|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
GUSIA !!!!!!!! GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!! w końcu się doczekałaś ![]() ![]() NADIA witaj na świecie kruszynko !!!!!!!!!!!!! Eve miałaś rację z cc u Gusi ![]() Gabulek się przebudził, przewróciłam na brzuszek i śpi dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() GUSIA!!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny! Ja to jestem Bromba! Chciałam dziecku wyczyscic nosek, fridą i tak zaczął płakac ze aż sie sama popłakałam. Potwierdzam: matka pozna płacz marudera i płacz przestraszonego dziecka! Ja teraz w głowę zachodze jak ja na szczepienie z nim pójdę!? Przecież bede wsyła jak bóbr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
dorka weź męża, będzie podtrzymywał na duchu
![]() moja Zosia to tak do fridy przyzwyczajona że sama przynosi jak ma gluty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My idziemy 27-go bo nam prawde ucho wyszło nie pewne...tzn do audiologa mamy skierowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Czesc.
Guciu gratulacje ![]() U nas dnia marudy ciąg dalszy. Wczoraj jak jej dałam mm po 22 to spała do 2. Z tym, ze moj mąż się nade mną zlitwał i nie budził mnie na karmienie, dał małej butle i uśpił (byłm tak padnięta, ze nic nie słyszałam). Potem pobudka po 5. Wiszenie na cycu i kupa (podejżewam, ze jest marudna przez to że tak zadko kupy robi ![]() Nie mam siły. Pogoda mnie dobija jeszcze, ale ma po mnie przyjechać ojciec, zawiozę małą do mamy, a ja musze jechać do skarbowki i do hurtowni dziecięcej po pare rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
O jaaaacieeee jest Naduśka !!!
![]() ![]() ![]() Witamy na świecie Malutka!!! Gusia gratuluję!! ![]() Czizasss ale się uryczałam !! Ciężarówek wątkowych brak ![]() Eve ja mam chyba Twój syndrom braku brzuszka. Normalnie marzy mi się abyśmy wszystkie jak jeden mąż znów były w ciąży ![]() moniqac – tak, był to jeden z powodów. Tak jak u Ciebie przy butli nie było już nerwów albo dużo mniej. Poza tym nawet gdy płakała przy butelce to po prostu butlę wyjmowałam z buzi i wkładałam gdy się wypłakała chwilę a Iga ssała dalej. Z cycem było to dużo trudniejsze bo wypłakała się, później łapała cyca a że była zdenerwowana to jej nie zawsze wychodziło więc jeszcze większe nerwy były i płacz, cały czas musiałam cyca wycierać bo uśliniony i mokry więc ciężej było jej chwycić jak już się udało, 3-4 ciumknięcia i to samo, buzia otwarta mleko się lało, my obie byłyśmy po takim karmieniu do przebrania. Podkładanie pieluchy nie pomagało bo zawsze się gdzieś tam przesuwała przy płaczu Igi i próbie przystawienia jej. Miałam odciągać i karmić z butli moim mlekiem ale nie miałam na to czasu, bo problemy z brzuszkiem mieliśmy na początku więc cyce mi pękały a ja nie miałam jak odciągać. Kończyło się na tym, że na chwilę przystawiałam Iguśkę do jednego i drugiego cyca aby mi trochę ulżyła a jak się zaczynał płacz do dokarmiałam butlą. Wytrzymałyśmy tak caaaałe 3 tygodnie, bo laktacja zmniejszała się z każdym dniem i od 8 tygodnia Iga jest już tylko na mm. mamaoptymistka my przy 5kg jeszcze 2 używaliśmy choć też udka obciskały. Teraz używamy 3 od kilku dni, Iga waży jakieś 5,7kg i są ok. eweska trzymam cały czas kciuki za Twoją siostrę i jej maluszki ![]() spice u nas też taka ciemieniucha się pojawia, jakby łupież. Ja póki co myję włoski Igi wodą z wiadra – po prostu polewam jej główkę. Raz tylko umyłam Niveą Sensitive – chyba tą samą, którą Ty masz i właśnie nie wiem czy myć normalnie tym szamponem czy tylko wodą z płynem polewać. anula widzę, że obie nasze dziewczyny wczoraj szalały ![]() ![]() A jeśli chodzi o to Wasze karmienie. Może masz taką możliwość aby wypożyczyć wagę do ważenia niemowląt. Wtedy mogłabyś ważyć Zosię przed i od razu po karmieniu aby sprawdzić ile zjadła. listopadowa jeśli viburcol pomaga to wg mnie możesz dawać Izabeli nawet codziennie. ![]() ![]() cucciola79 no właśnie moja Iga też pada ze zmęczenia, bo śpi dłużej tylko po porannej pobudce, czyli tak jak teraz a później to max 30min drzemki. I w sumie powinna paść jak kawka po jedzonku o 19:30-20:00. Ale wczoraj to ją chyba gazy męczyły i rozbudzały. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Scio u nas też rzadko kupki się pojawiają i też czasem myślę, że marudzenie i prężenie to właśnie przez to ale z drugiej strony są dni gdy się pięknie wykupka a nadal jęczy i stęka więc sama nie wiem jak to jest.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-06 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
moria ...kiedys, jak zostało pare ciężarówek to tez tak z sentymentu weszłam do poczekalni...fajnie było...ja to mam nadzieje Was za ręke trzymajac dziecko na studia wyprawić. Juz Was nie opuszcze!!! :P
Moje dziecko wstało w nocy RAZ az sie sama budzac dziwiłam która to godzina. Strasznie duzo spi dziabag jeden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pocieszę Cię tylko, że przy szczepieniu, przynajmniej u nas, to nie był ten rodzaj zawodzenia i trwało to b. krótko - wystarczyło wziąć Igunię na rączki tak jak lubi i po bólu. Ja też wrażliwiec i do dziś zdarza mi się razem z Igą płakać a na szczepieniu jakoś dałam radę ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() andziot ![]() Gusia GRATULACJE! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam Cię za słowo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mam makijaż na twarzy
![]() trzeci raz od porodu ![]() włosy ufarbowane - normlanie miss zostanę ![]() i soczewki założyłam ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-06 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oooooooooooo ... jakbym czytała o Szymonku ![]() ![]() ![]() zastanawiam się czy nie byloby lepiej co drugie karmienie karmić mm. może wtedy coś by do tych moich cycków naplyneło ![]() pewnie zakupie lepszy laktator - może będę ściągać. wczoraj np chciałam rozpuścić Szymonkowi furagin w moim mleku - jak zwykle - i nie udalo mi się nic ściąnąć, za to ręcznie coś tam wydusiłam. aha - dziewczyny mające laktator TT - czy z Waszym jest wszystko OK? mój jakby śmierdzi ![]() Niuniu zasnął - 40min usypiania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Gusia, gratulacje!
![]() Eve ![]() Co do szczepienia ja mam jutro pierwsze (tzn. Tymi ![]() ![]() ![]()
#136 |
Zakorzenienie
|
No to po kolei
![]() Martynko, jeśli z TŻ tak wygląda sytuacja, to moim zdaniem nie ma się co zmuszać do tego związku. Skoro tak czujesz, to coś w tym jest. Jestem pewna, że dasz sobie radę z dzieciaczkiem. A sama widzisz, że TŻ też specjalnie nie pomaga... Enchant, witaj! Fajnie, że zaglądasz! Super, że to becikowe podwójne udało się! Teściowa wpycha pewnie z troski, ojjj, czasami ciężko być asertywnym i odmawiać, co? ![]() Daisy, pewnie właśnie dowiadujesz się wszystkiego o drżącej nóżce i już będziesz spokojna ![]() ![]() ![]() ![]() Mamooptymistko, Anulinko, czyli jest nas większa grupa?! Czyli teraz mogę się usprawiedliwiać "dziewczyny jedzą, to ja też" ![]() Co do kierowania, to ja jeździłam w ciąży do samego końca. Niestety do spokojnych kierowców nie należę i zwykle jeżdżę dość temperamentnie, ale w ciąży przebiłam samą siebie, w życiu tyle nie bluzgałam i nie używałam klaksonu [hormony?!] ![]() ![]() Grazin ma rację, identyczne leżaczki Seby i Hanexa to celowy zabieg, mający ukazać czytelnikowi, że są sobie przeznaczeni ![]() PS nie chce mi się pisać do Ciebie PW, ale czy mogłabyś zmienić tydzien urodzenia Hanki na 39? ![]() Z jedzeniem wszystkiego, to ja też sobie nie odmawiam. Jem, jak leci. Nawet kalafiora jadłam ![]() Lolko, spokojnej podróży ![]() ![]() Zytus! ![]() ![]() ![]() ![]() Atiz, dzięki za szacun! Zastanawiam się, czy mogę już mówić, że dziecko przesypia nockę... bo dziś też super. Od 21:00 do 5:40, jedzenie i do 9:00 ![]() Moria, jesteś najbardziej pomysłową osobą, jaką znam, mistrzowsko podgrzałaś wodę ![]() ![]() Listopadowa, -17 kg! Pięknie! No i solara! Od razu lepiej człowiek się czuje ![]() ![]() Anula, współczuję nerwów, i Ty i Zosia macie stresy. Sama nie wiem, co doradzić ![]() Moniqac, najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło! Jesteś troskliwa Mamusia ![]() MoniaK, brawa za nockę! Oby z każdym dniem lepiej, Dzielna Mamuśko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Dostałam smska od Daisy, a ta z kolei od Anuli!!!
Zosia płacze i wymiotuje, więc jadą do lekarza, nie zdążyła nam tu przekazać. TRZYMAMY KCIUKI! |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Gusia GRATULACJE!! ![]() ![]() Andziot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kciuki za wyprawę do przychodni, niech dziewczyny dzielne będą ![]() moniaq....mój tez tak ma podczas jedzenia....tylko zaczyna się rzucać pod koniec...nie wiem czemu....jak głodny to się przysysa mocno i je ładnie...ale jak się trochę nasyci to zaczyna jakieś manewry dziwne...pluje cyckiem, za chwile łapczywie łapie ,krzyczy,, potrafi płakać przy tym...ja go oblewam tym mlekiem...nie wiem o co kaman...zawsze wtedy go odstawiam od piersi i biorę na ręce, chodzę chwile i potem znowu....tak kilka razy, aż w końcu się uspakaja... nie chce sie jeszcze poddawac i chce karmic jak najdłużej...zobacymy co z tego będzie ![]() dziękuje za miłe komentarze w albumie ![]() u mnie nocka jak zywke...choc zasnał po kapaniu dośc szybko, bo ok 20 juz spał.. potem pobudka 23.30, 2.15, 5.25 i 9.00...więc standard... mój synek walnał dzisiaj taka kupe , że mu się w pampka nie zmieściła ![]() jak zwykle musiał to zrobić jak miał białe śpioszki na sobie ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-07-06 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki jeżdżące same z dziećmi samochodami: popatrzcie co sobie kupuje
![]() http://allegro.pl/fisher-price-luste...702950651.html |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mocno! ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Moniqac, ja mam ręczny TT i nie śmierdzi. Znaczy teraz już go nie używam, bo mam open bar mleczny bezpośrednio z piersi.
![]() Dorka, Moria, ja też nie znoszę TEGO płaczu. Mam potem wyrzuty, że dopuściłam do niego, ale przecież nie dam rady ochronić Hanki przed wszystkim... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Anula Trzymamy kciuki, bedzie dobrze! Całusy
![]() ![]() antropia...polecam vanisha... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dorka, fajne lusterko! Przydałby się jeszcze podawacz smoczka
![]() Moria, Ty wozisz Igusie na przednim siedzeniu? Bo rozważam tę kwestię... Odnośnie Viburcolu, to nie mnie oceniać, ale tak się zastanawiam, czy to dobra opcja takie częste podawanie. Podaję się tylko w stanach niepokoju, etc. A co jeśli dziecko przyzwyczai się? Co potem będzie do stosowania przy ząbkowaniu, które też jest sporym hardcorem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#147 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gusia ogromne gratulacje Eve trzymam mocno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andziot ![]() ![]() Ddaaiissyy ![]() Cytat:
1. wiedziałam, że będę płakać 2. bałam się, że wyrwę pielęgniarce igłę i jej wbiję w ![]() 3. obawiałam się, że wezmę małego na ręce i ucieknę ![]() ![]() ![]() a teraz możecie się ze mnie śmiać ![]() Mary poziomkowa ja wchłaniałam słodycze przed ciążą, w trakcie i robię to nadal ![]() ![]() Moria jak napisałaś o tym podgrzewaniu wody, to sobie uświadomiłam, jak dobrze, że ja sobie rano podgrzewam zawsze więcej i mam w 2 termosach zapas. Jeszcze mi się nigdy 2 nie przydały i mąż się ze mnie śmieje po co tak dużo gotuje, ale teraz już wiem i mu powiem ![]() ![]() ![]() Biedna Zosia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
subskrybuje baby
![]() staram sie nadrobic troche by potem nie miec zbyt duzych zaleglosci. Taka jestem ![]() w skrocie co u nas: 1. Maly wczoraj mega marudny 2. Chyba ma kaszelek ![]() 3. Musimy zaczac uzywac pampkow 3, bo dwa razy go w nocy przebieralam, bo sie przesikal. Kto juz uzywa pampkow 3? Moj ma 5 tygodni dopiero :HELP: 4. Mama gotuje pysznie ![]() 5. Ja mam nowe brwi ![]()
#149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A u nas dziś marudzenie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() U nas nocka taka sobie. Miska nam wczoraj zasnela ok. 22.30 (po standardowej kapieli 20.30 i karmieniu 21), spala do ok.3, karmienie i kolejno do 6.30 i juz oczka otwarte, rozbudzona na maksa ![]() ![]() ![]() To juz kolejna noc, ze tak wczesnie wstaje, mam nadzieje, ze nie stanie sie to regula... Ja cale zycie nienawidzilam wczesnie rano wstawac, jestem typowy nocny marek ![]() ![]() Ide nadrabiac, ciekawe ile sie uda... Gusia, gratulacje!! W koncu sie doczekalas ![]() ![]() Nasze ostatnie watkowe dziecko juz na swiecie... az sie lezka w oku kreci... Bassienka, tak bywa, ze posty gina w gaszczu innych... Moje czesto tez, a nieraz chce komus odpisac, a albo zapominam, albo miska mi nie daje. Dorka, tylko raz slyszalam taki placz Nadii, w trakcie snu, tak jakby cos zlego jej sie przysnilo i sie obudzila ![]() Ja tez sie szczepien boje. Scio, powodzeniu w zalatwianiu wszystkiego. Moze pozniej jakas drzemeczka w ciagu dnia? Nalezy ci sie. Cucciola, ja podawalam wode jak karmilam samymi UU tylko w czasie upalow wlasnie (niunka czesciej wolala o jedzenie, ale woda wystarczala pomiedzy karmieniami). Pytalam sie o to poloznej pozniej i powiedziala, ze mimo tych wszystkich zalecen WHO zeby do 6 miesiaca karmic wylacznie piersia, ona zaleca dopajanie w upaly. mamaoptymistka, co do pieluch to niunia wazy 5,3 kg i uzywamy dalej 1! Chyba ma wykatkowo szczuple nogi ![]() ![]() eweska w dalszym ciagutrzymam kciuki za Twoją siostrę i jej maluszki ![]() anula nie wiem co ci doradzic... wspolczuje bardzo. U nas niunia marudzi tak bardzo przy UU przy ostatnim karmieniu wieczornym, pije z obu U najpierw, a potem jeszcze poprawia moim sciagnietym albo mm okolo 40-80ml. Smiejemy sie z TZ, ze tankuje na noc. Ale nie wiem, czy to tak jest u ciebie? Jak sie wczesniej najadala normalnie, poza tym mowisz, ze jak poje dluzej to zadowolona... Moze to rzeczywiscie te tabletki albo jeszcze @... Kurcze trzymam kciuki, zeby wszystko sie unormowalo. A, doczytalam ze pojechalyscie z Zosia do lekarza. Oby pomogl!! ![]() listopadowa, piekna utrata wagi ![]() MoniaK, my tez jutro pierwsze szczepienie! Boje sie strasznie... Musze isc sama, bo TZ ma jeszcze okres probny w nowej pracy i nie moze sie urwac ![]() Takze bede prosic o kciuki ![]() agnieszka_pe25, moja sie nie slini na razie ![]() Zaczyna plakac, ide... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.