Spot PiSu - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 09:59   #121
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Dot.: Spot PiSu

Wyrak, serio nie dostrzegasz paskudnego postępowania Jarosława? Doskonale wie,że niektórzy żyją sprawą smoleńską. Niechby sobie zrobił spot o tym, ale w granicach dobrego smaku. On zrobił ze spotu istnego Titanica, już nie mówiąc o wyniosłych zdaniach w nim padających. Przyznaj,że ten spot można by było zrobić w znacznie smaczniejszy sposób. Tymczasem wyszło tak,że (tylko) para prezydencka zginęła w obronie kraju, bohatersko, poświęcili swoje życie i do końca byli razem.

I skoro tak nam tutaj wypominasz,że nie dostrzegamy błędów innych i ciągle winny tylko Kaczyński to powiedz mi jedno: czy Ty widzisz jego chore zachowania? Bo z tego co widzę, zawsze starasz się go jakoś wybielić. Pytam serio, bez złośliwości. Czy Ty uważasz,że tego człowieka da się lubić?

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 10:13   #122
I am Rock
lokalna gwiazda

Jarosław stracił namiastkę władzy. którą sprawował przez swego brata i to go boli najbardziej.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 10:15   #123
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Wyrak, serio nie dostrzegasz paskudnego postępowania Jarosława? Doskonale wie,że niektórzy żyją sprawą smoleńską. Niechby sobie zrobił spot o tym, ale w granicach dobrego smaku. On zrobił ze spotu istnego Titanica, już nie mówiąc o wyniosłych zdaniach w nim padających. Przyznaj,że ten spot można by było zrobić w znacznie smaczniejszy sposób. Tymczasem wyszło tak,że (tylko) para prezydencka zginęła w obronie kraju, bohatersko, poświęcili swoje życie i do końca byli razem.

I skoro tak nam tutaj wypominasz,że nie dostrzegamy błędów innych i ciągle winny tylko Kaczyński to powiedz mi jedno: czy Ty widzisz jego chore zachowania? Bo z tego co widzę, zawsze starasz się go jakoś wybielić. Pytam serio, bez złośliwości. Czy Ty uważasz,że tego człowieka da się lubić?
Dlaczego tylko para prezydencka? Jakby nie patrzec oni, jak i reszta osob zmarli w trakcie pelnienia sluzby RP. W podkreslaniu milosci i przywiazania do siebie prezydenckiej pary tez nie widze nic zlego, bo i dlaczego ?

Nie no, pewnie, ze widze Kaczynskiego takim jaki jest,np. kilkukrotnie juz pisalem na tym forum, ze rzady PiSu oceniam na trojczyne Co wg mnie nie zmienia faktu, ze nikt tak chamsko nie obrywa jak on (a gdy zyl Lech, to tak samo dostawal), niezaleznie czy to ma sens czy nie. W ciagu ostatnich paru lat Sikorski chcial podozynac watahe, Tusk mowil o czyims wyginieciu, Palikot chcial go wypatroszyc, prasa (Bratkowski, GW) wyzywali jego formacje od faszystow i KPP (to ostatnie, to akurat objaw rozdwojenia jazni chyba, bo jak rodzina Michnika dzialala w KPP, to bylo spoko, a przeciwko Kaczynskiemu to juz obelga ), a na wszystkie teksty Niesiolowskiego, to by miejsca nie startczylo; ostatnio Nalecz wyskoczyl z polityczna pedofila, a Holdys, w bardzo wysublimowany sposob nazwal go po prostu "ch....m"

Czy uwazam, ze go da sie lubic? Mysle, ze jest z nim podobnie jak z Lechem - dopoki zyl, to byl obrzydzany, wyszydzany i wysmiewany. Dopiero po jego smierci okazalo sie, jaka byli fajna para z prezydentowa, wyszlo jak byl lubiany przez swoich studentow itd. itp. Daleki jestem od szafowania tekstami o zmanipulowaniu itd., ale niektorzy sa juz chyba naprawde wytresowani jak te psy Pawlowa, ze na haslo "Kaczynski" leci im piana z pyszczkow Juz przytaczalem przyklad wypowiedzi o internecie - jesli to Kaczor cos powie, to jest powod do a) oburzenia b) wysmiewania; taki Sikorski plecie podobne, jesli nie gorsze bzdury - 0 reakcji. To jak tu sadzic, ze co niektorzy nie maja wypaczonego myslenia o tym ?

Koniec koncow, to dla mnie politycy nie sa do lubienia, tylko do efektywnego rzadzenia. No i porowanujac dwie alternatywy, wychodzi, ze PO jest duzo gorsza, chyba najgorsza na polskiej scenie politycznej. Dziwi mnie, dlaczego ludzie egzaltuja sie spotami, zamiast sprawami, ktore ich faktycznie dotycza... Nie mowiac juz o absurdalnych reakcjach - o jakis glupawych tekstach o krzyzowcach, czy przekrecaniu tego co napisalem, ze jak sie dziwie, ze nikt nie dyskutuje o sprawach waznych, to oznacza, ze chce to innym nakazac. Jak to nieraz na forach bywa, tylko na takie teksty cala mase osob stac.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 10:24   #124
szatanica1989
Zakorzenienie

Mówcie co chcecie, ale Jarek tą grą na sentymentach i atmosferą związaną z katastrofą swoje ugrał i ma apetyt na więcej. I to ciągłe podszczypywanie Rosji Jarek doskonale wie, że Polacy żyją historią, zamiast myśleć o przyszłości rozliczają w kółko przeszłość, że najładniej nam w żałobie i umartwieniu, jesteśmy mistrzami stawiania pomników i palenia zniczy. Tylko po co ktoś ma Polskę niszczyć, skoro Polacy sami to zrobią najlepiej? W kraju zachłyśniętym amerykanizacją, tęskniącym za dobrobytem komuny, w kraju w którym stawia się betonowego Jezusa, wierzy w objawienia na ścianach i sztuczne mgły rozpylane przez wroga nie trzeba wojny ani zamachu, wystarczy poczekać, aż rodacy sami wszystko rozniosą.

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 10:44   #125
karolynka90
Zakorzenienie

A mnie najbardziej rozwaliła ostatnia część spotu.

"Jesteśmy im winni prawdę..." czy jakoś tak.

Jarek ma swoją własną prawdę, razem z innymi pisowcami.
Nieważne jaki byłby wynik śledztwa, prawda Jarka jest jedyna i niepodważalna.
A kto myśli inaczej - lewak, komunista albo rusek.
Stary 2011-07-31, 11:10   #126
newmoongirl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Naprawdę Katarzyno nie bronię ci założyć tematu "Perwersyjne Obgadywanki czyli PO dla każdej z nas" mamy wolność słowa nie? Ale po co wchodzić na temat swojej ukochanej jedynej i słusznej partii i siać dym broniąc ich gdy sytuacja jest wręcz żenująca i nie staraj się jej ratować bo sprawiasz że jest coraz gorzej
Ale, ale...
Wyszydzanie jedynej słusznej partii też można by wykorzystać w nowym spocie. Taka martyrologia PiS-u... Wiem! Scena kamienowania przez złych, niedobrych nie-patriotów i nienawistników. I Chopin w tle... Chyba, że wolicie Boże, Coś Polskę...
Muszynianka, to jak? Nada się ?

newmoongirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 11:10   #127
eloi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Mówcie co chcecie, ale Jarek tą grą na sentymentach i atmosferą związaną z katastrofą swoje ugrał i ma apetyt na więcej. I to ciągłe podszczypywanie Rosji Jarek doskonale wie, że Polacy żyją historią, zamiast myśleć o przyszłości rozliczają w kółko przeszłość, że najładniej nam w żałobie i umartwieniu, jesteśmy mistrzami stawiania pomników i palenia zniczy. Tylko po co ktoś ma Polskę niszczyć, skoro Polacy sami to zrobią najlepiej? W kraju zachłyśniętym amerykanizacją, tęskniącym za dobrobytem komuny, w kraju w którym stawia się betonowego Jezusa, wierzy w objawienia na ścianach i sztuczne mgły rozpylane przez wroga nie trzeba wojny ani zamachu, wystarczy poczekać, aż rodacy sami wszystko rozniosą.
Ale zdajesz sobie sprawę , że z kolei tym innym , niepodszczypującym* Rosję politykasom zawdzięcza Polska np. jedne z najwyższych cen gazu kupowanego od Rosji w Europie ? Co dodając dłuuuugoletnie zobowiązania kontraktowe ostatnio podpisane z gazpromem , imo , doprowadza do nierentowności podejmowanych prób uniezależnienia się energetycznego od nich.

Tabelka cen z zeszłego roku :

Również ciągłe zamykanie/otwieranie rynku dla polskich przedsiębiorców wedle li tylko widzimisię Rosji to wielka zasługa podejścia lizypopów . Tych właśnie , co to wszem ogłaszają "o doskonałych stosunkach z Rosją osiągniętym dzięki ich polityce miłości "

* inaczej mówiąc , włażącym w pupę - efekt? Rosja właśnie w pupie nas ma .
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 11:13   #128
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Eeeej, to jest dobre, ja tu widzę potencjał, tylko trzeba ten klip dopracować! Na początek dałabym: http://www.filmschoolrejects.com/ima...ros-header.jpg ("bros" = "bracia", idealne nawiązanie!), ewentualnie: http://www.blogcdn.com/www.cinematic...s-logo-(2).jpg (co prawda tu chłopiec jest jeden, ale jest księżyc, w dodatku nieukradziony, ale nawiązanie jakieś jest!), ostatecznie: http://1.fwcdn.pl/an/49468/24132.$.jpg (taka sugestia, że zamiast Wawelu powinien być Giewont, co najmniej). Potem wejście - wyobrażam sobie fortepian i skrzypce, ewentualnie harfa, melodia niepokoju, narracja w języku angielskim, narrator czyta miękkim głosem: "Once upon a time there was a country ruled by the noble and wise king" i tutaj rzut na śp. prezydenta, coś jakby tu: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...K68x3KgIDYq8dw ale bardziej dostojnie. I wprowadzenie królowej: (cały czas w języku English - brzmi dostojniej!) "Zły Tusk rzucił na króla czar, który cofnąć mógł jedynie pocałunek prawdziwej miłości, jednak nie później niż przed końcem kadencji (zapożyczenie z Pięknej i bestii!) http://bajka107.blox.pl/resource/Tul...ka_2502626.jpg. I tutaj cała gama zdjęć króla i królowej, zakochanych, w tle motyle i tęcza. I nagle bum! Pojawia się wysłannik zła: http://www.wprost.pl/G/wprost_gfx/1163/s28.jpg ze swoim giermaszkiem: http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/...sk_1_18052.jpg i szykują zamach - sztuczna mgła, magnesy, te sprawy. W tle muzyka zwiastująca tragedię, szybkie migawki: samolot, drzewo, lotnisko, mgła, kurz, szczątki samolotu, trumna, trumna, trumna, więcej trumien, król, królowa, trumna, huk, krzyk, trumna, samolot, na mapie Rosja, nagle pojawia się krew, krew kapie na mapę, krzyk!!! I na koniec ostatni obraz, Jarosław: http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/...ki_l_27375.jpg i jakieś dramatyczne przesłanie w stylu: "Nie spocznę póki nie ujrzę krwi oprawców mego Brata". Czy coś równie patetycznego. Wróżę hit.
pssttt

to akurat Lech jest ;o)

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 11:21   #129
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A mnie najbardziej rozwaliła ostatnia część spotu.

"Jesteśmy im winni prawdę..." czy jakoś tak.

Jarek ma swoją własną prawdę, razem z innymi pisowcami.
Nieważne jaki byłby wynik śledztwa, prawda Jarka jest jedyna i niepodważalna.
A kto myśli inaczej - lewak, komunista albo rusek.
Daj spokoj, akurat to, ze PO (wespol z PSLem) spierniczylo dokumentnie sprawe Smolenska jest dosyc oczywiste i takie stwierdzenia sa, jakby nie patrzec, na miejscu. Jakby niektorzy tego nie odbierali

Cytat:
Napisane przez eloi Pokaż wiadomość
Ale zdajesz sobie sprawę , że z kolei tym innym , niepodszczypującym* Rosję politykasom zawdzięcza Polska np. jedne z najwyższych cen gazu kupowanego od Rosji w Europie ? Co dodając dłuuuugoletnie zobowiązania kontraktowe ostatnio podpisane z gazpromem , imo , doprowadza do nierentowności podejmowanych prób uniezależnienia się energetycznego od nich.

Również ciągłe zamykanie/otwieranie rynku dla polskich przedsiębiorców wedle li tylko widzimisię Rosji to wielka zasługa podejścia lizypopów . Tych właśnie , co to wszem ogłaszają "o doskonałych stosunkach z Rosją osiągniętym dzięki ich polityce miłości "

Do tego nalezy dodac, ze rosyjsko-niemiecka rura gazowa polozna na dnie Baltyku zablokowala z miejsca ewentualny port gazowy w Swinoujsciu*

Naprawde super myslenie u niektorych - rezim Putina moze bez mydla obracac polski rzad w tylek i to jest ok, dbanie o wlasne interesy to "podszczypywanie Rosji". Mentalnosc rabow psia mac.

* W sprawie bezpieczenstwa energetycznego Polski i cen gazu, to trzeba jeszcze dodac "wklad" rzadu Millera, ktory storpedowal kontrakt z Norwegami Jeszcze Francuzi/Rosjanie doprowadza do zablokowania eksploatacji gazu lupkowego przez UE i w ogole bedziemy ugotowani na wiecznosc.

No ale oczywiscie - najwazniejszy jest spot, a nie to co sie dzieje

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
pssttt

to akurat Lech jest ;o)
Takie drobnostki jak fakty sa zupelnie nieistotne, najwazniejsze zeby przykopac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-07-31, 11:25   #130
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Dziwi mnie, dlaczego ludzie egzaltuja sie spotami, zamiast sprawami, ktore ich faktycznie dotycza...
Cytat:
No ale Wyrak, skoro ludzie o polityce mają dość blade pojęcie, i czepiają się rzeczy wyrazistych, lub jak widać po przykładzie tego wątku chociażby, kontrowersyjnych, to w jakim celu ktoś robi taki spot? Którym odwraca uwagę od politycznego przeciwnika (jego działań), a przyciąga do siebie niekoniecznie pochlebne, takie odniosłam wrażenie, opinie?
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 11:29   #131
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
No ale Wyrak, skoro ludzie o polityce mają dość blade pojęcie, i czepiają się rzeczy wyrazistych, lub jak widać po przykładzie tego wątku chociażby, kontrowersyjnych, to w jakim celu ktoś robi taki spot? Którym odwraca uwagę od politycznego przeciwnika (jego działań), a przyciąga do siebie niekoniecznie pochlebne, takie odniosłam wrażenie, opinie?
To akurat druga strona medalu Co tak czy siak nie zmienia faktu, ze jaki spot by nie byl (np. bylo odniesienie do tego "czas na odwazne decyzje", wg mnie duzo bardziej pasujacego do sytuacji), to i tak bedzie to samo ciupanie - oczywiscie u osob, ktore maja odruchy jak psy Pawlowa, o ktorych pisalem wyzej.

Stary 2011-07-31, 11:30   #132
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Daj spokoj, akurat to, ze PO (wespol z PSLem) spierniczylo dokumentnie sprawe Smolenska jest dosyc oczywiste i takie stwierdzenia sa, jakby nie patrzec, na miejscu. Jakby niektorzy tego nie odbierali
Jakie stwierdzenia?
Naprawdę wierzysz w to, że Jarek przyjąłby na klatę wiadomość, że prawda jest inna niż ta, w którą on wierzy?

Ja z kolei nie rozumiem sensu takich spotów.. Co ona mają wnosić? Po co one są?
Stary 2011-07-31, 11:35   #133
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie stwierdzenia?
Naprawdę wierzysz w to, że Jarek przyjąłby na klatę wiadomość, że prawda jest inna niż ta, w którą on wierzy?
Na odwrot - Jarka interesuje co sie faktycznie dzialo, a PO podchodzi do tego politycznie.

Cytat:
Ja z kolei nie rozumiem sensu takich spotów.. Co ona mają wnosić? Po co one są?
Biorac pod uwage narracje medialna z ostatniego prawie poltorej roku, to ja tez nie. W sumie mam zdanie, ocb, ale mniejsza o to

Stary 2011-07-31, 11:38   #134
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
I jasne wolność słowa jest i każdy sobie może pisać to co chce, ale jaki jest w tym cel? A przywoływanie błędów rządu w kontekście dramatycznego spotu PiS-u - po co?
W kontekscie spotu nie, ale ogolnie dyskusja powinna byc, oby jak najbardziej konstruktywna. Nie popelnia bledu tylko ten kto nikt nic nie czyni, a poniekad rola opozycji jest krytyka partii rzadzacej.

Mi sie osobiscie spot srednio podoba - jest taki troche harlekinowaty. No nie czuje sie zruszona ani gram. Z tym, ze ewidetnie jest kierowany do okreslonej grupy spolecznej.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 11:42   #135
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Na odwrot - Jarka interesuje co sie faktycznie dzialo, a PO podchodzi do tego politycznie.
Ja to widzę inaczej.
Rząd chce szybciutko uciszyć tą sprawę, zamieść swoje błędy pod dywan, a PiSowcy mają swoją własną prawdę, w którą święcie wierzą i nic ich nie przekona, że mogło być inaczej.

Btw, czy te pielgrzymki comiesięczne pod pałac prezydencki nadal trwają, czy dali już sobie spokój?
Stary 2011-07-31, 12:02   #136
Xarisa
Przyczajenie

No nie wierze xD Czytając ten wątek odrazu przypominają mi się obrońcy krzyża ludzie jak dla mnie psychicznie chorzy i nie będe tego za bardzo komentowac bo nie można używać to tego typu słów ;PCo do spotu no po prostu żal xD Niedługo spot będzie na DvD albo w 3D xD
Stary 2011-07-31, 12:21   #137
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Tak Późno!? Toż dla naszych "Santo Subito" Proces kanonizacji zostanie przyspieszony. Dziś zgłoszenie, jutro lista cudów np. "udowodnili chorobę psychiczną członków partii" albo "zrewolucjonizowali Polskie lotnictwo", a za trzy dni będziemy mieli pierwszą w historii "świętą parę prezydencką".
Mi sie wydaje, ze drwienie z chorob psychicznych to dopiero zacofanie.
Cytat:
A to Kaczynski to Twoj znajomy, ze zastanawiasz sie czy da sie lubic czy nie?
Stary 2011-07-31, 12:30   #138
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

A to Kaczynski to Twoj znajomy, ze zastanawiasz sie czy da sie lubic czy nie?
Ty tak na serio? Jakoś Wyrak zdołał odpowiedzieć na to pytanie

Stary 2011-07-31, 12:36   #139
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Btw, czy te pielgrzymki comiesięczne pod pałac prezydencki nadal trwają, czy dali już sobie spokój?
Ostatnio ponoć likwidowali namiot Solidarnych 2010, więc chyba jeszcze tak.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 12:57   #140
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, uwazam, ze Kaczynskiego da sie lubić. Zadowolona?
Stary 2011-07-31, 13:06   #141
Sloneczko19_
Raczkowanie

z polityka jest jak z religia, zawsze będą drobne sprzeczki

http://mi-mundo-subterraneo.blogspot.com/

Edytowane przez Sloneczko19_
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:13
Sloneczko19_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 13:36   #142
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloi Pokaż wiadomość

Tylko, że polityka to niekoniecznie albo oskarżanie o zamach albo włażenie w tyłek Nie chodzi mi o podszczypywanie konstruktywne, ale o takie ciąganie babci za rękawek, na złość, bo przecież to wy nam zrobiliście zamach. I co, Jarek pobiegnie na Moskwę z szabelką? Jak on to sobie wyobraża? My wszędzie musimy mieć wrogów i robić z siebie pośmiewisko.

Zadziwiające, że ludziom łatwiej przychodzi wiara w mgły, zamachy i Bóg wie co jeszcze niż pogodzenie z faktem, że pilot mógł zawinić i być niedostatecznie kompetentnym.

Ankasz, o spojrzenie chodziło, jestem pewna że Jaro ma w swoim repertuarze podobne, równie groźne

Piszę.

Edytowane przez szatanica1989
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:39
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 13:45   #143
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, uwazam, ze Kaczynskiego da sie lubić. Zadowolona?
Spokojnie, 3 oddechy Tak w ogóle pytanie nie było kierowane do Ciebie, więc po co mnie atakujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 14:42   #144
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez manolita Pokaż wiadomość
Siarka40 - a nie będziesz grymasić?? Bo jak widać, niektóre role tu wymagają poświęceń
nie bede, mam parcie na szklo od dziecinstwa.
moge zagrac kota, w ramach poswiecenia zapuszcze wasy.
Stary 2011-07-31, 14:45   #145
kolorowatecza
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, to co piszesz by bylo smieszne, gdyby to nie Radek Sikorski pisal durnowate listy do Watykanu Fakty bywaja dziwniejsze niz fikcja - nie ma to, jak opisac smieszna/absurdalna sytuacje, zeby sie posmiac z kogos, a okazuje sie, ze ktos inny juz to zrobil. Tylko wtedy to juz nie jest smieszne.
Nie interesuje się polityką wcale, ale jeśli to prawda co piszesz to i mi przestało wydawać się to śmieszne.

Cytat:
Mi sie wydaje, ze drwienie z chorob psychicznych to dopiero zacofanie.
W takim wypadku jestem zacofana, bo dla mnie wszyscy rządzący mają coś z głową

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 14:53   #146
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to widzę inaczej.
Rząd chce szybciutko uciszyć tą sprawę, zamieść swoje błędy pod dywan, a PiSowcy mają swoją własną prawdę, w którą święcie wierzą i nic ich nie przekona, że mogło być inaczej.
No i wystarczy w zasadzie. Niezaleznie od tego, co kto uwaza co maja PiSowcy (z czym sie z Toba zupelnie nie zgadzam, ale to nijak nie istotne) - clue jest takie, ze rzad zamiast rzetelnie badac sprawe, probuje ja uciszyc. No i zapomnialas dodac, ze Rosjanie jeszcze energicznie zamiatali swoje bledy pod dywan

Cytat:
Napisane przez Xarisa Pokaż wiadomość
No nie wierze xD Czytając ten wątek odrazu przypominają mi się obrońcy krzyża ludzie jak dla mnie psychicznie chorzy i nie będe tego za bardzo komentowac bo nie można używać to tego typu słów ;PCo do spotu no po prostu żal xD Niedługo spot będzie na DvD albo w 3D xD
No nie komentuj za bardzo, bo po co komu wiecej takiego prymitywnego ciupania?

Cytat:
Raczej chodzilo jej o to, ze politycy to nie sa od tego, zeby ich lubic.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ostatnio ponoć likwidowali namiot Solidarnych 2010, więc chyba jeszcze tak.
To jest kolejny przyklad podwojnych norm oceny za rzadow PO - namiot Solidarnych 2010 mial problemy, bo "blokowal pas ruchu", czy inna bzdurna wymowka, postawiony konkurencyjnie namiot od Palikota juz nie

Cytat:
Tylko, że polityka to niekoniecznie albo oskarżanie o zamach albo włażenie w tyłek
Kto kogo oskarza o zamach? Raport Macierewicza przykladowo nic takiego nie twierdzi. Za to, w przeciwienstwie do Tuska, nie wchodzi Putinowi w tylek tak gleboko, ze go juz pewnie po gardle drapie. Przyklad - wyszedl raport MAK, Tusk grzmial, ze jest absolutnie nie do przyjecia, dostal werbalnego liscia od Rosjan i uciekl z podwinietym ogonem

Cytat:
Nie chodzi mi o podszczypywanie konstruktywne, ale o takie ciąganie babci za rękawek, na złość, bo przecież to wy nam zrobiliście zamach. I co, Jarek pobiegnie na Moskwę z szabelką? Jak on to sobie wyobraża? My wszędzie musimy mieć wrogów i robić z siebie pośmiewisko.
To jest wspaniale "robic z siebie posmiewisko" - wszystkie inne panstwa dbaja o swoj interes i gleboko w nosie maja to, co pisze o nich prasa zagraniczna. Faktycznie - mamy przyjaciol, Rosja i Niemcy stawiaja rure, ktora omija Polske i sie bedzie nam odbijac czkawka przez lata

Robienie z siebie posmiewiska, to to co robi teraz Sikorski - skladanie jakis donosow na wlasnych obywateli do panstw osciennych, bo ktos cos powiedzial, co zabolalo PO

Cytat:
Ankasz, o spojrzenie chodziło, jestem pewna że Jaro ma w swoim repertuarze podobne, równie groźne
Akurat, to Donek jest specjalista od groznych spojrzen - ABW wpadlo do studenta ze strona internetowa? Donek groznie spoglada, domaga sie wyjasnien - nic z tego nie wynika. Na PKP bajzel, autrosrad nie bedzie? Donek groznie spoglada... Grabarczyk dalej do stolka przylutowany itd.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kolorowatecza Pokaż wiadomość
Nie interesuje się polityką wcale, ale jeśli to prawda co piszesz to i mi przestało wydawać się to śmieszne.
Tak, to prawda Przeciez on jest duzo gorszy niz Fotyga nawet do jasnej anielki, a juz ona nie byla orlem delikatnie mowiac

Stary 2011-07-31, 15:04   #147
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Xarisa Pokaż wiadomość
Tez kiedys myslalam, ze maja cos nierowno pod sufitem. Ale teraz wiem, ze dzieki kampanii PiSu oni sie naprawde boja wojny z Rosja, bo wierza, ze juz sie dzieje, wierza ze juz tu jada czolgi. A juz to raz widzieli. Moj dziadek co chwile dzwoni i pyta czy ja wiem, ze nas Rosja zaatakowala bo tak wyczytal w swoim Naszym Dzienniku albo obejrzal na TV Trwam. A mi go tak szkoda ;/ Jedyne co moge zrobic to postarac mu sie wyjasnic, ze wcale nas nie atakuja, ze jestesmy w NATO, ze jak cos by sie stalo to wsiadamy w samochod i jestesmy w Niemczech za 20 min. I tak sie boi. I tak na starosc bedzie sie bal. I ci ludzie spod krzyza tez. Czasem jak tak siadzie paru 'weteranow' i zacznie gadac to tez tylko ze wojna wojna, juz jutro. Teraz jeszcze maja 'dowody' w reku, ze Tusk to czlowiek Putina. Im trzeba wspolczuc takiego zycia w strachu.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 15:11   #148
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Tez kiedys myslalam, ze maja cos nierowno pod sufitem. Ale teraz wiem, ze dzieki kampanii PiSu oni sie naprawde boja wojny z Rosja, bo wierza, ze juz sie dzieje, wierza ze juz tu jada czolgi. A juz to raz widzieli. Moj dziadek co chwile dzwoni i pyta czy ja wiem, ze nas Rosja zaatakowala bo tak wyczytal w swoim Naszym Dzienniku albo obejrzal na TV Trwam. A mi go tak szkoda ;/ Jedyne co moge zrobic to postarac mu sie wyjasnic, ze wcale nas nie atakuja, ze jestesmy w NATO, ze jak cos by sie stalo to wsiadamy w samochod i jestesmy w Niemczech za 20 min. I tak sie boi. I tak na starosc bedzie sie bal. I ci ludzie spod krzyza tez. Czasem jak tak siadzie paru 'weteranow' i zacznie gadac to tez tylko ze wojna wojna, juz jutro. Teraz jeszcze maja 'dowody' w reku, ze Tusk to czlowiek Putina. Im trzeba wspolczuc takiego zycia w strachu.
A Ty jak zwykle bajkopisarstwo

Wcale nie chodzi o to przeciez, ze Putin robi to co chce z Tuskiem, tylko wizje takie wizje jak pogrubiona

PS. Rezim Putina jak cos przykreci kurki z gazem, nie musi wlazic z wojskiem jak do Gruzji ostatnio.

Stary 2011-07-31, 17:37   #149
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A Ty jak zwykle bajkopisarstwo
A co Cię tak bawi? Bawi Cię to, że kiedy starszym ludziom, którzy przeżyli wojnę, wmawia się, że to wina Ruskich i że Ruskie nas zaatakują i że będzie wojna, to oni się tego boją i wierzą, że tak może być?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 17:40   #150
eloi
Rozeznanie

Cytat:

Zadziwiające, że ludziom łatwiej przychodzi wiara w mgły, zamachy i Bóg wie co jeszcze niż pogodzenie z faktem, że pilot mógł zawinić i być niedostatecznie kompetentnym.
Zadziwiające , że niektórzy ludzie - Polacy ! - tak łatwo i lekko machają ręką na wydarzenie bez precedensu : przekazanie pełni śledztwa Rosjanom w sprawie katastrofy samolotu z prezydentem Polski na pokładzie i zamykanie oczu na fakt , że obsługa lotniska też mogła zawinić i być niedostatecznie kompetentna
Cytat:
Tylko, że polityka to niekoniecznie albo oskarżanie o zamach albo włażenie w tyłek Nie chodzi mi o podszczypywanie konstruktywne, ale o takie ciąganie babci za rękawek, na złość, bo przecież to wy nam zrobiliście zamach. I co, Jarek pobiegnie na Moskwę z szabelką? Jak on to sobie wyobraża? My wszędzie musimy mieć wrogów i robić z siebie pośmiewisko.
Ponieważ Wyrak kilka postów wcześniej odpowiedział już na tę kwestię , pozwolę sobie zatem tylko odesłać tamże

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ad. wytłuszczonego - jak miło , że niektórym Polakom może uda się schronić pod egidą innego państwa , bo się kiedyś tam nie widziało potrzeby bycia mocnym na wszelki wypadek ( chyba , że Niemcy jeszcze szybciej przypomną sobie o istnieniu granicy , nie życząc sobie napływu , eee , prędkich gości , wtedy "możebność" zniknie i cóż wtedy?Ale przecież nie ma powodów do niepokoju . Niemcy , oczywiście , swoja pozycję "partnera do rozmów" zdobyli ustępliwością i potakiwaniem rasiji, równiez swoje bezpieczeństwo na różnych polach zawdzięczają tymże cechom.Oczywiście. )
Taki zbiór ciekawostek przytoczę (skrótowo , nie boitsa ) bo może w tym zalewie sukcesów polskich politykierów gdzieś te informacje umykają : po rozmowach Polski z USA w sprawie tarczy antyrakietowej Rosja postanowiła przegrupować swoje niektóre siły militarne do obwodu kaliningradzkiego , w tymże obwodzie ruszyła budowa punktu pomiarowego sterującego satelitami oraz radaru o zasięgu 4500km , w 2008 roku "potestowała " sobie pocisk Topol ( z dedykacją dla planów tarczowych ), zawarła z Białorusią umowę o utworzeniu wspólnych oddziałów obrony powietrznej na granicy z Polską ( wraz z zamiarem zaopatrzenia tych oddziałów w rakiety Iskander ) , domagała się ( i nasza sikorka się na to zgodziła ) pełnego dostępu do monitorowania mających nastapić prac związanych z budową elementów tarczy w Polsce . Uspokajające , nieprawdaż ? Rosja i tak robi swoje ( wciąż , oczywiście się gdzieś rozbraja ) , mimo królującego u nas Donkowego "nie ma pośpiechu" i w znacznej mierze związanego z tym praktycznie upadkiem projektu ( jako spójnej całości ) . No się można czuć bezpiecznie .
Cytat:

Do tego nalezy dodac, ze rosyjsko-niemiecka rura gazowa polozna na dnie Baltyku zablokowala z miejsca ewentualny port gazowy w Swinoujsciu*

Naprawde super myslenie u niektorych - rezim Putina moze bez mydla obracac polski rzad w tylek i to jest ok, dbanie o wlasne interesy to "podszczypywanie Rosji". Mentalnosc rabow psia mac.

* W sprawie bezpieczenstwa energetycznego Polski i cen gazu, to trzeba jeszcze dodac "wklad" rzadu Millera, ktory storpedowal kontrakt z Norwegami Jeszcze Francuzi/Rosjanie doprowadza do zablokowania eksploatacji gazu lupkowego przez UE i w ogole bedziemy ugotowani na wiecznosc.

Takie drobnostki jak fakty sa zupelnie nieistotne, najwazniejsze zeby przykopac
Jak jeszcze dodać fakt , że wraz z gazociągiem przebiegającym przez całe nasze terytorium od lat przebiega światłowód , o którym to "budowniczowie" nie widzieli powodu , by nas poinformować ( i płacić chociażby "placowe"), to nic , tylko łudzić się , że z Rosją to się po dobroci dogaduje . Świnoujście to tylko wskaźnik , że nic się w tej materii nie zmieniło .
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości