![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dietetyka swsm
Czy tylko Ja wciąż czekam na swojego e-maila???
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- NARESZCIE!!! Po wielu próbach i prośbach - w końcu otrzymałam maila z Naszej uczelni - z numerem konta, grupą no i wszystkim co tam trzeba ![]() ![]() A jeszcze chciałam Wam zadać 2 pytania (oba, mogą wydać się głupie): 1. W co się ubieracie na inaugurację? 2. Jak będziecie notować na wykładach? W zeszytach, w segregatorach, na laptopach? Jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
To są dobre pytania! :P ja szczerze mówiąc też nie bardzo wiem co ubrać.. Chyba raczej trzeba elegancko wyglądać? Zastanawiam się nad zwykłą czarną prostą sukienką.. Chyba, że dziewczyny ubieracie kostiumy białe bluzki itp? Piszcie o swoich pomysłach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja, jak będzie brzydko - to idę w kostiumie + jakaś bluzka pod spód, ale raczej nie biała... Jak ciepło - to chyba sukienka, ale taka bardziej elegancka (jasna)...
Co do notowania - to na początek biorę ze dwa zeszyty + długopis... Potem się zobaczy co i jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
Czesc ja nie wiem jak pojde ubrana bo przewaznie takie decyzje podejmuje 10 min przed wyjsciem
![]() Ale mam inne pytanie moze sie tam gdzies zgadamy bo i tak chyba wszyskie przejezdzaja pociagiem to tam sie mozna gdzies spotkac ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Albo przed wejsciem do szkoly?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Idę również na dietetykę, jestem w 1CZD. Ale w planie zajęć mamy tylko w piątek (tj. 30.10) zajęcia, w sobotę i niedziele nie ma. Albo coś pomieszałam, albo źle spojrzałam, albo nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny napiszcie jak tam było na Inauguracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A no i zanim weszliśmy na aule to każdy dostał prezencik. my dietetycy teczkę długopis i smycz, a kosmetolodzy jeszcze fartuchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ja złożyłam w tym roku dokumenty na dietetykę stacjonarną w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi. Poleciła mi ją moją znajoma która w tym roku broniła licencjata. Wydaje mi się, że w obecnych czasach to kierunek jak najbardziej przyszłościowy. Tak naprawdę aby otworzyć własną działalność po tym kieruku to nie trzeba mieć bardzo dużych pieniędzy a kto z nas nie ma problemów z odżywianiem?
![]() Z tego co wiem to ta szkoła proponuję również inne ciekawe kierunki takie jak pedagogikę, kosmetologię i administrację. Prowadzą jeszcze rekrutację na nowy rok akademicki. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to podaję kontakt do Uczelni. Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu ul.Piotrkowska 278 90-361 Łódź tel. (42) 683-44-18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Hey,
Czy wiecie może czy są jeszcze miejsca na dietetyce zaocznej? Wczoraj złożyłam wniosek online i jadę dopiero w sobotę złożyc papiery :-D Dzwoniłam dziś cały dzień do dziekanatu i nikt mi nie odebrał telefonu :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
O kurczę, jestem zaskoczona że nagle poinformowali was o tym, że nie otwierają jednak dietetyki na stacjonarnych.... Z tego co widzę to większość z was już przepisała się na zaoczne lub zmieniła szkołę ale jest może ktoś kto załapał się jeszcze na II nabór na ŚUM ? Wiem że trwał dosyć długo więc może któraś z was jednak bd ze mną na roku ? ;p Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
jestem ciekawa jak wasze wrażenia po pierwszych zajęciach? Też myślę o dietetyce zaocznej w tej szkole. Ale mam pewne wątpliwości - czy mogę w ogóle się ubiegać o przyjęcie na I rok, dlatego że skończyłam liceum ekonomiczne, a tam jak wiecie, nie ma takich przedmiotów jak biologia, czy chemia. Czy ten fakt może mi uniemożliwić naukę na SWSM? Może ktoś się orientuje w tej kwestii??? Bardzo proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie może sprawiać Ci trudność sama nauka tych przedmiotów, bo jak wiadomo nie miałaś wcześniej przygotowania, ale wszystko da się ogarnąć ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Uruchomienie studiów I stopnia na kierunku Dietetyka to jeden z priorytetowych celów, które przyjęliśmy do realizacji w minionym roku akademickim. Niestety zainteresowanie kierunkiem w trybie dziennym okazało się mniejsze niż oczekiwaliśmy i, choć - do możliwie ostatnich dni rekrutacji letniej - staraliśmy się zebrać jak najwięcej zainteresowanych tym kierunkiem kandydatów, ostatecznie nie zdołaliśmy utworzyć pełnej grupy studenckiej, w ramach której realizowany byłby przyjęty program nauczania. Stosunkowo późny czas reakcji wynikał z podejmowanych prób utworzenia kierunku przy mniej licznej grupie, jednak ostatecznie nie udało się to z przyczyn ekonomicznych. Fakt, iż osoby zapisane na studia dowiedziały się późno o nieutworzeniu kierunku wynikał z prowadzonych jeszcze we wrześniu działań mających na celu zrekrutowanie brakującej ilości osób nawet do mniejszej grupy. Niestety zainteresowanie okazało się zbyt małe, dlatego zdecydowaliśmy zainteresowanym kierunkiem w trybie dziennym zaproponować korzystny rabat przy skorzystaniu z kształcenia w trybie niestacjonarnym lub przy podjęciu kształcenia w trybie dziennym na innym atrakcyjnym kierunku – kosmetologia, która cieszy się olbrzymią popularnością wśród studentek i dobrą opinią wśród absolwentek. Równocześnie, pragniemy wszystkie osoby, które zapisały się na dietetykę dzienną w tym roku, przeprosić za zaistniałą sytuację i jednocześnie zaprosić do skorzystania z oferty studiów zaocznych na tym kierunku. Zachęcamy także do śledzenia informacji o rekrutacji na studia w trybie dziennym w kolejnym roku akademickim |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() zastanawiam się czy nie zacząć studiów na swsm, kierunek dietetyka ![]() Możecie napisać jak wam się podobają studia po tych 2 miesiącach? Czy ktoś wie, jak wygląda rekrutacja na luty, czy ona na pewno będzie i od kiedy? Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
cześć
![]() jestem na dietetyce w SWSM powiem Ci szczerze, ze mi osobiście się podoba. Mamy kompetentnych wykładowców, którzy nie dość, że mają wiedzę to jeszcze potrafią ją przekazać. Większość pochodzi z UŚ-ia. Więc wiesz za mniejszą kasę, a w sumie ta sama renoma. Cieszyło mnie bardzo to, że od samego początku mieliśmy zajęcia, na których układaliśmy diety. A tak poza tym to pewnie "prawdziwa" dietetyka zacznie się na 2 roku. Ale to tak ze wszystkimi studiami. Najpierw trzeba poznać dużo anatomii i fizjologii człowieka. Co do rekrutacji to nic nie wiem. Ale jak najbardziej dzwoń do rekrutacji, a jak tam nie wiedzą to do dziekanatu - naprawdę miłe babki odpowiedzą na wszystkie pytania ![]() jeżeli interesuje cię coś konkretnie to pisz z pytaniami. odpowiem. pozdrawiam ![]() ja np. jestem po roku dziennych na politechnice. I nie wiem czy to dlatego, ze dzienne a zaoczne ale różnica jest przeogromna. Z SWSMu jak na razie jestem dużo bardziej zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedź
![]() Jeśli możesz to napisz mi jeszcze jak wyglądają zjazdy? tzn czy są co tydzień czy co dwa? Ile dni - sobota, niedziela czy także piątek? Jeśli piątek to od której godziny? Mój problem polega na tym, że jestem z Częstochowy, pracuję tutaj i musiałabym dojeżdżać codziennie raczej, dlatego takie rzeczy są ważne dla mnie ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2011-12-19 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Rekrutacja w lutym? Czy to miałoby oznaczać, że jest mozliwość rozpoczęcia studiów od semestru letniego? : >
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Niestety nie ma naboru na Dietetykę w lutym. Zapraszamy do udziału w naborach letnich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację.
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
co do ZJAZDÓW
są one co 2 tygodnie. piątek-niedziela. piątek zaczyna się najwcześniej od godz. 16:00 (nigdy wcześniej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny
![]() sama myślę nad wyborem tej uczelni oraz dietetyce. mogłybyście opowiedzieć coś więcej o nauce, szkole, wykładowcach? jak wygląda sprawa z przedmiotami takimi jak chemia czy biologia? ciężko jest na początku? materiał jest trudny jezeli chodzi o chemię czy może jeszcze w innym przedmiocie można sobie nie poradzić? dzięki za odpowiedź ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
cześć ponownie
![]() już odpowiadam na pytania. jeżeli chodzi o samą UCZELNIĘ: to myślę, że jest bardzo fajna, wygodne kanapy na korytarzach, same sale też schludne i widać, że wszystko jeszcze prawie, że nowe. na terenie uczelni stołówka - z domowymi obiadkami, biblioteka, automaty z kawą, łazienki bardzo schludne, ogólnie Panie sprzątaczki bardzo dbają o czystość i naprawdę jest bardzo czysto. co jest minusem, a nie wiedziałam o tym na początku, że czasem trzeba się przejść ok. 6 min drogi pieszo do ŚTZN i tam niestety warunki są dużo gorsze... sale kojarzą mi się z typową szkoła. ale na szczęście większość zajęć jest na macierzystej uczelni. jeżeli chodzi o PRZEDMIOTY: jestem na pierwszym semestrze i mamy tak: fizjologię człowieka (wykłady, ćwiczenia), anatomię człowieka (wykłady i ćwiczenia), mikrobiologia ogólna i żywności (wykłady i ćwiczenia), żywienie człowieka (wykłady, ćwiczenia, seminarki), technologia informacyjna (wykłady, ćwiczenia) angielski (ćwiczenia) - tech. inf. i angielski - ćwiczenia wyglądają tak samo jak w szkole średniej. jeżeli chodzi o resztę no to jak łatwo się domyślić - anatomia to układy (pokarmowy, oddechowy itd.) - ich budowa - ćwiczenia wyglądają tak że jest troszkę teorii i wypełniamy schematy typu np. mamy serce i nanieść nazwy gdzie jaka tętnica gdzie żyła, gdzie komory itp. -fizjologia - jak układy działają, zazwyczaj ćwiczenia to również teoria + ćwiczenia praktyczne np. badanie odruchów bezwarunkowych, - mikro - ćwiczenia - teoria + oglądanie pod mikroskopem materiału -żywienie cz. - ćwiczenia - układanie jadłospisów (liczenie kalorii, żeby dieta była odpowiednio urozmaicona itp.), seminarki - przedstawiacie prezentacje na określone tematy ok chyba wszystko opisałam teraz jeżeli chodzi o TRUDNOŚCI W NAUCE. jak sami widzicie prawdziwej chemii tu tak naprawdę nie ma. fakt że w różnych przemianach znajdują się nazwy związków chemicznych no ale to z konieczności. trudności nie wiem czy mogę napisać że nie ma :p tak naprawdę zależy ile czasu poświęci się na nauce, wykładowcy przybliżają materiał w bardzo przystępny sposób, są otwarci na pytania i wytłumaczą jeżeli się czegoś nie rozumie. ale wiadomo studia zaoczne to trzeba więcej samemu sobie przyswoić niżeli na dziennych, poszukać sobie jakiś materiałów. więc jak dla mnie trudności wynikają z tego że w ciągu tygodnia pracujemy (przynajmniej większość z nas) i czasem po prostu mamy mało czasu do ogarnięcia materiału np. na kolokwium i stąd potem niezaliczenia. myślę, że naprawdę jeżeli was to interesuje i lubicie biologię (bo nie ma się co oszukiwać jej -z przedmiotów licealnych- tu najwięcej) to śmiało zapraszam na ten kierunek. z takich przedmiotów trudniejszych ma pierwszym semestrze to myślę, że jest mikrobiologia, bo z nią w liceum miało się mało styczności, a dość dokładnie jest ona studentom przybliżana to np. bakterie 0 ich budowa, jakie choroby tworzą, jakiego kształtu są no i zmorą chyba dla studentów jest nazewnictwo łacińskie, ale na szczęście jest ono wprowadzane stopniowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź
![]() Teraz przynajmniej pokrótce wiem co mnie czeka, oczywiście jeżeli mnie przyjmą.. ![]() a właśnie wiecie jak to jest? na zaoczne na swsm nie wymagają matury np. z biologii żeby dostać się na dietetykę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
do claudia8
tak jest nabór na semestr letni - na stronie swsm.pl są już na ten temat informacje (nabór już trwa). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
na stronie internetowej uczelni widnieje informacja, że nabór jest.
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
sabisabisabi, mogłabyś napisać jeszcze w jakich godzinach odbywają się zajęcia? O której najpóźniej się kończą? Czy plan jest stały (taki sam co zjazd) czy na każdy zjazd plan jest inny?
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
najpóźniej zajęcia kończą się o 21:10
aczkolwiek jak już to ja zazwyczaj mam do 21:00 wiadomo najwcześniej zaczynają się o 8:00 (sobota, niedziela) o 16:00 (piątek) w sobotę i w niedzielę zazwyczaj po godz. 12:00 jest przerwa 45 minutowa tzw. obiadowa - gdzie można wyjść na miasto / czy też zostać w uczelni i spożyć jakiś ciepły posiłek. a tak między pozostałymi zajęciami jest 10 minut przerwy co do zjazdów na każdy weekend jest inny. czasem zdarzało mi się kończyć o 15:00, 17:00 a następnego weekendu o 21:00 więc absolutnie nie ma żadnej reguły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.