Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-27, 12:59   #121
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, który będzie Bartek, może ten pierwszy który wyskoczy z brzuszka

Oj Kajtek u nas nie przejdzie :P
mi sie podoba Adas, Piotrus, Kubus, Damian, Nataniel

U mnie zaczal sie troszke brzuszek ruszac, jak mała mocniej kopnie i nawet moj maz, ktory nie jest w stanie wyczuc reka ruchow Darii widzi jak sie wybrzusza czasem jakies miejsce swietne uczucie
Wczoraj w carrefurze widzialam wanienki roznej wielkosci i nie wiem jaka trzeba kupic? mniejsza czy wieksza? dodam ze mamy gleboki brodzik zamiast wanny.

Ostatnimi czasy mialam glukoze (2 podejscie), ktora przeszlam zupelnie bezbolesnie, czulam sie super i wyniki wyszly wspaniale

Poza tym zaczela leciec mi siara z piersi dzis wybrudzilam koszule nocna mam nadzieje, ze w pracy nie bede miala mokrych bluzek

Wciaz sie tez zastanawiam czy isc na usg 3d, chyba to najwyzsza pora? ale moj maz nie jest przekonany do tego, bo wlasciwie to chyba jest ono tylko po to, zeby sobie z wierzchu poogladac dziecko - a z drugiej strony fajnie zobaczyc twarzyczke naszego bąbla

usciski

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 12:59   #122
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Zgadza się, wszystko sam robi, jedynie czego sie nie tyka to prądu bo się nie zna na tym, a tak to wszystko sam, jak już będzie koniec wszystkiego to zrobię zdjęcia i wstawię

bardzo chetnie poogladamy

moniqac a u ciebie jak z remontem?
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:08   #123
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja tez mam mase prasowania, ale jestem padnieta...

a to masz bodziaki z dlugim rekawkiem do polspioszkow?
Tak
Mam i z długim i z krótkim po kilka

mimbi Bartosz i Bartłomiej Dobre

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:13   #124
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ojej jak zazdroszczę świeżutkiego mieszkanka!!! trzymam kciuki żebym się mogła już wprowadzić w sobote najpóźniej - ale będę musiała brać urlop poniedziałek i wtorek na sprzątanie z teściową .

aha - i gdzie kupujesz firanki? moja teściowa mi szyje, ale czasem wolałabym sobie po prostu iść i kupić.
aaaaaaaaaaaaaaa! monia bedziemy sie wprowadzac w tym samym czasie mam nadzieje bo z rodzicami dluzej nie dam rady

tesciowa tez mi zaproponowala firany chyba skorzystam
Stary 2011-02-27, 13:27   #125
dorkabl
Zadomowienie

Dobiegłam, doczytałam

Tak sie wczoraj na imieninach objadłam ze doświadczyłam pierwszej w życiu zgagi...proszę nie gratulować. Gdybym sie wcześniej o zgadze nie nasłuchała to kazała bym Tż-owi po pogotowie dzwonić że mi sie cos z klata dzieje! Ryli!

Poza tym to mam twardy brzuch i jest mi nie wygodnie :/

JanuszAgnieszka nie jestem do końca pewna ale na 3D i 4D możesz sobaczyć wargi dziecka, czyli wykluczyć rozszczep. Bo kość podniebienia to na normalnym zobaczysz ale warg juz nie. Jesli krucho u was z kasa to rozumiem , ale ja bym poszła i byłam hihi
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:30   #126
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
mi sie podoba Adas, Piotrus, Kubus, Damian, Nataniel

U mnie zaczal sie troszke brzuszek ruszac, jak mała mocniej kopnie i nawet moj maz, ktory nie jest w stanie wyczuc reka ruchow Darii widzi jak sie wybrzusza czasem jakies miejsce swietne uczucie
Wczoraj w carrefurze widzialam wanienki roznej wielkosci i nie wiem jaka trzeba kupic? mniejsza czy wieksza? dodam ze mamy gleboki brodzik zamiast wanny.

Ostatnimi czasy mialam glukoze (2 podejscie), ktora przeszlam zupelnie bezbolesnie, czulam sie super i wyniki wyszly wspaniale

Poza tym zaczela leciec mi siara z piersi dzis wybrudzilam koszule nocna mam nadzieje, ze w pracy nie bede miala mokrych bluzek

Wciaz sie tez zastanawiam czy isc na usg 3d, chyba to najwyzsza pora? ale moj maz nie jest przekonany do tego, bo wlasciwie to chyba jest ono tylko po to, zeby sobie z wierzchu poogladac dziecko - a z drugiej strony fajnie zobaczyc twarzyczke naszego bąbla

usciski
moja bratowa przyszla w czerwcu rodzi i bedzie wlasnie nataniel
kube mam psa

ja po obiadku bede sie lenic i bede na podgladzie
Stary 2011-02-27, 13:32   #127
bzyczka1
Zakorzenienie

Na zwykłym usg jak jest dobry sprzęt to tez wargi można zobaczyć..my przynajmniej widzieliśmy, na 3d 4d widać rysy twarzy których na zwykłym nie zobaczysz.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 13:37   #128
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

właśnie to samo bzyczka chciałam napisać

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:37   #129
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

JanuszAgnieszka nie jestem do końca pewna ale na 3D i 4D możesz sobaczyć wargi dziecka, czyli wykluczyć rozszczep. Bo kość podniebienia to na normalnym zobaczysz ale warg juz nie. Jesli krucho u was z kasa to rozumiem , ale ja bym poszła i byłam hihi
pieniadze mamy, tylko wlasnie sie zastanawiamy czy jest po co isc - choc ja nie ukrywam ze bym chciala

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja bratowa przyszla w czerwcu rodzi i bedzie wlasnie nataniel
kube mam psa

ja po obiadku bede sie lenic i bede na podgladzie
ja mam dalekiego kuzyna Nataniela - piekne biblijne imie a Kube mialam chomika

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Na zwykłym usg jak jest dobry sprzęt to tez wargi można zobaczyć..my przynajmniej widzieliśmy, na 3d 4d widać rysy twarzy których na zwykłym nie zobaczysz.
ja warg nie bardzo widzialam na zwyklym usg i ogolnie przez brzuch to u mnie malutko widac (chyba za duzo tluszczyku). Moze przekonam meza do tego 3d

Stary 2011-02-27, 13:47   #130
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
pieniadze mamy, tylko wlasnie sie zastanawiamy czy jest po co isc - choc ja nie ukrywam ze bym chciala

ja mam dalekiego kuzyna Nataniela - piekne biblijne imie a Kube mialam chomika

ja warg nie bardzo widzialam na zwyklym usg i ogolnie przez brzuch to u mnie malutko widac (chyba za duzo tluszczyku). Moze przekonam meza do tego 3d
hehe to u nas sie te kuby zwierzaczyly
Stary 2011-02-27, 13:47   #131
spice1985
Zadomowienie

HejJak zwykle tempo zabójcze Zajrzałam na chwilę bo trzeba by się za obiad zabrać w końcu Mąż na razie sam walczy w kuchni z kotletami,bo ja Was doczytywałam Idę mu pomóc.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 13:52   #132
dorkabl
Zadomowienie

JanuszAgnieszka a jakie ma mąż argumenty za tym żeby nie robić 4D?
Mój to się cieszył jak szpak na wiosnę.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 13:59   #133
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
My nie robiliśmy bo nie podobają mi się te 3d...dziecko wygląda jakby z wrzątku je wyciągnęli albo jakby się topiło. Ale to tylko moje zdanie A medycznych przeciwwskazań to nie mam.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:00   #134
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie ma argumentow, tylko mowi, ze to chyba niepotrzebne, ale jednak doszlismy do wniosku ze idziemy i we wtorek o 17:20 zobaczymy swoja dziecinke!!! koszt 200 zł dostaniemy zdjecia i filmik

Stary 2011-02-27, 14:01   #135
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Melduje się z Piotrusiem na nowym wątku
jak wy lecicie z tymi postami...padłam jak zobaczylam

ale grzecznie nadrobiłam wszystko

kochane powiem wam tak...teściowa w końcu w domu!!!
zrobili jej zabieg i wczoraj ja przywieźliśmy...
masakra z nią była, bo jej pomysły typu: "weźmiecie krzesełko i mnie wniesiecie po schodach" ( na drugie piętro 120 kg babę), sprawiały, że miałam ja ochotę strzelić
Ale najważniejsze, że już po...bo miałam dość tego szpitala...
w sumie to jest pewne, że jeszcze tam wróci za 8 tyg. na jeszcze jeden zabieg...ale jak na razie o tym nie myślę...

no i co jeszcze...
spałam dzisiaj ponad 12 godzin...
dzidziolek był w nocy grzeczny, że jak sie obudziłam to pukałam do niego i się pytałam, czy wsio ok, bo jakis cichutki jest...
odpukał raz i dalej cisza...
dał mi do zrozumienia, że ma lenia i nie będzie sie udzielał przy niedzieli

rzucił mi sie w oczy temat szpitali i powiem wam tak...
mój szpital też nie ma najlepszej opini...
a juz w necie to szczególnie...
ale kobiety głóównie narzzekaja na o, że położna taka, czy taka, że lekarz nie takiitp.
ale żadna nie widzi tego, że maja oddzieł dla noworodków i jakby co to dalego nie mają by dzidzie ratować...
i ze wzgledu na to mam gdzieś to czy położna będzie miła itd. ja zniose wiele, najważniejsze jest maleństwo...ono sobie samo nie poradzi...
a wiem, też że te połozne też nie sa takie straszne jak je opisuja... chyba niektóre mają zbyt wygórowane wymagania...to tyle

Eweska u mnie był spór nad imieniem, czy Piotruś czy Bartuś, więc jakby były bliźniaki to by na pewno taki zestaw pozostał:P A Bartusia gratuluję, bo to był mój typ od samego początku
I Adrian tez mi, się bardzo podoba, ale mój brat ma na imie Adrian i tez odpadło w przedbiegach

ddaaiissyy i niewypał z łososiem
wszystko byłoby ok, gdybym nie była zbudyniała i nie zapomniała łososia kupić
będzie spaghetti
ale nie odpuszczę i zrobię na dniach

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-02-27 o 14:17
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:22   #136
matallewar
Zakorzenienie

Mam zbudyniały mózg

Źle siostrze PITa rozliczyłam i musiałyśmy pisać korektę.

Sobie i tż też źle Bo zapomniałam wpisać kosztów
Powinno się mnie odizolować, bo jestem niebezpieczna dla otoczenia, w ogóle nie myślę

Chyba zbieramy się do tego szpitala i potem do szkoły rodzenia...
Nie piszcie za dużo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:32   #137
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Witam niedzielnie drogie panie
Pierwsze co chcialam to pogratulowac Eve1603 super ze dziewczynka a zdjecia jej buzki po prostu rewelacja moja tez miala na usg takie wydatne usteczka
my ogladamy z mezem teraz skoki

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
w ogole to sapie jak stara lokomotywa. wy też tak macie??
jeju masakra po prostu. wczoraj jak szłam do tej kuzynki to tż umył mi włosy (ale było śmiechu 2 razy mnie przytopił "niechąco " :P ) wymodelowałam je wyprostowałam pomalowałam sie ubrałam i... stwierdziąłam ze moglabym iść spać bo jestem styrana jakbym pole kartofli przekopała
ja rowniez sapie, nawet mycie naczyn sprawia mi trudnosc, nie mowiac o kapieli, zakladaniu butow I CHODZENIU PO SCHODACH

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

pijecie kawę ? ja jakoś nie moge jej odstawić, niby trochę mniejsza niż zwykle, na zmianę parzona i rozpuszczalna, ale normalnie jakoś nie mogę bez kawki.

dzisiaj kończymy z Maluszkiem 6 miesiąc
wiesz jak za mna kawka chodzi? szczegolnie rozpuszczalna z mleczkiem ale nie pije bo nie mam, zawsze zapomne kupic

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
no na cale szczecie. jakos te dzieci o ktorych slysze ze stanu przedrzucawkowego niezle sie trzymaja co mnie ogromnie cieszy
ja juz w 29t jakos dostalam zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek i juz wczesniej bylo wiadomo co i jak. zanim trafilam do szpitala jezdzilam na ktg codziennie i to wlasnie na pare h. potem b.czesto usg, prawie codzien, szpital, przetrzymali mnie do 34t. mysle ze tez duzo ryzykowali, a ostatnie dwa dni ja bylam pewna ze on sie urodzi niedotleniony. niczego sie tak nei balam. jak go wyciagneli rozowego(niesinego) placzacego(uff) to myslalam ze umre ze szczescia ze zyje. takiej tez tresci polecialy smsy do rodzinki
moj szczesciarz dostal az9 na 10 pkt!!!!
tylko problem z oddychaniem mial, zapadnieta klatke, a reszta ok
duzo przezylas ale najwazniejsze ze synek teraz zdrowy i ciesze sie ze z obecna ciaza nie masz takich problemow i oby tak dalej. Mam nadzieje ze to zwapnienie tez sie wchlonie. Trzymam kciuki i jestem dobrej mysli, nie moze byc inaczej

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Dzien dobry
pol nocy nie spalam, nie wiem czy z wrazenia czy co, Maya kopala jak wsciekla, od rana znowu zaczela akcje czasem juz boli, ale jeszcze jest ok.

Dobra, jem sniadanie i chyba ide cos rozowego kupic Milej niedzieli
a wiesz czemu tak kopala? bo czuje ze jej mamusia jest szczesliwa
idz i kupuj ile sie da! przeciez twoja coreczka musi slicznie wygladac

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Średnio wyspana jestem, mam problemy z przewracaniem się z boku na bok, muszę to robić na etapy, bo inaczej mnie strasznie boli z boku
mam identyko, a jak juz sie przekrece na ten drugi bok to tak mnie ciagnie okropnie na plecach to w ogole lezec nie moge, tchu mi brakuje...

malenka kopie jak szalona, dzisiaj Tż trzymal reke na brzuchu z pol godziny i ona sie tak cieszyla (z tego chyba) , nie poznaje jej
naprawde reakcja na cieplo taty dloni byla niewiarygodna, jestem w szoku.
No tego czuje jej nozki tuz po cyckami, rzeklabym nawet ze pod zebrami, znowu urosla

ja dzisiaj mialam obiad bez rewelacji, piersi z kurczaka, ziemniaki i kalafiorek. Za to wypilam dwie szklanki hop coli i calego kubusia litrowego chodzi za mna cos zimnego, kwaskowego-lody

ktoras z was (przepraszam nie pamietam ktora) pisala, ze jej Tż chcialby synka, ale cieszy sie z corki. U mnie to samo, maz bylby dumny z syna, ale ja wiem ze to juz dla niego bez znaczenia. W koncu to nasza coreczka nie zamienie jej na nic
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:35   #138
bzyczka1
Zakorzenienie

JanuszAgnieszka może to zależy od sprzętu gina bo my na zwykłym usg widzieliśmy nawet dziurki od nosa ale 3d/4d mieliśmy robione w cenie więc problemu z wyborem nie mieliśmy.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:39   #139
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka może to zależy od sprzętu gina bo my na zwykłym usg widzieliśmy nawet dziurki od nosa ale 3d/4d mieliśmy robione w cenie więc problemu z wyborem nie mieliśmy.
niby chodze do nowego gabinetu, wiec powinni miec dobry sprzet, ale kto tam wie lekarka tez stwierdzila, ze przez brzuch u mnie slabo widac dajac do zrozumienia, ze za duzo tluszczyku w kazdym razie juz sie zapisalam na usg 3d

Stary 2011-02-27, 14:43   #140
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie drogie panie
Pierwsze co chcialam to pogratulowac Eve1603 super ze dziewczynka a zdjecia jej buzki po prostu rewelacja moja tez miala na usg takie wydatne usteczka
my ogladamy z mezem teraz skoki

ja rowniez sapie, nawet mycie naczyn sprawia mi trudnosc, nie mowiac o kapieli, zakladaniu butow I CHODZENIU PO SCHODACH

wiesz jak za mna kawka chodzi? szczegolnie rozpuszczalna z mleczkiem ale nie pije bo nie mam, zawsze zapomne kupic

duzo przezylas ale najwazniejsze ze synek teraz zdrowy i ciesze sie ze z obecna ciaza nie masz takich problemow i oby tak dalej. Mam nadzieje ze to zwapnienie tez sie wchlonie. Trzymam kciuki i jestem dobrej mysli, nie moze byc inaczej

a wiesz czemu tak kopala? bo czuje ze jej mamusia jest szczesliwa
idz i kupuj ile sie da! przeciez twoja coreczka musi slicznie wygladac

mam identyko, a jak juz sie przekrece na ten drugi bok to tak mnie ciagnie okropnie na plecach to w ogole lezec nie moge, tchu mi brakuje...

malenka kopie jak szalona, dzisiaj Tż trzymal reke na brzuchu z pol godziny i ona sie tak cieszyla (z tego chyba) , nie poznaje jej
naprawde reakcja na cieplo taty dloni byla niewiarygodna, jestem w szoku.
No tego czuje jej nozki tuz po cyckami, rzeklabym nawet ze pod zebrami, znowu urosla

ja dzisiaj mialam obiad bez rewelacji, piersi z kurczaka, ziemniaki i kalafiorek. Za to wypilam dwie szklanki hop coli i calego kubusia litrowego chodzi za mna cos zimnego, kwaskowego-lody

ktoras z was (przepraszam nie pamietam ktora) pisala, ze jej Tż chcialby synka, ale cieszy sie z corki. U mnie to samo, maz bylby dumny z syna, ale ja wiem ze to juz dla niego bez znaczenia. W koncu to nasza coreczka nie zamienie jej na nic
za mnez jakies kwasne lody chodza

chyba jutro zrobie to http://mybestfood.blogspot.com/2007/...cytrynowy.html
Stary 2011-02-27, 14:47   #141
Zytus
Rozeznanie

Dziekuje za mile komentarze co do brzusia
Ja juz po spacerku,oczywiscie jak wrocilam z niego to dopiero ładnie slonko wyszlo, wiec zjem co nieco, troche odsapne i moze pojde jeszcze raz.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 14:58   #142
Paulizia
Wtajemniczenie

Dorkabl moj lekarz na usg 2D sprawdzal gorna warge i bylo naprawde dobrze widac. Bylo tez widac jak memla sobie ustami jakby cos jadl
Z reszta lekarz bada dziecko tylko na usg 2D, a 3D to jaki bajer Tak mi sie wydaje...
Stary 2011-02-27, 15:07   #143
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dorkabl moj lekarz na usg 2D sprawdzal gorna warge i bylo naprawde dobrze widac. Bylo tez widac jak memla sobie ustami jakby cos jadl
Z reszta lekarz bada dziecko tylko na usg 2D, a 3D to jaki bajer Tak mi sie wydaje...
no mi sie tez wydaje ze 3d to bardziej dla rodzicow, zeby sobie zwizualizowali lepiej dziecko, ale poniewaz to nasz 1 bobas to sobie pozwolimy na taki wydatek, przy 2 dziecku bedziemy mogli zweryfikowac, co warto robic a czego nie

Stary 2011-02-27, 15:19   #144
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

moja gin ma u sibie w gabinecie 3d i nie mileismy raczej nic do gadania, jakie chcemy bo sie przełączyła z 2d na 3d...ale ja nic nie wiedziałam, i dostalismy tylko jedno zdjęcie bez filmiku, bo jej sie cos tam skasztaniło i nie mogła nagrywać
a na zdjęciu to za dużo nie widać...
dobrze, że nie kosztowało nas 200zł...
za usg z wizyta wzięła 140 zł.... myślę, że nie dużo...
Stary 2011-02-27, 15:30   #145
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
zgodze sie ze 3d to taki bajer. ale z drugiej strony to moj gin ma zwykle usg i to takie beznadziejne ze szok. ciesze sie ze pojechalam na 3d bo dzieki temu mogl dokladnie zbadac malego na super sprzecie a to wazne. jednak wole wiedziec jak cos ma byc nie halo.

wiec wszystko zalezy na jakim sprzecie robi sie badania normalnie, jak na zwyklym a dobrym jakosciowo to mozna sobie odpuscic 3d, a jak na kiepskim no to chyba warto zrobic.

tez mnie kiedys nurtowal ten temat czy 3d cos daje, zaglebilam sie w forum i laski pisaly ze przez 3d cos tam lekarz zauwazyl czgo by nie bylo normalnie widac, jedna pisala cos o pepowinie na szyji ale nie wiem czy to wiarygodne informacje

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

a po za tym to leze z okropnym bolem brzucha. brzucha w sensie zoladka a nie dzidziolka. niewiem czy mam wirusa jelitowego czy to stres, ale biegiem wracalam ze spaceru do domu, zeby zdarzyc do wc

czuje ze to nie koniec rewolucji.
Stary 2011-02-27, 15:38   #146
agus87
Zakorzenienie

agnieszka_pe wspolczuje kochana
za to ja mam taki bol spojenia lonowego, ze jak za dlugo poleze na prawym boku to jest tragedia
nie umiem wstac, nie umiem nogi podniesc
boze, bol niesamowity
Stary 2011-02-27, 15:38   #147
Weredka
Zadomowienie

Właśnie złożyłam PIT przez Internet za radą Anulinki. Ciekawe jak długo będę czekać na zwrot...
Dziękuję Anulinko
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-27, 16:03   #148
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
a po za tym to leze z okropnym bolem brzucha. brzucha w sensie zoladka a nie dzidziolka. niewiem czy mam wirusa jelitowego czy to stres, ale biegiem wracalam ze spaceru do domu, zeby zdarzyc do wc

Aga_Pe oby szybko Ci przeszło i okazało się jednak, że to tylko stresior! .. a nie coś poważniejszego!!
A jak relacje z TŻtem? Mam nadzieję, że już zgoda!

Ja wróciłam od kumpeli i jestem cała happy Koleżanka upolowała mi zestaw z misiem ze Smyka!! Moniqac, Mary słyszycie?
Miałyście dziewczynki rację.. jest cudowny Mam "68"
Wrzucam fotę jako dowód, że to nie tylko przechwałki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00161.jpg (125,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00143.jpg (111,4 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-27 o 16:09
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 16:08   #149
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(...) za to ja mam taki bol spojenia lonowego, ze jak za dlugo poleze na prawym boku to jest tragedia
nie umiem wstac, nie umiem nogi podniesc
boze, bol niesamowity
Aga87 i masz tak cały czas?? Jejciu bidulka Jak ty w nocy śpisz? Tylko na prawym??
Stary 2011-02-27, 16:13   #150
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewuszki!
szafa wydana, pusto bez niej okrutnie
bylismy na obiadku a teraz obzeramy sie lodamy smietankowymi z wisniami i czekolada w nagrode, zaraz bedziemy filmik jakis zarzucac, cobny wykorzystac niedziele jak nalezy!

Cytat:

biedactwo, mam nadzieje, ze juz ci troche przeszlo i czujesz sie juz lepieh
Cytat:
no mi sie tez wydaje ze 3d to bardziej dla rodzicow, zeby sobie zwizualizowali lepiej dziecko, ale poniewaz to nasz 1 bobas to sobie pozwolimy na taki wydatek, przy 2 dziecku bedziemy mogli zweryfikowac, co warto robic a czego nie
bardziej dla rodzicow, choc tez lekarka nam pokazywala, ze wszystko ok, ale jak bylismy w szpitalu na USG zwyklym w 18 tygodniu to wszystko bylo widac tak dokladnie jak na 3D chyba.
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

Witaj Kasiu!
ja ostatnio mam tak samo z tym lezeniem na plecach! jak w nocy sie niechcacy przekrece i spie chwile na plecach to sie potrafie obudzic bo mi tchu brakuje
o chodzeniu po schodach nie wspominajac....
a ty jak sie Kasiu czujesz?
Cytat:
Wszystko nowe jest w dużym pokoju i na przedpokoju, miało być jeszcze w kuchni, ale remont nie będzie dokonczony, więc nowe meble musza poczekać :P
ty jestes kobieta niezniszczalna, eweska! normalnie podziwiam cie za ten remont w ciazy z blizniakami
najwazniejsze ze pokoj jest juz skonczony, czekamy na zdjecia
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość

Anula, zapraszam Chętnie się podzielę...
Pewnie juz zjadlas cale drozdzowe?
a ja juz lot zabukowalam...
Moniqac, Daissyyy wstawie zaraz jakies fajne zdjecia do albumu
Princi mnie kolezanka wlasnie odradzila black Swan w ciazy, bo zna mnie i wie ze bym przez tydzien nie spala, wiec czekam jak wyjdzie na DVD
co do przygotowan, no ida ida pelna para, bo sie na Zosie nei mozemy doczekac

mattall bo przylece i ci podprowadze ta poduszeczke..uwazaj

Cytat:
hahaha fjordy jedza z reki jak to pierwszy raz uslyszalam to myslalam ze padne

ja bylam tylko na poludniu od kristiansand po stavanger w sumie, nie w sumie nie, bo raz sie wyprawlismy jeszcze jakies 150km na polnoc, ale tez nad wybrzezem, nie pameitam nazwy ale musielismy chyba 2x promem plynac bo drogi nie bylo

jak ja bylam to lato super bylo, bardzo cieplo, a tz narzeka, ze wlasnie"kupa pogodowa" najczesciej:hahah a: zabojcze okreslenie!!!!!

mnie sie tez bardzo norwegia podobala, ale w uk tez mieszkalismy nad wybrzezem w pieknym miejscu. teraz mi brak tego morza, ehhh
aga bo Norwegia piekna, chyba wlasnie przez polaczenie gor i wody! latem mozna isc na plaze 15 minut od domu a zima na nartki, poza tym ta natura tutaj jest taka dzika i fantastyczna, a Kupa Pogodowa...no coz......nie moge powiedziec, zdarza sie...dzisiaj np nie odpuszcza....

milego popoludnia dziewczynki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości