![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tatuaż -rodzice
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
jak w cyrku...
![]() Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-06-14 o 19:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "jak się czegoś nie toleruje to po co mówić o tym głośno" - a co to w ogóle ma do tego wątku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze niszczy sie szkliwo
![]() Po drugie opadanie dziasel i rozwoj chorob przyzebia. Moze wystapic ziarnina lub dzikie mieso. No to tak ogolnie ![]() Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-14 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialas dodac,ze nie piszaca na temat .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ale cofnij sie kilka postow wstecz i zobacz kto byl 1
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się z rodzicami autorki trochę zgadzam. Moim zdaniem akurat ten tatuaż ekhem... pospolicie nie wygląda ![]() ![]() ![]() ![]() Rodzice podejrzewam, że sądzili, że będą to jakieś kokardki na kostce czy coś. Nie zmienia to faktu, że postąpili nie fair i nie wywiązali się z umowy. Wydaje mi się jednak, że to kwestia tego, że wierzyli w twój zdrowy rozsądek i nie sądzili, że wybierzesz coś takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: Plus chodziło mi o to, że skoro to tatuaż to i pozostaje na lata. A w wieku 30 lat człowiek może chcieć, żeby ktoś zwrócił większą uwagę na to co ma do powiedzenia, a nie żeby wszyscy patrzyli jaka to odważna i wyzywająca kobieta ![]() Edytowane przez 201701090917 Czas edycji: 2011-06-14 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
BAN stały
|
Cytat:
Autorko, jeśli podoba Ci się taki tatuaż - zrób go sobie. Twoje życie, Twoje decyzje. Jeśli rodzice nie chcą się zgodzić, poczekaj do 18 urodzin. Do tego czasu przemyślisz sobie wszystko jeszcze raz, ewentualnie zmodyfikujesz swój plan. Dla jednych tandetne i kur*wskie są kokardy na udach, dla innych wytatuowane przedramię. Ale niech każdy odpowiada za siebie i decyduje o własnym ciele. Nie rozumiem dziwnych stereotypów, że tatuaże mają tylko dziwki i kryminaliści... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Zobrazowałam swoje twierdzenie, że nie zawsze, gdy czegoś nie lubimy/nie tolerujemy, jesteśmy zaściankowi. Cyrkiem jest twierdzenie, że w Polsce wszyscy są zacofani, a np. w Anglii wszyscy są światowi i godni naśladowania. Takie ślepe zachwycanie się wszystkim co niepolskie jest równie częste u wyjeżdzających za granicę, co śmieszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I potem, w razie wu, dałabyś kasę na laserowe usuwanie? Padło tu gdzieś takie stwierdzenie?
![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis jestes młoda i nie zdajesz sobie sprawy,ze kiedyś bedziesz pracowac i wielu zakładach taki tatuaz jest jest niemile widziany,a trudno bedzie ci go ukryć.i uwierz mi,że na nic zdadza się twoje super oceny i dyplomy ,bo ludzie oceniają innych nie tylk po papierkach z uczelni,ale i po wyglądzie. ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
mądry człowiek zdaje sobie sprawe,że tatu jest do końca życia i kiedys trzeba bedzie iść do pracy. poza ty nikt dziś nie myśli o przyszłości i o tym,że kiedyś może utyć,a piekny tygrys zamieni się w zdechłego kota. takie decyzje CO,GDZIE I JAK uwazam za dojrzałe,a nie szczeniackie zrobie bo to moje ciało i zrobię na złośc rodzicom ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Ok. Przeczytałam wiadomość, rozumiem ból autorki, że rodzice najpierw się zgodzili, a teraz 'nie bo nie', ale.. jak zobaczyłam wzór, to naprawdę się im nie dziwię. Nie dlatego, że jest brzydki czy jakiś tam - jej sprawa, jej gust.
Sama uwielbiam tatuaże, mam tatuaż na całe łopatki, zrobiłam go chwilę po 18stych urodzinach. Te kokardki.. ech, całkiem ładnie wyglądają na zdjęciu, ale szczerze - na żywo, na przeciętnej nastolatce tego tatuażu nie widzę. 1. Jak już było powiedziane - trzeba mieć fajne nogi do tego. Przede wszystkim bardzo zgrabne, bo szwy masakrycznie podkreślą każdą krzywiznę. Dwa - problem celulitu i wszystkich rzeczy podobnych naprawdę jest wart przemyślenia. Masz 17 lat, ja w Twoim wieku nie miałam żadnych problemów z tłuszczykiem, teraz mam 25 lat i, mimo iż jestem nadal bardzo szczupła (43kg), uprawiam regularnie sport - celulit jest i nie znika, szczególnie właśnie to miejsce pod pośladkami jest problematyczne. Naprawdę, przemyśl to - będziesz przykuwać uwagę do tego miejsca, gdzie na 90% będziesz miała mniejsze lub większe niedoskonałości w przyszłości. 2. Nie będę się kłócić czy jest dziwkarski, bo to Twoja sprawa. Proponuję jednak: a) faktycznie zrobić tatuaż na próbę - zobaczysz jak to wygląda, z czym to się je ![]() b) może zrób teraz coś innego, w innym miejscu, a do tego wróć za kilka lat? Jest kilka istotnych powodów: - jesteś młodziutka, wiem, że to brzmi beznadziejnie, ale każda z nas miała te 17 lat, teraz patrzymy na Twój pomysł z innej perspektywy i myślę, że za kilka lat możesz żałować tatuażu w takim miejscu (przypominam, mówi to właścicielka tatuażu na całe łopatki, ani razu nie żałowałam - właśnie przez to, że mogę go bez problemu zakryć, gdy należy albo zwyczajnie - gdy nie chcę zwracać uwagi). Za kilka lat będziesz musiała myśleć o pracy, a nie wszędzie spojrzą przychylnym okiem na osobę ze szwami na całych nogach, tym bardziej, że od razu będzie widać, że to nie rajstopy czy pończochy. Poważnie, weź to pod uwagę. Samym kokardek nie będzie aż tak widać, ale te szwy to naprawdę chybiony pomysł, przynajmniej na razie. - za kilka lat możesz uznać kokardki za infantylne, nie pasujące do Twojego stylu (poważnie! Kobieta zmienną jest!). Szwy jeszcze gorzej - kokardki da się ukryć spodniami, spódnicą, ale szwów nie schowasz. Zrobisz je teraz i w najgorszym wypadku będziesz się wstydzić odsłonić nogi (szczególnie jeśli nie są mega zgrabne - szwy na pewno nie dodadzą im uroku). Całe lato w rajstopach czy spodniach, wyobrażasz to sobie? Jak pójść na basen czy nad jezioro? - jeszcze raz - weź pod uwagę problemy typu: przytycie, celulit i tak dalej. Nogi to jedno z tych miejsc, które dość często się zmieniają, więc istnieje spore ryzyko, że tatuaż Ci się kiedyś zdeformuje, a pewnie tego byś nie chciała. Masz dopiero 17 lat, pewnie wydaje Ci się, że już jesteś ukształtowaną jednostką, gust nigdy Ci się już nie zmieni i tak dalej (też tak miałam ![]() EDIT: Jeszcze dodam. Ja wahałam się między tatuażem na łopatkach, na ramieniu, na łydce lub podbrzuszu. Wybrałam łopatki, bo najłatwiej jest go ukryć, nie rzuca się w oczy, nie jest podatny na deformacje. Powiem szczerze - to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Idę na egzamin czy rozmowę kwalifikacyjną (skończyłam anglistykę, więc docelowo będę pracować w szkole) i mogę założyć spódniczkę, nie muszę martwić się jakby tu ukryć tatuaż na łydce. Naprawdę, spójrz na to wszystko obiektywnie, bo w pracy wygląd ma spore znaczenie, a z widocznym (i przede wszystkim kontrowersyjnym) tatuażem możesz mieć problemy.
"La curiosidad mató al gato." - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - [ Nie kupuję nowych zanim nie zużyję starych ] [ Biegam ![]() Edytowane przez v-x-n Czas edycji: 2011-06-14 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytanie ze zrozumieniem się kłania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Rodzice zachowali się bardzo nie w porządku - postawili wymagania, które spełniłaś, a teraz się z tego wycofują.
Jednak robienie tatuażu w wieku 17 lat uważam za trochę szalone. I to nie w pozytywnym sensie. Poczekaj 2 lata... jeśli dalej będzie Ci się podobał Twój pomysł, to go zrób. Bo może za te dwa lata będziesz się śmiała z pomysłów młodości, albo przeklinała ten dzień w którym poszłaś do salonu i odkładała na laser. Według mnie to nie jest dobry wzór na pierwszy tatuaż... może najpierw zrób sobie jakiś w mniej widocznym miejscu, żebyś później ewentualnie nie musiała się go wstydzić. A co do tego, czy tatuaż jest dziwkarski czy nie, to ![]() Ja mam jedynie alergię na tribale na wystających tłustych boczkach ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Tatuaż jest jak para butów tylko na stałe
![]() Widziałam juz wiele takich młodych dziewczyn zawiedzionych wyborem tatuazu dlatego jeszcze raz to przemyśl. Ps. Masz mądrych rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy zgodziłabyś się na ten sam napis na czole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.