![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bo my nie studiujemy,tylko prace podjąć chcemy!!
Co za kabaret
![]() Gabisolis, dawno sie tak nie usmialam ![]() ![]() ![]() przynajmniej humor mozna sobie poprawic. Chociaz z drugiej strony to rece opadaja... Ok, juz tego nie komentuje ![]()
![]() |
#122 |
BAN stały
|
ale sa akademiki, stypendia, tanie kredyty studenckie. zawsze mozna cos dorobic, wieksze miasto daje wieksze mozliwosci pracy, mam tez podyplomowke, wiec za glupsza od TŻta sie nie uwazam. fakt, ze jego kierunek jest ciezki. i taka postawe sie chwali i popieram jak Pani powyzej,a ja Was bede komentowac, bo to jest da mnie ubaw po pachy. nie pojscie na studia i wmawianie sobie naiwnie, ze to jest ok, i ze jestescie niby lepsze od innych. zalosne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
mój tż jest inż obecnie a ja tylko po maturze (w trakcie studiów) więc skracam mu życie
![]() dla mnie dyplom nie ma w ogóle znaczenia! mam takich debili na studiach że nie zainteresowaliby mnie nawet jako prof. mój tata był technikiem i widziałam jak opiekował się moją chorą mamą (9 lat) do ostatnich chwil, jak mnie wychowywał sam- jest dobrym, inteligentnym i oczytanym facetem i podobnego szukałam dla siebie bardziej od dyplomu interesowało mnie jak traktuje swoich rodziców, jak znosi moje humory, czym się pasjonuje i wiele wiele innych szczegółów które mówią jakim jest człowiekiem a dyplom nie ma tu NIC do rzeczy bo studia może zrobić każdy w tych czasach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
moj TŻ jest dobrym czlowiekiem, ale studia musi miec i basta. jego nie sa byle jakie. ja zle trafilam, ale wtedy byly inne czasy i bylam za mloda zeby cos wybrac konkretnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Ale ty masz kompleksy, dziewczyno...
![]() to pewnie jakas trauma?
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wnioskuje, że : osoba z niższym wykształceniem jest: głupia i marnuje życie drugiej osobie z wyższym. Najlepiej zamknąć taką w piwnicy, żeby nie marnowała innym mądrym i super wykształconym ludziom życia. Albo do pracy niewolniczej razem z tymi tylko z maturą, czy zawodówką. ![]()
![]() |
![]() |
#127 | ||
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Dokładnie tak ![]()
01.07.2014 ![]() ![]() Edytowane przez glamorous90 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękuje dziewczyny, wsparłyście mnie na duchu, poprawiłam sobie humor i mogę dalej zabrać się do nauki ![]() Jeszcze tu wpadnę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
|
Cytat:
Przecież tak, jak już wspominałaś - studia dzienne na uczelniach państwowych są darmowe, więc co stoi na przeszkodzie, zebyś zaimponowała chłopakowi i poszła na prawo albo medycynę? Twierdzisz , że dziewczyny się użalają, ale jakoś sama się nie kwapisz,żeby zdobyć dobre wykształcenie, tylko zwalasz winę na to, że byłaś młoda, a czasy inne bla bla ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
glamorous nie studiujesz czasem prawa? według mnie masz predyspozycje na adwokata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówienie o rodzicach w kontekście "bez wyższego wykształcenia" jest trochę od czapy. W pokoleniu naszych rodziców mało kto miał wyższe wykształcenie. Szkół prywatnych nie było. Matura to było coś. Czasy się zmieniły... Tylko ciężko powiedzieć, do jakiego stopnia na lepsze, bo ten pęd do wyższego wykształcenia chyba nikomu korzyści nie przynosi. Poza szkołami prywatnymi rzecz jasna ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Czemu zaraz gardzi?
Natomiast nasi rodzice przeważnie nie poszli na studia, bo wtedy nie było założenia (o którym mowa przez cały ten wątek), że trzeba iść na studia. Nie musiało być ku temu żadnych wielkich powodów. Teraz takie założenie jest. Musi być powód, żeby nie iść.
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dużo jest magistrów w tych czasach dyplom będą mieć osoby które kiedyś nie zadałby matury zresztą tym tokiem kto będzie średnim i niższym personelem? nie sami lekarze są w szpitalach, ale też pielęgniarki i salowe to samo z każdym przemysłem itp teraz jest moda na studiowanie budownictwa a kto będzie spawaczem, tynkarzem, elektrykiem? nie studiujemy przecież z nudów tylko jest to narzędzie do przyszłej pracy i mądry człowiek rozejrzy się po rynku pracy i widzi że nie ma sensu studiować socjologii i uzyska zawód (elektryk, spawacz, fryzjer itp) znajduje pracę i zarabia, utrzymuje siebie i rodzinę - proste. Średnia pensja informatyka to 2500/3000 tyś zł a mój znajomy jest malarzem (budowlanym) i zarabia 3500 tyś zł i to już w wieku 20 lat więc niech informatykami zostają Ci którzy naprawdę tego chcą a nie dla zarobków/prestiżu i presji bo nie tędy droga |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko nawet z tego wątku osób nie-studiujących przebija kult kariery i przedsiębiorczości. Brak matury i własna firma to jest to, doświadczenie zawodowe i świetna praca po maturze, hoho. Temat elektryków i fryzjerek się jeszcze nie pojawił. A co do tego kto będzie średnim i niższym personelem... mgr kulturoznawstwa itp.? ![]()
![]() |
![]() |
#137 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A skoro myślisz, że dobrze iść dziś na takie kierunku jak wypisałaś to jeszcze bardziej gratuluję rozumowania. Wybacz ale założe się, że jesteś na utrzymaniu rodziców, Twoj chłopak także i nie wiecie nic a nic o życiu... skoro wg Was wykształcenie ma tak znaczący wpływ na związek... ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
A ja mam w wieku 22lat prawie 4letnie doświadczenie w marketingu i mnie każda firma wezmie bez studiów, bo negocjacie i rozmowy z klientem mam w jednym paluszku. Jestem gorsza? Hehe zejdź na ziemię... założę się, że piszą w tym wątku kobiety na poziomie, inteligetne, a Ty takim pisaniem się po prostu poniżasz... Nie wiem kto Ci wpoił coś takiego ale nie wróżę Ci dobrze ... ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Też mi to przyszło do głowy... rodzice jej pewnie wmawiali, że bez studiów będzie głupia ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
jasne, tak sobie tlumacz, do komplexow mi daleko, moze Ty je masz, bo nie masz wyzszego wyksztalcenia i tu wylewasz swoje zale i frustracje?
![]() http://www.sfora.biz/To-najbardziej-...tysiace-a28659 http://www.hotmoney.pl/szukaj/informatyk i nie wiem skad masz te info o zarobkach informatykow? z powietrza chyba. teraz w Niemczech na start jest to od 45 tys euro do 60 rocznie dla mlodego informatyka, nikt Ci nie karze siedziec i w Polandzie pracowac, rozumiem, ze Ty bys wolala meza murarza itp. niby zadna praca nie hanbi, ale roznica jest ![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-18 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uhh nie wiem co mam Ci napisać.. ![]() jesteś bardzo nie w porządku bo oceniasz ludzi po papierkach,a nie po tym co mają w głowie heh,ciekawa jestem co Ty tam masz..bo z tego co piszesz to wynika,że nikt Cię na forum nie lubi,i to nie tylko na tym..pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
przepraszam bardzo, ale ja tu nie przyszlam na to forum zeby mnie ktos lubil, mam znajomych w realu az nadto i nowych nie szukam. nie szukalam nigdy na necie znajomosci, bo po co mi to? nie zalezy mi na tym czy mnie ktos tu lubi, jak tobie tak, to gratuluje
![]() Edytowane przez gabisolis Czas edycji: 2011-05-18 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyno, przeczytaj posty osób, które napisały tutaj, że bez wyższego wykształcenia da się żyć, mieć pracę, którą się kocha i robić to, co chce się robić. Bo najeżdżasz bezpodstawnie, jedynie, by wywołać szum i sobie ciekawie popisać.
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
sumigra wcale nie, juz pisalam, ze nie mam nic do takich ludzi, i ze oni sa tez wartosciowi, tylko sie dziwie, ze laska pisze, ze nie ma hajsu na studia ta co zalozyla watek, jak sa studia dzienne darmowe, ale to juz sobie wyjasnilismy, ze z daleka itd. i dziwi mnie tez tylko to w odniesieniu do tych rozwodow, ze jak ktos dobrze wyksztalcony bierze kogos np. bez matury? ale rozne cuda sie zdarzaja. juz mnie nic nie zdziwi. gdzie ja zyje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
roznie bywa, trudno powiedziec. teraz jest duzo wyrachowanych dziewczyn, facetow tez. trzeba miec swoje zasady i jasno okreslone cele. raczej bym namawiala tego chlopaka zeby chociaz licencjat zrobil.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj "źle się dzieje w państwie duńskim"... ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie rozumiem Twojego upierania się co do kierunków studiów takich jak: prawo, medycyna, informatyka. Tak jakby to były wspaniałe studia, dzięki którym człowiek od razu jest wyższy od innych i oczywiście przewyższa wszystkich swoją inteligencją no bo to informatyk, a ten co studiuje inny kierunek to już głupsza ciota. Tylko nie rozczaruj się zbytnio, jeżeli znajdziesz tego swojego wymarzonego Tżta z wyższym wykształceniem, że okaże się mądrym facetem. Wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją i mądrością. Jak patrzę na facetów - na swojej uczelni, plus z opowiadać znajomych, to większość chłopaków nie powinno się tam znaleźc. Dostali się po znajomości, po daniu kasy a zdają też z wiadomo jakich powodów. I co myślisz, że jeżeli trafisz na takiego to od razu go wszędzie zechcą? A w głowie fiu bzdiu, głupszy niż ktoś kto się zatrzymał na średniej szkole. Teraz w czasach kiedy każdy idzie na te studia, albo pod przymusem, albo bo tak wypada wyższe wykształcenie już nie jest odbierane jak kilka lat wcześniej jak coś ważnego. Pracodawcy nie patrzą na to jaką uczelnie skończyłaś, jaki kierunek - jeżeli ich interesuje wykształcenie to mało ważne. Ważne abyś miała doświadczenie, kursy. To się liczy. I człowiek, który nie skończył studiów a pracuje na budowie, jest dużo więcej warty niż cały jakiś tam prawnik, informatyk I nie pisz, że nikogo nie potępiasz bo to robisz. Liczy się dla Ciebie tylko papierek, w dupie masz to czy jest to człowiek wartościowy, czy ma dobre serce, czy jest pracowity. Poznajesz kogoś, zakochujesz się, dowiadujesz się, że gościu skończył tylko Liceum to co mówisz mu spadaj bo naukowcy stwierdzili, że się rozwiedziemy po paru latach bo nie masz szkoły? Śmieszne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Troche luzu, życie różnie się toczy, dobrze, że masz określone jakieś cele, ale często dzieje się zupełnie inaczej niż sobie zaplanowaliśmy, wiec nie upierałabym się tak przy Twoich poglądach ![]() I nie wiem ty go będziesz przedstawiać swoim znajomym - TO MÓJ TŻ MAGISTER JAKIŚ TAM? I myślisz, że to będzie kogoś obchodzić ? Jeżeli tak, jeżeli u Ciebie ludzie na to zwracają uwagę, to gatuluję egoistycznych znajomości ![]() I napisała to studentka, która wie jak jest ciężko, która chwilę już studiuje, która ma znajomych po różnych kierunkachi twardo stąpa po ziemi ![]() ![]() Edytowane przez joyeuxe Czas edycji: 2011-05-18 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Wow...
Szanowna Pani Gabisolis, Mam pytanie( które pojawiło mi się w głowie po przeczytanej lekturze:p) Mianowicie, czy na studiach pedagogicznych uczą podejścia do drugiego człowieka? Kimkolwiek by nie był? Czy człowieka zawsze trzeba ocenić poprzez pryzmat pieniędzy czy wyimaginowanego prestiżu? Nawet sobie nie wyobrażasz, ilu znam ludzi bardzo oczytanych i z pasją- niebędących po studiach... Oczywiście, po studiach również znam pasjonatów i bardzo inteligentnych, jedno nie wyklucza drugiego. Żeby nie być gołosłowną przywołam przykład Pana Zygmunta Solorz-Żaka.Sądzę że dla Ciebie, jako osoby nad wyraz inteligentnej i wykształconej nazwisko powinno brzmieć przynajmniej znajomo, otóż ten Pan posiada jedynie wykształcenie techniczne ( resztę proponuję doczytać) i podejrzewam, że jako studentka( czy absolwentka) pedagogiki nie zaimponowałabyś mu( pewnie sobie wziął jakąś tylko" z maturą", no bo mezalians:p) Szczerze, to bzdur tak okropnych i takiej płytkiej kobiety to dawno nie spotkałam ( oczywiście oceniam to przez pryzmat Twoich słów, nie chciałabym poznać kogoś takiego w rzeczywistości... A, i uprzedzając Twój zarzut- znajomych w "realu" mam, może nie zanadto, ale prawdziwych... Chociaż w Twoim przypadku to pewnie nieistotne, no bo wykształciuchy same musiałyby z nich być ![]() Zostawiłaś sobie trochę miejsca w życiu na prawdę i wiarę w ludzi? Bo póki co, dostrzegam jedynie potoki buractwa oraz snobizmu :p
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
wystarczy wejść na wiadomości tej osoby żeby zobaczyć,że na innych forach też miała problemy z uzytkownikami,i ich obrażała..
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
po co komuś studia jak ktoś ma taki ograniczony umysł?
sama odbierasz sobie szansę na poznanie inteligentnych ludzi w realu bo klasyfikujesz ich na podstawie śmiesznych wytycznych (wykształcenia) a argument o budowlańcu który się zabiera z brudnymi łapami do kobiety ![]() ![]() ![]() ![]() akurat argument o ilości informatyków też nie trafiony bo to jeden z bardziej popularnych kierunków a Ty lepiej odgrzeb notatki ze studiów i poczytaj o tolerancji i indywidualnym podejściu do człowieka a nie ocenianiu "bo statystycznie ..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.