Trójmiasto-gdzie kupię, znajdę, itp... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 22:02   #121
mmm3m
BAN stały

Dot.: Trójmiasto-gdzie kupię, znajdę, itp...

To czas na mnie
Wiecie może gdzie kupię najzwyklejsze w świecie, najlepiej metalowe pałeczki, te azjatyckie do jedzenia?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę wam polecić Coctail Bar MAX w Sopocie, już drugi raz byłam, odlatuję na samą myśl o ich drinku kiwi <mniam>, po prostu cudo Nigdy tak dobrego drinka nie piłam
Dzięki, na pewno się wybiorę

Ja pamiętam, że w Ulu jadałam jakieś bananowe lody czy coś takiego, były genialne, ale miały być płonące, a oni niby zapalniczki nie mięli.. tsa jasne

Z moich ulubionych knajpek to polecam Anioła w bocznej od Świętojańskiej w Gdyni, tylko nigdy nie pamiętam jak sie nazywa ta uliczka ;/ Boska szarlotka z lodami i kawą!

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2011-04-16 o 19:05
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-16, 14:42   #122
Arissable
Raczkowanie

W czwartek byłam w SH na Słowackiego ( tam chodzę najczęściej,bo mam blisko) a na tourne po SH nie mam teraz czasu...upolowałam dla siebie 3 bluzki,koszule i sukienkę a dla siostry 2 swetry,koszule,tunikę i za wszystko zapłaciłam 26 zł,bo byłam tylko na dziele na wagę , na wycenę nawet nie zaglądam.
Arissable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 20:26   #123
chryja_bez_ryja
BAN stały

oooo muszę sieę tam wybrać.
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 10:25   #124
chryja_bez_ryja
BAN stały

UWAGA!! Poszukuje bardzo DOBREGO dermatologa, ale nie moze byc "lipy", bo nie chodzi o mnie a o mojego tate... Jesli znacie kogos dobrego, kto umie leczyc a nie tylko przepisuje masci na tradzik zdesperowanym nastolatkom, to prosze o kontakt!!!
Stary 2011-04-19, 12:46   #125
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA!! Poszukuje bardzo DOBREGO dermatologa, ale nie moze byc "lipy", bo nie chodzi o mnie a o mojego tate... Jesli znacie kogos dobrego, kto umie leczyc a nie tylko przepisuje masci na tradzik zdesperowanym nastolatkom, to prosze o kontakt!!!
Ja chodze do dr Urbana, ktory przyjmuje w Polmedzie.
Nie wiem czy jest dobry - poki co jakos sobie ze mna radzi...
Ma niezle opinie w internecie, ale za tym tez idzie dlugi czas oczekiwania na wizyte...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 09:23   #126
aneczka240
Wtajemniczenie

Kupiłam w końcu czerwoną pomadkę Astor Vip nr 244 privilage red - kolor intensywnie czerwony, tak porządnie czerwony, że nie wiem czy nim się będę malować Szkoda, że ta pomadka nie jest trwała i zostawia ślady na szklankach
Muszę polecić Wam sklep z bielizną "Galeria rajstop" na Świętojańskiej w Gdyni. Obsługa bardzo miła - pani mi naznosiła staników całą gromadę, pomagała zapinać, regulować ramiączką, pytała o kolory, modele. Sprawdzała czy wszystko leży tam gdzie powinno. Staniki w "normalnych" cenach, oczywiście są też te za 200 zł i więcej, ale pani raczej przynosiła takie do 180 zł. Można płacić kartą. Ja kupiłam jeden stanik Konrad Madeline za 86 zł, czyli cena nawet nawet
I muszę ponarzekać na moją Naturę - nie mają szafy Catrice, a tak chciałam kupić ten żelowy eyeliner. Nie chciało mi się biegać i szukać, to kupiłam z Wibo ten za 7 zł i muszę powiedzieć, że nawet taka łamaga eyelinerowa jak ja daje sobie świetnie radę z kreseczkami.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 19:59   #127
1141655
Zakorzenienie

a dziewczyny, jakiegoś dobrego ginekologa macie ? najlepiej gdynia, ale jesli gdansk sie zdarzy to masakry nie ma

Bo chyba zmienie swojego, taki olewacz jest mam wrazenie tylko do recept na tab. dobry:/

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-23, 20:35   #128
szprotka_
Zakorzenienie

ginekolog-endokrynolog p. Ratnicka-Klimaszewska, gaduła straszna ale dobrze leczy. tutaj masz namiary na nią i ocenę http://www.trojmiasto.pl/Gabinet-Gin...ny-o14120.html (i najlepiej jej powiedz od razu, że nie chcesz żeby pielęgniarka wchodziła do gabinetu w trakcie wizyty, jeżeli nie chcesz mieć niespodzianki)
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-24, 19:36   #129
NieLubieRodzynek
Raczkowanie

Dziewczyny,

poszukuję sprawdzonego salonu opalania natryskowego w Gdańsku, ew. w Sopocie lub Gdyni. Nie zdążyłam się jeszcze opalić a czeka mnie wesele znajomych i muszę migiem nabrać brązowego koloru

Będę wdzięczna za namiary na miejsca wypróbowane
NieLubieRodzynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 01:34   #130
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rintintin Pokaż wiadomość
Hmm nie mam 100% pewności,ale wydaje mi się ,że widziałam te kosmetyki na przeciwko poczty na ul. Starowiejskiej, tam jest taki sklep z kosmetykami .
Jakby co to służe pomoca w Rumi
czy któraś z Was miała okazję sprawdzić te dane? Bo póki co nie tylko w Trójmieście, ale i na Pomorzu Catrice brak

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
a dziewczyny, jakiegoś dobrego ginekologa macie ? najlepiej gdynia, ale jesli gdansk sie zdarzy to masakry nie ma

Bo chyba zmienie swojego, taki olewacz jest mam wrazenie tylko do recept na tab. dobry:/
Dr Sznurkowski z ZOZ dla Szkół Wyższych Przyjmuje w dobrych godzinach, sympatyczny, ale bez spoufalania się. Konkretny i pomocny.

Byłyście kiedyś w herbaciarni w Gdyni, nazywa się chyba "W malinowym chruśniaku" czy "Malinowy Chruśniak"? Jak w wierszu Słyszałam o niej sporo dobrego, ale nie miałam okazji się wybrać. Może jak wrócę do Polski, to w końcu pojadę (w końcu będę w Gdyni na Open'erze ) (do tej pory z herbaciarni wybierałam z przyzwyczajenia gdańską Pikawę )

edit: znalazłam, nazywa się Malinowy Chruśniak, przy Władysława IV 7-15 lok. 6.

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2011-04-25 o 01:37
Kasza Manna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 23:03   #131
kittykiler
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość

W przychodni przy szpitalu na Zaspie (szpital im. św. Wojciecha) przyjmuje w ramach NFZetu ginekolog dr Katarzyna Bladocha-Kołodziej. Chodzę do niej, pomogła mi kiedy było ze mną kiepsko i szczerze polecam. Jest dość specyficzna i na pewno nie każdy ją polubi ale jest profesjonalna, ma wiedzę i dba o pacjentki.
kittykiler jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 07:33   #132
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
(...)

Byłyście kiedyś w herbaciarni w Gdyni, nazywa się chyba "W malinowym chruśniaku" czy "Malinowy Chruśniak"? Jak w wierszu Słyszałam o niej sporo dobrego, ale nie miałam okazji się wybrać. Może jak wrócę do Polski, to w końcu pojadę (w końcu będę w Gdyni na Open'erze ) (do tej pory z herbaciarni wybierałam z przyzwyczajenia gdańską Pikawę )

edit: znalazłam, nazywa się Malinowy Chruśniak, przy Władysława IV 7-15 lok. 6.
Kupowałam od tej dziewczyny (bardzo sympatycznej, swoją drogą) serwis herbaciany - dopiero otwierała swój lokal, jeśli jest zgodny z zapowiedziami, to musi być uroczy Dostała od nas słonia na szczęście - byliśmy chyba jednymi z pierwszych klientów, na dniach wpadnę i zobaczę czy przyniósł szczęście ) Aaa i sklep funkcjonuje tez jako internetowy
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 08:05   #133
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NieLubieRodzynek Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

poszukuję sprawdzonego salonu opalania natryskowego w Gdańsku, ew. w Sopocie lub Gdyni. Nie zdążyłam się jeszcze opalić a czeka mnie wesele znajomych i muszę migiem nabrać brązowego koloru

Będę wdzięczna za namiary na miejsca wypróbowane
podbijam, też szukam

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja chodze do dr Urbana, ktory przyjmuje w Polmedzie.
Nie wiem czy jest dobry - poki co jakos sobie ze mna radzi...
Ma niezle opinie w internecie, ale za tym tez idzie dlugi czas oczekiwania na wizyte...
dziekuję jeszcze raz(bo wcięło posty)
Stary 2011-04-26, 08:29   #134
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kittykiler Pokaż wiadomość
W przychodni przy szpitalu na Zaspie (szpital im. św. Wojciecha) przyjmuje w ramach NFZetu ginekolog dr Katarzyna Bladocha-Kołodziej. Chodzę do niej, pomogła mi kiedy było ze mną kiepsko i szczerze polecam. Jest dość specyficzna i na pewno nie każdy ją polubi ale jest profesjonalna, ma wiedzę i dba o pacjentki.
A jak z terminami u tej pani? Dlugo trzeba czekac?
Masz moze jakies namiary?

Cytat:
podbijam, też szukam

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

dziekuję jeszcze raz(bo wcięło posty)
W porzadku

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 10:03   #135
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Dr Piotr Szlązak - ale musisz sama poszukać gdzie teraz przyjmuje.
I nie należy się zrażać że robi w medycynie estetycznej. To przede wszystkim jest wspaniały dermatolog a dopiero potem "estetyk".
Mnie ratował z czegoś na widok czego innym lekarzom tylko oczy wychodziły na wierzch a nie miało to nic wspólnego z trądzikiem czy twarzą.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 12:08   #136
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Kupowałam od tej dziewczyny (bardzo sympatycznej, swoją drogą) serwis herbaciany - dopiero otwierała swój lokal, jeśli jest zgodny z zapowiedziami, to musi być uroczy Dostała od nas słonia na szczęście - byliśmy chyba jednymi z pierwszych klientów, na dniach wpadnę i zobaczę czy przyniósł szczęście ) Aaa i sklep funkcjonuje tez jako internetowy
Jak miło z Waszej strony

A jak z cenami herbat, na miejscu i na suchych na wynos ?
Szukam i szukam tej strony, znalazłam nawet, że sprzedawali też zaparzacze czy czajniczki na Allegro, ale strona domowa podana w aukcji już nie wchodzi, może zrezygnowali z niej (albo nie opłacili ).

Przy okazji - znacie jeszcze jakieś inne miłe herbaciarnie w Gdańsku? (oprócz Pikawy i drugiego lokalu tego właściciela na Piwnej, bo podają tam te same produkty).
Stary 2011-04-26, 13:48   #137
szprotka_
Zakorzenienie

cup of tea było kiedyś fajne, nie wiem jak jest teraz z nim. wiem, że tam oprócz herbaciarni jest "żywe club" (piwo żywe jest strasznie gorzkie, to tak w gwoli ostrzeżenia )
Stary 2011-04-26, 14:10   #138
Kasza Manna
Zakorzenienie

Dzięki, Szprotko, już znalazłam - to na ul. Szerokiej (mają nawet swoją stronę). Wygląda sympatycznie, opisy i opinie też zachęcają
Co do piwa żywego - muszę kiedyś spróbować, ale będę pamiętała o ostrzeżeniu
edit: wczytałam się w ich menu i bardziej niż herbaty zainteresowała mnie masa gatunków i rodzajów piwa

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:13
Kasza Manna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-26, 18:57   #139
aneczka240
Wtajemniczenie

Orientujecie się może, czy obsługa w Inglocie w Bałtyckiej jest pomocna, miła i nie traktuje klienta jak idiotę? Dziś miałam przygodę z jedną panią z wysepki i myślałam, że zrobię tej babce krzywdę

15

Stary 2011-04-26, 19:06   #140
szprotka_
Zakorzenienie

wiesz to zależy co rozumiesz pod terminem "traktować jak idiotę". ja ostatnio spędziłam tam trochę czasu tłumacząc, że chce kupić temperówkę do kredki wykręcanej. jedna była bardziej pomocna, druga chyba się uczyła. więc to w zależności na kogo trafisz.
Stary 2011-04-26, 19:36   #141
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
wiesz to zależy co rozumiesz pod terminem "traktować jak idiotę". ja ostatnio spędziłam tam trochę czasu tłumacząc, że chce kupić temperówkę do kredki wykręcanej. jedna była bardziej pomocna, druga chyba się uczyła. więc to w zależności na kogo trafisz.
Ja dziś zaszłam do Inglota z zamiarem kupna pro 3, wybieram cienie, proszę panią żeby podeszła, a ona chamsko, że zaraz i kończy kanapkę rozmawiając z koleżankami. Potem, jak już wybrałam cień, to babka do mnie prawie krzykiem chamsko, że one są do paletek tylko i wyłącznie, a pojedyncze są po drugiej stronie. Kiedy powiedziałam, że wiem, to ona znów swoje...
Już spisałam cienie, które chcę kupić i jutro od rana pojadę do Bałtyckiej, bo w tym Inglocie jeszcze nie byłam, a nie wiem, czy są jeszcze gdzieś salony, bo wysepki to wiem, że m.in. w Alfie czy na Morenie.

15

Stary 2011-04-26, 20:57   #142
szprotka_
Zakorzenienie

a tak to powinno być spoko. a jakie kolorki bierzesz ?
Stary 2011-04-27, 08:53   #143
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
a tak to powinno być spoko. a jakie kolorki bierzesz ?
Mam zapisane takie: 386 m, 387 m, ale nie wiem czy go wezmę , 440 P, 365 M oraz 408 P.
Muszę kupić pustą dziesiątkę, bo mam brązy i tak mi ciężko z tymi dwiema pro5 śmigać, poza tym fiolety, bo mi tych kolorków brakuje (mam ten wczorajszy 493 DS oraz 375 M - ale ten mi się średnio podoba taki buraczany jest a nie śliwkowy ) i może coś dobiorę do mojej paletki pro3 Ogólnie wielkie przemieszczenie się szykuje w mojej inglotowej kolekcji. A pomyśleć, że w grudniu kupiłam pierwszą pro5, a teraz mam już ich 3 + pro3 + wczorajszy cień.
Do końca życia mi tego starczy

15

Stary 2011-04-27, 09:29   #144
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaszłam do Inglota z zamiarem kupna pro 3, wybieram cienie, proszę panią żeby podeszła, a ona chamsko, że zaraz i kończy kanapkę rozmawiając z koleżankami. Potem, jak już wybrałam cień, to babka do mnie prawie krzykiem chamsko, że one są do paletek tylko i wyłącznie, a pojedyncze są po drugiej stronie. Kiedy powiedziałam, że wiem, to ona znów swoje...
Już spisałam cienie, które chcę kupić i jutro od rana pojadę do Bałtyckiej, bo w tym Inglocie jeszcze nie byłam, a nie wiem, czy są jeszcze gdzieś salony, bo wysepki to wiem, że m.in. w Alfie czy na Morenie.
co za babol
Stary 2011-04-27, 12:17   #145
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
co za babol
I takie bywają, żeby było ciekawie na świecie.
Za to zakupy w Inglocie w Bałtyckiej uważam za udane. Pani bardzo miła, zaraz podeszła z pomocą. Mówię, że mam listę cieni, które chciałabym "zmacać", powiedziała, że jak ze strony to wszystkich nie będą mieli, ale mogę jej powiedzieć numery, to ona zobaczy czy są dostępne. A te które miałam zapisane i które były dostępne do macania, to wyjęłam na magnetyczną tackę i pani wszystko mi ładnie poskładała. Kupiłam jeszcze 10 pustą i już wszystko poprzekładałam. Jeszcze fotki pocykam i wrzucę na wątek inglotowski i swatchowy I takim sposobem mam jedną pełną 10 brązów, dwie pro5(szarości i fiolety) i jedną pro3(złoto-brązy "na wyjściu") ale jeszcze czeka pusta pro5 do uzupełnienia

15

Stary 2011-04-27, 12:29   #146
chryja_bez_ryja
BAN stały

Aneczka, a poweidz mi, ta niemiła to na Morenie? Bo nie chcę na nią trafić, a najbliżej mam do kerfa

EDIT: Pokażesz kiedyś zaktualizowane paletki na blogu?? Te brązy najbardziej mnie ciekawią, bo tylko takie kolory mi pasują chyba :P

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2011-04-27 o 12:30
Stary 2011-04-27, 12:40   #147
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Aneczka, a poweidz mi, ta niemiła to na Morenie? Bo nie chcę na nią trafić, a najbliżej mam do kerfa

EDIT: Pokażesz kiedyś zaktualizowane paletki na blogu?? Te brązy najbardziej mnie ciekawią, bo tylko takie kolory mi pasują chyba :P
Tak na Morenie ta niemiła. Z tego co pamiętam, to są trzy: jedna ruda - nie miałam jeszcze z nią styczności, druga blondi tapirowana - ta wczorajsza niemiła i jest jeszcze jedna - brunetka, włosy do ramion, czasem ma okulary, czasem nie - ta jest miła, nie patrzy idiotycznie, kulturalnie odpowiada na pytania.
A w Bałtyckiej obsługiwała mnie pani krótkoobcięta, ruda, wysoka - też konkretnie odpowiada, pomaga w wyborze, ale nie jest nachalna.
Fotki już dawno miałam wrzucić na bloga, ale ostatnio zabiegana jestem i jak wejdę na kompa to na chwilę i to z doskoku
Dziś pocykam wszystkie cienie i wrzucę hurtowo

EDT: brązy wrzucone. Jutro postaram się wrzucić srebra i fiolety

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2011-04-27 o 15:31
Stary 2011-04-28, 14:12   #148
kittykiler
Przyczajenie

Kontaktu do dr. Bladochy- Kołodziej bezpośredniego nie mam. Zawsze zapominam i dzwonię na centralę szpitala ( (58) 768-40-00) i pytam o przychodnie ginekologiczną. Kolejki typowe jak w przychodniach, nie trzeba czekać miesiącami.
kittykiler jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 22:02   #149
Blondi2989
Blond forever!

Pytałyście o szafę Catrice - jest w Gdyni na 10 lutego w Naturze. Musieli niedawno wstawić, bo byłam dziś i była pełna, nawet nie wszędzie były testery.
Stary 2011-04-29, 13:54   #150
Aleetzya
Zadomowienie

Jeśli chodzi o obsługę w Inglocie w GB to polecam drobną brunetkę, włosy krótkie do ramion. Bardzo ogarnięta kobitka
Aleetzya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości