Krępujące fizjologiczne dolegliwości u TŻta - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 16:27   #121
wandaweranda
Zakorzenienie

Dot.: Krępujące fizjologiczne dolegliwości u TŻta

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Czyli rozumiem, że np. po grochówce z toalety przez kilka godzin nie wychodzisz?
Bo jeszcze, nie daj Boże, coś Ci się wymsknie przy TŻ i spalisz się ze wstydu?
A jak już w tej toalecie jesteś to rozchylasz pośladki albo stosujesz tłumiki z papieru?
no, ja padam, jak czytam te teksty o paleniu się ze wstydu z powodu bąka
nie wiem, czy ludzie to nie mają większych problemów w życiu
ja palę się ze wstydu, gdy cos przeskrobię, zrobię coś nie fair, ale żeby z powodu głupiego pruuuk?
no rzeczywiście, arcyważny powód
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 16:29   #122
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Z dwojga złego chyba lepiej urządzać sobie zawody w puszczaniu bąków niż palić się ze wstydu z powodu fizjologii
Brak zrozumienia. Nie palę się ze wstydu z powodu fizjologii. Zdarzy się - to się zdarzy, pisałam o tym parę razy. Ale nie, że zawsze można i po co się krępować wśród swoich. Zawody w puszczaniu bąków, lub robienie teko zwykle i na codzień jest niekulturalne, po prostu. Jeśli ktoś tego nie robi, jeśli nie zdarzy mu się przypadkiem, to nie jest sztywny, drętwy i sztuczny. Nie sr...m przy innych też - jestem sztuczna?
Nie wiem, czemu popisałam się brakiem kultury, dowodząc, że każdy zachowuje się zgodnie ze swoją naturą, w świecie zwierzęcym też. A w świecie ludzkim też. A i popularne są określenia właśnie związane z tym zwierzątkiem, które wymieniłam w mojej analogii w związku z osobami które nadmiernie folgują swej fizjologii przy innych.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 16:49   #123
ilkas
BAN stały

ja jak puszcze głośnego bąka przy TŻ, to on od razu mówi "co mówiłaś kochanie?" i wtedy zawsze polewamy a swoją drogą to dziwne, że ja o wiele częściej puszczam bączki niż on
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 16:58   #124
kalincia
BAN stały

Od tego zaczęłam - poziom dowcipu zależy od poziomu kultury. Ale już się nie będę powtarzać. To rozmowa bez sensu, dwa gatunki nie porozumieją się.
Stary 2011-03-09, 17:22   #125
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
ja jak puszcze głośnego bąka przy TŻ, to on od razu mówi "co mówiłaś kochanie?" i wtedy zawsze polewamy a swoją drogą to dziwne, że ja o wiele częściej puszczam bączki niż on
dobre
Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Od tego zaczęłam - poziom dowcipu zależy od poziomu kultury. Ale już się nie będę powtarzać. To rozmowa bez sensu, dwa gatunki nie porozumieją się.
Stary 2011-03-09, 17:29   #126
ilkas
BAN stały

Cytat:
współczuję Ci jak kiedyś będziesz chora, albo będziesz miała jakieś poważne problemy z jelitami, wypróżnianiem się, wzdęciami itd. Uwierz mi, że wtedy ciężko się powstrzymać i narażać na ogromne bóle brzucha o których pewnie nie masz pojęcia. I wtedy będziesz taka niekulturalna, jak będziesz musiała po prostu "sobie ulżyć".
a skoro już tak jedziesz po bandzie i mówisz o dwóch gatunkach (co dla mnie jest dopiero niekulturalne !! ) to w takim razie ja się cieszę, że nie należę do Twojego gatunku.
Stary 2011-03-09, 17:35   #127
forumkowiczka
Zadomowienie

Nie wiem czy nie które z Was nie zauważają różnicy w celowym bączeniu w dodatku w zawodach przy kimś, a przy bąknięciu w przypadku czy z choroby.

Przecież wiadomo, że podczas jakiejś choroby niektóre rzeczy są nieuniknione no i wtedy fakt, może się zdarzyć. Jednak to kolosalna różnica kiedy się wymsknie a kiedy robię to celowo bo potrafię dłużej czy głośniej. No ludzie nie bądźcie śmieszni. Nikt nikogo tutaj nie zamierza uczyć dbrych czy złych manier, kultury czy jej braku. każdy wyraża swój pogląd, swój stosunek do tego typu spraw. Dla mnie jest to po prostu szczytem pierdzieć przy kimś celowo!!!!Zaznaczam CELOWO!!!! Bo zupełnie inna sprawa kiedy się zdarzy-trudno!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 17:46   #128
kalincia
BAN stały

Cytat:
współczuję Ci jak kiedyś będziesz chora, albo będziesz miała jakieś poważne problemy z jelitami, wypróżnianiem się, wzdęciami itd. Uwierz mi, że wtedy ciężko się powstrzymać i narażać na ogromne bóle brzucha o których pewnie nie masz pojęcia. I wtedy będziesz taka niekulturalna, jak będziesz musiała po prostu "sobie ulżyć".
a skoro już tak jedziesz po bandzie i mówisz o dwóch gatunkach (co dla mnie jest dopiero niekulturalne !! ) to w takim razie ja się cieszę, że nie należę do Twojego gatunku.
W poscie powyżej forumkowiczka zrozumiała, o co chodzi, może więc da się. Moja kultura nie zazębia się o fzjologię i zdrowie. Jak muszę, to nie rwę włosów z głowy i nie zatykam też odbytu tamponem w przypadku musu lub choroby. Ale kiedy mogę wyjść, nie zostaję i nie czekam na dowcipne komentarze. W drugą stronę też. Wiem, że to naturalne, tak, jak s...anie, sikanie, bekanie. Robię to, jak da się to w toalecie, jak nie da się dobiec albo się zdarzy, to trudno, ale urządzać sobie żarty i "rypać" na codzień , bo "kulturalna, to sobie mogę być przy obcych" - jak napisała jedna z obrończyń pierdzenia na codzień, to jednak poniżej krytyki.
Sama wyśmiewałam te, które się boją w toalecie wypróżnić u TŻ. Nie o to chodzi. Nie rozumiesz? Chodi o rypanie z grubej rury, bo to śmieszne. Na co dzień. Jeśli nie musisz, ale po prostu nie uważasz, że powinnaś wyjść do toalety, bo po co. Skoro bowiem jesteście razem, to nie ma powodu.
Stary 2011-03-09, 17:54   #129
ilkas
BAN stały

tylko, że Twoja poprzednia odpowiedź była na mojego posta, gdzie nie napisałam nic o pierdzeniu z grubej rury, lub urządzaniu sobie zawodów w puszczaniu bąków.
tyczyło się to tego, że jak mi się zdarzy zrobić to przy TŻ to on reaguje właśnie na to żartem, a nie robi z tego problemu, czy nie czyni mi wyrzutów, że nie zdążyłam pójść do toalety. ale nie chodziło tu o walenie z grubej rury. a Ty potraktowałaś to od razu tekstem "poziom dowcipu zależy od poziomu kultury"
a to, że mi się to zdarza częściej niż jemu wynika z moich problemów z przemianą materii, na co on nie może narzekać. i tyle.
i za to dostałam odpowiedz o dwóch gatunkach które się nie zrozumieją. heh, gratuluję tak szybkiej i pochopnej oceny drugiego człowieka.
Stary 2011-03-09, 17:55   #130
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
W poscie powyżej forumkowiczka zrozumiała, o co chodzi, może więc da się. Moja kultura nie zazębia się o fzjologię i zdrowie. Jak muszę, to nie rwę włosów z głowy i nie zatykam też odbytu tamponem w przypadku musu lub choroby. Ale kiedy mogę wyjść, nie zostaję i nie czekam na dowcipne komentarze. W drugą stronę też. Wiem, że to naturalne, tak, jak s...anie, sikanie, bekanie. Robię to, jak da się to w toalecie, jak nie da się dobiec albo się zdarzy, to trudno, ale urządzać sobie żarty i "rypać" na codzień , bo "kulturalna, to sobie mogę być przy obcych" - jak napisała jedna z obrończyń pierdzenia na codzień, to jednak poniżej krytyki.
Sama wyśmiewałam te, które się boją w toalecie wypróżnić u TŻ. Nie o to chodzi. Nie rozumiesz? Chodi o rypanie z grubej rury, bo to śmieszne. Na co dzień. Jeśli nie musisz, ale po prostu nie uważasz, że powinnaś wyjść do toalety, bo po co. Skoro bowiem jesteście razem, to nie ma powodu.
i co tak biegniesz, biegniesz, a tu przed samym klopem prrrrrrrrrruutt
na co sie tak meczyc?
..
Stary 2011-03-09, 17:56   #131
forumkowiczka
Zadomowienie

Ta dyskusja jest kompletnie pozbawiona sensu!!!

Są osoby, które uważają pierdzenie w towarzystwie za szczyt i są osoby, które to bawi.
Nikt nie zmieni swojego zdania pod wpływem tego co tutaj któraś z nas napisze.Więc po co kłótnie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 17:58   #132
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Ta dyskusja jest kompletnie pozbawiona sensu!!!

Są osoby, które uważają pierdzenie w towarzystwie za szczyt i są osoby, które to bawi.
Nikt nie zmieni swojego zdania pod wpływem tego co tutaj któraś z nas napisze.Więc po co kłótnie?
bo te niepierdzace zaczely atakowac te pierdzace
niby takie kulturalne a tu prosze
Stary 2011-03-09, 18:03   #133
forumkowiczka
Zadomowienie

Chwila- nie ma osób niepierdzących
No chyba, że nic nie jedzą.
Po prostu dzielimy się na te, które w towarzystwie starają się trzymać, albo uciekają do toalety czy innego pomieszczenia i na takie, które nie robią z tego żadnego problemu, nie krępują się i purkają w towarzystwie.
Stary 2011-03-09, 18:05   #134
kalincia
BAN stały

Cytat:
tylko, że Twoja poprzednia odpowiedź była na mojego posta, gdzie nie napisałam nic o pierdzeniu z grubej rury, lub urządzaniu sobie zawodów w puszczaniu bąków.
tyczyło się to tego, że jak mi się zdarzy zrobić to przy TŻ to on reaguje właśnie na to żartem, a nie robi z tego problemu, czy nie czyni mi wyrzutów, że nie zdążyłam pójść do toalety. ale nie chodziło tu o walenie z grubej rury.

a to przepraszam, inne mówiły o waleniu z grubej rury. To nie do ciebie było, tylko do innych. My w takiej sytuacji po prostu po słowie "przepraszam" już nie wracamy do sprawy.
a Ty potraktowałaś to od razu tekstem "poziom dowcipu zależy od poziomu kultury"
a to, że mi się to zdarza częściej niż jemu wynika z moich problemów z przemianą materii, na co on nie może narzekać. i tyle.
i za to dostałam odpowiedz o dwóch gatunkach które się nie zrozumieją. heh, gratuluję tak szybkiej i pochopnej oceny drugiego człowieka.
Zrozum, padały tu teksty o "zabawie ,które zrobi to głośniej". Zdarzyć się może, to moje zdanie i nikt samobójstwa nie będzie popełniał.
Stary 2011-03-09, 18:06   #135
blackamor
Zakorzenienie

towarzystwo a TŻ to roznica
I nikt notorycznie tez przy nim nie purka..
Stary 2011-03-09, 18:10   #136
forumkowiczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
towarzystwo a TŻ to roznica
I nikt notorycznie tez przy nim nie purka..

No widzisz, dla Ciebie jest różnica, a dla mnie jej nie ma. Dla mnie po prostu to jest niedopuszczalne. Taka jestem i nic w tym nie zmienie. Gdyby mi się zdarzyło to pewnie byłoby mi strasznie głupio-obojetnie czy byłoby to przy mamie, dziadku czy samym TŻ.
Stary 2011-03-09, 18:15   #137
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
No widzisz, dla Ciebie jest różnica, a dla mnie jej nie ma. Dla mnie po prostu to jest niedopuszczalne. Taka jestem i nic w tym nie zmienie. Gdyby mi się zdarzyło to pewnie byłoby mi strasznie głupio-obojetnie czy byłoby to przy mamie, dziadku czy samym TŻ.

to jestem jeszcze ciekawa tego czy zawstydza Was odglos "siiiiiiiii" podczas wizyty w publicznej toalecie, np w szkole czy CH?
Przy TŻ i rodzinie się tego nie wstydzę. Przy obcych już tak.
Stary 2011-03-09, 18:19   #138
forumkowiczka
Zadomowienie

No oczywiście
Stary 2011-03-09, 18:19   #139
kalincia
BAN stały

już pisałam, może nie czytałaś dokładnie, że właściwe czynności na właściwym miejscu nie powodują u mnie problemów. Na właściwym miejscu, podlreślam. W toalecie - dodam, jeśli to niejasne. A ty sikasz poza nią, jeśli nie musisz? Byłoby to naturalne przy TŻ przynajmniej, przecież przy nim kultura cię nie obowiązuje. (sama tak napisałaś).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 18:26   #140
blackamor
Zakorzenienie

Cytat:
już pisałam, może nie czytałaś dokładnie, że właściwe czynności na właściwym miejscu nie powodują u mnie problemów. Na właściwym miejscu, podlreślam. W toalecie - dodam, jeśli to niejasne. A ty sikasz poza nią, jeśli nie musisz? Byłoby to naturalne przy TŻ przynajmniej, przecież przy nim kultura cię nie obowiązuje. (sama tak napisałaś).
masz z tym jakis kompleks? bo znowu sie czepiasz nie wiem czego

moge spokojnie sie wysiusiac przy TZ gdy jestesmy razem w lazience. gdy jetem w publicznej toalecie nie bardzo mi pasuje ze osoba ktora stoi pod drzwiami slyszy moje siiii

Stary 2011-03-09, 18:36   #141
_vixen_
Zakorzenienie

Super są te fizjologiczne wątki na wizazu.
Człowiek się może wiele o ludziach dowiedzieć: urządzają sobie konkursy w pierdzeniu, sikają w swojej obecności...
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:47   #142
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Super są te fizjologiczne wątki na wizazu.
Człowiek się może wiele o ludziach dowiedzieć: urządzają sobie konkursy w pierdzeniu, sikają w swojej obecności...
A to co jakieś tabu? Ma się udawać, że się nie sika? Ja ogólnie tego nie robię bo mnie czyjaś obecność krępuje i jakoś tak się nie da ale kiedyś jak mi np siostra nie chciała wyjść z łazienki mimo moich próśb i gróźb to się wkurzyłam i wysikałam przy niej, śmiała się bo zrobiłam to z takim zacięciem i fochem, że nie wytrzymała :p
Moja koleżanka z chłopakiem nie mają z tym żadnego problemu jeśli jedno bierze prysznic a drugie musi się wysikać pyta się czy może wejść i sika 'przy' partnerze. W sumie słuszne podejście. No bo po co powstrzymywać jak np pęcherz boli i czuje się że zaraz się pęknie jak partner nie ma nic przeciwko żeby mu wejść do łazienki?

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:48   #143
_vixen_
Zakorzenienie

A tampony albo podpaski zmieniać to też wszystko ok?
Albo kupę robić?
Gdzie jest ta granica intymności?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 19:42   #144
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A tampony albo podpaski zmieniać to też wszystko ok?
Albo kupę robić?
Gdzie jest ta granica intymności?
Hm...w sumie założyć tampon bym przy facecie raczej mogła. Podpaski nie czy wyciągać tampon zużyty bezpośrednio przy nim bo to z deka niesmaczny widok nawet dla mnie. Z drugiej strony kochamy się podczas okresu, nie raz więc widział moją krew, ba nawet się nią brudził Kiedyś wyciągnęłam przy nim tampon (bo łazienka było piętro niżej w hotelu) zrobiłam to dyskretnie on sie nie lampił jak cielę w malowane wrota, nie było problemu. Załatwić się przy nikim też nie bo no cóż towarzyszy temu hm..niezbyt przyjemna atmosfera ale wysikać? Faceci nie mają problemu z sikaniem pod publicznym drzewkiem więc czemu dziewczyna ma się wstydzić wysikać przy swoim facecie?

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2011-03-09 o 19:47
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 20:05   #145
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
mój robi to samo

Cytat:
Napisane przez blackamor Pokaż wiadomość
i co tak biegniesz, biegniesz, a tu przed samym klopem prrrrrrrrrruutt
na co sie tak meczyc?
..

Z jednej strony śmieszy mnie to, z drugiej strony rozumiem, że są osoby, które uznają pierdzenie, bekanie i inne fizjologiczne czynności za obrzydliwe i nie afiszują się z nimi publicznie Dlatego ja publicznie też się kontroluję, jednak mając świadomość, że mój facet jest bardziej wyluzowany, jeśli chodzi o te sprawy, nie robię dramatu z tego, jeśli przy nim coś takiego mi się zdarzy

Ciekawa jestem dziewczyny, które za nic nie puszczą bąka przy swoim tż, wstydzą się także swojego owłosienia? zapachu z ust rano? zapachu potu? W końcu to też nie są chlubne fizjologiczne sprawy.. Znam dziewczynę, która nawet nosa nie wysmarka przy swoim facecie, bo przecież to obrzydliwe.. a fuj
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 20:36   #146
sugarcane
Zadomowienie

A mój TŻ lubi, kiedy przy nim sikam Nie wiem dlaczego, nie mam pojęcia, mnie to na początku krępowało, teraz to już mi zwisa.
A jak spanikowana do niego zadzwoniłam, że na wizażu panie piszą, że to intymność zabija w związku i namiętność, to tak się śmiał, że potem zabronił mi czytać, cytuję, "takie głupoty"
nie ma co się tak święcie oburzać chyba
sugarcane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 21:44   #147
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usunięte

Nie rozumiem, dlaczego miałybyście wstydzić się załatwić, gdy wasz TŻ jest z wami w domu...Przecież chyba nie siedzi pod drzwiami toalety i nie podsłuchuje, ani nie robicie tego przy otwartych drzwiach. Jeżeli już ktoś tak bardzo boi się odgłosów, to można sobie puszczać wodę w trakcie
Puszczanie bąków jest według mnie niesmaczne i niekultularne, jeżeli już zdarzy się komuś przypadkiem to można zrozumieć, ale tak po prostu? Nie wyobrażam sobie zrobić tego świadomie przy facecie czy przy kimkolwiek innym. Przecież zawsze można wyjść do łazienki, innego pomieszczenia czy cokolwiek.
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 21:47   #148
fiolka208
Rozeznanie

mój Boże wywołałam wojnę
W kilku słowach napisałam o cyt "istnych zawodach",podkreślam słowo "istnych".To nie jest tak,że wieczorem mówię do TŻta-"kochanie mam plany dla nas na wieczór,siadamy i robimy zawody w kto mocniej walnie bączysko."A on na to-"świetnie kochanie,uwielbiam nasze prostackie zabawy,rodem z chlewa".Na trzy cztery zaczynamy zawody,a hasłem przewodnim jest - "oby z gruzem nie poszło" i naparzamy głośnymi,odrażająco śmierdzącymi pierdami,a nad ranem w szczelnie zamkniętym pokoju smród jak z szamba i strach zapałkę zapalić
Nasze "istne zawody" to po prostu zdrowe podejście do fizjologi.Ot dla przykładu zjemy pizzę,popijemy piwem,oglądamy razem film.Drożdże z pizzy+piwo również na drożdżach "pompuje" brzuch.Jedynym ujściem dla powietrza w tym wypadku jest dolny wentylek potocznie zwany d*pą.No drodzy państwo pierdnie mi się (pardom wrażliwym-jestem tylko człowiekiem jak jem to i pierdzę) to mam się rumienić i kajać przed wieloletnim partnerem,że to nie ja,że pewnie coś za oknem,a jak już się przyznam to mam mówić,że pierwszy raz w życiu takie zjawisko mnie dopadło?No nie bardzo-po prostu puszczam bąka.Bez radości,ale i bez smutku-po prostu ulatuje.A gdy po tej przykładowej pizzy i piwie jesteśmy oboje to oboje pierdzimy.To miałam na myśli pisząc "istne zawody".Bo zdarza się nam pierdzieć na zmiany.Czasami coś na ten temat zażartujemy czy coś,no podchodzimy do tego naturalnie.Nie wyobrażam sobie za każdym razem lecieć do wc,bo po niektórym żarciu pewnie razem z TŻtem musieli byśmy spędzać tam wieczory,by nie skalać przypadkiem bąkami innych pomieszczeń w domu
Dajcie ten wątek do przeczytania jakiemuś samcowi-ale będzie miał KUPĘ,że tak się wyrażę śmiechu,gdy poczyta jakie problemy niektóre z Was mają.
Poza tym morał jest krótki i niektórym znany-głośne bąki nie śmierdzą,gorzej z cichaczami
Stary 2011-03-09, 21:51   #149
blackamor
Zakorzenienie

[QUOTE=fiolka208;25623922
Poza tym morał jest krótki i niektórym znany-głośne bąki nie śmierdzą,gorzej z cichaczami[/QUOTE]
Stary 2011-03-10, 00:02   #150
miriuri
Raczkowanie

A ja z kolei nigdy nie zrozumiem, jak można nie rozumieć, że niektórzy nie mają problemu z wysiusianiem się przy mamie, siostrze czy przy partnerze

Jak się wychowuje w domu z jedną łazienką i furą bab, to po prostu staje się to zupełnie naturalne, bo nie widzę powodu, żeby się męczyć, albo wyrzucać kogoś z łazienki Przecież trzeba się w tej łazience obnosić z gołą rzycią Usiąść, szybka akcja z majtkami w dół, a dalej to już jak z płatka

A odpowiadając na pytanie: gdzie jest granica intymności? Otóż tam, gdzie dwoje lub więcej ludzi mieszkających razem sobie ją wspólnie, w naturalny sposób, ustali i tam, gdzie ona wszystkim pasuje.

I to się tyczy całej dyskusji. Wolnoć Tomku w swoim domku, że tak zarzucę cytatem

Edytowane przez miriuri
Czas edycji: 2011-03-10 o 00:04
miriuri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości