatki ani składki. Zarabiam, płącę podatki, a potem sobie z tego korzystam jesli potrzebuję, n. w postaci zwolnień, leczenia na NFZ itp. Nie ma powodów do narzekań. Natomiast nie podoba mi się postawa, gdy ktos nie pracuje, nie płaci skłądek, oszukuje zaniżając podatki, a potem narzeka że nie ma ubezpieczenia czy coś takiego. Ale każdy robi jak uważa...
Stary 2011-02-23, 14:59   #149
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Pierwszy dzień nowego wątku a już tyle stron do nadrobienia

Zaglądałam na listę i nie mogę uwierzyć ile z nas zna już płeć...
Ja mam wizytę 4.03 i mam nadzieję że też się wreszcie dowiem

JustPi - zastanawiamy się właśnie nad taką opcja łóżeczka (ale chyba najpierw je kupimy a potem będziemy latać z meblami - ja to muszę widzieć na żywo)
dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 15:01   #150
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja się z tym nie zgadzam. Mi uczciwość do tej pory, a żyję już 30 lat, zawsze się opłacała. Nie narzekam na wysokie podatki ani składki. Zarabiam, płącę podatki, a potem sobie z tego korzystam jesli potrzebuję, n. w postaci zwolnień, leczenia na NFZ itp. Nie ma powodów do narzekań. Natomiast nie podoba mi się postawa, gdy ktos nie pracuje, nie płaci skłądek, oszukuje zaniżając podatki, a potem narzeka że nie ma ubezpieczenia czy coś takiego. Ale każdy robi jak uważa...
Zwolnienie może CI wypisac lekarz na prywatnej wizycie. I nie musisz mieć ubezpieczenia.
A przepraszam czy korzystałaś/korzystasz ze specjalistycznych poradni? Wiesz ile się czeka np na rehabilitacje czy rezonans meagnetyczny? Polotra roku temu staralam sie o RM i we wrzesniu wpisano mnie na marzec przyszlego roku. A na rehabilitacje we wrzesniu wpisano mnie na maj przyszlego roku. Była to jeszcze wielka niewiadoma, bo niewiadomo jak z kontraktami. I co zrobilam za rezonans z wlasnej kieszeni i za rehabilitacje tez. Wiec te kilka tysiecy, ktore wplacam na NFZ mija sie z celem.......
Dopoki CI cos nie dotknie mozesz miec takie zdanie.
Nie pracujac, a bedac zarejesterowanym w UP jestes ubezpieczona.

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2011-02-23 o 15:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości