|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 15,52% |
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
5 | 8,62% |
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
13 | 22,41% |
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
31 | 53,45% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
swiadomie niechcialam czytal linka w tamtej czesci o tym wczesniaczku, ale tyle razy to sie przewijalo w odp dziewczyn ze nie wytrzymalam
![]() ptysza miala dokladnie to samo co ja. mnie sie nikt nie pytal kiedy chce zakonczyc ciaze-na szczescie. mialam podobne cisnienie jak mi mierzyli ostatni raz przed cesarka. pod ktg na koncu lezalam juz po 6h, pare h przerwy i znowu. jak czytam jej apel o wrzucanie kasy na wielka orkiestre tot ak jakbym slyszala siebie. po takim przezyciu juz nigdy nie mozna obojetnie przejsc obok neiktorych rzeczy. na szczescie moj maly urodzil sie pozniej, dluzej bylam w szpitalu i chyba bardziej mnie przetrzymali. przy tej chorobie sie tak ogromnie wlasnie tyje. straszne rzeczy..... |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
witam
![]() ![]() w starym wątku mam chyba ze trzydzieści stron do nadrobienia a raptem od piątku wieczorem jestem mneij aktywna ![]() ![]() ale dziiaj tż na dniówce w pracy więc mogę spokojnie polezeć i poleniuchować ![]() wczoraj byłam u kuzynki ktora rodziła niedawno, w Austrii, ma prawie trzy miesięcznego KOrnela. spokojny nie płacze, zasypia sam w łóżeczku budzi sie jej dwa razy w nocy, i zasypia. miala ekspresowy porod, bo do pierwszego bólu do końca trwało 4 godz. mowila ze bolało jak cholera ale da sie przeżyć. przytyła 17 kg i jak wyszła po porodzie ze szpitala spadło jej juz 10 ![]() tak dla pocieszenia ![]() ![]() ![]() eve gratuluje dziewczynki ![]() ![]() ![]() poza tym masz tak prześlicznego synka ze jestem w nim zakochana ![]() ![]() , Cytat:
![]() od wczoraj boli mnie jak sie sebuś rusza ![]() ![]() w ogole to sapie jak stara lokomotywa. wy też tak macie?? jeju masakra po prostu. wczoraj jak szłam do tej kuzynki to tż umył mi włosy (ale było śmiechu 2 razy mnie przytopił "niechąco " :P ) wymodelowałam je wyprostowałam pomalowałam sie ubrałam i... stwierdziąłam ze moglabym iść spać bo jestem styrana jakbym pole kartofli przekopała ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
witajcie mamuśki w nowym wątku, tytuł wątku rewelacyjny jest
![]() ![]() jutro odbieram wyniki z krzywej cukr. i jestem ciekawa czy będzie wszystko ok. dałam rade wypić bez cytryny, a to przez moja sklerozę, bo zapomniałam sobie wziąć z domu ![]() pijecie kawę ? ja jakoś nie moge jej odstawić, niby trochę mniejsza niż zwykle, na zmianę parzona i rozpuszczalna, ale normalnie jakoś nie mogę bez kawki. dzisiaj kończymy z Maluszkiem 6 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to witam z rana wszystkie mamusie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe ale Ty nie urodziłaś tak wcześnie ?? Jejku nawet nie chcę myśleć ile to zdrowia Cie kosztowało !! Najwazniejsze, że wszystko skończyło się ok.. choc wówczas na pewno byłaś jednym kłębkiem nerwów
![]() Na spotkaniu z koleżankami... wypiłam piwo ![]() ![]() ![]() ![]() atiz, ale jesteś zdolniacha ! saaammmmaaa ?? tak po prostu patrząc na wzór namalowałas ? Bez zadnych szablonów? Wow ! Naprawde podziwiam, bo ja jestem antytalent malarski.. na dowód dodam, ze miałam jedną tróję na swiadectwie maturalnym - z plastyki ![]() Klaterina, to robiłysmy w tym samym czasie glukozkę na mnie wyniki od piątku czekają ale chwilowo nie jestem na miejscu więc dowiem sie dopiero za tydzień. Trzymam kciuki za wyniki. Masz więc dziś powód do świętowania ![]() ![]() Grazin ![]() ![]() ![]() ![]() tez mam taką wizje macierzynstwa, że bede spała o 2-3 godz na dobe i mnie to przeraza ![]() także sapię.. wczoraj poszłam pod prysznic, umyłam włosy, z duzym wysiłkiem wymodelowałam i wysuszyłam a na posmarowanie nóg balsamem brakło już siły ![]() ![]() ![]()
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja juz w 29t jakos dostalam zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek i juz wczesniej bylo wiadomo co i jak. zanim trafilam do szpitala jezdzilam na ktg codziennie i to wlasnie na pare h. potem b.czesto usg, prawie codzien, szpital, przetrzymali mnie do 34t. mysle ze tez duzo ryzykowali, a ostatnie dwa dni ![]() ![]() moj szczesciarz dostal az9 na 10 pkt!!!! tylko problem z oddychaniem mial, zapadnieta klatke, a reszta ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że żadna z nas się nie wypakuje w tej części wątku. Bardzo smutne te historie o których piszecie
![]() Klaterina, co do kawy to ja rano piję Ricore z mlekiem a czasami taką zwykłą rozpuszczalną też z mlekiem, więc tak do końca nie zrezygnowałam ![]() Agnieszka, ale miałaś przeżycia ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-27 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry pol nocy nie spalam, nie wiem czy z wrazenia czy co, Maya kopala jak wsciekla, od rana znowu zaczela akcje ![]() Dobra, jem sniadanie i chyba ide cos rozowego kupic ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
agnieszka na prawdę pogratulować zdrowego synka
![]() ![]() to jest strasznbe jak sie drży o życie własnmego dziecka... masara nie potrafie sobie wyobrazic tego... obyu wszystykie nasze dzieciaczki sie urodzily zdrowe i w terminie!! daisy to faktycznie zaoszczedziłas na kaloriach :P mc flurry bez polewy to praktycznie tylko kalorii co marchewka ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
na fejsikU ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakie kolory ścian polecacie do sypialni? Chyba czeka nas malowanie jednego pokoju a kompletnie nie wiem na jaki kolor ![]() ![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
Witam niedzielnie! u nas wreszcie wyszlo slonce bo sniezycach dnia wczorajszego, juz mam DOSYC SNIEGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! wlasnie robi sie sniadanko(w moim przypadku juz drugie ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez!!! wczoraj jak pojadlam u znajomych brzuch mnie tak ciagnal, pod prysznicem nie mialam sily rak podniesc, zeby sie dobrze namydlic, maaasaaakraaa, ale sa gorsze rzeczy wiec i my damt rade ![]() Moria no naprawde tytul przerobiony pierwsza klasa ![]() mojemu Tztowi sie pochwalilam, a on ze przeciez wierszokletka ze mnie ![]() zaluje tylko ze w Ikei nie bylismy...jak ja dotrzymam do wtorku... anulinkaa no wlasnie tempo zycia trzeba zwolnic! zalecenie pana doktora! ![]() daissyyy no wlasnie jak pisalam mam dosyc snieguuu....od listopada mamy mega zime w tym roku, zaczelo sie 20 stopniowymi mrozami i przywalilo sniegiem i od tej pory juz chodnika nie widzialam, tylko snieg i lod..buuuuuu, na szczescie w tym tygodniu ma byc na plusie 1-2 stopnie wiec moze troszku stopnieje, bo juz nie mam sily! dzis sloneczko, ale co ja wam opowiadam, mozecie przeciez podejrzec w TV ![]() siasiek dziecko juz na Safari wyprawione? andziot wczoraj jakl zasnal to dalej spi ![]() caluje was wszystkie i ide pysznosci zajadac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki w nowym wątku
![]() Ja już żyję myślą o piątku / sobocie - może uda nam się wprowadzić z powrotem do naszego domkuuuuuuuuuuu ![]() ![]() Grazin - tak... też sapie jak lokomotywa ![]() ![]() daisy - uwielbiam Cie ... be zpolewy ![]() ![]() anula - jak ja Ci współczuję tego śnieguuuuuuu ... ja bardzo lubie śnieg (czasem i najlepiej tylko w górach ![]() ![]() ps. - wiesz, że mamy ten sam tp? ![]() jakie dzisiaj zjadłam pyszne śniadanko kanapeczki: chlebek, masełko, almette jogurtowe, jajeczko na twardo, pomidorek i szczypiorek - najadłam się a jeszcze bym wsunęła - znowu mam to co na samiutkim początku ciąży - jadłabym na okrągło jajka ![]() Klaterina - ja piję gdzieś od 7 miesiąca prawie codziennie kawę, albo rozpuszczalną albo bardzo słabą z ekspresu - zawsze pół na pół z mlekiem. idę włosy suszyć i prostować, TZ jedzie na egzamin, a potem jedziemy obejrzeć dla mnie i Szymonka samochód ![]() ![]() buziaki na niedziele ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- zaczynam dzisiaj 31 tc ![]() ![]() ![]() ![]() moria - jak tam Xlander? ![]() ![]() aha - i ma podobno małą gondolę ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-27 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
My takżemeldujemy się na nowym wątku
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tyle co marchewka DOOOOOOOOOOBRE ![]() ![]() ![]() ![]() też jestem fanką delikatnej i dziewczęcej urody u facetów ![]() ![]() anula, pewnie, że bede z wielka radością podglądała co tam u Ciebie w Oslo dziś za oknem ![]() moniqac do 2 w nocy to Ty co najwyzej możesz z męzem sie przytulac albo z nami na wziazu siedziec, a nie sprzątac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale miałas dooooooobre sniadanko !! jajeczka są zdrowe, duzo białka ![]() ![]() ![]() Co masz na oku ??? w sensie bum bum ![]() ![]() ![]() Odnosnie pytania o kawę, także pije - zawsze dwie pod rząd jak wstanę, tylko ze sa one z dwóch niepełnych łyzeczek delikatnej kawy rozpuszczalnej i do tego połowa kubka mleka. Nie piłam w ogóle kawy w I trymestrze, gdyż mnie mdliła. MoniaK, także podzielam Twoją wiarę ![]()
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się w nowej części ![]() Na 14 idziemy z Tż do teściów na obiad, dzisiaj teściu gotuje! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry na nowym wątku
![]() ![]() Kiepsko dziś spałam. Nie znam się dobrze na czynnościach wykonywanych przez dzieci w brzuchu, ale miałam wrażenie, że Hanka dziś nad ranem bawiła się w przeciąganie liny z pępowiną, bo co jakiś czas strasznie mnie pępek bolał ![]() Kończę kawę, zmywam maseczkę i ogarniam się. Dalej marnie się czuję, ale dziś muszę aktywniejsza być i pokazać się światu ![]() Coś wyczytałam tu, że Mc Flurry odchudza i redukuje cellulit? To może, mimo choroby, skoczę dziś na jednego? ![]() Pozdrawiam, Rudolf Czerwononosy |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE BEZ POLEWY ![]() Daisy wiesz ze Cie uwielbiam prawda? ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Moniqa, ja jajka to bym mogła jeść codziennie po kilka bo uwielbiam
![]() Dziewczyny, rzućcie jakimś pomysłem na obiad ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-27 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ale pysznosciii.... serek wiejski ze smietana i szczypiorkiem(ale ja tylko kapke, bo wczoraj zgaga mnei zjadla po nim:
![]() ![]() daisyyy no to widzisz jaka u nas zima ![]() ![]() moniqac ja ci dam, takie glupie mysli o sprzataniu do drugiej w nocy!! ![]() u nas najczesciej zima trwa do konca kwietnia, czasem krocej a w maju nagle robi sie wiosna, a raczej lato juz, mamy czasem 30 stopni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Anula, zima do końca kwietnia?
![]() ![]()
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lo matko, anula to ale przerabane macie w tym oslo, a moj tz narzeka na poludniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Grazin a skąd wiadomo ze rozstępy są pod skóra?
![]() A właśnie też ciężko nad tym myślę. No cóż. Głupota ludzka nie zna granic. ![]() Dzień dobry Mamusie i Brzusie ![]() Dziś się w miarę wyspałam. A mój TŻ oczywiście musiał dziś mi powiedzieć, że sapię jak się przewracam z jednego boku na drugi. Także ja też sapię. A już nie powiem jak sapię jeśli muszę się wysmarować po kąpieli. Normalnie szok. MoniaK. Ja przez okres całej ciąży póki co zjadłam 2 jajka. Jajecznicy nie ruszam w ogóle ![]()
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, radźcie jaki kolor ścian do sypialni najlepszy ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
daisy - już od rana baty
![]() ![]() a co do bum bum to są różne opcje począwszy od minivanów opel meriva, mazda premacy, po kombii typu volvo. rozbieżnośc straszna ![]() ![]() ![]() oj a pupa.... odżyła i to bardzo! anula.... znowu mi się oberwało po pupie ![]() ![]() ![]() ![]() agnieszka_pe ![]() ![]() MoniaK - jajka są super ![]() dzień dobry mary - ja też się zbieram za porządkowanie siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Monia - ja mam sypialnie bordowo-beżową, to wszystko zalezy jakie lubisz kolory, jak ciemną to może właśnie bordo, śliwka, ale niekoniecznie wszystkie sciany, a jak neutralne to coś a la caffe latte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a moj mi powiedzial dzien po jak kupil psa ze strasznie CHRAPIE w nocy, i czy o tym wiedzialam? wiec stwierdzilam ze jesli chrapie to pewnie nie od dnia, a przez te 8 lat musial byc we mnie zakochany, a teraz milosc przelal na psa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I v-ce versa Grazin ![]() ![]() hmmm ale skoro mówicie, że one takie skuteczne na cellulit, nadmierne kg a do tego palą tłuszcz to ja mocno się zastanowię nad powtórką i to w pełnej okazałości ![]() ![]() anula ja Ci sie wcaale a wcale nie dziwię, że nie chodzisz na Adasia. Przeciez to wiąże się, ze staniem dobre 2h na mrozie i śniegu ! No ewentualnie gdyby można jakiegoś szczeniaczka rozgrzewającego przemycic, to moze raz bym się skusiła z czystej ciekawości ale w Twoim stanie to w ogóle nie ma mowy ![]() Zima do końca kwietnia ?? niesamowite ![]() ![]() No i słyszałam, ze b. tam jest drogo.... agnieszka_pe shake na pewno ma podobne właściwości jak mc flurry ![]() ![]() ![]() Tak na poważnie na shake też mam chcice ! wczoraj jadąc do maczka własnie miałam zamiar go kupić, ale stojąc przed kasą zobaczylam mc flurry, przypomniała mi się nasza Paulizia, która też jest ich wielbicielką i szybko zmieniłam zdanie ![]() ![]() ![]() To co szalejemy przy niedzieli z "szejkami" i lodzikami ? ![]() mary poziomkowa, Twoja teza podniosła nas Wszystkie na duchu i tchnęła nadzieje, iż jedząc te pyszności będzimy mieć figury niczym rasowa modelka na wybiegu - i to od razu po urodzeniu ![]() monia, cos mi sie we łbie poprzewracało hihi Zazdroszcze ogladania autek, to takie miiiłe zajecie ![]() Ostatnie moje IQ szwankuje.... dzwoniłam tydzien temu do sąsiadki meża na komórke i Marcin odebrał dopiero po dłużej chwili tel słowami "cześć dorotka" a ja sie wyłączyłam bo myślałam, ze to automatyczna sekretarka !!!!! i mówie do mojego TŻ - ale oni mają inteligentną sekretarkę... bo pewnie wpisaną mnie ma Marcin w telefonie jako "dorotka" i sekretarka jest tak mądra, że odczytuje z ksiązki co za numer dzwoni i tymi słowami wita dzwoniącego !!! ŻENUA ! naprawde bylam pewna, ze to sekretarka, bo z 10 sygnałów nie odbierał telefonu.. dopiero mój mąż.. z wykształcenia filozof.................. ..... <lol> powiedział co o tym mysli ............ i szybciutko zadzwoniłam ponownie, przekonując sie, że to żywy Marcin a nie automatyczna sekretarka ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-27 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak zdecydowalismy sie ale widzisz , trwalo to 5 lat, tesciowa radzila mi zebysmy odpuscili ![]() ![]() zawsze mowilam tz ze jak sie mamy zdecydowac to wtedy keidy maly bedzie wiekszy, bo jakby przyszlo wyboerac zycie dziecka, a moje(np mialabym dostac wylew czy cos od cisnienia) to wybralam dziecko, i po jednym takim przezyciu to niechcialabym dominika zostawiac bez mamy jakby mial 2 lata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ddaaiissyy Poszperałam jeszcze w sieci i jestem prawie przekonana, że sprawdzę jeszcze szpital, który mam najbliżej domu, bo zebrał pozytywne opinie, a jednak to niecałe 10 minut, a nie prawie pół godziny... ![]() MoniaK Popatrz na stronach producentów. Często mają coś a la wizualizer i możesz sobie pozmieniać kolory na ścianach ![]() Tylko pamiętaj, żeby się bardziej sugerować kolorem na puszce niż tym w komputerze No i tym samym się witamy w dniu dzisiejszym ![]() Średnio wyspana jestem, mam problemy z przewracaniem się z boku na bok, muszę to robić na etapy, bo inaczej mnie strasznie boli z boku ![]() Do tego Drań znów zajął SAKO, więc ja siedzę na krześle ![]() A wstałam tylko kubeczek po jogurcie wyrzucić... Ehh... A, no i jestem genialna ![]() I nagle mnie olśniło... SZKOŁA RODZENIA, miała się zacząć 26 lutego ![]() ![]() Zbudynienie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.