Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 09:10   #121
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

GUSIA !!!!!!!! GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!! w końcu się doczekałaś
NADIA witaj na świecie kruszynko !!!!!!!!!!!!!

Eve miałaś rację z cc u Gusi

Gabulek się przebudził,
przewróciłam na brzuszek i śpi dalej

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:11   #122
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
daisy dziękuję, ze chociaż Ty jedna cokolwiek mi napisałaś na moje pytania

wiem, ze nie pisze tu zbyt często, ale po pierwsze nie mam za bardzo czasu, a po drugie jesteście tu takie zżyte, ze cieżko jest sie wbić w rozmowy... ale byłoby naprawdę miło, gdyby chociaż czasami ktoś odniósł sie też i do moich postów

u nas noc super, spanie od 20 do 2.30, a pózniej juz pobudka o 6.30 i niestety od tego czasu juz marudzenie

no i musze leciec....
Ty się dziewczyno nie denerwuj na nas Wiesz ile razy moje posty gina w gaszczu pytan i odpowiedzi...

GUSIA!!!:roz a:

Dziewczyny! Ja to jestem Bromba! Chciałam dziecku wyczyscic nosek, fridą i tak zaczął płakac ze aż sie sama popłakałam. Potwierdzam: matka pozna płacz marudera i płacz przestraszonego dziecka!
Ja teraz w głowę zachodze jak ja na szczepienie z nim pójdę!? Przecież bede wsyła jak bóbr
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:19   #123
andziot
Zakorzenienie

dorka weź męża, będzie podtrzymywał na duchu

moja Zosia to tak do fridy przyzwyczajona że sama przynosi jak ma gluty

Stary 2011-07-06, 09:23   #124
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Gusia gratulacje !!!

wczoraj mowilam ze sie skonczy na cc

dzien dobry kobitki, milego dnia Wam zycze, my jedziemy na przesiewowe badanie sluchu bo pierwsze ma niepewny wynik - mam nadzieje, ze nie mam gluchego dziecka...
Trzymam kciuki!
My idziemy 27-go bo nam prawde ucho wyszło nie pewne...tzn do audiologa mamy skierowanie
Stary 2011-07-06, 09:26   #125
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc.

Guciu gratulacje

U nas dnia marudy ciąg dalszy. Wczoraj jak jej dałam mm po 22 to spała do 2. Z tym, ze moj mąż się nade mną zlitwał i nie budził mnie na karmienie, dał małej butle i uśpił (byłm tak padnięta, ze nic nie słyszałam). Potem pobudka po 5. Wiszenie na cycu i kupa (podejżewam, ze jest marudna przez to że tak zadko kupy robi ) i znow cyc i spanie od 6.20 do 8.20. Teraz niby śpi, ale kwęka przez sen.
Nie mam siły.
Pogoda mnie dobija jeszcze, ale ma po mnie przyjechać ojciec, zawiozę małą do mamy, a ja musze jechać do skarbowki i do hurtowni dziecięcej po pare rzeczy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:26   #126
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
A mam pytanko do Was powiedzcie mi,czy Wy dawalyscie od poczatku wode do picia dla dzidziusiow??Jak ja wychodzilam ze szpitala to lekarz zabronil powiedzial ,ze wystarczajace jest mleko matkiczesto wydaje mi sie,ze przy tych goraczkach malutkiej chce sie po prostu pic??!!
ja nie dawalam wody i nie daje, moje mleczko w zupelnosci wystarcza

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:33   #127
moria44
Wtajemniczenie

O jaaaacieeee jest Naduśka !!!
Witamy na świecie Malutka!!!
Gusia
gratuluję!!

Czizasss ale się uryczałam !! Ciężarówek wątkowych brak
Eve ja mam chyba Twój syndrom braku brzuszka. Normalnie marzy mi się abyśmy wszystkie jak jeden mąż znów były w ciąży

moniqac – tak, był to jeden z powodów. Tak jak u Ciebie przy butli nie było już nerwów albo dużo mniej. Poza tym nawet gdy płakała przy butelce to po prostu butlę wyjmowałam z buzi i wkładałam gdy się wypłakała chwilę a Iga ssała dalej. Z cycem było to dużo trudniejsze bo wypłakała się, później łapała cyca a że była zdenerwowana to jej nie zawsze wychodziło więc jeszcze większe nerwy były i płacz, cały czas musiałam cyca wycierać bo uśliniony i mokry więc ciężej było jej chwycić jak już się udało, 3-4 ciumknięcia i to samo, buzia otwarta mleko się lało, my obie byłyśmy po takim karmieniu do przebrania. Podkładanie pieluchy nie pomagało bo zawsze się gdzieś tam przesuwała przy płaczu Igi i próbie przystawienia jej. Miałam odciągać i karmić z butli moim mlekiem ale nie miałam na to czasu, bo problemy z brzuszkiem mieliśmy na początku więc cyce mi pękały a ja nie miałam jak odciągać. Kończyło się na tym, że na chwilę przystawiałam Iguśkę do jednego i drugiego cyca aby mi trochę ulżyła a jak się zaczynał płacz do dokarmiałam butlą. Wytrzymałyśmy tak caaaałe 3 tygodnie, bo laktacja zmniejszała się z każdym dniem i od 8 tygodnia Iga jest już tylko na mm.

mamaoptymistka my przy 5kg jeszcze 2 używaliśmy choć też udka obciskały. Teraz używamy 3 od kilku dni, Iga waży jakieś 5,7kg i są ok.

eweska trzymam cały czas kciuki za Twoją siostrę i jej maluszki

spice u nas też taka ciemieniucha się pojawia, jakby łupież. Ja póki co myję włoski Igi wodą z wiadra – po prostu polewam jej główkę. Raz tylko umyłam Niveą Sensitive – chyba tą samą, którą Ty masz i właśnie nie wiem czy myć normalnie tym szamponem czy tylko wodą z płynem polewać.

anula widzę, że obie nasze dziewczyny wczoraj szalały Iga mi teraz nadrabia, śpi 3’cią godzinę.
A jeśli chodzi o to Wasze karmienie. Może masz taką możliwość aby wypożyczyć wagę do ważenia niemowląt. Wtedy mogłabyś ważyć Zosię przed i od razu po karmieniu aby sprawdzić ile zjadła.

listopadowa jeśli viburcol pomaga to wg mnie możesz dawać Izabeli nawet codziennie. P.S. Mówicie na nią Bella? Bardzo mi się to imię podoba

cucciola79 no właśnie moja Iga też pada ze zmęczenia, bo śpi dłużej tylko po porannej pobudce, czyli tak jak teraz a później to max 30min drzemki. I w sumie powinna paść jak kawka po jedzonku o 19:30-20:00. Ale wczoraj to ją chyba gazy męczyły i rozbudzały.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
(podejrzewam, ze jest marudna przez to że tak rzadko kupy robi )
Scio u nas też rzadko kupki się pojawiają i też czasem myślę, że marudzenie i prężenie to właśnie przez to ale z drugiej strony są dni gdy się pięknie wykupka a nadal jęczy i stęka więc sama nie wiem jak to jest.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-07-06 o 09:30
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:36   #128
dorkabl
Zadomowienie

moria ...kiedys, jak zostało pare ciężarówek to tez tak z sentymentu weszłam do poczekalni...fajnie było...ja to mam nadzieje Was za ręke trzymajac dziecko na studia wyprawić. Juz Was nie opuszcze!!! :P

Moje dziecko wstało w nocy RAZ az sie sama budzac dziwiłam która to godzina. Strasznie duzo spi dziabag jeden
Stary 2011-07-06, 09:39   #129
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Potwierdzam: matka pozna płacz marudera i płacz przestraszonego dziecka!
Ja teraz w głowę zachodze jak ja na szczepienie z nim pójdę!? Przecież bede wsyła jak bóbr
Oj tak, najgorszy płacz to właśnie ten gdy dziecko się przestraszy. U nas się taki 3 razy trafił. Raz gdy chciałam jakiś paproszek z policzka Igusi zdjąć gdy drzemała przy cycu a on był tak jakby przyklejony i się tak biedna przestraszyła - rozpłakała, że ja razem z nią wyłam, za drugim razem przewróciłam kubek na talerz a ona spała więc też był żałosny płacz a ostatnio głupi TŻ butelkę plastikową zgniatał w salonie gdzie Iga sobie w huśtawce drzemała i to był pierwszy raz kiedy i mój mąż tego płaczu uświadczył i oboje mieliśmy łzy w oczach. No to jest najokropniejszy płacz
Pocieszę Cię tylko, że przy szczepieniu, przynajmniej u nas, to nie był ten rodzaj zawodzenia i trwało to b. krótko - wystarczyło wziąć Igunię na rączki tak jak lubi i po bólu. Ja też wrażliwiec i do dziś zdarza mi się razem z Igą płakać a na szczepieniu jakoś dałam radę

Stary 2011-07-06, 09:40   #130
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Leje jak cholera a my musimy skoczyc do centrum handlowego po jakies pajace do spania. Moze cos fajnego na przecence sie trafi

matallewarna okupane pajace polecam wanisza, nawet zaschniete mi9 sprało Co robisz z wiszącą częścią chusty? owijasz w okół pasa?
Nic. Zostaje mało i sobie wisi

andziot

Gusia GRATULACJE!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:40   #131
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
...ja to mam nadzieje Was za ręke trzymajac dziecko na studia wyprawić. Juz Was nie opuszcze!!! :P

Trzymam Cię za słowo Ja też mam podobny plan

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 09:43   #132
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Dobra, idę spać bo Tymi po kolejnym karmieniu usnął i mam nadzieję, że pośpi chociaż 2-3 godz. Tak więc dobrej nocy dla wszystkich mamuś
ja mam ogromne piersi (przed ciaza 75d, teraz 80 g )ale wypadaja z buzi, wiec wielkosc nie ma chyba znaczenia

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:46   #133
andziot
Zakorzenienie

mam makijaż na twarzy
trzeci raz od porodu
włosy ufarbowane - normlanie miss zostanę

i soczewki założyłam

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-06 o 09:54
Stary 2011-07-06, 09:53   #134
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac – tak, był to jeden z powodów. Tak jak u Ciebie przy butli nie było już nerwów albo dużo mniej. Poza tym nawet gdy płakała przy butelce to po prostu butlę wyjmowałam z buzi i wkładałam gdy się wypłakała chwilę a Iga ssała dalej. Z cycem było to dużo trudniejsze bo wypłakała się, później łapała cyca a że była zdenerwowana to jej nie zawsze wychodziło więc jeszcze większe nerwy były i płacz, cały czas musiałam cyca wycierać bo uśliniony i mokry więc ciężej było jej chwycić jak już się udało, 3-4 ciumknięcia i to samo, buzia otwarta mleko się lało, my obie byłyśmy po takim karmieniu do przebrania. Podkładanie pieluchy nie pomagało bo zawsze się gdzieś tam przesuwała przy płaczu Igi i próbie przystawienia jej. Miałam odciągać i karmić z butli moim mlekiem ale nie miałam na to czasu, bo problemy z brzuszkiem mieliśmy na początku więc cyce mi pękały a ja nie miałam jak odciągać. Kończyło się na tym, że na chwilę przystawiałam Iguśkę do jednego i drugiego cyca aby mi trochę ulżyła a jak się zaczynał płacz do dokarmiałam butlą. Wytrzymałyśmy tak caaaałe 3 tygodnie, bo laktacja zmniejszała się z każdym dniem i od 8 tygodnia Iga jest już tylko na mm.

oooooooooooo ... jakbym czytała o Szymonku . kurczaczek - nie chce go przestać karmić UU, ale dzisiaj znowu byl powtórka z rozrywki - krzyk przy UU. tak jak piszesz - wszystko u nas sie zgadza: uspokojenie przy butli, mokre cyce, wycieranie pieluszką, mleko mi sie leje, a Niuniu nic . no cóż. czas sie pogodzić z tym, że karmienie piersią dobiega końca . i mam miękkie UU.

zastanawiam się czy nie byloby lepiej co drugie karmienie karmić mm. może wtedy coś by do tych moich cycków naplyneło . nie wiem. bardzo przezywam, że tak jest - ale niestety - musieliśmy go "rozepchać", nauczyć jeść, bo wcale nie chcial jeść, lecial z wagi. no więc pojawiła sie butla.

pewnie zakupie lepszy laktator - może będę ściągać.

wczoraj np chciałam rozpuścić Szymonkowi furagin w moim mleku - jak zwykle - i nie udalo mi się nic ściąnąć, za to ręcznie coś tam wydusiłam.

aha - dziewczyny mające laktator TT - czy z Waszym jest wszystko OK? mój jakby śmierdzi i mleko przechodzi dziwnym zapachem. sterylizuje go, myje i nie kumam.

Niuniu zasnął - 40min usypiania .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 09:58   #135
MoniaK
Zakorzenienie

Gusia, gratulacje!

Eve

Co do szczepienia ja mam jutro pierwsze (tzn. Tymi ) i biorę męża ze sobą coby ratował sytuację aż się sama boję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:01   #136
mary poziomkowa
Zakorzenienie

No to po kolei

Martynko, jeśli z TŻ tak wygląda sytuacja, to moim zdaniem nie ma się co zmuszać do tego związku. Skoro tak czujesz, to coś w tym jest. Jestem pewna, że dasz sobie radę z dzieciaczkiem. A sama widzisz, że TŻ też specjalnie nie pomaga...

Enchant, witaj! Fajnie, że zaglądasz! Super, że to becikowe podwójne udało się! Teściowa wpycha pewnie z troski, ojjj, czasami ciężko być asertywnym i odmawiać, co?

Daisy, pewnie właśnie dowiadujesz się wszystkiego o drżącej nóżce i już będziesz spokojna W związku z lubieniem słodyczy dołączasz do naszej ekipy? Będzie nas trzy słodyczolubne Kusisz Biothermem, ale postanowiłam, że będę zużywać wszystko, co mam i zero nowych zakupów Co do komórki, to dziewczyny już Cię pocieszyły, ale ja też uważam, że nic się nie stało

Mamooptymistko, Anulinko, czyli jest nas większa grupa?! Czyli teraz mogę się usprawiedliwiać "dziewczyny jedzą, to ja też"

Co do kierowania, to ja jeździłam w ciąży do samego końca. Niestety do spokojnych kierowców nie należę i zwykle jeżdżę dość temperamentnie, ale w ciąży przebiłam samą siebie, w życiu tyle nie bluzgałam i nie używałam klaksonu [hormony?!] Teraz jeśli jadę z Hanią, to muza ciszej, staram się ograniczać bluzgi, no i noga z gazu

Grazin ma rację, identyczne leżaczki Seby i Hanexa to celowy zabieg, mający ukazać czytelnikowi, że są sobie przeznaczeni

PS nie chce mi się pisać do Ciebie PW, ale czy mogłabyś zmienić tydzien urodzenia Hanki na 39?

Z jedzeniem wszystkiego, to ja też sobie nie odmawiam. Jem, jak leci. Nawet kalafiora jadłam Jednak wczoraj Hanex miała jakieś kropeczki na klacie i na policzkach, więc chyba muszę ostrożniej z tym żarciem...

Lolko, spokojnej podróży buziaki dla Ciebie i Antonka i szybko do nas wracajcie

Zytus! Fajnie, że wpadłaś! Usprawiedliwiam Twoje herbatniki, przecież to wszystko na bazie roślin

Atiz, dzięki za szacun! Zastanawiam się, czy mogę już mówić, że dziecko przesypia nockę... bo dziś też super. Od 21:00 do 5:40, jedzenie i do 9:00

Moria, jesteś najbardziej pomysłową osobą, jaką znam, mistrzowsko podgrzałaś wodę Co do tytułu, to Twój pomysł, a ja go tylko podchwyciłam i chciałam wcielić w życie na stałe

Listopadowa, -17 kg! Pięknie! No i solara! Od razu lepiej człowiek się czuje

Anula, współczuję nerwów, i Ty i Zosia macie stresy. Sama nie wiem, co doradzić

Moniqac, najważniejsze, że wszystko się wyjaśniło! Jesteś troskliwa Mamusia

MoniaK, brawa za nockę! Oby z każdym dniem lepiej, Dzielna Mamuśko!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:03   #137
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mam makijaż na twarzy
trzeci raz od porodu
włosy ufarbowane - normlanie miss zostanę

i soczewki założyłam
ihihi ja tez dzisiaj jak miss!
Idziemy do centrum handlowego :P
Tylko tam ta klimatyzacja, musze go dobrze ubrac :/
Stary 2011-07-06, 10:03   #138
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dostałam smska od Daisy, a ta z kolei od Anuli!!!

Zosia płacze i wymiotuje, więc jadą do lekarza, nie zdążyła nam tu przekazać.

TRZYMAMY KCIUKI!

vege!
Stary 2011-07-06, 10:06   #139
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej

Gusia GRATULACJE!!
Poryczałam się, bo to ostatnie dzieciątko na świat przyszło eh...jak to zleciało

Andziot usmiałam się z BYLEjażu mówisz, że się dzisiaj wylaszczyłaś? ja wczoraj wyglądałam jak nawet kobieta a co do słodyczy to ja mam zupełnie odwrotnie...przed ciąża nie mogłam żyć bez słodyczy a teraz mogłyby nie istnieć...powiem, że od niektórych mnie nawet odrzuca, gdzie kiedyś pochłaniałam je tonami....teraz jem tylko lody(nie wszystkie, bo niektóre są za słodkie) i ciastka kruche od czasu do czasu..no ale przynosi to efekty wagowe...-16 od porodu <w miesiąc>...
kciuki za wyprawę do przychodni, niech dziewczyny dzielne będą

moniaq....mój tez tak ma podczas jedzenia....tylko zaczyna się rzucać pod koniec...nie wiem czemu....jak głodny to się przysysa mocno i je ładnie...ale jak się trochę nasyci to zaczyna jakieś manewry dziwne...pluje cyckiem, za chwile łapczywie łapie ,krzyczy,, potrafi płakać przy tym...ja go oblewam tym mlekiem...nie wiem o co kaman...zawsze wtedy go odstawiam od piersi i biorę na ręce, chodzę chwile i potem znowu....tak kilka razy, aż w końcu się uspakaja...
nie chce sie jeszcze poddawac i chce karmic jak najdłużej...zobacymy co z tego będzie
dziękuje za miłe komentarze w albumie

u mnie nocka jak zywke...choc zasnał po kapaniu dośc szybko, bo ok 20 juz spał..
potem pobudka 23.30, 2.15, 5.25 i 9.00...więc standard...

mój synek walnał dzisiaj taka kupe , że mu się w pampka nie zmieściła
jak zwykle musiał to zrobić jak miał białe śpioszki na sobie

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-07-06 o 10:21
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:08   #140
dorkabl
Zadomowienie

Dziewczynki jeżdżące same z dziećmi samochodami: popatrzcie co sobie kupuje

http://allegro.pl/fisher-price-luste...702950651.html
Stary 2011-07-06, 10:10   #141
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dostałam smska od Daisy, a ta z kolei od Anuli!!!

Zosia płacze i wymiotuje, więc jadą do lekarza, nie zdążyła nam tu przekazać.

TRZYMAMY KCIUKI!

mocno!
Stary 2011-07-06, 10:10   #142
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniqac, ja mam ręczny TT i nie śmierdzi. Znaczy teraz już go nie używam, bo mam open bar mleczny bezpośrednio z piersi.

Dorka, Moria, ja też nie znoszę TEGO płaczu. Mam potem wyrzuty, że dopuściłam do niego, ale przecież nie dam rady ochronić Hanki przed wszystkim... o szczepieniach nic nie mówię, masakra to dla mnie była i już się boję następnej porcji

vege!
Stary 2011-07-06, 10:14   #143
dorkabl
Zadomowienie

Anula Trzymamy kciuki, bedzie dobrze! Całusy :przytu l:

antropia
...polecam vanisha...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:14   #144
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorka, fajne lusterko! Przydałby się jeszcze podawacz smoczka

Moria, Ty wozisz Igusie na przednim siedzeniu? Bo rozważam tę kwestię...

Odnośnie Viburcolu, to nie mnie oceniać, ale tak się zastanawiam, czy to dobra opcja takie częste podawanie. Podaję się tylko w stanach niepokoju, etc. A co jeśli dziecko przyzwyczai się? Co potem będzie do stosowania przy ząbkowaniu, które też jest sporym hardcorem?

vege!
Stary 2011-07-06, 10:15   #145
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
oooooooooooo ... jakbym czytała o Szymonku . kurczaczek - nie chce go przestać karmić UU, ale dzisiaj znowu byl powtórka z rozrywki - krzyk przy UU. tak jak piszesz - wszystko u nas sie zgadza: uspokojenie przy butli, mokre cyce, wycieranie pieluszką, mleko mi sie leje, a Niuniu nic . no cóż. czas sie pogodzić z tym, że karmienie piersią dobiega końca . i mam miękkie UU.

zastanawiam się czy nie byloby lepiej co drugie karmienie karmić mm. może wtedy coś by do tych moich cycków naplyneło . nie wiem. bardzo przezywam, że tak jest - ale niestety - musieliśmy go "rozepchać", nauczyć jeść, bo wcale nie chcial jeść, lecial z wagi. no więc pojawiła sie butla.

pewnie zakupie lepszy laktator - może będę ściągać.

wczoraj np chciałam rozpuścić Szymonkowi furagin w moim mleku - jak zwykle - i nie udalo mi się nic ściąnąć, za to ręcznie coś tam wydusiłam.

aha - dziewczyny mające laktator TT - czy z Waszym jest wszystko OK? mój jakby śmierdzi i mleko przechodzi dziwnym zapachem. sterylizuje go, myje i nie kumam.

Niuniu zasnął - 40min usypiania .
Ja mam laktator TT reczny. Nic nie smierdzi, mleczko normalne
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 10:17   #146
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Anula Trzymamy kciuki, bedzie dobrze! Całusy :przytu l:

antropia
...polecam vanisha...
no ostatnio do podstawa u nas
Stary 2011-07-06, 10:40   #147
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sms od gusi

Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki.

gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo..
Gusia ogromne gratulacje

Eve trzymam mocno za badanie słuchu. Pewnie wszystko będzie dobrze
Andziot za szczepienie Gabrysi i bilans Zosi. Oby obie były dzielne
Ddaaiissyy za szczepienie.
Cytat:
Ty się dziewczyno nie denerwuj na nas Wiesz ile razy moje posty gina w gaszczu pytan i odpowiedzi...

GUSIA!!!:roz a:

Dziewczyny! Ja to jestem Bromba! Chciałam dziecku wyczyscic nosek, fridą i tak zaczął płakac ze aż sie sama popłakałam. Potwierdzam: matka pozna płacz marudera i płacz przestraszonego dziecka!
Dorkabl ja jestem mega tchórz i aż się wstydzę, ale na czas szczepienia wyszłam z przychodni i zostawiłam małego z mężem, bo:
1. wiedziałam, że będę płakać
2. bałam się, że wyrwę pielęgniarce igłę i jej wbiję w
3. obawiałam się, że wezmę małego na ręce i ucieknę

a teraz możecie się ze mnie śmiać

Mary poziomkowa ja wchłaniałam słodycze przed ciążą, w trakcie i robię to nadal Wczoraj np. zeżarłam 2 batony orzechowe, loda Twix i całą czekoladę Milka toffee ganznuss (zaznaczam, że ma ona 300g ). Najgorsze jest to, że nic nie jest w stanie mnie powstrzymać, a nie karmię piersią, więc nie mam żadnego usprawiedliwienia, że np. potrzebuję więcej energii.

Moria jak napisałaś o tym podgrzewaniu wody, to sobie uświadomiłam, jak dobrze, że ja sobie rano podgrzewam zawsze więcej i mam w 2 termosach zapas. Jeszcze mi się nigdy 2 nie przydały i mąż się ze mnie śmieje po co tak dużo gotuje, ale teraz już wiem i mu powiem

Biedna Zosia Anula81 trzymaj się

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 10:51   #148
Paulizia
Wtajemniczenie

subskrybuje baby

staram sie nadrobic troche by potem nie miec zbyt duzych zaleglosci. Taka jestem

w skrocie co u nas:

1. Maly wczoraj mega marudny

2. Chyba ma kaszelek

3. Musimy zaczac uzywac pampkow 3, bo dwa razy go w nocy przebieralam, bo sie przesikal. Kto juz uzywa pampkow 3? Moj ma 5 tygodni dopiero :HELP:

4. Mama gotuje pysznie

5. Ja mam nowe brwi
Stary 2011-07-06, 10:54   #149
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny sms od gusi

Pisze jeszcze raz,bo nie nie dostałam raportu,ze doszło.Niunia jest z nami od 6:06.Miałam CC,ale w zamian dostałam 51cm i 3,5 kg miłosci,wysłałam tez mms do daisy,ale niestety nie wiem czy doszedł.buziaki.

gusia serdecznie gratuluje,niech Nadusia rosnie zdrowo..
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Gusia gratulacje !!!

wczoraj mowilam ze sie skonczy na cc

dzien dobry kobitki, milego dnia Wam zycze, my jedziemy na przesiewowe badanie sluchu bo pierwsze ma niepewny wynik - mam nadzieje, ze nie mam gluchego dziecka...

A u nas dziś marudzenie... Teraz zasnęła w chuście, zdjęłam ją delikatnie i śpi...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 11:00   #150
Camomile
Zadomowienie

Hej mamusie ,

U nas nocka taka sobie.
Miska nam wczoraj zasnela ok. 22.30 (po standardowej kapieli 20.30 i karmieniu 21), spala do ok.3, karmienie i kolejno do 6.30 i juz oczka otwarte, rozbudzona na maksa Potem sie zaczely bole brzuszka, tak wiec kilka godzin spedzilam z nia na raczkach... Jestem polprzytomna . Dopiero o 10tej zaczela sie uspokajac, teraz spi w bujaczku a ja w koncu mam czas zjesc sniadanie...

To juz kolejna noc, ze tak wczesnie wstaje, mam nadzieje, ze nie stanie sie to regula...
Ja cale zycie nienawidzilam wczesnie rano wstawac, jestem typowy nocny marek, poza tym jakos tak wyszlo ze i studia wieczorowo robilam i do pracy na wieczor... no to teraz mam... Jak mnie tak mala przetrenuje, to pewnie za jakis czas bede wstawac o tej 6tej bez zajakniecia, ale na razie jest ciezko.

Ide nadrabiac, ciekawe ile sie uda...

Gusia, gratulacje!! W koncu sie doczekalas
Nasze ostatnie watkowe dziecko juz na swiecie... az sie lezka w oku kreci...

Bassienka, tak bywa, ze posty gina w gaszczu innych... Moje czesto tez, a nieraz chce komus odpisac, a albo zapominam, albo miska mi nie daje.

Dorka, tylko raz slyszalam taki placz Nadii, w trakcie snu, tak jakby cos zlego jej sie przysnilo i sie obudzila, okropne to jest.
Ja tez sie szczepien boje.

Scio, powodzeniu w zalatwianiu wszystkiego.
Moze pozniej jakas drzemeczka w ciagu dnia? Nalezy ci sie.

Cucciola, ja podawalam wode jak karmilam samymi UU tylko w czasie upalow wlasnie (niunka czesciej wolala o jedzenie, ale woda wystarczala pomiedzy karmieniami). Pytalam sie o to poloznej pozniej i powiedziala, ze mimo tych wszystkich zalecen WHO zeby do 6 miesiaca karmic wylacznie piersia, ona zaleca dopajanie w upaly.

mamaoptymistka, co do pieluch to niunia wazy 5,3 kg i uzywamy dalej 1! Chyba ma wykatkowo szczuple nogi, bo przez chwile uzywalismy 2 i przecieki byly, teraz wrocilismy do 1 i jest ok, nic sie nie odciska.

eweska w dalszym ciagutrzymam kciuki za Twoją siostrę i jej maluszki Oby wszystko bylo juz dobrze,

anula nie wiem co ci doradzic... wspolczuje bardzo.
U nas niunia marudzi tak bardzo przy UU przy ostatnim karmieniu wieczornym, pije z obu U najpierw, a potem jeszcze poprawia moim sciagnietym albo mm okolo 40-80ml. Smiejemy sie z TZ, ze tankuje na noc.
Ale nie wiem, czy to tak jest u ciebie? Jak sie wczesniej najadala normalnie, poza tym mowisz, ze jak poje dluzej to zadowolona... Moze to rzeczywiscie te tabletki albo jeszcze @...
Kurcze trzymam kciuki, zeby wszystko sie unormowalo.
A, doczytalam ze pojechalyscie z Zosia do lekarza. Oby pomogl!!

listopadowa, piekna utrata wagi

MoniaK, my tez jutro pierwsze szczepienie! Boje sie strasznie...
Musze isc sama, bo TZ ma jeszcze okres probny w nowej pracy i nie moze sie urwac .
Takze bede prosic o kciuki

agnieszka_pe25, moja sie nie slini na razie

Zaczyna plakac, ide...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości