|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
mi się obgryzanie paznokci kojarzy z lękami i problemami emocjonalnymi ![]() Cytat:
mój się nie budzi w nocy tylko bardzo wcześnie nad ranem i wyraźnie się uspokaja na widok kaszy, a potem zwykle jeszcze przysypia na godzinkę mądre są te nasze dzieciaczki - mój też coraz więcej potrafi się sam sobą zająć ![]() Cytat:
jednak ten mocniejszy peeling wzięłaś ![]() Cytat:
![]() ja się staram nie myśleć, bo mnie dreszcz ogarnia ![]() a jak dostanie jeść to idzie jeszcze spać ? Cytat:
u pacjentów z alergią na penicyliny najbezpieczniejsze są Makrolidy, ale ja w sumie nie jestem specjalistką, więc jak lekarka przepisała to chyba wie co robi ![]() Cytat:
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
potem jakos w liceum dopiero przestalam obgryzac bo chcialam miec piekne paznokcie jak inne kolezanki i z dnia na dzien przestalam
|
|
#123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boszzzz... Czemuż Wy się tak umartwiacie? Ja chyba bym umarła, gdyby mi odciąć dostęp do słodyczy ![]() Cytat:
![]() Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zrobić mały teścik i przez kilka dni podawać na kolację produkty, które zapewnią długie uczucie sytości organizmowi. Choć nie wiem, może Antonio już takie je Przynajmniej będzie wiadomo czy to głód, czy już taki nawyk Może to i dobrze, będziesz miała czas, aby dokładnie przemyśleć. Pewnie, że tak Napiszę, jak będę już po .
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
jakos nie moge się wbić w tematy
lenia mamCytat:
A i dostałam przesyłkę z BU i ukręciłam serum flavo-c z witaminą c i żel hialuronowy odżywczy. Myslałam że to sporo roboty będzie, bo to zestawy do samodzielnego wykonania były, ale to tylko wymieszać wszystkie składniki i już. Wypróbuję wszystko po weselu juz, bo przed nie chcę eksperymentować już. Ogolnie zebrałam już wszystkie produkty do pielęgnacji które chciałam i od poniedziałku zacznę rozpieszczać moją skórę. |
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jasno zaczyna się robić dopiero po 7.00, więc jest ciemno, a zasłony i tak mamy grube i ciemne, nawet jak w dzień zasłonię, to mam w pokoju półmrok. Cytat:
a może zjadłby
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama mam podobny problem i nic nie wymyśliłam niestety, pocieszam się, że jak jest wiosna i lato, to łatwiej wcześnie wstać , a wiosna już tuż tuż
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
dziewczynki moze ktoras bedzie wiedziala, podpowie. Amelka zrobila dzis normalnie kupe raz i teraz to juz prawie woda. chya dosc juz tego syropu co
dam jej jutro acidolak tylko
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie ma co porównywać, widocznie od rana tak się napakuję że jej wystarczy.Ona krzywdy nie da sobie zrobić.Szczególnie z jedzeniem. Cytat:
Napalałam się na niego a teraz kupię w biedronce.Zrozumiała? Ja to chyba po chińsku mówię, albo córkę do laryngologa muszę umówić hehotóż to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Morska kupiłam amarantusa, nie bardzo wiem co z nim z robić, a staram się mniej siedzieć przed kompem. Gdybyś miała ochotę rzucić choć 1 przepisem to będę dźwięczna ![]() Oprócz tego kupiłam jej batonika z amarantusem i musli chyba, ale wcinała. Jeszcze to jej wezmę z tego sklepu http://www.jadlospodstrzechy.pl/prze...-zurawiny.html , w ogóle dobre rzeczy mają ![]() tylko dlatego że w ciąży jestem. Normalnie daliby leki i po sprawie. Dziś dowiedziałam się jak prawidłowo się wydmuchuje nos.Najpierw 1 dziurka, potem 2.Ja zawsze 2 na raz trąbiłam, i mam co mam.Ucho zapchane od wewnątrz.Na nic moje świecowanie i wlewany płyn z apteki.Ucho czyściutkie, ale głuche...oby do jutra Zmykam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() przytrzaskałam pracę do domu muszę się za to zabrać ale skoro jestem już przy komputerze to czytam co u was ![]() Martynka też ranny ptaszek teraz coraz częściej pośpi AŻ do 6.30-7 ale jeszcze niedawno 5.30 i nie ma zmiłuj Przypomniało mi się jak w lecie chodziłyśmy na poranne spacery właśnie o takich porach, zaraz jak wstałyśmy, cała wieś miała nas na językach ![]() Ciekawe jak unholy i Antoś, pewnie zmęczeni po całym dniu
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu trzymam kciuki za bezbolesne czyszczenie ucha
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi juz nawet nie chodzi o to jak mi sie wstaje, tylko, ze sie nie wysypiam, 3 noce nie spie w domu, a jak spie, to wstaje tak wczesnie, wczesniej chodzic spac nie potrafie ze wzgledu na moj tryb pracy itp, tak wiec zasypianie o 21 odpada, a szkoda. miedzy nockami spie po 4-5 godzin, a gdy mam wolne, to tez tylko 5 z hakiem, wiec marudna jestem poprostu, bez zycia, glowa mnie boli itp itd. niby klade sie czasami z A jak drzemie, ale to mi nie wystarcza. Sorki za marudzenie i smecenie
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic się nie bierze z niczego, a potem to moze już faktycznie przyzwyczajenie się z tego moze zrobić czeko, ja nie miałam nic złego na myśli, tylko swego czasu się tym interesowałam, bo miałam trochę problemów ze sobą Cytat:
miałam to i to ostatnio , bo tych wcześniejszych nie pamiętam
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
thx, zdam relację.Oby to było skuteczne.Wszystko zniosę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wam KWC normalnie się wyświetla?
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz marudzić, ile dusza zapragnie ![]()
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co racja to racja ![]() Nie ćwiczę ![]() Rzucę linkiem a Ty jak chcesz to sobie przejrzyj. Są różne "zestawy". Niektóre z tych ćwiczeń miałam jak chodziłam na aerobik. Teraz nie chodzę i trochę się zapuściłam. Wiosna idzie, trzeba zadbać o siebie ![]() Ja myślałam, żeby ćwiczyć 3x8. Ale to na razie moje zamierzenia ![]() Tu zobacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#138 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Konkretnie to np. ciemne pieczywo z serkiem, jogurt, makaron razowy, jakaś pasta jajeczna, rybna.... Bo. np. biały ryż nie, kanapka z białego pieczywa powiedzmy z miodem nie - lepsze są na sniadanie. Nie wiem co jadacie na kolację ![]() TU, tu przykładowe produkty z podanym IG, w sieci można też znaleźć wiele innych Można spróbować, ale czasem teoria sobie, a dzieci sobie - vide Laurka Kasi Cytat:
Ano fakt, leków się nie da. Ooo, nieświadomie wydmuchiwałam prawidłowo No to trzymam za łagodne jutrzejsze czyszczenie Cytat:
![]()
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Morska
tak mniej wiecej Antonio jada na kolacje, tylko jak ptaszek ![]() Bede musiala przeczesac siec i dodac cos ekscytujacego do jadlospisu z niksim IG, chociaz i tak ma urozmaicony, ale co zrobic. ---------- Wczoraj rozmawialam z kuzynka, ktora opowiadala mi o swoim siostrzencu lat 12, byla zrozpaczona, bo powiedziala, ze on i jego rowiesnicy graja tylko na playstation, jak ida na dwor, to w nic sie nie bawia, tylko siedza. Wspominalysmy, jak my w tym wieku bawilysmy sie jeszcze lalkami , na dworze rozne zabawy wymagajace wyobrazni, skakannie w gume, pilka, podchody itpSmutne to, ze tak sie wszystko teraz zmienia, wiec ja naprawde sie postaram, aby moje dziecko potrafilo sie bawic bez telewizora i komputera, wiedzialo co to klocki, ksiazki, puzzle, gry planszowe, karty, rysowanie, wycinanie, plastelina itp Tzn juz wiele z tych rzeczy zna, a pozna wiecej
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm właśnie na opakowaniu nie jest napisane żeby gotować, ani że to popping.Amarantus expandowany o taki http://www.samozdrowie.sklepna5.pl/t...wany-120g.html
|
|
|
#141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ja niestety nie mogę tego powiedzieć Wymaga uwagi i zajmowania się sobą praktycznie non stop.Cytat:
, bo przecież czipsy pasują jak ulał do takiej playstationa, nieprawdaż?![]() Eh co to za czasy nastały... Dzień dobry ![]() Upiekłam wczoraj Panią Walewską . Zapraszam![]()
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Wam
![]() Wpadam na chwilkę z rana, bo Maciek odsypia kolejną nieprzespaną nockę Eh... Nie wiem kiedy zacznie normalnie sypiać ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć, że jedziemy w tym roku na wakacje Z racji znajomości, Wam nie proponuję Rozglądam się za pracą, ostatnio nawet aplikowałam na fajne stanowisko w firmie niedaleko mojego miasta. Byłoby super, ale nie odezwali się Wydawało mi się, że na to stanowisko nie będzie dużo chętnych No nic, myślałam, że chociaż się odezwą...Widzę, że dzisiaj znowu zapowiada się piękny, słoneczny dzień... ale chyba muszę iść dzisiaj z Maciulkiem do lekarza... Miłego dnia
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Wam tych nocek, to musi być naprawdę męczące ![]() A gdzie się wybieracie na wakacje, pochwal się ![]() A czemu do lekarza?
|
|
#144 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi tak Cytat:
![]() jak chodziłam na aerobik to nie było z tym problemu ale tak to ciężko sie będzie zmobilizować ![]() Cytat:
|
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest Jedziemy do miejscowości Rowy Bo Maciulek ciągle ma czerwonego siusiaka, mniej lub bardziej, ale ciągnie się to już długo. Udało mi się nawet zapisać do naszej lekarki, idziemy na 13.30.
|
|
|
#146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje wakacji i nowej bryki ![]() a z pracą, hmmm, może się odezwą jednak ![]() do lekarza? ale co? do kontroli? czy coś mu się przypałętało? EDIT: juz doczytałam, w takim razie zaciskam kciuki za wizytę
|
|
#147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka poka co to za wątek? ![]() Cytat:
wczoraj wieczorem dostałam maila że wyfrunęła do mnie paczuszka ![]() o ja Cię...zaraz zobaczę jak to na all wygląda Cytat:
![]() a swoją drogą ja tu wklejam linki zero odzewu a jednak niejedna się czai a już myślałam po co ja wklejam?![]() dasz wiarę? w kuchni wyciąga wszystko, gra na garach...a u Nas nic![]() Cytat:
i gratulacje nowego nabytku i za wakacje lubię Rowy![]() za pracęi za lekarza ![]() Dzień dobry Zaspałam pierwszy raz od niepamiętnych czasów Zu mnie zmyliła bo się nie obudziła za to jak tylko zamknęłam drzwi to zaczęła wołać Mama a ja w 15 min się wyszykowałam![]() EDIT: Właśnie był Pan Paczkonosz
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-02 o 08:49 |
||||
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak wygląda ten czerwony siusiaczek, bo mój Tomek od kilku dni ma lekko zaczerwienione ujście cewki moczowej, a od wczoraj łapie się za siusiaczka, jak pytam czy boli to mówi, ze nie, ale przecież widzę ![]() chyba umówię go dziś do lekarza, bo moze ma zapalenie cewki albo pęcherza
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
magi ![]() za wizytę, a Maciek nadal nie daje się dotknąć? Ten lek do oczu nie pomógł w ogóle Nam Clotrimazolum pomogło, no i przymoczki, ale pewnie robisz.Robiłaś badania kału? Może Maciuś ma pasożyty i dlatego tak kiepsko śpi? ![]() *** Kuba dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie obudził się w nocy Teraz ubrany w roboczy strój pisze sobie pisakami z Ikei, bo zwykła kredka to nie to ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() Kuba miał zapalenie cewki i właśnie przy ujściu było czerwone, lekarka kazała smarować Clotrimazolem i robić przymoczki. Robiliśmy też posiew, ale całe szczęście nie poszło dalej i mocz był czysty.
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mogę sobie wypisać, ale jak są objawy to chyba lepiej pokazać lekarzowi ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
a przymoczki to z czego robiłaś?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

obcinam jej na bieząco a ona i tak cos znajdzie i tak długo trzyma w buzi i drze aż coś wyskubie...
mi się obgryzanie paznokci kojarzy z lękami i problemami emocjonalnymi 
, mój potrafi do mnie zadzwonić, żeby zapytać co sobie sam zapisał, bo nie może przeczytać
, u nas Kuba ostatnio budzi się chyba przez ból dziąseł. Z kolacją różnie, raz zje mniej, raz całkiem sporo, ale nigdy nie domaga się jedzenia. I też wcześnie zasypia, ostatnio o 19.20 już smacznie chrapie. Oczywiście wstaje parę minut po 6 

i zasnac oczywiscie nie chcial, to myslalam sobie, ze gdyby mial smoczka, to spalby dalej 

Dobrze, że poszliście do innego
Mogę Ci kupić oczywiście, ale z przykrością stwierdzam, że na allegro chyba wyjdzie taniej - daj znać co robić.

Napiszę, jak będę już po
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Zapraszam

MACIEJKA SYNEK KOCHANY