jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 21:12   #121
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95
Dot.: jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian

Ostatnio słyszałam, że wit. B w nadmiarze może działać jak dopalacz...
Stary 2011-04-02, 21:44   #122
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny
Dot.: jak zmienić się w miesiąc?;) czyli eksperymant dla wszystkich, pragnących zmian

Ja już po peelingu buzi i maseczce oczyszczającej. W sumie trądzik mam już mniejszy niż kiedyś (w końcu się starzeję ), ale w dekolcie mam trochę blizn i od czasu do czasu coś jeszcze tam wyskoczy, ale rzadko. Jeszcze trochę krostek mam na ramionach, a na plecach też już prawie nic, więc mam nadzieję, że wkrótce pozbędę się problemu, który od końca podstawówki wpędzał mnie w kompleksy (nawet mnie straszyli, że chłopaka nie znajdę).

Co do cellulitu, to postanawiam używać tej gąbki Syrena, regularnie stosować peeling kawowy i poszukać jakiś fajnych ćwiczeń na uda i pośladki

Jeszcze mnie denerwują moje paznokcie - długo były ok, ale odkąd nie mam czasu na regularne posiłki zrobiły się łamliwe i strasznie się rozdwajają
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 10:55   #123
ekomonika
Zakorzenienie

imaginegirl - dziękuję Na pewno zobaczę
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 14:56   #124
Honey7
Zakorzenienie

zaciekawił mnie ten olej z wiesiołka, ale czytałam też że kobiety które chcą zajść w ciążę go stosują :? wy stosujecie go w kapsułkach czy płynie ?
Stary 2011-04-03, 15:42   #125
Jusstysskaa
Raczkowanie

_Alessandra : powiem tak, zaczęłam prace od poniedziałku więc po 4 miesięcznym siedzeniu w domu mój organizm pewnie doznał szoku, a tak to jem 2 razy dziennie płatki fitness ( pierwsze śniadanie i kolacja) ,czyli 14 dni z nestle fitness ;D słodyczą powiedziałam nie a jak najdzie mnie ochota, to jem jogurt, jasne pieczywo zamieniłam na ciemne lub pieczywo crisp'n light 7 zbóż. I ogólnie zaczęłam pilnować tego co jem, ale po weekendzie i urodzinach mamy pewnie mi wróciło więc zacznie się odnowa.
Mam szybką przemianę materii, więc to dodatkowy atut
Jem częściej i mniej . Czyli 4-5 posiłków dziennie . Hmm chyba to wszystko . A no i także ta herbatka która pije może też coś dawać, chociaż krótko ją stosuje więc pewności nie mam
Jusstysskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 15:53   #126
Kika21
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny, jestem tutaj nowa i myślę, że to wątek idealny dla mnie.

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Co do cellulitu, to postanawiam używać tej gąbki Syrena, regularnie stosować peeling kawowy i poszukać jakiś fajnych ćwiczeń na uda i pośladki
Polecam Brazil Butt Lift. Dzisiaj mam trzeci dzień, a strasznie mnie boli. Podobno daje super efekty już po miesiącu.

Kurcze, moim wielkim postanowieniem jest picie więcej wody, herbat, soków itd, bo strasznie mało pije... Myślicie, że picie tylko jednej szklanki dziennie czegokolwiek może po kilku latach odbijać sie na cerze lub zdrowiu?
Kika21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 18:30   #127
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Picie jednej szklanki dziennie zdrowe na pewno nie jest - odwadnia, pogarsza trawienie itd. Organizm potrzebuje wody Ja się staram pić 2 litry dziennie, ale czasem jak nie mam czasu wychodzi mi 1,5 l. Picie dużej ilości płynów to podstawa każdej zdrowej diety (oczywiście też bez przesady, bo jak piłam 4 l dziennie to zaburzyła mi się równowaga elektrolityczna).

Dzięki za cynk o Brazil Butt Lift. Może spróbuję
Stary 2011-04-03, 18:34   #128
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez Honey7 Pokaż wiadomość
zaciekawił mnie ten olej z wiesiołka, ale czytałam też że kobiety które chcą zajść w ciążę go stosują :? wy stosujecie go w kapsułkach czy płynie ?
Olej reguluje cykl, to pewnie dlatego. Podobno łagodzi też objawy PMS, ale o tym się jeszcze nie przekonałam (mam z tym duży problem i mam nadzieję, że pomoże mi na to). Ja łykam kapsułki
Stary 2011-04-03, 21:43   #129
pettiteAngel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jusstysskaa Pokaż wiadomość
_Alessandra : powiem tak, zaczęłam prace od poniedziałku więc po 4 miesięcznym siedzeniu w domu mój organizm pewnie doznał szoku, a tak to jem 2 razy dziennie płatki fitness ( pierwsze śniadanie i kolacja) ,czyli 14 dni z nestle fitness ;D słodyczą powiedziałam nie a jak najdzie mnie ochota, to jem jogurt, jasne pieczywo zamieniłam na ciemne lub pieczywo crisp'n light 7 zbóż. I ogólnie zaczęłam pilnować tego co jem, ale po weekendzie i urodzinach mamy pewnie mi wróciło więc zacznie się odnowa.
Mam szybką przemianę materii, więc to dodatkowy atut
Jem częściej i mniej . Czyli 4-5 posiłków dziennie . Hmm chyba to wszystko . A no i także ta herbatka która pije może też coś dawać, chociaż krótko ją stosuje więc pewności nie mam
ja też codziennie pożeram płatki fitness. Normalnie jem nestle fitness, ale ostatnio kupiłam mniej kaloryczne fitelli (z truskawkami, które są barzdo średnie..).
W ogóle to muszę się pochwalić - bo zrzuciłam 1,5kg!
chcę zobaczyć w tym tygodniu na wadze spadek 2 następnych.

Cytat:
Napisane przez Kika21 Pokaż wiadomość

Polecam Brazil Butt Lift. Dzisiaj mam trzeci dzień, a strasznie mnie boli. Podobno daje super efekty już po miesiącu.

Kurcze, moim wielkim postanowieniem jest picie więcej wody, herbat, soków itd, bo strasznie mało pije... Myślicie, że picie tylko jednej szklanki dziennie czegokolwiek może po kilku latach odbijać sie na cerze lub zdrowiu?
Na pewno TAK! Picie wody jest bardzo ważne!! Ja, odkąd piję więcej, mam dużo więcej energii, moje włosy, skóra, są bardziej nawilżone..

A propos - szukam właśnie jakiegoś mega dobrego balsamu nawilżającego do ciała. Ma nawilżać maxymalnie.
Za chwilę będę przeglądać kwc

Dzisiaj nie zrobiłam zbyt dużo, ale to prze szkolne obowiązki.. jutro czeka mnie cięzki dzień.
ale to nie znaczy, że zaniedbuje mój plan
Dzis będzie:
- dokładny peeling cukrowy
- balsam nawilżający.
- kąpiel relaksująca (ostatnio myślałam nad świczkami zapachowymi i kominkiem do olejków.. )
- mycie buzi szczoteczką.
- mycie, odżywka.. standard.
- mani i pedi.
Stary 2011-04-03, 21:53   #130
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kika21 Pokaż wiadomość

Ja też bardzo mało piję Ale na pewno więcej niż jedną szklankę dziennie...mnie się po prostu nie chce pić i przez to o tym zapominam. Bo jak mi się chce, to piję
Z takich typowych skutków ubocznych nie picia wody, to możesz się nabawić np. kamieni nerkowych. Więc pij przynajmniej soki albo herbatę (łatwiej je wypić w większej ilości niż wodę, szczególnie jeśli się za nią nie przepada). Albo jeśli lubisz zupy, to je zjadaj - one też dostarczają płynów

A ja się dzisiaj strasznie źle czuję...i nie wiem czemu aż tak Obudziłam się wcześnie rano z bólem głowy, który prześladował mnie cały dzień. Wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe, chociaż zwykle unikam łykania prochów. W pracy ledwie wystałam, a na przystanku tak mi się w głowie zakręciło, że musiałam się oprzeć, bo bym upadła. Jak wróciłam do domu, to zasnęłam na 2 godziny i dopiero ta drzemka mi pomogła. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

Teraz dopiero za coś się zabrałam - tzn. za "pracę domową" na wtorek. Także moje wszelkie plany poszły w łeb Zrobię sobie zaraz peeling twarzy i umaluję pazurki. I tyle, bo późno

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pettiteAngel Pokaż wiadomość

A propos - szukam właśnie jakiegoś mega dobrego balsamu nawilżającego do ciała. Ma nawilżać maxymalnie.
Za chwilę będę przeglądać kwc
Ja zamierzam przetestować balsamy Garniera te nowe z Bifidusem (takie zielone opakowania) - mam krem do rąk z tej serii i jest super Także myślę, że i balsamy będą dobre
Ale na razie mam jeszcze taki duży Eveline Hydra Extreme - też całkiem niezły, ale mógłby jeszcze mocniej nawilżać

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 22:23   #131
imaginegirl
Raczkowanie

GG do imaginegirl

ooo kocurko używam tego balsamu Eveline i jeszcze mam drugi tej firmy z serii Spa Professional oliwkowy, jestem całkiem zadowolna, a widziałam ostatnio te balsamiki Garniera i wydawaly sie całkiem fajne daj znac jak wrażenia
imaginegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 22:38   #132
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imaginegirl Pokaż wiadomość
ooo kocurko używam tego balsamu Eveline i jeszcze mam drugi tej firmy z serii Spa Professional oliwkowy, jestem całkiem zadowolna, a widziałam ostatnio te balsamiki Garniera i wydawaly sie całkiem fajne daj znac jak wrażenia
Oj to jeszcze długo zanim sobie kupię, bo ten z Eveline mam 3/4 opakowania, a on ma pół litra

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 07:58   #133
KOTUCHA
Raczkowanie

Witam
nie było mnie przez weekend, ale chyba nie tylko mnie o czym świadczy nasza mała aktywność na wątku

muszę się pochwalić! moja waga wskazywała wczoraj dokładnie 1,5kg mniej
w nagrodę za to na mojej brodzie zadomowił się wielki pryszczol!!!
wrr...
ale i tak jestem mega zadowolona z tego tygodnia
KOTUCHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 09:06   #134
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

A mnie szaleje żołądek i muszę iść do szpitala na jakieś głupie badania, których i tak mi nie zrobią, bo mam powiększone węzły chłonne przez przeziębienie Jeszcze prosto ze szpitala będę musiała biec na referat i nie wiem czy zdążę Przynajmniej dzięki tej bieganinie i problemach żołądkowych będę miała smukłą sylwetkę - zawsze trzeba widzieć jakieś dobre strony

I udało mi się powstrzymać wczoraj od skonsumowania lodów czekoladowych jak byłam u przyjaciółki
Stary 2011-04-04, 10:50   #135
Honey7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Olej reguluje cykl, to pewnie dlatego. Podobno łagodzi też objawy PMS, ale o tym się jeszcze nie przekonałam (mam z tym duży problem i mam nadzieję, że pomoże mi na to). Ja łykam kapsułki

czytałam, że pierwszą kapsułkę bierze się 1 dnia miesiączki, a ostatnią kiedy ? trzeba robić jakieś przerwy między nimi ? bo dzisiaj kupiłam też kapsułki ale chcę się dowiedzieć więcej o stosowaniu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 12:05   #136
malaczarna885
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Fajny wątek - można się przyłączyć?
Witam oszczedzajaca kolezanke

Ja trzymam się grzecznie juz prawie tydzien Nie podjadam, pije duzo wody i juz widzę rezultaty. Przede wszystkim lepiej się czuję, nie jestem głodna i chyba trochę zmalal mi brzuch Wczoraj pozwolilam sobie na kawalek czekolady i kilka chipsow, ale to tak z racji weekendu Wszystkiego sobie nie musze odmawiac, bo nie chce za bardzo schudnąc. Zalezy mi bardziej na ujędrnieniu. Muszę zakupić syrenkę i bede się masować regularnie
malaczarna885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:02   #137
Undercia
Imperatorowa Undi I

ja w sumie mam dziś pierwszy dzień diety - wcześniej nie wyszło z uwagi na szalejący PMS

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:36   #138
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez malaczarna885 Pokaż wiadomość
Witam oszczedzajaca kolezanke

Ja trzymam się grzecznie juz prawie tydzien Nie podjadam, pije duzo wody i juz widzę rezultaty. Przede wszystkim lepiej się czuję, nie jestem głodna i chyba trochę zmalal mi brzuch Wczoraj pozwolilam sobie na kawalek czekolady i kilka chipsow, ale to tak z racji weekendu Wszystkiego sobie nie musze odmawiac, bo nie chce za bardzo schudnąc. Zalezy mi bardziej na ujędrnieniu. Muszę zakupić syrenkę i bede się masować regularnie
Mała, Ty też tutaj!
U mnie też figura jest raczej w porządku, ale nie mogę patrzeć na ten cellulit
Stary 2011-04-04, 18:17   #139
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

W przyszłym tygodniu mam egzaminy i tak sobie pomyślałam, że jak już je napiszę to pójdę na wielkie zakupy i wydam dużo pieniędzy Nigdy tak nie robiłam, ale raz w życiu można, nie? Należy mi się za ten cały czas zakuwania i męczenia się. To kolejny krok do zmiany w miesiąc, żeby wszyscy mówili o mnie jak już będziemy kończyć szkołę: "ale fajna laska, a ja z nią już nie będę chodzić do klasy" XD Hehe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 09:44   #140
KOTUCHA
Raczkowanie

Cytat:
W przyszłym tygodniu mam egzaminy i tak sobie pomyślałam, że jak już je napiszę to pójdę na wielkie zakupy i wydam dużo pieniędzy Nigdy tak nie robiłam, ale raz w życiu można, nie? Należy mi się za ten cały czas zakuwania i męczenia się. To kolejny krok do zmiany w miesiąc, żeby wszyscy mówili o mnie jak już będziemy kończyć szkołę: "ale fajna laska, a ja z nią już nie będę chodzić do klasy" XD Hehe.
ummm zakupy
poszłabym z chęcią, ale oszczędzam ostro!

ja coś wczoraj nie najlepiej się czułam, ale za to nie podjadałam
KOTUCHA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 09:59   #141
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Ja tu tylko na momencik, bo za pół godziny mam rekolekcje , muszę jeszcze włosy wysuszyć, i jeszcze zdjęcia do paszportu zrobić Wrr... Jak robiłam do dowodu, to wyglądałam strasznie Mam nadzieję że teraz będzie lepiej
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 14:53   #142
synonim
Raczkowanie

GG do synonim

Cytat:
Napisane przez chauffeur Pokaż wiadomość
- bieganie co drugi dzień, rower i basen co najmniej raz w tygodniu
też miałam identyczny plan na początku roku... a tu już kwiecień a ja ani razu nie biegałam od listopada chyba, zero basenu, zero roweru
Stary 2011-04-05, 16:14   #143
kinak89
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny
Miałam meldowac co z dove kremem ujęrdniającym no stosuję go ponad tydzien i są efekty Otóż miałam suchą skórę przez wodę, teraz nie mam ma gładką i miłą w dotyku, co do celulitu to nadal jest:/ ale jakis inny może coś powoli zaczyna działać
Teraz Błonnik , błonnik moge polecic jem dwie kapsułki przed każdym posiłkiem i jem 3 razy dziennie nie czuje głodu , pije litr wody dziennie
Nie schudłam tak szybko:P ale czuję się lepiej lżej jem go już od czwartku jutro będzie tydzień , aaa ja jestem zadowolona że po 6 nie chce mi się tykac jedzenia , opije się wody i siedze sobie , dzisiaj mam isc na siłownie ;0 ale nie wiem jak to jeszcze będzie, co do włosów to nie prostuje ich od tego czasu jak zaczełam pisac w tym wątku Może na weekend wyprostuje ale zobaczę bo swietnie czuję sie w kreconych I moje włosy napewno trochę odżyły
kinak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 17:42   #144
Linusiaczek
Wtajemniczenie

To ja może też coś niecoś opowiem. Od poprzedniego wpisu:

a) zaczęłam chodzić na regularne spacery, ok 1h dziennie
b) zaczęłam się sensowniej odżywiać - 4-5 malusich posiłków dziennie, zamiast przed robotą duże śniadanie i duży posiłek po (bo przecież jestem głodna, a czlowiek nic nie jadł cały dzień )
c) jak jem słodycze, to tylko 100kcal (mieszkam w Stanach, a tu można kupić takie łakocie wersje mini - pakowane w opakowania po 100kcal). W ten sposób nawet jak sobie nie odmówię, to przynajmniej wiem, ile zjadłam i nie ma miejsca na oszukiwanie.
d) zaczęłam przykładać większą wagę do makijażu (staranności i kompletności). Wróciłam do stosowania podkładów i pudrów mineralnych (najlepsze na cerę), w związku z tym mam takie poczucie, że wyglądam na bardziej zadbaną
e) co do pielęgnacji to dołączyłam się do wątku o naturalnej pielęgnacji i uczę się, których składników w kosmetykach omijać i dlaczego. Widzę sporą poprawę w wyglądzie mojej skóry
f) jeśli nic nie robię (albo np oglądam TV), to podczas tego nicnierobienia ćwiczę. Choćby 10 skłonów, choćby 10 przysiadów i parę brzuszków. Tym oto sposobem w zasadzie zwiększyłam ilość ruchu bez nazywania tego dietą i stresowaniem się

Jak na razie poprawiłam swoje samopoczucie bardzo, chociaż małymi kroczkami. Zobaczymy co dalej.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:04   #145
Undercia
Imperatorowa Undi I

U mnie póki co:

1. schudnąć te 2-3 kg - ciężko będzie
  2. codziennie pielęgnować ciało - póki co ok
  3. regularnie przyjmować leki - jw.
  4. codziennie ćwiczyć - nie wychodzi
  5. praca nad własnym stylem - jak tu można myśleć o stylu, skoro się we wszystkim jak baleron wygląda?
  6. samorozwój - bez komentarza

ahhh długa droga przede mną

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:12   #146
201607061212
Konto usunięte

Mam nadzieję, że mogę się dołączyć
Dużo rzeczy chciałabym w sobie zmienić, ale jestem leniuszkiem i za łatwo się poddaję . Podziwiam was. Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć
Zmiany : poprawić wzrok, schudnąć 5 kilo, pozbyć się cellulitu, pozbyć się wyprysków z całego ciała, zrobić coś z dużym brzuchem, poprawić odporność, zacząć się wysypiać, zacząć dostrzegać pozytywne rzeczy w moim życiu, przestać być panikarą, stać się odważną, znaleźć własny styl, wszystko robić od razu, poprawić pamięć, przestać objadać się słodyczami, zacząć dbać o porządek wokół siebie, chodzić na spacery, poświęcić więcej czasu na naukę i swoje zainteresowania, siedzieć mniej przy komputerze, zacząć czytać książki i codziennie oglądać przynajmniej wiadomości wieczorem, żeby mieć jakieś pojęcie co się dzieje na świecie i w kraju.
Myślę, że to wszystko co chciałabym zmienić. Nie wiem nawet jak zacząć się zmieniać

Edytowane przez 201607061212
Czas edycji: 2011-04-05 o 18:13
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:41   #147
kinak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mogę się dołączyć
Dużo rzeczy chciałabym w sobie zmienić, ale jestem leniuszkiem i za łatwo się poddaję . Podziwiam was. Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć
Zmiany : poprawić wzrok, schudnąć 5 kilo, pozbyć się cellulitu, pozbyć się wyprysków z całego ciała, zrobić coś z dużym brzuchem, poprawić odporność, zacząć się wysypiać, zacząć dostrzegać pozytywne rzeczy w moim życiu, przestać być panikarą, stać się odważną, znaleźć własny styl, wszystko robić od razu, poprawić pamięć, przestać objadać się słodyczami, zacząć dbać o porządek wokół siebie, chodzić na spacery, poświęcić więcej czasu na naukę i swoje zainteresowania, siedzieć mniej przy komputerze, zacząć czytać książki i codziennie oglądać przynajmniej wiadomości wieczorem, żeby mieć jakieś pojęcie co się dzieje na świecie i w kraju.
Myślę, że to wszystko co chciałabym zmienić. Nie wiem nawet jak zacząć się zmieniać

Marcinosz co do brzucha mamy ten sam problem mój to wisiiiii jak.. no a nogi o nogach nie wspomnę ale się nie poddaję, Ty też się nie poddawaj a bedzie wszystko ok
Ja własnie miałam isc ns siłownie ale nie poszłam będę robic brzuszki w domu , zaraz zaczynam
kinak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-05, 18:55   #148
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcinosz Pokaż wiadomość
Nie wiem nawet jak zacząć się zmieniać
Ojoj, jesteś jak ja kiedyś jak jeszcze byłam w liceum. Ale to na szczęście było wieki temu, uuuf

Jak to jak coś zmienić? Malymi kroczkami!
Jesli chodzi o styl: Ze swej strony radziłabym zacząć od znalezienia kolorów dla Ciebie twarzowych. Jak jesteś zimnym typem kolorystycznym, zacznij nosić więcej błękitów, zimnych odcieni różu, fioletów, szarości itp. Jak ciepłym - więcej czerwieni, różu, brązów itp. Popytaj koleżanek lub rodziny jak sama nie umiesz ocenić. Od razu poczujesz się lepiej.

Chodzenie na spacery to żaden problem - jak poradził mi kiedyś ktoś - jeździsz do pracy/szkoły? Wysiądź 2 przystanki wcześniej albo zaparkuj dalej i dojdź na nogach. Ruch murowany

Jeśli chcesz przestać wszystko odkładać na później, zapraszam na wątek dotyczący prokrastynacji na wizażu. Dziewczyny pomagają i motywują się wzajemnie.

Resztę na razie odłóż na bok (serio, jesli siedzisz za dużo na kompie, to po prostu od czasu do czasu czytaj co się dzieje na świecie - np. ustawiając sobie stronę startową z wiadomościami, co za problem ). Nie można wszystkiego od zaraz zbudować, ale jak się rzeczy robi powoli i widzi poprawę we własnym zachowaniu to od razu nabiera się pozytywnej energii.

Na koniec - przestań być profesjonalistką, bo widzę po wpisie, że chciałabyś najlepiej od razu wszystko w sobie zmienić i to od zaraz :P Odpuść sobie niektóre rzeczy, zmień te najważniejsze w tym momencie Potem przyjdzie czas na inne rzeczy
Stary 2011-04-05, 19:02   #149
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Bardzo mądry wpis Sama skorzystam z tych rad!
I jak już pisałam, pierwszą rzeczą będzie wymienienie garderoby. Boję się, że nic nie znajdę w sklepach (w moim mieście jest mały wybór, a ja nie mam talentu do wygrzebywania ubrań i nie potrafię ich ze sobą łączyć - zazdroszczę niektórym dziewczynom, że potrafią sobie wszystko przerobić....), ale może nie będzie tak źle Niech już będzie czwartek za tydzień!
Stary 2011-04-05, 19:28   #150
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo mądry wpis Sama skorzystam z tych rad!
I jak już pisałam, pierwszą rzeczą będzie wymienienie garderoby. Boję się, że nic nie znajdę w sklepach (w moim mieście jest mały wybór, a ja nie mam talentu do wygrzebywania ubrań i nie potrafię ich ze sobą łączyć - zazdroszczę niektórym dziewczynom, że potrafią sobie wszystko przerobić....), ale może nie będzie tak źle Niech już będzie czwartek za tydzień!
Jeśli to było do mnie to bardzo miło
Tobie też polecam zacząć od znalezienia kolorów, które Cię wydobywają z tłumu - sporo dziewcząt nosi szarobure kolory i czasami im to wcale nie służy. Co do łączenia ciuchów to zawsze można zapytać o radę na wizażu - w końcu też on od tego, między innymi, jest

Ale z tym łączeniem ciuchów to kiedyś zawsze musiałam mieć wszystko pasujące i dopięte na ostatni guzik, teraz mi się czasami po prostu... nie chce? Mam po prostu gotowe zestawy w głowie jak muszę wyglądać porządnie czy elegancko zostawione na czarną godzinę, na co dzień nie będę spędzać 2h na szykowaniu się, bo mi zwyczajnie szkoda czasu
A tak poza tym to powodzenia.

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-04-05 o 19:34
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości