|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dziewczynki idę spać, Ala się rozbrykała
![]() ![]() Cudnych senków i jak najmniej na wstawanie na siku ![]() ![]() Listopadowa-kciuki za wizytę...Teraz będzie coraz więcej boćków latać.
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-04-03 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie moja siostra czasem ma takie prorocze sny. Kilka lat temu wyśniła śmierć cioci, a jak zaszłam w pierwszą ciążę to kilka dni po tym jak się o niej dowiedziałam (nikt jeszcze oprócz Tż-ta nie wiedział) to ona do mnie zadzwoniła i zapytała, czy przypadkiem w ciąży nie jestem, bo jej się tak przyśniło
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() I kolorowych snów życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co zwiastuja:P?? ja oczywiscie spac nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez chyba ide sprobowac zasnac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
hej gaduły!!
![]() kurde wczoraj was nie czytałam a dzisiaj 5 stron do nadrobienia i troche starego wątku ![]() ja nie śpię... tż poszedł na dniówkę. i mnie obudził ![]() w tv kurde nic nie ma. myśłe ze dobrym p[omysłem byłoby puszczanie w godzinach 3:30 do 6:30 programy dla przyszłych matek ![]() ![]() weekendzik minął jak zwykle za szybko... wczoraj tż skonczył malowanie drzwiczek. jedyne 4 warzxtwy farby... masakra. ale sie okazało ze trzeba bylo te drzwi zeszlifowac całkowicie ze starej farby a ja poszłam po najmniejszej linni oporu... ![]() po 12 mam wizyte ![]() prosze o kciuki
#128 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zreszt moim zdaniem bez sensu kupowac wszystko z jednej serii... przeciez dzidzia sie znudzi szybko ![]() niestety wystrój naszych domków bedzie sie musiał dopasować do naszych dzieciaczków ![]() myślę zebyś kupiłą to co Ci sie podoba i wydaje ciekawe. ale nie kupowałabym wszystkeigo z jednej serii. co do smoczków TT to też nie kminie ![]() ale mam pure chyba ![]() Cytat:
to informuj nas jakby co ![]() dalej Ci to wycieka? Cytat:
a u mnie remoont na dobre zacznie sie za dwa tyg czyli w 36 tygodniu ![]() wpienia mnie to obym sie wczesniej nei rozpakowala. ale na raize nic nie wskazuje na to ![]() Cytat:
ale na prawde nie wygladasz na aż tyle... ale pewnie czujesz sie ciężko... ![]() ale i tak podziwiam ze tak szalejesz ostatnimi dniami ![]() i robisz w ogrodzie ja bym sie schylic do tych roślinek nie mogla ![]() tak sobei wczoraj siedziałam z sebciem na ławeczce i wygrzewalismy sie w słonku patrzac na moj ogród zapuszczony po zimie i wlasnie sioe zastanmawialam jak to u Ciebie wygląda wiec czekam na foty ![]() andziotku a cóż to za plażowanie? ![]() super brzusio ![]() ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- aha jeszcze zapomniałam wczoraj lezałam w łożku i ogladałam tv a tż juz spał i spadł mi pilot i on sie obudził (albo i nie) i do mnie : - znalazłaś to co ci spadło kochanie? - no tak - no bo później byśmy mieli problem zeby to wszystko dobrze zinwentaryzować ... ![]() ![]() spróbuje zasnac jeszcze na chwile.
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() TŻ wyprawiony do pracy ![]() ![]() Widzę, że w tym tygodniu sporo wizyt, już dzisiaj trzymam ![]() Sama idę do gina jutro lub w środę ( zobaczę, jak mi się tydzień ułooży - mam L4 do jutra, więc w środę obowiązkowo muszę ). Za mną następna noc do d.... ![]() ![]() Koniec marudzenia na dzisiaj ![]() Na poprawę nastroju umówiłam się z koleżanką na manicure na 9.00. Wiem, że do szpitala nie można mieć pomalowanych paznokci, ale ja się jeszcze do porodu nie wybieram ![]() Dzisiaj tak w ogóle zaczynamy 35 tydzień ![]() Chciałabym urodzić koło 8-10 maja. Zobaczymy, co z tego mojego chcenia wyjdzie ![]() Miłego dnia kobietki. Ciekawe, czy któraś się nam rozpakuje w tym tygodniu?? Może aguś.... |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuku. Wpadłam tylko na chwilkę, żeby się przywitać i zaraz uciekam, żeby przygotować się do lekarza. Odezwę się po wizycie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na początek dziękuję Wam za wszystkie kciuki ![]() ![]() Dopijam kawkę i pomalutku szykuję się do lekarza ![]() Listopadowa, Grazin zaciskam kciukasy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
witajcie mamusie w nowym wątku
![]() dzisiaj z Małym zaczynamy 33 tydzień, rety ten czas tak leci, że szok już tylko 8 tygodni zostało ![]() chyba puszczę juz dzisiaj pranie ciuszków i będę się rozklejać na ich widok ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja z pracy ![]() musze pouprzatac rzeczy na komputerze bo wiadomo ze ktos przez ten czas bedzie na nim pewnie pracowal ![]() jestem z wami myslami, caluje ![]() Kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
witam się w 9tej części
![]() ![]() ![]() podczytuję Was, ale weny brak i nie pisze nic andziotku my wczoraj może na pikniku nie byliśmy, ale też użyliśmy trochę w naszym ogródku ![]() ![]() agus juz czop odchodzi pomału wow ![]() dziewczyny ma któraś nadal problem z dziąsłami w ciąży?? krwawienie, rozpulchnienie itd. ??
#135 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane.
to troche info dzisiaj wpadnie po wizytkach ![]() a mnie dzisiaj od rana zgina w pol. mam co chwila (jak stoje) takie klucia TAM, ale dzisiaj tak boli ze szok. myslalam ze nie wytrzymam w sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
witam
ale dzisiaj wizyt, za wszystkie trzymam ![]() dzisiejsza nocka mało przyjemna, wstawałam 6x na siku ![]() ![]() ![]() no ale mam zamiar sobie to zrewanżować, jedziemy oglądać wózek i mam zamiar nie wracać bez niego ![]()
#137 |
Zadomowienie
|
Ollliwka ja mam czasami lekkie krwawienie, ale nie pojawia się codziennie na szczęście, a do dentysty mam jeszcze dwa tygodnie bo i tak musi skrobnąć swoje w karcie ciąży więc nie wiem czy coś sie na to bierze, czy trzeba przeczekać.
co do spania to mnie też dopadła bezsenność, dzisiaj mam oczy jak 5 zł od 4:30, jak poszłam na siku tak juz nie zasnęłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuchatki w ten piękny poniedziałkowy dzień
![]() Dzisiaj NIC nie robię, wyciągnę sobie poduchy na taras i będę leżeć ![]() Śniło mi się - pierwszy raz - że urodziłam Igutkę ![]() ![]() weredka, grazin, listopadowa, gusia - ![]() ![]() mary dzięki, kochana jesteś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Baaaardzo ładny ![]() Ja wczoraj zaczęłam rozkminiać co na materacyk do wózka wkładać, pieluchę flanelową? No bo dzidzia może się uślinić albo ulać, no nie? Cytat:
![]() ![]() Czyli co agus, mamy pretendentkę do pierwszego miejsca? ![]() O czizzzas, jaki piękny ![]() To jest prawdziwa patologia ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do ciężaru, oj tak bardzo go odczuwam, gdy wstaję rano z łóżka albo właśnie w nocy to mam wrażenie, że mi kolana pękną, nogi strasznie bolą, plecy też a przy moim schorzeniu kręgosłupa kg mają ogromne znaczenie więc muszę zrzucić tłuszczyk nie tylko dla samego wyglądu ale też dla zdrowia więc motywację mam ![]()
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś zasnęłam ok. 3.3o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moria, Gusia, Ollliwka - dziękuję za kciuki ![]() Cytat:
Moje krwawiły w pierwszym trymestrze tylko (na szczęście). Zęby myłam pastą elmex i łykałam rutinoscorbin. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Cześć,
widzę, że prawdziwy zakupowy szał zaistniał na wątku, my również bierzemy się ostro za wyprawkę, cały czas wydawało mi się, że jeszcze mamy tyleeee czasu, a teraz mam zupełnie odwrotne odczucia ![]() Daisy, anula również doskonale pamiętam czasy super pary Osumek&Ułamek, niestety później ich kariery diametralnie się różniły... Wczoraj nie poszłam na mecz, bo jakoś średnio się poczułam, do tego bałam się aby mnie nie zawiało, a teraz żałuję, tak mało nam brakło i to z taką drużyną... listopadowa, gusiagątko, grazin, weredka - trzymam ![]() ja mam jutro 3d! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też noc do d... obudziłam się o 2 i usnęłam dopiero po piątek ![]() ![]() Właśnie dostałam wiadomość że Mimbi wychodzi! Czyli wszystko musi się dobrze układać ![]() ![]() Oliwka, mnie trochę dziąsła krwawią ale to normalne w ciąży ![]() Zosia, gdzie kupujesz wózek? ![]() Moria, tylko na pewno sobie odpocznij bo jak nie to wiesz ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-04 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Mango,
![]() Cytat:
![]() Mam x-landera xa (głęboko-spacerowy) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
dobra piszemy do prazesa tvnu
![]() ![]() co do dziąseł to moje są troche rozpulchnione czasem krwawią, czasem swędzą ![]() ja musze sie zbierac ide pod prysznic bo tyljko tam bede w stanie umyć włosy mialam to zrobic wczoraj, ale golenie broszki przez 25 min nad ogromnym lustrem, położonym na podłodze mnie wykończyło ![]() jest coraz gorzej. najpierw pomagał mi tż ale mnie to gilgotało i podniecało i go wygoniłąm ![]() musze byc na 10 30 gotowa bo mame do pracy zawiozę kurde ciekawe czy mi gin usg zrobi ![]() mam wrazenie ze seba sie wczoraj odwrócił bo miałam niezła rewolucję w brzuchu ![]()
#144 |
Zadomowienie
|
Witamy w nowej czesci
![]() ![]() Witam po weekendzie, alez jestem umeczona mam wrazenie,ze mam stopy i dlonie jakies jak na dmuchane?? a po wczorajszym spacerze tak mnie bolaly kosci w kroczu , ze jak sie polozylam to nie mialam sily juz podniesc... czuje malego ruchy na bronchildzie, dziwne nie zgubie go? Czy ta szyjka juz taka krotka.... niewiem. Kupilam pampersy Dada te co zachwalalyscie. Mam nadzieje,ze kupilam dobre, 3-6 kg 74 szt i opakowanie podobne do pampersow sensitive, powiedzcie, ze kupilam dobre?? Juz chyba wszystko mam dla malego zaliczylismy tez apteke i kilka sklepow, kolejne 200 peklo ale chyba juz wszystko mamy. Ide nadrabiac
![]() Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-04-04 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Grazin, listopadowa, Weredka, Klaterina
![]() anulinka2009 ale jak już się Pepe urodzi to nie będziesz miała brzuszka i może wtedy w atakim położeniu łóżka będzie już Ci się wygodniej spało ??? ![]() zazdroszczę paznokietków ... Ollliwka dużo dziewczyn ma problemy z dziąsłami, głównie krwawienia, ja akurat nie bardzo, ale wiem że im Meridol pomagał zosiaaa powodzenia w wózkarni ![]() u mnie nocka beznadziejna poryczałam się o 3 w nocy, bo milion razy wstawałam do Zośki, a każde zwleczenie z łóżka kosztuje mnie sporo wysiłku, do tego całą noc musiałam przeleżeć na lewym boku bo jak tylko na prawy się obróciłam to mega zgaga się odzywała ![]() mężul oczywiście spał jak zabity ![]() o 3 już nie wytrzymałam i poszłam na kanapę no i Zosia spadła z wyrka .... (przez ten zatkany nos strasznie się wierci w nocy ) moria44 ciekawe czy uda Ci się dziś nic nie robić ![]() ![]() ja do wózka kładłam zwykłą pieluchę tetrową mimbi wraca do domku ![]() listopadowa80 tak wcześnie rano a ty już taki owocny dzień masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przestaly same :P Cytat:
![]() nie no nie jeszcze zobaczymy co gin w srode powie ![]() ja do 3 spac nie moglam wlasnie zalatwilam sobie polozna srodowiskowa, jutro do niej do gabinetu ide obgadac wszystko mam dzisiaj mnostwo pracy musze troche na przod porobic, w razie bym miala rodzic hehe ![]() u mnie chlodnawo i pochmurnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() az chce sie zyc o 10,20 ma byc o pozycji do karmienia dzidziusia w DDTVN listopadowa no to same pozytywy z wizytacji w szpitalu ![]() ![]() Ale Ci dobrze, masz już furę dla swojej córusi ![]() Z tymi snami to powazna sprawa, ja bym siostry nie lekceważyła ![]() moria, jakos nie moge uwierzyc, ze TY Nic nie bedziesz robiła ![]() A to 40 kilo... cóż.... warto było dla zdrowej Iguski ![]() ![]() ![]() ![]() Biorąc pod uwagę moja najniższa wage sprzed ciąży to 25 jestem na plusie ![]() . Gusia, Lolus, Weredka, Ania za wizyty ![]() Grazin; a Twoj TŻ pamieta co do Ciebie mówił czy to przez sen było ![]() A Ty jak na słonku sie wygrzewasz to pamietaj o wyyyysokich filtrach, bo teraz najłatwiej o przebarwienie ![]() ![]() anulinka hellooo ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie bede miała USG... bo to 30 tc i pierwszy raz się go boje !!! Jak robiłam to po 12 tygodniu oraz połówkowe, wszystko mi jedno było co z dzidzi a teraz mam meeega stracha ![]() anulka, to juz takie kosmetyczne sprawy Ci w pracy zostały ![]() ![]() ![]() ![]() A to jak widac taka ironia losu, bo moj ideał nie dość ze miał własnie miec blond włosy i niebieskie oczka to najlepiej aby miał tak max 175 cm (bo sama mam 158) i gdy po rozstaniu sie z jednym takim, zaczełam sie spotykac z moim TŻ 188cm to było dla mnie koszmarem dać mu buzi !! Nie mogłam sie przyzwyczaić ![]() Mango, ja też sie motałam co z meczem.. iść czy nie ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-04 o 09:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Witamy my równiez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znów mam nadrabiania,ale cóz najpierw sie przywitam. Nic narazie sie nie dzieje,prócz krzyżowych bóli,dziwnie mi jakos gorąco i wczoraj zauważyłam na wkładce jakąś malenką "kluskę" zabarwioną jakby krwia,kurcze czzby czop??? Z Julią mi cały odszedł i mocno krwawiłam pzry tym ( po badaniu),a teraz jakis taki inny? I tak mało? Moze po troche tym razem? Kurcze juz jestem podekscytowana ![]()
#149 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() ja tez dzisiaj ide, ale tylko na wymaz z nosa, zobaczymy jak tam moj groncio ![]() Andziot lacze sie z Toba - Olek zasnal normalnie, ale ok. polnocy zaczely sie cyrki, placze i lamenty, w koncu wyladowal u nas w lozku, noc ogolnie koszmarna, wiecej sie kotlowal niz spal, kopal mnie, drapal, lazil po sypialni... nie wiem, ale cos mi sie zdaje, ze to chyba taki etap bo na chorego to on mi nie wyglada, zeby mu nie ida, a w nocy bywa bardzo nieszczesliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyty zaciskam
![]() Dziewczyny u mnie w piatek nad domem lataly dwa bociany w kolko, i to calkiem powaznie, bo mieszkam na wsi, i ich tu u nas nie brakuje ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.