![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Makijaż i jego brak i skrępowanie przed partnerem..
Moim zdaniem facetom wcale nie podobaja sie lale wymalowane jak tra la la. Kiedys sama robilam sobie czarne kreski jednak teraz jak patrze na te zdjecia to przezywam za kazdym razem szok-jak moglam sie tak malowac.
Znacznie lepiej, delikatniej, swiezej, po prostu ladniej wyglada lekki makijaz bez czarnych grubych krech, bez kilogramu podkładu. I uwierz mi-twoj facet na pewno powie ci ze super sie umalowalas jesli po prostu ograniczych nakladanie tych wszystkich specyfikow. Mi samej moj tz teraz prawi komplementy jak sie maluje.
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aha, ale i tak wstaje teraz ponad godzine przed wyjsciem, mimo ze makijaz zajmuje mi 10 minut. czy to znaczy ze jestem tapeciara? ![]() ![]()
"I have never judged myself by other people’s standards. I have always expected a great deal of myself, and if I fail, I fail myself." Edytowane przez sea breeze Czas edycji: 2011-03-03 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Makijaz Natalie Portan z zalacznika to 14 kosmetykow (nie znalazlam informacji o rozswietlaczu a jakis ewidentnie na sobie ma). To, ze Ty nie potrafisz sie najwidoczniej umiejetnie umalowac nie oznacza, ze jest to ogolnoswiatowy "trend". Poza tym nie rozumiem uwagi, ze nawet najlepszych kosmetykow nie da sie nie zauwazyc. Wprawne oko dostrzeze nawet, ze ktos ma na sobie tylko sypki puder. Cytat:
Ale to pewnie dlatego, ze ja sie nie znam i jestem tapeciara. Ty rowniez. Nic to jednak. Dzieki nam, tapeciarom, dziewczyny "naturalne" sa bardziej w cenie ![]() ![]() Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-03 o 15:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25489044]Ale to pewnie dlatego, ze ja sie nie znam i jestem tapeciara. Ty rowniez. Nic to jednak. Dzieki nam, tapeciarom, dziewczyny "naturalne" sa bardziej w cenie
![]() ![]() to i ja sie do Was potulnie przyłączę - mam na imię Agnieszka... i jestem tapeciarą ![]() a poważnie - nie wiem czemu niektórzy uparcie dzielą wszystko na biel i czerń, a gdzie szarości ![]() poza tym dla mnie całkowity brak makijażu to tez trochę lenistwo, ale to moje subiektywne zdanie oparte na obserwacji własnego otoczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wstać rano, umyć ząbki, włoski, zrobić kawkę, spokojnie wybrać ubrania, ewentualnie wyprasować, spakować się, zrobić ewentualnie śniadanie, dopić kawkę w trakcie gdy włosy podsychają, zrobić makijaż, wysuszyć włosy, ubrać się, potem trzeba wyskrobać samochód, odpalić go jak się da a jak nie to na autobus... i godzinka ucieka ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie załapałyście lekkiej ironii w mojej wypowiedzi
![]()
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Pewnie dlatego, ze nam puder mozg wyzarl.
Wracajac do Twojego postu, byla w nim raczej masa kompleksow i proba poprawienia wlasnego samopoczucia przez gnojenie autorki. Brak wiedzy o makijazu tez byl. Ironii nie bylo. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-03-03 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
"Wiesz, jak można się przekonać, czy kobieta jest naprawdę piękna? Przyjrzyj się jej rano, zaraz po przebudzeniu. Bez makijażu, bez wymyślnej fryzury, jak ją Pan Bóg stworzył. Jeżeli jest naprawdę piękna, to i wtedy będzie."
Jonathan Carroll Kiedyś i tak Cię zobaczy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Wyżywanie się na kobietach stosujących pełniejszy makijaż poprzez wdzięczne określenie 'tapeciary' jest takim samym dnem jak wyśmiewanie tych, które makijażu nie stosują (lub stosują w szczątkowej wersji) jako leniwych, i generalnie w podtekście - niedbających o siebie
![]() Nie każdy musi. Jak kto młody i ma ładną cerę to makijaż to ŻADEN obowiązek. A że ładniej się wygląda w pełnym - no pewnie, ale co z tego wynika, na litość boską? Nadal to żaden obowiązek ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;25489561]Pewnie dlatego, ze nam puder mozg wyzarl.
Wracajac do Twojego postu, byla w nim raczej masa kompleksow i proba poprawienia wlasnego samopoczucia przez gnojenie autorki. Brak wiedzy o makijazu tez byl. Ironii nie bylo.[/QUOTE] Owszem, kompleksy mam jak wszystkie, ale nie wstydzę się pokazać ludziom bez makijażu, nie mówiąc o własnym Tż. Brak wiedzy o makijażu? Hmm.. biorąc pod uwagę ilość dziewczyn jakie widuję z charakterystycznym pęknięciem w tynku na twarzy, ewentualnie rzęsami wprost ociekającymi od tuszu to fakt, uważam że używanie tylu kosmetyków robi tapetę na twarzy, bo laski zwyczajnie nie znają umiaru. Po wypowiedziach autorki też tak wywnioskowałam - jeśli źle tak nie jest to niech sama sprostuje. Ironii nie było, bo Ty jej nie wyczułaś? Choćby dzięki tej głupiej ikonce można się było zorientować że nie piszę tego poważnie, bo mimo że uważam że faceci wypacykowanych lasek nie lubią to zdaję sobie sprawę że wygląd nie jest najważniejszy. Ale sorry w mojej opinii z osobą, która nie wyobraża sobie wynieść głupich śmieci albo po kartofle do warzywniaka bez makijażu to coś jest mocno nie halo. Oh, jak ja tak mogę oceniać innych! No cóż, każdy tu każdego ocenia, jak widać wy po jednym zartobliwym zdaniu mnie oceniłyście również. ![]()
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-03-03 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Idę się wyszpachlować.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
coz, ja osobiscie nie znam zadnej dziewczyny, ktora wyglada lepiej bez makijazu niz z...
![]() ![]() no i moze 15% kobiet w Polsce ma idealna cere, bez naczynek, wagrow, przebarwien, cieni pod oczami, ktore wypadaloby zamaskowac.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Fakt, może trochę niefortunnie to zabrzmiało ale pisałam tu o dziewczynach które nie znają umiaru w ilości danego kosmetyku a takich jest bardzo wiele. Ja wiem że nałożenie i 10 kosmetyków na twarz ale z umiarem może wyglądać dobrze, ale w takim razie ile nakłada autorka skoro sam fakt że będzie się komuś musiała pokazać bez tego wprawia ją w aż taką panikę że boi się że jej facet poczuje się oszukany?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-03-03 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to jest ustawowy obowiązek - dbanie o miłe wrażenia estetyczne przechodniów wyczulonych na mejkapowe niuanse? ![]() No dajcie spokój ![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po prostu napisalam ze wiekszosc kobiet wyglada lepiej w makijazu niz bez, to nie znaczy ze kazalam ci sie malowac ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
zamiast wydawać kasę na kolejne kosmetyki zainwestuj w porządną wizytę u kosmetyczki, a nawet kilka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
U dobrego dermatologa raczej.
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Co do makijażu - ja wyglądam lepiej w "pełnym" , starannym makijażu, składającego się z podkładu, pudru, bronzera, niż koleżanki, które używają samego fluidu, rozpapcianego go po całej twarzy , w dodatku za ciemnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można chodzic też śmierdzącym i z tłustymi włosami... Ustawy tego nie zabraniają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wszystko dla ludzi i o odpowiedniej porze. W ciągu dnia unikam smoky eyes, ale subtelny smoky na wieczór - super ![]() a co do Wibo - Muszynianko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Popieram - wydaje mi się, że chłopak sugeruje że Twój makijaż jest za mocny, sama mówisz, że poświęcasz temu dużo czasu, gdybyś tylko postarała się to ograniczyć - wszyscy byliby zadowoleni
![]() Ja osobiście nie wychodzę z domu bez lekkiego makijażu, po prostu czuję się wtedy lepiej. Kiedyś starałam się ukryć problemy z cerą, z czasem cera się znacznie polepszyła, ale dalej towarzyszy mi podkład, tusz do rzęs i eyeliner. Jednak wszystko to zajmuje mi 10 min.! Sama z doświadczenia wiem, jakie można mieć kompleksy związane z niedoskonałościami skóry (wielkiego trądziku nigdy nie miałam, ale nawet kilka krostek na policzku niesamowicie obniżało moją samoocenę ![]() Dziewczyny dobrze Ci radziły, powinnaś stopniowo ten makijaż ograniczać, poszukaj w internecie czy gazetach tych delikatniejszych wersji, zainspiruj się czymś, będzie dużo łatwiej i szybciej, no i chłop się ucieszy ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy od twarzy, cery itd. Ja mam przyjaciółkę, która wydawało by się, że maluje się bardzo delikatnie, wygląda bardzo naturalnie, no ślicznie - piękna cera itd. Kiedyś nocowała u mnie i widziałam ją bez makijażu i wyglądała na prawdę źle. Po tym doświadczeniu wiem, że są kobiety, które na prawdę muszą się malować a w zasadzie to maskować. W moim przypadku sprawdza się zasada im mniej tym lepiej. Są dni kiedy się nie maluję wcale po domu, ale jak wychodzę to muszę przynajmniej podkład mieć bo mam nieładny kolor twarzy, wiele przebarwień, szczególnie właśnie pod koniec zimy.
Autorko co do rad kosmetycznych to już padły, ale powiem tylko, że kiedyś twój facet i tak cię zobaczy bez makijażu, zresztą nie sztuka kochać kogoś, kto jest zawsze perfekcyjny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
jeżeli to jakaś alergia to spróbuj patentu na zmywanie oczu oliwą z oliwek. Możliwe że skórze się nie podoba skład tych wszystkich płynów do demakijażu i jest to opcja dla wrażliwych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
.
Na zawsze - Ty i ja!" Edytowane przez xilOx Czas edycji: 2012-06-12 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
_Impertinente_ Jak chcesz fachowej porady to mogę Ci ją udzielić na priv
![]() ![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-03-03 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
A czy nie prościej bedzie nosić makijaż dniem i nocą ?
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rzeczywiście, no bo dziewczynka 18stoletnia bez makijażu to naprawdę skandal, powinna się maskować, bo bez korygowania urody to nie przystoi wychodzić na ulicę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Wiem coś o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Przez pierwsze pół roku spotykania się z moim Tżtem też nie pokazywałam mu się bez makijażu najzwyczajniej w świecie wstydziłam się, miałam kompleksy. On mnie z tego wyleczył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.