Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 17:05   #121
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka od kilku dni namiętnie ogryza paznokcie obcinam jej na bieząco a ona i tak cos znajdzie i tak długo trzyma w buzi i drze aż coś wyskubie...
o matko mi się obgryzanie paznokci kojarzy z lękami i problemami emocjonalnymi

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Hehe , mój potrafi do mnie zadzwonić, żeby zapytać co sobie sam zapisał, bo nie może przeczytać

I na Was przyjdzie czas . A to budzenie to nie wiem od czego zależy , u nas Kuba ostatnio budzi się chyba przez ból dziąseł. Z kolacją różnie, raz zje mniej, raz całkiem sporo, ale nigdy nie domaga się jedzenia. I też wcześnie zasypia, ostatnio o 19.20 już smacznie chrapie. Oczywiście wstaje parę minut po 6

Kuba układa namiętnie puzzle, w międzyczasie ćwiczy - rozciąga sprężynę i robi rowerek, więc ja mogę wypić kawę i z Wami chwilkę posiedzieć

mój się nie budzi w nocy tylko bardzo wcześnie nad ranem i wyraźnie się uspokaja na widok kaszy, a potem zwykle jeszcze przysypia na godzinkę

mądre są te nasze dzieciaczki - mój też coraz więcej potrafi się sam sobą zająć

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

a mam:
żel normalizujący, peeling bardzo mocny, maske z glinką zielona i maskę uspokajająca
szczególnie peeling mi spasił i maska uspokajająca (pachnie podobnie jak moja ulubiona oliwka)
ja mam to samo oprócz maski z glinką i w sumie jestem zadowolona
jednak ten mocniejszy peeling wzięłaś

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze ta lekarka postawila dobra diagnoze i wszystko bedzie dobrze

mnie tez przeraza , jeszcze mam jakies szkolenia itp., az plakac mi sie chce , jak o tym pomysle

dzis, gdy Antonio wstal o 4.30 i zasnac oczywiscie nie chcial, to myslalam sobie, ze gdyby mial smoczka, to spalby dalej , ale oczywiscie ta opcja nie wchodzi w gre.
Moje dziecko mnie dobija, wstaje o 5-5.30, a dzis nawet wczesniej. Tez wydaje mi sie, jak p4w, ze budzi sie, bo jest glodny, bo od obiadu je jak ptaszek, ale nie chce zjesc wiecej, kolacji ledwo co, juz nie wiem, co robic.
no ja też mam taką nadzieję

ja się staram nie myśleć, bo mnie dreszcz ogarnia

a jak dostanie jeść to idzie jeszcze spać ?

Cytat:

dziewczyny, doradźcie
znacie może antybiotyk DURACEF ?
http://www.d o z. p l/leki/p366-Duracef
bo koleżanka dostała dla córki (5 lat) która jest uczulona na penicyline i ampicyline i niewie co robic, poinformowała lekarke o tym ale mimo to dostała bo dostałaby klacid ale dopiero co skończyła brac
pomóżcie
to jest antybiotyk należący do Cefalospory, ale pozostaje to ta sama grupa b-laktamów, więc ja bym chyba nie podała
u pacjentów z alergią na penicyliny najbezpieczniejsze są Makrolidy, ale ja w sumie nie jestem specjalistką, więc jak lekarka przepisała to chyba wie co robi

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nieźle z tymi lekarzami Dobrze, że poszliście do innego

Karo - wpłata dotarła?

Aha, i jeszcze zła wiadomość - maska Glorii jest u mnie aż po 8,95 Mogę Ci kupić oczywiście, ale z przykrością stwierdzam, że na allegro chyba wyjdzie taniej - daj znać co robić.

Ojej, aż tak?

~~~~~~~~~~~~~~
Aha, jeszcze miałam machnąć do Magi i Miramej

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 17:11   #122
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
o matko mi się obgryzanie paznokci kojarzy z lękami i problemami emocjonalnymi
jak bylam dzieckiem tez obgryzalam paznokcie a zadnych lekow ani problemow z emocjami nie mialam
potem jakos w liceum dopiero przestalam obgryzac bo chcialam miec piekne paznokcie jak inne kolezanki i z dnia na dzien przestalam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 17:27   #123
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziekuje za slowa otuchy
Wiem ze gderam jak stara baba, ale jeszcze hormony mnie nie opuscily po ciazy i ciagle swiruje
Mam taka pania ktora zatrudnilam w ciazy i pomaga w utrzymaniu porzadku w domu, posprzata raz w tyg i juz jest lepiej, ale wiecie jak dzieci brudza, Serek jest jak tornado
Jutro mamy z Gabro badania bioderek wiec ta pani sie zajmie Serkiem w tym czasie a pojutrze szczepienie Juniora a tez ona pomoze, ale nie chce nikogo na stale mam jakis problem z tym zeby ktos obcy zajmowal sie moimi dziecmi, jedyne osoby to babcia, moja siostra no i dziadek na sanki ale poza tym nie lubie z nikim zostawiac dzieci bo nie mam zaufania. Ta pani tez moze srednio mi pasuje ale wyjscia nie mam niestety. Moja mama nie pracuje i ma jakies 25 min samochodem do mnie, ale to taka babcia co ma swoje wygodne zycie i juz jak to mowi ona swoje dzieci wychowala. Owszem raz czy dwa razy w tyg sie zajmie i Serek ja uwielbia ale widze jak po takim dniu jest zmeczona wiec nie wykorzystuje jej za bardzo.
Same wiecie jak teraz nasze Starszaki sa absorbujace i pelne zycia wiec nam ciezko za nimi biegac a co dopiero ktos kto nie robi tego zazwyczaj. A wyjscie na spacer z nimi to prawdziwa operacja a spacer ogranicza sie tylko do podworka bo Serek sie nie slucha i ucieka a przeciez nie zostawie wozka i nie bede biegla za Serkiem
Ech oby tylko przezyc poczatek i to poukladac potem bedzie z gorki
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki!
Przesyłam trochę mocy Trzymaj się, dzielna Kobieto

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I robię sobie szlaban na wszelkie słodkości
Boszzzz... Czemuż Wy się tak umartwiacie? Ja chyba bym umarła, gdyby mi odciąć dostęp do słodyczy

Cytat:
(...)
mam nadzieje, ze mu to przejdzie.
bycie na chodzie od 4.30 - 5.00 mnie dobija, nawet jak Maz sie nim zjamuje, to i tak slysze, co robia, nie potrafie juz zasnac itp itd
Fakt, że ranny ptaszek z Niego
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zrobić mały teścik i przez kilka dni podawać na kolację produkty, które zapewnią długie uczucie sytości organizmowi. Choć nie wiem, może Antonio już takie je Przynajmniej będzie wiadomo czy to głód, czy już taki nawyk

Cytat:

haha
a jak bedziesz u swojej fryzjerki to mi obczaisz?
Może to i dobrze, będziesz miała czas, aby dokładnie przemyśleć.

Pewnie, że tak Jeszcze się co prawda nie umówiłam, ale na pewno niebawem to zrobię, bo mam straszne odrosty Napiszę, jak będę już po

.
Stary 2011-03-01, 17:44   #124
Wojtusia
Zakorzenienie

jakos nie moge się wbić w tematy lenia mam

Cytat:
ja mam to samo oprócz maski z glinką i w sumie jestem zadowolona
jednak ten mocniejszy peeling wzięłaś
a mi TZ kupił dzisiaj TEN z Nuxe recenzje ma dobre więc wypróbuję go.
A i dostałam przesyłkę z BU i ukręciłam serum flavo-c z witaminą c i żel hialuronowy odżywczy. Myslałam że to sporo roboty będzie, bo to zestawy do samodzielnego wykonania były, ale to tylko wymieszać wszystkie składniki i już. Wypróbuję wszystko po weselu juz, bo przed nie chcę eksperymentować już. Ogolnie zebrałam już wszystkie produkty do pielęgnacji które chciałam i od poniedziałku zacznę rozpieszczać moją skórę.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:18   #125
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
To macie podobny rytm dnia do naszego , no i tak samo Kubuś wcześnie się budzi, bo o 6-ej. W zasadzie wstajemy o 6.30, ale i tak już spania nie ma . Mnie by te dodatkowe pół godziny urządzało bardzo, brak mi tych 30 minut snu rano . W naszym przypadku nie chodzi o głód, bo Kubuś wygląda sobie przez okno, ogląda książki itp., nie domaga się jedzenia.

A próbowałaś dać Mu mleko i namówić, żeby jeszcze pospał? Osatnio czytałam, że komuś pomogły bardzo ciemne zasłony, no ale w styczniu o 6-ej było baaardzo ciemno, a Kuba i tak wstawał
Namawiam go codziennie, aby jeszcze trochę pospał, ale bardzo płacze i tak wstaje.
U nas jasno zaczyna się robić dopiero po 7.00, więc jest ciemno, a zasłony i tak mamy grube i ciemne, nawet jak w dzień zasłonię, to mam w pokoju półmrok.
Cytat:
Fakt, że ranny ptaszek z Niego
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zrobić mały teścik i przez kilka dni podawać na kolację produkty, które zapewnią długie uczucie sytości organizmowi. Choć nie wiem, może Antonio już takie je Przynajmniej będzie wiadomo czy to głód, czy już taki nawyk
podpowiedz mi, jakie masz na myśli produkty sycące, bo może czegoś nie je, a może zjadłby
Stary 2011-03-01, 18:31   #126
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Namawiam go codziennie, aby jeszcze trochę pospał, ale bardzo płacze i tak wstaje.
U nas jasno zaczyna się robić dopiero po 7.00, więc jest ciemno, a zasłony i tak mamy grube i ciemne, nawet jak w dzień zasłonię, to mam w pokoju półmrok.
My też Kubę namawiamy, kładzie się na 5 minut i wstaje i tak w kółko przez pół godziny . Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama mam podobny problem i nic nie wymyśliłam niestety, pocieszam się, że jak jest wiosna i lato, to łatwiej wcześnie wstać , a wiosna już tuż tuż

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:42   #127
skierka1981
BAN stały

dziewczynki moze ktoras bedzie wiedziala, podpowie. Amelka zrobila dzis normalnie kupe raz i teraz to juz prawie woda. chya dosc juz tego syropu co dam jej jutro acidolak tylko
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:56   #128
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
:

Czyli Laura je obiad o 15-ej, a potem przed 19-tą tylko mleko?
E tam, powinny, nie powinny, mnie samą czasem głód obudzi

Ale nie ma co porównywać, widocznie od rana tak się napakuję że jej wystarczy.Ona krzywdy nie da sobie zrobić.Szczególnie z jedzeniem.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Nie...mówię na podstwie tych puzzli co mamy...i u fryzjera był identyczny misiu do układania, więc pewnie z bierdonki (kiedyś kupiony) tak mi się wydaje przynajmniej

na szczęście do szuflad się nie dobiera (jeszcze) co ciekawe w kuchni wszystkie szafki i szuflady otwiera...a u Nas komody nie ruszy Mama skutecznie wytłumaczyła że to Mamy rzeczy

Ja też o Oli myślę
w Skrzacie też jest taki miś, za 32zł Napalałam się na niego a teraz kupię w biedronce.

Zrozumiała? Ja to chyba po chińsku mówię, albo córkę do laryngologa muszę umówić heh

Cytat:
Do czasu, Kochana, do czasu
otóż to

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Dziekuje za slowa otuchy
Wiem ze gderam jak stara baba, ale jeszcze hormony mnie nie opuscily po ciazy i ciagle swiruje
Mam taka pania ktora zatrudnilam w ciazy i pomaga w utrzymaniu porzadku w domu, posprzata raz w tyg i juz jest lepiej, ale wiecie jak dzieci brudza, Serek jest jak tornado
Jutro mamy z Gabro badania bioderek wiec ta pani sie zajmie Serkiem w tym czasie a pojutrze szczepienie Juniora a tez ona pomoze, ale nie chce nikogo na stale mam jakis problem z tym zeby ktos obcy zajmowal sie moimi dziecmi, jedyne osoby to babcia, moja siostra no i dziadek na sanki ale poza tym nie lubie z nikim zostawiac dzieci bo nie mam zaufania. Ta pani tez moze srednio mi pasuje ale wyjscia nie mam niestety. Moja mama nie pracuje i ma jakies 25 min samochodem do mnie, ale to taka babcia co ma swoje wygodne zycie i juz jak to mowi ona swoje dzieci wychowala. Owszem raz czy dwa razy w tyg sie zajmie i Serek ja uwielbia ale widze jak po takim dniu jest zmeczona wiec nie wykorzystuje jej za bardzo.
Same wiecie jak teraz nasze Starszaki sa absorbujace i pelne zycia wiec nam ciezko za nimi biegac a co dopiero ktos kto nie robi tego zazwyczaj. A wyjscie na spacer z nimi to prawdziwa operacja a spacer ogranicza sie tylko do podworka bo Serek sie nie slucha i ucieka a przeciez nie zostawie wozka i nie bede biegla za Serkiem
Ech oby tylko przezyc poczatek i to poukladac potem bedzie z gorki
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki!
Zosiu Samosiu.Jesteś b. dzielna
Cytat:

dziewczyny, doradźcie
znacie może antybiotyk DURACEF ?
http://www.d o z. p l/leki/p366-Duracef
bo koleżanka dostała dla córki (5 lat) która jest uczulona na penicyline i ampicyline i niewie co robic, poinformowała lekarke o tym ale mimo to dostała bo dostałaby klacid ale dopiero co skończyła brac
pomóżcie
ja nie pomogę.Czarna magia a i tak po ptakach już.

Cytat:
Amelce wyraźnie wraca apetyt i humorek. szleje a na obiadek zjadla miesko z całego podudzia kurczaka

Cytat:

Taaak, nie znacie dnia, ni godziny Ja dopiero co przecież wstawiałam zdjęcie, na którym Tymek grzecznie idzie z mamusią za rączkę - jakże szybko stało się nieaktualne

Morska kupiłam amarantusa, nie bardzo wiem co z nim z robić, a staram się mniej siedzieć przed kompem.
Gdybyś miała ochotę rzucić choć 1 przepisem to będę dźwięczna
Oprócz tego kupiłam jej batonika z amarantusem i musli chyba, ale wcinała.
Jeszcze to jej wezmę z tego sklepu
http://www.jadlospodstrzechy.pl/prze...-zurawiny.html , w ogóle dobre rzeczy mają

Cytat:
Ojej, aż tak?
tylko dlatego że w ciąży jestem.
Normalnie daliby leki i po sprawie.
Dziś dowiedziałam się jak prawidłowo się wydmuchuje nos.Najpierw 1 dziurka, potem 2.Ja zawsze 2 na raz trąbiłam, i mam co mam.Ucho zapchane od wewnątrz.Na nic moje świecowanie i wlewany płyn z apteki.Ucho czyściutkie, ale głuche...oby do jutra

Zmykam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 18:58   #129
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

przytrzaskałam pracę do domu muszę się za to zabrać ale skoro jestem już przy komputerze to czytam co u was

Martynka też ranny ptaszek teraz coraz częściej pośpi AŻ do 6.30-7 ale jeszcze niedawno 5.30 i nie ma zmiłuj Przypomniało mi się jak w lecie chodziłyśmy na poranne spacery właśnie o takich porach, zaraz jak wstałyśmy, cała wieś miała nas na językach Ale powietrze z rana cudne

Ciekawe jak unholy i Antoś, pewnie zmęczeni po całym dniu

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 19:01   #130
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasiu trzymam kciuki za bezbolesne czyszczenie ucha

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-01, 19:24   #131
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
My też Kubę namawiamy, kładzie się na 5 minut i wstaje i tak w kółko przez pół godziny . Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama mam podobny problem i nic nie wymyśliłam niestety, pocieszam się, że jak jest wiosna i lato, to łatwiej wcześnie wstać , a wiosna już tuż tuż
widocznie te typy tak maja
mi juz nawet nie chodzi o to jak mi sie wstaje, tylko, ze sie nie wysypiam, 3 noce nie spie w domu, a jak spie, to wstaje tak wczesnie, wczesniej chodzic spac nie potrafie ze wzgledu na moj tryb pracy itp, tak wiec zasypianie o 21 odpada, a szkoda. miedzy nockami spie po 4-5 godzin, a gdy mam wolne, to tez tylko 5 z hakiem, wiec marudna jestem poprostu, bez zycia, glowa mnie boli itp itd. niby klade sie czasami z A jak drzemie, ale to mi nie wystarcza.

Sorki za marudzenie i smecenie
Stary 2011-03-01, 20:17   #132
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jak bylam dzieckiem tez obgryzalam paznokcie a zadnych lekow ani problemow z emocjami nie mialam
potem jakos w liceum dopiero przestalam obgryzac bo chcialam miec piekne paznokcie jak inne kolezanki i z dnia na dzien przestalam
nie chodzi mi o coś konkretnego jak przemoc w rodzinie czy nerwica, ale obgryzanie paznokci to taka czynność kompensacyjna, czyli coś się musi za nią kryć (brak pewności siebie czy jakiś stres związany ze szkołą, rówieśnikami itd...)

nic się nie bierze z niczego, a potem to moze już faktycznie przyzwyczajenie się z tego moze zrobić

czeko, ja nie miałam nic złego na myśli, tylko swego czasu się tym interesowałam, bo miałam trochę problemów ze sobą

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
jakos nie moge się wbić w tematy lenia mam

a mi TZ kupił dzisiaj TEN z Nuxe recenzje ma dobre więc wypróbuję go.
A i dostałam przesyłkę z BU i ukręciłam serum flavo-c z witaminą c i żel hialuronowy odżywczy. Myslałam że to sporo roboty będzie, bo to zestawy do samodzielnego wykonania były, ale to tylko wymieszać wszystkie składniki i już. Wypróbuję wszystko po weselu juz, bo przed nie chcę eksperymentować już. Ogolnie zebrałam już wszystkie produkty do pielęgnacji które chciałam i od poniedziałku zacznę rozpieszczać moją skórę.
ja miałam kilka kosmetyków Nuxe, ale jakoś niespecjalnie mi podeszły
miałam to i to ostatnio , bo tych wcześniejszych nie pamiętam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-03-01, 20:18   #133
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu trzymam kciuki za bezbolesne czyszczenie ucha
thx, zdam relację.Oby to było skuteczne.Wszystko zniosę.

Stary 2011-03-01, 20:19   #134
p4w
Zakorzenienie

czy Wam KWC normalnie się wyświetla?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-03-01, 20:35   #135
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mi juz nawet nie chodzi o to jak mi sie wstaje, tylko, ze sie nie wysypiam, 3 noce nie spie w domu, a jak spie, to wstaje tak wczesnie, wczesniej chodzic spac nie potrafie ze wzgledu na moj tryb pracy itp, tak wiec zasypianie o 21 odpada, a szkoda. miedzy nockami spie po 4-5 godzin, a gdy mam wolne, to tez tylko 5 z hakiem, wiec marudna jestem poprostu, bez zycia, glowa mnie boli itp itd. niby klade sie czasami z A jak drzemie, ale to mi nie wystarcza.

Możesz marudzić, ile dusza zapragnie

Cytat:

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-01, 20:45   #136
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
nie chodzi mi o coś konkretnego jak przemoc w rodzinie czy nerwica, ale obgryzanie paznokci to taka czynność kompensacyjna, czyli coś się musi za nią kryć (brak pewności siebie czy jakiś stres związany ze szkołą, rówieśnikami itd...)

nic się nie bierze z niczego, a potem to moze już faktycznie przyzwyczajenie się z tego moze zrobić

czeko, ja nie miałam nic złego na myśli, tylko swego czasu się tym interesowałam, bo miałam trochę problemów ze sobą

wiem i nic takiego nie napisalam przeciez tylko na moim przykladzie napisalam jak ze mna bylo, w sumie to nie pamietam czemu zaczelam je obgryzac , nie wiem czy mialam powod - za mala bylam zeby pamietac teraz , mama zawsze mnie upominala , a nic to nie dawalo dopiero jak pisalam wczesniej w liceum przestalam czyli dosc pozno

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-01, 20:49   #137
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez.........bo wlasnie zjadlam paczke orzeszkow w czekoladzie i koniec juz przynajmniej na dzis
a powaznie to musze wziac sie za siebie bo spodni nie dopinam znow
Ja dopinam ale zaraz pewnie nie będę

Cytat:
Amelce wyraźnie wraca apetyt i humorek. szleje a na obiadek zjadla miesko z całego podudzia kurczaka
Zuzia z dwóch potrafi na obiad zjeść

Cytat:
Dziewczyny, ale te szlabany to chociaż po Tłustym Czwartku zróbcie
Co racja to racja

Cytat:
a co cwiczeniami?
Nie ćwiczę
Rzucę linkiem a Ty jak chcesz to sobie przejrzyj. Są różne "zestawy". Niektóre z tych ćwiczeń miałam jak chodziłam na aerobik. Teraz nie chodzę i trochę się zapuściłam. Wiosna idzie, trzeba zadbać o siebie
Ja myślałam, żeby ćwiczyć 3x8. Ale to na razie moje zamierzenia
Tu zobacz

Cytat:
Boszzzz... Czemuż Wy się tak umartwiacie? Ja chyba bym umarła, gdyby mi odciąć dostęp do słodyczy
.
Ja chyba też umrę

Cytat:

Smęć ile chcesz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:51   #138
morska
Zadomowienie

Cytat:
podpowiedz mi, jakie masz na myśli produkty sycące, bo może czegoś nie je, a może zjadłby
No generalnie uważa się, że poskromić głód produkty o niskim IG - a na kolację najlepiej jeść takież węglowodany i białko (no i małokaloryczne, żeby w nocy nie odkładał się tłuszcz, chyba, że ktoś chce )
Konkretnie to np. ciemne pieczywo z serkiem, jogurt, makaron razowy, jakaś pasta jajeczna, rybna....
Bo. np. biały ryż nie, kanapka z białego pieczywa powiedzmy z miodem nie - lepsze są na sniadanie. Nie wiem co jadacie na kolację
TU, tu przykładowe produkty z podanym IG, w sieci można też znaleźć wiele innych

Można spróbować, ale czasem teoria sobie, a dzieci sobie - vide Laurka Kasi

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Morska kupiłam amarantusa, nie bardzo wiem co z nim z robić, a staram się mniej siedzieć przed kompem.
Gdybyś miała ochotę rzucić choć 1 przepisem to będę dźwięczna
Oprócz tego kupiłam jej batonika z amarantusem i musli chyba, ale wcinała.
Jeszcze to jej wezmę z tego sklepu
http://www.jadlospodstrzechy.pl/prze...-zurawiny.html , w ogóle dobre rzeczy mają

tylko dlatego że w ciąży jestem.
Normalnie daliby leki i po sprawie.
Dziś dowiedziałam się jak prawidłowo się wydmuchuje nos.Najpierw 1 dziurka, potem 2.Ja zawsze 2 na raz trąbiłam, i mam co mam.Ucho zapchane od wewnątrz.Na nic moje świecowanie i wlewany płyn z apteki.Ucho czyściutkie, ale głuche...oby do jutra
Rzucę, tylko powiedz czy kupiłaś taki do gotowania, czy popping?

Ano fakt, leków się nie da.
Ooo, nieświadomie wydmuchiwałam prawidłowo
No to trzymam za łagodne jutrzejsze czyszczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Martynka też ranny ptaszek teraz coraz częściej pośpi AŻ do 6.30-7 ale jeszcze niedawno 5.30 i nie ma zmiłuj Przypomniało mi się jak w lecie chodziłyśmy na poranne spacery właśnie o takich porach, zaraz jak wstałyśmy, cała wieś miała nas na językach Ale powietrze z rana cudne
Pamiętam

Cytat:
Stary 2011-03-01, 21:28   #139
mariolasl
Zakorzenienie

Morska
tak mniej wiecej Antonio jada na kolacje, tylko jak ptaszek
Bede musiala przeczesac siec i dodac cos ekscytujacego do jadlospisu z niksim IG, chociaz i tak ma urozmaicony, ale co zrobic.

----------
Wczoraj rozmawialam z kuzynka, ktora opowiadala mi o swoim siostrzencu lat 12, byla zrozpaczona, bo powiedziala, ze on i jego rowiesnicy graja tylko na playstation, jak ida na dwor, to w nic sie nie bawia, tylko siedza. Wspominalysmy, jak my w tym wieku bawilysmy sie jeszcze lalkami, na dworze rozne zabawy wymagajace wyobrazni, skakannie w gume, pilka, podchody itp

Smutne to, ze tak sie wszystko teraz zmienia, wiec ja naprawde sie postaram, aby moje dziecko potrafilo sie bawic bez telewizora i komputera, wiedzialo co to klocki, ksiazki, puzzle, gry planszowe, karty, rysowanie, wycinanie, plastelina itp
Tzn juz wiele z tych rzeczy zna, a pozna wiecej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 06:40   #140
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Rzucę, tylko powiedz czy kupiłaś taki do gotowania, czy popping?
hmmm właśnie na opakowaniu nie jest napisane żeby gotować, ani że to popping.Amarantus expandowany o taki http://www.samozdrowie.sklepna5.pl/t...wany-120g.html

Stary 2011-03-02, 06:46   #141
angy
Zakorzenienie

Cytat:
mimo wszystko dziekuje za wsparcie i zrozumienie
Nie ma za co

Cytat:

Jeśli ma zamiar zacząć, to lepiej teraz, jak jeszcze zimowe czapki chronią głowę

Cytat:

mój się nie budzi w nocy tylko bardzo wcześnie nad ranem i wyraźnie się uspokaja na widok kaszy, a potem zwykle jeszcze przysypia na godzinkę

mądre są te nasze dzieciaczki - mój też coraz więcej potrafi się sam sobą zająć
U nas Zosia śpi po mleku jeszcze dwie, no chyba, że obudzi się o 3 to trochę dłużej

No ja niestety nie mogę tego powiedzieć Wymaga uwagi i zajmowania się sobą praktycznie non stop.

Cytat:

Wczoraj rozmawialam z kuzynka, ktora opowiadala mi o swoim siostrzencu lat 12, byla zrozpaczona, bo powiedziala, ze on i jego rowiesnicy graja tylko na playstation, jak ida na dwor, to w nic sie nie bawia, tylko siedza. Wspominalysmy, jak my w tym wieku bawilysmy sie jeszcze lalkami, na dworze rozne zabawy wymagajace wyobrazni, skakannie w gume, pilka, podchody itp

Smutne to, ze tak sie wszystko teraz zmienia, wiec ja naprawde sie postaram, aby moje dziecko potrafilo sie bawic bez telewizora i komputera, wiedzialo co to klocki, ksiazki, puzzle, gry planszowe, karty, rysowanie, wycinanie, plastelina itp
To prawda.... Mnie tez przerażają te dzisiejsze rozrywki małych dzieci/nastolatków. A potem sie dziwić, że plaga otyłości, bo przecież czipsy pasują jak ulał do takiej playstationa, nieprawdaż?
Eh co to za czasy nastały...

Dzień dobry

Upiekłam wczoraj Panią Walewską . Zapraszam

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 06:55   #142
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry Wam

Wpadam na chwilkę z rana, bo Maciek odsypia kolejną nieprzespaną nockę Eh... Nie wiem kiedy zacznie normalnie sypiać

Zapomniałam Wam powiedzieć, że jedziemy w tym roku na wakacje Już zarezerwowaliśmy miejsce. No i wreszcie zmieniliśmy auto i starą zardzewiałą skuchę oddamy w dobre ręce Z racji znajomości, Wam nie proponuję

Rozglądam się za pracą, ostatnio nawet aplikowałam na fajne stanowisko w firmie niedaleko mojego miasta. Byłoby super, ale nie odezwali się Wydawało mi się, że na to stanowisko nie będzie dużo chętnych No nic, myślałam, że chociaż się odezwą...

Widzę, że dzisiaj znowu zapowiada się piękny, słoneczny dzień... ale chyba muszę iść dzisiaj z Maciulkiem do lekarza...

Miłego dnia

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 06:58   #143
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wam

Wpadam na chwilkę z rana, bo Maciek odsypia kolejną nieprzespaną nockę Eh... Nie wiem kiedy zacznie normalnie sypiać

Zapomniałam Wam powiedzieć, że jedziemy w tym roku na wakacje Już zarezerwowaliśmy miejsce. No i wreszcie zmieniliśmy auto i starą zardzewiałą skuchę oddamy w dobre ręce Z racji znajomości, Wam nie proponuję

Rozglądam się za pracą, ostatnio nawet aplikowałam na fajne stanowisko w firmie niedaleko mojego miasta. Byłoby super, ale nie odezwali się Wydawało mi się, że na to stanowisko nie będzie dużo chętnych No nic, myślałam, że chociaż się odezwą...

Widzę, że dzisiaj znowu zapowiada się piękny, słoneczny dzień... ale chyba muszę iść dzisiaj z Maciulkiem do lekarza...

Miłego dnia
Hej

Współczuję Wam tych nocek, to musi być naprawdę męczące

A gdzie się wybieracie na wakacje, pochwal się

A czemu do lekarza?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 07:01   #144
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Może to i dobrze, będziesz miała czas, aby dokładnie przemyśleć.

Pewnie, że tak Jeszcze się co prawda nie umówiłam, ale na pewno niebawem to zrobię, bo mam straszne odrosty Napiszę, jak będę już po
.
No właśnie

Cytat:
mi tak
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Nie ćwiczę
Rzucę linkiem a Ty jak chcesz to sobie przejrzyj. Są różne "zestawy". Niektóre z tych ćwiczeń miałam jak chodziłam na aerobik. Teraz nie chodzę i trochę się zapuściłam. Wiosna idzie, trzeba zadbać o siebie
Ja myślałam, żeby ćwiczyć 3x8. Ale to na razie moje zamierzenia
Tu zobacz
no właśnie pasowałoby kapke brzuszka zgubić
jak chodziłam na aerobik to nie było z tym problemu ale tak to ciężko sie będzie zmobilizować
Cytat:

też sie tego boję :/
Stary 2011-03-02, 07:03   #145
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Hej

Współczuję Wam tych nocek, to musi być naprawdę męczące

A gdzie się wybieracie na wakacje, pochwal się

A czemu do lekarza?

Jest

Jedziemy do miejscowości Rowy w drugiej połowie lipca.

Bo Maciulek ciągle ma czerwonego siusiaka, mniej lub bardziej, ale ciągnie się to już długo. Udało mi się nawet zapisać do naszej lekarki, idziemy na 13.30.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 07:04   #146
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dzień dobry Wam

Miłego dnia
na pewno zacznie
gratuluje wakacji i nowej bryki
a z pracą, hmmm, może się odezwą jednak
do lekarza? ale co? do kontroli? czy coś mu się przypałętało?
EDIT: juz doczytałam, w takim razie zaciskam kciuki za wizytę
Stary 2011-03-02, 07:37   #147
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
bylam zerknac na watku mamus wakacyjnych 2008 i tam smieja sie z naszego szakirowego tytulu znaczy rozbawil ich i zazdroszcza nam wstepu(Anula)

poka poka co to za wątek?

Cytat:
Karo - wpłata dotarła?

Aha, i jeszcze zła wiadomość - maska Glorii jest u mnie aż po 8,95 Mogę Ci kupić oczywiście, ale z przykrością stwierdzam, że na allegro chyba wyjdzie taniej - daj znać co robić.

wczoraj wieczorem dostałam maila że wyfrunęła do mnie paczuszka

o ja Cię...zaraz zobaczę jak to na all wygląda

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
w Skrzacie też jest taki miś, za 32zł Napalałam się na niego a teraz kupię w biedronce.

Zrozumiała? Ja to chyba po chińsku mówię, albo córkę do laryngologa muszę umówić heh
hehehe biedronka wygrywa
a swoją drogą ja tu wklejam linki zero odzewu a jednak niejedna się czai a już myślałam po co ja wklejam?

dasz wiarę? w kuchni wyciąga wszystko, gra na garach...a u Nas nic

Cytat:

za lepsze nocki

i gratulacje nowego nabytku i za wakacje doczytałam że jedziecie do Rowów lubię Rowy tylko ten "pałac Rydzyka" drażni

za pracę

i za lekarza

Dzień dobry

Zaspałam pierwszy raz od niepamiętnych czasów Zu mnie zmyliła bo się nie obudziła za to jak tylko zamknęłam drzwi to zaczęła wołać Mama a ja w 15 min się wyszykowałam

EDIT: Właśnie był Pan Paczkonosz

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-02 o 07:49
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 07:45   #148
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Wam

Miłego dnia
no to dużo pozytywnych zmian u Was

Cytat:

Jest

Jedziemy do miejscowości Rowy w drugiej połowie lipca.

Bo Maciulek ciągle ma czerwonego siusiaka, mniej lub bardziej, ale ciągnie się to już długo. Udało mi się nawet zapisać do naszej lekarki, idziemy na 13.30.
ale fajnie, my chyba też o jakichś wakacjach moglibyśmy pomyśleć, ale jak tu coś planować jak ja nie wiem co za 3 miesiące będę robić

a jak wygląda ten czerwony siusiaczek, bo mój Tomek od kilku dni ma lekko zaczerwienione ujście cewki moczowej, a od wczoraj łapie się za siusiaczka, jak pytam czy boli to mówi, ze nie, ale przecież widzę
chyba umówię go dziś do lekarza, bo moze ma zapalenie cewki albo pęcherza

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-03-02, 07:54   #149
Miramej
Zakorzenienie

magi
za wizytę, a Maciek nadal nie daje się dotknąć? Ten lek do oczu nie pomógł w ogóle Nam Clotrimazolum pomogło, no i przymoczki, ale pewnie robisz.
Robiłaś badania kału? Może Maciuś ma pasożyty i dlatego tak kiepsko śpi?

Kuba dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie obudził się w nocy , no ale o 6. już był pełen energii Teraz ubrany w roboczy strój pisze sobie pisakami z Ikei, bo zwykła kredka to nie to

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
ale fajnie, my chyba też o jakichś wakacjach moglibyśmy pomyśleć, ale jak tu coś planować jak ja nie wiem co za 3 miesiące będę robić

a jak wygląda ten czerwony siusiaczek, bo mój Tomek od kilku dni ma lekko zaczerwienione ujście cewki moczowej, a od wczoraj łapie się za siusiaczka, jak pytam czy boli to mówi, ze nie, ale przecież widzę
chyba umówię go dziś do lekarza, bo moze ma zapalenie cewki albo pęcherza

Kuba miał zapalenie cewki i właśnie przy ujściu było czerwone, lekarka kazała smarować Clotrimazolem i robić przymoczki. Robiliśmy też posiew, ale całe szczęście nie poszło dalej i mocz był czysty.

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-02, 07:55   #150
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

magi
za wizytę, a Maciek nadal nie daje się dotknąć? Ten lek do oczu nie pomógł w ogóle Nam Clotrimazolum pomogło, no i przymoczki, ale pewnie robisz.

Kuba dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie obudził się w nocy , no ale o 6. już był pełen energii Teraz ubrany w roboczy strój pisze sobie pisakami z Ikei, bo zwykła kredka to nie to
jak jesteś to zapytam czy Kuba miał jakieś objawy jak miał zaczerwienionego siusiaczka - nie wiem czy próbować smarować sama - mam Clotrimazol i coś do oczu (co ) mogę sobie wypisać, ale jak są objawy to chyba lepiej pokazać lekarzowi

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

magi

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Kuba miał zapalenie cewki i właśnie przy ujściu było czerwone, lekarka kazała smarować Clotrimazolem i robić przymoczki. Robiliśmy też posiew, ale całe szczęście nie poszło dalej i mocz był czysty.

a przymoczki to z czego robiłaś?

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości