|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja serniki uwielbiam, za to keksów nie ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() Własnie idę na dwór, ale o tej porze to tylko tesco otwarte-2,5 km-kupic Ci? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem zjeść ciepłego ciasta,
nie potrafię, nawet jak robimy pączki to czekam aż ostygną ![]() za to mój mąż jeszcze dobrze nie wyciągnie z piekarnika i już pół ciasta nie ma ![]() a palce w każdą miskę z surowym ciastem włoży, koniecznie musi spróbować zawsze biszkopt przed daniem do masy mąki. To już nawet stoi i czeka aż jajuszka się ubiją z cukrem i zawsze powtarza:" Ja tylko sprawdzam,czy ciasto będzie dobre" |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie dodaje cos moich postow... dzixs wymeczylam 4h spacerem i poza kilkoma skurczami, nogami wchodzacymi w tylek i biegunka po oleju rycynowym--rzeczywiscie dziala- to nic nie dziala na kinge
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie nic nie wybralam... zainteresowała mnie jeszcze fotografia i wizaz... ale do tego trzeba mieć smykałkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie się poszłam zmierzyć w pasie, jakoś tak mnie naszło, bo dawno nie sprawdzałam. Wynik - prawie 87 cm!!!
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Nieeee, biała kiełbasa blleee!
Wolę zdecydowanie franfuterki (zgłupiałam, jak to się pisze?) parówek nie jadam, ani grubych kiełbas .. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tatara nie tykam ![]() Za to surowe rybki to co innego. Sushi kocham całym sercem. I tak za nim tęsknię przez tę ciążę że hej! Za kawałem surowego, słodziutkiego, różowiutko-pomarańćzowego łososia ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Agulaabar to może zadajmy sobie pytanie, co NAS NIE interesuje ?
Ja nawet myślałam o stomatologi jaki ta pomoc, ale chyba nie moja działka, lubię właśnie takie pierdoły, typu makijaż,fryzura, dekoracje wnętrz,fotografia, florystka. Lubię robić coś z niczego... mam swoją skrzynkę na narzędzia a w niej mnóstwo tasiemek, materiałów, koralików,pistolet na klei... a sama nie wiem co chce!? |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to szykujemy chusteczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Kup!! i wciśnij przez kabelki ![]() Najlepsze jest to, że ja tez nie przepadam, a tu taki smak się napatoczył ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Praca na pewno ciekawa, to wcale się nie dziwie że nie chcesz iść ![]() jak skończę wreszcie studia to zamierzam coś takiego szukać ![]() Cytat:
![]() ![]() Wy tu takie tematy apetyczne poruszacie... ![]() ![]() ale surowe mięso....fuj..... w ogóle mięsko jak dla mnie może nie istnieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Patik GRATULACJE !!!!!
Beatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nooo
![]() ![]() A co studiujesz, Aniu? Kolinka - jak po wizycie, daj znać?
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O Wy niedobre-narobiłyście smaka na szarlotkę ![]() Ciekawe jak się Beata czuje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie juz ok 100cm w pasie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem zjeść surowej ryby
![]() sushi bym spróbowała, ale musiałabym się przełamać. Nawet za łososiem nie przepadam... ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Agulaabar więc nasz problem polega na tym, że za dużo robiły pierdół, a nic konkretnego. Jednego miesiąca jak mam wenę potrafię zmieniać dekorację 4 razy w tyg, kupić kwiaty i ułożyć z nich bukiet. Każdy prezent który daję musi mieć wstążkę i dekoracje, albo pięknie zapakowane ![]() ![]() ![]() Tak,tak wiem o jaką kiełbaskę chodzi ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-21 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
A ja podjadam surowe ciasto z pierogów,biszkoptów i innych ciast.
Jem na ciepło. Uwielbiam tatara. Nie cierpię sushi. Zjadłam 3 lody.A teraz mi się chce musztardy. Iza nadal śpi. Aniu podesłać trochę spania? A Tobie Marinko mleczka mówisz? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zawsze podjadałam surowe ciasto
![]() Poza tym dalej nie rodzę, więc jutro trzeba będzie jechać do szpitala, ale mam cichą nadzieję, że zrobią mi KTG i wypuszczą. ![]()
#142 |
Rozeznanie
|
ale mi narobilyscie smaka na ta szrloteke mniammmm...
a i rosze o kcuk juto mam wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje gratulacje Patik ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sweetangel ![]() Mam pytanie do dziewczyn po cesarce kiedy zaczęłyscie po porodzie nosić majtki ściągające ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Jacieee a co powiesz o telefonie Blackberry 9780 bold mój Tż go sobie upatrzył |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ja padam na twarz, bo mała zasnąć nie chciała po kąpieli
od przed 20.00 marudzila, stękała, popłakiwała brzuszek nie bolał jej, glodna nie była, a spać nie chciała teraz zasnęła ale boję sie, że zaraz wstanie ![]()
#145 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niezastąpiony dla osób, które często korzystają z maila i głównie takim użytkownikom go polecam. Przy czym do tego trzeba mieć włączoną dodatkową usługę u operatora.
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() akurat! Ja muszę wszystko zapakować, dowiązać kokardkę itd itd ![]() Strasznie się tym zaraziłam własnie w niemczech, uwielbiam tamtejsze sklepy z dekoracjami ![]() Ty jesteś pewna że nie chcesz nam przekazać jakiejś radosnej nowiny? ![]() Cytat:
![]() Ja rano idę do krwiopijców ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
żywienie człowieka
![]() ![]() tak, poproszę ![]() Mały wykąpany, pojadł, włożyłam do łóżeczka i mam nadzieję że trochę pośpi...
![]() |
#149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boskie masz wymiary jak na 9 miesiąc Cytat:
tez uwielniam sushi, ale najbardziej w restauracji z sushi uwielbiam tatra z łosoia albo z tuńczyka+ sałatka z glonów mmmmmm Ciekawa jestem jak tam Nasa beatka ps a co do żelu położniczego własnie dzis położna rozpoczeła ten temat na SR położne zostały własnie przeszkolone do aplikacji tego żelu, ale jeszcze nikt w moim szpitalu nie zdecydował sie na ten żel koszt ok 400 zł i tak poważnie rozwazam zakup porozmawiam z lekarzem na nastepnej wizycie i zobaczymy(on jest ordynatorem wiec pewnie od razu bedzie mógł wyrazić zgodę) z jednej strony to nie jest jakies tanie ale i tak u mnie w szpitalu nie ma mozliwosci ZZO wiec pomyslałam że może ten żel nieco ułatwi sprawę wkelje kilka informacji choc mam nadzieje ze nie zostanie to potraktowane jako reklama: Żel położniczy Dia... • ułatwia przebieg porodu, • oszczędza siły matki i dziecka, • chroni dno miednicy, pochwę i krocze. Żel położniczy Dianatal tworzy warstwę przylegającą do ściany pochwy (warstwę poślizgową), która zmniejsza siły tarcia. Dziecko łatwiej przesuwa się przez kanał rodny. Dzięki temu przebieg porodu jest łatwiejszy, a pochwa – chroniona. U pierworódek żel Dianatal skraca okres wypierania płodu o 30% (o 26 min), u kobiet rodzących bez znieczulenia zewnątrzoponowego skróceniu o 30 % (o 106 min) również ulega całkowity czas porodu. (2) (3) W 22,8% przypadków porodów siłami natury dochodzi do uszkodzenia tkanek miękkich kanału rodnego – najczęstsze z nich to pęknięcie krocza, szyjki macicy, urazy sromu, łechtaczki i pochwy (4). W niektórych sytuacjach położna próbuje zapobiec takim niekontrolowanym pęknięciom, poprzez niewielkie, kontrolowane nacięcie tkanek. Badania wykazały, że użycie żelu Dianatal znacznie zmniejsza niebezpieczeństwo pęknięcia krocza.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-07-21 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Agni lubię kogel-mogel.Pamiętam jak dostawaliśmy jajka swojskie od babci to zawsze pierwsze co to kogel-mogel, ale nie pamiętam kiedy je jadłam... a mój maż je uwielbia mimo, że nienawidzi jajek
![]() Mój śmietnik ![]() ![]() Agulaabar a mnie zainspirował taki kuferek z pierdołami jak zobaczyłam, że kupiłam sobie jakąś dekorację a zaraz ktoś z rodziny miał taką samą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.