![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
![]() ![]() Kolejnych takich nocek zycze ![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Olinek i jego mala dziecieca pasja
![]() ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
![]() no zobaczymy jak to bedzie ale czuje ze i Werka bedzie podrozowac do nas ![]() oby ![]() ![]() super ![]()
#124 | |||||||
Zakorzenienie
|
i już widzę że nie zacytowało mi wszystkiego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego chciałam Ci pokazać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wiesz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie chodziło mi o to jak do tego konkretnego okna wygląda tylko jak na żywo sam materiał...wiem że krótki akurat tutaj ![]() o właśnie też tak myślę ![]() będzie dobrze ![]() i miłego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() ![]() przytulam mocno ![]()
![]() |
#125 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z tym fioletem to ale trafiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak kamyczki? wcześniej pisałaś że odpuścił spożywanie ich...jaki sposób wybrałaś? Cytat:
cześć Kochana ![]() Ewidentny bunt ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-13 o 11:00 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka poka ![]() ![]() ale Cię wyczułam ![]() ![]() ![]() To Zu ostatnio przy każdym spacerze robi góóó na dworze...i trwa to minimum 20-30 min ![]() ![]() wczoraj jak szykowałam jej jedzenie to przybiegła do mnie :mama siii: więc szybko na nakładkę...sama schodek wyciąga i zakłada nakładkę...i zrobiła ![]() ![]() ![]() ![]() ja wczoraj coś dziwnego widziałam...cały dzień jak siedziałam w robocie to słonko ![]() ![]() ![]() Czekałam na autobus jeszcze, zadzwoniłam do domu....gadam z Mamą, chowam się od deszczu a tu nagle taki grzmot....przez sekundę nic nie słyszałam, miałam wrażenie że piorun walnął z dwa metry ode mnie, myślałam że serce mi stanie, a ręcę trzęsły mi się jak oszalałe....nigdy piorun tak blisko mnie nie walnął, nigdy chyba tak się nie wystraszyłam...po chwili uświadomiłam sobie że stoję pod drzewem ![]() ![]() super ![]() macie dwa łóżka teraz? dlaczego? ja od razu łóżeczko bym schowała i wytłumaczyła że teraz to duże jest jej...może ona myśli że może spać raz na jednym raz na drugim i jej się w główce ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-13 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
![]() nadrobiłam...ufffff....po wiem Wam że miałam tak koszmarny, tragiczny tydzień że tak jak dziś to chyba nigdy się nie cieszyłam że jest sobota...w środę czułam się tak jakby był piątek, a czwartek i piątek były jeszcze gorsze ![]() za to dziś wybieram się z przyjaciółką do kina ![]() ![]() co do mycia zębów jeszcze...Zu uwielbia ![]() ![]() ![]() ![]() Z ubieraniem się nie mamy problemu...odpukać...nigd y nie było i niech tak zosanie ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-08-13 o 12:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() 1. Mam grzywkę, mam grzywkę ![]() 2. Kupiłam sukienkę, kupiłam sukienkę ![]() 3. Pokłociłam sie z małżem ![]() ![]() 4. Mogę iść na wesele ![]() 5. Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Poszłam ![]() ![]() Szczerze mówiąc to nawet nie wiem, bo trzeba by iść do dermatologa a mi jakośnie podrodze. Zawsze albo w kucyk albo za uszy i jakoś dawałam rade. Od jakiegoś czasu zaczęłam stosować wodę brzozową ale podrosły może z cm i znowu stoja ![]() ![]() ooooo to dawaj do mnie bo ja wczoraj stchórzyłam ![]() Equazen??? 2x dziennie po 5ml przez 12 tyg, a potem 1x dziennie po 5 ml. Ja sie nie wczytywałam w net bo poradziła go nam p neurolog do której mam bezgraniczne zaufanie. Chyba nawet coś wspominała że Alan młody to proponuje mniejsza dawkę, więc pwenie o te 3 lata chodziło. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#129 | |||
Wtajemniczenie
|
woooow jak cudnie
![]() Cytat:
![]() Ja też alan uczę rozglądania sie na boki zanim wyjdziemy na ulice. I zawsze sie rozgląda poczym grzecznie wychodzi na ulice, trzymam mnie za rękę a jak tylko pojawi się auto to piorun w niego wstepuje ![]() No odpuścił, sam z siebie chyba bo nie zdążyłam jeszcze wdrozyć Waszych rad. Ale od kilku dni znowu wkłada do dzioba ![]() ![]() Cytat:
![]() Nam kieeedyś piorum uderzył w dom (jescze mała wtedy byłam) i przeleciał przez kuchnię w której sie dzielismy. Od gniazdka do gniazdka. Do dziśto pamiętam i chyba nigdy nie zapomnę, przez to teraz potwornie boję się burzy. Cytat:
![]() Alan tez ![]() Zu sama sie ubiera??
![]() |
#130 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nauczy się szybko ![]() To nie kłam tylko zaglądaj ![]() Cytat:
Wychodzi ![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj super ciepło i słonecznie, w nocy burza, teraz znów ciepło. Omija nas chyba ta najgorsza pogoda ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki duży wózek i parasolkę i mieszkam w mieście i nie wyobrażam sobie jeździć parasolką zimą. Cytat:
![]() U nas też nie jest kolorowo ![]() I nie pisz tak o sobie ![]() Cytat:
![]() Widzę, że i u Was ciężko ![]() Cytat:
![]() Ekstra ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jej nie wyrabiam na zakrętach, od wczoraj miałam pozaznaczane do cytowania, dziś dopiero mogę odpisać, a i tak pewnie mi część ucięło ![]() Co to będzie od wtorku? ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I mam spokój Cytat:
![]() Cieszę się razem z toba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Wrzuciłam zdjęcia
idę bo się obudził
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() heheh może mial lepsze zajęcie i znowu mu się przypomniało ![]() wiesz co, ja się schowałam pod drzewem bo deszcz i w ogóle, ale piorunów nie bylo...aż tu nagle ![]() nie dziwię się że pamiętasz, straszny to musiał być widok ![]() Cytat:
Werka chyba ma na nie ochotę skoro Czeko ma nadzieję że dalej będzie ładnie spała w łózku żeby mogła schować łóżeczko ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łóżeczko stoi u nas w sypialni i najzwyczajniej w świecie nie mam kiedy złożyć i wynieść a mam tam schowanych kilka rzeczy, które nie wiem gdzie upchnę. Idę na obiad, dziś szaszłyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
![]() ja tylko na chwile bo ide sie zdrzemnac ![]() impreza udala sie bardzo - ale poszlam spac o 5 rano a o 8 sasiad nad nami zaczal tak walic i wiercic, ze myslalam, ze blok sie zawali ![]() okazalo sie, ze kuja beton i kafle i robia generalny remont kuchni - akurat dzis TZ jeszcze mi powiedzial, ze mama kazala po poludniu odebrac malego wiec ja zblazowana wstalam, wykapalam sie i posprzatalam cala chate po imprezie a ten mi mowi, ze zartowal i maly chyba zostanie do jutra ![]() jakbym wiedziala to bym odsypiala no ale przynajmniej mam juz porzadek po imprezie wiec ide sie polozyc milego dnia ![]()
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bedzie podobnie...z dnia na dzień zmiana...w sumie nawet większa bo zmiana zupełnie miejsca, nie tylko pokoju, dlatego nie wiem sama czy się nie wstrzymać kilka dni z nowym łózkiem (przeprowadzić ją z łózeczkiem) a wstawić nowe po kilku dniach...na dwa kompletnie nie mam miejsca ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Dziewczyny jeszcze mam pytanie...gdzie trzymacie/będziecie trzymać pościel do łóżek "dorosłych"?
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Martynka biega z gołą pupą i ma kupę roboty- wyobraźcie sobie, że wszystkie misie i lale są chore ![]() ![]() Aga byłam w albumie, podobasz mi się w nowej fryzurce ![]() ![]() czeko gratulacje dla Werci, dorosła z niej już dziewczynka ![]() Svi cieszę się, że imprezka udana, podziwiam, ze dałaś radę wszystko z małym zorganizować, ja bym chyba kuchnię rozniosła ![]() Karo te zasłonki w kwiaty długie to na forum gazety widziałaś? właśnie na nie wpadałam ![]() Ja mam w planach kupić jakąś pasującą kapę na łóżko i po prostu przykrywać pościel. Martynka przychodzi i prosi, zebym jej klocek do torebki pomogła włożyć - wciągnięta w jej zabawę pytam "co to, lekarstwo?" a ona na mie patrzy z politowaniem: "przecież klocek!" ![]()
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lozeczko jest w sypialni a lozko w pokoju ma odkad ma swoj pokoik (od kwietnia), chcialam ja uczyc juz wczesniej ale jak zaczelam w maju odpieluchowanie to nie chcialam zeby za duzo naraz wymagan miala wiec teraz postanowilam zeby ja nauczyc spac w swoim lozku bez przychodzenia do nas, no i wczoraj byla 1 proba-milo sie zaskczylam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
a co tu tak pusto
![]() boli mnie ząb ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]()
#141 |
Zadomowienie
|
wpadlam się przywitać, i idę zaraz na spacer z młodym...
Czeko zdrówka... współczuję bólu zęba |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Milej niedzieli! U nas szaro za oknem ![]() ![]() Kregoslup mi znowu dokucza i to bardzo, spedze wiec ta niedziele lezac ![]() CZeko ![]() ![]()
#143 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Dziewczyny mam pytania do Was
![]() 1. Czy mogę Olafka wieść w foteliku na przednim siedzeniu?? wybieram się z nim sama ok 100km i boje się zeby z tylu jechal, bo co chwile bede patrzec i jeszcze wypadek spowoduje. 2. Mam straszny dylemat czy puścić go do żłobka w związku z alergią ![]() ![]()
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() dzisiaj mala przyszla do nas w nocy ![]() u nas slonecznie-przynajmniej narazie wiec idziemy na podworko ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja wspolczuje bolu kregoslupa ![]() Cytat:
jesli masz mozliwosc zeby jeszcze poczekac z zlobkiem to sie wstrzymaj-przynajmniej ja bym poczekala ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Hej
Melduje się i lecę na rower z chłopakami ![]() Jutro rano wyjzedzamy nad morze ![]()
#146 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() czeko współczuję bólu zeba ![]() Pandzia, no wg przepisów, przodem można na przednim siedzeniu, choć ja bym się bała. Przepisy mówią że w foteliku ochronnym przewozimy dziecko do 12-go roku życia, nieprzekraczające 150 cm wzrostu (art,. 39, ust. 3. Ustawa Prawo o Ruchu Drogowym), natomiast zakaz przewożenia dziecka w foteliku na przednim fotelu, TYŁEM do kierunku jazdy, określa art.45, ust.1, pkt. 14 Ustawy PoRD), mówi on, że NIE WOLNO w ten sposób przewozić dziecka, jeśli samochód wyposażony jest w poduszkę powietrzną. Ten sam art. i ust. pkt. 15 mówi, że do 12 roku życia nie wolno przewozić dziecka na przednim siedzeniu bez fotelika. Tak więc ustawodawca dopuszcza możliwość przewożenia dziecka do 12 roku życia na przednim fotelu, ale tylko w foteliku i TYLKO przodem do kierunku jazdy, lub ewentualnie tyłem, jeśli poduszkę powietrzną możemy wyłączyć. Tej ostatniej kwestii nie ma jasno określonej. Ja bym się chyba jednak bała. Dla mnie fotel pasażera jest niebezpieczny, poza tym balabym się, ze poducha jezeli nie daj boze bylaby taka syt. wystrzeli, to 2 latkowi moze tylko bardziej zaszkodzic niz pomóc. No ale to tylko moja opinia. Co do złobka, to chyba bez sensu jak choruje. W złobku bedzie jeszcze wiecej, a dojda Ci kolejne koszty. My walczylismy z pokojem dzieci przez ostatnie 2 dni. Tzn ja walczyłam, bo małz wykazał sie bardzo....lenistwem. Jakby któras chciała instr. jak skrecic pietrowe łózko, słuze pomocą ![]() Zdjęcie pokaże, jak dojdą posciele itp, żeby był jakiś efekt. kamilko, polecam łóżeczko. ładnie wykonane i podoba mi sie ![]() Miłej niedzieli ![]()
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
2 Dzieciaki ze żłobka/ przedszkola przynosza jeszcze więcej chorób- bo łapią od siebie nawzajem. Ja miałam Sebcia posłac teraz choć na 3 h dziennie żeby miał kontakt z dziećmi, ale boję się że jak się właśnie o choroby. Już nawet nie o niego, bo on wiekszy jest, ale o Janka. Zawsze się strasznie bałam chorób u niemowlaka- bo on nie powie że go boli, czy że się źle czuje. Dlatego odczekam jeszcze rok. Z jednej strony, dobrze żeby dzieci miały kontakt z rówiesnikami, ale jak masz płacić za żłobek, a Olaf będzie większosc czasu i tak w domu? Ale się wkurzyłam... Co roku 15 sierpnia mamy zjazd rodzinny ( zjeżdżają się bracia dziadka z dziećmi i wnukami). Już wszystko ustawione że jutro jedziemy, a dziś przypadkowo dowiaduję się że zjazd jest dziś... Oczywiście na mszę się nie wyrobiliśmy już. więc stwierdziłam że ugotuję obiad, położę B spac i potem pojedziemy choć na chwilke- podziękowac dziadkowi za poinformowanie nas o zmianie terminu. ![]() ![]() Widzę że wszyscy wypoczywają na zewnątrz. Pogoda piekna i na wizazu pustki ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzieki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
sama juz nie wiem we wtorek alergolog to zobaczymy co mi doradzi
![]() Olafek odkąd jeżdzi na konie dodał aż 3 słowa do swojego słwonika kot (nie miał jak do tej pory), kon ( to ń to raczej takie n albo cos w tym rodzaju) no i bob ( jako bob budowniczy ) a w ogóle chyba Tata mu coś nagadał bo całuje mój brzuch i mówi MAMA NIE MA :O:O:O
#150 |
Zakorzenienie
|
hej
jestem wykończona.Byliśmy nad jeziorem.Ja bez męża,bo w pracy.Za to jutro rodzinnie i razem. Pandziu jak mój mąż chodził na kurs to mówili że nawet jak poduszka jest wył.to nie wolno dzieci z przodu przewozić.Nigdy nie wiadomo jak zachowa się w faktycznym zderzeniu. Mały spór prowadziliśmy z koleżanką i w konsekwencji i tak przyznała mężowi racje. W kwestii żłobka,może warto byłoby pomyśleć o czymś uodparniającym, tylko i tak za mało czasu już przed wrześniem.Siostrzeniec(te ż alergik.Wziewy na stałe) w 1 roku sporo chorował.Tydzień w przedszkolu a 2,3 w domu,a teraz albo sie wychorował,albo to zasługa BV(doustna szczep)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.