![]() |
#121 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]()
![]() |
#122 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
#123 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 599
|
Proszê o o ocenê mojego jutrzejszego jad³ospisu (dzi¶ wpieprzy³am z 2,5 tys kalorii, szkoda gadaæ). R oczywi¶cie
![]() ¶: jogurt naturalny z 4 ³y¿kami p³atków + kilka suszonych moreli II¶: serek wiejski lekki + kromka razowca + surówka z kapusty z sosem vinegret (kupna, ale bez chemii) przek±ska: jab³ko o: kurczak pieczony z curry + seler naciowy k: serek wiejski z jakimi¶ warzywami i kromk± razowca G³upio wychodzi, bo mam zajêcia od 15 do 19 i przed nimi zd±¿ê zje¶æ tylko ¶ i II¶. Mo¿liwe, ¿e po powrocie z zajêæ zjem tylko kolacjê (w przerwie zajêæ jab³ko). |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 706
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
ok to ja oceniê
Cytat:
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
lepiej ni¿ ostatnio, ale jeszcze trochê pracy przed Tob± ![]() Utrzymanie ¦niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek p³atków górskich na szklance mleka 2% z kakao, bananem i po gar¶ci: pistacji, rodzynek, suszonych moreli i fig; Inka karmelowa z mlekiem i miodem II ¶niadanie: grahamka z past± twaro¿kow± (twaróg pó³t³usty, cebula, ogórek, rzodkiewka, papryka, przyprawy); gruszka Obiad: makaron pe³noziarnisty z sosem pomidorowo - warzywnym, mielonym indykiem i parmezanem; ¶wie¿o wyci¶niêty sok jab³kowy Podwieczorek: 2 nale¶niki ¿ytnie z serkiem homogenizowanym naturalnym i d¿emem jagodowym; zbo¿ówka z mlekiem i miodem herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym Kolacja: porcja sa³atki z br±zowego ry¿u, kurczaka i warzyw; herbata z syropem klonowym + jakie¶ 2l wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Cytat:
emelie, jeny, jak Ty pysznie jesz. <3 bêdê siê Tob± inspirowaæ. ![]() Edytowane przez Ondine_16 Czas edycji: 2011-03-23 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() By³am na redukcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
P
¦: Jogurt nat. 180g z wkrojonym i podgrzanym w mikrofali kiwi i jab³kiem; bu³ka z ziarnami z jajcem na miêkko (rozciapkanym ofc,) z pomidorem, szczypiorem i bazyli±. ![]() II¦: Belriso cynamonowe (ostatnie ![]() 3km z ziemniakami ![]() ![]() O: Dwa klopsy gotowane, ziemniaki z sosem pomidorowym (ze ¶mietan±), du¿o buraczków! ![]() 3 km (do ko¶cio³a i nazad xd) P: Big banana ![]() ![]() K: Kajzerka z mas³em, dwoma plastrami krakowskiej i pomidorem z rzodkiewk± i szczypiorem, z serem ¿ó³tym salami z keczupem + berlinka z maaas± keczupu. I ogólnie to jestem z siebie zadowolona dzi¶ ![]() ![]() ![]() I proszê o ocenê! ![]() Brzuch boli nadal, i to chyba nie ¿o³±d... nie wiem sama, ale mimo to jad³am :P W ci±gu dnia du¿o herbat i wody ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-03-23 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
no to mo¿e ja
![]() Cytat:
- w niektórych miejscach dodajesz zbêdne wêgle, a tam gdzie s± potrzebne ich nie ma - trochê za du¿o pieczywa IMO. zamiast niego masz jeszcze kasze, p³atki, ry¿ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
U:
*owsianka (sama robi³am w mikofali-wizjaa dziêkujêê ![]() ![]() *dwa domowe rogaliki (m±ka pszenna i m±ka razowa ![]() jedenna wierzchu z czym¶ pysznym takim...jak lukier i wiórki kokosowe ![]() *obiad na sto³ówce-miska fasoli bo bretoñsku i zwyk³a bu³ka z mas³em-jjjjami ![]() *du¿o tarty ze szpinakiem i serem feta oraz jakim¶ miêskiem; sa³atka z pora majonezu itd; jeden ostatni rogalik z mas³em domowym i miodkiem; szklanka mleka baasen i gdzie¶ tam kilka frytek od kole¿anki (ja dzielnie odmówi³am ![]() *3kromki domowego razowca z gruba wartw± mas³a oraz puszk± makreli w sosie pomidorowym, a za jaki¶ czas jeszcze jedna na spróbê-ze ¶liwk± i rodzynkami-z mas³em orzechowym i s³odziutk± konfitur± z ¿urawiny szklanka ma¶lanki (prawdziwej,domowej) *zjad³am w³a¶nie talerzyk zwyk³ej sa³atki jarzynowej, oraz jajecznicê na mase³ku z serem ¿ótym i wêglem ![]() ![]() ![]() ![]() i co? bêdzie nie? ![]() ![]() pozdrówka ![]()
"Ludzie mówi±, ¿e bez mi³o¶ci nie da siê ¿yæ. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e tlen jest wa¿niejszy". -wyj±tkowo nie zgadzam siê z panem,panie House ![]() Mateusz ![]() Edytowane przez _becia_ Czas edycji: 2011-03-23 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 706
|
Cytat:
Dziêkuje, faktycznie za du¿o pieczywa muszê nad tym pomy¶leæ, w sumie to zaczê³am dopiero dzisiaj dzia³aæ w tym temacie. ![]() A odno¶nie tego mojego obiadu to co powinnam jeszcze dodaæ do ryby i surówki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
brak II ¶niadania, bo wsta³am ko³o 11, zjad³am o 11:30, potem ten obiad by³ po 14, trochê zapiekanki po 16 no i teraz od 20 zjad³am troszkê dro¿dzówki, trzy ciasteczka i pewnie jeszcze jakie¶ wpadnie kokosowe a do tego kawa. A spaliæ muszê, wychodzê z redukcji, ja szybko tyjê, naprawdê. Zreszt± ostatnio sobie za du¿o folguje ze s³odyczami, ale to przez chorobowe siedzenie w domu, jutro ju¿ wracam do szko³y, wiêc mam dzieñ wolny od s³odyczy. W pi±tek te¿ mam zamiar sobie taki zrobiæ, bo za nied³ugo znowu przytyjê i po co tyle starañ..
#135 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Nora_Grey dzisiaj widze, ¿e bardzo ³adnie
![]() ![]()
#137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
CU-DO-WNIE ! ![]() ![]() znam tê rado¶æ jak siê cz³owiek nauczy robiæ owsiankê ![]() ![]() ![]() I jest o wiele zdrowiej! ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Dziêkujê! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
Cytat:
hmnn..ale wiesz dlaczego?? bo mam osobist± krowê ![]() ![]() a ile mo¿na piæ mleka na dzieñ? Tak na szklanki ![]() ![]() To ja dzi¶ ju¿ kako sobie odpuszczê, tylko banan, bo i tak ju¿ zjedzony ![]()
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sprzedaj, mi! Ja kocham mliko! A takiego od krowy w ¿yciu nie pi³am ![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Proszê o ocenienie mojego jad³opisu na R
![]() I¶n: owsianka (50g p³atków owsianych, kapka mleka, starte po³owa jab³ka, po³owa banana i kiwi) + kawa z 2% mlekiem II¶n: 2 kromki razowca z duuuu¿± ilo¶ci± bielucha naturalnego (ubóstwiam ![]() O: pier¶ z kurczaka z pieczarkami w sosie jogurtowym + 3 ³y¿ki br±zowego ry¿u rower 1,5h P: kefir (pomagam moim jelitkom, bo co¶ ostatnio nie bardzo chc± pracowaæ) K: jajecznica z 2 jaj, wkruszonym twarogiem pó³t³ustym (ok 3 ³y¿ki tego twarogu) + 2 plastry polêdwicy 8min ABW (na buns i legs plany pokrzy¿owa³ mi rower ![]() Oczywi¶cie du¿o wody, czerwonej herbaty, kawy Dobrze? Co¶ zmieniæ?
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
No to teraz mój R na jutro. Poprosi³abym piêknie o ocenê
![]() ¦niadanie(6:30): 2 kromki razowca z pasztetem, 1/2 pomidora, 2 li¶cie sa³aty, kubek zielonej herbaty II ¦niadanie(11:30): Kanapka dwustronna z razowca z wêdlin±, pomidorem, sa³at± i plastrem sera ¿ó³tego (tak dawno nie jad³am ju¿ sera, ¿e jutro sobie pozwolê ![]() Godzina p³ywania Posi³ek potreningowy(16:15): Kubek jogurtu naturalnego (jedzone w autobusie ;/ ma³o mo¿liwo¶ci) Obiad(17:30-18:00): Jajecznica z 3 jaj na odrobinie mas³a z pomidorem i cebul±, 1/2 torebki kaszy jaglanej (z 3 jaj a nie z 2, poniewa¿ w planie jest "¶mieciowa" zupka chiñska, wiêc wola³am zamieniæ to na jedno jajko) Kubek zielonej herbaty Kolacja(20:30-21:00): 2 parówki drobiowe na ciep³o( ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
a to ju¿ lecê dalej, jak siê rozpisa³am.
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25922363]No to teraz mój R na jutro ![]() ![]() ¦niadanie(6:30): 2 kromki razowca z pasztetem, 1/2 pomidora, 2 li¶cie sa³aty, kubek zielonej herbaty pasztet jak to pasztet, no sama wiesz, raczej syf. poleca³abym raczej polêdwicê z indyka, jak± szynkê z kurczaka mo¿e. ale raz na jaki¶ czas okey. II ¦niadanie(11:30): Kanapka dwustronna z razowca z wêdlin±, pomidorem, sa³at± i plastrem sera ¿ó³tego (tak dawno nie jad³am ju¿ sera, ¿e jutro sobie pozwolê ![]() Godzina p³ywania Posi³ek potreningowy(16:15): Kubek jogurtu naturalnego (jedzone w autobusie ;/ ma³o mo¿liwo¶ci) oo, masakryczny psi³ek potreningowy. powinno byæ jakie¶ bia³ka i wêglowodany, br±zowy ry¿ z kurczakiem, makaron z tuñczykiem. albo chocia¿ homo z p³atkami owsianymi. Obiad(17:30-18:00): Jajecznica z 3 jaj na odrobinie mas³a z pomidorem i cebul±, 1/2 torebki kaszy jaglanej (z 3 jaj a nie z 2, poniewa¿ w planie jest "¶mieciowa" zupka chiñska, wiêc wola³am zamieniæ to na jedno jajko) hm, nie do koñca obczajam zamianê na jajko ale okey, nie ma sa³atki ani warzyw. Kolacja(20:30-21:00): 2 parówki drobiowe na ciep³o( ![]() [/QUOTE] jako¶ tak ¶rednio mi siê wydaje. i chleb trzy razy, a na wieczór siê nie poleca - chyba, ¿e chudniesz spokojnie.
#145 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
pozytywna-wariatka piszê kapka w sensie troszkê, na oko - u mnie w domu siê tak mówi
![]() Dziêkujê za ekspresow± ocenkê ![]() ![]()
#146 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U:
1. 4 tosty pe³noziarniste: 2 z mas³em,szynk±,serem,kukur ydz± i ananasem, 2 z mas³em twaro¿kiem i powid³ami, kilka plastrów ¶wie¿ego ananasa, kubek kakao kawka z mlekiem 2. homo waniliowy+nerkowce+rodzyn ki w czekoladzie, dro¿d¿ówka z serem i makiem z kruszonk±, jab³ko 3. m³ode ziemniaczki z mase³kiem i koprem, pier¶ z kurczaka sma¿ona w panierce, mizeria, fasolka szparagowa z bu³± tart± i mase³kiem ![]() d. jeszcze ciep³a szarlotka z lodami 4. miska lodów kawowych,orzechowych,kaka owych i tiramisu , truskawek kilka i jogo fantasia z p³atkami w czekoladzie ![]() 5. ca³a makrela wêdzona, grahamka z mas³em, talerzyk pomidorków z cebulk± i szczypiorkiem po wpad³y truskawki ze ¶mietan± i cukrem i kilka? pierniczków korzennych. PROSZÊ o oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, bo to tak zabrzmia³o jakby tego mleka by³a na prawdê ma³a ilo¶æ, wiem, wiem o co chodzi, czemu nie chcesz na mleku je¶æ? ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25922363]No to teraz mój R na jutro. Poprosi³abym piêknie o ocenê [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ASIA/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG]
¦niadanie(6:30): 2 kromki razowca z pasztetem, 1/2 pomidora, 2 li¶cie sa³aty, kubek zielonej herbaty II ¦niadanie(11:30): Kanapka dwustronna z razowca z wêdlin±, pomidorem, sa³at± i plastrem sera ¿ó³tego (tak dawno nie jad³am ju¿ sera, ¿e jutro sobie pozwolê [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ASIA/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]), 1 lub 2 ma³e jab³ka Godzina p³ywania Posi³ek potreningowy(16:15): Kubek jogurtu naturalnego (jedzone w autobusie ;/ ma³o mo¿liwo¶ci) Obiad(17:30-18:00): Jajecznica z 3 jaj na odrobinie mas³a z pomidorem i cebul±, 1/2 torebki kaszy jaglanej (z 3 jaj a nie z 2, poniewa¿ w planie jest "¶mieciowa" zupka chiñska, wiêc wola³am zamieniæ to na jedno jajko) Kubek zielonej herbaty Kolacja(20:30-21:00): 2 parówki drobiowe na ciep³o([IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ASIA/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]) z kromk± razowca. (Móg³by kto¶ doradziæ? Bo pewnie te parówki siê nie nadaj±, ale jedzenie w kó³ko tuñczyka, sera bia³ego i wie¶niaka jest nudne, a jajek nie mogê za wiele, bo jestem uczulona), Kubek zielonej herbaty [/QUOTE] Nephasis, z czego ty siê tak w³a¶ciwie odchudzasz, co? Ma³o jesz, jak na swoj± aktywno¶æ. Nie wiem czemu, ale jak czytam twoje posty, szczególnie te o kanapce, co jej tak bardzo nie chcia³a¶ zje¶æ, to obawiam siê, ¿e nied³ugo zawitasz na krzywe zwierciad³o. Wagê masz super, jeste¶ aktywna; odpu¶æ sobie dietê, serio. Mo¿e nie jedz fast-foodów, mniej s³odyczy, wiêcej warzyw i owoców, ale nie redukuj siê tak perfekcyjnie. Mo¿e siê mylê, ale mam wra¿enie, ¿e jak schudniesz do 55kg, to bêdziesz chcia³ 50kg itd.
#149 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() nie wiem co siê dzieje, chyba znów stan±³o a nawet wzros³o ![]() plosê ![]() Beciu piêknie skarb, mleka moim zdaniem góra 3 szkl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
No to po wprowadzeniu poprawek: R ¦niadanie(6:30): 1 gruba parówka na ciep³o (to tak w ramach tego 10% odst±pienia od diety ![]() II ¦niadanie(11:30): Kanapka dwustronna z razowca z wêdlin±, pomidorem, sa³at± i plastrem sera ¿ó³tego (tak dawno nie jad³am ju¿ sera, ¿e jutro sobie pozwolê ![]() Godzina p³ywania Posi³ek potreningowy(16:15): Kubek jogurtu naturalnego i 1 ma³e jab³ko (jem to jad±c w autobusie do domu, bêdê po szkole bez mo¿liwo¶ci przyrz±dzenia czegokolwiek, a targaæ w plecaku te¿ nie mogê gór jedzenia) Obiad(17:30-18:00): Jajecznica z 3 jaj na odrobinie mas³a z pomidorem i cebul±, 1/2 torebki kaszy jaglanej, porcja warzyw (zapomnia³am o niej napisaæ ![]() Kolacja(20:30-21:00): ¦ledzik z warzywami (a nie jest za t³usty czasem? ![]() Z t± zamian± chodzi³o o to, ¿e zawsze jadam dwudaniowy obiad. Niestety nie ma na jutro ugotowanej zupy i rodzinka je Nudle Knorr, a ¿eby nie byæ g³odn± to zamiast tej zupki zrobiê sobie jajecznicê z 1 jajka wiêcej. Cytat:
Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-03-23 o 21:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.