Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-12, 13:17   #121
Angelka1984
Raczkowanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

ja wczoraj przez internet zapisałam się i z tego co koleżanka mi mówiła, to wysyłają jakiś pakiecik do domku, żeby pobrać sobie próbkę z policzka i się wysyła do nich to spowrotem. Ale jest jeszcze jakaś inna organizacja (?), że do Wrocławia się jedzie i oddaje trochę krwi. Więc nie wiem czy też do tej drugiej nie jechać. W sumie to powinno być jakoś scentralizowane, ale ja tam się nie znam a Wy do którego się zapisaliście? My do www.dkms.pl
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-12, 13:46   #122
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelka1984 Pokaż wiadomość
ja wczoraj przez internet zapisałam się i z tego co koleżanka mi mówiła, to wysyłają jakiś pakiecik do domku, żeby pobrać sobie próbkę z policzka i się wysyła do nich to spowrotem. Ale jest jeszcze jakaś inna organizacja (?), że do Wrocławia się jedzie i oddaje trochę krwi. Więc nie wiem czy też do tej drugiej nie jechać. W sumie to powinno być jakoś scentralizowane, ale ja tam się nie znam a Wy do którego się zapisaliście? My do www.dkms.pl
my też zarejestrowaliśmy się przez dkms. mnie też się wydaje, że baza dawców jest taka ogólnoświatowa i chyba nie ma znaczenia, przez którą organizację się zapiszesz. ta druga org., o której piszesz to chyba poltransplant. do nas z dkms pocztą przyszła karta do rejestracji i pakiet właśnie do pobrania próbki z policzka. odsyłasz ją, a po jakimś czasie otrzymujesz pocztą potwierdzenie, że proces rejestracji został zakończony i plastikową kartę dawcy (to może potrwać dość długo). a później już tylko czekasz na telefon o tym, że możesz komuś pomóc fajnie, że się zarejestrowałaś myślałam o tym, żeby podsunąć pomysł kibicom Zagłębia, żeby np. przy okazji organizowania Miedzianej Krwi zorganizowali też akcję rejestracji do dkms...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 10:24   #123
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
my też zarejestrowaliśmy się przez dkms. mnie też się wydaje, że baza dawców jest taka ogólnoświatowa i chyba nie ma znaczenia, przez którą organizację się zapiszesz. ta druga org., o której piszesz to chyba poltransplant. do nas z dkms pocztą przyszła karta do rejestracji i pakiet właśnie do pobrania próbki z policzka. odsyłasz ją, a po jakimś czasie otrzymujesz pocztą potwierdzenie, że proces rejestracji został zakończony i plastikową kartę dawcy (to może potrwać dość długo). a później już tylko czekasz na telefon o tym, że możesz komuś pomóc fajnie, że się zarejestrowałaś myślałam o tym, żeby podsunąć pomysł kibicom Zagłębia, żeby np. przy okazji organizowania Miedzianej Krwi zorganizowali też akcję rejestracji do dkms...
wiesz co kiedyś przy okazji choroby Nergala była afera właśnie z dkms, że często za granicę idą przeszczepy i oni na tym wielką kasę trzepią. A jest też nasza krajowa właśnie organizacja. I nie wiem czy to jest scentralizowane czy nie. I właśnie mnie zastanawia w ogóle ile jest warta ta próbka z policzka, bo czy określenie tych jakiś antygenów jest możliwe tak samo jak z krwi też nie wiem. Dlatego myślę też o wyjeździe do Wrocławia, bo mam mieszane uczucia na jakiej zasadzie to dalej idzie. Bo w zasadzie w RCKiK polecany jest poltransplant. I tam znajdzie się więcej informacji jak wygląda sam przeszczep i to chyba najmniej przyjemna sprawa :/ nie wiem właśnie. A dobry masz pomysł z propagowaniem tego. W sumie jakoś mało jest informacji dokładnych o całym tym procesie a można komuś życie uratować

Edit: znalazłam chcieć to móc hihi
http://www.szpik.info/index.php?opti...d=38&Itemid=44 nie trzeba się rejestrować w kilku bazach, bo to tylko dla nich problem

Edytowane przez Angelka1984
Czas edycji: 2012-05-13 o 10:28
Stary 2012-05-13, 11:34   #124
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelka1984 Pokaż wiadomość
wiesz co kiedyś przy okazji choroby Nergala była afera właśnie z dkms, że często za granicę idą przeszczepy i oni na tym wielką kasę trzepią. A jest też nasza krajowa właśnie organizacja. I nie wiem czy to jest scentralizowane czy nie. I właśnie mnie zastanawia w ogóle ile jest warta ta próbka z policzka, bo czy określenie tych jakiś antygenów jest możliwe tak samo jak z krwi też nie wiem. Dlatego myślę też o wyjeździe do Wrocławia, bo mam mieszane uczucia na jakiej zasadzie to dalej idzie. Bo w zasadzie w RCKiK polecany jest poltransplant. I tam znajdzie się więcej informacji jak wygląda sam przeszczep i to chyba najmniej przyjemna sprawa :/ nie wiem właśnie. A dobry masz pomysł z propagowaniem tego. W sumie jakoś mało jest informacji dokładnych o całym tym procesie a można komuś życie uratować

Edit: znalazłam chcieć to móc hihi
http://www.szpik.info/index.php?opti...d=38&Itemid=44 nie trzeba się rejestrować w kilku bazach, bo to tylko dla nich problem
o aferze nie słyszałam... napiszę jak ja to wszystko rozumiem:
baza dawców jest światowa, więc jeśli mój genetyczny bliźniak znajduje się na drugim końcu świata i będę mogła mu pomóc, to będę się cieszyć, tak jakbym pomogła sąsiadowi - człowiek to człowiek może właśnie, żeby większe szanse na przeszczepy mieli chorujący Polacy, trzeba namawiać zdrowych Polaków, by się rejestrowali, bo mogą komuś pomóc.
próbka z policzka pozwala wstępnie określić zgodność. kiedy okaże się, że ktoś o zbliżonych antygenach HLA potrzebuje przeszczepu, wtedy potrzebne są dodatkowe badania - już z krwi.
jeśli chodzi o "przeszczep", to w wielu przypadkach wystarcza samo pobranie komórek macierzystych z krwi obwodowej, więc nie jest to tak przerażające, jak wizja "szpiku pobieranego grubą igłą z kręgosłupa"
moim zdaniem na stronie dkms wszystko jest dokładnie opisane

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-13, 17:01   #125
Angelka1984
Raczkowanie

właśnie z tego, co wyczytałam w RCKiK, to pobiera się na kilka metod z biodra - to jest jakby najlepsza metoda i wiąże się z pobytem w szpitalu kilka dni, i chyba polecają pobranie pod pełną narkozą. Z kręgosłupa nie pobiera się szpiku. A z obwodowej to ponoć trwa kilka godzin , a przed pobraniem trzeba brać kilka dni coś tam jakiś lek czy hormon, nie pamiętam, i w zasadzie to chyba w lekkich przypadkach białaczki czy coś takiego. W każdym bądź razie to nie jest takie hop siup. I to najbardziej ludzi tak naprawdę odstrasza. Ponoć z biodra mimo wszystko boli. A ludzie bólu się boją, a siedzieć pod igłą kilka godzin też nic przyjemnego. A DKMS to jest jakby oddział niemiecki w PL i oni chyba niemieckim klinikom sprzedają pobrany szpik za krocie i dlatego to takie kontrowersyjne swego czasu było, ale też rejestrują dawców w tej ogólnej międzynarodowej bazie, więc jest w porządku. Ale to tak po krótce z tego co pamiętam tamtą aferę.

Ale to poza weselno-ślubnymi sprawami heh a jak tam przygotowania?
Stary 2012-05-13, 17:22   #126
kasioonya
Rozeznanie

no właśnie trochę odeszłyśmy od tematu w każdym razie my jesteśmy zarejestrowani - mamy nadzieję, że jeśli gdzieś po świecie chodzą nasi genetyczni bliźniacy, to są i będą zdrowi, a jeśli będziemy mogli im pomóc, to dobrze

a jeśli chodzi o przygotowania, to jutro zamierzam pójść do pierwszej spowiedzi - mam nadzieję, że nie dostanę zrypki za to, że tak późno (ślub za 25 dni...). szukam bukietu, ale nie mogę trafić na kwiaciarnię, w której ktoś będzie wiedział o co mi chodzi... kiedy mówię, że chcę kolor intensywnie pomarańczowy, to słyszę: "róże", a gdy powiedziałam, że chciałabym jakiś skromny bukiet z "prostszych" kwiatków typu gerbery, goździki, to usłyszałam, że pani jeszcze nigdy nie widziała bukietu ślubnego z mini gerber... trochę mnie to wkurza...

a jak u Ciebie? kiedy właściwie Wasz ślub?

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-13, 17:49   #127
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
no właśnie trochę odeszłyśmy od tematu w każdym razie my jesteśmy zarejestrowani - mamy nadzieję, że jeśli gdzieś po świecie chodzą nasi genetyczni bliźniacy, to są i będą zdrowi, a jeśli będziemy mogli im pomóc, to dobrze

a jeśli chodzi o przygotowania, to jutro zamierzam pójść do pierwszej spowiedzi - mam nadzieję, że nie dostanę zrypki za to, że tak późno (ślub za 25 dni...). szukam bukietu, ale nie mogę trafić na kwiaciarnię, w której ktoś będzie wiedział o co mi chodzi... kiedy mówię, że chcę kolor intensywnie pomarańczowy, to słyszę: "róże", a gdy powiedziałam, że chciałabym jakiś skromny bukiet z "prostszych" kwiatków typu gerbery, goździki, to usłyszałam, że pani jeszcze nigdy nie widziała bukietu ślubnego z mini gerber... trochę mnie to wkurza...

a jak u Ciebie? kiedy właściwie Wasz ślub?
Co Ty mówisz? To co w tych kwiaciarniach robią - znają tylko róże i jeszcze kasują za nie kupe kasy, bo ślubny...? Ja widziałam ostatnio super biuket z... kaszki!
kaszka.jpg

kaszka2.jpg

więc chyba te kwiaciarki padłyby hehe

No to już macie odliczanie, a to spowiedź musi być 2 razy i w jakim odstępie czasu? Myślałam, że nie ma to większego znaczenia... My 11 sierpnia ślubimy się, jak to nasza Nikola mówi hihi to jak będziesz wiedziała ile w małym kościele co łaska wynosi to daj znać a nie wiesz jak dekorują kościółek? Ja mam zamiar podejrzeć jakiś ślub, żeby zobaczyć jak to wygląda wszystko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-13, 18:04   #128
kasioonya
Rozeznanie

Fajny ten bukiecik

My dostaliśmy karteczki z miejscem na dwie spowiedzi (1. powinna się odbyć po daniu na zapowiedzi, a 2. przed samym ślubem). Mam właśnie nadzieję, że ten odstęp nie ma dużego znaczenia, bo TŻ wyspowiada się dopiero 21 maja, gdy wróci do kraju... Słyszałam, że jeśli para ze sobą mieszka, to spowiada się już tylko raz - na tej spowiedzi przed samym ślubem.

Jeśli chodzi o "cołaskę", to kolega ślubował 3 tyg. temu i powiedział, że wychylił się z 300zł, bo nie wiedział, że jeszcze trzeba zapłacić te 200zł na dekorację, no i jeszcze organista... Xiądz nie sugeruje ile trzeba dać - myślę, że my damy 200zł... nie wiem jeszcze czy nie trzeba do tego doliczyć jakiejś opłaty dla kościelnego na sprzątanie...
ja też zamierzam wybrać się na jakiś ślub, żeby zobaczyć jak będzie wyglądał Kościół myślę, że w związku z tym, że ślubujemy w Boże Ciało, to Kościół będzie bardziej ukwiecony niż normalnie

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-13, 18:08   #129
Angelka1984
Raczkowanie

a daje się u nas przed czy po? Bo moja szefowa teraz ślubowała i dają u nich po dopiero. A ksiądz nic mu nie powiedział czy właśnie coś podukał? Ciekawe czy rachunki wystawiają hihi
Stary 2012-05-13, 18:15   #130
kasioonya
Rozeznanie

Kolega dał przed, w kopercie, ksiądz nic nie mówił. My zamierzamy dać po dokończeniu spisywania protokołu - tydzień przed ślubem.

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-15, 08:52   #131
klonka
Przyczajenie

Hej Dziewczyny! Mój ślub w Legnicy już 30 czerwca 2012 a ja nadal nie ma torta. Czy któraś z Was może coś polecic?
klonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 16:09   #132
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klonka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mój ślub w Legnicy już 30 czerwca 2012 a ja nadal nie ma torta. Czy któraś z Was może coś polecic?
ja zamawiam u Korneliusza Okonia - polecam

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-05-22, 08:07   #133
Magdalenka7
Przyczajenie

witam Was
jestem z Lubina, planuję ślub w czerwcu tego roku.
praktycznie większość już mamy poza garniturem, fryzjerem i makijażystką.
garnitur to najmniejszy problem z tych wszystkich rzeczy...

powiedzcie mi, u kogo się czeszecie, jakie fryzjerki polecacie w Lubinie i jakie fryzury???
ja mam włosy długie, chcę mieć delikatnie rozpuszczone, troszkę związane, nie wiem, czy welon czy taki stroik, nie mogę się zdecydować, ale coraz bardziej podoba mi się wizja tego stroiku, choć welon to też jest kusząca propozycja...

i jaki makijaż? ja początkowo chciałam sobie sama zrobić, nakupowałam full kosmetyków, robiłam próby itp., ale nie jestem do końca zadowolona trwałością makijażu...choć kosmetyki są niby dobre, fixer też mam itp.
polecono mi jedną makijażystkę, ale z tego co wiem to akurat wtedy będzie na urlopie...
znacie kogoś godnego polecenia?
właśnie szukałam czegoś na temat makijażystki z Lubina i natknęłam się na Wasz wątek
Stary 2012-05-22, 16:55   #134
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalenka7 Pokaż wiadomość
witam Was
jestem z Lubina, planuję ślub w czerwcu tego roku.
praktycznie większość już mamy poza garniturem, fryzjerem i makijażystką.
garnitur to najmniejszy problem z tych wszystkich rzeczy...

powiedzcie mi, u kogo się czeszecie, jakie fryzjerki polecacie w Lubinie i jakie fryzury???
ja mam włosy długie, chcę mieć delikatnie rozpuszczone, troszkę związane, nie wiem, czy welon czy taki stroik, nie mogę się zdecydować, ale coraz bardziej podoba mi się wizja tego stroiku, choć welon to też jest kusząca propozycja...

i jaki makijaż? ja początkowo chciałam sobie sama zrobić, nakupowałam full kosmetyków, robiłam próby itp., ale nie jestem do końca zadowolona trwałością makijażu...choć kosmetyki są niby dobre, fixer też mam itp.
polecono mi jedną makijażystkę, ale z tego co wiem to akurat wtedy będzie na urlopie...
znacie kogoś godnego polecenia?
właśnie szukałam czegoś na temat makijażystki z Lubina i natknęłam się na Wasz wątek
Makijażystka Magdalena Rojek tel. 605-246-040

Ja robię fryz u Marty Kopankiewicz - ma tanio bez przesady, bo ślubna fryzura 693 789 625) - ma salon na Kamiennej 16a
Co do fryzur to fajnie wyglądają lekkie fale z jakimiś warkoczami na boku lub w ogóle na bazie warkocza. Zawsze też możesz welon kościoła wczepić, a na salę zmienić na stroik

Wyżej jeszcze pytanie o torty było - zobaczcie galerię
https://plus.google.com/photos/10170...wa&gpsrc=pwrd1 tutaj są bardzo tanie i śliczne torty tel. 795 274 170

Od razu pochwalę się nowymi moimi arbuzami jeszcze na Dzień Matki będę robić, to Wam wrzucę
IMG_0179.jpg

IMG_0182.jpg

IMG_0173.jpg
Stary 2012-05-22, 21:24   #135
85_Prima
Przyczajenie

Cześć ! Planuję ślub w 2013 r. Mam już termin zarezerwowany w Oberży 13.07.2013 r. Ale już jestem podekscytowana. Teraz muszę o resztę zadbać. Proszę o cenne rady od Was ! Zastanawiam się nad Państwem Osolińskim jeżeli chodzi o Film i zdjęcia. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Czy Polecacie Fotografie Ossolińscy ? Ile kosztują ? orientujecie się Dziewczyny? Ja zastanawiam się nad zespołem Czerwone Buty z Wrocławia. Jutro do nich napiszę i dowiem się więcej.
85_Prima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 16:23   #136
Angelka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 85_Prima Pokaż wiadomość
Cześć ! Planuję ślub w 2013 r. Mam już termin zarezerwowany w Oberży 13.07.2013 r. Ale już jestem podekscytowana. Teraz muszę o resztę zadbać. Proszę o cenne rady od Was ! Zastanawiam się nad Państwem Osolińskim jeżeli chodzi o Film i zdjęcia. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Czy Polecacie Fotografie Ossolińscy ? Ile kosztują ? orientujecie się Dziewczyny? Ja zastanawiam się nad zespołem Czerwone Buty z Wrocławia. Jutro do nich napiszę i dowiem się więcej.
Ossolińscy są boscy. Nam Iwona robiła fotki na cywilnym, więc mamy próbkę. Jeśli chodzi o usługę foto - koszt reportażu ślubnego 2000 zł (od przygotowań po oczepiny), dostajesz dużo zdjęć obrobionych - porównywaliśmy z konkurencją i z reguły dawali ok. 100 zdjęć, ja z cywilnego mam ok. 150 zdjęć, a była sama ceremonia. Fajne albumy, można też fotoksiążkę taką grubą dobrać za 500 zł. Bardzo ładnie składa te książki - widzieliśmy też konkurencji i czasem budziły zastrzeżenia.

Usługa video - na jedną kamerę 2500, a na dwie 3000 (taki sam czas trwania jak usługa foto. Film boski.... Oglądaliśmy też te, które są dawane młodym i sa po prostu bezkonkurencyjne. Tego nie da się opisać. Ja co jakiś czas oglądam ich z netu i nie nudzi mi się.

W obydwu przypadkach plenery płatne - mały 500 zł, a duży 1000 zl. Kontakt boski! Normalnie jak ze znajomymi rozmawiasz i są otwarci na różne opcje. a to że są małżeństwem to dodatkowy plus, bo nie wchodzą sobie w paradę- nie ma walki o ujęcia czy kamerzysta będzie mieć lepsze czy fotograf. Dają fajny poradnik.

Są bardzo oblegani, więc dzwoń już teraz. Ja polecam!
Stary 2012-05-24, 15:18   #137
85_Prima
Przyczajenie

Namówiłaś mnie Czerwone buty mają wszystko pozajmowane. Ale zamówiłam Rocker band. Jedno z głowy
Stary 2012-05-25, 07:40   #138
85_Prima
Przyczajenie

Dziewczyny ! niektóre z Was z tego forum już niedługo na ślubnym kobiercu, wejdzie potem i opiszcie wrażenia ! Wszystkiego Dobrego dla Was ! Udanej Imprezy Życzę !
Ja jestem już po cywilnym w sierpniu 2011. Teraz jestem gotowa na Kościelny Zakochałam się w zespole, który ja wybrałam, że tak powiem brzydko uparłam się na niego Kobiety tak mają że jak coś ubiorą posłuchają i poczują ze to jest TO ! Ja tak właśnie miałam jak posłuchałam tego zespołu to od razu wiedziałam ,że ich chcę ! Mieli wolny termin. Więc mam nadzieję że instynkt kobiecy mnie nie zawiedzie. Dla zainteresowanych podam stronę http://rokerband.pl/ proszę o opinie co wy myślicie. Pozdrawiam wszystkie przygotowujące się do ślubu i Panie które już lada dzień spiją śmietankę swoich przygotowań na Ślubnym Kobiercu. Życzę by była słodka i taka o jakich marzyłyście!
Stary 2012-05-26, 08:25   #139
Angelka1984
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki

ja jestem po pierwszej wizycie w poradni rodzinnej. I powiem Wam, że zaciekawiła mnie dziewczyna trochę, ale nie oszukujmy się, po takich 2 spotkaniach samemu interpretować te wykresy, to ciężka sprawa.

Chudnę sobie powoli i myślę nad dekoracjami już powolutku. Ciocia wyśle mi akt chrztu w poniedziałek, to będziemy mogli protokół spisać Muszę się prężyć z tymi dekoracjami, ale kasy brak ostatnio buuu... ciężki miesiąc za nami. jeszcze moją córeczkę ubrać.... powoli zaczyna się panika hehe
Stary 2012-05-28, 09:36   #140
85_Prima
Przyczajenie

Cześć Ja jeszcze spraw kościelnych nie ogarnęłam....
Mam do Was pytanie bo zapewne już to przerabiałyście.. Gdzie zamawiałyście wódkę na wesele znacie jakąś hurtownie .. gdzie są atrakcyjne ceny Angela Życzę w takim razie przypływu gotówki która by Ci pewne sprawy ułatwiła. Ja dopiero zaczęłam organizowanie a już pozamawiałam na 12 tyś :P jeszcze trochę i mi partner spyli przed ślubem :PPP
Ja mam już
1.Termin
2.Sale
3.Kamerzystę i Fotografa
4.Zespół
I dużo przedemną
Stary 2012-05-28, 14:52   #141
Alejka13
Zadomowienie

Angelka, tak pomyślałam o Tobie --->
http://demotywatory.pl/3808572/Szacunek-za

Gratuluję nowości!
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 10:13   #142
85_Prima
Przyczajenie

Hej! Jest tutaj jeszcze ktoś ? Co tak cicho przyszłe mężatki Odezwijcie sie Napiszcie co tam u Was!
Stary 2012-06-01, 10:14   #143
85_Prima
Przyczajenie

halo Panienki
Stary 2012-06-01, 17:19   #144
Angelka1984
Raczkowanie

hello! Mam już mój akt chrztu! Karol też wyciągnął swój, w poniedziałek ostatnie spotkanie w poradni i we wtorek idziemy dopełnić formalności w Kancelarii 11 sierpnia godz. 16.00 nadchodzę!

Mam nowe rzeczy do ślubnej kolekcji, a oto one:
pudełko na koperty
HPIM4392.jpg

HPIM4396.jpg
koszyczek na płatki kwiatuszków

HPIM4389.jpg

HPIM4390.jpg
poduszeczka na obrączki, choć mamy tackę, to zabaczy się, co wybierzemy

HPIM4386.jpg

IMG_1806.jpg
i ubranko na naszych wódeczkach

HPIM4402.jpg
Stary 2012-06-02, 15:32   #145
Magdalenka7
Przyczajenie

hej dziewczyny!
byłam wczoraj na fryzurze ślubnej u pani Agnieszki, której opinie przeczytałam na wizażu narzeczony mnie prawie nie poznał fryzura świetna kilka poprawek dodam ostatecznego dnia i będzie idealna

makijażystkę mam z salonu obok, drzwi w drzwi, żeby już nie łazić za dużo. co do tej słynnej pani Magdaleny, to ona była na pierwszym miejscu, żeby do niej... nie pójść... fakt, maluje nawet ładnie, ale mam doświadczenie z weselem siostry. na próbny ją ładnie pomalowała, choć za mocno, bo granatowe cienie przecież na ślub nie pasują, zwłaszcza, że siostra chciała w pastelach... ale to pomijam. faktem jest, że na weselu przy rosole patrzę na siostrę i mówie: "idziemy się malować, jesteś cała rozmazana!"... przecież makijaż za 250zł powinien wytrzymać przynajmniej 10h!!!! masakra... przez to też chciałam się sama malować, ale w końcu stwierdziłam, że jak będę się za bardzo stresować, to będzie źle...

skoro Wy się chwalicie różnymi gadżetami weselnymi, to ja też chcę

najpierw zacznę od zaproszeń - projekt własny, zdjęcia oczywiście nasze, samo wykonanie techniczne przez kolegę (który będzie też naszym fotografem - polecam!!!). zaproszenia zrobiły furorę, zwłaszcza przed rodziną, która piąte przez dziesiąte pamięta nas z tych czasów jedni niedowierzali, że to my, ale większość od razu poznała i mówiła, że będziemy mieć ładne dzieci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6020051.jpg (101,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6020042a.jpg (91,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-06-02, 18:25   #146
Angelka1984
Raczkowanie

wiesz każdy kolor cienia nadaje się na makijaż ślubny, kolory nie zależą od okazji, a od zupełnie innych czynnikow, a 250 zł u niej, to pierwszy raz słyszę. Może o kogoś innego chodzi. Ja jestem bardzo zadowolona, widziałam makijaże robione przez nią i kurcze dziwię się takiej opinii. Sama robiłam dawniej makijaże i nie miałam jej nic do zarzucenia. Byłam ostatnio na szkoleniu, gdzie m.in. była mowa o makijażu, to akurat prowadzącej miałam dużo do zarzucenia, a tej Magdzie nie mogłam się przyczepić.

Zaproszonka faktycznie niesamowite! No i świetny pomysł - zupełnie coś świeżego. A kiedy ślubujesz i gdzie?
Stary 2012-06-03, 00:34   #147
Magdalenka7
Przyczajenie

Może i każdy cień się nadaje, ale ona chciała pastelowe, a były granatowe... I tak, mówimy o Magdzie, która tyle zaspiewala mojej siostrze dwa lata temu... I tyle jej zapłaciła...
Kupiłam buty! Tzn. kupiłam 5 par się dwie już odeslalam, a kolejne dwie odesle niedługo ale mam śliczne jaki prezent szykulecie dla rodziców?
My już mamy większość zrobione, ale trochę jeszcze zostało.

Slubujemy 23 czerwca, czyli już za trzy tygodnie. Czas leci...

O, byliśmy na nauce tańca
Jak pocwiczymy będzie lepiej, ale i tak dosyć sterujące...
Stary 2012-06-03, 08:23   #148
85_Prima
Przyczajenie

Angelka1984 : Piękne masz te rzeczy z kolekcji ślubnej Zazdroszczę. Powiedz gdzie je zakupiłaś.Świetne jest te pudełko na koperty.
Trochę zmartwiłyście mnie tymi makijażami bo też planowałam tą Panią sobie zarezerwować do malowania. Więc chyba się z nią umówię i sprawdzę jak rzeczywiście maluje.
Powiedzcie gdzie alkohol kupowałyście?
Stary 2012-06-03, 09:13   #149
Angelka1984
Raczkowanie

Ja wrzucę jeszcze raz Magdy Rojek makijaż na mój cywilny:

_DSC0815.jpg

_DSC0816-Edit.jpg

ja płacę 300 zł za pakiet ślubny czyli łącznie 4 makijaże - 1 gratis, czyli próbno-cywilny, właściwy kościelny, jeden dla mamy Karola lub świadkowej i ostatni dla mnie na sesję zdjęciową Jak na razie jestem super zadowolona.

Magdalenka7 a w którym kościółku ślubujesz i gdzie robisz wesele? A co tak z bucikami szalejesz heh 5 par? To rozumiem gdzieś na internecie zamawiałaś?

85_Prima wszystkie te rzeczy z ostatniego postu dostałam od swojej szefowej, która 5 maja ślubowała ale pudełko to mi się tak podoba...

A właśnie co kupujecie rodzicom? Bo jak na razie to u nas chyba karafki jedyny sensowny prezent. Statuetek nie chcemy, bo to trzymacze kurzu.

Nam alkohol kupili rodzice Karola - jego mama pracuje w sklepie i kupiła od przedstawiciela handlowego - zawsze taniej i pewne źródło

Edytowane przez Angelka1984
Czas edycji: 2012-06-03 o 09:15
Stary 2012-06-03, 21:48   #150
Magdalenka7
Przyczajenie

ślub mamy na Starym Lubinie, wesele w Oborze

buty?... heh tak, w internecie kupowałam.
najpierw jedne i oddałam.
później drugie z allegro - też oddałam.
teraz zamówiłam trzy pary od tego pierwszego
1. mój rozmiar, który mi się podoba
2. te same ale o rozmiar mniejszy, bo pan w sklepie mówił, że rozmiarówki sa trochę inne
3. jeszcze inne, całe buty

w końcu zostawiam sobie te 2, pokażę Wam, bo są śliczne
pytam się pana w tym sklepie, czy mogę zamówić trzy i dwie oddać, a on na to, że mogę zamówić nawet 10, nie będzie problemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif foto_duze.gif (1,5 KB, 23 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości